Forwarded from Oleg Cosih
Увидел как усиленно продвигается информация о сумасшедших темпах ремонта дорог. Посмотрел ассигнования на эти цели и оказалось, что в пандемический 2020 год на ремонт и содержание дорог тратилось значительно больше, чем в 2022 или 2023 годах. Даже в уже далеком 2018 году Дорожный фонд был значительно больше, чем сегодня. Как организована работа и, в частности, о тендерах много знают офицеры Антикоррупционного центра. Их «RAPORT
privind evaluarea integrității instituționale în cadrul
Î.S. Administrația de Stat a
Drumurilor»,
например, с 5 по 8 стр. очень содержателен в отношении манер и практик ведения бизнеса с участием государства:)
Еще из любопытного: согласно статистике, сеть национальных дорог с твердым покрытием с 2020 по 2023 год увесилась с на 76 км, то есть в среднем на 25 км в год.
Forwarded from INDEX
REPLICĂ. Roman Cojuhari trebuie alungat urgent de la șefia Agenției Proprietății Publice, scrie ex-ministrul Justiției, Fadei Nagacecschi. "Cetățeanul nu face diferență dintre întreprinderea de stat ca complex patrimonial unic (complex de bunuri) și întreprinderea de stat ca subiect de drept (persoană juridică). În lista bunurilor nepasibile privatizării se includ și se exclud nu persoane juridice, dar complexul patrimonial unic (complex de bunuri). Nu poți privatiza persoane, dar bunuri. Excluderea unui bun sau complex de bunuri din lista bunurilor nepasibile privatizării din lege, nu-l mai protejează de privatizare, Guvernul având posibilitatea să mai înstrăineze bunurile și ca active neutilizate... Faptul că ai reorganizat persoana juridică, nu poate fi argument serios pentru a scoate complexul de bunuri al persoanei juridice reorganizate din lista bunurilor nepasibile de privatizare. Altfel, fie ești prost, fie ești prost intenționat, fie manipulezi. Restul sunt figurații ieftine cu scop de a ascunde potențialul atac raider asupra bunurilor statului", scrie Nagacecschi. http://www.tg-me.com/indexMD
Forwarded from OBSERVATORUL
#incompetența
Daca prostia ar fi să doară, Roman Cojuhari ar suferi în chinuri groaznice...

Ei cum Doamne au foat filtrați? De unde scot așa idei???

https://www.tg-me.com/moldovatelegraph/124039

Urmărim de ceva timp criticile lui Fadei și ne convingem că cineva ne încearcă de minte.
Anii 90 cu privatizări obscure se întorc...
După declarațiile lui Cojuhari, teorii pot fi multe, dar una este clar: când totul se face la prostie, rezultatul e pe măsură.

Apropo, Cojuhari înțelege consecințele acțiunilor si declarațiilor sale?

P.s. Poate Natei i-a venit ideea de vre-un festival, și vrea sa privatizeze Palatul Național, Sala cu Orgă?
P.s. sau poate dispensarul anti-drog...
👀Urmărește OBSERVATORUL
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Dacă atât de multe bune s-au făcut în 3 ani de PAS, de ce în presa de partid este interzisă expresia "vremuri bune"?
Forwarded from INDEX
AVERTIZARE. "Dorin Recean și gruparea PAS trebuie să conștientizeze că planurile acestora de a aproba prin decizii protocolare așa acte ca:
1) inițiativele legislative ale Guvernului;
2) avizele asupra inițiativelor legislative și amendamentele la acestea înaintate de subiecții învestiți cu acest drept, precum și sesizările adresate Curții Constituționale;
3) documentele de poziție națională în cadrul negocierilor cu instituțiile Uniunii Europene și dosarele de fundamentare a acestora;
4) actele procedurale în privința cauzelor aflate pe rolul Curții Europene a Drepturilor Omului,
Toate reprezintă acțiuni inadmisibile cu consecințe periculoase pentru procedurile de legiferare", scrie fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacecschi. "Dacă cred ei că nu este vreo practică a Curții Constituționale care ar fi clarificat, spre exemplu, că atribuția de legiferare a Guvernului se exercită prin hotărâre, se greșesc. Le recomand să studieze atent avizul nr. 1 din 22 septembrie 2020 al Curții Constituționale. Cel mai bine pentru domnul Recean ar fi să revizuiască urgent modificările din iunie 2024 făcute la regulamentul Guvernului pentru a nu genera neconstituționalitatea mai multor acte normative din cauza promovării lor prin proceduri neprevăzute de Constituție. Știu, se pregătește și un proces masiv de privatizare a bunurilor statului prin Parlament și dorește dosirea de ochii lumii a acestui subiect sensibil. Spre regret însă, modul în care acționează guvernarea seamănă mai mult cu un atac rider asupra bunurilor statului, decât cu o administrare a acestor bunuri", scrie Nagacecschi. http://www.tg-me.com/indexMD
Rectificarea Bugetului de Stat prin Decizie-protocolară, adică fără Hotărâre de Guvern, ați mai văzut?

Cea mai "transparentă" guvernare, a făcut-o ieri. Ca să nu-l întrebe nimeni de ce fură banii bugetari, gruparea criminală PAS rectifică bugetul fără ca oamenii să vadă asta...
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Gruparea criminală PAS a reinstaurat regimul Stării de Urgență în luatea celor mai importante decizii în stat
- De ce în lege este inclusă lista obiectivelor publice care să nu poată fie privatizate?
- Pentru ca aceste obiective să nu fie privatizate.
- De ce le-ați scos din acea listă?
- Pentru că nu vor fi privatizate...

Cam așa seamănă dialogul cu gruparea criminală PAS în legătură cu eliminarea din lista obiectivelor nepasibile privatizării a zeci de active importante ale statului, inclusiv Palatul Republicii, Casa Presei, teatre, etc.

Lista obiectivelor excluse este în pozele anexate. După aceste modificări, aceste obiective vor putea fi vândute ca active neutilizate printr-o simplă decizie a Consiliului de Administrare a instituției publice, căreia i-au fost atribuite. Desigur, fără publicare, fără consultare și după proceduri similare celei de la Aeroport.

Maia, tu înțelegi asta?

-----

- Почему закон включает в себя список государственных активов, которые нельзя приватизировать?
- Чтобы эти активы не могли быть приватизированы.
- Почему вы исключили их из этого списка?
- Потому что они не будут приватизированы...

Примерно так выглядит диалог с преступной группировкой PAS по поводу исключения из списка неприватизируемых активов десятков важных государственных объектов, включая Дворец Республики, Дом печати, театры и т. д.

Список исключенных объектов представлен на прилагаемых фотографиях. После этих изменений данные объекты могут продаваться как неиспользуемые активы простым решением административного совета публичного учреждения, за которым они закреплены. Разумеется, без публикации, без консультаций и с "соблюдением" процедур, аналогичных процедурам в аэропорту.

Майя, ты это понимаешь?
Evident, inițiativa PAS de a "îmbuna" ambasadorii (prin stabilirea unei îndemnizații lunare de 700EURO pentru fiecare copil de-al lor până la 23 de ani) în preajma a două scrutine importante - alegerile prezidențiale și parlamentare, nu e întâmplătoare. Gruparea criminală face orice pentru a se menține la putere, iar miza lor pe falsificarea alegerilor în secțiile de votare de peste hotare este foarte mare...

Pentru informație, ambasadorii noștri, în afară de salarii destul de atrăgătoare (în raport cu alți funcționari ai statului) mai primesc și îndemnizații lunare destul de generoase. De exemplu, ambasadorul nostru din Franța ridică lunar și o îndemnizație de 3800 EURO, iar acel din Elveția - 4400 EURO/lunar. Mărimea îndemnizației ambasadorilor o puteți calcula, înmulțind la 5 valorile incluse în imaginea anexată.

Da, e mare miza Maiei pe falsificările în diasporă și nu-i pasă că banii pentru asemenea acte de "generozitate" sunt împrumutați și puși pe umerii copiilor noștri.
Forwarded from Пул N3
Илон Маск: На прошлой неделе я слышал, что он уйдет в отставку именно в это время и дату. Это было широко распространено в Вашингтоне.
Настоящие власти отказываются от старой марионетки в пользу той, у которой больше шансов обмануть общественность.
Они боятся Трампа, потому что он не марионетка.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Inițiativa PAS de a oferi copiilor (până la 23 de ani) ambasadorilor câte 700 EURO lunar vizează tot personalul diplomatic și al oficiilor consulare. Pentru acoperirea acestor cheltuieli sunt necesare zeci de milioane de lei, pe care statul îi împrumută.

Iar faptul că această lege intră în vigoare cu 8 luni înainte de a fi votată (e scris în proiectul votat de PAS, că legea intră în vigoare la 1 ianuarie 2024) trădează disperarea grupării criminale PAS de a falsifica alegerile în diasporă cu prețul a milioane de lei, luați din bugetul de stat.

Facem apel către partidele parlamentare de opoziție să conteste la Curtea Constituțională această lege anticonstituțională și discriminatorie.
Analfabeta coruptă Nemerenco face campanie "pro-Europa"...

Deja, deschis utilizează resursa administrativă în campania electorală a Maiei Sandu.

CEC, Postică, Promo-Lex e "europenește" așa?
2024/07/22 13:22:02
Back to Top
HTML Embed Code: