Telegram Web Link
بسم الله الرحمن الرحیم
🔷ببین که دیگران بر مملکت تو حکومت می‌کنند...
(گفتاری از میرزا جواد ملکی تبریزی ره در مناجات با امام زمان علیه السلام در عید فطر)
#متی_ترانا_ونراک #تنها_منجی #علمای_منتقد

وی در کتاب المراقبات، پس از تذکر به این‌که روز عید، زمان اظهار حکومت ولیّ خدا بوده و باید مؤمنین متذکّر جای خالی او باشند، (👈دعای صحیفه و اختصاص جایگاه نماز عید به معصوم) در ضمن شکواییه سوزناکی گوید:

☑️«براى من سخت است که ببینم دیگران در مقابـل تو  در مملکت تو تصرف ، و بر پیروان و حتى بر خویشانت حکومـت کـرده، وآنها به تو پناه آورده و از تو کمک مى خواهند ولى جوابى نمى شنوند!

آقای من! این مملکت‌های شماست که کفّار بدون رضایت ما وارد آن شده و بر ما و اموال و نفوسمان هرگونه که می‌خواهند حکمرانی می‌کنند؛ و این سلطان ماست که چون اسیری بی اراده است!
پنـاه بـرخدا از این مصیبتهاى دردناك و سختیهاى زیاد!انا لله وإنّا إليه راجعون، از مصیبت نبودن تو و طولانى بـودن غیبتـت در حـالى کـه شـیعیانت ماننـد گلـه گوسفندى شده اند که چوپان آن نبوده و گرگها از هر طرف به آن حمله کرده اند، گروهى را خورده و گروهى را براى ذخیره مى برند....»
👈ادامه، متن کامل ترجمه این قسمت از کلمات ایشان

👈متن عربی این قسمت المراقبات

https://www.tg-me.com/hawzeh_notes
وارونه کردن ملاک دینداری، برای کسب مشروعیت!
#اکثریت #سیاست_پرستی #عوام_شناسی

از امیر المؤمنین علیه السلام روایتست: «نکند زیادی مساجد و افراد مختلف شما را فریب دهد!» (الخصال: ۱۹۷)

🔸با صرف نظر از این مقایسه‌ی مضحک که در دو شرایط جمعیتی/سیاسی/اجتماعی کاملا متفاوت صورت گرفته، هر عاقلی که منطق قرآن را پیش گرفته، به خوبی می‌داند که به هیچ وجه موج جمعیت نشانه‌ی دین‌مداری نیست.
اما این سال‌ها که فساد روز افزون وضعیت فرهنگی و مذهبی جامعه و نقش منفی حکومت مدعی دین در این میان برای همگان مشهود شده، هواداران حکومت برای سرپوش گذاشتن بر این افتضاح، تمام تجمعات خود را آینه تمام نمای دین معرفی می‌کنند، با تبلیغ این منطق که: «دین یعنی ما و هواداران ما، هرجا ما هستیم یعنی دین هم هست!»

◀️ (کلیپ) ملاک دین مداری جامعه چیست؟

👈سندرم اکثریت تراشی!

https://www.tg-me.com/hawzeh_notes
🔔اسلام منهای حکومت نیست!
بلکه این حکومتهای بشری هستند که فقط منهای اسلام می توانند اهداف رؤسا را تامین کنند...
#تلنگر #حکومت_اسلامی
@hawzeh_notes
Forwarded from قدری تفقّه
بسم الله الرحمن الرحيم
🔻 مردم را با جنگ مشغول کن!
(پیشنهادهای
اطرافیان عثمان برای مقابله با شورش)
#درس_تاریخ

🔸وقتی عثمان خود را در برابر شورش عمومی مردم از سیاست های دیکتاتوری اش دید، ناچار رفقای سیاستمدار خود را خواست و از آنان مشورت خواست که در برابر این انقلاب عمومی چه باید کرد؟
برخی پیشنهادهایی که از جانب آنان بیان شده و عثمان برخی را به کار گرفت در ادامه ملاحظه کنید:

▪️عبد الله بن عامر: «مردم را به جنگ مشغول کن، که اگر مردم بیکار باشند به امور ناروا مشغول شده و حرفهای ناخوشایند می زنند!» (سرگرم کردن مردم)

▪️سعید بن العاص: «باید مادّه ی مرض را از بین برد!هر گروهی بزرگانی دارند که اگر آنان از میان برداشته شوند، مردم متفرّق می شوند و امرشان به نتیجه نمی رسد». (ترور بزرگان مخالفین!)

▪️عبد الله بن سعد بن ابی سرح: «با پول، دل آنان را به دست آور!»

(اقتباس از البدایة و النهایة، ج 7 ص 167)

@hawzeh_notes
بسم الله الرحمن الرحیم
🔶 گمراهی اکثریّت مردم: سنّت دیرینه‌ی امّت‌ها
(کلامی آموزنده از سیّد بن طاوس)
#اکثریت
▪️خلاصه ای از گفتار ایشان در کشف المحجّة (متن عربی در پیوست):

🗯 «از جمله اموری که تعجب انسان از گمراهی بیشتر این امّت و چیرگی باطل بر حق را برطرف می‌کند،‌ اینست که این سنّت پیوسته در میان امّت های پیشین جریان داشته است.
چه این‌که در میان فرزندان حضرت آدم علیه السلام، قابیل که باطل بود بر هابیل اهل حقّ غلبه یافت؛ و سپس جناب شیث علیه السلام و پیروانش پیوسته در تقیّه و در فشار از جناب ظالمان بودند. تا آن‌که نبوّت حضرت نوح علیه السلام فرارسید.
او نیز همچنان مورد دشمنی ستمکاران بود تا آن‌که خداوند همگی را عذاب طوفان هلاک و غرقه ساخت.
و نیز همین برخوردها میان جناب صالح، هود، لوط، ابراهیم، موسی و عیسی صلوات الله علیهم اجمعین با امّت هایشان پیش آمد؛ و هیچ یک از این امم پیرو انبیاء نشدند، مگر با معجزات و بلایا. برای مثال حضرت سلیمان علیه السلام با کمک جنّیان و تسخیر شدن حیوانات،‌ امرش استوار گشت.
پس کدام امّت بوده که با عافیت و به طور عادی سر به اطاعت نهاده، که در این امّت نسبت به ائمه علیهم السلام صورت گیرد؟! و نیز این آخرین امّتهاست و پیامبرش خاتم پیامبران (علیهم السلام) پس چه طور ممکنست خداوند با عذاب سراسری همچون امم پیشین نابودشان سازد!».

👈فضل بن شاذان و نقد اکثریّت

https://www.tg-me.com/hawzeh_notes
بسم الله الرحمن الرحیم
بیشتر از دو سوم مردم، دنیا پرستند!
#اکثریت
فراتر از هر آمار و نظرسنجی در مورد میزان دین‌داری مردم (که انجام یک بررسی مصداقی کامل در مورد آن تقریباً غیر ممکن است) توصیفات مردم شناسی که صاحب شریعت با علم خطاناپذیر الهی بیان می‌کند، وضعیّت را روشن می‌سازد.

به گفته‌ی قرآن، گروهی از اصحاب پیامبر صلی الله علیه و آله، دینشان بند بهره‌های دنیوی بود؛ اگر به آنان تقسیمی خوبی داده‌ می‌شد راضی بودند، و گرنه به خشم می‌آمدند:
{وَ مِنْهُمْ مَنْ يَلْمِزُكَ فِي الصَّدَقاتِ فَإِنْ أُعْطُوا مِنْها رَضُوا وَ إِنْ لَمْ يُعْطَوْا مِنْها إِذا هُمْ يَسْخَطُون}‏ ( التوبة : ۵۸)

در روایتی امام صادق علیه السلام در مورد این آیه می‌فرماید: «اهل این آیه بیش از دو سوّم مردم هستند!» (الکافی ۲-۴۱۲)

🔸توجه به این نکته لازمست که آیه‌ی شریفه،‌ در مقام سرزنش افرادیست که به ظاهر ایمان داشته و از اصحاب پیامبر (ص) هستند. از این رو اکثریّت دنیاپرستی که در روایت بیان شده باید در میان خود جامعه‌ی به ظاهر اسلامی باشد. (بنابراین آن‌چه توجیه شده که آیات اکثریّت مربوط به کلّ مردم است نه خصوص دین‌داران، صحیح نخواهد بود)
همچنین ظاهر روایت، با توجه به این که لفظ دالّ بر زمان گذشته به کار نرفته، بیان وضعیّت عمومی است؛‌ پس اختصاصی به زمان نزول آیه ندارد.

https://www.tg-me.com/hawzeh_notes
✳️علت پرداختن به بحث #عوام_شناسی و #اکثریت

هرچند از مباحث پیشین ضرورت شناخت صحیح از اکثریت مردم دانسته شده، اما ممکنست برای مخاطبانی که به تازگی همراه ما شده اند این سؤال پیش آمده باشد که علت این همه پرداختن به بحث گمراهی اکثریت چیست؟
به طور خلاصه باید گفت این بحث اهمیت خود را در این موضوعات نشان می‌دهد:

✔️دل نبستن به ظاهر دین‌مدار جامعه و شلوغی شعائر و مراسم به ظاهر مذهبی.

✔️آماده نبودن مردم برای ظهور و پوچ بودن ادّعای زمینه سازی و نصرت امام زمان علیه السلام

✔️درک غربت دین، و احساس اضطرار هرچه بیشتر به ظهور #تنها_منجی (ع).

✔️فریب نخوردن از فضای عمومی جامعه، رسانه،‌و حرف مردم.

✔️جامعه شناسی واقع بینانه، و درک بهتر اتفاقات تاریخی گذشته و معاصر.

✔️مشروع نبودن انتخاب اکثریّت برای اقلّیت و در نتیجه عدم امکان برقراری #حکومت_اسلامی بدون حجّت معصوم.

@hawzeh_notes
بسم الله الرحمن الرحیم
📈تفقه گریزی در آيینه روانشناسی معاصر
#قدری_تفقه #اصول_اعتقادی #عوام_شناسی #اکثریت

خداوند متعال به عنوان آفریننده ی انسان، بهتر از هر فرد دیگری، مخلوقش را روانکاوی می کند:
وَ إِنْ تُطِعْ أَكْثَرَ مَنْ فِي الْأَرْضِ يُضِلُّوكَ عَنْ سَبيلِ اللَّهِ إِنْ يَتَّبِعُونَ إِلاَّ الظَّنَّ وَ إِنْ هُمْ إِلاَّ يَخْرُصُون (الأنعام/116)‏
و اگر از بیشتر زمینیان پیروی کنی تو را از راه خدا گمراه کنند، تنها به دنبال گمانه ها بوده و فقط از پیش خود حدسی می پرانند.
(خرص: مطلب بیخود که بختکی و بدون مستند، ادّعا شود)

🔸این واقعیّت تأسّف بار، به خوبی در تجربه زندگی روزمره ما ملموس است: مردمی که نه دنبال تفکّر منطقی و عقلانی، بلکه پیرو خیالات و سر و صدای اطراف خود هستند.
در مسائل روانشناسی روز هم تحلیل های جالبی در این باره عرضه شده است. نظريه ی (Cognitive miser) یعنی بخل شناختی، به این می پردازد که انسان ها در معرفت شناسی خود بخیل هستند. به این معنا که در ذهن و فکر خود در راه شناخت، صرفه جویی می کنند.
انسان هر روزه با مسائل و داده ها (اطلاعات) زيادی روبرو می شود که زمان، توان و دانش کافی برای حلّ آن را ندارد. از این رو تلاش می کند مسأله را به ساده ترین صورت ممکن تبدیل نموده و با سوگیری های شناختی و راه های میانبر به نزدیکترین نتیجه برسد. سوگیری های شناختی و قضاوتهای سریع (Heuristics) به ضمیمه ی یک راه میانبر، به سرعت کار را تمام می کنند.
🔸اين راه ميانبر را ميتوان چنين توضيح داد: ناديده گرفتن قسمتهایی از اطلاعات یا برجسته کردن بخش خاصّی از آنها به طوری كه نیازی به یافتن اطلاعات بیشتر نباشد.
بنابراین افراد با اکتفا به همین مقدار اندک داده، همچون فرد متخصّصی نظر داده و به راحتی مسأله را حل و فصل می کنند؛ بدون اینکه وقت و انرژی ذهنی خود را برای تفکّر منطقی و محتاطانه پیرامون تمام داده ها صرف کنند.
🔸کاربرد اصلی رسانه های عمومی در اینجاست: در اختیار گذاشتن اطلاعاتی با ظاهر جذاب که برای مخاطب (بخیل شناخت) کار را آسان می کند. تا وقتی در حال بیکاری و استراحت می توان از حقایق زمین و زمان مطّلع شد، دیگر چرا اندیشه و وقت خود را برای پیگیری و تحقیق پیرامون داده های مختلف هدر دهند؟ (👈رسانه، با مرجعیتی فراتر از مراجع!)

🔸بر این اساس، وقتی به تاریخ افسوس بار بشریت، از جمله هزار و چهارصد ساله جامعه اسلامی نگاه می کنیم، دیگر جای تعجّب نیست. امرای نادان و سفّاکی که عنوان (جانشینی رسول خدا صلی الله علیه و اله) را یدک می کشیدند...و مردمی که کورکورانه در پی آنان سر به اطاعت می نهادند و دین و دنیایشان را در طبق اخلاص تقدیم می کردند!
و این انسان هنوز همان انسان است...

👈مردم شناسی امیر المؤمنین علیه السلام


@hawzeh_notes
بسم الله الرحمن الرحیم
🔻ائمه (عليهم السلام) با فعالیّت‌های مبارزاتی برای گرفتن حکومت موافق نبودند
(گفتاری از آیة الله سید احمد مددی)
#قیام #تاریخ_انقلاب #علمای_منتقد #درس_تاریخ

آیة الله مددی در ضمن مصاحبه‌ای که در مورد غلوّ سیاسی توضیح می‌دهد،‌ گوید:

🔸«در واقع مراد ما از خط غلوسیاسی همان خطی است که بنی حسن و امثال محمد نفس زکیه و بنی عباس داشتند که همگی به دنبال به دست گرفتن حکومت بودند.
خط غلوسیاسی علنی نبود و اصولاً ائمه با این خط موافق نبودند و این گونه اعمال از سیره ائمه محسوب نمیشد. (👈تبیین بیشتر سیره سیاسی امامان علیهم السلام)؛ لذا شیعیان تندرو که به دنبال به دست گرفتن حکومت بودند به اسماعیلیان، زیدیان، خرمدینان یا دیگر جریانهایی که فعالیت سیاسی داشتند ملحق می شدند.

🔸اگر بخواهیم از دوره معاصر نمونه‌ای ذکر کنیم باید به نواب صفوی اشاره کنیم که چون در قیام علیه شاه همراهی نشد، به مصر رفت و با جمال عبدالناصر و ژنرال نجیب که حکومت سلطنتی در آن سامان را ساقط کرده بودند، دیدار کرد و به حمایت آنان امیدوار بود!

🔸 کسی که وارد فعالیت سیاسی - نظامی ،شد، گاهی با گروه های دیگر یا حکومتهای باطل دیگر همراه می‌شود. چنانکه همواره دولت ها ممکن است حسب مصالح شان با دیگر دول پیمان همکاری امضا کنند. مثلاً، صفویان در مواجهه با عثمانیان از انگلیس توپ گرفتند و علیه عثمانی استفاده کردند.
در جنگ ایران و عراق ، روسیه به هر دو طرف تسلیحات می‌داد! امروزه ایران با روسیه همکاری نظامی می کند یا عراق با آمریکا همکاری هایی میکند و......
همچنین وقتی در ایران انقلاب شد عده ای از کشورهای مختلف اسلامی به ایران آمدند و حالت انقلابی گرفتند!
»
👈چرا در نظام غیر معصوم، دین تحریف می‌شود؟

▪️ارج نامه‌ آیة الله سید احمد مددی، ج۱، ۷۸-۷۹.

https://www.tg-me.com/hawzeh_notes
📕«هزار رُمان خوانده ام!»
(جایگاه کتب حدیث و معارف در علایق فرهنگی رهبر ایران)
#رهبر_شناسی

🔸در این روزها سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب برگزار می‌شود، و رهبر ایران طی این چند دهه در بسیاری از نوبت‌های این نمایشگاه سالیانه بازدید به عمل آورده است.
هرساله به این بهانه، گوشه هایی از تعلقات فکری رهبر هویدا می‌شود. جالبست بدانید عمده‌ی بازدیدها، ترویج ها و گفتگوهای رهبر نسبت به مقوله‌ی کتاب تنها در موضوعاتی همچون رمان، شعر، تاریخ انقلاب، جنگ عراق، فلسطین، استعمار ستیزی خلاصه می‌شود!
عمده‌ی تصاویر و کلیپ‌های منتشر شده از بازدید رهبر طی این سال‌ها، تنها او را در حال سر زدن به این قبیل غرفه ها نشان می‌دهد!

🔸مهدوی راد در یادداشتی که سایت رهبر به مناسبت نمایشگاه منتشر کرده، می‌نویسد:
«روزگاری که در مشهد، گاه افتخار حضور در محضر پرفیض آن بزرگوار را داشتیم؛ یک‌بار فرمودند: "من حدود هزار رُمان خوانده‌ام"!
این گذشت تا پس از انقلاب اسلامی و در روزگاران ریاست جمهوری، در مصاحبت خدمت ایشان عرض کردم: قبل از انقلاب از حضرت‌عالی شنیدم که فرمودید هزار رُمان خوانده‌اید. فرمودند:
عدد یادم نیست اما هر آنچه در حوزه‌ای که اشاره کردید نشر یافته و شایسته‌ی خواندن بوده، چه ترجمه و چه اصل، خوانده‌ام».

🔻شاید خیال کنید فردی که بر منصب نمایندگی مطلق امام زمان علیه السلام و ولایت امر تمامی مسلمانان جهان تکیه زده،حتما علاقه‌ی وافری به کلمات معصومین علیهم السلام و کتب حدیثی و کلامی که شالوده‌ی تشیّع را تشکیل می‌دهند، خواهد داشت. اما در بازدیدهای گزارش شده، اثری از این علاقه به چشم نمی‌خورد.

اینجاست که نتیجه گرفتن در مورد مقایسه‌ی افکار و گفتارهای رهبری با کلمات معصومین علیهم السلام و نسبت تطابق آنان آسان خواهد شد...

👈مقایسه‌ی تفکرات رهبر در مورد مفهوم «مستضعف» با معارف شیعه

👈معنای جدید دولت کریمه در بیانات رهبر

👈توجیه نادان بودن اکثریّت در اندیشه‌ی رهبر در مقایسه با آیات و روایات صریح
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
درباره‌ی بنیانگذار و دفاع مقدّس هر چه بنویسیم کم نوشته‌ایم!
#رهبر_شناسی #شخصیت_محوری

رهبر در مصاحبه ای که در بازدید از نمایشگاه امسال صورت گرفت بدون هیچ اشاره ای به کمبود پررنگ کتب اعتقادی مناسب نسل جوان، بر لزوم آشنا ساختن جوانان با تاریخ مشروطیت و شرح حال بنیانگذار و نشر کتاب در این زمینه‌ها تأکید می‌ورزد!
در حالی‌که مدح و ثنای بنیانگذار و رؤسای انقلاب تمام ظرفیت تبلیغی و فرهنگی کشور را اشغال کرده، رهبر از این گله مند است که چرا در این زمینه‌ها کم کاری می‌شود!

👈شخصیت محوری، رمز پایداری نظام
@hawzeh_notes
💢باز هم تفسیر سیاسی از سیره‌ی معصومان علیهم السلام
#قیام #رهبر_شناسی #نقد_انسان_۲۵۰ساله

از شاخصه‌های دین سیاسی، تفسیر گزاره‌های تاریخی و آیات و روایات در مسیر حکومت است.
آخرین تصریحات به این مقوله، در بیانات صادره در کنگره جهانی امام رضا علیه السلام (۱۹ اردیبهشت) ملاحظه می‌شود:

«سیاست ائمّه چه بود؟ اینکه امام با همه‌ی آن مقامات، با همه‌ی آن مرتبتِ الهی که دارد و امانت الهی که دستش هست، اکتفا کند به اینکه مثلاً یک مقدار احکام بگوید و یک مقدار اخلاق بگوید و مانند اینها! این به نظر اصلاً برای انسان وقتی که درست توجّه کند قابل فهم نیست؛ آنها هدفهای بزرگی داشتند. هدف عمده‌ی آنها هم ایجاد جامعه‌ی اسلامی [بوده]؛ که ایجاد جامعه‌ی اسلامی بدون ایجاد حاکمیّت اسلامی امکان‌پذیر نیست؛ پس دنبال حاکمیّت اسلامی بودند. یک بُعد مهمّ امامت این است؛ امامت یعنی ریاست دین و دنیا، ریاست مادّه و معنا. خب مادّه‌اش عبارت است از همین سیاست و اداره‌ی کشور و اداره‌ی حکومت. و همه‌ی ائمّه دنبال این بوده‌اند؛ یعنی بدون استثنا همه‌ی ائمّه دنبال این بوده‌اند..»

این در حالیست که با توجه به پست‌های گذشته، روایات معتبر فراوان شیعه به وضوح حاکی از تقیّه‌ی امامان علیهم السلام و منوط ساختن امر قیام به فرارسیدن اذن الهی است، و هیچ گزارش معتبری در مصادر شیعی تلاش آنان برای تشکیل حکومت نشان نمی‌دهد...

👈توضیحات بیشتر در این زمینه را در سایت فهم دین بخوانید.

@hawzeh_notes
بسم الله الرحمن الرحیم
🔻شمّه ای از مطالعات تاریخی رهبر
#رهبر_شناسی #قیام
همان‌طور که از نمونه های فراوان گذشته معلوم شد، پیش فرض های شخصی، می‌تواند اساسا نحوه‌ی بررسی و مطالعه‌ی منابع اسلامی را دگرگون سازد.

🔸رهبر ایران برای اثبات سابقه‌ی جهادی دیرینه برای شهر قم، از گزارشی تازه رونمایی می‌کند:

« جالب است که پیدایش شهر قم هم ناشی بود از یک حرکت جهادی و توأم با بصیرت. اشعریون قبل از آنکه به قم بیایند، جهاد در میدان نبرد هم انجام داده بودند؛ جهاد نظامی هم کرده بودند؛ بزرگِ اشعریون در رکاب جناب زیدبن‌علی (علیهماالسّلام) مبارزه کرده بود؛ لذا بود که حجاج‌بن‌یوسف بر اینها خشم گرفت و اینها مجبور شدند بیایند و این منطقه را با تلاش خود، با بصیرت خود، با دانش خود، منطقه‌ی علم قرار بدهند.»
(بیانات در اجتماع مردم قم‌، ۲۷/ ۷/ ۱۳۸۹)

✔️این مطلب در هیچ منبعی مشاهده نشده و بلکه منابع تاریخی به گونه‌ی دیگری قضیّه را نقل می‌کنند. هرچند خشم گرفتن حجّاج بر بعضی از اشعریان در تاریخ نقل شده، اما علت آن نمی‌تواند ربطی به قیام زید بن علی (ع) داشته باشد که سی سال بعد از مرگ حجّاج صورت گرفته است!
ممکن است گمان شود در اینجا خطای سهوی در نام بردن از زید صورت گرفته، اما در این صورت اساس سخن از معنی خواهد افتاد. زیرا حاصل حرف این می‌شود که صرفاً چون مردم قم قبلا جنگهایی انجام داده بودند پس پیدایش قم ناشی از جهاد با بصیرت بوده! اگر بناست صرف وقوع هرگونه جنگی در یک منطقه نشانی از «جهاد با بصیرت» باشد، پس تمام شهرهای جهان سابقه‌ی جهادی داشته اند و امتیازی برای قم نیست!

👈نمونه تعلقات فکری در توجیه سیره معصومان علیهم السلام

https://www.tg-me.com/hawzeh_notes
بسم الله الرحمن الرحیم
✳️خوشا به حال آنان که دستش را بوسیدند...
(نمونه ای از تعامل معرفتی اصحاب با امام رضا علیه السلام)
#کلام_نور #آیین_محبت

جناب کلینی از علی بن اسباط (از اصحاب موثّق امام رضا و امام جواد علیهما السلام) نقل می‌کند:

🔸محضر منوّر امام علی بن موسی الرضا علیه السلام بودم. فرمود:
«آن گنجی که خداوند در قرآن یاد نموده: "در زیر دیوار گنجی برای آن دو یتیم بود"، در آن (لوح زرین) چنین نوشته بود:

🔖بسم الله الرحمن الرحیم
شگفتا از کسی که یقین به مرگ دارد، چگونه شاد می‌شود؟!
شگفتا از کسی که یقین به تقدیر الهی دارد، چگونه اندوه‌ناک می‌شود؟!
شگفتا از کسی که دنیا و دگرگونی آن و بی‌وفاییش به اهل خود را دیده، چگونه به آن اعتماد و میل می‌کند؟!
برای کسی که عقل خدایی دارد (خدا را درست شناخته باشد)، سزاوار است که به خداوند در حُکم و تقدیرش بد گمان نباشد، و رسیدن روزیِ او را دیر نشمارد. (نسبت به روزی خود شاکی نباشد)
».

عرضه داشتم: می‌خواهم این فرمایش را یادداشت کنم.
پس امام علیه السلام به سرعت دست خود را به سمت دوات (مرکّب) برد تا آن را در اختیارم نهد. من نیز دست مبارکش را گرفته و بر آن بوسه زدم، و دوات را از ایشان گرفتم و آن سخن را نوشتم.

🔅متن عربی: الْحُسَيْنِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ الْمُعَلَّى عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَسْبَاطٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا الْحَسَنِ الرِّضَا ع يَقُول‏: كانَ في الكَنزِ الّذي قالَ اللَّهُ عز و جل: «وَ كَانَ تَحْتَهُ كَنزٌ لَّهُمَا» كانَ فيهِ: بِسمِ اللَّهِ الرَّحمنِ الرَّحيمِ: عَجِبتُ لِمَن أَيقَنَ بِالمَوتِ كَيفَ يَفرَحُ؟ وَ عَجِبتُ لِمَن أَيقَنَ بِالقَدَرِ كَيفَ يَحزَنُ؟ وَعَجِبتُ لِمَن رَأَى الدُّنيا وَ تَقَلُّبَها بِأَهلِها كَيفَ يَركَنُ إِلَيها؟ وَ يَنبَغي لِمَن عَقَلَ عَنِ اللَّهِ أَلّا يَتَّهِمَ اللَّهَ في قَضائِهِ وَ لا يَستَبطِئَهُ في رِزقِهِ.
فقلت: جعلت فداك أريد أن أكتبه. قال: فضرب و اللَّه يده إلى الدواة ليضعها بين يديّ، فتناولت يده فقبلتها و أخذت الدواة فكتبته‏. (الکافی ۲-۵۹)

👈تلاش طافت‌فرسا برای لحظه‌ای دیدار

https://www.tg-me.com/hawzeh_notes
بسم الله الرحمن الرحیم
✳️در نا امیدی بسی امید است...
#تنها_منجی #متی_ترانا_ونراک

🌺این روز بزرگ را خدمت همراهان گرامی تبریک عرض می‌کنیم و امیدواریم به فرمایش مولود این روز (علیه السلام) یأس ها منتهی به فرج شود:

به سند صحیح اعلایی از امام علی بن موسی الرضا علیه السلام روایت است:
«چه قدر صبر و انتظار فرج نیکوست! مگر سخن بندگان صالح خدا (حضرت شعیب و حضرت نوح علیهما السلام خطاب به قومشان) را نشنیده ای که گفتند: "چشم به راه باشید که من هم با شما منتظرم"؟
پس بر شما باد که صبر پیشه سازید، چه این‌که فرج و گشایش همیشه پس از ناامیدی فرا رسد. و پیشینیان از شما صبور تر بودند»
.


▪️متن عربی: محمد بن الحسین بن ابی الخطاب عن البزنطی عن أبی الحسن علیه السلام: «مَا أَحْسَنَ الصَّبْرَ وَ انْتِظَارَ الْفَرَجِ! أَ مَا سَمِعْتَ قَوْلَ الْعَبْدِ الصَّالِحِ: {ارْتَقِبُوا إِنِّي مَعَكُمْ رَقِيبٌ}،{فَانْتَظِرُوا إِنِّي مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرِينَ}؟ فَعَلَيْكُمْ بِالصَّبْرِ فَإِنَّهُ إِنَّمَا يَجِي‏ءُ الْفَرَجُ عَلَى الْيَأْسِ، وَ قَدْ كَانَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ أَصْبَرَ مِنْكُمْ». (قرب الاسناد: 380، و به سند دیگر در کمال الدین: 645)

👈فرج بعد از بلایا می‌رسد

https://www.tg-me.com/hawzeh_notes
⭕️عزاداری میلیونی مردم روسیه در سوگ استالین،‌ دیکتاتور قرن
#درس_تاریخ #شخصیت_محوری #عوام_شناسی

(یادداشت از حسین علی پناهی در سایت روزیاتو، با قدری اختصار)

🔸فیلم State Funeral از سرگئی لوزنیتسا ، کارگردان اوکراینی اتفاقات چند روز بعد از مرگ استالین را به تصویر می کشد. بعد از مرگ استالین، جنازه وی در راهرو جماهیر در مسکو قرار گرفت تا مردم کشور با او وداع کنند و سپس این جنازه به موزه لنین منتقل شد، اگر چه هشت سال بعد از آن جا نیز برداشته شد که داستان دیگری است. فیلم State Funeral که تماماً از ویدیوهای مستند گرفته شده در همان دوران در بخش های مختلفی از اتحاد جماهیر شوروی ضبط شده اند تشکیل شده است، ترکیبی تکان دهنده از تظاهر مقامات رسمی و تجربه هر روزه، تصویر دوگانه از دولت توتالیتر و مردمی که حکومت به نام آن ها صورت می گیرد است.

🔸در ابتدا، جمعیت های زیادی برای شنیدن خبر مرگ دیکتاتور دور هم جمع می شوند، خبری که از طریق بلندگوهای بزرگ با حزن و اندوه فراوان در سراسر اتحاد جماهیر شوروی خوانده می شود. این بلندگوها همزمان با عبور توده ها از کنار تابوت پر از گل استالین، گزیده ای پر از تحسین و بزرگنمایی شده از زندگی استالین را روایت می کنند و هر از چند گاهی در میان سخنان خود به تمجید و تحسین او می پردازند. به رعیت های او که به رسم آن زمان از آن ها با عناون «رفقای استالین» یاد می شود، از عشق بی پایان استالین به آن ها گفته می شود و همچنین از فداکاری، شجاعت و هوش خارق العاده اش. در کنار دیگر دستاوردهای خارق العاده اش، از استالین با عنوان «بزرگ ترین نابغه تاریخ بشر» یاد می شود.

این نوع از گفتمان، سندی بر کیش شخصیتی (شخصیت محوری) است که چند سال بعد و با به قدرت رسیدن نیکیتا خروشچف و شروع برنامه های استالینی زدایی او کنار گذاشته می شود. مستند State Funeral نمایش رسمی از این کیش ضخیت را به تصویر می کشد، موضوعی که در قالب عکس های بسیار بزرگ از استالین که از دیوارهای عمومی آویزان شده و همچنین ورود فرستادگان دیگر کشورهای کمونیستی به تصویر کشیده می شود. مردانی به شدت غیرکاریزماتیک مرثیه هایی اندوهناک و بزرگنمایی شده در مدح دیکتاتور درگذشته می سرایند، کسانی که خیلی زود جای استالین را می گیرند: گئورگی مالنکوف، ویاچسلاو مولوتوف و لاورنتی بریا. خروشچف که مدت کوتاهی بعد تمامی این رقبا را از دور خارج می کند، مسئول اصلی مراسم تدفین و سوگواری برای استالین است.

اما چهره مشهور استالین با آن سبیل پرپشت و موهای شانه شده به سمت بالا، توجه انسان را به خود جلب می کند در حالی که مردم دسته دسته از کنار آن رد شده و به او ادای احترام می کنند. اپراتورهای ناشناس دوربین ها تصاویری رنگی و سیاه و سفید از غم و اندوه مردم روی کشتی ها، در کارخانه ها، میدان های نفتی و مزارع اشتراکی را به تصویر می کشند و لوزنیتسا به زیبایی این تصاویر را در کنار هم تدوین کرده است.

🔸اما این رفتارهای شهروندان عادی اتحاد جماهیر شوروی است که فیلم State Funeral را تاثیرگذار و تکان دهنده می سازد. سخت است که از اشک هایی که توسط مادربزرگ ها، سربازان، پیرمردان با کلاه های خز و زنان جوان با سرهای بدون روسری ریخته می شود تحت تاثیر قرار نگرفت، اگر چه آن ها در حال اشک ریختن برای یک هیولای خونخوار و بیرحم هستند.

تفسیر دیگر واکنش ها اما کمی دشوار است. آیا آن نگاه خیره بدون لبخند و بی احساس نشان دهنده بی اعتمادی و سرپیچی است؟ آیا آن لبخند کمرنگ نشانه ای از آسودگی خاطر است؟ یا سپاسگزاری؟ یا وحشت؟ وقتی کسی مستقیم به دوربین نگاه می کند، چشم های او ابهام و تشکیک را نشان می دهد یا همبستگی؟ تفسیری کوتاه در پایان فیلم، جنایات استالین در حق مردم خودش را یادآور می شود، میلیون ها نفر تصفیه سازی شدند، به زندان انداخته شدند، گرسنگی کشیده و یا قتل عام شدند.

👈معرفی و دانلود کتاب مجمع الجزایر گولاک، روایتی از اردوگاه های کار اجباری بی‌رحمانه که صدها هزار نفر در آن قربانی شدند

🔻این اطلاعات در ترکیب با چیزهایی که در فیلم به تصویر کشیده شده بود بسیار هولناک می شود، نه به این خاطر که مراسم تدفین استالین با سیاست هایی بسیار پروپاگاندایی و مملو از دروغ و دورویی برگزار می شود بلکه به این دلیل که شهروندان غمگین و اندوهگین از مرگ رهبر جنایتکار خود بسیار واقعی به نظر می رسند.
ای مردم به زمان یا مکانی دور تعلق ندارند و بسیار مدرن و آشنا به نظر می رسند. این موضوع یک هشدار است: هر مردمی ممکن است از واقعیت دور شده و توسط یک حکومت ظالم و بیرحم به انقیاد در بیایند.


https://www.tg-me.com/hawzeh_notes
🔻زیارت حرم ممنوع، به سوی خادم حرم بشتابید!
#مصادره_مقدسات

📌قائم مقام تولیت:برای برگزاری هر چه بهتر و مناسب تر مراسمی در خور شان خادم‌الرضا(ع) بخش‌هایی از رواق ها و صحن های حرم مطهر برای ساعاتی خالی از زائر خواهد شد. (خبرگزاری آستان قدس)

@hawzeh_notes
بسم الله الرحمن الرحیم
آیا مرگ ناگهانی، نوعی شهادت است؟
#مصادره_مقدسات

بارها نشان دادیم کارخانه‌ی انحصاری تولید و پردازش مقدسات (سهامی عام) چگونه توانسته مفاهیم اصیل و کهن دینی را دستخوش دگرگونی قرار دهد.
یکی از این مفاهیم ارزشمند، «شهادت» است. البته «شهید» چند اصطلاح دارد، طبق یک اصطلاح عام که در روایات مورد تصریح قرار گرفته، تمام مؤمنین شهید هستند (المحاسن: ۱۶۴). البته روشن است که مقصود تولید کنندگان جدید واژه‌ی «شهادت» اشاره به این اصطلاح عام نیست، و گرنه اصرار بر کاربرد آن در موارد دلبخواه خود نداشتند.
در یک معنای عرفی و شرعی خاصّ تر که طی قرون متمادی میان مسلمانان به کار می‌رفته، «شهید» هر آن‌کسی هست که توسط دشمن کشته شود.و در نهایت خاصّ ترین معنای شهید، اصطلاح فقهی آن است که تنها بر کشته شده در میدان جهاد (با همان شرائط شرعی آن) اطلاق می‌شود.
عدم تطابق این دو معنی هم با کاربرد تولیدی این کارخانه، واضح است.

جالبست بدانید در عین این‌که در ادعیه‌ی مختلفی، فرد آرزوی شهادت خود را ابراز می‌دارد؛ (👈برای نمونه در اینجا، و نیز: نهج البلاغه خطبه۱۷۱) در تعدادی از ادعیه سفارش شده که از مرگ ناگهانی و در اثر حوادث، به خداوند پناه ببریم! (👈متن و ترجمه این دعا)
پس روشن می‌شود که تحریف معنای «شهادت»، چقدر می‌تواند واقعیّت آن‌ را واژگونه جلوه دهد. البته بدیهی‌ست که ناگوار بودن مرگ ناگهانی، به معنی ناشایست بودن افرادی که به این مرگ‌ها بمیرند نیست. اما آرزوی مرگ ناگهانی یا مباهات به آن، نشانی از اوج جهالت و استفاده‌ی ابزاری دارد...

👈به جای خدا داوری نکن...حتی اگر شهید باشد
@hawzeh_notes
بسم الله الرحمن الرحیم
🚫آیا علامه طهرانی، انقلابی شمرده می‌شود؟
(دست و پا زدن مریدان مکتب طهرانی برای قرار گیری در صف انقلابیون)

#علمای_منتقد #شخصیت_محوری

🔸چند سالیست که هواداران افراطی مکتب آقای سید محمد حسین لاله زاری طهرانی (معروف به علامه طهرانی) به خصوص در مشهد به شکل پررنگی در حال مطرح کردن خود هستند. با توجه به نقش پررنگ حمایت حکومت در صعود از پله‌های ترقّی، اینان نیز از مدح و ثناگویی نظام عقب نمانده و تلاش مبرمی در ادای دین به پرورش دهندگان خود دارند.
از این رو با وجود انتقادات جدّی که مُراد و بزرگشان آقای سید محمد حسین طهرانی به بنیانگذار و سیستم حکومتی داشته است؛ مریدان افراطی کنونی، اسلاف خود را نه تنها انقلابی خالص، بلکه موتور مولّد انقلاب معرّفی می‌کنند!

❗️بعد از این‌که مخالفین عرفان با جمع آوری و نشر نقدهای عمیق ایشان به مبانی انقلاب، پرده از دورویی این جماعت برداشتند؛ پاسخی که از سوی مریدان نوظهور ارائه شد این بود که اختلاف نظر علمی میان فقها، امری طبیعی‌ست و منافات با انقلابی گری ندارد!
این در حالیست که این نقدها، کاملا ریشه ای بوده و هرگز با انقلابی گری (آن‌گونه که در قاموس انقلابیون تعریف شده) سازگار نیست. و گرنه با این توجیه، باید امثال آقایان قمی، منتظری و شریعتمداری و دیگر مبغوضین نظام را هم که گاه در دفاع از ولایت فقیه و تمجید از سران انقلاب سخنانی داشته اند، انقلابی حساب کرد.

↙️در ادامه ضمن مروری بر نقدهای ریشه‌ای آقای طهرانی بر انقلاب و بنیانگذار ان شاءالله نشان می‌دهیم که این نقدها چگونه بنیان فکری انقلابیون را هدف قرار داده است.

@hawzeh_notes
🔻انقلابی بود ولی مدل حکومتی ایران را نامشروع و غربی می‌دانست؟!
(اشکالات بنیادین علامه طهرانی به قانون اساسی)
#ریشه_یابی_تفکرات_انقلابی #اکثریت

هرکس اندک آشنایی با اندیشه‌های آقای سید محمد حسین طهرانی داشته باشد، می‌داند که از جمله خط قرمزهای اساسی وی که همواره بر آن تأکید می‌ورزد، نکوهش فرهنگ غربی و ترغیب به سنن قدیم اسلامی است. این بنیاد‌گرایی شدید خود را در تمام مسائل ریز و درشت فردی و اجتماعی نشان می‌دهد: از سبک خوراک و پوشاک و گفتار و نوشتار گرفته تا شیوه‌ی مملکتداری.

🔸بر این اساس در نظر او، مفهوم «جمهوریّت» که شالوده‌ی نظام را تشکیل می‌دهد (حداقل بر روی کاغذ)، به عنوان مفهومی وارداتی از فرهنگ غرب، هیچ جایگاه مشروعی ندارد و نبایست در عنوان حکومت وجود داشته باشد. به نظر علامه طهرانی، تنها ولیّ فقیه بایست تصمیم گیرنده باشد، و نه هیچ نهاد دیگری. از این رو، جایگاهی مجزّا به عنوان ریاست جمهوری نباید وجود داشته باشد؛ بلکه فقیهِ اعلم خودش رئیس جمهور است.
وی پس از تأکیداتی که در این خصوص در نقد پیش نویس قانون اساسی خطاب به بنیانگذار ابراز داشته می‌نگارد: «اگر جمهوری‌ اسلامي‌ را با اين‌ اصول‌ وارده‌ در پيش‌ نويس‌ بپذيريم‌ ، تحقيقاً ثمرات‌ انقلاب‌ را ضايع‌ و خون‌ جوانان‌ عزيز را به‌ هدر داده‌ايم‌» (وظیفه‌ی فرد مسلمان در احیای حکومت اسلام: ۲۰۴).

🔸در دیدگاه علامه طهرانی،‌ اساساً رأی دهی اکثریّت و سیستم انتخابات معاصر «پایه‌اى از قرآن و أخبار ندارد»؛ تبلیغات انتخاباتی خلاف اسلام است و کسانی که با تبلیغات خود پیروز انتخابات می‌شوند «به‌طور كلّى قابل براى انتخاب شدن و ولایت بر مردم نیستند؛ و از درجه اعتبار و تقواى معنوى ساقطند. همین عمل تبلیغاتى شان دلالت بر انحطاط روحى و فساد نفس آنان دارد» (ولایت فقیه در حکومت اسلام، ۳/ ۱۹۸-۱۹۹).

🔸در همین راستا، او عنوان «قانون اساسی» را نیز زیر سؤال می‌برد و بر این تأکید می‌کند که نباید کنار قانون اسلام، از قانون دیگری سخن گفت. بلکه: «تنازل‌ از قانون‌ قرآني‌ به‌ قانون‌ اساسی‌ ، تنازل‌ از واقعيّت‌ و پذيرش‌ اساس‌ و اصلی‌ در مقابل‌ اسلام‌ است»‌ (وظیفه‌ی فرد مسلمان در احیای حکومت اسلام: ۲۰۶).

تا اینجا به این نتیجه رسیدیم که طبق دیدگاه آقای طهرانی:

مدل حکومتی جمهوری اسلامی، تقلیدی از غرب و فاقد مشروعیّت است؛
جایگاه ریاست جمهوری از بنیان نامشروع بوده و کاندیداهایی که برای این جهت تبلیغ می‌کنند، فاسقند؛ (حال ببینید هواداران داغ طهرانی بعد از درگذشت رئیس جمهور چه تجلیل و بزرگداشتی از او به عمل آوردند!)
و نظام سیاسی ایران با دم زدن از قانون اساسی، از واقعیّت اسلام تنازل کرده است.

👈آقای شریعتمداری: این حرف‌ها سیاسی است نه دینی

https://www.tg-me.com/hawzeh_notes
2025/07/01 23:58:06
Back to Top
HTML Embed Code: