Telegram Web Link
🔰 چرا غنی‌سازی؟

🔸 ایران در سال‌های اخیر و با اتخاذ یک راهبرد واقع‌گرایانه، بازدارندگی اتمی خود را بدون تولید سلاح اتمی محقق کرده است. تهران تنها واحد سیاسی جهان است که بدون ساخت سلاح اتمی، بازدارندگی اتمی دارد. در واقع رویکرد «خردگرایانه» ایران در موضوع صنعت هسته‌ای باعث شده ضمن عدم تمرکز فشارها بر کشورمان، خدشه‌ای بر بازدارندگی ایران در قبال رژیم صهیونیستی نیز وارد نشود.

▫️ آمریکایی‌ها برای ممانعت از تثبیت بازدارندگی مجازی اتمی ایران، در پیشنهاد نهایی خود که به‌صورت مکتوب به‌طرف عمانی ارائه شده و در اختیار تیم مذاکره‌کننده‌ کشورمان قرار گرفته، مسئله‌ای تحت‌عنوان «کنسرسیوم هسته‌ای» با مشارکت برخی کشورهای منطقه و همچنین نظارت واشنگتن و بروکسل را مطرح کرده‌اند. طبق این پیشنهاد، فرایندهای مختلف چرخه‌ سوخت ازجمله غنی‌سازی در خاک ایران- با محوریت جزایر سه‌گانه در خلیج‌فارس- تنها زمانی از سوی واشنگتن قابل‌پذیرش است که به‌صورت مشترک و با نظارت مستقیم بازرسان آمریکایی انجام شود؛ مسئله‌ای که به معنای کنار رفتن عاملیتِ بازدارندگی از مسئله غنی‌سازی است.

🔸 این مسئله از سوی مقامات کشورمان مورد پذیرش قرار نگرفته و صراحتاً رد شده است؛ چراکه بنیان و اساس مسئله «غنی‌سازی»، تثبیت بازدارندگی و حفاظت از منافع ملی است. هر ایده‌ای که اختیار و مدیریت ایران در این فرایند را محدود کند- حتی اگر در خاک کشورمان باشد- اقدام علیه امنیت ملی است و بر همین اساس، خبرسازی درباره «کنسرسیوم در جزایر سه‌گانه» ارتباطی با واقعیت ندارد.

▫️ تقلیل مسئله غنی‌سازی در خاک ایران به زیرسؤال‌بردن مدیریت کاملاً ایرانی در فرایند طراحی چرخه‌ سوخت هسته‌ای، اقدامی در مسیر زیرسؤال‌بردن بازدارندگی تهران است که در دستورکار طرف اسرائیلی قرار دارد.

🔸 تاکید رهبر انقلاب مبنی بر عدم نیاز ایران به مجوز طرف آمریکایی برای انجام غنی‌سازی نیز دقیقاً منطبق بر همین مسیر است؛ جایی که آمریکایی‌ها به دنبال ایجاد خدشه در فرایند بازدارندگی ایران در منطقه‌ غرب آسیا هستند و به همین دلیل در پیشنهاد نهایی خود، بر حضور بازرسان آمریکایی در یک کنسرسیوم غنی‌سازی در خاک ایران تاکید کرده‌اند.

▫️ دستورکار (Mandate) مشخص تهران در شرایط کنونی مذاکرات که تیم‌ها، «خواسته‌ها» و «فهرست مطالبات» خود را بیان کرده‌اند و منتظر تصمیم‌گیری‌اند، باید مبتنی بر تحقق راستی‌آزمایی مطالبات- و نه تلاش برای جلب رضایت طرف آمریکایی درباره مسئله غنی‌سازی- باشد.

🔸 به‌صورت شفاف، فهرست مطالبات طرف آمریکایی به‌محض امضای توافق، قابلیت اجرایی دارد؛ ولی برای فهرست مطالبات طرف ایرانی، جدول زمان‌بندی به‌صورت میان‌مدت و بلندمدت در نظر گرفته شده، به‌عنوان‌مثال مطالبات طرف آمریکایی که مرتبط با مسائل فنی نظیر مواد غنی‌شده و مسئله «محل نگهداری» و «مدل نگهداری» هستند، به‌صورت فوری و در لحظه امکان اجرایی شدن دارند؛ اما مطالبات طرف ایرانی که مرتبط با مسائل لغو تحریم مانند انتقال پول‌های بلوکه شده در کشورهای خارجی و همچنین زمینه‌ صدور نفت کشورمان است، نیاز به زمان برای راستی‌آزمایی دارد.

🖋 مهدی خانعلی‌زاده - پژوهشگر روابط بین‌الملل

♦️ ادامه دارد . . .

🔗 نسخه کامل یادداشت


🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
👍5
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 آلمان؛ ملت بدون رآکتور

🔻 پشیمان از تعطیلی هسته‌ای و برگشت به عصر ذغال‌سنگ

🔸 آلمان در آغاز دهه ۲۰۱۰ با اعتماد به نفس یک ملت توسعه یافته گفت ما دیگر به انرژی هسته‌ای نیازی نداریم، تصمیم به بهانه اتفاقات هسته‌ای و زلزله فوکوشیما گرفته شد.

▫️ آنگلا مرکل، فیزیکدانی در لباس صدراعظم تصمیم گرفت این مسیر را متوقف کند، هسته‌ای دیگر جایی در این کشور ندارد، آلمان می‌خواست آینده را بدون اورانیوم بسازد. رآکتورها دانه دانه خاموش شدند، نیروگاه‌های محیط زیستی توسعه یافتند.

🔸خاموشی اما تنها نور را نمی‌برد، بلکه عقل را نیز می‌برد . . .

🔻 بحران انرژی در آلمان با نابودی انرژی هسته‌ای

🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 انرژی هسته‌ای مایه پیشرفت ماست!

🔻فریدون عباسی، رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی:

🔸صنعت هسته ای در سلامت، فناوری، علم و فضا به ما کمک میکند و باعث پیشرفت های اقتصادی می شود. صنعت هسته ای استانداردها را در حوزه های فنی و علمی بالا می‌برد.

▫️علم و فناوری پایه دفاع از کشوره، یعنی اگر در علم و فناوری دقیق بشویم اقتصادمان را می‌توانیم درست کنیم.

🔸 یکی از کارکردهای هسته‌ای، رادیودارو هست، شما اگر آب سنگین داشته باشید یعنی هیدروژن سنگین دارید، و هر جا که هیدروژن بشینه میتونید یک ماده جدید داشته باشید و می‌توانید انقلابی ایجاد کنید!

🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
👍5
🔰 تحریم‌های ترامپ بر شبکه بانکی در سایه ایران آغاز شد / دولت همچنان سرگرم FATF!

🔸 دو ماه پیش وزیر خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد، «شبکه بانکی سایه» ایران را منهدم می‌کند تا ‎صادرات نفت متوقف شود. دیروز در دور یازدهم تحریم نفتی، این اتفاق به بهانه مبارزه با «پولشویی» افتاد.

▫️ اما در این مدت، همه دغدغه دولت، پیوستن به دو‌ کنوانسیون برنامه اقدام FATF یعنی پالرمو و CFT بود که تکمیل کننده فشار حداکثری ترامپ محسوب می‌شود.

🔸 روز گذشته، وزارت خزانه‌داری یک شبکه ایرانی را که از طریق بانکداری در سایه، میلیاردها دلار برای ایران پولشویی می‌کردند را تحریم کرد.

▫️طبق ادعای این وزارتخانه، این شبکه مرتبط با برادران ایرانی منصور، ناصر و فضل‌الله زرین‌قلم است که میلیاردها دلار را از طریق شرکت‌های صوری در هنگ‌کنگ و امارات جابه‌جا می‌کردند.

🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
👍5👎2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 کشوری که ادعا می‌کند منابع نفتی کفایت می‌کند پس نباید به سمت هسته‌ای رفت، با ۹۲ رآکتور هسته‌ای تولید برق را جلو می‌برد!

🔻علی خضریان، عضو کمیته هسته‌ای مجلس:

🔸اوکراین در حال حاضر حدود ۱۵ رآکتور با ظرفیت ۱۳ هزار مگاوات برق، آلمان با ۱۷ رآکتور ۱۲ هزار مگاوات برق، کانادا ۱۹ رآکتور ۱۳۵۰۰ مگاوات برق، هند ۲۲ رآکتور ۶۷۹۵ مگاوات برق، انگلیس با ۲۳ رآکتور ۱۱۸۵۲ مگاوات برق و همینطور کره جنوبی ژاپن روسیه فرانسه و خود آمریکا با بیش از ۹۲ رآکتور هسته‌ای ۹۹۲۴۴ مگاوات برق تولید می کنند.

▫️در کشور ما می‌توان به واسطه سرمایه‌گذاری روی انرژی هسته‌ای بسیاری از مشکلات را حل کرد و کشور را در مسیر پیشرفت گذاشت.

🔸 نیروگاه هزارمگاواتی بوشهر برای تولید انرژی سالانه ۷ میلیون بشکه نفت برای خودش نیازمند است، تازه نیروگاه دیگر محیط زیستی نخواهد بود حالا به این بخش اگر نپردازیم، سالانه از نظر اقتصادی این نیروگاه حدود ۵۶۰ میلیون دلار برای تولید برق هزار مگاوات نیازمند است.

🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
👍9👎31
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 #ببینید | در باب مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا؛ منتشر شد:

🎞 مستند جنجالی «ایستاده در زنجیر»

‼️فروشنده‌ها چگونه دهه نود را برای ملت ایران سیاه و تاریک کردند ‼️

🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 #ببینید | چگونه CFT، روسیه را به دردسر انداخت؟

🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
🔰 #ببینید | اتم‌های شفابخش

▫️ فناوری هسته‌ای کدام درد را دوا می‌کند؟


🔸 گوشه‌ای از کاربردهای صنعت هسته‌ای در حوزه فناوری، بهداشت و درمان، کشاورزی و غذا و تولید برق و انرژی

🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
1
🔰آیا دستاورد بزرگ اطلاعاتی ایران در منطقه، با تصویب cft در مجمع؛ تحت شعاع منفی قرار می‌گیرد؟

🔹وزارت اطلاعات ایران به‌تازگی ضربۀ اطلاعاتی بزرگی به رژیم صهیونیستی وارد کرد به‌طوری که توجه بسیاری از تحلیلگران و رسانه‌های جهان را به خود جلب کرد.

🔸دسترسی به این اطلاعات در زمانی که آژانس انرژی اتمی و کشورهای اروپایی و آمریکا در حال فشار بر ایران در خصوص برنامه هسته‌ای آن هستند، دست ایران را برای اقدام متقابل پر کرده است.

🔹در حالی که وزارت اطلاعات به این دستاورد بزرگ دست پیدا کرده، اقدامی در مجمع تشخیص در حال پیگیری است که می‌تواند به تضعیف این دستاورد بزرگ منجر شود.

🔸کنوانسیون CFT یا کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم به واسطه اینکه امکان دستیابی اسرائیل به اطلاعات مهم و حساس کشور را فراهم می‌کند، اهمیت زیادی دارد.

🔹براساس مادۀ ۱۸ این کنوانسیون کشورهای عضو باید در زمینه‌های مختلف با یکدیگر همکاری کنند تا با فعالیت‌های غیرقانونی که در این کنوانسیون تعریف شده مقابله کنند.

🔸در این شرایط اسرائیل به‌دنبال راه‌های مختلفی است که به اطلاعاتی از ایرانیان دست پیدا کند. طبیعتاً این کار را هم از طریق کشورهای ثالث و واسطه انجام خواهد.

🔹بنابراین در شرایطی که ایران با یک اقدام مهم توانسته است بخش زیادی اطلاعات از رژیم صهیونیستی را به دست بیاورد، اقدام مجمع برای تصویب CFT که پیش از این بسیاری از اعضای آن درباره مضرات آن برای کشور صحبت کرده‌اند، به تضعیف جایگاه ایران در مقابل اسرائیل و دستاورد مهم اطلاعاتی ایران منجر خواهد شد.

🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
2025/07/10 18:28:16
Back to Top
HTML Embed Code: