Telegram Web Link
🔰 تصمیمات فراقانونی و غیرقانونی در مورد «انجمن دانشجویان ایران اسلامی دانشگاه ارومیه»: کنشگری دانشجویی، قربانیان ثانویه اعتراضات آبان و انهدام هواپیمای اوکراینی
📝«امتداد»

🔻تلاش برای انحلال انجمن با اسم رمز کمیته انضباطی و اقلیت‌های دینی: تشکیل پرونده انضباطی برای ۴ فعال دانشجویی در دانشگاه ارومیه و منع فعالیت برای دانشجویان اقلیت‌های دینی

📌گویی ایجاد محدودیت‌ها برای دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی، احضار و بعضا بازداشت برخی از آنها و حتی فعالیت‌هایشان در فضای مجازی به عنوان اندک فضایی برای کنشگری دانشجویی پایانی ندارد.

📌این شرایط برای دانشگاه‌ها و دانشجویان دور از مرکز و پایتخت به مراتب سخت‌تر و از قضا توجه و حساسیت عمومی نیز نسبت به آن کم‌تر است. «امتداد» کسب اطلاع کرده که در راستای افزایش فشار به دانشجویان عضو تشکل‌های دانشجویی اصلاح‌طلب یا تحول‌خواه به خصوص در شهرستان‌ها، دخالت‌های فراقانونی در روند برگزاری انتخابات شوراهای مرکزی صورت می‌گیرد.

📌 در این راستا برخی افراد حقیقی یا حقوقی در بعضی دانشگاه‌ها مشغول پرونده‌سازی علیه دانشجویان هستند تا حتی شده به قیمت انحلال تشکل‌های دانشجویی که در این شرایط سخت سیاست و سلامت نفس‌شان به شماره افتاده، فضای کنشگری آنها را محدودتر از پیش کنند تا شاید فضای دانشگاه‌ها نیز برای روی کار آمدن جناح و جریانی که خود را پیروز انتخابات ۱۴۰۰ می‌داند، فراهم شود.

📌در این میان برخی از تشکل‌ّهای دانشجویی همچنان تمایلی به رسانه‌ای شدن این مصایب ندارند تا شاید بتوانند مشکلات را در دانشگاه به سرانجام برسانند اما برخی دیگر همچون تشکل دانشجویی دانشگاه ارومیه می‌خواهند با رسانه‌ای کردن، توجه افکار عمومی را به آنچه در دانشگاه‌ّها می‌گذرد و عمدتا با مفاد قانون اساسی در تضاد است جلب کنند.

📌به دلیل شیوع کرونا و مجازی شدن دانشگاه‌ها، انتخابات شورای مرکزی اغلب تشکل‌های دانشجویی یا برگزار نشده یا به تعویق افتاده‌است. انجمن دانشجویان ایران اسلامی دانشگاه ارومیه نیز یکی از همین تشکل‌هاست که انتخابات شورای مرکزی را در ماه پایانی بهار برگزار می‌کرد اما بحران کووید۱۹ بر این انتخابات نیز تاثیر گذاشت و طی مذاکراتی با وزارت علوم شورای مرکزی تشکل‌ها فعلا تمدید شده و قانونی شناخته شدند.

📌با این حال برخی تشکل‌ها از جمله انجمن دانشجویان ایران اسلامی دانشگاه ارومیه پس از گذشت چند ماه به دلایلی از جمله پایان دوره تحصیل برخی از اعضای شورای مرکزی فعلی تصمیم می‌گیرد که انتخابات برگزار کند. در همین راستا و مطابق قوانین در ۲۹ آذر نامه‌ای به هیات نظارت فرستاده تا اطلاع دهد این انجمن نیمه اول دی انتخابات برگزار خواهد کرد.

📌پس از آن اعضا پیگیر فراهم آوردن مقدمات برگزاری انتخابات شورای مرکزی می‌شوند که در این حین به آنها گفته می‌شود منتظر استعلام‌های آموزشی و انضباطی بمانند، این در حالی است که در آیین‌نامه کشوری تشکل‌های دانشجویی صحبتی از احراز صلاحیت کاندیداها به میان نیامده و اغلب در اساسنامه تشکل‌ها شرایط کسانی که می‌توانند کاندیدا باشند، ذکر می‌شود. برای نمونه نداشتن «سوسابقه اخلاقی» و نه سیاسی و برخی مشکلات آموزشی از مواردی است که امتیاز کاندیدا شدن را از برخی اعضای تشکل سلب می‌کند. از سویی نماینده هیات نظارت نیز تنها برای تطبیق دادن انتخابات با مفاد اساسنامه و حسن اجرای انتخابات حضور پیدا می‌کند و دخالت در برگزاری انتخابات برای این نهاد مجاز نیست.

📌ابتدا تشکل به صورت غیررسمی کسب اطلاع می‌کند که هیچ کدام از اعضایی که کاندیدا شده‌اند برای این امر با مشکل خاصی مواجه نیستند اما چند روز بعد هیات نظارت جلسه برگزار کرده و ۳ نفر از کاندیداها را به دلیل داشتن پرونده باز در کمیته انضباطی از حضور در انتخابات منع می‌کند. در همین راستا از انجمن می‌خواهند یا کاندیداهای دیگری معرفی کنند یا تا بررسی پرونده این افراد دست نگه دارند.

📌مشخص می‌شود که پرونده این ۳ نفر در کمیته انضباطی در همین مدت اخیر تشکیل شده و به تجمعات برگزار شده در آبان و دی سال گذشته مرتبط است. در واقع آن طور که «امتداد» مطلع شده، در دانشگاه ارومیه پس انهدام هواپیمای اوکراینی تجمعاتی در دانشگاه برگزار شده و برخی دانشجویان شرکت‌کننده در این تجمع‌ها بدون سر دادن شعارساختارشکنانه، شمع روشن کرده و با خانواده‌های داغ‌دار همدردی کرده‌اند.

📌همچنین در مصوبه هیات نظارت،‌ تاکید شده علاوه بر این ۳ نفر از دبیر فعلی انجمن که امسال فارغ‌التحصیل شده، شکایتی انجام شود. گفته می‌شود از دبیر فعلی به خاطر مصاحبه‌ای که چندی پیش با روزنامه «اعتماد» در مورد مسائل و مشکلات موجود در دانشگاه انجام داده نیز شکایتی صورت گرفته‌است.

🔺گزارش کامل را در لینک زیر بخوانید:
http://emtedad.news/?p=794

🔺🔺🔺🔺🔺
🆔 @ieurmia
انجمن دانشجویان ایران اسلامی pinned «🔰 تصمیمات فراقانونی و غیرقانونی در مورد «انجمن دانشجویان ایران اسلامی دانشگاه ارومیه»: کنشگری دانشجویی، قربانیان ثانویه اعتراضات آبان و انهدام هواپیمای اوکراینی 📝«امتداد» 🔻تلاش برای انحلال انجمن با اسم رمز کمیته انضباطی و اقلیت‌های دینی: تشکیل پرونده انضباطی…»
🔰 واکسن بخرید

🔻 وحشتناک‌ترین جنبه‌ی کرونا تبدیل شدن قربانیان به آمار و ارقام و عددهاست. این سیر وحشتناک با خبر فوت یک ورزشکار یا سلبریتی پررنگتر می‌شود و نیاز مبرم به تهیه‌ی واکسن معتبر را آشکارتر می‌سازد و باید توجه داشت این تعلل در تهیه و خرید واکسن مساوی همکاری با کرونا در گرفتن جان مردم است.
🔻 تا کنون و طبق آمار اعلامی وزارت بهداشت که صحت و سقم آن هم چندان مشخص نیست جان ۵۸۰۰۰ نفر از هموطنانمان را در اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده‌ایم و این یعنی داغدار شدن ۵۸۰۰۰ خانواده در غم فقدان عزیزانشان. ولی با این حال همچنان در ایران هنوز به عمق فاجعه پی نبرده‌اند و درحالی که کشورهای دنیا در حال واکسینه کردن مردمشان هستند، ما همچنان درگیر توهمات توطئه و تقابل با جامعه جهانی هستیم.
🔻 فراموش نکنید غول وحشتناک کرونا جز با تدبیر و عقلانیت از بین نمی‌رود پس دغدغه‌ی جان مردم را داشته باشید و سر جان مردم قمار نکنید.

#واکسن_بخرید
#واکسن_معتبر_بخرید

🆔@ieurmia
«هذا يَوْمُ يَنْفَعُ الصَّادِقِينَ صِدْقُهُم»

خداوند [به عیسی (ع)] می‌فرماید: «امروز روزى است كه راستی راست‌گويان، به آن ها سود مى‏‌بخشد.»

🔰دانشگاهیان فهیم؛

🔻اخیراً در کانال رسمی تلگرامی دانشگاه ارومیه بیانیه‌ای خطاب به دبیرکل انجمن دانشجویان ایران اسلامی، کلیت تشکل و باقی تشکل‌های دانشگاه منتشر شده‌است که سرتاسر پر از ابهامات و شبهات گسترده‌ای است. لذا بدین‌وسیله بر خود فرض می‌دانیم تا با ذکر مواردی چند، سعی بر تنویر راستین افکار فهیم دانشگاهیان گرانقدر دانشگاه ارومیه و باقی آزاد اندیشان کشور نماییم:

📌 ۱- مطالب منتشر شده درباره شرح ماوقع پروژه سرکوب جریان‌های آزاده دانشجویی در دانشگاه ارومیه در صفحات شخصی دانشجویان مختلف، ضمیمه شده با مستندات ارسالی مکتوب و غیرمکتوب مسئولین دانشگاه ارومیه و نهادهای باصطلاح قانونی بوده و هرچه برخلاف این ادعا بوده باشد نیز ناشی از اقدامات پیشینی این مسئولین می‌باشد. لذا مقصر و مسئول این اتفاقات، خود آن دسته از مسئولینی می‌باشند که با تصور بر تکیه بر تخت عاج زدن خود، حاضر به هیچ پاسخگویی در برابر تاریخ و عدول خویشتن از وظایف قانونی و ذاتی‌شان نیستند. از این روی امروز اعتماد به حسن نیت حاکمان دانشگاه ارومیه در انجام وظایفشان از جانب دانشجویان نو ورود به دانشگاه نیز مورد نقد و سوال جدی است؛ لذا بهتر است مسئولین گران‌قدر برای اثبات حقانیت خود به دنبال اصلاح اشتباهات و تخلفات فاحش حال و گذشته خود باشند؛ نه تحدید آزادی بیان دانشجویان آن‌هم در صفحات شخصی‌شان!

📌 ۲- در پی تشکیل پرونده سیاسی برای اعضای انجمن و طرح شکایت از آنان در کمیته انضباطی از مجرای هیئت نظارت بر تشکل‌های اسلامی دانشگاه ارومیه و جلوگیری از انتخابات شورای مرکزی انجمن به دلایل فراقانونی، بدیع و محیرالعقول، انجمن اقدام به طرح شکایت حقوقی و ارسال گزارش به وزارت علوم نمود. حجم تخلفات دانشگاه در این پرونده آنقدر فاحش و گسترده بود که وزارت علوم سریعاً دستوری مبنی بر نقض تصمیم هیئت نظارت دانشگاه و انجام انتخابات انجمن در اسرع وقت نمود. اما با این حال و با کمال تعجب مشاهده شد که با گذشت بیش از یک هفته از ابلاغ دستور به رئیس دانشگاه، از انجام آن دستور سرپیچی و کوتاهی بعمل آمده است. مسئولین گرامی دانشگاه باید توجه داشته باشند که صرف اعطای لقب «نهادهای قانونی» آن‌هم به نهادهایی که خود بزرگترین نقض‌کنندگان قانون هستند، از این نهادها جلوه‌ای مقدس، مصون از تخلف و محترم نمی‌سازد.

📌۳- روز یک‌شنبه هفته‌ی جاری، ۱۲ بهمن (آغاز دهه فجر!) از جانب «نهاد قانونی» کمیته‌ انضباطی با ۴ عضو انجمن برای تفهیم اتهام و تسلیم احضاریه تماس تلفنی گرفته شد. این در حالی است که ابلاغ و تفهیم اتهام در هر سطحی مؤکداً طبق ماده ۱۱۵ شیوه‌نامه، در ایام امتحانات دانشجویان ممنوع است!
با این حال با برخی از این افراد دقیقاً در زمان برگزاری امتحان مجازی مکرّراً تماس گرفته شده است. پر واضح است که این اقدام ظلمی فاحش و جبران ناپذیر در حق این دانشجویان بوده و عملاً آینده آنان را ملعبه خود قرار داده‌است.

📌۴- طبق ماده ۷۰ و ۷۱ شیوه‌نامه انضباطی، دبیر شورای بدوی موظف است حقوق دانشجو اعم از : حق اطلاع از ادله شکایت و تخلف، استفاده از نظر مشاور دانشجویی، دفاع حضوری و مطالعه اوراق پرونده را شفاهی و کتبی در اختیار دانشجو قرار دهد. «نهاد قانونی» کمیته انضباطی، با استنکاف کامل از این موارد «قانونی» تنها اقدام به تسلیم یک برگ کاغذ آ۴ بدون مهر کمیته بعنوان «تفهیم تخلف» نموده است. بر این اساس نه تنها زوایای پرونده از جانب دانشجویان مبهم است، بلکه شاکی یا شکات، ادله و مستندات مدعی و حقوق ابتدایی آنان نیز به هیچ سطح در اختیار وی قرار نگرفته است. حال با این اوصاف دانشجوی متهم چگونه می‌بایست اقدام به تنظیم لایحه نموده و از خود دفاع نماید؟

📌 ۵- عدول و تخلف دیگر «نهاد قانونی» کمیته انضباطی، ایجاد فشار بر دانشجویان مبنی بر تسلیم دفاعیات بصورت مجازی بوده است. این در حالی است که به صراحت در تبصره ۱-ماده ۶۷ شیوه‌نامه عنوان شده‌است که موارد مذکور باید بصورت حضوری و کتبی ابلاغ شوند. این امر وقتی با اعتراض دانشجویان روبرو شده است، این‌طور عنوان شده که شیوه‌نامه جدیدی خاص ایام کرونا به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است. در این‌صورت می‌بایست این شیوه‌نامه جدید، به حد کافی و وافی به سمع و نظر همگان می‌رسید. در غیر این‌صورت هرنوع دستورالعمل محرمانه و مخفیانه‌ای فاقد ارزش قانونی می‌باشد و استناد به آن نیز جرم تلقی می‌گردد.

🔻ادامه 🔻
https://www.tg-me.com/ieurmia/2393
https://www.tg-me.com/ieurmia/2392
🔺ادامه🔺

📌۶- در برگه کاغذ آ۴ مذکور، در عنوان تخلف این‌چنین آمده است: «حضور در تجمع غیرقانونی مورخ ۹۸/۸/۲۵ و ۹۸/۱۰/۲۲»طبق اصل ۲۷ قانون اساسی، ماده ۴۷ منشور حقوق شهروندی و ماده ۱۲ منشور حقوق دانشجویی، «تشکیل اجتماعات و تظاهرات ‌مسالمت آمیز، بدون حمل سلاح و به گونه ای که مخل مبانی اسلام نباشد، آزاد است». علاوه بر آن مطابق ماده ۵۷۰ قانون مجازات اسلامی، «هر یک از مقامات و مأمورین وابسته به نهادها و دستگاههای حکومتی‌که برخلاف قانون، آزادی شخصی افراد ملت را سلب کند یا آنان را از حقوق مقرر در قانون‌اساسی جمهوری اسلامی ایران محروم نماید علاوه بر انفصال از خدمت و محرومیت یک ‌تا پنج سال از مشاغل حکومتی به حبس از دو ماه تا سه سال محکوم خواهد شد».
با توصیفات فوق، لازم است آن «نهاد قانونی» مذکور صراحتاً و شفاف اعلام دارد که با پیمایش چه روندی، پیش از استماع دفاعیات و ادله لازم و تشکیل جلسه قضاوت، حکم بر «غیرقانونی» بودن این تجمعات خودجوش و مسالمت‌آمیز داده است؟

📌۷- به ادعای شفاهی «نهاد قانونی» کمیته انضباطی، شاکی پرونده، هیئت نظارت دانشگاه است. اگر چنین باشد، یکی از اعضای آن هیئت (نماینده نهاد رهبری)، با حفظ سمت یکی از اعضای هیئت بدوی بعلاوه شورای تجدیدنظر کمیته انضباطی نیز می‌باشد. مسئولین مدعی بر حفظ جایگاه قانون و مدنیت در دانشگاه ارومیه باید پاسخگو باشند که در کدام برهه از تاریخ و در کدام نقطه از این جغرافیای خاکی و با کدام خوانشی از عدالت، شاکی و قاضی و مأمور اجرای احکام، یکی هستند؟

🔺در پایان لازم می‌دانیم که مجدداً تأکید داشته باشیم:
«با حلوا حلوا گفتن دهان شیرین نمی‌گردد.» لذا به مسئولین مدعی عدالت دانشگاه ارومیه برادرانه توصیه می‌نماییم که همواره صداقت، دفاع و ترس از مظلوم، عدالت‌خواهی و حرّیت را سرلوحه اعمال خویش قرار داده و قبل از در پیش‌گرفتن طلب‌کاری از باقی جریانات دانشگاه بالاخص دانشجویان، ابتدا به وظایف محوله خود و عمل به قانون پایبند باشند؛ چرا که نهادهای هرچند «قانونی» و صندلی و مقام فانی‌اند؛ لذا «خرم آن نغمه که مردم بسپارند به یاد.»

🔺🔺🔺🔺🔺
🆔 @ieurmia
🔰تیغ بی رحم سنت
🖌️ فاطمه محمدی، الناز چراتی

🔻 در جهانی که زندگی می‌کنیم همه گام به سوی پیشرفته شدن برمی‌دارند، اما هنوز خرافاتی وجود دارد که گوشه‌ای از افکار مردم را در دست دارد؛ خرافاتی که از هر لحاظ نفی شدند اما همچنان کسانی هستند که کورکورانه خرافات را حفظ کرده و به نسل بعد خود نیز انتقال می‌دهند. از جمله خرافاتی که زنان را مورد هدف قرار داده است،ناقص سازی آنان است.

🔻در ۶ فوریه ۲۰۰۳، استلا اوباسانجو، بانوی اول نیجریه و سخنگوی کمپین مبارزه با انحراف جنسیت قاعدگی، اعلامیه رسمی مبارزه با ناقص‌سازی جنسی زنان در آفریقا را در طی یک کنفرانس سازمان یافته که توسط کمیته بین المللی مناسک سنتی آفریقایی تأثیرگذار بر سلامت زنان و کودکان برگزار می‌شد ارائه داد پس از آن کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد ۶ فوریه را به عنوان روز بین المللی آگاهی جهانی برای مبارزه و به صفر رساندن ناقص‌سازی جنسی زنان تایید و اعلام کرد. یافتن نام مناسب برای بریدن دستگاه تناسلی زنان همواره با دشواری‌های زیادی همراه بوده و در متون فقهی از آن به عنوان ختنه دختران یاد می‌شود. در سال ۱۹۹۱ میلادی، سازمان جهانی بهداشت عبارت مثله کردن جنسی دختران را توصیه نموده است که با انتقادات زیادی همراه شد و منتقدین معتقدند که انتخاب این نام، القا کننده‌ی حس تحقیر و توهین نسبت به زنان است. در مناطقی که این عمل خشونت آمیز انجام می‌‌شود باور و افسانه‌های متفاوتی وجود دارد که هیچ یک نه از لحاظ علمی و نه از لحاظ دینی تایید نمی‌شوند؛ مانند اینکه ختنه دختران باعث خوش‌بخت و خوش‌یمن شده آنها شده و یا باعث حلال شدن دست‌پخت دختران می‌گردد.

🔻 طبق مشاهدات سازمان جهانی بهداشت ناقص‌سازی آلت تناسلی زنان به صورت‌های مختلف انجام می‌شود و هرگونه عمل بر روی آلت تناسلی زنانه به دلایلی غیر پزشکی از جمله خراش دادن،سوراخ کردن،سوزن زدن،شکاف دادن و یا داغ کردن را شامل می‌شود.

🔻ناقص‌سازی جنسی دختران می‌تواند مشکلات کوتاه‌مدت و یا بلند‌مدت جسمی و روحی ایجاد کند و حتی در بعضی مواقع به مرگ بیانجامد. تعدادی از مشکلات مربوط به سلامت که ختنه زنان ایجاد می‌کنند از این قرار است:از دست دادن شدید خون، درد شدید یا شوک، مشکلات مربوط به ادرار یا خروج خون در دوران عادت‌ماهانه، عفونت‌های دستگاه ادراری، افزایش خطر عفونت اچ‌آی‌وی (ویروس نقص ایمنی انسانی)، مشکلات در بارداری و زایمان، رابطه‌ی جنسی مشکل و دردناک، مشکلاتی در لذت جنسی، مشکلات روحی روانی، برای مثال اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، یا اختلال اضطراب که از آسیب‌های روانی ناشی از ناقص‌سازی جنسی محسوب می‌شوند.

🔻این عمل پراکندگی جغرافیایی زیادی دارد در اکثر قاره‌ها و کشورهای قاره‌های آفریقا، آسیا، اقیانوسیه فرانسه، آلمان، انگلستان، کانادا، پرو و کلمبیا انجام می‌شود.

🔻 آمار ختنه زنان در ایران به طور میانگین زیاد نیست اما طی تحقیقی که در خصوص ختنه زنان در ایران منتشر شده است، چهار استان هرمزگان، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی از استان‌هایی است که این عمل در آنها انجام می‌شود. اما قوانین مربوط به ختنه زنان در ایران به چه صورتی است؟
  این عمل در ایران از نظر قانونی ممنوع اعلام نشده است؛ اما قوانینی وجود دارند که برای قطع هر بخش از اندام جنسی زن مجازات تعیین کرده اند. ایران هنوز در لیست کشورهایی که در آن ها ختنه رواج دارد در یونیسف قرار نگرفته است. در ماده ۶۶۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ آمده است که: "قطع و از بین بردن هر یک از دو طرف اندام تناسلی زن، موجب نصف دیه کامل زن است و قطع و از بین بردن بخشی از آن، به همان نسبت دیه دارد. در این حکم فرقی میان باکره و غیر باکره، خردسال و بزرگسال سالم و معیوب از قبیل رتقاء و قرناء نیست.

 🔻 کمپینی به نام «گام به گام تا توقف ناقص سازی جنسی زنان در ایران» ایجاد شده که علاوه بر آگاهی بخشی به مردم تلاش می‌کند تا ممنوعیت‌های قانونی را در این زمینه محکم‌تر کند.

🔻 مطلبی که خواندید تنها چکیده ای از ذره‌ای از خرافات و ظلم‌هایی است که در حق زنان می‌شود. به امید روزی که با فرهنگ سازی و آگاهی هر چه بیشتر امنیت و آسایش زنان در تمام جهان تامین شود.

#ناقص_سازی_جنسی_زنان
#یادداشت_دانشجویی

🆔 @ieurmia
🔰#بیانیه دانشجویان متحد، در خصوص تشدید برخوردهای امنیتی در استان‌های مرزی ایران


به نام مردم، این فراموش‌شدگان بی‌نام و رنج‌دیده

▫️در چند روز گذشته، شاهد موجی از بازداشت‌های امنیتی کم‌سابقه در کردستان، و اعدام‌ها در خوزستان و سیستان و بلوچستان بودیم.

▫️سرکوب و خشونت سازمان‌یافته‌ی دولتی در این مناطق امر تازه‌ای نیست و نه تنها در طی چهار دهه‌ی گذشته، بلکه پیش از آن نیز در جریان بوده است. این تداوم خط سرکوب، که هر از چند گاهی با خبر اعدام‌ها و بازداشت‌هایی خود را نمایان می‌کند، امروز جزئی از سازوکار بزرگ‌تری است که توأمان از یک سو به طرد و محروم‌سازی مضاعف مردم این مناطق می‌پردازد، و از سوی دیگر توسعه‌ای غیردموکراتیک و نظامی‌ را به مردم و طبیعت این مناطق تحمیل می‌کند؛ توسعه‌ای که تامین‌کننده‌ی منافع اقتصادی الیگارشی حاکم است.

▫️گسیل سرمایه و نیروی کار به این مناطق، با عاملیت ارگان‌های نظامی، بنیادها و آستان‌ها، شکل توسعه‌ی مورد قبول الیگارشی حاکم است و در این میان، گسترش بازوهای امنیتی و سرکوب هر نوع فعالیت مستقل و‌ مترقی، لازمه‌ی این توسعه‌ی ضدمردمی و غیرجامعه‌محور است، که کسب منافع اقتصادی را برای الیگارشی حاکم فراهم می‌کند و برای بومیان و مردم چیزی جز آسیب‌های زیست‌محیطی، فقر، استثمار، مهاجرت و فضای امنیتی به همراه ندارد. سرکوبی که دامنه‌ی آن حتی به فعالیت‌هایی چون آموزش زبان‌های محلی و پژوهش‌های فرهنگی و زبانی هم رسیده است، و هدف آن تضعیف حداکثری جامعه است. از رفاه نیز تنها نمایشی از اقدامات تبلیغاتی و خیریه‌ای‌ است که در قالب‌هایی چون اردوهای موسوم به جهادی عرضه می‌شود. 

▫️نظم مستقر، گسترش اقدامات سرکوب‌گرانه‌ی خود را به بهانه‌ی امنیت توجیه، و بعضاً قربانیان خود را به گروه‌های بنیادگرای اسلامی و تروریستی منسوب می‌کند. فارغ از این که اساساً امکان دادرسی عادلانه در کشور وجود ندارد و روندهای قضایی در این دست پرونده‌ها، غالباً طبق سناریوهای ساختگی نهادهای امنیتی پیش می‌رود، باید گفت که در صورت رشد گرایش‌های ارتجاعی و بنیادگرایانه، مقصر سیستمی است که با سرکوب آزادی‌های سیاسی، و حذف تمامی نیروهای سیاسی مترقی، برهوتی فراهم آورده که آماده رویش بذرهای ارتجاعیِ خطرناک است. این امر نیز می‌تواند خود به عنوان بهانه‌ای برای تداوم وضعیت استثنایی و فربه‌تر کردن سازوبرگ سرکوب مورد استفاده قرار گیرد.

▫️همانطور که اشاره شد، ما معتقدیم مخالفت با اعدام‌ها و بازداشت‌های اخیر، نباید تنها در موضعی حقوق بشری متوقف شود، بلکه مخالفت با این اقدامات، در واقع باید مخالفت با تمامی مکانیزم‌های انحصارگر، سلطه‌گر، استثمارگر و مولد تبعیضی باشد که بر مردمان به‌حاشیه‌رانده‌شده اعمال می‌شود، و آن‌ها را به فرودستان سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بدل می‌کند. معتقدیم این امر، با پیوند مقاومت و مبارزه‌ی دموکراسی‌خواهانه‌ی همه‌ی سرکوب‌شدگان و محذوفان میسر است.

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🔰پیام همبستگی دانشجویان متحد با اعتراضات دانشجویی ترکیه

▫️ما از ایران، از فضایی که تمامیت‌خواهان دهه‌ها با تصفیه‌های سیستماتیک اساتید، گزینش‌های عقیدتی، محرومیت‌های از تحصیل، سرکوب فعالیت‌های دانشجویی و سیاست‌زدایی از دانشگاه سعی بر کنترل آن داشته‌اند، همبستگی و همدلی خود را با اعتراضات دانشجویان دانشگاه بغازیچی و سایر دانشگاه‌های ترکیه اعلام می‌داریم و به مقاومت آن‌ها درود می‌فرستیم.

🔰Iran Müttehit öğrencilerinin Türkiye öğrenci protesto eylemleriyle dayanışma mesajı

▫️Biz Iran'dan, onlarca yıldır totaliterlerin profesörleri sistematik bir şekilde arıttığı, ideolojik arıttırmalar yapdığı, eğitimden mahrum bıraktığı, öğrenci faaliyetlerinin bastırdığı ve üniversitelerin depolitizasyonu yoluyla onları kontrol etmeye çalıştığı bir atmosferden, Boğaziçi üniversitesi ve Türkiye'nin diğer üniversite öğrencileri protestolarına dayanışma ve empatimizi duyuruyor, direnişlerinizi selamlıyoruz.

🔰Message of solidarity from Iran's "United Students Organization" with the student protests in Turkey

▫️We express our solidarity and sympathy with the students protesting at "Bogazici" University and other universities in Turkey and we applaud them for their resistance, from Iran - where authoritarian forces have been making efforts to control the academy for decades by systematic political cleansing of professors, barring dissident students from pursuing a university education, crackdowns on student activism and depoliticization of the academy.


🔻 متن کامل:
https://bit.ly/3tD8HTZ

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🔰 #بیانیه جمعی از فعالان نشریات دانشجویی در راستای #تحریم انتخابات نشریات و اعتراض به عملکرد وزارت علوم

▫️یکسال از ورود و شیوع کرونا به کشور و به تبع آن، تعطیلی دانشگاه می‌گذرد؛ تعطیلی‌ای که منجر به تهی شدن فضای دانشگاه از مهم‌ترین رکن آن یعنی دانشجو، شد و این، یعنی محروم شدن دانشجویان، از امکان‌های کنش‌گری و مقاومت جمعی در دانشگاه.

▫️اقتدارگرایانی که هر فرصتی را غنیمت می‌شمارند تا بیش از پیش، دانشجویان را تحت فشار قرار دهند، طبیعی است که از این فرصت پیش آمده نیز به راحتی نگذرند و ایدهٔ "فشار حداکثری" خود را به معنای اتم کلمه به اجرا گذارند.

▫️بر همین اساس، شاهد فشار روز افزون بر فعالان دانشجویی هستیم. روزی با تعلیق فلان تشکل دانشجونهاد، روز دیگر با توقیف نشریه‌ای پیش از چاپ و امروز با مهندسی انتخابات شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت علوم.‌ وزارت علوم اکنون پس از چند سال همدستی آشکار با نهادهای خارج از دانشگاه، در صدد میوه‌چینی است؛ میوه‌ای که حاصل چند سال تلاش و ممارست است.

▫️بعد از بی‌نتیجه ماندن اعتراض نشریات دانشجویی به تخلفات انتخابات شورای مرکزی ناظر در خرداد ۹۸، تفسیرهای متضاد در خصوص حق رای دبیر شورای مرکزی ناظر برای تامین منافع گروهی خاص در برخی از جلسات، تغییرات غیرضروری در شیوه‌نامه اجرایی انتخابات کمیته‌های ناظر با هدف کاهش مشارکت دانشجویان، تعلیق و قلع و قمع نشریات دانشجویی در سال جاری، تخلف در روند بررسی نشریات، مانند نشریه فروغ، ضِد، میدان آزادی و....، حال شاهد مهندسی انتخابات شورای مرکزی ناظر امسال هستیم؛ انتخاباتی که با وجود تخلفات متعدد در انتخابات‌های کمیته ناظر دانشگاه‌های مختلف کشور و هم‌چنین ابطال غیرقانونی انتخابات کمیته ناظر یکی از دانشگاه‌های بزرگ کشور تنها به بهانه شروع اطلاع رسانی در رابطه با انتخابات آن دانشگاه در بهمن ۹۸، به شکل مجازی برگزار می‌شود که این خود بر ابهامات در خصوص سلامت انتخابات می‌افزاید.

▫️باری، در شرایط فعلی، امکان حضور نمایندهٔ واقعی دانشجویان در این شورا، بی‌معنا و دور از تصور تلقی می‌شود. حال آنکه مدیران فعلی وزارت علوم، دستورات را از خارج از دانشگاه اخذ کرده و تنها وظیفهٔ اجرای آن‌ها را دارند و در شورای مذکور نیز پیشاپیش خط مشی ارکان مختلف حکومتی و دولتی، حاکم است و نمایندهٔ دانشجویان محکوم؛ ما نیز بر آنیم تا از حضور در این انتخابات حذر کرده و خود را ملعبهٔ دست کارگردانان این نمایش نکنیم.

#نشریات_دانشجویی

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد

https://b2n.ir/n67909
ضمن تشکر از حضور دانشجویان عزیز دانشگاه ارومیه در انتخابات انجمن دانشجویان ایران اسلامی

🔻نتایج ششمین دوره انتخابات شورای مرکزی انجمن دانشجویان ایران اسلامی بصورت ذیل اعلام میگردد

دبیرکل: توماسین ببله خانشان
نائب دبیر: امیرحسین رستمی
دبیر تشکیلات: امیر ارسلان مرادی
دبیر روابط عمومی: محدثه کاویانی
دبیر امور مالی: علی هراسانی
دبیر سیاسی: طلوع خواجه جعفری
دبیر فرهنگی: زهرا موسوی

اعضای علی البدل:
شیما بهنامی شریف
سروین اعتصام همدانی

#انجمن_دانشجویان_ایران_اسلامی

@ieurmia
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎞 ویدیو کلیپ انجمن دانشجویان ایران اسلامی دانشگاه ارومیه به مناسبت روز جهانی زبان مادری

🔻زبان، انسان را نامیرا می سازد و زبان مادری، یگانه زبانی است که آمیخته با احساس یادگرفته می شود، احساسی که بدیلی برای آن وجود ندارد.مردم دنیا از هر تیره و قبیله ای که باشند و به هر چند زبان سخن بگویند، زبان مادری برای آنان در درجه نخست اهمیت قرار دارد. کسانی که نمی توانند به زبان مادری صحبت کنند، بنویسند و ابراز عقیده کنند همیشه در حسرت بهره جستن از زبان مادری هستند. تجربه نیایشگری و برگزاری مراسم عبادی و آیینی در هر کجای مؤید آن است که مردم ترجیح می دهند عمیق ترین عواطف و احساسات و برداشت های خود را به زبان مادری خود شکل بدهند.
زبان مادری ابزار سرآمدی برای انتقال فرهنگ و سنت های مناطق مختلف است.زبان های موجود در هر کشوری پرچمی برای نمایاندن فرهنگ آن کشور
هستند.

🌱ما نسل جوان با حفظ زبان و مادری و انتقال آن می توانیم به زنده ماندن زبان و فرهنگ منطقه ی خود کمک کنیم.

🆔@ieurmia
🔰 #بیانیه دانشجویان متحد در محکومیت اقدام وزارت کشور مبنی بر درخواست انحلال جمعیت مردمی امام علی (ع)

▫️همزمان با یکی از دشوارترین شرایط اقتصادی کشور، که بیش از هر زمان دیگر منجر به تنگ شدن سفره مردم شده، و سیاست‌های ثابت حاکمیت در راستای کاهش ارائه خدمات اجتماعی، آموزشی و درمانی که هر روز بیشتر از روز قبل معیشت مردم را تهدید می‌کند، بازوی اقتدارگرای حاکم، به دنبال فشار بر جامعه مدنی است تا با بریدن صدای نهادهای مدنی مستقل، پژواک عملکرد ضعیف و غفلت خود در قبال اقشار فرودست جامعه را به گوش نشنود.

▫️سوم اسفند ماه ۱٣٩٩، جمعیت امام علی به عنوان یک نهاد مردمی مستقل که طی بیش از دو دهه فعالیت خود در سراسر ایران، هزاران مددجو را تحت پوشش خود قرار داده و هم‌اکنون بیش از ده‌هزار مددکار به فعالیت در آن می‌پردازند، اعلام کرد که وزارت کشور خواستار انحلال این مجموعه توسط قوه قضائیه شده است. این درخواست درحالی اعلام شد که با وجود تاسیس نهادهای عریض و طویل و بروکراتیک حاکمیتی، مانند ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان و... که خود به بخشی از بحران تبدیل شده‌اند، همچنان مشکلات اقتصادی و اجتماعی در میان دهک‌های پایین جامعه، علی‌الخصوص در میان حاشیه‌نشینان که روز به روز بر تعدادشان افزوده می‌شود، در حال فوران است. این نوع برخورد در حوزه اجتماعی، در کنار پسرفت‌های دیگر در حوزه آزادی‌های فردی و عمومی، سرکوب دانشجویان و برخورد با فعالان مدنی و سیاسی، نشانگر نگاه حذفی حاکمیت نسبت به دیدگاه‌های مستقل است که روز به روز هم به دامنه آن اضافه می‌شود.

▫️ما دانشجویان متحد، ضمن دفاع از هرگونه تشکل‌یابی و سازمان‌یافتگی مدنی مردم که مستقل از حاکمیت، ضامن حقانیت ملت در مشارکت مستقیم برای تصمیم‌گیری‌ها و حق تعیین سرنوشت خود است، هرگونه دخالت و اعمال قدرت از مجرای نهادهای حاکمیتی، که در جهت سلب این عاملیت مردمی باشد را نفی و محکوم می‌کنیم، و به جامعه مدنی کشور هشدار می‌دهیم که سکوت و انفعال در برابر این دست رفتارهای سرکوبگرانه، منجر به حذف بیش از پیش، و پیشبرد اهداف اقتدارگرایان در جهت تثبیت و تحکیم استبداد و تک‌صدایی خواهد شد.


🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
نامه انجمن دانشجویان ایران اسلامی دانشگاه ارومیه خطاب به ریاست دانشگاه در اعتراض به قطع انبوه درختان دانشگاه ارومیه

🔰ریاست محترم دانشگاه ارومیه جناب آقای دکتر حب نقی

با عرض سلام و تحیات؛
احتراما ، به اطلاع می‌رساند اقدام به قطع درختان و به دنبال آن نابودی بخشی ارزشمند از فضای سبز دانشگاه ارومیه ، دانشجویان دغدغه‌مند این دانشگاه را متاثر و معترض کرده‌ است و عدم حضور ایشان در دانشگاه مسبب نگرانی از نبود نگاه نظارتی و تقابلی دانشجویان شده‌ است. لذا انجمن دانشجویان ایران اسلامی به نمایندگی جمعی از دانشجویان پرسشگر در خصوص این اقدام ، طرح سوال و تقاضای شفاف سازی دارد. به اطلاع می‌رساند درصورت عدم ارائه‌ی ادله‌ی اثبات برائت از جانب حوزه ریاست ، این انجمن خود را موظف می‌داند در اسرع وقت این اقدام را به مراجع عالی اعم از وزارت علوم و اداره‌ی کل منابع طبیعی گزارش و درخواست رسیدگی نماید.

@ieurmia
ضمن عرض ادب خدمت تمامی دانشجویان دغدغه‌مند

در پی بیانیه منتشره از طرف شورای نظارت، با توجه به اهمیت موضوع قطع انبوه درختان دانشگاه، انجمن دانشجویان ایران اسلامی با حذف تمامی القاب و عنواین مجددا نامه‌ای جهت طرح سوال و شفاف سازی به حوزه ریاست دانشگاه ارسال نمود.

لازم به ذکر است توضیحات روابط عمومی دانشگاه در پی این اقدام ضد محیط زیستی، قانع کننده نبود و انجمن دانشجویان ایران اسلامی در اسرع وقت مراتب را به مراجع عالی گزارش خواهد کرد.

@ieurmia
🌱جای مردان سیاست بنشانید درخت،
تا هوا تازه شود.
و شاید این بهار، درخت آرزوهایمان جوانه زد..

۱۵ اسفند روز درختکاری گرامی باد🌳


پی نوشت:عکس مربوط به ادوار گذشته

@ieurmia
🔰#بیانیه دانشجویان متحد به مناسبت #هشتم_مارس، روز جهانی زنان

▫️هشت مارس فرصتی است تا در سراسر دنیا به تبعیض و ستم علیه زنان پرداخته شود.
برای ما که در منطقه‌ای زندگی می‌کنیم که استبداد در تاریخ آن ریشه دوانده، مبارزه‌ی هر روزه علیه تبعیض جزئی از تار و پود زندگی روزمره‌ی ماست.
▫️تبعیض جنسیتی برای ما از تفکیک حوزه عمومی و خصوصی برای مرد و زن شروع می‌شود. زن باید خانه را مدیریت کند و مرد به عرصه عمومی وارد شود و اصطلاحا نان‌آور باشد. درک این تبعیض البته خود سویه‌های پنهانی از فرهنگ جنسیت‌زده را نشان می‌دهد. آنجا که مرد بودن و زن بودن تبدیل به صفت می‌شود و هر زن یا مردی این‌بار اگر ویژگی‌های زنانه و مردانه را از دست دهد به یک‌باره از جامعه طرد خواهد شد.
▫️در قوانین موضوعه‌ی کشور نیز زن بیشتر از آن‌که به دلیل انسان بودن حقوقی داشته باشد، در جایگاه مادری فهم می‌شود و حاکمیت برای "بازیافتن وظیفه خطیر و پرارج مادری در پرورش انسان‌های مکتبی" حقوقی را از آن او می‌داند.
▫️از سویی دیگر در سال‌های اخیر، سیاست‌های اقتصادی و بحران‌های ناشی از آن اگرچه منجر به فقیرسازی گسترده اقشار مردم شده اما در این میان زنان ستمی دو چندان را تحمل کردند. زن بودن، احتمال قرار گرفتن وی در دایره فقر مطلق را نسبت به مردان افزایش می‌دهد. این خشونت‌های اقتصادی و عدم دسترسی زنان به منابع مالی که کمتر شاید بشنویم؛ خود نقطه آغازی است برای قرار گرفتن زن در چرخه خشونت و تبعیض.
▫️بی‌شک در نبود حمایت‌های قانونی که بتواند منافع تمامی زنان را درنظر بگیرد؛ مانند نبود قانون منع خشونت خانگی با وجود آمار بالای زنان خشونت دیده در محیط خانواده، نبود قانون مقابله با آزار جنسی در دانشگاه‌ها و محیط‌های کاری و عمومی و جرم‌انگاری دقیق انواع خشونت‌ها، رسیدن به جامعه‌ای عاری از تبعیض غیرممکن است.
▫️از نظر ما راه برون‌رفت از وضعیت موجود را باید در تداوم کنش‌های مدنی و مقاومت مردمی علیه سازوکارهای آفریننده‌ی تبعیض‌ها و ستم و تن در ندادن به گفتمان‌های توجیه کننده‌ی سرکوب و خشونت جنسی و جنسیتی یافت. مقاومت‌های فردی و جمعی که به گواه تاریخ با تداوم و پیوستگی خود رفته رفته موجب انسانی‌تر شدن عرف و قوانین می‌گردد.
در عین حال، سیستم حاکم هم از تمام توانش برای مقابله و فشار حداکثری بر فعالان حقوق زنان استفاده می‌کند. پرونده سازی، احضار، بازداشت، سلول‌های انفرادی و توهین و تحقیرهای جنسی تنها بخشی از فشار بر فعالین زنان در سال‌های اخیر است.
▫️ما دانشجویان متحد در برابر این دست رفتارهای ظالمانه علیه زنان سکوت نخواهیم کرد و همچون گذشته، ضمن ارج نهادن به تلاش تمامی کنشگرانی که در این مسیر گام نهادند، رسالت خود را در همراهی با مردم برای مقاومت علیه وضع موجود و نشر تفکر انتقادی برای تغییر وضعیت و انسانی‌تر شدن عرف و قوانین تبعیض آمیز می‌دانیم.

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
فارغ از جنسیت فاعل،ارزش فعل یکسان،برابر خواهد بود.

ندیدم در همه عالم به یک دَم/
ز حوّا حرف آید همچو آدم

نه از حوّا که حرفی از هوا بود/
و وقت رنج، کِی دردش دوا بود؟

و هر که همچو حوّا بود، این شد/
به صورت شادی و دل، غصّه‌چین شد

و مادر شد، که باید می‌شد انگار/
ز نامَش بهر فرزند هست انکار

ز جانش شیر داد و پروریده/
ولی در مُزد،حقّش را ندیده

نمی چرخد بدون زن جهانی/
فلک کِی داشت بی او شادمانی؟

چه شد که در حقوقش کوتهی شد؟/
به سهمی نابرابر منتهی شد

و تا کِی اینهمه تبعیض و بیداد؟/
رسانَش حق اولاد لیک بی “ داد”

چرا در کار همچون مرد بوده؟/
زنی آماده بود و آزموده

بسی تلخ است اما داوری ها/
برای مرد بوده برتری ها

نه حقی و حقوقی آنچه باید/
نه تکریمی برایش آنچه شاید

مبادا تا امیدش سلب گردد/
چنانِ سنگ بر او قلب گردد

دعا تا انتظار او رسد سر/
شود با هر چه مرد در حق برابر

نیره رضوانی
.
.
#روز_جهانی_زن #روز_زنان #روز_جهانی_زنان #نسل_برابری #۸مارس_روز_جهانی_زنان #همبستگی_زنان_علیه_نابرابری_فقر_و_خشونت
#به_خشونت_علیه_زنان_پایان_دهید
#زن

@ieurmia
انجمن دانشجویان ایران اسلامی دانشگاه ارومیه برگزار میکند:

🔻کارگاه درون تشکیلاتی با محوریت زنان
بررسی مفاهیم پایه‌ای در مطالعات زنان با موضوع «برابری، تساوی یا تفاوت»

زمان برگزاری: چهارشنبه ۲۰ اسفند

جهت دریافت لینک به ادمین کانال تلگرام یا دایرکت اینستاگرام پیام دهید.

آیدی ادمین تلگرام:
@ieurmiaadmin

آیدی پیج اینستاگرام:
@ieurmia


@ieurmia
2024/06/15 22:53:20
Back to Top
HTML Embed Code: