Telegram Web Link
4. در گروه درمانی، روش های سالم تری برای برقراری ارتباط با دیگران (و خودتان) خواهید آموخت
اغلب افراد نمی توانند فهمند که چرا روابطشان با دیگران دچار مشکل می شود. در فضای ایمن گروه درمانی، اعضاء می توانند بازخوردهای صادقانه ای از دیگرانی که کم و بیش به آنها و شرایطشان اهمیت می دهند، دریافت کنند. به عنوان مثال، طبق گفته هس، اعضاء می توانند بگویند: من دوست دارم به شما نزدیک تر شوم، اما به نظر می رسد که فاصله خود را با من حفظ می کنید. این که همیشه من باید سکوت بین خود را بشکنم، آزارم می دهد. و قتی درباره چیزی حرف می زنید، صبرم را از دست می دهم چون خیلی طول می کشد تا حرف خود را بگوئید.

میلر گفت گروه ها این فرصت را فراهم می کنند تا ببینند که افراد در حال حاضر چگونه با دیگران و خودشان ارتباط برقرار می کنند. او این مثال ها را به اشتراک گذاشت: آیا شما تا زمانی که کسی از شما دعوت به صحبت نکند، وارد بحث نمی شوید؟ یا در صحبت کردن پیشقدم می شوید؟ آیا فقط اطلاعات مثبتی درباره خود یا چیزهایی را که با آنها دست و پنجه نرم می کنید به اشتراک می گذارید؟

به دیگران اجازه آشنایی با کدام بخش های شخصیتی خود را می دهید؟ چه بخش هایی از خود را پنهان می کنید؟ چگونه می توانید درگیری را حل کنید؟ چگونه نیازهای خود را برآورده می کنید؟ به گفته میلر، اعضاء نیز تشویق می شوند راه های دیگر ارتباطی را امتحان کنند. به عنوان مثال، به جای اینكه از كسی سوال كنید، توضیح می دهید كه چرا شما این سوال را از آنها می پرسید. او گفت به جای اینکه فقط مشاوره بگیرید، آنچه را که به شما انگیزه می دهد تا توصیه ای را پیشنهاد دهید، در میان می گذارید.

شما شروع کننده این هستید که ببینید آیا راه های بیشتری برای ارتباط شما با دیگران وجود دارد. این کمک می کند تا افراد از ریزه کاری های رابطه ای خارج شوند و همچنین کمک می کند تا از الگوهای ارتباطی که در خدمت آنها نیست، آزاد شوند. هس شاهد بوده است كه مراجعه کنندگانش، هم در ارتباط با دیگران و هم در رابطه با خود بهبود می یابند.

به عنوان مثال، یک عضو از خودش عذرخواهی می کرد و به نظر می رسید که خیلی نگران پذیرش از سوی اعضای دیگر باشد. او فاش كرد كه در زندگی خود طرد شدگی زیادی را تجربه كرده است، بنابراین از تجربه بیشتر در این زمینه، ترس زیادی دارد. هنگامی که اعضاء با همدلی به او پاسخ دادند، او احساس کرد که پذیرفته شده است و به مرور از عذرخواهی دست کشید. وی گفت: من احساس می کردم که او وابسته است و می تواند با آرامش بیشتری حرف بزند. معلوم شد که وقتی احساس ترس و دلهره ندارد، می تواند بسیار واضح و صریح سخن بگوید.

یکی دیگر از اعضاء، بسیار برونگرا بود و با غریبه ها خیلی دوستانه رفتار می کرد. اما دیگران خاطر نشان كردند كه دوست بودن او به نظر واقعی نیست و احساس ناراحتی می کردند. او برای اولین بار فهمید که رفتارش برای برخی افراد ناامید کننده است. او همچنین فهمید که باید آگاهی بیشتری را چاشنی رفتار خودمانی اش کند. او به بخشی جدایی ناپذیر از این گروه تبدیل شده است زیرا رفتارش را تعدیل کرده تا به دیگران هم فرصت بروز احساسات را بدهد.
@GroupTherapists #part_4
5. گروه درمانی به منزله یک توری ایمنی خواهد بود
در گروه های میلر، موسوم به اتصال معتبر، اعضا با داشتن اصالت و حرف زدن برای خودشان، در زندگی خود مبارزه می کنند. آنها این مهارت ها را در گروه تمرین می کنند و در راستای آن، اعتماد به نفس آنها برای تمرین در بیرون از جلسات گروه نیز افزایش می یابد. وی گفت آنها همچنین می توانند حمایت گروه ها را در بین جلسات داشته باشند و خطرات ناشی از آن را آسان تر کنند.
@GroupTherapists #part_5
🔅6 نوع گروه درمانی

1️⃣ گروه های روان درمانی

روان ‌درمانی گروهی بر این اساس استوار است که روابطی که بین افراد ایجاد می‌شود برای تنظیم تمام جنبه‌ های زندگی روزمره ضروری است. این گروه‌ها بر کارهایی که اعضا می‌توانند انجام دهند تمرکز دارد و به اعضاء کمک می‌کنند تا یک گروه منسجم را تشکیل دهند تا بتوانند به راحتی پیروزی‌ ها و شکست های خود را در محیطی امن به اشتراک بگذارند.

درمانگرانی که از روش روان درمانی در یک گروه استفاده می کنند باید برای اینکه اعضای گروه بتوانند به طور آزاد، با یکدیگر رابطه داشته باشند، باید حس همدلی داشته باشند. این گروه‌ها به افراد جدید در بازیابی مهارت‌ های بین فردی که برای برقراری ارتباط موثر با دیگران به شیوه سالم نیاز دارند،کمک می‌کنند.

@GroupTherapists
2️⃣گروه های درمانی شناختی
یکی دیگر از انواع رایج گروه درمانی در ردیف درمان های دارویی ، گروه های درمانی شناختی است. همانطور که از نام آن پیداست ، این گروه های خاص از درمان رفتاری شناختی و دیگر روش های درمانی مشابه استفاده می کنند که به معتادان تازه بهبود یافته کمک می کند تا الگوهای رفتاری را که باعث شده آنها به سوء مصرف مواد ادامه دهند، شناسایی کنند.

درمانگران در گروه های درمانی شناختی با مراجعه کنندگان کار می کنند تا بتوانند فرآیند های فکری و رفتارهای اعتیاد آور خود را کنترل کنند و به آنها ابزارهایی می دهند تا با عوامل استرس زا مقابله کرده و با شیوه ای پیشگیرانه تر و بدون نیاز به استفاده از مواد مخدر و الکل با آنها برخورد کنند.

@GroupTherapists
3️⃣ گروه درمانی پویا

گروه درمانی پویا یکی دیگر از روش ‌های رایج درمان اعتیاد به مواد مخدر است که به معتادان کمک می کند تا بر رفتارهای اعتیاد آور خود غلبه کنند. این نوع درمان اعتیاد بر نقایص معتاد در تنظیم رفتار خود و هر گونه نقص در شخصیت فرد معتاد تمرکز دارد . گروه درمانی پویا به مراجعان، محیط حمایتی را برای بررسی مسایل مشترک بین گروه ارائه می‌دهد . این پیوستگی به هر عضو اجازه می‌دهد تا بر احساس انزوا و شرم خود غلبه کند و همچنین باعث ایجاد محیطی امن با هدف یادگیری نحوه کنترل موثر احساسات خود و پرهیز از مصرف مشروبات الکلی می شود.

@GroupTherapists
4️⃣ گروه های پیشگیری کننده از عود مجدد

زمانی که یک فرد با موفقیت یک برنامه درمان دارویی را کامل می‌کند، ممکن است احساس کنند که بهبود یافته است. در واقع، بهبودی واقعی زمانی آغاز می‌شود که فرد به روال عادی روزانه خود بر می گردد. چند ماه اول دوره بهبودی،زمانی است که معتادان در معرض خطر بیشتری قرار دارند و برای افرادی که به تازگی اعتدال خود را به دست آورده اند، بسیار مهم است که بیشتر تحت حمایت قرار بگرند تا راحت تر بتوانند این تغییر حالت خود را حفظ کنند.

گروه‌ های پیشگیری کننده از عود مجدد، یکی از برنامه ‌های مهم مداخله ‌ای هستند و به منظور کمک به مراجعین برای شناسایی محرک‌ های محیطی که منجر به عود مجدد می شوند، طراحی شده‌ اند. در این گروه‌ها، مراجعین بر روی پالایش مهارت ‌های مقابله ‌ای کار می‌کنند و به شدت به حمایت همتایان خود تکیه می‌کنند و در گروه های 12 مرحله ای به فعالیت خود ادامه می دهند و از برنامه های‌ آموزشی که به معتادان کمک می‌کند تا بیماری مزمن اعتیاد را بهتر درک کنند، استفاده می کنند.


@GroupTherapists
5️⃣ گروه های خود یاری دو جانبه

شاید رایج ‌ترین، موثر ترین و محبوب ترین نوع گروه درمانی خارج از یک برنامه درمانی متمرکز ، گروه‌ های خود یاری دوجانبه مانند الکلی ‌های گمنام باشند. بسیاری از امکانات درمان دارویی و الکل، برنامه‌ ها و خدمات خود را بر مبنای فلسفه 12 مرحله ای قرار می‌دهند و مشارکت فعال در این گروه‌ه ا در کمک به فرد برای غلبه بر اعتیاد، بسیار مهم است.


@GroupTherapists
6️⃣ شبکه درمانی

یک شاخص مهم موفقیت در اعتدال و هوشیاری، حضور یک شبکه حمایتی قابل‌توجه متشکل از خانواده و دوستانی است که از تصمیم فرد برای هدایت سبک زندگی مبتنی بر بهبود حمایت می‌کنند. شبکه درمانی شامل استفاده از شبکه اجتماعی معتاد تازه بهبود یافته در قالب یک گروه برای حمایت از تغییرات رفتاری و پیش‌گیری از عود مجدد است.

@GroupTherapists
● چه چیزی در یک گروه مشاوره ای رخ می دهد؟

عموماً ، گروهها از 4 الی 8 نفر که بطور منظم هفته ای یکبار به مدت 1 تا 5/1 ساعت دور هم جمع می شوند, تشکیل می شود. حضور کامل در تمام جلسات از آغاز تا پایان هر جلسه بسیار مهم است. در جلسات گروهی، شرکت کننده ها درباه علائق شان بحث می کنند. در بعضی از گروهها, مشاور ممکن است با هر شرکت کننده بصورت فردی کار کند در حالی که نظر تعداد معدودی از سایر افراد گروه را نیز جویا می شود. در صورتیکه گروههای دیگر عمدتاً بر مشاهدات و مباحث بین شرکت کنندگان و مشاور استوار هستند و مشاور در مواقع لزوم جهت تسهیل کار, مشاوره هایی را ارائه می دهد.
@GroupTherapists
💯1
🔰 بزرگترین کمک


بزرگترین کمکی که گروه درمانی به افراد گروه می کند :
این است که باور غلط ما را « فقط من این مشکلات را دارم و هیچ کس دیگری بغیر از من درگیر این مسائل نشده» از بین می برد ،
چرا که با حضور در این گروه ها مشاهده می کنند چندین نفر از اعضای گروه مثل خودشان دچار مشکلات مشابهی هستند و این باعث می شود تحمل سختی ها برایشان ممکن شود .

وقتی شما به کمک گروه درمانی روابط اجتماعی خود را بهبود بخشید و احساسات خود را خوب بشناسید و مهارت های زندگی خود را تقویت کنید ، از بسیاری از بیماری های روحی مثل افسردگی دور خواهید ماند .



@GroupTherapists
💯1
نقش روان درمانی در گروه درمانی چیست؟

در مقوله گروه درمانی چیست، باید ابزار نمود که روانی درمانی در این زمینه از درجه اهمیت و ارزش بسیار بالایی برخوردار می باشد. روان درمانی طیف گسترده ای از مشکلات هیجانی و اختلالات روانی را تحت پوشش خود قرار می دهد. ناگفته نماند که روان درمانی به وسیله متخصصان روانشناسی و از طریق گفتگو صورت می پذیرد. در باب گروه درمانی چیست، روان درمانی برای کاهش علائم و نشانه های روحی و روانی نامطلوب و ناخوشایند وجود فرد و کنترل و مدیریت آنها کمک شایانی می نماید. در نتیجه، روان درمانی در ارتقای سطح کیفی و رفاهی زندگی فرد نقش بسیار برجسته و پر رنگی ایفا می کند.

@GroupTherapists
👍1
در زمینه گروه درمانی چیست، لازم به ذکر است که روان درمانی در مسائلی مانند مشکلات ایجاد شده ناشی از عدم سازگاری با شرایط زندگی، کنار آمدن با وقایعی نظیر بلایای طبیعی، مشکلات ارتباطی، مشکلات و اختلالات ناشی از سوء مصرف مواد، کنار آمدن با مرگ عزیزان و درمان اختلالات روانی مانند اضطراب و افسردگی، مورد استفاده قرار می گیرد. جلسات روان درمانی می تواند به صورت فردی، خانواده درمانی، زوج درمانی و گروهی برنامه ریزی گردد. در موضوع گروه درمانی چیست، باید خاطر نشان کرد که شرکت در جلسات روان درمانی، غالباً بدون اعمال محدودیت سنی و مناسب برای بزرگسالان و حتی کودکان می باشد.



در مبحث گروه درمانی چیست، باید عنوان کرد که جلسات روان درمانی معمولاً به صورت یکبار در هفته و به وسیله درمانگران برگزار می گردد. شایان ذکر است که روان درمانی به صورت بلند مدت یا کوتاه مدت صورت می پذیرد. در حال حاضر، درمان های کوتاه مدت برای بسیاری از مشکلات مورد استفاده قرار می گیرد. با این وجود، برای درمان اختلالاتی نظیر اختلالات شخصیت، درمان های بلند مدت در دستور کار روانشناسان قرار گرفته که ممکن است روند درمانی برای ماه ها و حتی سال ها ادامه پیدا نماید.
@GroupTherapists
👍1
فواید گروه درمانی :

🔺گروه درمانی یک شبکه ی ایمن را فراهم می کند : در گروه های درمانی اعضای گروه برای قابل اعتماد شدن و صحبت کردن برای خود در زندگی شان، تلاش می کنند. آن ها این مهارت ها را در گروه تمرین می کنند، و زمانی که این کار را انجام می دهند، اعتماد به نفسشان برای تمرین این مهارت ها در خارج از گروه و در زندگی واقعی افزایش می یابد.

@GroupTherapists
👍1
🔺بزرگترین کمکی که گروه درمانی به افراد گروه می کند این است که باور غلط ما را « فقط من این مشکلات را دارم و هیچ کس دیگری بغیر از من درگیر این مسائل نشده» از بین می برد ، چرا که با حضور در این گروه ها مشاهده می کنند چندین نفر از اعضای گروه مثل خودشان دچار مشکلات مشابهی هستند و این باعث می شود تحمل سختی ها برایشان ممکن شود .


@GroupTherapists
🔺وقتی شما به کمک گروه درمانی روابط اجتماعی خود را بهبود بخشید و احساسات خود را خوب بشناسید و مهارت های زندگی خود را تقویت کنید ، از بسیاری از بیماری های روحی مثل افسردگی دور خواهید ماند.


@GroupTherapists
👍1
🔺گروه درمانی کمک می کند تا متوجه شوید که تنها نیستید : گروه درمانی انزوا و بیگانگی را کاهش می دهد. و این احساس که همه ما با هم هستیم و همچنین هنجار و عادی کردن رنج را افزایش میدهد.
@GroupTherapists
🔺گروه درمانی به دریافت و انتقال حمایت کمک می کند : اعضای گروه در واقع تشویق می شوند تا به نوبه ی خود از یکدیگر حمایت کنند، به یکدیگر بازخورد دهند و باهم ارتباط برقرار کنند، به جای اینکه همه ی اینها را از پزشک دریافت کنند.
@GroupTherapists
🔺گروه درمانی کمک می کند تا صدای خود را پیدا کنید : پیدا کردن صدا یعنی آگاه شدن از احساسات خود ، در گروه ها ، اعضای گروه تشویق می شوند تا به چگونگی احساس خود در طول جلسه توجه و درباره ی آن صحبت کنند.
@GroupTherapists
🔺گروه درمانی به شما کمک می کند تا با دیگران ( و خودتان) به روش های سالم تری در ارتباط باشید : گروه ها فرصت هایی را برای مشاهده ی اینکه چطور افراد در حال حاضر با یکدیگر و با خودشان ارتباط دارند، فراهم می سازند و با گذشت زمان کیفیت ارتباط ها بررسی می شود و به کمک اعضای دیگر گروه و روانشناس ، بهتر و بهتر می شود .

@GroupTherapists
🔺گروه درمانی برای بسیاری از مردم نتیجه بخش تر از درمان انفرادی است
گروه درمانی یا روان درمانی گروهی همانند روان درمانی انفرادی است با این تفاوت که در این روش روانشناس به جای تمرکز بر روی یک فرد و مشکلات مختص به وی با یک گروه و یا چندین نفر سروکار دارد.

تعدادی از افراد در یک محیط آرام کنار هم می نشینند و به نوبت در مورد مسائل و مشکلات خود صحبت می کنند سپس بقیه افراد حاظر در جمع ، نظرات و احساسات خود را در مورد آن مشکل نشان می دهد .

در نتیجه این تعاملات، اعضای گروه در روند ایجاد تغییرات به یکدیگر کمک می کنند و روانشناس نیز به عنوان عضو تسهیل گر و بی طرف مسائل گروه را در مسیر مناسب و تا رسیدن به بینش هر یک از اعضا نسبت به مشکل خود هدایت می کند.

@GroupTherapists
2025/07/10 06:16:45
Back to Top
HTML Embed Code: