Telegram Web Link
پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله):

اِختَبِرُوا النّاسَ بِأخدانِهِم فَإنَّما یُخادِنُ الرَّجُلُ مَن یُعجِبُهُ نَحوُهُ؛
مردم را به دوستانشان بیازمایید؛ زیرا آدمی با کسی که از رفتارش خوشش بیاید، دوستی می‌کند.

تنبیه الخواطر، ج ۲، ص ۲۴۹
حدیث۲۷
 [بانک احادیث اهل بیت علیهم السلام] 
بسم الله الرحمن الرحیم

‼️هارون لعین ،امام کاظم علیه السلام را به بهانه تفرقه افکنی دستگیر کرد ‼️

وحجّ الرشید فی تلک السنة فبدأ بقبر النبیّ صلی الله علیه و آله فقال: یا رسول اللّه إنّی أعتذر إلیک من شیء أرید أن أفعله، أرید أن أحبس موسی بن جعفر فإنّه یرید التشتیت بأمتک وسفک دمائها.
ثُمّ أمر به فأخذ من المسجد فأدخل إلیه فقیّده، وأخرج من داره بغلان علیهما قبّتان مغطّاتان هو علیه السلام فی إحداهما، ووجّه مع کلّ واحدة منهما خیلاً فأخذ بواحدة علی طریق البصرة، والأخری علی طریق الکوفة، لیعمی علی النّاس أمره، وکان فی التی مضت إلی البصرة.

در همان سال هارون الرشید به حجّ رفت، ابتدا به زیارت قبر پیامبر صلی الله علیه و آله رفته و عرضه داشت: یا رسول اللّه! من از شما به خاطر قصدی که دارم عذر می‌خواهم. می‌خواهم موسی بن جعفر را زندانی کنم. چون او می‌خواهد بین امّت تو تفرقه انداخته و خون مردم را بریزد.
هارون الرشید دستور دستگیری امام را صادر کرد و حضرت را از میان مسجد گرفتار
کرده و با غل و زنجیر بستند. از خانه ایشان دو قاطر آوردند و روی هر کدام از آن‌ها جایگاهی درست کردند، امام را روی یکی از آن‌ها سوار کردند، بعد یک قاطر را به سمت بصره و دیگری را به طرف کوفه روانه کرد و با هر کدام سپاهی را فرستاد. این عمل به خاطر این بود که سرنوشت امام از مردم مخفی شود. در حالی که امام در محملی بود که به طرف بصره می‌رفت.
 [کتاب الغیبه شیخ طوسی ( ترجمه ) - صفحه ۹۲] 

‼️با هر اذان به یاد امام زمان علیه السلام

https://www.tg-me.com/haramein_ir
Forwarded from عقل ستیزان🚩
إنّا غير مهملين لمراعاتكم، ولا ناسين لذكركم ...
Forwarded from بین الحرمین
بسم الله الرحمن الرحیم
بر صدد آنیم شروع کنیم بحار الانوار رو نشر بدیم و با مقدمه آن شروع میکنیم 😍

ای برادران دینی من و ای دوستان ائمه طاهرین علیهم السّلام! اگر شما در اظهار دوستی خود صادق هستید، بشتابید به جانب خوانی که من گسترده ام،👈 با دست‌های اعتراف و یقین آن را بگیرید، با وثوق و اطمینان به آن چنگ زنید👉 و از آنها نباشید که چیزی بر زبان می‌رانند که در دل ندارند. و از آنها نباشید که از روی نادانی و گمراهی، دل هایشان از بدعت گذاری و هواپرستی سیراب شده و آنچه را که ادیان حقه ترویج کرده اند، با مطالب و عقاید باطل و شبیه به حق منکران شرایع مخلوط می‌سازند. برادران من! به شما مژده می‌دهم؛ مژده می‌دهم به کتابی که جامع مقاصد و دارای نکات بی نظیری است که روزگار به خوبی و روشنی آنها نیاورده است، و ستارگانی است که از افق غیب درخشیده و چشم بندگان به روشنی و درخشندگی آنها ندیده است؛ رفیق شفیقی است که پیش از این کسی در صداقت و وفا، مانند آن را یاد ندارد. ای بیچاره ای که منکر شاخه‌های تناور و ساقه‌های فضل و احسان آن هستی، همان حسد و عناد و کوردلی که داری برای تو کافی است! و ای کسی که اعتراف به مقام بلند و حلاوت بیان بحار الانوار نمی کنی، تردیدی که از جهل و گمراهی و حماقت تو سرچشمه گرفته، برایت بس است!! من نظر به اینکه این کتاب مشتمل بر انواع علوم و حکمت‌ها و اسرار است و از مراجعه به تمام کتب بی نیازکننده می‌باشد، آن را «بحار الانوار»، (دریاهای نور) جامع گوهرهای اخبار ائمه اطهار علیهم السلام، نامیدم. از خداوند سبحان چنان امیدوارم که از فضل و مرحمت و منّتی که بر این بنده امیدوارش دارد، این کتاب مرا تا موقع قیام قائم آل محمد صلوات الله علیهم باقی بدارد و آن را مرجع دانشمندان و مصدر دانشجویان علوم ائمه دین قرار دهد و علی رغم ملحدان پست و فرومایه، پاینده بدارد! در ظلمت‌های قیامت برای من نور و روشنی باشد، و از پرتگاههای روز فزع و وحشت بزرگ، موجب امن و سرور گردد. در سرشکستگی روز حساب، نعمت و کرامت، و در کشاکش روزگار، همواره ذکرش در میان باشد، زیرا هر کسی امید فضل و رحمت از او دارد، و صاحب هر نعمتی و دارنده هر کار نیکی فقط اوست، و سپاس در آغاز و پایان برای خداوند است و درود خداوند بر محمد و خاندان تابناک و خجسته و نیک گوهر و بزرگوار او.  [بحارالانوار الجامعه لدرر اخبار الایمه الاطهار علیهم السلام با ترجمه فارسی] 
ج ۱ ص ۶
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و اهلک اعدائهم 🌹

‼️با هر اذان به یاد امام زمان ‼️


@haramein_ir 🌹
بسم الله الرحمن الرحیم

"كُلُوا وَارْعَوْا أَنْعَامَكُمْ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّأُوْلِي النُّهَی(۵۴)"
[بخوريد و دام­هايتان را بچرانيد كه قطعا در اينها برای خردمندان نشانه‏هايی است]
۱) مروان روایت كرده كه از امام صادق علیه السلام در باره این آیه پرسیدم: «إِنَّ فِی ذَلِكَ لَآیَاتٍ لِّأُوْلِی النُّهَی» امام فرمود: به خدا قسم اولی النُّهی ما اهل بیت (صلوات الله علیهم اجمعین) هستیم.

عرض كردم: فدایت شوم: معنای اولی النهی چیست؟ فرمود: آن چه خداوند به وسیله آن پیامبرش صلی الله علیه و آله و سلم را از آینده آگاه كرد، از جمله ادعای ابو فلان ـ منظور ابوبكر است ـ نسبت به خلافت و اقدامش برای به دست آوردن خلافت بعد از او (عمر) و سومین نفر پس از آن دو (عثمان) و سپس بنی ‌امیه. آن گاه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در باره آیـنده خبر داد همان‌ طور كه خداوند به پیامـبرش و پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به علی علیه السلام و علی علیه السلام به ما در باره وضعیت خلافت و حكومت پس از خودش و قرار گرفتن حكومت در دست بنی امیه و دیگران خبر داده است. پس این آیه كه خدای متعال در كتابش ذكر كرده است: «إِنَّ فِی ذَلِكَ َآیَاتٍ لِّأُوْلِی النُّهَی» همان است كه علم همه آن به ما ختم می‌شود. پس ما صبر كردیم بر امر خدا كه ما جانشینان و خلیفة الله بر بندگان و مخلوقات او هستیم و خزانه ‌داران دین او كه آن را در سینه‌ خود اندوخته و پنهان داشته و آن را از دست دشمنمان پوشیده نگاه می‌داریم، همان گونه كه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم آن را پوشیده داشت تا این كه پروردگار او را اذن به هجرت و پیكار با مشركان داد. پس ما هم بر همان راه و روش رسول خداییم تا این كه ما را در آشكار كردن دینش با شمشیر اذن دهد و مردم را به سوی آن بخوانیم و آنان را در راه پایان (بازگشت) بزنیم همان‌ گونه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در آغاز دعوتش، مردم را فرا خواند«۱».

۲) امام موسی بن جعفر علیه السلام در باره آیه «إِنَّ فِی ذَلِكَ َآیَاتٍ لِّأُوْلِی النُّهَی» فرمود: ایشان (اولی النهی) همان امامان علیهم السلام از خاندان محمد صلی الله علیه و آله و سلم هستند كه همچون این آیه، آیه‌ای در قرآن در شأن و منزلت آنها نیست. «۲»
__
۱- تفسی
ر قمی، ج ۲، ص ۳۴.
۲- تأویل الآیات، ج ۱، ص ۳۲۰، ح ۱۹.

‼️ با هر اذان بیاد امام زمان علیه السلام‼️
«۳»
ع، علل الشرائع ل، الخصال أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ الرَّحْمَنِ الْمَرْوَزِیُّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ جَعْفَرٍ الْمُقْرِی الْجُرْجَانِیِّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ الْمَوْصِلِیِّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَاصِمٍ الطَّرِیفِیِّ عَنْ عَیَّاشِ بْنِ یَزِیدَ بْنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِیٍّ الْکَحَّالِ مَوْلَی زَیْدِ بْنِ عَلِیٍّ عَنْ أَبِیهِ عَنْ مُوسَی بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَبِیهِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِیهِ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِیٍّ عَنْ أَبِیهِ عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ عَنْ أَبِیهِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ عَنْ أَبِیهِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ علیهما السلام قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله إِنَّ اللَّهَ خَلَقَ الْعَقْلَ مِنْ نُورٍ مَخْزُونٍ مَکْنُونٍ فِی سَابِقِ عِلْمِهِ الَّذِی لَمْ یَطَّلِعْ عَلَیْهِ نَبِیٌّ مُرْسَلٌ وَ لَا مَلَکٌ مُقَرَّبٌ فَجَعَلَ الْعِلْمَ نَفْسَهُ وَ الْفَهْمَ رُوحَهُ وَ الزُّهْدَ رَأْسَهُ وَ الْحَیَاءَ عَیْنَیْهِ وَ الحِکْمَةَ لِسَانَهُ وَ الرَّأْفَةَ هَمَّهُ وَ الرَّحْمَةَ قَلْبَهُ ثُمَّ حَشَاهُ وَ قَوَّاهُ بِعَشَرَةِ أَشْیَاءَ بِالْیَقِینِ وَ الْإِیمَانِ وَ الصِّدْقِ وَ السَّکِینَةِ وَ الْإِخْلَاصِ وَ الرِّفْقِ وَ الْعَطِیَّةِ وَ الْقُنُوعِ وَ التَّسْلِیمِ وَ الشُّکْرِ ثُمَّ قَالَ عَزَّ وَ جَلَّ أَدْبِرْ فَأَدْبَرَ ثُمَّ قَالَ لَهُ أَقْبِلْ فَأَقْبَلَ ثُمَّ قَالَ لَهُ تَکَلَّمْ فَقَالَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لَیْسَ لَهُ ضِدٌّ وَ نِدٌّ وَ لَا شَبِیهٌ وَ لَا کُفْوٌ وَ لَا عَدِیلٌ وَ لَا مِثْلٌ الَّذِی کُلُّ شَیْ ءٍ لِعَظَمَتِهِ خَاضِعٌ ذَلِیلٌ فَقَالَ الرَّبُّ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی وَ عِزَّتِی وَ جَلَالِی مَا خَلَقْتُ خَلْقاً أَحْسَنَ مِنْکَ وَ لَا أَطْوَعَ لِی مِنْکَ وَ لَا أَرْفَعَ مِنْکَ وَ لَا أَشْرَفَ مِنْکَ وَ لَا أَعَزَّ مِنْکَ بِکَ أُوَحَّدُ وَ بِکَ أُعْبَدُ وَ بِکَ أُدْعَی وَ بِکَ أُرْتَجَی وَ بِکَ أُبْتَغَی وَ بِکَ أُخَافُ وَ بِکَ أُحْذَرُ وَ بِکَ الثَّوَابُ وَ بِکَ الْعِقَابُ فَخَرَّ الْعَقْلُ عِنْدَ ذَلِکَ سَاجِداً فَکَانَ فِی سُجُودِهِ أَلْفَ عَامٍ فَقَالَ الرَّبُّ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی ارْفَعْ رَأْسَکَ وَ سَلْ تُعْطَ وَ اشْفَعْ تُشَفَّعْ فَرَفَعَ الْعَقْلُ رَأْسَهُ فَقَالَ إِلَهِی أَسْأَلُکَ أَنْ تُشَفِّعَنِی فِیمَنْ خَلَقْتَنِی فِیهِ فَقَالَ اللَّهُ جَلَّ جَلَالُهُ لِمَلَائِکَتِهِ أُشْهِدُکُمْ أَنِّی قَدْ شَفَّعْتُهُ فِیمَنْ خَلَقْتُهُ فِیهِ.

"علل الشرائع و خصال رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: به راستی خداوند «عقل» را از نوری آفرید که در پیشینه علم خودش به عنوان گنجی نهفته بود و هیچ پیغمبر مرسل و فرشته مقرّبی را بدان دسترسی نبود. و از «دانش» جانش داد و «فهم» را روحش نموده و «زهد» را سَرش قرار داد، و «حیا» را دو چشمش و «حکمت» را زبانش و «مهربانی» را همتش و «دلسوزی» را دلش قرار داد. سپس او را از ده چیز آکنده و نیرومند کرد: یقین، ایمان، راستی، سنگینی، اخلاص، رفق، بخشش، قناعت، تسلیم و شکر. سپس خدای عزوجل فرمود: پس برو! پس رفت. سپس فرمودش: پیش بیا! پیش آمد. آنگاه به او فرمود: سخن بگو! گفت: حمد از آن خدایی است که ضدی و همتایی و مانندی و هم ترازی و برابری و مثلی ندارد؛ آن که هر چیزی برای بزرگواری او خاضع و خوار است. خدای تبارک و تعالی فرمود: به عزت و جلالم سوگند که آفریده ای بهتر، فرمانبرتر، والاتر، شریف تر و عزیزتر از تو را نیافریدم؛ به واسطه تو مؤاخذه کنم و عطا کنم، به تو یگانه شمرده شوم و پرستیده شوم و مورد امیدواری باشم و خواسته شوم؛ به واسطه تو از من بترسند و بر حذر باشند و ثواب و عقاب به واسطه تو باشد.
در این هنگام عقل به خاک افتاد و سجده کرد و هزار سال در سجده ماند. سپس خداوند تبارک و تعالی فرمود: سرت را بردار و هر چه خواهی سؤال کن تا به تو عطا شود. شفاعت کن تا پذیرفته گردد! عقل سرش را برداشت و عرض کرد: الهی! از تو درخواست دارم که شفاعت مرا در هر صاحب عقلی بپذیری. خدای جل جلاله به فرشتگان فرمود: شما را شاهد می‌گیرم که شفاعت او را درباره هر کس که عقل به او داده ام، پذیرفتم. -. علل الشرائع: ۴۲۷، -
**[ترجمه]
 [بحارالانوار الجامعه لدرر اخبار الایمه الاطهار علیهم السلام با ترجمه فارسی] 
بسم الله الرحمن الرحیم

سوره تین
اشاره
نود و پنجمین سوره قران کریم است که مکی و ۸ آیه دارد.
فضیلت و خواص سوره تین
رسول خدا صلی الله علیه و آله می‌فرمایند: هر کس سوره تین را قرائت نماید خداوند در دنیا دو خصلت به او عطا می‌کند یکی عافیت و دیگری یقین و پس از مرگ به تعداد کسانی که این سوره را قرائت کرده اند ثواب روزه یک روز را به وی خواد داد. [۱]
امام صادق علیه السلام می‌فرمایند: هر کس سوره تین را در نماز‌های واجب یا مستحب خود بخواند به اندازه ای از نعمت‌ها و بهره‌های بهشتی به او داده خواهد شد تا راضی شود. [۲]
امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرموده اند: وقتی سوره تین را قرائت کردید در پایان سوره بگویید: ﴿و نحن علی ذلک من الشاهدین﴾. [۳]
رسول خدا صلی الله علیه و اله وسلم می‌فرماید: هر کس سوره تین را قرائت نماید خداوند اجر بی شماری به عطا می‌کند و مانند این است که رسول خدا صلی الله علیه و آله را زیارت کرده است و اگرغمگین باشد خداوند برای او گشایش ایجاد می‌کند... [۴]
هم چنین ایشان فرموده اند: هر کس دو رکعت نماز را شب سیزدهم شعبان بگذارد و بعد از سوره حمد سوره تین را در هر رکعت بخواند مانند آن است که دویست بنده از فرزندان حضرت اسماعیل را آزاد کرده است و خداوند گنا هانش را به گونه ای می‌بخشد مانند روزی که از مادر زاده شده و خداوند امان نامه نجات از آتش جهنم را به او خواهد داد. [۵]
آثار و برکات سوره تین
امام صادق علیه السلام فرموده است: هر گاه سوره تین نوشته شود یا بر غذایی خوانده شود خداوند آنچه زیان می‌رساند را از او بر می‌گرداند و به قدرت الهی مایه شفاست.
----------
[۱]: مجمع البیان، ج۱۰، ص۳۹۲
[۲]: ثواب الاعمال، ص۱۲۳
[۳]: خصال، ص۶۲۹

[۴]: تفسیرالبر هان، ج۵، ص۶۹۱
[۵]: اقبال الاعمال، ج۳، ص۳۱۱
 [خواص کامل سوره های قران کریم - صفحه ۲۱۶] 
نهنگ چیست ؟
اصطلاحیست کاربردی از زید به عثمان وقتی ازش سوال دینی پرسیده میشه

(هنگ نکن😅)

@shoukhi_shoukhi 😅
خالد را دیدن در حالت عبادت می گفت با خدایش خرت را بیار، تا آبش دهم نانش دهم ، خدای بزرگی چون تو را سواری می دهد😅

حکیمی گذر می کرد گفتا از خدای خر سوار، اسب نتوان طلبید

@shoukhi_shoukhi 😅
شما اسمتو بزرگ کن چند نفر با پول و مقام و سر به زیری دنبال خودت راه بنداز ....
بعد هرچی دلت خواست بگو

تهش نتیجه هم نبیینند درک هم نکنند میگن اون فیلسوفه ما نفهمیدیم 😅

@shoukhi_shoukhi 😅
یه همکار داشتیم شرکت، سید بود؛ لامصب خلاف هم نبود که انجام نداده بود از زیرآبی تا عرق خوری و... .
آخرش زیرآب رییس شرکت زد و جاش نشست.

بابا بی وجود تو خود یزیدی فقط شناسنامه ات سیده🤣🤣🤣

شوخی حکیمانه🤔

@shoukhi_shoukhi 😅
یه جوری میگن نون دولت میخورید انگار منابع طبیعی مال باباشونه



🆔@shoukhi_shoukhi 🥹
کا، [الکافی] عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ یَحْیَی عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِیسَی عَنْ عَلِیِّ بْنِ الْحَکَمِ عَنْ دَاوُدَ بْنِ النُّعْمَانِ عَنْ مَنْصُورِ بْنِ حَازِمٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: مَنْ تَعَصَّبَ أَوْ تُعُصِّبَ لَهُ فَقَدْ خَلَعَ رِبْقَةَ الْإِیمَانِ مِنْ عُنُقِهِ [۳] .

"کافی: امام صادق علیه السلام فرمود: هر کس تعصب ورزد یا برای او تعصب ورزند، پس رشته ایمان را از گردن خود گسسته است. -.

کافی۲: ۳۰۷ -
----------
[۳]: ۳. الکافی ج ۲ ص ۳۰۷.
 [بحارالانوار الجامعه لدرر اخبار الایمه الاطهار علیهم السلام با ترجمه فارسی - مجلد ۷۰، صفحه ۲۸۳] 
کا، [الکافی] عَنْ عَلِیٍّ عَنْ أَبِیهِ عَنِ النَّوْفَلِیِّ عَنِ السَّکُونِیِّ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله: مَنْ کَانَ فِی قَلْبِهِ حَبَّةٌ مِنْ خَرْدَلٍ مِنْ عَصَبِیَّةٍ بَعَثَهُ اللَّهُ تَعَالَی یَوْمَ الْقِیَامَةِ مَعَ أَعْرَابِ الْجَاهِلِیَّةِ [۵] .

"کافی: امام صادق علیه السلام فرمود: پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله فرمود: هر کس در دلش به اندازه دانه خردلی از تعصب باشد، خداوند متعال روز قیامت او را با اعراب جاهلیت محشور نماید. -. کافی ۲: ۳۰۸ -
----------
[۵]: ۵. الکافی ج ۲ ص ۳۰۸.
 [بحارالانوار الجامعه لدرر اخبار الایمه الاطهار علیهم السلام با ترجمه فارسی - مجلد ۷۰، صفحه ۲۸۴] 
نهنگ چیست؟ ۲

وقتی مردی بادیه نشین از بکر پرسید خدا کجاست ؟

حفص که دید بکر به فکر فرو رفته در دلش نالید نهنگ نهنگ ، سپس به سودی بادی نشین هجوم برد، گفت: این چه سوالیست کثافت‼️

شوخی حکیمانه🤔

@shoukhi_shoukhi 😅
یه روز اهل عرفانی عثمان را دید در جهنم که بشکن میزنه و خوشحالی می کنه و ازش پرسید چرا خوشحالی؟
عثمان گفت پرونده ام گم شده 😅
حکیمی این جریان را شنید گفت: گم نشده، پرونده در قعر جهنم در اعماق پایین تر است کثافت😅‼️ گمشو پایین تر👇💥🔥🔥

شوخی حکیمانه🤔

@shoukhi_shoukhi 😅
ل، [الخصال] ابْنُ بُنْدَارَ عَنْ سَعِیدِ بْنِ أَحْمَدَ عَنْ یَحْیَی بْنِ الْفَضْلِ عَنْ قُتَیْبَةَ بْنِ سَعِیدٍ عَنْ أَبِی عَوَانَةَ عَنْ قَتَادَةَ عَنْ أَنَسٍ عَنِ النَّبِیِّ صلی الله علیه و آله قَالَ: یَهْرَمُ ابْنُ آدَمَ وَ یَشِبُّ مِنْهُ اثْنَانِ الْحِرْصُ عَلَی الْمَالِ وَ الْحِرْصُ عَلَی الْعُمُرِ [۵] .

"خصال: پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: فرزند آدم پیر می‌شود ولی دو چیز از او جوان می‌شود: حرص بر مال و حرص بر عمر. -. خصال ۱: ۳۷ -
**[ترجمه]
----------
[۵]: ۵. الخصال ج ۱ ص ۳۷.
 [بحارالانوار الجامعه لدرر اخبار الایمه الاطهار علیهم السلام با ترجمه فارسی - مجلد ۷۰، صفحه ۱۶۱] 
النهج، [نهج البلاغة] قَالَ علیه السلام: الْحَمْدُ لِلَّهِ الدَّالِّ عَلَی وُجُودِهِ بِخَلْقِهِ وَ بِمُحْدَثِ خَلْقِهِ عَلَی أَزَلِیَّتِهِ [۱] .
وَ مِنْهُ [۲]
قَالَ علیه السلام: الْحَمْدُ لِلَّهِ خَالِقِ الْعِبَادِ وَ سَاطِحِ الْمِهَادِ وَ مُسِیلِ الْوِهَادِ وَ مُخْصِبِ النِّجَادِ لَیْسَ لِأَوَّلِیَّتِهِ ابْتِدَاءٌ وَ لَا لِأَزَلِیَّتِهِ انْقِضَاءٌ هُوَ الْأَوَّلُ لَمْ یَزَلْ وَ الْبَاقِی بِلَا أَجَلٍ إِلَی قَوْلِهِ علیه السلام قَبْلَ کُلِّ غَایَةٍ وَ مُدَّةٍ وَ کُلِّ إِحْصَاءٍ وَ عِدَّةٍ إِلَی قَوْلِهِ علیه السلام لَمْ یَخْلُقِ الْأَشْیَاءَ مِنْ أُصُولٍ أَزَلِیَّةٍ وَ لَا مِنْ أَوَائِلَ أَبَدِیَّةٍ [۳] بَلْ خَلَقَ مَا خَلَقَ فَأَقَامَ حَدَّهُ وَ صَوَّرَ مَا صَوَّرَ فَأَحْسَنَ صُورَتَهُ [۴] .

"نهج البلاغه: امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمود: سپاس از آن خدا است که خلقت را دلیل وجود خود ساخت و حدوث خلقش را دلیل همیشه بودنش -. نهج البلاغه ۱: ۲۷۴ -
و در ضمن آن فرمود: سپاس از آن خداوند است که آفریننده بنده‌ها و گشاینده بسترها و ایجادگر سیل دره ها، و نعمت دهنده بلندی‌ها و تپه‌ها است، نخستین او را آغازی نیست و ازلیتش را پایانی نیست. او است نخستینی که همیشگی است، و پاینده ای که پایانی ندارد - تا آنجا که می‌گوید - پیش از هر پایان و مدت است و هر آمار و شمارش - تا آنجا که - نیافریده اشیاء را از اصولی که همیشه بودند، و نه از اوائلی که ابدی باشند، بلکه آنچه را آفریده، حدی بر آن نهاده و آنچه به تصویر کشیده، به زیباترین وجه به تصویر کشیده است. -. نهج البلاغه ۱: ۳۰۰ -
----------
[۱]: ۱. نهج البلاغة، ج ۱، ص ۲۷۴.
[۲]: ۲. فی بعض النسخ: و فی خطبة.

[۳]: ۳. سیأتی من المؤلّف فی بیان الخطبة أن فی بعض النسخ« بدیة».
[۴]: ۴. نهج البلاغة، ج ۱، ص ۳۰۰.
 [بحارالانوار الجامعه لدرر اخبار الایمه الاطهار علیهم السلام با ترجمه فارسی - مجلد ۵۴، صفحه ۲۷] 
امام صادق علیه السلام می‌فرماید: هر كس سوره «ن وَالْقَلَمِ» را در نماز واجب یا مستحب بخواند، خداوند عزّ و جلّ او را همواره از فقر در امان می‌دارد و در هنگام مرگ او را از فشار قبر محفوظ می‌دارد.«۱»

۲) امام صادق علیه السلام می‌فرماید: اگر نوشته شود و بر كسی كه مبتلا به درد دندان باشد، آویزان شود، به خواست خداوند عزّ و جلّ درد آن آرام گیرد.
__________
۱- ثواب الأعمال، ص ۱۴۹.
2025/07/04 20:43:54
Back to Top
HTML Embed Code: