Telegram Web Link
اگر در جامعه‌ای عدالت اجتماعی برقرار نباشد پایه معنویت هم متزلزل خواهد بود. منطق اسلام این است که معنویت را با عدالت توأم با یکدیگر می‌باید در جامعه برقرار کرد. در جامعه‌ای که عدالت وجود نداشته باشد، هزاران هزار بیمار روانی به وجود می‌آیند.

محرومیت‌ها ایجاد عقده‌های روانی می‌کند و عقده‌های روانی تولید انفجار؛ یعنی اگر جامعه به تعبیر علی علیه السلام به دو گروه گرسنه گرسنه و سیرِ سیر تقسیم شود، وضع به همین منوال باقی نمی‌ماند، بلکه صدها تالی فاسد به همراه خواهد آورد. یک گروه گرفتار بیماری‌هایی نظیر تفرعن، خودبزرگ‌‏بینی و ... می‌شوند و گروه دیگر دچار ناراحتی‌های ناشی از محرومیت.

🍃استاد مطهری، آیندۀ انقلاب اسلامی ایران، ص۱۷۹

🔗 Instagram
@imam_sadeq_association
وَلاَ تَلْبِسُواْ الْحَقَّ بِالْبَاطِلِ وَتَكْتُمُواْ الْحَقَّ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ

و حقّ را با باطل نپوشانيد و حقيقت را با اينكه مى دانيد، كتمان نكنيد.

[۴۲ بقره 🍃]

#مصحف
#استوری

@imam_sadeq_association
مَثَلُ الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ يُضَاعِفُ لِمَنْ يَشَاء

مثل آنان که مالشان را در راه خدا انفاق می‌کنند به مانند دانه‌ای است که از آن هفت خوشه بروید و در هر خوشه صد دانه باشد، و خداوند از این مقدار نیز برای هر که خواهد بیفزاید.

[۲۶۱ بقره 🍃]

#مصحف
#استوری

@imam_sadeq_association
قالَ الصّادِقُ عليه السلام:

اِنَّما وُضِعَتِ الزَّكاةُ اِخْتِبارا لِلاَْغْنياءِ وَمَعُونَةً لِلْفُقَراءِ، وَلَوْ اَنَّ النّاسَ أدُّوا زَكاةَ اَمْوالِهِمْ ما بَقِىَ مُسلِمٌ فَقيرا مُحْتاجا وَلاَسْتَغْنى بِما فَرَضَ اللّهُ لَهُ، وَاِنَّ النّاسَ ما افْتَقَرُوا وَلا احْتاجُوا وَلا جاعُوا وَلاعَرَوْا اِلاّ بِذُنُوبِ الأَغْنِياءِ وَحَقيقٌ عَلَى اللّهِ تَبارَكَ وَتَعالى اَنْ يَمْنَعَ رَحْمَتَهُ مِمَّنْ مَنَعَ حَقَ اللّهِ في مالِهِ.

امام صادق عليه السلام فرمودند:

زكات قرار داده شده تا آزمايش ثروتمندان و كمک به فقرا باشد، اگر مردم زكات اموال خود (اعم از حقوق مالی مانند خمس، زکات، صدقات و زکات باطنی یا همان حق معلوم که در آیه و فی اموالکم حق معلوم لسائل و المحروم، آمده است) را بپردازند هيچ مسلمان نيازمندى باقى نمى‌ماند و با آنچه كه خدا واجب كرده بى‌نياز مى‌گردد.
مردم، فقير، محتاج، نيازمند، گرسنه و برهنه نمى‌شوند مگر بواسطه گناهان ثروتمندان. شايسته است كه خداوند رحمت خود را از كسانى كه حق خدا را در ثروت خود ادا نكنند باز دارد.

[وسائل الشيعه، ۶، ۴🍃]

#حدیث
#انجمن_مردمی_امام_صادق

🔗 Instagram
@imam_sadeq_association
وَ أَنْفِقُوا مِنْ ما رَزَقْناكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ فَيَقُولَ رَبِّ لَوْ لا أَخَّرْتَني إِلى أَجَلٍ قَريبٍ فَأَصَّدَّقَ وَ أَكُنْ مِنَ الصَّالِحينَ

و از آنچه به شما روزى داده‌ايم انفاق كنيد، پيش از آنكه مرگ يكى از شما فرا رسد و بگويد: «پروردگارا! چرا مرگِ مرا مدّت كمى به تأخير نينداختى تا (در راه تو) صدقه دهم و از صالحان باشم»؟!

[۱۰ منافقون 🍃]

#مصحف
#استوری

@imam_sadeq_association
[سنت فقرستیزی در ایران باستان🍃]

براساس تعالیم دین زرتشتی، ایرانیان موظف به کار خیر بوده‌اند. بر پایه این نیک‌اندیشی، زرتشتیان یک دهم از درآمد خود را صرف خیرات برای فقرا و یا داد و دهش می‌کردند. در بخشی از ترجمه فارسی اوستا آمده: «اهورامزدا از کسی خشنود است که بینوایان را دستگیری کند.» به همین جهت بسیاری از نیکوکاران زرتشتی پیش از مرگ، تمام و یا قسمتی از اموال خود را وقف مستمندان می‌کردند. براساس آنچه از گذشته به جا مانده چنین رسمی به دوره پیشدادی باز می‌گردد و بنیانگذار آن هم «جمشید» بوده است.

#انجمن_مردمی_امام_صادق

🔗 Instagram
@imam_sadeq_association
ها أَنْتُمْ هؤُلاءِ تُدْعَوْنَ لِتُنْفِقُوا في سَبيلِ اللهِ فَمِنْكُمْ مَنْ يَبْخَلُ وَ مَنْ يَبْخَلْ فَإِنَّما يَبْخَلُ عَنْ نَفْسِهِ وَ اللهُ الْغَنِيُّ وَ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ وَ إِنْ تَتَوَلَّوْا يَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَيْرَكُمْ ثُمَّ لا يَكُونُوا أَمْثالَكُمْ

آرى، شما همان گروهى هستيد كه براى انفاق در راه خدا دعوت مى‌شويد، بعضى از شما بخل مى‌ورزند؛ و هركس بخل ورزد، نسبت به خود بخل كرده است؛ و خداوند بى‌نياز است و شما همه نيازمنديد؛ و هرگاه سرپيچى كنيد، خداوند گروه ديگرى را به‌جاى شما مى‌آورد، پس آن‌ها مانند شما نخواهند بود (و سخاوتمندانه در راه خدا انفاق مى‌كنند).

[۳۸ محمد🍃]

#مصحف
#استوری

@imam_sadeq_association
در میان خانواده‌های انجمن هشت خانواده برای نگه داشتن سقف روی سرشان به کمک نیاز دارند. به مناسبت میلاد امام حسن مجتبی(ع) برای تسویه‌ی اجاره بهای به تاخیر افتاده‌شان ۲۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان لازم داریم. 🍃

۱. معصومه خانم که خودش دوره بیماری سختی رو پشت سر گذاشته و همسرش دچار اعتیاده و سال‌هاست که بالاسر زندگی نیست.

۲. زینب خانم که کارگره و همسرش خانواده رو رها کرده و دختر و نوه یتیم زینب خانم هم باهاش زندگی می‌کنن.

۳. اشرف خانم که مادر و سرپرست سه فرزنده و با کار نظافت منزل روزگار می‌گذرونه.

۴. ستاره خانم که همسر معتادش رهاش کرده و چون از پسر معلولش پرستاری می‌کنه شرایط کار کردن نداره.

۵. مژگان خانم که همسرش زندانه و پنج فرزند قد و نیم قد رو داره سرپرستی می‌کنه و خودش هم کار می‌کنه.

۶. نسرین خانم که دچار بیماری قلبی جدیه و از کار افتاده‌س و خودش سرپرست خانواره و به سختی روزگار می‌گذرونه.

۷. شیما خانم که سرپرست دختر سه سالشه و امیدواریم بتونیم کمکش کنیم و براش کار هم پیدا کنیم.

۸. منور خانم که از همسرش جدا شده و سرپرست دو فرزنده و کارش نظافت منازله.

حضرت باقر (ع) از رسول خدا (ص) نقل می‌کند که فرمود:

ای گروه مسلمانان! وقتی هلال ماه رمضان طلوع می‌کند هر شب منادی ندا می‌کند که «بارالها! برای هرکسی که انفاق کرده است جایگزین قرار ده، و هرکس که امتناع کرده است، مالش را تلف کن».

[بحارالأنوار، ج۹۶، ص۳۶۰ به نقل از ثواب الاعمال]

شماره حساب:
📌 ۶۲۲۱ ۰۶۱۲ ۱۰۵۶ ۹۰۸۵
پارسیان، به نام محمدامیر خوش‌صحبتان


#فراخوان
#آهنگ_کار_نیک_کن
@imam_sadeq_association
📌 ۶۲۲۱ ۰۶۱۲ ۱۰۵۶ ۹۰۸۵
پارسیان، به نام محمدامیر خوش‌صحبتان
انجمن مردمی امام صادق(ع) pinned «📌 ۶۲۲۱ ۰۶۱۲ ۱۰۵۶ ۹۰۸۵ پارسیان، به نام محمدامیر خوش‌صحبتان»
عن نجیح قال:
رایت الحسن بن علی علیه السلام یاکل و بین یدیه کلب کلما الک لقمه طرح للکلب مثلها فقلت له: یا بن رسول الله الا ارجم هذا الکلب عن طعامک؟ قال: دعه انی لاستحیی من الله ان یکون ذو روح ینظر فی وجهی و انا آکل ثم لا اطعمه.»

نجیح گوید: دیدم امام حسن علیه السلام غذا می‌خورد و سگی مقابلش بود هر لقمه‌ای که حضرت میل می‌فرمود لقمه‌ای نیز برای سگ می‌انداخت عرض کردم: ای فرزند پیامبر آیا این سگ را برانم؟

فرمود: رهایش کن از خدا حیا دارم که طعامی بخورم و جانداری مقابلم ایستاده باشد و به آن غذا ندهم.

[مسند امام مجتبی(ع)، ص ۱۳۰🍃]

دین و مکتبی که یک حیوان را نمی‌تواند گرسنه ببیند و بی‌تفاوت باشد چگونه ممکن است به فقر فقیران و گرسنگی بیچارگان و محرومیت محرومان رضایت دهد و آن را تقدیر الهی بداند؟ والله که اینگونه نیست، اسلام گرسنگی جانداری را تحمل نمی‌کند حتی اگر یک سگ ولگرد باشد.

#حدیث

@imam_sadeq_association
آمِنُوا بِاللهِ وَ رَسُولِهِ وَ أَنْفِقُوا مِمَّا جَعَلَكُمْ مُسْتَخْلَفينَ فيهِ فَالَّذينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ أَنْفَقُوا لَهُمْ أَجْرٌ كَبيرٌ

به خدا وپيامبرش ايمان بياوريد و از آنچه شما را جانشين و نماينده (خود) در آن قرارداده انفاق كنيد؛ (زيرا) كسانى كه از شما ايمان بياورند و انفاق كنند، اجر بزرگى دارند.

[۷ حدید🍃]

#مصحف
#استوری

@imam_sadeq_association
🍃 و #سلام بر او که می‌گفت:


هدف اسلام این است که فقر ریشه‌کن شود، نه این‌که فقر باشد و اغنیا فقرا را سیر کنند.

[یادداشت‌های استاد مطهری، ج۹، ص۳۹۱]

@imam_sadeq_association
اصطلاح سازمان مردم نهاد (سمن‌) در ایران و جهان در معنایی که امروزه از آن فهمیده می‌شود برای اولین بار در حدود سال ۱۹۴۵ به وجود آمده است.

یعنی زمانی‌که سازمان ملل متحد برای تفکیک بین سازمان‌های متعددی که با آنها در ارتباط بود هرگونه بدنه و ساختار غیر دولتی را NGO نامید.
سازمان‌های مردم نهاد اساسا در روزگار باستان با همه ویژگی‌هایی که امروزه در تعبیر سازمان مردم نهاد بیان می‌شود، وجود داشتند.

اما سابقه شکل‌گیری جامعه مدنی در ایران را شاید بتوان به دوره صفویه ارتباط داد، که با ظهور طبقات و گروه‌های اجتماعی و فعالیت آنها در مناسبات اجتماعی و سیاسی دگرگونی‌هایی در تاریخ ایران پدیدآمد.

در دوره صفوی، رونق موقوفات به شکوفایی انجامید و بخش بزرگی از این موقوفات درآمد بالایی داشتند و همین امر سبب پیشرفت ساختار آموزشی و علمی دینی آن زمان گردید.

سنت وقف، شیوه ای بود که مدارس به وسیله آن می توانستند استقلال نسبی خود را از دربار حفظ کنند. تامین هزینه های مدرسه، از محل درآمد رقبات متصل به موقوفه باعث می شد پیش از تشکیلات سازمان و اداره ای برای تعلیم و تربیت، مردم خود به ساخت و احداث مدرسه و مکتب بپردازند. این کار بر مردم واری بناها تاکید می کرد و باعث پایداری بیشتر بناها در طول زمان می شد.


🍃 بنابراین، وقف به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای حامی پژوهش و پژوهشگران، جهت نیل به توسعه علمی و اقتصادی در جوامع اسلامی، مطرح بوده است.

🔗 Instagram
@imam_sadeq_association
[چرا شب قدر؟! 🍃]

یک نکته‌ای وجود دارد که با زندگی انسانهای آگاه مرتبط است و آن فرق مکان ها و ایام است و پاسخ این سوال که: چرا می‌گویند شب قدر؟
چرا می‌گویند شب جمعه؟
چرا می‌گویند: شب بعثت؟
چرا به عنوان مثال گفته‌اند در کنار کعبه یا در حرم حضرت رسول اکرم فلان نماز را بخوانید، یا در حرم حضرت امام رضا(ع) نماز جناب جعفر طیار را بخوانید…
این چگونگی‌ها از آن است که این اشراقات فرق می‌کند و این به خاطر قابلیت‌های این مکان‌ها و زمان‌های خاص است.

به عنوان مثال، زمینی که کعبه مکرمه در آن واقع است، حتما قابلیت خاصی داشته است که زمین‌های دیگر فاقد آن بوده‌اند. بنابراین، اشراق آنجا هم به مقدار قابلیتش زیاد است. از این رو، بزرگان گفته‌اند: این تاکیدی که وارد شده که غالبا تا می‌توانید رو به قبله بنشینید، برای این است که این اشراق به همه کره زمین می‌رسد. شما اگر رو به قبله بنشینید، استفاده خواهید کرد. مثل نسیم است. اگر یک نسیم بسیار لطیف صبحگاه بهاری بوزد و انسانی زیر رختخواب باشد و سرش را هم زیر لحاف کرده باشد، بهره‌ای از آن نسیم نخواهد برد، اما اگر در معرض نسیم باشد، نسیم به او می‌رسد و او را زنده می‌کند. اینکه وارد شده است: ان لله فی ایام دهرکم نفحات الا فتعرضوا لها، این تعرض، قرار دادن نفس در معرض تشعشع است...

🔗 Instagram
@imam_sadeq_association
نقاشی سیب‌زمینی خورهای ون‌گوگ، تصویری‌ست از زندگی کارگران! درباره این اثر زیباتر از خود ون‌گوگ نمی‌توان گفت که می‌گوید:
«من سعی کرده‌ام روی این نکته تاکید کنم که این مردم، سیب زمینی خودشان را زیر نور چراغ با همان دستانی می‌‌خورند که چند لحظه پیش، زمین را با آن می‌‌کندند. پس موضوع اصلی اثر در مورد کارگران است و این که چگونه صادقانه غذای‌شان را به دست می‌‌آورند.»

ون‌گوگ به زیبایی هر چه تمام‌تر برشی از یک زندگی ساده و بی‌آلایش را به رخ انسان‌هایی می‌کشد که در منجلاب سرمایه غرق شده‌اند... رنگ این اثر، رنگِ اعتراض است، اعتراض به تمامی پلشتی‌های جهانِ پیرامون و به پرسش کشیدن هرآنچه که بوی امید بر خود گرفته است...

چهره‌های دفرمه و کژریخت همراه با دست‌های بزرگ، دهقان‌هایی را به تصویر کشیده‌است که ریشه در خاک دارند و گویی بخشی از همین طبیعت و حتی خود سیب‌زمینی‌ها هستند.. درواقع شاید ون‌گوگ می‌خواسته با ایجاد این هماهنگی بگوید که این‌ها از روح و جان خودشان تغذیه می‌کنند. و این در حالیست که هنوز با وجود این همه رنج‌، تکه‌های کوچکی از همدلی در میان‌شان‌ زنده است..

#کارگر
#فقر

@imam_sadeq_association


🌱شماره کارت پرداخت فطریه عام:
۶۲۲۱۰۶۱۲۱۰۵۶۹۰۸۵
به نام محمدامیر خوش صحبتان



🌱شماره کارت پرداخت فطریه سادات:
۶۲۷۳۸۱۱۱۰۱۱۵۳۰۸۵
به نام میر محمد موسوی



[عید فطر مبارک 🍃]


@imam_sadeq_association
2024/06/14 03:00:32
Back to Top
HTML Embed Code: