Telegram Web Link
1_16987353036.pdf
241.5 KB
همایش سالیانه انجمن علوم سیاسی ایران، روز چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.
برنامه همایش در فایل پیوست ارائه شده است.

@fazeli_mohammad
کتاب جریان‌سازی ملاحظات محیط زیستی و اقلیمی برنامه کاهش فقر و توسعه پایدار منتشر شد

انتشارات مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری جدیدترین کتاب خود تحت عنوان "جریان‌سازی ملاحظات محیط زیستی و اقلیمی برنامه کاهش فقر و توسعه پایدار" سازمان ملل متحد به همت دکتر علی رستمیان منتشر کرد.

📝 این کتاب درصدد پاسخ به این پرسش است که چگونه ممکن است فقر کاهش یابد و همچنان از محیط‌زیست محافظت و تغییرات اقلیمی را مهار کرد؟ راه‌حل در پی‌جویی رهیافتی یکپارچه به توسعه نهفته است، رهیافتی که ابعاد اقتصادی، اجتماعی و محیط‌زیستی را در برگیرد و رو به گذر به اقتصادهای سبز و فراگیر داشته باشد.
این کتاب به صورت طرحی به همیاری مشترک برنامۀ توسعۀ سازمان ملل و برنامۀ محیط‌زیست سازمان ملل، به عنوان راهنمای خط‌مشی‌گذاران و کارورزان در جریان‌سازی همبست فقر ـ محیط‌زیست در فرایندهای برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی است که بر مبنای یک دهه تجربۀ طرح همبست فقر ـ محیط‌زیست صورت پذیرفته است؛

علاقه‏‌مندان جهت سفارش کتاب با شمارۀ 43306608 و تلفن همراه 09373070979 تماس حاصل فرمایند.

🆔@majaleayandehvatoseh


💦 @WaterForUs
Forwarded from آزاد | Azad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 چرا ایران دچار بحران انرژی شد؟

🔶گفتگوی داود منظور و محمد فاضلی

🔻محمد فاضلی: مسئله اصلی ما در کشور در خصوص انرژی این است که دولت‌ها برای حفظ محبوبیت خود، سرزمین ایران را «تفاله» می‌کنند. پروژه‌هایی مشابه پروژه انتقال آب دریا به استان‌های دورتر، که در آن هدررفت آب بسیار زیاد است، نشان از این دارد که منافع عده‌ای در اصلاح این وضعیت نیست. متاسفانه در کشور مبنای تصمیم‌گیری‌ها منفعت سیاسی است، نه کار کارشناسانه.

🔺داود منظور: اصلاح بحران ناترازی‌ها نیازمند نظارت جدی بر سیستم مصرف است. دولت‌های مختلف به‌جای این‌که تمرکزشان بر افزایش بهره‌وری باشد، افزایش تولید را دنبال می‌کنند. میزان ظرفیت نیروگاهی کشور در دولت آقای روحانی ۱۵ هزار مگاوات و در دولت شهید رئیسی ۹ هزار مگاوات افزایش پیدا کرد، اما چون رشد تقاضا شدیدتر است، این افزایش ظرفیتْ پاسخگو نخواهد بود.

🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/JpPv4IiHsYA

حمایت «ارزی» و «ریالی» از آزاد

🆔@AzadSocial
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from فلاخن||سلمان کدیور (سلمان کدیور)
🔺گرانیگاه دیپلماسی جهانی!

عربستان دیروز میزبان گفتگوی آمریکا و روسیه بود. چشم‌انداز این مذاکرات تقریبا روشن است که به احتمال زیاد فراتر از مساله پایان جنگ اوکراین روابط روسیه و آمریکای ترامپ را وارد مرحله تازه‌ای خواهد کرد. اما به دور از نتایج این گفتگوها و آینده روابط آمریکا و روسیه، میزبانی عربستان و دلالت‌های آن در سپهر ژئوپلیتیک منطقه و سیاست بین‌الملل رخدادی پراهمیت و قابل تامل است.

سال‌هاست که حوزه عربی خلیج فارس به مرکز ثقل دیپلماسی جهانی تبدیل و تقریبا مقصد شمال و جنوب جهانی شده است؛ تا جایی که می‌توان گفت که هیچ منطقه‌ای در جهان شاهد این حجم ترافیک فشرده رهبران و مقامات دنیا نیست. عمان که میانجی دیرینه میان ایران و آمریکاست؛ اما قطر فعال‌ترین بازیگر در این دو دهه در «دیپلماسی وساطت» بوده است و به قطبی جهانی در این نوع دیپلماسی تبدیل شده است؛ از توافق میان طرف‌های لبنانی در سال 2008 و صلح دارفور گرفته تا توافق میان آمریکا و طالبان و اخیرا هم میان حماس و اسرائیل.

اما در این میان، پرونده مذاکرات و میانجیگری میان دو قدرت جهانی آمریکا و روسیه به «برادر بزرگ» شیخ‌نشینان خلیج فارس یعنی عربستان رسیده است. همین خود بیانگر ورد کشورهای عربی خلیج فارس به عصر جدیدی است. قبلا نیز گفته شده است که عربستان در حال تبدیل شدن به دروازه سیاست خاورمیانه آمریکاست.

اما جزیره العرب که زمانی جز صحرای پهناور و لم یرزعی نبود، چطور شد که امروز به گرانیگاه دیپلماسی جهانی، هاب اقتصادی منطقه و مطمح نظر شرق و غرب و شمال و جنوب دنیا تبدیل شده است و کشورهای باستانی و تاریخی همچون مصر، ترکیه و ایران حسرت آن را می‌خورند. پاسخ به این پرسش از حوصله یک متن تلگرامی خارج است؛ اما اشتباه است اگر تصور شود عامل آن صرفا وجود نفت است. خیلی از کشورها نفت دارند اما بیش از آن که برای آن‌ها «طلای سیاه» باشد، «بلای سیاه» بوده است.

واقعیت این است که این کشورها با وجود ساختارهای سنتی و قبیله‌‌ای خود زودتر اهمیت مولفه اقتصاد و پول را در دنیای مدرن درک کردند. البته این درک هم شرط لازم است اما کافی نیست؛ چه بسا چنین درکی مثلا در مصر هم از گذشته وجود داشته است؛ اما در سایه دهه‌ها بحران حکمرانی، نبود اراده و حکمرانی اقتصادی، ناپایداری مستمر سیاسی و اجتماعی و بحران تصمیم‌گیری برگردانی عملی نداشته است.

در واقع شش عامل باعث شده است که شیخ‌نشین‌ها به قطبی اقتصادی و دیپلماتیک در جهان تبدیل شوند؛ نخست این که در این کشورها خبری از بحران‌ها و دعواهای پیچیده سیاسی و اجتماعی نیست و با وجود نظام‌های موروثی غیر دموکراتیک و اقتدارگرا اما جزو باثبات‌ترین کشورهای جهان هستند.

وجود چنین نظام‌هایی نیز لزوما به معنای این نیست که مردم در نقطه مقابل آن‌ها قرار دارند و مخالف هستند، بلکه بر خلاف برخی تصورها جمع‌بندی نگارنده از مطالعات چند دهه‌ای درباره این کشورها این است که غالب مردم این شیخ‌نشین‌ها نیز همین سیستم‌های حکومتی را می‌پسندند و چه بسا انتخابی کردن آن را عامل بی‌ثباتی و هرج و مرج می‌دانند. البته این نافی وجود نارضایتی نسبت به برخی مواضع سیاست خارجی حکومت‌های خود به ویژه در مساله عادی‌سازی روابط با اسرائیل نیست.

عامل دوم اما عدم تعدد مراکز قدرت و پیچیده نبودن سیستم تصمیم‌گیری در این کشورها و سهولت آن است. در واقع حکمرانی متمرکز و چابکی دارند که امر تصمیم‌گیری در آن سهل و آسان است و از تورم دست و پا گیر نهاد و قوانین و غیره هم خبری نیست. سرعت تصمیم‌گیری در آن‌ها بسیار بالاست و با همان سرعت هم اجرا می‌شود؛ بدون این که فاصله‌ای میان اراده، تصمیم و اجرا حائل و مانع شود.

عامل سوم حکمرانی اقتصادی معطوف به بین‌المللی کردن اقتصاد است که در نتیجه آن نفت دیگر نقمت نیست، بلکه نعمت است. امروز هم اتفاقا این کشورها با تنوع بخشی به منابع خود دیگر نیاز چندانی به درآمدهای نفتی ندارند.

عامل چهارم هم انباشت پول و سرمایه در این کشورهاست که در نتیجه عوامل پیشگفته رخ داده و باعث شده است که مقصد رهبران کشورهای مختلف برای جذب این سرمایه‌ها شوند و به نوعی همه در پی تقویت روابط با آن‌ها را برآیند. در کنار آن هم همین ثروت عظیم نفوذی قابل توجه برای آن‌ها در کانون‌های قدرت در دنیا خلق کرده است.

عامل پنجم نیز راهبرد بهره‌مندی از مغزها، تخصص‌ها و مشاوران خبره خارجی در حوزه‌های مختلف است. این در حالی است که کشوری مانند ایران و مصر با فرار مغزهای داخلی مواجه هستند.

عامل ششم نیز تقریبا وجود سیاست خارجی متوازن و نوعی موازنه میان شرق و غرب است. این در حالی است که اساسا این شیخ‌نشین‌ها متحد آمریکا هستند. با این حال در یک دهه اخیر به شکل قابل توجهی روابطی راهبردی با چین و روسیه نیز برقرار کرده‌اند. ناگفته هم نماند که چنین موازنه‌ای ملزوم و مفروض حکمرانی اقتصادی است.
#صابر_گل_عنبری
@Sgolanbari
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جهان ایرانی: جامعه-حکومت ناخوش

گفت‌وگوی مصطفی مهرآیین و محمد فاضلی (بخش اول)

🔵 من و مصطفی مهرآیین، دو دوستیم که هر دو تحصیلات تکمیلی تا پایان دوره دکتری جامعه‌شناسی را در دانشگاه تربیت مدرس با یکدیگر طی کرده‌ایم.

🔵 ما به گفت‌وگو نشسته‌ایم تا مسائل جامعه امروز ایران و راه‌های برون‌رفت از این وضعیت را بررسی کنیم.

🔵 ما در بخش اول این گفت‌وگو، مسأله‌های مهم ایران امروز و پیچیدگی‌های آن ‌را از دو زاویه متفاوت بررسی می‌کنیم. مصطفی مهرآیین بر نقش دین و معرفت‌شناسی دینی دارای قدرت سیاسی در پیدایش وضع موجود تأکید می‌کند و من بر عوامل اقتصاد سیاسی تأکید دارم.

لینک یوتیوب (نسخه کامل بخش اول گفت‌وگو)
https://youtu.be/6NgR-L9lwUY

#مصطفی_مهرآیین، #محمد_فاضلی،

@fazeli_mohammad
تداوم انتشار پادکست دغدغه ایران در تلگرام

شماری از مخاطبان پادکست دغدغه ایران در تلگرام پرسیده‌اند «چرا پادکست در تلگرام منتشر نمی‌شود؟»

پاسخ این است: همه قسمت‌ها کماکان از طریق تلگرام قابل دسترسی است.

انتشار در تلگرام قبلاً به صورتی بود که فایل صوتی هر قسمت مستقیم در تلگرام بارگذاری می‌شد، اما از قسمت ۱۲۴ به بعد (و البته در آینده) لینک دسترسی به فایل‌ صوتی در تلگرام منتشر می‌شود. برای مثال لینک‌های دسترسی به قسمت‌هایی که از قسمت ۱۲۴ به بعد منتشر شده‌اند به صورتی که در ادامه آمده، در پست مربوط به هر قسمت قرار داده شده است.
 
قسمت صدوبیست‌وچهار
چرا برق رفت؟

 
قسمت صدوبیست‌وپنج
چین: قرن اول تا هفتم پس از میلاد

 
قسمت صدوبیست‌وشش
قصه، رنگ، توپ

 
قسمت صدوبیست‌وهفت
چین: حکومت بوروکراتیک

 
قسمت صدوبیست‌وهشت
چین: فیلسوفان و فلسفه‌ها (بخش اول)

 
قسمت صدوبیست‌ونه
چین: فیلسوفان و فلسفه‌ها (بخش دوم)

 
قسمت صدوسی
چین: فیلسوفان و فلسفه‌ها (بخش سوم)

 
در ضمن، در توضیحات پست انتشار قسمت ۱۳۰ لینکی قرار داده شد که مخاطبان می‌توانند به راحتی از طریق آن، فایل آن قسمت را بدون فیلترشکن دانلود و ذخیره کرده، و هر زمان که مناسب بود آن‌را بشنوند.

لینک دانلود مستقیم قسمت ۱۳۰
 
بنابراین، هیچ مشکلی برای شنیدن پادکست دغدغه ایران از طریق تلگرام ایجاد نشده است و صرفاً شیوه تغییر کرده است. امیدواریم شنوندگان عزیز پادکست با ما همراهی کنند و با استفاده از شیوه جدید، کماکان مخاطبان و همراهان دلگرم کننده پادکست باشند.
 
@dirancast_official
🔴مسئولیت فرد یا حکومت؟

🔺اعتماد ۴ اسفند ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔘پس از کشته شدن یک جوان دانشجو و سرقت لپ‌تاپ و تلفن او، چند یادداشت در این باره نوشتم. خلاصه آنها این بود که تاکید بر مجازات و بویژه اعدام، مسأله را حل نمی‌کند. گر چه مسئولیت‌های فردی در ارتکاب جرم وجود دارد، و هر جرمی را یک یا چند نفر انجام می‌دهند و از این نظر باید میان افراد مجرم و دیگران با اجرای مجازات تفاوت قایل شد، ولی در نهایت جرم یک مسأله فردی نیست، بلکه یک پدیده اجتماعی است و باید ریشه‌یابی اجتماعی شود. آقای پزشکیان هم در جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی به درستی گفت که: ▪️«قتل دانشجوی دانشگاه تهران به خاطر فقر و جهالت اتفاق افتاد.»▪️

🔘تأکید بر فرد و مجازات او با حداکثر شدت، موجب دو انحراف جدی می‌شود. اول اینکه از ریشه‌ یابی علل ارتکاب جرم غفلت می‌شود. دوم اینکه ارتکاب برخی از جرایم تابع شدت مجازات نیست و هر چه مجازات شدید شود، لزوماً آن جرم مهار نمی‌شود یا کاهش نمی‌یابد، مجازات در این موارد فلسفه دیگری دارد. پس از این یادداشت انتظار می‌رفت که اگر رسانه‌ای خواست که به آن بپردازند، اسیر جو روانی نشود. یکی از دوستان متنی را در نقد یادداشت‌های من را فرستاد که در خبرگزاری تسنیم منتشر شده بود. انتظار می‌رفت که یک خبرگزاری بزرگ مطالبی را منتشر کند که حداقلی از اعتبار علمی و منطقی را داشته باشد و از گزاره‌های در خور استفاده کند نه به خاطر من، بلکه به خاطر اعتبار رسانه و احترام به خوانندگان خود.

🔘روشن است که از نظر بنده این دو جوان قاتل گرچه مرتکب جنایت شده‌اند و باید محاکمه و عادلانه مجازات شوند ولی آنان نیز از منظری فراتر از جنایت رخ داده، آسیب دیده و قربانی هستند. خوب اگر شرایط به گونه‌ای باشد که جوانان کشور از طریق نهادهای اجتماعی، جامعه‌پذیر نشوند و در جامعه حل و جذب نشوند و نیازهای متعارف آنان از طریق هنجارهای پذیرفته شده تامین نشود، نه راحت ولی در نهایت تعداد زیادی از آنان مرتکب جرم خواهند شد. چگونه این امر بدیهی را می‌توان رد کرد؟ این کار فقط از کسی برمی‌آید که واقعیت و منطق نزد او کم‌ارزش باشد.

🔘مسئولیت‌های فردی در ارتکاب جرم در جای خود هست، ولی نادیده گرفتن عوامل ساختاری و اقتصادی و اجتماعی موجب می‌شود که نه تنها جرم کم نشود، بلکه بیش‌تر هم بشود. اجازه دهید آمار و ارقام دقیق‌تری از انواع سرقت و تعداد دستگیرشدگان این جرم را طی ۱۶ سال از ۱۳۸۵ تا ۱۴۰۱ مرور کنیم. یعنی از اغاز سلطه بلامنازع تندروها در کشور. این آمار در سالنامه آماری ۱۴۰۱ مرکز آمار جدول ۳-۱۵ درج شده است.

https://telegra.ph/مسئولیت-فرد-یا-حکومت-02-21-2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جامعه-حکومت ناخوش: راه برون‌رفت

گفت‌وگوی مصطفی مهرآیین و محمد فاضلی (بخش دوم)

🔵 این دومین بخش از گفت‌وگوی من و مصطفی مهرآیین درباره مسائل ایران امروز و راه‌های برون‌رفت از وضع موجود است.

🔵 ما ضمن اشتراکات بسیار در تعریف مسأله‌های ایران امروز، بر دو رویکرد متفاوت به راه‌های برون‌رفت از وضع موجود تأکید کردیم. مصطفی مهرآیین بر ضرورت صورت‌بندی تئوری قدرت مبتنی بر مدیریت علمی سکولار تأکید می‌کند، و من ضمن تأکید بر اهمیت چنین کاری، بر ضرورت اعتمادسازی میان مردم و حاکمیت و صورت‌بندی راه‌حل‌هایی که توأمان جامعه و حکومت را از وضع فعلی خارج کند و در همه این‌ راه‌کارها اولویت با منافع جامعه باشد، تأکید می‌کنم.

🔵هر دوی ما معتقدیم ادامه وضع موجودی ترکیبی از زوال و خشونت خواهد بود.

لینک یوتیوب (نسخه کامل بخش دوم گفت‌وگو)
https://youtu.be/eNziqP36RQY

#مصطفی_مهرآیین، #محمد_فاضلی،

@fazeli_mohammad
قسمت صد‌وسی‌ویک پادکست دغدغه ایران
 
ملی‌گرایی اقتصادی چیست؟
 
طرفداران بازار آزاد از عدم مداخله دولت در اقتصاد برای رسیدن به توسعه صنعتی حمایت می‌کنند. ملی‌گرایان اقتصادی معتقدند کشورهای توسعه‌یافته از این سیاست برای صنعتی شدن استفاده نکرده و در مراحل اولیه صنعتی‌شدن، سیاست‌های حمایتی و آن‌چه فردریک لیست ملی‌گرایی اقتصادی می‌خواند را به‌کار گرفته‌اند. #برزین_جعفرتاش در این قسمت توضیح می‌دهد که ملی‌گرایی اقتصادی چیست و چه نسبتی با شرایط اقتصاد ایران دارد.
 
دانلود و شنیدن

 شنیدن از
کستباکس || اسپاتیفای || اپل پادکست

 
حامیان مالی
 
صنایع چسب سینا
وبسایت چسب سینا
اینستاگرام چسب سینا
 
 صرافی پول نو
وبسایت پول نو
 ورود و ثبت نام در پول نو
 
 
سایت صدای تولید
 
 
حمایت از پادکست دغدغه ایران
 
شماره تماس برای حمایت مالی
09965691194
 
شناسه پیپال
[email protected]
 
موسیقی آغازین
قطعه سلام، اثر استاد حسن کسائی
 
Email: [email protected]
 
گوینده: محمد فاضلی
امور فنی و صوت: مرتضی مشیری‌خواه
گرافیک: استودیو آنسو
                                
تاریخ انتشار
اسفند هزار و چهارصدوسه

@dirancast_official
اولین گفت‌وگو

محمد فاضلی

اولین گفت‌وگوی صفحه من در یوتیوب در طول یک هفته گذشته منتشر شد.

من (محمد فاضلی) و #مصطفی_مهرآیین در گفت‌وگویی مفصل، شرایط ایران امروز را بررسی کردیم و هر کدام نظرمان درباره راه‌های برون‌رفت از این وضعیت به سمت بهبود را شرح دادیم.

این گفت‌وگو را می‌توانید در دو بخش در یوتیوب مشاهده کنید.


بخش اول
جهان ایرانی: جامعه-حکومت ناخوش

https://youtu.be/6NgR-L9lwUY

بخش دوم
جامعه-حکومت ناخوش: راه برون‌رفت
https://youtu.be/eNziqP36RQY

این گفت‌وگوها ادامه خواهد داشت.

@fazeli_mohammad
گزارش_مرکز_پژوهش‌های_اتاق_بازرگانی_ایران.pdf
1.9 MB
گزارش «تأثیر حداقل دستمزد اسمی و حقیقی بر اشتغال و نرخ مشارکت اقتصادی در ایران» در دی‌ماه ۱۴۰۳ از سوی مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی منتشر شده است. براساس این گزارش پژوهشی:

در بازۀ ۱۴۰۰-۱۳۷۰ افزایش حداقل دستمزد اثر منفی بر اشتغال نداشته است.

در سال ۱۳۹۹ سهم هزینۀ دستمزد در قیمت تمام‌شدۀ محصولات صنعتی ۸ درصد و در بخش خدمات به‌طور میانگین ۳۰ درصد بوده است. درحالی‌که تأثیر افزایش هزینه‌های واسطه‌ای در ایجاد رکود تورمی در صنایع کارخانه‌ای ایران به‌طور میانگین ۴ برابر هزینه‌های دستمزد است.

سال ۱۳۹۹ یکی از بدترین سال‌های حوزۀ اشتغال در سه دهۀ اخیر بوده است. در این سال سطح اشتغال ۴ درصد (بیش از ۱ میلیون نفر) و نرخ مشارکت اقتصادی به‌میزان ۶.۴۵ درصد کاهش یافته است... هرچند این موارد همزمان با شیوع کرونا بوده اما نباید نقش شدیدترین سرکوب دستمزد را در این سال نادیده گرفت به‌نحوی‌که دستمزد حقیقی به میزان ۱۴ درصد کاهش داشته است.

با افزایش حداقل دستمزد حقیقی برای جبران عقب‌افتادگی دستمزد حداقل‌بگیران، می‌توان اهداف بهبود قدرت خرید، افزایش اشتغال، افزایش بهره‌وری، و افزایش مشارکت اقتصادی را محقق کرد.
@omidi_reza
پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی برگزار می‌کند:

همایش ملی:
تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران
(شرکت‌ها، سازمان‌ها و صنایع بزرگ)

زمان: ۹ و ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
دانشگاه تهران
همراه با نمایشگاه ارائه دست‌آوردهای برنامه‌های مسئولیت اجتماعی در صحن دانشگاه تهران

مهلت ارسال چکیده مقالات: ۱۵ اسفند ۱۴۰۳

🖌محورهای همایش:

☑️بازاندیشی و ایضاح مفهومی- نظری مسئولیت اجتماعی
☑️تجارب ملی و بین‌المللی مسئولیت اجتماعی (روایت موفقیت‌ها و شکست‌ها)
☑️فرصت‌ها و چالش‌های مسئولیت اجتماعی
☑️مسئولیت اجتماعی و فناوری‌های نوین 
☑️مسئولیت اجتماعی و مخاطره‌های اجتماعی 
☑️مسئولیت اجتماعی، پایداری و تاب‌آوری اجتماعی
☑️الگوهای مناسب جهت ایفای مسئولیت اجتماعی صنایع و سازمانها
☑️راهکارهای ترویج گفتمان مسئولیت اجتماعی در ایران

دریافت اطلاعات همایش و ارسال مقالات در سایت:
csrjahat.ir

https://www.tg-me.com/Develomentstudies
Forwarded from آزاد | Azad
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 علت بحران ناترازی انرژی |‌ گزیده‌ای از مناظره محمد فاضلی و داود منظور

🔶 برای مشاهده گزیده گفتگوهای آزاد کانال جدید یوتوب ما را دنبال کنید: Azad Clips

🔻محمد فاضلی: اگر تمرکز خود را بر افزایش بهره‌وری انرژی می‌گذاشتیم، با همین میزان مصرف هم، وضعیت اقتصادی بهتری می‌داشتیم. از آنجا که سیاست‌گذاری‌های توسعه‌ای کشور در جهت رسیدن به رشد هشت درصد است، دستیابی به این هدف نیازمند هزینه بسیار زیادی برای رشد تولید است. مادامی‌که توجه خود را معطوف به افزایش بهره‌وری نکنیم، وضعیت ناترازی انرژی اصلاح نمی‌شود.

🔺داود منظور:
اشتباهی که ما در خصوص انرژی انجام دادیم این است که به نام «خدمت اجتماعی» انرژی را زیر قیمت واقعی به مردم رساندیم، در حالی‌که می‌توانستیم به جای این کار انرژی را در صنعت و توسعه صنعتی کشور به‌کار بگیریم. این اشتباه باعث شده است هزینه انرژی ارزان هم از جیب مردم که به‌نحوی خودشان صاحبان صنایع هستند برداشته شود. باید برای اصلاح شرایط انرژی، سابقه خود را مورد ارزیابی قرار دهیم.

🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/JpPv4IiHsYA

حمایت «ارزی» و «ریالی» از آزاد

🆔@AzadSocial
Forwarded from آزاد | Azad
🎥 هیچ راهی جز وفاق نداریم؟

🔶 گفتگو با مراد ثقفی

🔻مراد ثقفی: بزرگترین سم برای توسعه در صد سال اخیر، عجله و اضطراب برای توسعه و مدرن‌شدن بوده است. یکی از عوامل سقوط پهلوی نیز همین مطلب بود. وفاق یک امر ممکن و شدنی است، اما باید از دوگانه‌سازی‌های بیهوده اجتناب کرد.

🔻به‌عنوان نمونه، در ماجرای «زن‌زندگی‌آزادی» برداشتن حجاب مساوی با تغییر نظام تلقی شد و دو گروه مخالف و موافق را روبه‌روی یکدیگر قرار داد، اما بسیاری از زنان در حال حاضر حجاب را رعایت نمی‌کنند و نظام نیز تغییر نکرده است. جامعه تغییرات را به‌صورت تدریجی پیش می‌برد و نیروهای سیاسی نیز باید به این واقعیت توجه کنند.

🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/4850aRi24Is

حمایت «ارزی» و «ریالی» از آزاد
🆔@AzadSocial
دکمه‌های بی‌لباس:
تحلیل مسأله‌شناختی ایده انتقال پایتخت


🔵 سیاست‌گذار و حکمران در ایران عادت دارد راه‌حل‌هایی مطرح کند که معلوم نیست برای کدام مسأله طراحی و ارائه شده‌اند. این موضوعی است که در #ویدئوی_سیاستی دکمه‌های بی‌لباس به آن پرداخته‌ام.

🔵 ایده #انتقال_پایتخت یکی از همین دکمه‌های بی‌لباس است؛ دکمه‌ای که معلوم نیست برای کدام لباس مناسب است، اما سیاست‌گذاران زیادی در طول چند دهه گذشته به آن پرداخته‌اند.

🔵 من در این ویدئو تلاش کرده‌ام نشان دهم چگونه منطق ارائه راه‌حل‌هایی که معلوم نیست به کدام مسأله می‌پردازند؛ آچارهایی که معلوم نیست برای باز کردن کدام پیچ طراحی شده‌اند؛ تا چه اندازه بی‌منطق، گمراه‌کننده و خطرناک برای سیاست‌گذاری است.

🔵 دکمه‌های بی‌لباس یا راه‌حل‌های بدون مسأله، بیانگر بخش مهمی از ایده‌های سیاست عمومی در ایران معاصر است. ارائه این گونه ویدئوها در بخش «تحلیل سیاستی» صفحه یوتیوب محمد فاضلی را ادامه خواهم داد.

لینک دیدن ویدئو در یوتیوب
https://youtu.be/NMRWcsq0aN4


#محمد_فاضلی #انتقال_پایتخت #زلزله_تهران #آلودگی_هوا #سیاست_عمومی

@fazeli_mohammad
📌انجمن علمی سیاست‌گذاری اجتماعی دانشگاه تهران برگزار می‌کند

🔻 نقد و بررسی سازوکار تعیین حداقل دستمزد

با حضور
🔹 پروانه رضایی؛ معاون روابط کار وزارت تعاون، کار، و رفاه اجتماعی

🔸 ابوالفضل گرمابی؛ کارشناس اقتصادی

🔹 یاسر باقری؛ عضو هیأت علمی دانشکدهٔ علوم اجتماعی دانشگاه تهران

🔸 حسین اکبری؛ فعال کارگری

شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳، ساعت ۱۷

📍 دانشکدهٔ علوم اجتماعی دانشگاه تهران، سالن شریعتی

▫️چنانچه دانشجوی دانشگاه تهران نیستید، جهت شرکت در برنامه، نام و نام‌خانوادگی خود را به @socialpolicy_ut ارسال کنید.

@socialplanning_ut
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دکمه‌های بی‌لباس:
تحلیل مسأله‌شناختی ایده انتقال پایتخت


محمد فاضلی

دکمه‌های بی‌لباس، نقد شیوه رایج سیاست‌گذاری در نظام حکمرانی ایران ماست.

🔵 ایده #انتقال_پایتخت یکی از همین دکمه‌های بی‌لباس است؛ دکمه‌ای که معلوم نیست برای کدام لباس مناسب است، اما سیاست‌گذاران زیادی در طول چند دهه گذشته به آن پرداخته‌اند.

🔵 من در این ویدئو نشان می‌دهم چگونه منطق ارائه راه‌حل‌هایی که معلوم نیست به کدام مسأله می‌پردازند؛ آچارهایی که معلوم نیست برای باز کردن کدام پیچ طراحی شده‌اند؛ تا چه اندازه بی‌منطق، گمراه‌کننده و خطرناک برای سیاست‌گذاری است.

لینک دیدن ویدئو در یوتیوب
https://youtu.be/NMRWcsq0aN4


#محمد_فاضلی #انتقال_پایتخت #زلزله_تهران #آلودگی_هوا #سیاست_عمومی

@fazeli_mohammad
2025/07/08 08:53:26
Back to Top
HTML Embed Code: