Telegram Web Link
فانا: فوق‌تخصص خون و آنکولوژی: فصد نباید برای اغلب مردم تجویز شود؛ چیزی به اسم خون کثیف در بدن نداریم
www.daroovasalamat.ir/news/54225
@phanair
💢 آخرین روزنه های نَفَس

قدر این چند درختِ زندۀ باقیمانده را باید بدانیم ...


🆔 @hr1ghadam
.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در اپدیت جدید مرورگر کروم کاربران با میانبر جدیدی میتونن به سرعت سوالاتشون رو از هوش مصنوعی Gemini بپرسن.

برای اینکار فقط کافیه در نوار ادرس عبارت gemini@ و بعد از اون سوال مدنظرشون رو تایپ کنن و اینتر بزنن تا به صفحه Gemini منتقل بشن و در اونجا جواب این هوش مصنوعی رو ببینن.

🔎 9to5google

📍 @TechTube
💢 امید به زندگی

در آغاز قرن نوزدهم، امید به زندگی در هیچ کشوری بیش از 40 سال نبود و بخش عمده جمعیت جهان در فقر شدید، دسترسی محدود به مراقبت‌های پزشکی و فقدان سرویس‌های بهداشتی زندگی می‌کردند.

تا سال 1950، نوزادان در اروپا، آمریکای شمالی، اقیانوسیه، ژاپن و بخش‌هایی از آمریکای جنوبی امید به زندگی بیش از 60 سال داشتند، در حالی که در مناطق دیگر، نوزادان فقط می‌توانستند عمری حدود 30 سال را پیش‌بینی کنند.

به عنوان مثال، افراد در نروژ 72 سال امید به زندگی داشتند، در حالی که امید به زندگی در کشور آفریقایی مالی فقط 26 سال بود. به طور متوسط، آفریقا تنها 38 سال امید به زندگی داشت.

از آن زمان، امید به زندگی به طور قابل توجهی در سراسر جهان افزایش یافته است. قابل ذکر است که بین سالهای 1950 تا 2000 پیشرفت قابل توجهی از این جهت در آسیا و آمریکای لاتین و دریای کارائیب مشاهده شده است.

بهبود امید به زندگی را می توان به عوامل مختلفی از جمله پیشرفت در فناوری پزشکی، زیرساخت های مراقبت های بهداشتی بهتر، بهبود وضعیت بهداشتی، دسترسی به آب تمیز و افزایش آگاهی در مورد سلامت و تغذیه نسبت داد.


🆔 @hr1ghadam
.
💢 کار فرهنگی

بیست تا سازمان دست به دست هم داده و عنبَر رو نوشته‌اند انبُر


🆔 @hr1ghadam
.
💢 درصد بالایی از مشکلات سلامت روان محصول بدرفتاری در دوران کودکی است


دانشمندان به طور مکرر نشان داده اند که آسیب های دوران کودکی به میزان معناداری با ایجاد اختلال افسردگی اساسی و اختلال دوقطبی در مراحل بعدی زندگی مرتبط است. با این حال، به طور فزاینده ای، تحقیقات نشان می دهد که بدرفتاری در دوران کودکی (از جمله سوء استفاده فیزیکی یا عاطفی) با درصد زیادی از تمام اختلالات سلامت روان مرتبط است.

ما اغلب این سوء استفاده را فیزیکی تصور می‌کنیم، اما لزوماً اینطور نیست. مشکل همیشه بریدگی و کبودی نیست و سوء استفاده همیشه قابل مشاهده نیست. گاهی اوقات، این سوء استفاده عاطفی و گاهی از نوع بی‌توجهی است - که تشخیص و جلوگیری از بدرفتاری در دوران کودکی را دشوارتر می سازد. بر اساس برخی بررسی ها، از هر چهار کودک، یک کودک در مقطعی از زندگی خود از نوعی بدرفتاری رنج می برد. جای تعجب نیست که این می تواند منجر به مشکلات زیادی شود.

بدرفتاری در دوران کودکی نه تنها آسیب پذیری در برابر اختلالات خلقی را افزایش می دهد، بلکه سن شروع آن را کاهش می دهد و فراوانی و شدت دوره های بیماری را تشدید می کند. تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که بدرفتاری را تجربه کرده‌اند، بیش از سایرین از تکرار دوره‌های افسردگی، افکار خودکشی و طیف وسیعی از مسائل روانپزشکی مانند اختلالات اضطرابی و PTSD رنج می‌برند.

این لزوماً اطلاعات جدیدی نیست، اما مقیاس و شدت مشکل قابل توجه است. به عنوان مثال، یک مطالعه در استرالیا نشان داد که ریشۀ 40٪ از مسائل مربوط به سلامت روان بزرگسالان را می توان در مشکلات دوران کودکی سراغ گرفت.

مطالعه‌ای که اخیراً در JAMA Psychiatry توسط دکتر لوسیندا گرومیت و تیم تحقیقاتی‌اش منتشر شد، ارتباط آشکاری بین تجربیات نامطلوب کودکی و پیامدهای درازمدت سلامت روان نشان داد. از جمله، بدرفتاری در دوران کودکی با 41 درصد موارد اقدام به خودکشی، 35 درصد موارد خودآزاری و 21 درصد موارد افسردگی مرتبط بود.

دکتر لوسیندا گرومیت، از مرکز ماتیلدا دانشگاه سیدنی، گفت: «نتایج تکان‌دهنده هستند و این یک فراخوان فوری برای سرمایه‌گذاری در پیشگیری است. سرمایه گذاری برای مقابله با بدرفتاری در دوران کودکی می تواند از میلیون ها مورد اختلالات روانی در استرالیا جلوگیری کند.»

این مطالعه از داده‌های بررسی‌های ملی استفاده کرد و سایر عوامل مخدوش‌کننده (مانند عوامل ژنتیکی و محیطی) در آنالیز این مطالعه در نظر گرفته شده است. این متاآنالیز یک مورد قانع کننده برای رابطه علّی میان بدرفتاری دوران کودکی و بدتر شدن سلامت روان ارائه می دهد. با جداسازی این تأثیرات، این مطالعه شواهد محکمی ارائه می‌کند که بدرفتاری در دوران کودکی یک علت قابل‌پیشگیری و مهم اختلالات سلامت روان است.

این مطالعه فقط بر استرالیا متمرکز بود، اما این مشکل احتمالاً در بسیاری از نقاط جهان بروز مشابهی دارد. محققان تاکید می‌کنند که پیشگیری زودهنگام و پرداختن به شرایط اجتماعی و اقتصادی که منجر به بدرفتاری با کودکان می شود، می تواند نقش بزرگی در پیشگیری از اختلالات روانی در سطح ملی داشته باشد.

مطالعات دیگر نشان داده اند که تجارب نامطلوب دوران کودکی باعث ایجاد فهرست طولانی دیگری از مسائل نیز می شود که شامل رفتارهایی مانند سیگار کشیدن، نوشیدن بیش از حد الکل و فعالیت های جنسی پرخطر است که خود با مخاطرات سلامتی گوناگون همراهند. عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت، مانند فقر و تبعیض، با آسیب های دوران کودکی تعامل دارند و اثرات آن را تشدید می کنند.

به طور کلی، دانشمندان تجربیات نامطلوب دوران کودکی را به عنوان علت چالش‌های سلامتی متعدد در طول زندگی، دارای اهمیت فراوان می دانند. این اثر آبشاری، بر نیاز فوری به شناخت اجتماعی و مداخله هدفمند برای کاهش تأثیر عمیق ناملایمات دوران کودکی بر سلامت عمومی تاکید دارد.

پیامدهای این تحقیق واضح است: پیشگیری از بدرفتاری در دوران کودکی فراتر از یک الزام اخلاقی، بلکه یک استراتژی عملی برای بهبود قابل توجه پیامدهای سلامت روان و پرداختن به چند مقوله مهم بهداشتی است. این استراتژی به طور بالقوه می تواند میلیون ها نفر را از اختلالات سلامت روان و مشکلات دیگر سلامت نجات دهد.

🗞 لینک مقاله

#سلامت_روان


🆔 @hr1ghadam
.
Forwarded from MEDYAR | مدیار
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚫️چهل روز از درگذشت خانم دکتر پرستو بخشی گذشت ...

🟠 این پست مهم رو حتما و حتما برای همکاران و دوستان‌تون بفرستین که اطلاع داشته باشند.🙏

برای دریافت خدمات اورژانسی با شماره زیر تماس بگیرید:
02191035414


🔴 شماره امداد مدیار رو داخل گوشی‌هاتون ذخیره کنید.

و اگر در شرایط غیر بحرانی به سر می‌برید ولی نیازمند دستیاری متخصصین روانپزشک و روانشناسان هستید به آی‌دی ادمین مدیار در تلگرام پیام بدهید:
@MEDYAR_ADMIN

🟠 چنان‌چه روانپزشک یا روانشناس هستید، جهت همکاری در این طرح به ادمین مدیار پیام بدهید.🙏

🔹مدیار
🔸همراه پزشکان

@med_yar
💢 نظر سیدبن‌طاووس درباره حاکم


🆔 @hr1ghadam
.
💢 جدایی ملیندا گیتس از بنیاد خیریه معروف


ملیندا گیتس روز دوشنبه گفت بنیاد خیریه‌ای را که بیش از ٢٠ سال پیش با همسر سابقش بیل گیتس تأسیس کرد ترک می‌کند و 12.5 میلیارد دلار برای فعالیت‌های آینده خود در جهت ارتقای زنان و خانواده‌ها دریافت می کند.

این خیرین میلیاردر در سال 2021 پس از ٢٧ سال زندگی مشترک راه خود را از هم جدا کردند اما متعهد شده بودند که به اقدامات بشردوستانه خود با یکدیگر ادامه دهند. حکم طلاق نهایی آنها که در دادگاه سیاتل ثبت شد، جزئیاتی در مورد توافق حاصل شده بین آن دو در مورد نحوه تقسیم دارایی‌ها نداشت.

ملیندا گیتس در پلتفرم شبکه اجتماعی X بدون فاش کردن جزئیات بیشتر در مورد خود گفت: «طبق شرایط توافق من با بیل، در خروج از بنیاد، 12.5 میلیارد دلار اضافی برای انجام کارهایم در حمایت از زنان و خانواده‌ها خواهم داشت.

با کناره گیری ملیندا به عنوان رئیس مشترک، بنیاد نام خود را به بنیاد گیتس تغییر خواهد داد و بیل گیتس تنها رئیس آن خواهد بود. بعد از چند سال دشوار مشاهده حقوق زنان در ایالات متحده و سراسر جهان، او می‌خواهد از این به بعد تمرکز ویژه بر این مسیر داشته باشد.

این بنیاد یکی از نیرومندترین و تأثیرگذارترین نهادها در سلامت عمومی جهانی است که از زمان آغاز به کار بیش از 75 میلیارد دلار برای مبارزه با فقر و بیماری هزینه کرده است.

بنا بر اعلام وب‌سایت این بنیاد از سال 1994 تا 2018، بیل و ملیندا حدود 59.5 میلیارد دلار به بنیاد مستقر در سیاتل هدیه کرده‌اند.
آخرین روز او در بنیاد 7 ژوئن خواهد بود.

بیل گیتس در پستی در X گفت: «از اینکه ملیندا ما را ترک می‌کند متأسفم، اما مطمئن هستم که او تأثیر زیادی در کارهای بشردوستانه آینده خود خواهد داشت.»

ملیندا گیتس که دارایی خالص 11.3 میلیارد دلاری دارد، برخی از سرمایه‌گذاری‌ها و کارهای خیریه خود را از طریق Pivotal Ventures مدیریت می‌کند. این شرکت سرمایه‌گذاری که در سال 2015 تأسیس شد، بر زنان و خانواده‌ها متمرکز است.


🆔 @hr1ghadam
.
💢 رویکردهای حل مسأله


این روزها برخی نوابغ پیشنهاداتی را مطرح کرده اند که شایسته امتیاز بالایی در رتبه خلاقیت در حکمرانی است.

روز گذشته پیشنهاد مبتکرانه وزارت رشد جمعیت ارایه شد و مفهومش این است که یک وزیر و معاونهای وزیر و مدیران ارشد و میانی و جلسات شوراهای عالی و متعالی و میز و دفتر و دستک و خودرو نمره دولتی کولردار و البته بودجه سالیانه و متمم های بودجه ای و برخی اقلام دیگر با تمرکز بر موضوع مهم رشد جمعیت اختصاص یابند تا شاید بالاخره بتوانند برای این معضل حل نشده چاره ای کنند. هرچه باشد این شاخص "رشد جمعیت" که قرار بوده افزایش یابد و هرچه قوای سه گانه بیشتر عرق می ریزند بازهم هِی سرازیری می رود، به اندازه نفت و صنعت و معدن و بهداشت و درمان و علوم و تحقیقات و فناوری و دادگستری و دفاع مملکت اهمیت دارد و چرا نباید یک وزارتخانه برای خودش داشته باشد؟!

امروز هم خبر آمد که رییس محترم یک اتاق فکر دارای قدر و اهمیت دیگر که نامش را "قرارگاه احیای بینش امر به‌ معروف و نهی‌ از منکر" اعلام کرده اند، خبر از یک ابتکار مهم دیگر داده اند و آن راه اندازی رشته کارشناسی ارشد و دکترای امر به معروف و نهی از منکر است. خوب وقتی که بین عُلما از سطح مراجع عالیقدر بگیرید تا حوزه های علمیه و دانشگاهها تا عموم ایرانیان درباره چگونگی احیای این فریضه مهم و سرنوشت ساز اختلاف نظر های اساسی وجود دارد، از سویی برخی 'امر به معروف' را 'دعوت به عُرف جامعه' می دانند و از سوی دیگر برخی دوربین و چوب و چماق و وَن را لازمه احیای این فریضه مقدس می دانند، برخی از مبتکران صاحب میز و صندلی هم به این فکر می افتند که تعدادی آقای دکتر و خانم دکتر در مراکز آموزش عالی کشور تربیت کنند که رشته تخصصی شان همین باشد و خیلی زود شروع کنند در رسانه ها و در کمیته ها و زیرکمیته ها و شوراها و مراکز تحقیقاتی و اندیشکده ها و قرارگاه ها همه را به راه راست هدایت کنند و از راه نادرست باز دارند و به سرمنزل مقصود که سعادت دنیا و آخرت است رهنمون شوند.


🆔 @hr1ghadam
.
💢 قابل تقدیر

محمود محمدی عراقی از عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی خداحافظی کرد و در گفت‌وگویی چرایی آن را تشریح کرد.

وی درباره علت کناره‌گیری خود از شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه یکی از قدیمی‌ترین اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی است، گفت: آنچه سبب شده که تقاضای کناره‌گیری کنم چیزی جز احساس مسئولیت نبود، خیلی تلاش کردم تا در شورای عالی وقت بگذارم ولی به این نتیجه رسیدم که این جایگاه برای اعضای جوان‌ مناسب‌تر است.

امید که الگویی برای سایرین باشد


🆔 @hr1ghadam
.
💢 چگونه اولین پاندمی تاریخ امپراتوری روم را به لرزه در آورد

✍️ دکتر امیرعلی سهراب پور


الین الیوت در کتاب خود "Pox Romana" به بررسی تأثیرات ویرانگر طاعون می پردازد، بیماری همه گیری که ممکن است زوال یکی از بزرگترین امپراتوری های تاریخ را رقم زده باشد...

👈 ادامه مطلب


🆔 @hr1ghadam
.
💢 کبدچرب؛ یک اپیدمی خاموش

گوش کنید و نشر دهید

👇
https://castbox.fm/vd/701789717


🆔 @hr1ghadam
.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 رجزخوانی بایدن برای ترامپ


"ترامپ دو مناظره را در ۲۰۲۰ به من باخت و از آن زمان برای مناظره حاضر نشده است. حالا جوری رفتار می‌کند که انگار می‌خواهد دوباره با من مناظره کند. خُب، روزم را بساز رفیق. من حتی دو بار این کار را انجام خواهم داد."

بایدن با اشاره به وقفه هفتگی در دادگاه جنایی ترامپ در نیویورک گفت: "پس بیایید تاریخ‌ها را انتخاب کنیم دونالد. شنیده‌ام چهارشنبه‌ها آزاد هستی".

این دعوت به مناظره در حالی است که ترامپ اخیراً در جدیدترین حمله به وضعیت سلامتی بایدن گفت که او حتی نمی‌داند زنده است و رئیس‌جمهور آمریکاست یا نه.

/از کانال مطالعات راهبردی آمریکا


🆔 @hr1ghadam
.
اطلاعات نادرست درباره توقف تولید #آسترازنکا

🔹پس از اعلام خبر توقف تولید واکسن کووید ۱۹ تولید شرکت آسترازنکا، در شبکه‌های اجتماعی خبری منتشر شده که این توقف به‌خاطر «افشای عوارض آن واکسن» است.

👈 این ادعا نادرست است.

🔹آسترازنکا می‌گوید، توقف تولید واکسن کرونای این شرکت، یک تصمیم تجاری است.

🔹عوارض جانبی این واکسن (ریسک پایین TTS) نه اخیرا و نه در دادگاهی که در بهمن‌ماه برگزار شده، بلکه از همان سال نخست تولید، شناخته‌شده و روی جعبه هم درج می‌شده‌است.

🔹اما واکسن‌های mRNA در مقایسه با واکسن آسترازنکا عملکرد بهتری در مقابله با سویه‌های جدید داشته‌اند و آسترازنکا بازار را به آنها واگذار کرده‌است. در توضیحات نهادهای معتبری از جمله سازمان بهداشت جهانی نیز به امن‌بودن و موثر بودن واکسن آسترازنکا در مقابل کرونا اشاره شده است.

👈 در فکت‌نامه بخوانید

👈 در تلگرام بخوانید
🌐 @Factnameh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💢 هزینه‌کرد نظامی کشورهای عضو ناتو


🆔 @hr1ghadam
.
Forwarded from Scientometrics
امروز (۲۰ ماه May)، روز جهانی "مطالعه کارآزمایی بالینی" است.

این روز، در واقع سالگرد اولین کارآزمایی بالینی است که در سال 1747 توسط James Lind انجام شد. او دوازده ملوان با بیماری اسکوری (scurvy، ناشی از کمبود ویتامین سی) را به شش گروه تقسیم کرد و به هر گروه رژیم غذایی متفاوتی داد. فقط دو نفری که پرتقال و لیمو دریافت کرده بودند، بهبود قابل توجهی نشان دادند و این منجر به مشخص شدن نقش مرکبات در درمان بیماری اسکوری شد. این روش مطالعه، همچنین اهمیت مقایسه نتایج درمان در گروه‌های مختلف را نشان داد. او بیماران با شرایط و علائم مشابه را انتخاب کرده بود و در مکان مشابهی هم از آنها نگه‌داری می کرد. همین طور رژیم غذایی آنها به جز مکمل غذایی و میوه ها یکسان بود. از این نظر سعی کرده بود تا متغیرهای مطالعه کنترل شوند. (لینک یک و دو)

با این حال، قرن‌ها قبل از مطالعه لیند، زکریای رازی از روش کارآزمایی بالینی (همراه با گروه کنترل) برای بررسی اثر فصد خون در درمان بیماران مبتلا به مننژیت استفاده کرده بوده است. اگر چه این روش در حال حاضر اصلا برای درمان این بیماری استفاده نمی شود (شبه علم) اما روش بررسی وی و استفاده از گروه کنترل برای گرفتن نتیجه، اقدامی تاریخی در پزشکی است. نوشته های او نشان می دهد که او به سادگی هر چیزی را که می خوانده نمی پذیرفته و قبل از استفاده از درمان خاص، باید آن را مورد امتحان و بررسی قرار می‌داده است. (لینک یک و دو و سه).

مفهوم و روش کارآزمایی‌های بالینی از زمان رازی و جیمز لیند به شکل قابل توجهی تکامل یافته است. امروزه، کارآزمایی های بالینی با استانداردهای بسیار دقیق و دستورالعمل‌های اخلاقی برای اطمینان از ایمنی و اثربخشی مداخلات پزشکی انجام می‌شوند. اثربخشی، ایمنی، روش مصرف و مقدار دوز مناسب از دارو ها و واکسنهایی که هم اکنون در دسترس ما هستند، حاصل نتایج مطالعات کارآزمایی بالینی هستند. این مطالعات به عنوان مهمترین ابزار روش علمی، بخش مهمی از پزشکی مبتنی بر شواهد هستند و نقشی حیاتی در پیشبرد علم پزشکی دارند.

@Scientometric
💢 فواید معالجه خانمهای بیمار توسط خانمهای پزشک


یک مطالعه اخیر منتشر شده در Annals of Internal Medicine نشان می‌دهد که بیماران بستری شده در ایالات متحده زمانی که توسط پزشکان زن تحت درمان قرار می‌گیرند، در طی 30 روز شانس کمتری برای مرگ دارند.

به گفته محققان، تفاوت در نتایج برای بیماران معاینه شده توسط پزشکان زن در مقایسه با پزشکان مرد به 1 مرگ کمتر در هر 417 بستری منجر شد. این مطالعه بر روی داده های حدود 776900 فرد 65 ساله یا بالاتر انجام شیده که توسط بیش از 42100 پزشک معالجه شده اند.

مزایای مراقبت توسط یک پزشک زن برای زنان بیشتر از مردان بود. نتایج برای بیماران مرد، چه توسط پزشک زن یا پزشک مرد مراقبت شوند، فرقی نمی‌کرد.

محققان خاطرنشان کردند که تمایل پزشکان مرد به دست کم گرفتن بیماری در بیماران زن و تفاوت در سبک ارتباطی بین جنسیت ها ممکن است این یافته‌ها را توجیه کند. همچنین ممکن است بیماران و پزشکان در انجام معاینات فیزیکی با فرد همجنس احساس راحتی بیشتری داشته باشند و این منجر به معاینات کامل تر شود.


🆔 @hr1ghadam
.
2024/05/20 19:19:53
Back to Top
HTML Embed Code: