Telegram Web Link
قسمت صد‌وسی‌ویک پادکست دغدغه ایران
 
ملی‌گرایی اقتصادی چیست؟
 
طرفداران بازار آزاد از عدم مداخله دولت در اقتصاد برای رسیدن به توسعه صنعتی حمایت می‌کنند. ملی‌گرایان اقتصادی معتقدند کشورهای توسعه‌یافته از این سیاست برای صنعتی شدن استفاده نکرده و در مراحل اولیه صنعتی‌شدن، سیاست‌های حمایتی و آن‌چه فردریک لیست ملی‌گرایی اقتصادی می‌خواند را به‌کار گرفته‌اند. #برزین_جعفرتاش در این قسمت توضیح می‌دهد که ملی‌گرایی اقتصادی چیست و چه نسبتی با شرایط اقتصاد ایران دارد.
 
دانلود و شنیدن

 شنیدن از
کستباکس || اسپاتیفای || اپل پادکست

 
حامیان مالی
 
صنایع چسب سینا
وبسایت چسب سینا
اینستاگرام چسب سینا
 
 صرافی پول نو
وبسایت پول نو
 ورود و ثبت نام در پول نو
 
 
سایت صدای تولید
 
 
حمایت از پادکست دغدغه ایران
 
شماره تماس برای حمایت مالی
09965691194
 
شناسه پیپال
[email protected]
 
موسیقی آغازین
قطعه سلام، اثر استاد حسن کسائی
 
Email: [email protected]
 
گوینده: محمد فاضلی
امور فنی و صوت: مرتضی مشیری‌خواه
گرافیک: استودیو آنسو
                                
تاریخ انتشار
اسفند هزار و چهارصدوسه

@dirancast_official
اولین گفت‌وگو

محمد فاضلی

اولین گفت‌وگوی صفحه من در یوتیوب در طول یک هفته گذشته منتشر شد.

من (محمد فاضلی) و #مصطفی_مهرآیین در گفت‌وگویی مفصل، شرایط ایران امروز را بررسی کردیم و هر کدام نظرمان درباره راه‌های برون‌رفت از این وضعیت به سمت بهبود را شرح دادیم.

این گفت‌وگو را می‌توانید در دو بخش در یوتیوب مشاهده کنید.


بخش اول
جهان ایرانی: جامعه-حکومت ناخوش

https://youtu.be/6NgR-L9lwUY

بخش دوم
جامعه-حکومت ناخوش: راه برون‌رفت
https://youtu.be/eNziqP36RQY

این گفت‌وگوها ادامه خواهد داشت.

@fazeli_mohammad
گزارش_مرکز_پژوهش‌های_اتاق_بازرگانی_ایران.pdf
1.9 MB
گزارش «تأثیر حداقل دستمزد اسمی و حقیقی بر اشتغال و نرخ مشارکت اقتصادی در ایران» در دی‌ماه ۱۴۰۳ از سوی مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی منتشر شده است. براساس این گزارش پژوهشی:

در بازۀ ۱۴۰۰-۱۳۷۰ افزایش حداقل دستمزد اثر منفی بر اشتغال نداشته است.

در سال ۱۳۹۹ سهم هزینۀ دستمزد در قیمت تمام‌شدۀ محصولات صنعتی ۸ درصد و در بخش خدمات به‌طور میانگین ۳۰ درصد بوده است. درحالی‌که تأثیر افزایش هزینه‌های واسطه‌ای در ایجاد رکود تورمی در صنایع کارخانه‌ای ایران به‌طور میانگین ۴ برابر هزینه‌های دستمزد است.

سال ۱۳۹۹ یکی از بدترین سال‌های حوزۀ اشتغال در سه دهۀ اخیر بوده است. در این سال سطح اشتغال ۴ درصد (بیش از ۱ میلیون نفر) و نرخ مشارکت اقتصادی به‌میزان ۶.۴۵ درصد کاهش یافته است... هرچند این موارد همزمان با شیوع کرونا بوده اما نباید نقش شدیدترین سرکوب دستمزد را در این سال نادیده گرفت به‌نحوی‌که دستمزد حقیقی به میزان ۱۴ درصد کاهش داشته است.

با افزایش حداقل دستمزد حقیقی برای جبران عقب‌افتادگی دستمزد حداقل‌بگیران، می‌توان اهداف بهبود قدرت خرید، افزایش اشتغال، افزایش بهره‌وری، و افزایش مشارکت اقتصادی را محقق کرد.
@omidi_reza
پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی برگزار می‌کند:

همایش ملی:
تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران
(شرکت‌ها، سازمان‌ها و صنایع بزرگ)

زمان: ۹ و ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
دانشگاه تهران
همراه با نمایشگاه ارائه دست‌آوردهای برنامه‌های مسئولیت اجتماعی در صحن دانشگاه تهران

مهلت ارسال چکیده مقالات: ۱۵ اسفند ۱۴۰۳

🖌محورهای همایش:

☑️بازاندیشی و ایضاح مفهومی- نظری مسئولیت اجتماعی
☑️تجارب ملی و بین‌المللی مسئولیت اجتماعی (روایت موفقیت‌ها و شکست‌ها)
☑️فرصت‌ها و چالش‌های مسئولیت اجتماعی
☑️مسئولیت اجتماعی و فناوری‌های نوین 
☑️مسئولیت اجتماعی و مخاطره‌های اجتماعی 
☑️مسئولیت اجتماعی، پایداری و تاب‌آوری اجتماعی
☑️الگوهای مناسب جهت ایفای مسئولیت اجتماعی صنایع و سازمانها
☑️راهکارهای ترویج گفتمان مسئولیت اجتماعی در ایران

دریافت اطلاعات همایش و ارسال مقالات در سایت:
csrjahat.ir

https://www.tg-me.com/Develomentstudies
Forwarded from آزاد | Azad
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 علت بحران ناترازی انرژی |‌ گزیده‌ای از مناظره محمد فاضلی و داود منظور

🔶 برای مشاهده گزیده گفتگوهای آزاد کانال جدید یوتوب ما را دنبال کنید: Azad Clips

🔻محمد فاضلی: اگر تمرکز خود را بر افزایش بهره‌وری انرژی می‌گذاشتیم، با همین میزان مصرف هم، وضعیت اقتصادی بهتری می‌داشتیم. از آنجا که سیاست‌گذاری‌های توسعه‌ای کشور در جهت رسیدن به رشد هشت درصد است، دستیابی به این هدف نیازمند هزینه بسیار زیادی برای رشد تولید است. مادامی‌که توجه خود را معطوف به افزایش بهره‌وری نکنیم، وضعیت ناترازی انرژی اصلاح نمی‌شود.

🔺داود منظور:
اشتباهی که ما در خصوص انرژی انجام دادیم این است که به نام «خدمت اجتماعی» انرژی را زیر قیمت واقعی به مردم رساندیم، در حالی‌که می‌توانستیم به جای این کار انرژی را در صنعت و توسعه صنعتی کشور به‌کار بگیریم. این اشتباه باعث شده است هزینه انرژی ارزان هم از جیب مردم که به‌نحوی خودشان صاحبان صنایع هستند برداشته شود. باید برای اصلاح شرایط انرژی، سابقه خود را مورد ارزیابی قرار دهیم.

🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/JpPv4IiHsYA

حمایت «ارزی» و «ریالی» از آزاد

🆔@AzadSocial
Forwarded from آزاد | Azad
🎥 هیچ راهی جز وفاق نداریم؟

🔶 گفتگو با مراد ثقفی

🔻مراد ثقفی: بزرگترین سم برای توسعه در صد سال اخیر، عجله و اضطراب برای توسعه و مدرن‌شدن بوده است. یکی از عوامل سقوط پهلوی نیز همین مطلب بود. وفاق یک امر ممکن و شدنی است، اما باید از دوگانه‌سازی‌های بیهوده اجتناب کرد.

🔻به‌عنوان نمونه، در ماجرای «زن‌زندگی‌آزادی» برداشتن حجاب مساوی با تغییر نظام تلقی شد و دو گروه مخالف و موافق را روبه‌روی یکدیگر قرار داد، اما بسیاری از زنان در حال حاضر حجاب را رعایت نمی‌کنند و نظام نیز تغییر نکرده است. جامعه تغییرات را به‌صورت تدریجی پیش می‌برد و نیروهای سیاسی نیز باید به این واقعیت توجه کنند.

🎞 فیلم کامل این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/4850aRi24Is

حمایت «ارزی» و «ریالی» از آزاد
🆔@AzadSocial
دکمه‌های بی‌لباس:
تحلیل مسأله‌شناختی ایده انتقال پایتخت


🔵 سیاست‌گذار و حکمران در ایران عادت دارد راه‌حل‌هایی مطرح کند که معلوم نیست برای کدام مسأله طراحی و ارائه شده‌اند. این موضوعی است که در #ویدئوی_سیاستی دکمه‌های بی‌لباس به آن پرداخته‌ام.

🔵 ایده #انتقال_پایتخت یکی از همین دکمه‌های بی‌لباس است؛ دکمه‌ای که معلوم نیست برای کدام لباس مناسب است، اما سیاست‌گذاران زیادی در طول چند دهه گذشته به آن پرداخته‌اند.

🔵 من در این ویدئو تلاش کرده‌ام نشان دهم چگونه منطق ارائه راه‌حل‌هایی که معلوم نیست به کدام مسأله می‌پردازند؛ آچارهایی که معلوم نیست برای باز کردن کدام پیچ طراحی شده‌اند؛ تا چه اندازه بی‌منطق، گمراه‌کننده و خطرناک برای سیاست‌گذاری است.

🔵 دکمه‌های بی‌لباس یا راه‌حل‌های بدون مسأله، بیانگر بخش مهمی از ایده‌های سیاست عمومی در ایران معاصر است. ارائه این گونه ویدئوها در بخش «تحلیل سیاستی» صفحه یوتیوب محمد فاضلی را ادامه خواهم داد.

لینک دیدن ویدئو در یوتیوب
https://youtu.be/NMRWcsq0aN4


#محمد_فاضلی #انتقال_پایتخت #زلزله_تهران #آلودگی_هوا #سیاست_عمومی

@fazeli_mohammad
📌انجمن علمی سیاست‌گذاری اجتماعی دانشگاه تهران برگزار می‌کند

🔻 نقد و بررسی سازوکار تعیین حداقل دستمزد

با حضور
🔹 پروانه رضایی؛ معاون روابط کار وزارت تعاون، کار، و رفاه اجتماعی

🔸 ابوالفضل گرمابی؛ کارشناس اقتصادی

🔹 یاسر باقری؛ عضو هیأت علمی دانشکدهٔ علوم اجتماعی دانشگاه تهران

🔸 حسین اکبری؛ فعال کارگری

شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳، ساعت ۱۷

📍 دانشکدهٔ علوم اجتماعی دانشگاه تهران، سالن شریعتی

▫️چنانچه دانشجوی دانشگاه تهران نیستید، جهت شرکت در برنامه، نام و نام‌خانوادگی خود را به @socialpolicy_ut ارسال کنید.

@socialplanning_ut
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دکمه‌های بی‌لباس:
تحلیل مسأله‌شناختی ایده انتقال پایتخت


محمد فاضلی

دکمه‌های بی‌لباس، نقد شیوه رایج سیاست‌گذاری در نظام حکمرانی ایران ماست.

🔵 ایده #انتقال_پایتخت یکی از همین دکمه‌های بی‌لباس است؛ دکمه‌ای که معلوم نیست برای کدام لباس مناسب است، اما سیاست‌گذاران زیادی در طول چند دهه گذشته به آن پرداخته‌اند.

🔵 من در این ویدئو نشان می‌دهم چگونه منطق ارائه راه‌حل‌هایی که معلوم نیست به کدام مسأله می‌پردازند؛ آچارهایی که معلوم نیست برای باز کردن کدام پیچ طراحی شده‌اند؛ تا چه اندازه بی‌منطق، گمراه‌کننده و خطرناک برای سیاست‌گذاری است.

لینک دیدن ویدئو در یوتیوب
https://youtu.be/NMRWcsq0aN4


#محمد_فاضلی #انتقال_پایتخت #زلزله_تهران #آلودگی_هوا #سیاست_عمومی

@fazeli_mohammad
چینی‌ها خوشحالند

محمد فاضلی

ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید مشاجره کرده‌اند و این بر جریان سیاست داخلی و خارجی ایران هم اثر می‌گذارد، اما فراتر از این‌ها می‌خواهم به این ماجرا و آینده رابطه جهان و چین، از زاویه‌ای خاص نگاه کنم.

بعضی کتاب‌ها خیلی ایده‌های مهمی دارند و یکی از آن‌ها کتاب «راه‌های ابریشم نو: اکنون و آینده جهان» (۲۰۱۸) اثر #پیتر_فرانکوپن است که به فارسی هم ترجمه شده است. هفت سال پیش، فرانکوپن در فصل آخر این کتاب با عنوان «راه‌های آینده» عبارات قابل توجهی نوشته که به درد تحلیل این لحظه هم می‌خورند. فرانکوپن نوشته:

«زیگمار گابریل وزیر خارجه‌ی آلمان در سال ۲۰۱۷ می‌گوید اگر ما نتوانیم مثلاً راهبرد واحدی در برابر چین اتخاذ کنیم، آن کشور موفق خواهد شد چنددستگی در اروپا پدید آورد. ... در حال حاضر چین تنها کشور جهان است که درک اصیلی از مفهوم ژئواستراتژی جهانی دارد. ... چیزی که می‌توانیم خودمان را به خاطر آن سرزنش کنیم این است که ما، یعنی غرب، راهبرد خودمان را برای یافتن موازنه جدیدی بین منافع جهانی نداریم، راهبردی که مبتنی بر توافق و ارزش افزوده‌ مشترک باشد نه بر اساس نظریه بازی سرجمع صفر، یعنی سودجویی یک‌جانبه.»

فرانکوپن بعد از این نقل قول از گابریل می‌نویسد:
«هر چقدر پیام چین انسجام دارد، پیام‌هایی که از واشنگتن بیرون می‌آید بی‌حساب و کتاب و ضد و نقیض است. برای کسان بسیاری در جهان این خبر تازه‌ای است، زیرا آمریکا – گاهی نامنصفانه – مشهور شده به این‌که اول شلیک می‌کند، بعد سؤال می‌کند. ولی تاریخدانان می‌دانند که طرز بیان نیز فی‌نفسه مهم است – به این معنی که باید بتوان فواید همکاری را نشان داد و ثابت کرد، باید بتوان نشان داد که «برد-برد» ممکن است و به سود همگان است.»

فرانکوپن در ادامه تحلیل ناتوانی آمریکا در شکل دادن به بازی‌های برد-برد، می‌نویسد:

«سیاست‌های آمریکا نه تنها کشورها را به آغوش یکدیگر سوق می‌دهد بلکه موجب تحکیم روابط اقتصادی و مذهبی آن‌ها می‌شود. ... فعلاً واشنگتن با پشتکار سرگرم انتقاد از چین و روش‌ها و نقشه‌های آن کشور است. ... سیاست آمریکا در واکنش به طرح‌های چین و روسیه اتخاذ می‌شود، نه بر اساس دیدگاه مستقل خودخواسته‌ای که تأمین‌کننده حمایت عملی بلندمدت‌تری باشد. ... شی‌ جین‌پینگ می‌گوید ابتکار کمربند و جاده از این‌رو که اجتماعی «با آینده مشترک برای بشر» خلق می‌کند به سود همگان است.»

و نکته مهم فرانکوپن این است:

«در میانه این شبهه‌ها دولتی در آمریکا سر کار است که می‌خواهد جهان را از نو برابر منافع خود سامان دهد، در عوض هویج از چماق استفاده کند، و در چین دولتی که به زبان منافع متقابل، افزایش همکاری، و مشوق برای نزدیک کردن ملت‌ها و کشورها و فرهنگ‌ها و فرهنگ‌ها به یکدیگر با سناریوهای برد-برد می‌گوید، اما عملاً در دل‌های بسیاری ترس از ظهور امپراتوری‌ای مطابق نقشه یا به صورت پیش‌فرض می‌افکند.»

«در دوره بسیار بسیار نگران‌کننده‌ای به سر می‌بریم. آتلانتیک دوپاره می‌تواند اروپا را ضمیمه‌ اوراسیا کند، که دیگر نه به غرب، بلکه به شرق بنگرد که می‌خواهد مشاور اصلی کل بشر بشود.»

در جایی که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعد از مجادله ترامپ و زلنسکی می‌گوید «جهان به رهبری جدید نیاز دارد.» و اروپایی‌ها از تضعیف زلنسکی در مقابل پوتین شکایت دارند، نوشته‌های پیتر فرانکوپن در سال ۲۰۱۸ معنای خاص و پیش‌بینانه عمیقی پیدا می‌کند. این وضعیت برای پکن، معنای مهمی دارد.

چینی‌ها جهان را به مشارکت دعوت می‌کنند، از بازی‌های برد-برد می‌گویند، منابع مالی عظیمی برای سرمایه‌گذاری دارند، و طبق سنت چینی با مهمانان‌شان با ادب و احترام برخورد می‌کنند، حتی در شرایطی که خیلی سفت و سخت دنبال منافع‌شان هستند.

نوع رفتار #ترامپ این جمله فرانکوپن را معنادارتر می‌کند «غرب با این خطر مواجه شده که هر روز بیشتر به حاشیه رانده شود. هرگاه غرب وارد می‌شود و ایفای نقش می‌کند بدون استثنا برای مداخله‌ای است که مسائل نه تنها حل نمی‌کند، بلکه حادتر می‌کند، یا برای ایجاد مانع و تضییقی که رشد و امکانات دیگران را محدود می‌کند. عصر شکل دادن غرب به جهان به صورت خود، دیری است که پایان یافته.»

اگر ایده فرانکوپن درست باشد، الزامات سیاسی و سیاستی آن برای جهان، و برای ایران – به تبع جهان و مستقل از جهان – زیاد است. ما باید وضعیت خود را بشناسیم، عطف به اینکه می‌دانیم چینی‌ها به احتمال زیاد بسیار خوشحالند.

#دغدغه_ایران #چین #زلنسکی #اوکراین

@fazeli_mohammad
Forwarded from هم‌میهن
نیازمند ترس هستیم

سرمقاله هم‌میهن
۱۱ اسفند ۱۴۰۳


🔹آقای رئیس‌جمهور در بخش دوم سفر خود به شهرهای استان تهران چندین سخنرانی داشتند که در عمل چیزی از آنها در نمی‌آید و قرار نیست کسانی که برای آمدن ایشان و از آن مهمتر نیامدن افراد خطرناک فعالیت کردند، همچنان سکوت کنند.

🔹این خیانت به مسئولین است. آنان نباید گمان کنند که چنین سخنانی رافع مسئولیت و حلال مشکلات است یا نور امیدی را در دل مخاطب روشن می‌کند؛ درحالی‌که این سخنان تکرار مکررات است و سخنانی که ناظر به واقعیت و راهگشا نباشد، هیچ کمکی به جامعه نمی‌کند.

🔹مردم و مخاطبان به تلاش‌های دولت کاری ندارند، بلکه دستاوردها و نتایج آن تلاش‌ها برایشان راهگشاست. از این پس روشن بفرمایید کدام مانع برداشته‌ شده یا کدام موانع اضافه شده است؟

🔹مردم در انتخابات شرکت می‌کنند که مشکلات آنان را دولت برآمده از انتخابات حل کند. آحاد مردم جز با تولید و پرداخت مالیات خود، هیچ کمکی به دولت نه می‌کنند و نه می‌توانند کمک کنند و نه دولت نیازی به کمک آنان دارد. یک نگاه به دولت بیندازید تا ببینید با هیولایی بزرگ مواجه هستید که هیچ‌کس نمی‌تواند به آن نزدیک هم بشود. اصلاً مردم را قبول ندارند که به آنان کمک کنند.

🔹کی به شما گفته جلوی قلدری سر خم کنید؟ نام ببرید. فرضاً کسی هم بگوید، مگر تاثیری بر شما دارد؟ خُب خیلی‌ها حرف می‌زنند. کسان دیگری هم هستند که به‌طور کلی متفاوت می‌گویند چرا حرف آنها را نقل نمی‌کنید؟ اصلاً چرا ایده روشن خود را نمی‌گویید؟

🔹حالا شما هم که هر روز چند سخنرانی می‌کنید بفرمایید با این وضع چه کار خواهید کرد؟ اقتصاد را از طریق بازرگانی با همسایگان، آنطور که گفته‌اید نمی‌توان اداره کرد. آن اقتصاد مبتنی بر قاچاق است که فعلاً وجود دارد.

🔹مردم می‌ترسند. ترس هم لزوماً چیز بدی نیست؛ اتفاقاً خیلی جاها لازم است که مسئولان هم بترسند. بترسیم از اینکه مردم عصبانی شوند. بترسیم از اینکه فرزندان‌مان و دوستان‌مان و خانواده ما نیز از ما رویگردان شوند. بترسیم کسانی باشند که نتوانند زندگی آبرومندانه‌ای را برای خود تدارک ببینند.

🔹بترسیم از اینکه نتوانیم آب و برق مردم را تامین کنیم و کارخانجات و حتی دولت تعطیل شوند. بترسیم از اینکه مردم به ما امید ببندند ولی ناامیدشان کنیم و روی‌برگردانند. اتفاقاً ما بیش از هر چیز نیازمند ترس هستیم.

📌ادامه مطلب در سایت هم‌میهن آنلاین

@hammihanonline
hammihanonline.ir
WhatsApp
Forwarded from قفسه کتاب
📚 کتاب، بهترین آغاز برای شکفتن... 🌸

چه هدیه‌ای ارزشمندتر از یک کتاب برای خودت و عزیزانت؟ 📖
در قفسه کتاب، منتخبی از بهترین کتاب‌ها را با قیمت‌های مناسب پیدا کن و نوروزت را با عطر دانایی تازه کن.

📍 همین حالا به کانال قفسه کتاب سر بزن:
🔗 www.tg-me.com/ghafasebook
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
۲۲۰ سال تکاپوی امنیت

🔵 محمدجواد ظریف، معاون راهبردی پیشین ریاست جمهوری ایران، در بهمن‌ماه ۱۴۰۳ متنی را با عنوان «راهبرد وفاق برای تأمین امنیت ملی: مبتنی بر رویکردی تاریخی به مسائل امنیت ملی ایران» منتشر کرد.

🔵 استدلال اصلی این متن آن است که ایران به‌مثابه موجودیتی ژئوپلتیک به مدت یک‌ونیم قرن از ۱۸۰۴ تا ۱۹۴۶ در معرض اشغال، از دست رفتن قطعاتی از سرزمین و تهدید امنیتی بوده است. ایران، صرف‌نظر از نوع حکومت و ایدئولوژی هر حکومت، پس از یک‌ونیم شکست و تحقیر، از میانه قرن بیستم، تلاش برای رسیدن به استقلال در تأمین امنیت خود را آغاز کرد و امروز در دهه سوم قرن بیست‌ویکم به موقعیت تأمین امنیت درون‌زا دست یافته است.

🔵 سخن مهم این متن که پیام ایران برای جهان خوانده شده، اعلام شروع دوران جدیدی است که در آن ایران تلاش می‌کند این دست‌آورد را به توسعه اقتصادی و بازی‌های برد-برد با سایر کشورها تبدیل کند.

🔵 محمدجواد ظریف در این گفت‌وگو، اصول و دیدگاه‌های مندرج در این متن راهبردی را تشریح می‌کند.

نسخه کامل گفت‌وگو در یوتیوب
https://youtu.be/h86f_b8Q55o

#محمدجواد_ظریف #امنیت_ایران #امنیت_و_توسعه #ظریف

@fazeli_mohammad
سه‌گانه‌ای درباره برق

محمد فاضلی

صنعت برق در چند سال گذشته وضعیت بحرانی پیدا کرده است. ریشه‌های این بحران در گذشته‌ای دورتر و حداقل در دو دهه قبل است. من در سه سال گذشته، سه قسمت ویژه صنعت برق در #پادکست_دغدغه_ایران ساختم که بخش‌های مهمی از بحران در این صنعت را نشان می‌دهند.

شنیدن این سه قسمت در کنار یکدیگر، تصویر نسبتاً روشنی از صنعت برق ایران، چرایی در بحران رفتن آن، و آینده محتملش ارائه می‌کند.

قسمت یک. کیفیت مداخله دولت و توسعه: مورد صنعت برق
شنیدن این قسمت
 
قسمت دو. چرا برق رفت؟
شنیدن این قسمت
 
قسمت سه. آیا برق می‌آید؟
شنیدن این قسمت
 
این محتوای سه‌گانه درباره صنعت برق ایران، نشان می‌دهد بحران صنعت برق ایران پیچیده‌تر از آن است که سیاست‌گذاران ساده‌انگار فکر می‌کنند؛ و درآمدن از این بحران هم دشوارتر از آن است که برخی با نسخه‌های ساده تجویز می‌کنند.
 
@fazeli_mohammad
🔴دولت در غیاب امر سیاسی

🔺 اعتماد ۱۵ اسفند ۱۴۰۳

✍️عباس عبدی

🔘استیضاح وزیر اقتصاد فارغ از اینکه چه انگیزه‌ای پشت آن بود، تبعات گوناگونی دارد. این تبعات بستگی تمام به نحوه واکنش دولت و آقای پزشکیان دارد. می‌تواند هم فرصت باشد و هم تهدید. فرصت است اگر دولت و پزشکیان خود را در همان چارچوبی که به پاستور آمده است، تعریف کند و این استیضاح را اقدامی علیه آن چارچوب بداند. تهدید است اگر گمان کند اتفاق مهمی نیفتاده و به روند کنونی خود ادامه دهد.

🔘پزشکیان برخلاف انتظار تأیید صلاحیت شد. ابتدا هم با اکثریت قاطع آرا که شاید هر ۱۲ نفر رای منفی داده بودند، رد صلاحیت می‌شود. بنابراین آمدن او معطوف به هدفی بوده است. اگر شانسی برای رای آوردن او نبود، به طور طبیعی می‌شد حدس زد که برای گرم کردن تنور خاموش و سرد انتخابات تأیید صلاحیت شده است. تنوری که در اسفند سال ۱۴۰۲، برخلاف هوای آن ماه آخر سال سرد بود. ولی اگر شانس انتخاب شدنش جدی بود، که بود، بنابراین باید به این نتیجه رسید که ساختار سیاسی آمادگی پذیرش پرداخت هزینه حضور بیشتر مردم پای صندوق را پذیرفته است. چون در غیر این صورت یا باید بگوییم که شانسی برای پزشکیان قایل نبودند که براساس شواهد دور از واقعیت است، یا باید بگوییم که آماده بودند که او بیاید ولی سیاست‌های تندروها و جریان رسمی را اجرا کند و اگر نکرد با او نیز تقابل کنند که این رویکرد نه تنها غیر معقول؛ به مراتب زیان‌بار و خطرناک‌تر از هر حالت دیگری بود و جز زیان برای کشور و حکومت هیچ نتیجه دیگری نداشت و همچنان ندارد.

🔘پس لازمه موافقت با آمدن پزشکیان؛ رسیدن به وفاقی درون ساختاری بود که براساس گفتگو و تفاهم، حد و حدودی را برای دولت تعیین کنند، که در آن حد و حدود بتواند شرایط کشور را بهبود بخشید. اتفاقاً اغلب کسانی که پای صندوق آمدند و رأی دادند با این پیش‌فرض امدند که چنین وفاق نانوشته‌ای شکل گرفته است و قرار نیست رییس جمهور منتخب در تقابل با ساختار باشد، یا در تقابل با مردم تعریف شود. شخص خودم نیز بر همین اساس از حضور پزشکیان دفاع و در انتخابات مشارکت کردم.

https://telegra.ph/دولت-در-غیاب-امر-سیاسی-03-04
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مرجعیت کل رسانه داخلی در حال از دست رفتن است.

نسخه کامل گفت‌وگو در یوتیوب
https://youtu.be/h86f_b8Q55o

#محمدجواد_ظریف #امنیت_ایران #امنیت_و_توسعه #ظریف

@fazeli_mohammad
2025/07/08 08:44:20
Back to Top
HTML Embed Code: