Telegram Web Link
💢 طرح جالب توجه بانک ملت

از این پس، انجام امور بانکی افراد بالای ۶۵ سال بدون صف در تمام شعبات بانک ملت انجام می‌پذیرد.


🆔 @hr1ghadam
.
💢 بزرگترین تولیدکنندگان انرژی هسته‌ای دنیا

دانشمندان در کره جنوبی اخیراً در آزمایش همجوشی هسته ای رکوردی را شکستند. آنها به مدت 48 ثانیه دمایی را معادل هفت برابر دمای هسته خورشید ایجاد کردند.

اما تولید انرژی تجاری قابل دوام از همجوشی هسته ای همچنان یک موضوع علمی تخیلی است تا واقعیت. در همین حال، روش قابل اعتمادتر، یعنی شکافت هسته ای، در چندین دهه گذشته منبعی برای انرژی بوده است.

در این گرافیک، تولیدکنندگان برتر انرژی هسته‌ای با سهم آنها از کل جهانی، که بر حسب تراوات ساعت (TWh) اندازه‌گیری می‌شود، به تصویر در آمده‌اند. این داده‌ها از موسسه انرژی هسته‌ای، آخرین بار در آگوست 2022 به‌روزرسانی شده است.

تولید انرژی هسته ای در ایالات متحده بیش از دو برابر میزان تولید چین (رتبه دوم) و فرانسه (رتبه سوم) روی هم است. در مجموع، ایالات متحده نزدیک به 30 درصد از تولید انرژی هسته ای جهان را به خود اختصاص داده است.

با این حال، انرژی هسته ای تنها یک پنجم برق آمریکا را تشکیل می دهد. این برخلاف فرانسه است که 60 درصد برق خود را از نیروگاه های هسته ای تولید می کند.

چین بین سال‌های 2016 تا 2021، سهم خود از تولید انرژی هسته‌ای جهانی را از کمتر از 10 درصد به بیش از 14 درصد افزایش داد رتبه دوم را از فرانسه گرفت. در نقطه مقابل، سهم بریتانیا در همان دوره زمانی به 2 درصد کاهش یافت.

اوکراین برای تامین برق شبکه خود به شدت به انرژی هسته ای متکی است. در مارس 2022 نیروهای روسیه کنترل این تاسیسات را به دست گرفتند و اوکراینی‌ها دسترسی به نیروگاه هسته ای کلیدی خود در Zaporizhzhia را از دست داد. این نیروگاه که با شش راکتور 1000 مگاواتی یکی از بزرگترین نیروگاه های اروپا است در حال حاضر هیچ نیرویی تولید نمی کند و محل حملات اخیر هواپیماهای بدون سرنشین بوده است.


🆔 @hr1ghadam
.
💢 آرامش و امنیت روان و از این چیزها


رئیس قوه قضائیه امروز خطاب به مقامات و مسوولان قضائی در سراسر کشور گفتند: تلاش خود را در جهت آرامش و امنیتِ روان و جان و مال و عِرض مردم معطوف دارید.


🆔 @hr1ghadam
.
💢 شیوع دیابت در جهان

در حال حاضر بالای ۵٣٧ میلیون فرد بزرگسال ٢٠ تا ٧٩ ساله به دیابت مبتلا هستند که ١٠ونیم درصد جمعیت در این محدوده سنی را شامل می‌شود.

پیش بینی می شود که این تعداد تا سال 2030 به ۶۴٣ میلیون و تا سال 2045 به ٧٨٣ میلیون افزایش یابد.

نیمی از مبتلایان به دیابت از بیماری خود اطلاع ندارند.

از هر ۴ بزرگسال مبتلا به دیابت بیش از ٣ نفر در کشورهای کم درآمد و متوسط ​​زندگی می کنند.

پاکستان رکورددار شیوع دیابت است و خاورمیانه، شرق آسیا و آمریکای لاتین کانون‌های شناخته شده دیابت در دنیا هستند.

راه‌های اصلی پیشگیری از دیابت:
١. کاهش وزن اضافی
٢. فعالیت بدنی بیشتر
٣. مصرف فیبر فراوان (موجود در منابع گیاهی)
۴. مصرف چربی های سالم (غیراشباع)


🆔 @hr1ghadam
.
💢 گوش کردن به این گفت و گو توصیه می شود

در شرایطی که بدنۀ جامعه - از بالا تا پایین - به شدت دوقطبی شده و شوربختانه صاحبان صندلی و تریبون بر آتش این تشویش اجتماعی می دَمَند و ریشه تنفر را در لایه های عمیق تری از جامعه گسترش می دهند، این گفت و گو ابعاد بسیار جالبی از باورهای آقایان برنامه ریز و تصمیم سازِ امروزِ ایران را روشن کرده است.

من خبر ندارم این کانال یوتیوب و امثال آن مربوط به کیانند، اما بیان شفاف مواضع آدمها در هر مکان و زمانی که مطرح شود، برای شنوندگان صاحب اندیشه مفید است و به تحلیل دقیق تر آنچه امروز بر ایرانیان می گذرد، کمک می کند.


https://youtu.be/ZdjvjApQbIc?si=f25JlB7RmnfGM-8y&t=7433


🆔 @hr1ghadam
.
💢 «متفورمین» پرفروش‌ترین دارو در سال ۱۴۰۲

رئیس اداره تامین زنجیره تامین داروی سازمان غذا و دارو: پرفروش‌ترین داروها از لحاظ تعدادی در سال گذشته به ترتیب متفورمین با ۲ میلیارد و ۲۰۹میلیون عدد، ادالت‌کلد با یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون عدد، آسپرین با یک میلیارد و ۷۶۳ میلیون عدد، لووتروکسین با یک میلیارد و ۲۳۵ میلیون عدد، فاموتیدین با یک میلیارد و ۲۳۱ میلیون عدد بوده است.
/مهر


🆔 @hr1ghadam
.
💢 خودکشی پزشکان به مرز هشدار رسیده است

▫️سرعت خودکشی‌ در میان پزشکان و رزیدنت‌ها صعودی شده و احتمال دارد که به زودی نرخ خودکشی پزشکان در ایران از سایر کشورها پیشی بگیرد. شرایط کنونی ماحصل سال‌های سال مدیریت غلط درمانی است.

▫️مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار روی خودکشی پزشکان سختی کار، برخوردهای خشن بیمار و خانواده‌های بیمار با پزشک و محیط پادگانی بیمارستان‌ها (رزیدنت‌ها گاهی ۷۲ ساعت نمی‌توانند بخوابند. از رزیدنت بیگاری می‌کشند و او هم هیچ راه فراری ندارد) است.

▫️مطالعه ای در سال ۱۴۰۰ نشان می دهد، ۲۳درصد از دستیاران پزشکی دارای افسردگی شدید تا بسیار شدید بوده‌اند. حدود ۲۵درصد از افراد اضطراب شدید تا بسیار شدید و نزدیک به ۳۴درصد از آنها استرس شدید تا بسیار شدید داشته‌اند.

▫️ارتباط میان مردم و پزشکان نامناسب شده و دلیل این امر به ساختار بهداشت کشور برمی‌گردد. هزینه‌های درمان بالا رفته است و بیمه‌ها معمولا این هزینه را نمی‌پردازند و بیمار و پزشک رودرروی هم قرار می‌گیرند.

🔗 لینک


🆔 @hr1ghadam
.
Forwarded from Scientometrics
در این قسمت (لینک) از پادکست Lancet Summary به بهانه ارائه یکی از مقالات مجله The Lancet Psychiatry، با عنوان observation in depression، بار دیگر به موضوع خودکشی در بین پزشکان ایرانی نیز پرداخته شده است:

همه ما نسبت به این مسئله (افزایش فراوانی خودکشی پزشکان در ایران) مسئول هستیم که چرا این اتفاق افتاده است و مسئولین وزارت بهداشت و تشکل‌های صنفی از جمله سازمان نظام پزشکی که با اهمال کاری، سو مدیریت و ناکارآمدی، جامعه پزشکی را به اینجا رسانده‌اند، در صف اول متهمان این قضیه هستند.

…..هیچ موقع جامعه پزشکی را اینقدر خوار و ذلیل ندیده بودم که مثلا با شکایت یک مریض، نیروی انتظامی بیاید و پزشک و پرستار را دستبند بزند و به کلانتری ببرد، یا ویزیت یک پزشک از یک آرایشگر کمتر باشد….

مشاهده این همه مشکلات انباشت شده‌ی نظام سلامت، از فقر و‌ مشکلات معیشتی، تعرفه‌ها و پرداخت‌های ظالمانه، فشار و استرس کاری، ضرب و شتم در حین خدمت، تهدید از طرف بیمار یا همراهانش، اتهام به قصور پزشکی، احضار مکرر به سیستم قضایی، احساس نابرابری‌های اجتماعی، روند رو به افول کیفیت آموزش پزشکی، سونامی مهاجرت اساتید، پزشکان، همکاران و دانشجویان به خارج ازکشور و …، این سبک فکری را بین پزشکان جوان ما جا انداخته است و آنها را به فاز ناامیدی و یاس از آینده شغلی و درنهایت متاسفانه به فکر خودکشی انداخته است.

@Scientometric
چشم‌انداز رشد اقتصادی ایران: از مشاهدات سال‌های اخیر چه می‌آموزیم؟
در این مقاله تحولات رشد اقتصادی ۴ درصدی سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ از این منظر مورد واکاوی قرار می‌گیرد که آیا دستیابی به این ارقام رشد در نتیجۀ سازوکارهای بلندمدت اقتصاد حاصل شده یا این عملکرد حاصل نوسانات کوتاه‌مدت بوده و ضرورتاً قابل تداوم نخواهد بود. در ادامه به این سوال پرداخته می‌شود که در چارچوب ویژگی‌های موجود اقتصاد ایران، هریک از سناریوهای مختلف رشد اقتصادی مستلزم چه میزان رشد سرمایه‌گذاری است. نتایج نشان می‌دهد که رسیدن به رشدهای اقتصادی پایدار ۲ تا ۳ درصد، خوش‌بینانه به‌نظر می‌رسد.
https://shorturl.at/cjD18
اینستاگرام تغییر بزرگی در الگوریتم پیشنهاد محتوا داده و به طور خاص پیجهایی که کارشون فقط کپی کردن محتوای بقیه اس رو مجازات میکنه.

🔵 این شرکت قرار هست تمرکزش رو روی محتوای اورجینال افزایش بده و پیجهایی که کل موجودیتشون کپی کردن محتوای بقیه پیج ها هست رو از پیشنهاداتش حذف کنه. بنابراین هر گاه الگوریتمهای این شرکت حس کنن پیجی چنین ویژگیی داره، محتوای اون رو به کسانی که این پیج رو فالو ندارن، پیشنهاد نمیده.

تاکید روی این قضیه اونقدر بالا هست که اینستاگرام هر وقت متوجه بشه محتوایی که پیشنهادش داده یک کپی واضح و بدون تغییر خاص از محتوای یک پیج دیگه هست، اینستاگرام محتوای کپی شده رو با محتوای پیج اصلی جایگزین میکنه تا تولیدکننده اصلی اون محتوا از این قضیه سود ببره و چیزی گیر کپی کارها نیاد. اینستاگرام هم این قضیه رو از طریق پیامی به اطلاع تولیدکننده اصلی میرسونه و حتی پیج اصلی رو محتوای کپی شده تگ میکنه!

این قضیه شامل پیج هایی که در 30 روز گذشته بیش از 10 بار تخلف کردن میشه و اگر این پیجها به مدت 30 روز دست از اینکار بکشن، اینستاگرام در وضعیت اونها تجدیدنظر میکنه.

در نتیجه فالوورهای این پیجهای کپی کار کماکان محتوای اونهارو میبینین ولی بقیه افراد در فید اصلی و بخش اکسپلورر محتوای این پیجهارو مشاهده نخواهند کرد.

🔵اینستاگرام همچنین الگوریتمش رو برای دادن فرصت یکسان به همه پیجها ارتقا داده. در حال حاضر وقتی پیجی پست جدیدی رو منتشر میکنه، این پست در ابتدا برای فالوورهای اون نمایش داده میشد و اگر مورد پسند اونها بود، اینستاگرام اون پست رو به غیرفالوورها هم پیشنهاد میده. اما این سیستم باعث میشه که پیج هایی با تعداد فالوورهای بالا شانس بیشتری برای پیشنهاد به افراد جدید داشته باشن.

ولی این سیستم در حال تغییر هست و هر پیجی وقتی پست جدیدی منتشر کنه اینستاگرام در همون ابتدا اون رو به تعداد کمی از فالوورها و غیرفالوورها که حدس میزنه به اون علاقه دارن نشون میده. پستهایی که در رده بالای این گروه قرار بگیرن، در گروه بزرگتری نشون داده میشن و این پروسه هی تکرار میشه. چنین سیستم مشابه الگوریتم تیک تاک هست و نتیجه اون این هست که پیج هایی که فالوور کمی دارن، شانس بیشتری برای وایرال شدن محتواشون خواهند داشت.

این تغییرات طی ماه های اینده روی الگوریتم اینستاگرام اعمال خواهند شد.

🔎 theverge

📍 @TechTube
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💠 تشییع پیکر ناصرالدین‌شاه قاجار در میدان توپخانه

ناصرالدین‌شاه در ۱۲ اردیبهشت سال ۱۲۷۵ خورشیدی ترور و کشته شد. پیکر او را نزدیک به یک ‌سال در شاه‌نشین تکیه دولت (عکس دوم) به امانت گذاشتند و در این مدت مقبره‌ای را در آستانه حضرت عبدالعظیم حسنی برایش ساختند. هم‌چنین سنگ مرمر بزرگی را برای نصب روی قبر شاه از معادن یزد استخراج کرده و به تهران آوردند.

در بهار سال ۱۲۷۶ پیکر ناصرالدین‌شاه را در ارابه‌ مجللی که با هشت اسب سفید دُم قرمز کشیده می‌شد و عماری کوچکی از پی آن روان بود، از تکیه دولت تا میدان توپخانه و سپس در مسیر خیابان چراغ گاز (امیرکبیر) تا سه‌راه امین‌حضور تشییع کردند. از آن‌جا شاهزادگان و وزیران و رجال و اعیان سوار بر اسب‌های خود شدند و پیکر را تا حرم حضرت عبدالعظیم مشایعت کردند.

🔺تلگرام و اینستاگرام ناف تهرون @nafetehroon
🔸 دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی!

🔸 وزیر محترم بهداشت!

🔸 همه محترمین تصمیم‌ساز نظام سلامت!

🔸 اگر فکر می‌کنید هنوز در مراکز درمانی جایی برای راه رفتن و ایستادن دانشجویان رشته های گروه پزشکی وجود دارد،

🔴 پس همچنان بر مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های علوم پزشکی پافشاری کنید!!!


پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)
@pezeshkanghanon
فانا: فوق‌تخصص خون و آنکولوژی: فصد نباید برای اغلب مردم تجویز شود؛ چیزی به اسم خون کثیف در بدن نداریم
www.daroovasalamat.ir/news/54225
@phanair
💢 آخرین روزنه های نَفَس

قدر این چند درختِ زندۀ باقیمانده را باید بدانیم ...


🆔 @hr1ghadam
.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در اپدیت جدید مرورگر کروم کاربران با میانبر جدیدی میتونن به سرعت سوالاتشون رو از هوش مصنوعی Gemini بپرسن.

برای اینکار فقط کافیه در نوار ادرس عبارت gemini@ و بعد از اون سوال مدنظرشون رو تایپ کنن و اینتر بزنن تا به صفحه Gemini منتقل بشن و در اونجا جواب این هوش مصنوعی رو ببینن.

🔎 9to5google

📍 @TechTube
💢 امید به زندگی

در آغاز قرن نوزدهم، امید به زندگی در هیچ کشوری بیش از 40 سال نبود و بخش عمده جمعیت جهان در فقر شدید، دسترسی محدود به مراقبت‌های پزشکی و فقدان سرویس‌های بهداشتی زندگی می‌کردند.

تا سال 1950، نوزادان در اروپا، آمریکای شمالی، اقیانوسیه، ژاپن و بخش‌هایی از آمریکای جنوبی امید به زندگی بیش از 60 سال داشتند، در حالی که در مناطق دیگر، نوزادان فقط می‌توانستند عمری حدود 30 سال را پیش‌بینی کنند.

به عنوان مثال، افراد در نروژ 72 سال امید به زندگی داشتند، در حالی که امید به زندگی در کشور آفریقایی مالی فقط 26 سال بود. به طور متوسط، آفریقا تنها 38 سال امید به زندگی داشت.

از آن زمان، امید به زندگی به طور قابل توجهی در سراسر جهان افزایش یافته است. قابل ذکر است که بین سالهای 1950 تا 2000 پیشرفت قابل توجهی از این جهت در آسیا و آمریکای لاتین و دریای کارائیب مشاهده شده است.

بهبود امید به زندگی را می توان به عوامل مختلفی از جمله پیشرفت در فناوری پزشکی، زیرساخت های مراقبت های بهداشتی بهتر، بهبود وضعیت بهداشتی، دسترسی به آب تمیز و افزایش آگاهی در مورد سلامت و تغذیه نسبت داد.


🆔 @hr1ghadam
.
2024/05/09 03:37:35
Back to Top
HTML Embed Code: