Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#فیلم_کوتاه

قاتل‌ها
کارگردان: آندره تارکوفسکی
محصول: 1956
بر اساس داستان قاتل‌ها
اثر ارنست همینگوی

زبان اصلی
@honarnaamehh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پرده نقره ای
در فیلم #مد_مکس: جاده_خشم، #جرج_میلر ارجاع های درخشانی به سینمای #آندری_تارکوفسکی دارد.

@honarnaamehh
آندری_تارکوفسکی نویسنده، کارگردان مطرح روس، اولین فیلم بلند خود به نام کودکی ایوان را در سال ۱۹۶۲ ساخت و به‌خاطر آن جایزه‌ی اصلی جشنواره‌ی ونیز را دریافت کرد. آندری_روبلف، سولاریس، آینه، استاکر، نوستالگیا و ایثار از مطرح‌ترین فیلم‌های تارکوفسکی به شمار می‌روند. از مشخصه‌های فیلم‌های او می‌توان به معنا‌گرایانه‌بودن، با زمینه‌ای متافیزیکی به همراه برداشت‌های بلند، نامتعارف بودن در ساختار دراماتیک و استفاده هنرمندانه از تکنیک فیلمبرداری اشاره کرد. تارکوفسکی در ۲۹ دسامبر سال ۱۹۸۶ در پاریس درگذشت.


« برای رسیدن به آزادی نیازی نیست از کسی اجازه آزاد بودن را مطالبه کرد. با این وجود واقعا نمی‌دانیم که چگونه باید آزاد باشیم، زیرا آزاد ترین مردمان کسانی هستند که مطالبه‌ای از زندگی ندارند، بلکه هر چه می‌خواهند، از خود می خواهند»

poster Behzad Khorshidi
https://www.instagram.com/behzad_khorshidii/
@honarnaamehh
یک نگاه/ فیلم کلاسیک

خرابکاریSabotage
کارگردان آلفرد هیچکاک
بازیگران: سیلویا سیدنی
محصول ۱۹۳۶
میانگین امتیازات Sabotage در IMDB: ۷
خلاصه داستان: خانم و آقای ورلوک با یکدیگر سینمایی را اداره می‌کنند. آقای ورلوک که با گروه‌های تروریستی در حال همکاری است باعث قتل یکی از افراد خانواده می‌شود و پلیس نیز که از قبل به او مشکوک شده در پی دستگیری‌اش می‌آید.
تریلر جاسوسی هیچکاک براساس رمان مامور مخفی"خرابکاری" نوشته جوزف کنراد ساخته شده است. در سال ۲۰۱۷ طبق یک نظرسنجی این فیلم در لیست ۱۰۰ فیلم بریتانیایی برتر تمام دوران قرار گرفت و از آن به‌عنوان یک کلاسیک هیچکاکی تعلیق‌برانگیز یاد شد. بنت نویسنده‌ی فیلم یک اقتباس آزادانه را به هیچکاک ارائه کرد و بسیاری از عوامل سیاسی تحریک‌آمیز داخل کتاب را تغییر داد. از آنجائیکه فیلم در سال‌های قبل از شروع جنگ جهانی دوم ساخته شد، بسیاری از مردم قدرت خصمانه‌ی پشت بمب‌گذاری را استعاره از نازی‌های رو به ظهور می‌دانستند.

هیچکاک یک ضدنازی متعصب بود و همیشه دشمن داخلی را محکوم می‌کرد، برای همین منتقدان نیز بر این باور بودند که او در این فیلم به‌نوعی زنگ خطر آلمان نازی را برای اروپا و آمریکا به صدا درآورده است. خرابکاری، حال‌وهوای یک فیلم اکسپرسیونیستی را دارد و و نورها و سایه‌ها به‌خوبی در فیلم کار می‌کنند. شهرت فیلم هم به سکانس تعلیق‌برانگیز انفجار بمب در اتوبوس برمی‌گردد، پلان‌هایی که هنوز هم برای سینمای تریلرها قابل بحث است و جذابیت دارد. با این‌ وجود هیچکاک سال‌ها بعد در مصاحبه‌اش با تروفو گفته بود که اگر به عقب برگردد، هیچگاه دیگر بمبی را منفجر نمی‌کند.

@honarnaamehh
خرابکاریSabotage
کارگردان آلفرد هیچکاک
بازیگران: سیلویا سیدنی
محصول ۱۹۳۶
@honarnaamehh
ﺁﻟﻔﺮﺩ_ﻫﯿﭽﮑﺎﮎ، فیلمساز نامدار ﺳﯿﻨﻤﺎ که در ترساندن مردم با فیلم هایش شهره عام و خاص است، ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺭﺍﻧﻨﺪﮔﯽ ﺩﺭ ﺟﺎﺩﻩﻫﺎﯼ ﺳﻮﺋﯿﺲ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﻧﺎﮔﻬﺎﻥ ﺍﺯ ﭘﻨﺠﺮﻩ ﻣﺎﺷﯿﻦ ﺑﻪ ﺑﯿﺮﻭﻥ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﮐﺮﺩ ﻭ ﮔﻔﺖ:
اﯾﻦ ﺗﺮﺳﻨﺎﮎ ﺗﺮﯾﻦ ﻣﻨﻈﺮﻩ ﺍﯾﺴﺖ ﮐﻪ ﺗﺎ ﺣﺎﻻ ﺩﯾﺪﻩ ﺍﻡ!
ﺍﻣﺘﺪﺍﺩ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺍﻭ، ﮐﺸﯿﺸﯽ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺩﺳﺖ ﺑﺮ ﺷﺎﻧﻪ ﭘﺴﺮﮎ ﺧﺮﺩﺳﺎﻟﯽ گذاشته ﺑﻮﺩ ﻭ ﺑﺎ ﺍﻭ ﺻﺤﺒﺖ ﻣﯽ ﮐﺮﺩ.
ﻫﯿﭽﮑﺎﮎ ﺍﺯ ﭘﻨﺠﺮﻩ ﻣﺎﺷﯿﻦ ﺑﻪ ﺑﯿﺮﻭﻥ ﺧﻢ ﺷﺪ ﻭ ﻓﺮﯾﺎﺩ ﺯﺩ :

ﻓﺮﺍﺭ ﮐﻦ ﭘﺴﺮﺟﺎﻥ!
نگذار عقايدش را به تو تحميل كند ﺯﻧﺪﮔﯿﺖ ﺭﺍ ﻧﺠﺎﺕ ﺑﺪﻩ، فرار کن!
@honarnaamehh
Forwarded from هنرنامه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#کات
میکس جذاب وخلاقانه از مهم ترین فیلم های آلفرد هیچکاک

@honarnaamehh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کات
"طلسم شده"
کارگردان آلفرد هیچکاک
بازی اینگرید برگمن، گریگوری پک
هیچکاک برای ساخت سکانس رویا در این فیلم از ساوادور دالی کمک گرفته است.

@honarnaamehh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
فیلم_کوتاه
غیبت از محل جرم
وAlfred Hitchcock Presents
کارگردان: آلفرد هیچکاک
محصول:1955

@honarnaamehh
درنگ

با کسب اجازه،باید بگویم که فلسفه ی من ناراحت کننده است _ زیرا حقیقت را می‌گویم و حقیقت تلخ است و مردم بیشتر ترجیح می دهند اطمینان حاصل کنند که هر چه خدا آفریده خوب است. بسیار خوب، بروید به سراغ کشیشان و فیلسوفان را راحت بگذارید. در هر حال متوقع نباشید که ما نیز عقاید خود را با آن درس هایی که آموخته اید همساز کنیم. این کاری است که آن دسته ی اوباش ،آن فیلسوفان دغل و روباه صفت برایتان می کنند. هر آموزه ای که می خواهید از ایشان مطالبه کنید و آن را دریافت خواهید داشت. اساتید دانشگاهی شما سرگرم وعظ و خطابه در مدح فلسفه‌ی خوشبینی اند و واژگون ساختن و درهم شکستن نظرات‌شان کاری است بس سهل و دلپذیر.

آرتور_شوپنهاور

@honarnaamehh
نکته

"دریغا، سرزمین نگون بخت که از به یاد آوردن خود بیمناک است. کجا می توانیم آن را سرزمین مادری بنامیم که گورستان ماست؛ آنجا که جز «از همه جا بی خبران» را خنده بر لب نمی توان دید؛ آن جا که آه و ناله و فریادهایِ آسمان شکاف را گوش شنوایی نیست. آن جا که اندوه جانکاه چیزیست همه جا یاب. و چون ناقوس عزا به نوا در آید، کمتر می پرسند از برای کیست، و عمر نیکمردان کوتاه تر از عمر گلی ست که بر کلاه می زنند، و می میرند پیش از آن که بیماری گریبانگیرشان شود..."

مکبث
ویلیام_شکسپیر

@honarnaamehh
حسین منزوی (زادهٔ ۱ مهر ۱۳۲۵ – درگذشتهٔ ۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۳) بیشتر به عنوان شاعری غزل سرا شناخته شده است.
چه سرنوشتِ غم‌انگیزی
که کِرمِ کوچکِ ابریشم
تمامِ عمر قفس می‌بافت،
ولی به فکرِ پریدن بود

#حسین_منزوی
#Poster #Behzad_Khorshidi
@honarnaamehh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#فیلم_کوتاه

واقعاً مُردهReal Gone
کارگردان: ست وُرلیSeth Worley

مردی تصمیم به مُردن دارد...


@honarnaamehh
Forwarded from هنرنامه
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#فیلم_انیمیشن_کوتاه

قهوه فرانسوی French Roast
کارگردان: فابریس او ژوبرت
محصول: 2008
داستان در یک کافی‌شاپ نسبتا مجلل
در پاریس رخ می‌دهد

نامزد اسكار
بهترين انيميشن كوتاه 2010

@honarnaamehh
نکته.

هرگز برای عاشق شدن،
منتظرِ باران و بابونه نباش!
گاهی در انتهای خارهای يک کاکتوس،
به غنچه‌ای می‌رسی که
زندگی‌ات را روشن می کند.

خورخه_لوئیس بورخس

@honarnaamehh
درنگ

"وحشت از تنهایی" ما را وا می دارد به دنبال آدم‌های دیگر بگردیم، حتی زمانی که مثلاً شرم‌ زده‌ایم و دلمان میخواهد از نگاه داوری کننده‌ی دیگران بگریزیم.
آدام اسمیت تاکید می‌کند آنهایی که در تنهایی بار آمده‌اند هرگز یاد نمی‌گیرند خودشان را بشناسند. و آن‌هایی که در تنهایی زندگی می‌کنند تصور درستی از خودشان ندارند و در داوری کارهایی که کرده‌اند به راه اغراق می‌روند و در داوری صدماتی که متحمل شده‌اند نیز به همچنین.

لارس اسوندسن

@honarnaamehh
*دیدگاه

نظرات منتقدان درباره فیلم‌های گدار
و به ویژه سینمای وی پس از «از نفس افتاده» کمی ضد و نقیض به نظر می‌آید؛ برای مثال «فرانسوا تروفو» به مناسبت نمایش فیلم «چند چیزی که من درباره او می‌دانم» درباره گدار گفته است: گدار تنها کارگردانی نیست که فیلم با او زندگی می‌کند، بلکه کسی است که سینما با او بهتر زندگی می‌کند. او سرعت عمل روسلینی، حس موسیقیایی اورسن ولز و تاثیرگذاری #هیچکاک را دارد و در عین حال به عنوان یک انسان بسیار گستاخ است.
برای بیش از چهار دهه #ژان_لوک_گدار یک نوآور ثابت‌قدم #سینمایی در خط مقدم سینمای مدرن بوده است که پیوسته از هر موج جدیدی سر بر‌آورده تا موقعیت فرادست خود در آینده را نیز در اختیار داشته باشد. او با جهش بی‌وقفه در هر زاویه‌ای، در موقعیتی جدا از تمام فیلمسازان موج نوی فرانسه، که کارش را با آن‌ها شروع کرد (تروفو، ریوت، شابرول و رومر)، قرار دارد. گدار تا به امروز تعدادی مبهوت‌کننده، یعنی چیزی بالغ بر صد فیلم کوتاه و بلند سینمایی ساخته است.
«از نفس افتاده» نخستین فیلم بلند گدار است که وی آن را در سال ۱۹۵۹ کارگردانی کرد. این فیلم نه تنها موفقیتی بزرگ برای گدار به حساب می‌آمد، بلکه به یکی از فیلم‌های شاخص شروع کننده جریانی در سینمای فرانسه مبدل شد که بعدها به "#موج_نو" در سینمای فرانسه شهرت یافت. ژان لوک گدار با انقلابی که بوجود آورد بسیاری از #سینماگران را به پیروی از ایده ها و نظریات خود در فیلمسازی واداشت. در واقع او بافیلم هایش تمامی ساختارها و قواعدسینمای کلاسیک را دگرگون ساخت.
گدار در طول دوران حرفه‌ای‌اش، روزبه‌روز با تیم‌های جمع و جورتر و کوچکتری فیلم ساخته و در فرایندی بسیار آهسته به سمت آن تنهایی دست‌نایافتنی سوق یافته است. به‌واقع با کاستن از تعداد عوامل تولید یک فیلم، گدار به خود آزادی بی‌حدی در جهت مدیریت، تمرکز و کنترل خروجی کار، بدون دخالت ستارگان، بودجه‌ها و تهیه‌کنندگان می‌دهد. استفاده از عوامل تولید مختصر، همچنین تلاشی است برای حل‌کردن الزامات سلسله‌مراتبی در فرآیند ساخت فیلم؛ به‌علاوه امکان اتوماتیک‌سازی بی‌حدی در فرآیند ساخت فیلم به گدار می‌دهد.
اما در همین هنگام نمایش برخی #فیلم‌های گدار موجب نمایان شدن تعارض بین ساخته‌های وی و ساختار #سینما بود و این امر باعث شد گدار در عرصه سیاست و نمایش آن در فیلم‌هایش به عنوان فردی رادیکال شناخته شده و به حاشیه‌ رانده شود.
گدار درباره سبک #فیلم‌سازی‌اش توضیح می‌دهد: نحوه فیلم‌سازی من همانند شیوه‌ای است که دو یا سه نوازنده جاز آهنگ می‌سازند. در واقع لزوما هیچ سناریوی نوشته‌ای وجود ندارد، بلکه ما موضوعی را انتخاب می‌کنیم سپس بازیگران آن را ایفا می‌کنند و در نهایت فیلم سازمان یافته و تدوین می‌شود. هیچ #دیالوگ از پیش تعیین شده‌ای در کار نیست و تنها چند کُلاژ و یادداشت وجود دارد که پیوند آنها به ساخت یک فیلم می‌انجامد.
.
@honarnaamehh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
- منو دوست داری؟
+ معلومه که دارم.
- ولی من به این نتیجه رسیدم که دیگه دوستت ندارم!
+ چه خبره؟
- من دیگه نه صورتت رو دوست دارم، نه چشمات رو، نه دهنت رو، نه عرق گیرات رو و این که به شدت حوصله‌مو سر میبری.
+ چه اتفاقی داره میوفته؟
- من دیگه عاشقت نیستم.
+ نمی‌فهمم!
- می‌فهمی
+ ورونیک...

🎬فیلم La Chinoise (1967)
کارگردان: ژان لوک گدار
@honarnaamehh
ژاندارک بونیه منتقد کایه دو سینما: روزی ژان لوک گدار با من تماس گرفت و گفت: ژان امروز بریم سینما؟ یک فیلمساز جدید کشف کرده‌ام که ملیتش ایرانی است، اما در آلمان فیلم می‌سازد! زیاد راغب نبودم، اما برای اینکه گدار را ناراحت نکنم، آن روز به سینماتک رفتیم و فیلم «اوتوپیا» (١٩٨٣) به کارگردانی سهراب شهیدثالث را دیدیم. فیلمی که مرا مسخ خود کرد تا جایی که نمی‌توانستم از جایم تکان بخورم. گدار می‌گفت این دفعه‌ی سومی است که این فیلم را می‌بینم و هنوز درگیرش هستم. فیلمی که شکوه مینیمالیسم‌اش برابر با آثار خیره کننده و شاعرانه‌ی استاد بزرگمان روبر برسون بود. حتی از گدار شنیده بودم که برسون خودش شخصا از دیدن این فیلم به وجد آمده بود. اما تنها چیزی که مرا ناراحت می‌کرد این بود که چرا زودتر این هنرمند بزرگ ایرانی را کشف نکردم و از همه مهم‌تر این‌که چنین فیلمسازی چرا باید از کشورش تبعید شود و مردمش درکش نکنند. واقعا برایم جای سئوال بود!

منبع: کایه دوسینما ۱۹۸۴
@honarnaamehh
ژان-لوک گُدار (۳ دسامبر ۱۹۳۰ – ۱۳ سپتامبر ۲۰۲۲) کارگردان، فیلمنامه‌نویس و منتقد و نظریه‌پرداز سینماییِ فرانسوی_سوئیسی و یکی از پیشگامان جنبشِ سینمایی موج نوی فرانسه بود.برخی منتقدان و متخصّصان سینما، او را از تأثیرگذارترین فیلمسازان فرانسویِ دوران پساجنگ به شمار آورده اند. که با شیوهٔ خود در روایت، تدوین، صداگذاری و فیلم‌برداری، فرم فیلم متحرک را متحول‌کرد.

#poster #Behzad_Khorshidi
@honarnaamehh
2024/06/13 16:41:00
Back to Top
HTML Embed Code: