Telegram Web Link
Forwarded from مالی رفتاری
کمیته مالی رفتاری به عنوان یکی از کمیته های ۹ گانه انجمن مالی ایران در مسیر معرفی و توسعه دانش مالی رفتاری و کاربردهای این حوزه نوین گام برمی‌دارد
@IFNBehavioral
@ifsa1
انجمن مالی ایران با همکاری دانشگاه الزهرا در تاريخ سه شنبه ٣ دی برگزار می کند:

اولین نشست تخصصی همايش مالي ايران: توسعه بازار بدهی، از نتایج کلان تا آثار شرکتی

(حضور در این نشست رایگان می باشد)


لینک ثبت نام:

http://ifaconf.ir/fa/?id=10&p=9


@IFSA1
Forwarded from مالی رفتاری
🔴بهبود وضعیت شهروندان از طریق #سقلمه (#nudge)

🔷به اعتقاد #ریچارد_تالر، برنده ی نوبل اقتصاد، دولت ها می توانند با استفاده از تئوری سقلمه (nudge theory) #زندگی بهتری را برای شهروندان خود مهیا کنند.

رویکرد تالر می تواند منجر به تغییر سیاست حکومت و شرکت ها شود و این سیاست ها به مردم در حل مشکلات پیچیده زندگی روزانه خود مانند ترافیک، ثبت نام در بیمه های بازنشستگی، و یا اجتناب از خطا در استفاده از دارو ها کمک می کند. این رویکرد همچنین می تواند با افزایش نرخ جریمه ها، بدهی ها و مالیات به دولت در کسب درآمد کمک کند.
به عنوان مثال در سنگاپور، حکومت با اعمال مالیات بر رانندگان و تشویق آنها به پیاده روی توانست از آلودگی هوای شهر بکاهد.

⭕️استفاده از تئوری سقلمه(nudge theory) به افراد برای رسیدن به اهداف روزانه شان کمک میکند و در عین حال به آنها این آزادی را میدهد که بتوانند تصمیمات و راه های دیگری را اتخاذ کنند.
برای مثال Google map به شما بهترین مسیر را نشان میدهد ولی این #اختیار را به شما میدهد که هر مسیری را که می خواهید برای رسیدن به مقصدتان انتخاب کنید.

🔸به گزارش بانک جهانی امروزه نزدیک به 200 کشور با ایجاد واحد های سقلمه به بهتر شدن کیفیت زندگی شهروندان خود کمک می کنند. این واحد ها ابتدا در سال 2010 در انگلستان و سپس در آمریکا، استرالیا، کانادا، هلند و آلمان ایجاد شدند.
🔷به عقیده ی تالر اگرچه در بین این کشورها تفاوت فرهنگی وجود دارد ولی چون بیناد و دلیل رفتارهای انسان ها در همه ی افراد ثابت است این امکان فراهم شده تا دیگر کشورها بتوانند به سرعت این سیستم را به صورت مشابه در کشور های خود پیاده کنند.

@IFNBehavioral
@IFSA1
با سلام

کارگاه امروز راس ساعت ۱۷:۳۰ در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران ، ساختمان جنوبی کلاس ۱۷ برگزار می گردد.

@IFSA1
انجمن مالي ايران برگزار ميكند:

"کاربردهای بلاک چین در صنایع مختلف"

سه شنبه ۲۶ آذر، دانشكده مديريت دانشگاه تهران، ساعت ۱۷:۴۵

"کمیته مالی و فناوری اطلاعات"

@IFSA1

"این دوره به صورت رایگان برگزار می گردد و میزبان عموم علاقه مندان به همراه ثبت نام قبلی در این دوره خواهیم بود"
Forwarded from مالی رفتاری
🖋 #نوبل اقتصاد: از تینبرگن تا تیلر

نوبل اقتصاد (تنها جایزه در مجموعه رشته‌های علوم اجتماعی)، در سال 1969 توسط بانک سوئد به جمع جوایز نوبل اضافه شد تا نقص مهم وصیت‌نامه‌ آلفرد نوبل، بنیان‌گذار جوایز نوبل ادبی، فیزیولوژی و پزشکی، فیزیک، شیمی و صلح را برطرف کند.

▫️از 1969 تاکنون (2017) این جایزه، هر ساله به یک یا چند اقتصاددان پیش‌رو تعلق گرفته است. طی این سال‌ها، دانشمندانی نوبل اقتصاد گرفته‌اند که در مواردی منتقد نظریه‌های دیگر برندگان نوبل بوده‌اند. این اتفاق شاید نشان‌دهنده آن باشد که در دانش اقتصاد، از دوگانه‌ای به نام «درست و اشتباه» یا «حق و باطل» خبری نیست و آنچه هست تنها نظریه‌هایی‌ست که در زمان‌هایی واقعیت را توضیح می‌دهند و در زمان‌هایی نه.
جالب آن است که تاکنون، تنها ۷ درصد برندگان این جایزه از اقتصاددان‌های آمریکای شمالی یا اروپای‌ غربی نبوده‌اند و تاکنون فقط یک زن در بین برندگان این جایزه حضور داشته است. در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱7 به صورت متوالی حداقل یکی از برندگان، از اقتصاددان‌های آمریکایی بوده‌ است.

🔸کمیته نوبل اقتصاد اولین بار در سال 1968 از سوی بانک سوئد بنیان گذارده شد و اولین جایزه نوبل اقتصاد در سال 1969 به «راگنار فریش» و «یان تینبرگن» داده شد. از سال 1969 تا کنون 49 جایزه نوبل علوم اقتصاد به 78 فرد برگزیده اعطا شده است. سال گذشته (2016) جایزه نوبل اقتصاد به‌طور مشترک به اولیور هارت از دانشگاه هاروارد و بنگت هولمستروم از دانشگاه ام‌آی‌تی به‌خاطر تلاش‌هایشان در حوزه نظریه قراردادها اعطا شد. در سال 2013 یکی از کاندیداهای دریافت این جایزه، #محمدهاشم_پسران، اقتصاددان ایرانی-بریتانیایی بود؛ وی برای تحقیقات در «معیارهای اقتصادسنجی در سری زمانی» به‌عنوان یکی از نامزدهای دریافت این جایزه معرفی شده بود.

نوبل اقتصاد 2017 به #ریچارد_تیلر نویسنده کتاب #سقلمه اعطا شد.

📖نقل از کتاب سقلمه نوشته ریچارد تیلر، ترجمه مهدی حبیب الهی و دیگران، نشر شفاف

@IFNBehavioral
@IFSA1
Forwarded from مالی رفتاری
انجمن مالي ايران برگزار ميكند:

Nudge Theory in Finance
"نظریه «سقلمه» در «مالی»"

چهار شنبه 4 دی، دانشكده مديريت دانشگاه تهران، ساعت ۱۷

"کمیته مالی رفتاری"
@IFNBehavioral
@IFSA1

"این دوره به صورت رایگان برگزار می گردد و میزبان عموم علاقه مندان به همراه ثبت نام قبلی در این دوره خواهیم بود"
Forwarded from مالی رفتاری
🔵 اثر#لَختی (Inertia)

▫️مطالعات بسیاری وجود دارد که نشان‌ می‌دهند پیش‌بینی انسان‌ها معیوب و تحت تأثیر انواع سوگیری‌هاست. تصمیم‌گیری آدم‌ها نیز بهتر از پیش‌بینی‌هایشان نیست. «لَختی» و تمایل به حفظ وضع موجود یکی از این سوگیری ها است. به دلایل بسیار افراد گرایش زیادی به حفظ وضع موجود و استفاده از راه‌های پیش‌فرض دارند.

مثلاً هنگامی که گوشی تلفن همراه جدیدی می‌خرید، امکان تغییر بسیاری از گزینه‌ها را دارید. هرچه گوشی شما گران‌تر و شیک‌تر باشد،‌ گزینه‌ها نیز بیشتر است. تولیدکننده گوشی برای بسیاری از گزینه‌ها مانند پس‌زمینه، صدای زنگ، تعداد زنگ‌خوردن‌ها پیش از انتقال تماس‌گیرنده به صندوق پست صوتی و... یک گزینه پیش‌فرض را برگزیده است. پژوهش‌ها نشان می‌دهد، مستقل از اینکه انتخاب پیش‌فرض چه باشد، بسیاری همان را نگه می‌دارند.

این پژوهش دارای 2 درس مهم برای ماست:

1️⃣ هرگز لختی را دست کم نگیرید.

2️⃣ این قدرت را می‌توان به خدمت گرفت.
اگر شرکت‌های خصوصی یا دولتی بر این باورند که انتخاب یک شیوه پیامدهای بهتری به همراه می‌آورد، می‌توانند با قراردادن آن در جایگاه #پیش‌فرض، اثر قابل‌توجهی بر نتایج بگذارند. خواهیم دید که انتخاب‌های پیش‌فرض درست و دیگر ترفندهای کوچک مانند تغییر در چیدمان منو، می‌تواند اثر مهمی بر نتایج داشته باشد. می‌توان پس‌انداز را افزایش داد، تمایل افراد به اهدای عضو و در نتیجه احتمال نجات جان بیماران را بهبود بخشید.

تأثیر انتخاب‌های پیش‌فرض، تنها بخش کوچکی از قدرت #سقلمه ‌ها را نشان می‌دهد. بنا به تعریفمان، سقلمه، هر عاملی است که بتواند بر رفتار آدم‌ها اثر قابل توجهی بگذارد.

📖نقل از صفحه 57 کتاب سقلمه نوشته ریچارد تیلر، ترجمه مهدی حبیب الهی و دیگران، نشر شفاف

@IFNBehavioral
@IFSA1
2025/07/09 20:32:21
Back to Top
HTML Embed Code: