سلام دوستان
چالش زبان مجموعه ژنوتایپس از این هفته شروع شده. توی این چالش :

۱. یک سری فایل مربوط به گرامر زبان و لغات زبان از کتاب هایی که طبیعتا خودتون بهتر میشناسین داخل کانال گذاشته میشه

۲. فایل ها به صورت هفتگی جمعه ها در اختیارتون قرار میگیره

۳. چالش رایگان هست

۴. امتحان گرفته نمیشه و کسی از شما بازخواست نمیکنه در واقع این خودتون هستین که توی زندگی تون این نظم رو ایجاد میکنین و خودتون رو متعهد میکنین تا پایان هفته این مطالب رو بخونین و یاد بگیرین

۵. توی این چالش علاوه بر اینکه زبانتون تقویت میشه میزان نظم و تعهد شما هم به چالش کشیده میشه

۶. میتونین دوستانتون و هرکسی که فکر میکنین که این مطالب براش مفیده رو داخل کانال عضو کنین
https://www.tg-me.com/English_challenge_2023

@genotypes.ir
موفقیتی شگرف در دانش پزشکی و پزشکی بالینی

نخستین مجوز ژن درمانی در بیماری های تالاسمی و آنمی داسی شکل بر پایه کریسپر در جهان در بریتانیا

آژانس نظارتی داروها و محصولات بهداشتی بریتانیا
Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA)

امروز مجوز نخستین ژن درمانی بر پایه تکنولوژی کریسپر در درمان تالاسمی و آنمی داسی شکل را از سن ۱۲ سال به بالا صادر نمود‌ .

در بررسی های بالینی این نوع ژن درمانی با نام
Casgevy (exagamglogene autotemcel)
تاکنون عوارض جانبی مهمی گزارش نشده است. تاثیر درمان رضایت بخش بوده است.

در سال ۲۰۲۰ میلادی جایزه نوبل شیمی به پدید آوردگان Crispr/ Cas ، دو بانوی دانشمند
Emmanuelle Charpentier
و
Jennifer A. Doudna
تعلق گرفت.


پروفسور علیرضا رنجبر
بن، آلمان
۱۶ نوامبر ۲۰۲۳ میلادی


MHRA authorises world-first gene therapy that aims to cure sickle-cell disease and transfusion-dependent β-thalassemia - GOV.UK
https://www.gov.uk/government/news/mhra-authorises-world-first-gene-therapy-that-aims-to-cure-sickle-cell-disease-and-transfusion-dependent-thalassemia
اختراع جدید محققان: یک ایمپلنت مغزی که افکار را با دقت ۸۴ درصد به گفتار تبدیل می‌کند.


🧠 با کمک این ایمپلنت مغزی بیماران با اختلال عصبی و گفتاری می‌توانند صداهای مغزی خود را به گفتار معنادار تبدیل کنند.

🧑🏻‍🔬 تیمی از دانشمندان علوم اعصاب، جراحان مغز و اعصاب و مهندسان، یک ایمپلنت مغزی اختراع کرده‌اند که می‌تواند افکار را به گفتار تبدیل کند. امید است افرادی که به‌دلیل شرایط عصبی قادر به صحبت‌کردن نیستند، روزی دوباره بتوانند به‌لطف این فناوری مدرن با دیگران ارتباط برقرار کنند.


📄 براساس مقاله منتشرشده در نیچر، بیماران زیادی هستند که از اختلالات حرکتی ناتوان‌کننده مانند اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) یا سندرم قفل‌شدگی رنج می‌برند و توانایی صحبت‌کردن آن‌ها مختل شده است. ابزارهای فعلی موجود برای برقراری ارتباط نیز عموماً بسیار کند و دست‌وپاگیر هستند. اختراع جدید محققان دانشگاه دوک، دستگاهی متشکل از یک قطعه پلاستیکی انعطاف‌پذیر به اندازه یک تمبر پستی است که با ۲۵۶ حسگر مغزی کوچک بسته‌بندی شده است. محققان اختراع خود را روی چهار بیمار آزمایش کرده‌اند.

👨🏻‍💼 محققان برای آزمایش اختراع خود مجبور شدند این دستگاه را موقتاً در بیماران مبتلا به پارکینسون یا سرطان که تحت عمل جراحی مغز بوده‌اند، قرار دهند. این موضوع برای محققان چالش‌هایی را به‌وجود آورد، زیرا باید در یک بازه زمانی بسیار کوتاه ایمپلنت خود را کار می‌گذاشتند تا در عملیات پزشکی تداخلی ایجاد نشود. به گفته محققان، آن‌ها تنها ۱۵ دقیقه در حین عمل جراحی، وقت داشتند دستگاه را در مغز بیمار قرار دهند...

نقش تلومر در نامیرایی سلول‌های سرطانی


پیرشدن و افزایش سن روندی اجتناب‌ناپذیر است که باعث تغییرات فیزیکی و شیمیایی در بدن ما می‌شود. اما پیری چگونه اتفاق میفتد و چه چیزی باعث مرگ در اثر کهولت سن می‌شود؟!

اگر به عنوان یک زیست‌شناس به دنبال پاسخ به این سوال هستید، پاسخ شما در یک کلمه خلاصه می‌شود: «تلومرها»!

تلومر چیست؟


📌 تلومر‌ها، پایانه‌هایی فیزیکی در انتهای کروموزم‌های خطی می‌باشند که از توالی‌های غیر کدکننده تشکیل شده‌اند. در پستانداران، تلومر‌ها شامل تعداد متغیری توالی تکراری، با رمز "TTAAGGG" می‌باشند که توسط آنزیم  «تلومراز» به انتهای '3 کروموزوم‌ها اضافه می‌شوند.


👩🏻‍🔬 در سال ۱۹۹۳ بود که خانم باربارا مک کلین‌تاک، سایتوژنتیست آمریکایی، متوجه انتهای چسبنده‌ای در کروموزوم‌ها شد و این فرضیه را مطرح کرد که احتمالا وجود یک ساختار ویژه در انتهای کروموزوم‌ها در نگهداری و پایداری آن‌ها نقش دارد. این قسمت بعد‌ها «تلومر» نام گرفت.


📎 با هربار انجام تقسیم سلولی، تلومرها کوتاه‌تر می‌شوند و در نهایت، به طول بحرانی می‌رسند که منجر به پیری سلول یا آپوپتوز (مرگ سلول) می‌شود و ادامه‌ی این روند یعنی پیری و کهولت سن!


☝️ در سلول‌های نرمال، این کوتاه شدن تلومرها یک مکانیسم طبیعی برای محدود کردن تعداد بارهایی است که یک سلول می‌تواند تقسیم شود. به این ترتیب پیری سلولی خود به عنوان یک ترمز برای تقسیمات بیش از اندازه و ابتلا به سرطان عمل می کند. اما سلول‌های سرطانی دارای استراتژی‌هایی برای مقابله با این روند طبیعی و جلوگیری مرگ سلولی هستند.

🖇 حدود نود درصد از سلول‌های سرطانی دارای سطح بالایی از آنزیم تلومراز هستند. این سلول‌ها به کمک آنزیم تلومراز، کوتاه شدن تلومر را که در پی تقسیم متوالی روی‌می دهد، جبران می‌کنند. در این سلول‌ها با کوتاه شدن طول تلومر و رسیدن به فاز بحرانی،  فعالیت تلومراز‌ها بیش تر شده و تقسیمات سلولی ادامه پیدا می‌کند. بنابراین سلول های سرطانی که وارد فاز بحرانی شده اند، تلومرهای کوتاه اما تلومراز فعالی دارند که به آن ها برای نامیرا شدن و انجام تقسیمات پی‌درپی کمک می‌کند.
Genotypes.ir
daf403-4021111-با ظرفیت-سامانه-2_240204_033750.pdf
دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور ارشد پزشکی ۱۴۰۳
مهلت ثبت نام : ۱۱ تا ۲۱ بهمن ماه
اعلام_زمان_ثبت‌نام_مجدد_ارشد۱۴۰۳.pdf
956.5 KB
🔴 اعلام فرصت ثبت‌نام مجدد آزمون ارشد رشته‌های علوم پزشکی سال ۱۴۰۳

🔹️به اطلاع متقاضیان شرکت در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳ می‌رساند؛ ثبت‌نام مجدد و ویرایش اطلاعات این آزمون در روز‌های ۱۸ و ۱۹ فروردین‌ماه سال آینده در سایت سنجش پزشکی امکان‌پذیر می‌باشد.
⭕️ دانشمندان موفق به حذف ویروس HIV از سلول های آلوده شده‌اند

🔹دانشمندان می گویند موفق شده اند با استفاده از فناوری معروفی به نام «کرایسپر» (CRISPER) برای ویرایش ژن ها که برنده جایزه نوبل شده است، ویروس اچ آی وی را از سلول های آلوده حذف کنند.

🔹این فناوری مثل قیچی عمل می کند اما در سطح مولکولی، DNA را برش می دهد به گونه ای که می تواند بخش های «بد» را حذف یا غیرفعال کند.

🔹با وجود اینکه برای اطمینان از ایمنی این فناوری و اثربخشی آن به تلاش های بیشتری نیاز است، اما دانشمندان امیدوارنددر نهایت بتوانند بدن را با استفاده از این فناوری به طور کامل از شر این ویروس خلاص کنند.

🔹داروهای ویروس اچ‌آی‌وی که اکنون در دسترس هستند، می توانند این ویروس را متوقف کنند اما نمی توانند به طور کامل آن را از بین ببرند.

🔹تیم دنشگاه آمستردام که در کنفرانس پزشکی هفته جاری چکیده نتایج اولیه تحقیقات خود در این خصوص را ارائه خواهند کرد، تایید می کنند که فعالیت های آنها در این خصوص هنوز فقط «اثبات این ایده» است و تنها پس از مدتی به درمانی برای اچ آی وی تبدیل خواهد شد.
*ثبت نام دومین کنگره بین‌المللی کنسرژنومیکس CGC2024 آغاز شد* 🎗️🌱

شما میتوانبد از طریق سایت کنگره به آدرس WWW.ICGCS.COM از بخش *Registration* اقدام به ثبت‌نام و ساخت پنل کاربری نمایید.

🗓️ *۲ تا ۴ آبان ۱۴۰۳*
📍 *تهران |  سالن اجلاس سران*


🎗️ *محورهای کنگره:*
🔸Cancer Biomarkers
🔸Molecular Diagnosis
🔸Personalized Medicine
🔸Targeted Therapy

‼️جهت اطلاع از شرایط و هزینه ثبت نام به کانال تلگرامی و یا صفحه اینستاگرامی کنگره به آیدی @icgcs مراجعه فرمایید. ❤️


*منتظر حضور سبز شما در CGC2024 هستیم 😍🎉*

🌐 WWW.ICGCS.COM
🔺 T.me/icgcs          
🔺 instagram.com/icgcs
ژن‌درمانی فایزر برای هموفیلی B تائید شد

🔹فانا: سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) روز جمعه ژن‌درمانی فایزر را برای بیماری هموفیلی B تائید کرد. این ژن‌درمانی، دومین ژن‌درمانی تائید شده توسط FDA برای بیماری هموفیلی است

🔹ژن‌درمانی یکبار مصرف فایزر با نام تجاری Beqvez برای تحریک تولید پروتئینی به نام فاکتور IX یا ۹ توسط بدن خود بیمار به جای انفوزیون داخل وریدی این فاکتور که باید چند بار در هفته یا یک ماه انجام شود، طراحی شده است

🔹فایزر قیمت این ژن‌درمانی را ۳/۵ میلیون دلار در بازار آمریکا تعیین کرده است. ژن‌درمانی تائید شده شرکت استرالیایی سی‌اس‌ال برای هموفیلی با نام تجاری Hemgenix نیز همین میزان قیمت دارد

🔹نتایج مطالعات نشان داده است که یک دوز از ژن‌درمانی فایزر پس از گذشت یک سال از مصرف مانند مراقبت استاندارد انفوزیون‌های پروتئین، کارایی دارد و در ۶۰ درصد از بیماران خونریزی به طور کامل از بین رفت. این نرخ در بیمارانی که انفوزیون‌های پروتئین را دریافت کردند، ۲۹ درصد بود
🔰 هندبوک ارزشمند اپی‌ژنتیک: ژنتیک مولکولی و پزشکی جدید🔰

💥Handbook of Epigenetics: The New Molecular and Medical Genetics (2023)💥

@genotypes.ir
📌 رویش مجدد دندان، انقلابی در سلامت دهان
🗓 3 May 2024
🏛 Kitano Hospital

👤 از دست‌دادن مادرزادی ۶ دندان دائمی یا بیشتر (بدون احتساب دندان‌های عقل)، الیگودنشیا نامیده می‌شود و حدود ۰.۱ درصد جمعیت را تشکیل می‌دهد.‌ این بیماری می‌تواند باعث تحلیل استخوان فک، کاهش ارتفاع صورت و سایر مشکلات در رشد دندان و در نتیجه منجر به مشکلاتی در جویدن، بلعیدن و صحبت‌کردن از سنین جوانی شود. ایمپلنت و گذاشتن پل‌های ثابت و دندان مصنوعی جزئی از درمان‌های فعلی این بیماری است که مشکلات خاص خود را دارد.

🦷 محققان برای اولین بار در جهان دارویی برای رشد مجدد دندان ارائه دادند. پس‌از جایگزین‌شدن دندان‌های دائمی، به‌طور طبیعی پروتئین USAG-1 با اتصال به پروتئین‌های BMP، مانع رشد دندان‌ها می‌شود. پروتئین‌های BMP از خانواده TGF-β هستند که در مسیر سیگنالینگ پروتئین مورفوژنتیک استخوان (BMP) نقش دارند و باعث تمایز سلول‌های بنیادی به سلول‌های ادونتوبلاست و ریشه‌زایی دندان می‌شوند. این دارو با غیرفعال‌کردن USAG-1، مسیر سیگنالینگ BMP را تقویت می‌کند و منجر به رشد دندان‌ می‌شود. مطالعات حیوانی این دارو تاکنون هیچ عارضه جانبی نداشته‌است.

💉 آزمایشات بالینی و اثربخشی این دارو تقریبا ۴ ماه دیگر آغاز می‌شود. این آزمایشات بر بیماران فاقد مجموعه کامل دندان به‌طور مادرزادی و ۳۰ مرد سالم بین سنین ۳۰ تا ۶۴، به‌صورت تزریق وریدی انجام می‌شود. در مرحله بعد، این دارو به کودکان مبتلا به کمبود ارثی دندان بین سنین ۲ تا ۷ سال‌ که حداقل ۴ دندان خود را از بدو تولد از‌ دست داده‌اند، تزریق می‌شود.

💊 محققان سعی دارند فروش این دارو را در سال ۲۰۳۰ آغاز کنند. همچنین آن‌ها امیدوارند این دارو به درمان کسانی که دندان‌های خود را، چه بر اثر جراحات و پوسیدگی‌ها و چه بر اثر علل ژنتیکی از دست داده‌اند، کمک کند و در کنار ایمپلنت و پروتز، با این درمان سبب رویش دندان در آن‌ها شوند.

@genotypes.ir
2024/05/21 20:41:11
Back to Top
HTML Embed Code: