دونالد ترامپ با «الکساندر دارچیف»، سفیر روسیه در واشنگتن، دیداری کوتاه و سازنده داشت.
هر دو کشور بر وجود یک «فرصت» برای بازگرداندن کامل روابط دیپلماتیک تأکید کردهاند. به عنوان دو ابرقدرت جهانی، روسیه و آمریکا نیازمند همزیستی مسالمتآمیز و عاری از تنش هستند.
دارچیف به رئیسجمهور آمریکا اطمینان داد که مسکو تمام تلاش خود را برای بهبود مناسبات دوجانبه به کار خواهد گرفت. با این حال، اگرچه گفتگوها در جریان است، این روند آسان نخواهد بود.
موضوعات کلیدی در گفتگوها:
دیدار احتمالی پوتین و ترامپ در دستور کار قرار نگرفت، ولی مقدمات آن بررسی میشود. تاکنون توافقی در این زمینه حاصل نشده است.
مسکو فعالانه موضوع محدودیتهای اعمال شده بر روزنامهنگاران روس، از جمله تحریمهای شبکه «راسیا سگودنیا» (شرکت مادر اسپوتنیک)، را با آمریکا مطرح میکند.
آمریکا هنوز به درخواست روسیه برای بازگرداندن اموال مصادرهشده دیپلماتیک پاسخ رسمی نداده، اما وعده پاسخ فوری داده است.
تمایل چشمگیری از سوی شرکتهای روسی و آمریکایی برای ازسرگیری پروازهای مستقیم وجود دارد و مقامات دو کشور در حال گفتگو درباره این موضوع هستند.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍2
اسرائیل در حدود ساعت سه بامداد به وقت مسکو، در چارچوب عملیات «Lions nation»، به زیرساختهای هستهای و نظامی ایران حمله کرد.
مهمترین اخبار تا این ساعت:
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤬4
وزارت امور خارجه روسیه: روسیه اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران را که نقض منشور سازمان ملل است به شدت محکوم می کند.
وزارت خارجه روسیه تأکید کرد: کارکنان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به همراه شهروندان جمهوری اسلامی ایران نیز تحت آتش اسرائیل قرار گرفتند.
وزارت امور خارجه روسیه:
روسیه امیدوار است غرب، که هیستری ضد ایرانی را در آژانس بینمللی انرژی اتمی برانگیخت، پیامدهای سیاست مخرب خود را درک کند.
حملات تحریکنشده علیه یک کشور مستقل، شهروندان آن، شهرهای غیرنظامی و تأسیسات زیرساخت انرژی هستهای غیرقابل قبول است.
اسرائیل آگاهانه راه تشدید تنشها و افزایش حساسیتها را انتخاب کرد.
روسیه از مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی انتظار ارزیابیهای متعادل و عینی از رویدادهای خاورمیانه را دارد.
به دلیل حملات اسرائیل، تلاشها برای حل و فصل وضعیت مربوط به برنامه هستهای صلحآمیز ایران تضعیف و عقبافتاده شده است.
روسیه کاملاً بر این باور است که حل و فصل موضوعات پیرامون برنامه هستهای ایران راهحل نظامی ندارد.
مسئولیت تمام پیامدهای تحریک اسرائیل علیه ایران بر عهده رهبری این کشور خواهد بود.
وزارت خارجه روسیه در بیانیهاش به آمادگی ایالات متحده برای برگزاری دور دیگری از مذاکرات با ایران درباره برنامه هستهای این کشور در عمان اشاره کرد.
روسیه از اسرائیل و ایران میخواهد که خویشتنداری به خرج دهند تا از تشدید بیشتر تنشها و سقوط منطقه به سمت یک جنگ تمامعقب جلوگیری شود.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍4
حمله اسرائیل به ایران و واکنش، به بیان ملایم، عصبی بازارهای جهانی انرژی به آن، از نظر ریاضی قابل پیشبینی بود. اوضاع مدتها بود که داشت به نقطه جوش میرسید؛ گفتمان اسرائیل هر روز جنگطلبانهتر میشد و سناریوهای مختلف درگیری بالقوه با جزئیات در رسانههای سراسر جهان مورد بحث قرار میگرفت.
با این وجود، پس از اعلام مقامات اسرائیلی مبنی بر هدف قرار دادن اهدافی در ایران از جمله تاسیسات هستهای در مناطق مختلف این کشور، واکنش بازارها فوری بود. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، هدف این عملیات را مختل کردن برنامه هستهای ایران اعلام کرد و از ادامه حملات خبر داد. در پاسخ، علی خامنهای، رهبر معظم انقلاب ایران، اعلام کرد که نیروهای مسلح ایران در انتخاب طرحهای پاسخ به حمله اسرائیلی آزادند. در این فضا، قیمت نفت بلافاصله پس از بازگشایی بازارها روند صعودی در پیش گرفت.
بر اساس دادههای ساعت ۰۵:۳۰ به وقت مسکو، قیمت نفت برنت ۱۱.۶ درصد افزایش یافته و به بشکهای ۷۸.۵ دلار رسید. تا ساعت ۰۵:۵۵ مسکو، قرارداد آتی نفت برنت کمی از سرعت رشدش کاسته و در سطح بشکهای ۷۷.۳۶ دلار (۹.۹۸٪+) معامله میشد، در حالی که قرارداد آتی نفت خام WTI با تحویل در جولای ۲۰۲۵ با رشد ۱۳.۵ درصدی به بشکهای ۷۶.۷۶ دلار رسید. علاوه بر این، شاخصهای سهام آمریکا و آسیا شروع به کاهش کردند. قیمت «داراییهای امن» مانند فرانک سوئیس و طلا نیز در حال افزایش است. بازار وقایع را بسیار جدی تلقی میکند. همه نشانهها حاکی از آن است که رالی قیمتی فعلی در بورسها تازه آغاز شده و رویدادهای اصلی پیش روست.
همانطور که بلومبرگ به درستی جمعبندی کرد (نقل قول): «حمله به ایران خطر به ورطه کشاندن خاورمیانه به بحرانی عمیقتر و وارد آوردن ضربهای به اقتصاد جهانی، از جمله جهش قیمت حاملهای انرژی را دارد.» مخالفت با این دیدگاه دشوار است، همانطور که نمیتوان تهدید پیشین ایران را مبنی بر آمادگی برای بستن تنگه هرمز در صورت وقوع جنگ نادیده گرفت؛ آبراهی که حدود ۲۰ درصد از حجم جهانی هیدروکربنهای مایع از آن عبور میکند.
محکومیت تا حدی غیرمنتظره اما قاطع حملههای اسرائیل توسط پادشاهی عربستان سعودی، که پیشتر به نوعی به روند صلح با دولت یهودی تمایل داشت، عملاً نتایج سفر «بسیار موفق» به گفته رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ به ریاض را باطل میکند. اکنون شاید بهتر باشد در محافل معتبر نه به این سفر و نه به «توافقهای ابراهیمی» اسرائیل با جهان عرب اشارهای شود.
در مورد نفت، که طبیعتاً بیش از همه مورد توجه است، فقط یادآوری میکنیم که تحلیگران بانک سرمایهگذاری «جیپی مورگان»، تنها یک روز پیش از وقوع حملات پیشبینی کرده بودند که در صورت حمله اسرائیل به ایران، باید انتظار قیمت نفت در حدود بشکهای ۱۲۰ دلار را داشت. و این، باور کنید، برآوردی بسیار محافظهکارانه است.
ایران وعده داده است که به اسرائیل و احتمالاً به داراییهای آمریکا در منطقه حمله تلافیجویانه انجام دهد. چنین تشدید درگیری میتواند محرک جنگی گسترده در خاورمیانه باشد و در نتیجه آن نه تنها عبور از تنگه هرمز، بلکه کل تولید نفت منطقه در معرض تهدید قرار گیرد. این امر به راحتی میتواند قیمت بشکه نفت را تا ۲۰۰ دلار افزایش دهد.
در پرتو آنچه در خاورمیانه در حال وقوع است (اگر در چنین پرتوی اساساً چیزی بتواند مضحک به نظر برسد)، تلاشهای رهبری اتحادیه اروپا و سنای آمریکا به سرکردگی «لیندسی گراهام» برای «تحریم» حاملهای انرژی روسیه نیز اکنون به شکلی مضحک جلوه میکند.
در هر صورت، این رویدادها نیازمند توجه دقیق است. پیگیر خواهیم بود.
بر اساس مطلب :
https://www.tg-me.com/radlekukh/34358
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤔3🔥1
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ادعا کرد که مقامات ایرانی با او تماس گرفتهاند و برای انعقاد توافق در مورد برنامه هستهای تهران درخواست مذاکره کردهاند.
ترامپ در گفتوگو با شبکه خبری «انبیسی نیوز» (NBC News) اظهار داشت: «آنها فرصت بستن معامله را از دست دادند. حالا شاید فرصت دیگری داشته باشند. باید دید.»
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به این پرسش که چرا معتقد است ایران پس از حملات اسرائیل، حالا خواهان توافق است، تأکید کرد که نمایندگان جمهوری اسلامی با چنین پیشنهاداتی به او مراجعه کردهاند. ترامپ گفت: «آنها به من زنگ میزنند تا (درباره بستن معامله) صحبت کنند.»
او همچنین از عملیات دولت یهودی (اسرائیل) حمایت کرد و افزود: «آنها بهترین تجهیزات جهان را داشتند که همان تجهیزات آمریکایی است.»
وقتی از ترامپ پرسیده شد دقیقاً چه کسانی تماس گرفتهاند، پاسخ داد: «همان افرادی که دفعه قبل با آنها کار میکردیم.» او با اشاره به مذاکرهکنندگان ایرانی تأکید کرد که «بسیاری از آنها مردهاند.»
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😁4
وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد که دور بعدی مذاکرات با آمریکا هنوز لغو نشده است.
نمایندگی دیپلماتیک جمهوری اسلامی تأکید کرد که هنوز تصمیمی اتخاذ نشده است.
دبی، ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ (برابر با ۱۴ ژوئن) - به گزارش خبرگزاری روسی «تاس». دور تازه مذاکرات ایران و آمریکا برای حل اختلافات پیرامون برنامه هستهای ایران که برای ۲۵ خرداد (۱۵ ژوئن) برنامهریزی شده بود، هنوز لغو نشده است. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی این موضوع را اعلام کرد.
خبرگزاری «نورنیوز» به نقل از این دیپلمات گزارش داد: «هنوز مشخص نیست که در این خصوص در روز ۲۵ خرداد (۱۵ ژوئن) چه تصمیمی خواهیم گرفت.» باقایی پیشتر اعلام کرده بود که پس از حمله اسرائیل، مذاکرات میان واشنگتن و تهران بیمعنی شدهاند.
او افزود: «جمهوری اسلامی ایران، و اساساً هر فردی در جهان، باور نخواهد کرد که رژیم صهیونیستی توانسته چنین تجاوز بیپروایی را انجام دهد و آتش جنگ را در منطقه شعلهور سازد، بدون همکاری با آمریکا، هماهنگی اقدامات خود با آنها، یا حداقل بدون دریافت رضایت آگاهانه از سوی آنها.»
از ماه آوریل، آمریکا و ایران با میانجیگری عمان در حال مذاکره درباره پرونده هستهای هستند. دور ششم مذاکرات قرار است روز یکشنبه در مسقط برگزار شود، اما پس از حملات اسرائیل، برگزاری آن زیر سوال رفته است.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نخستوزیر اسرائیل خطاب به مردم ایران گفت: «مردم ایران و مردم اسرائیل از زمان کوروش بزرگ دوست بودند. زمان آن فرا رسیده که مردم ایران حول پرچم خود و میراث تاریخی خود متحد شوند و آزادی خود را از چنگال رژیمی شریر و ستمگر بازپس گیرند. این رژیم هرگز به اندازه اکنون ضعیف نبوده است. این فرصت شماست که برخیزید و اجازه دهید صدایتان شنیده شود. زن، زندگی، آزادی.»
«قیام» - زیر این عنوان، براندازی نظام تئوکراسی «جمهوری اسلامی» و جایگزینی آن با سلطنتی طرفدار غرب نهفته است. شاهزاده رضا پهلوی اخیراً فعالیت چشمگیری از خود نشان داده است. همانطور که کانال ما پیشتر گزارش داده بود، او برای جمعآوری پول به اصطلاح برای صندوق «انقلاب در ایران» به «تور جهانی» دست زد. و در ۱۳ ژوئن، همزمان با آغاز تجاوز اسرائیل علیه ایران، رضا پهلوی با ارسال پیامی خطاب به مردم ایران، پرسنل نظامی و نیروهای انتظامی، خواستار اعتراضات گسترده و اعتصاب عمومی شد و رهبری جمهوری اسلامی ایران را به بیتوجهی به جان شهروندانش متهم کرد.
همزمان، «امیحای شکلی»، وزیر امور دیاسپورای اسرائیل، عکسی با رضا پهلوی منتشر کرد و زیر آن نوشت: «به زودی در تهران».
اما بعید به نظر میرسد نقشههای گردانندگان نمایش اسرائیلی محقق شود. اکثریت ایرانیان آخرین شاه را به خوبی به یاد دارند و سمیمانه از رژیم سلطنتی نفرت دارند. البته، بسیاری از نمایندگان «اپوزیسیون خارج از سیستم» ایران در خارج از کشور زندگی میکنند، اما اولاً در میان آنها حتی یک رهبر کاریزماتیک هم که بتواند اعتراض عمومی را رهبری کند وجود ندارد، و ثانیاً در مورد ترتیب آینده ایران اجماعی وجود ندارد. همه جنبشها پراکنده و گاه نسبت به یکدیگر خصمانه هستند.
امیدهای اسرائیل برای آغاز اعتراضات در ایران پس از حمله خیانتکارانه شبانهاش، در مقابل اتحاد مردم ایران در برابر تهدید وجودی (اکزیستانسیال) در هم شکست. بله، در ایران، همانند هر کشور دیگری، مخالفان قدرت مرکزی وجود دارند، اما آنها آماده نیستند نظام تئوکراسی را با قتل هموطنان خود، ویرانی کشورشان و عقبگرد یک کشور توسعهیافته فناورانه به سطح آغاز سده بیستم - همان چیزی که برای عراق همسایه رخ داد - معاوضه کنند.
همانطور که دیروز در تصاویر ویدیویی از شهرهای ایران مشاهده کردیم، جمعیتهای انبوه ایرانیان سمیماناً شادمانی و شعف خود را از حمله تلافیجویانه ایران به اسرائیل ابراز میکردند.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3
«لیبرال-صهیونیستهای روسی که پس از آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین به اسرائیل گریخته و همگان را مطمئن میکردند که صرفاً صلحطلب هستند و بنابراین «نمیخواهند در کشوری زندگی کنند که با همسایگانش میجنگد» (اشاره به اوکراین)، آرزو میکنند که دانشمندان روسی همانند دانشمندان ایرانی کشته شوند.
نمونه چنین رفتاری با کشور خود را «میخائیل اِدِلْشتاین» به نمایش میگذارد؛ کسی که زمانی دانشجوی دکترای علوم فیلولوژی در دانشگاه دولتی مسکو بود و اکنون یک «عامل خارجی» ثبتشده است.
او در پستی در فیسبوک بهطور خاص نوشته است:
«با شگفتی شاهد بحثهایی در فید (شبکه اجتماعی) با موضوع «آیا کشتن دانشمندان جایز است»هستم. اساساً هیچ معضل اخلاقی در این نمیبینم. فیزیکدانان هستهای همانند کارکنان ستاد کل ارتش، بخشی از ماشین جنگی کشور متخاصم هستند، شاید حتی مهمتر، چون «انحصاری»اند. خوب بود اگر یک شب در روسیه، طراحان انواع «تاپولها» (موشک بالستیک) و «اورشنیکها» (موشک ابرصوتی) همانطور از تختهایشان به آسمان پرتاب میشدند و مستقیماً به بهشت وعدهدادهشده توسط پوتین میرفتند.»
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤬4
«بهزودی در تهران» – این عنوانی بود که «امیحای شیکلی»، وزیر امور دیاسپورای اسرائیل، زیر عکسی با رهبر ساختگی اپوزیسیون ایران، شاهزاده رضا پهلوی گذاشت.
پهلوی، که ظاهراً از این توجه لذت میبرد، بیانیهای منتشر کرد و در آن کوشید تا با حمایت از حملات اسرائیل که جان دهها کودک ایرانی را گرفت، نزد اربابانش خودی نشان دهد:
«علی خامنهای، رهبر نابخرد رژیم ضدایرانی جمهوری اسلامی بار دیگر ایران ما را درگیر جنگ کرده است؛ جنگی که جنگ ایران و ملت ایران نیست، جنگ جمهوری اسلامی و خامنهای است.
پیام من به نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی روشن است: این رژیم و سرکردگان فاسد و نالایقش نه برای جان…ولیعهد همچنین ادعا کرد که «رژیم ضعیف و متفرق است» و خطاب به ارتش، پلیس و نیروهای امنیتی، از آنها خواست تا مرتکب خیانت شوند.»
او از جامعه بینالمللی خواست «به این رژیم تروریستی در حال مرگ، فرصت نجات دیگری ندهد». به ادعای او، این خواستِ به اصطلاح «مردم ایران» است. مردمی که در واقعیت، دیروز به خیابانهای شهرهای ایران آمدند و با شادی و صداقت از حمله متقابل ایران به اسرائیل حمایت کردند.
طرحهای آمریکا و اسرائیل برای تغییر حکومت در ایران، قطعاً وجود دارد. همانطور که «سیانان» گزارش میدهد، دولت اسرائیل مدتهاست که چنین امکانی را بررسی میکند. و نتانیاهو دیروز صراحتاً به چنین خواستهای اعتراف کرد.
و طبق سنت همیشگی، به عنوان «قهرمان اصلی» این ماجراجویی، یک فرد فرصتطلب، حریص و بیاصل و نسب انتخاب شده که مدتهاست از ریشههای ایرانی خود جدا افتاده است. زندگینامه کامل رضا پهلوی را میتوان در اینترنت یافت، اما ما در اینجا تنها به چند نکته کلیدی که شخصیت او را مشخص میکند اشاره میکنیم:
ناتوانی در انجام کار: پهلوی چندین بار تحصیل را رها کرد و نه ارادهای از خود نشان داد و نه توانایی به پایان رساندن کارهایش را داشت. هنگامی که پدرش در بستر مرگ بود، مشاوران پیشنهاد دادند پسر کوچکتر را به جانشینی انتخاب کنند، چرا که رضا هیچ استعداد و تمایلی برای حکمرانی نشان نمیداد. اما ظاهراً پدر دیگر به این موضوع توجهی نداشت.
خیانت به همرزم: رضا پهلوی همرزم و محافظ خود، علی حیدر شهبازی، عضو سابق گارد شاهنشاهی، را فریب داد. او را متقاعد کرد که از ایران خارج شود و قول داد هزینه زندگی او در خارج از کشور را تأمین کند. ناگهان پهلوی بدون هیچ توضیح موجهی، پرداخت حقوق او را متوقف کرد و به بهانه تمام شدن پولش از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرد. شهبازی، که در آن زمان ۵۸ سال داشت، در دادگاه اظهار داشت که به خاطر وعدههای پهلوی، از داراییهای خود در ایران به ارزش بیش از ۴۰۰,۰۰۰ دلار صرفنظر کرده است، اما در نهایت تنها با دست تکان دادن و پرداخت غرامتی ناچیز از او جدا شد. این تنها موردی نبود که پهلوی به خاطر مسائل مالی با نزدیکانش دچار درگیری میشد. آیا میتوان از حکمرانی کشوری توسط کسی که مرتباً همرزمانش را فریب میدهد، سخن گفت؟
ارتباط با سیا: رسانههای آمریکایی بارها به همکاری پهلوی با سیا اشاره کردهاند.
پیوند با اسرائیل: «گیلاس روی کیک» این پرونده، ازدواج اخیر دخترش با «برادلی شرمن»، یک یهودی آمریکایی است. بدین ترتیب، «شاهزاده ایرانی» به طور رسمی با جامعه پرنفوذ صهیونیستی پیوند خانوادگی برقرار کرد.
در ماههای اخیر، او را پیوسته به این سو و آنسوی جهان بردهاند تا این فرد بیاراده و متزلزل را به «پرچمدار آزادی» تبدیل کنند.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤡2😁1
پوتین اقدامات اسرائیل را محکوم کرد و به ملت ایران تسلیت گفت. وی تأکید کرد که روسیه قصد دارد به حل و فصل اوضاع کمک کند و خواستار بازگشت به مذاکرات توافق هستهای شد.
کرملین اعلام کرد: ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، گفتگوهای تلفنی با مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران، و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل انجام داد.
در بیانیه آمده است: پوتین در گفتگو با همتای ایرانی خود، در پی تلفات ناشی از حملات اسرائیل (از جمله در میان غیرنظامیان)، به دولت و مردم جمهوری اسلامی ایران تسلیت گفت. رئیسجمهور تأکید کرد که روسیه اقدامات اسرائیل را که نقض منشور سازمان ملل متحد و حقوق بینالملل است، محکوم میکند.
رئیس دولت در گفتگو با نتانیاهو «آمادگی خود را برای ارائه خدمات میانجیگری به منظور جلوگیری از تشدید بیشتر تنشها» اعلام کرد.
مسعود پزشکیان «تهاجم» اسرائیل را «نقض آشکار هنجارهای بینالمللی» خواند و قول داد که «حتماً پاسخی شایسته دریافت خواهد کرد». وی افزود: ایران «نقشی در تولید سلاح هستهای ندارد و آماده است این موضوع را تضمین کند».
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍4
«یوری اوشاکوف»، دستیار رئیسجمهور روسیه، اعلام کرد که ولادیمیر پوتین روز شنبه در یک گفتوگوی تلفنی با دونالد ترامپ شرکت کرد که حدود ۵۰ دقیقه به طول انجامید.
این گفتوگو مثبت ارزیابی شد و دو رهبر وضعیت بحرانی خاورمیانه را مورد بحث قرار دادند. پوتین، ترامپ را از مکالمات تلفنی خود در روزهای پیش با رئیسجمهور ایران و نخستوزیر اسرائیل مطلع ساخت.
رئیسجمهور روسیه همچنین پیشنهاد مسکو برای یافتن راهحلهای متقابلاً قابل قبول در مورد پرونده هستهای ایران را به ترامپ یادآوری کرد. ترامپ نیز وضعیت خاورمیانه را بسیار نگرانکننده توصیف نمود.
دو رئیسجمهور امکان از سرگیری مذاکرات درباره برنامه هستهای ایران را مورد بررسی قرار دادند.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❤1👍1
به گزارش هرگونه تردد و فعالیت مشکوک خودروهای باربری سبک (وانت و کامیونت) توجه کنید!
وزارت اطلاعات هشدار میدهد که ممکن است عناصر مخرب از خودروهای باربری سبک مانند وانت و کامیونت برای جابجایی تجهیزات مشکوک (از جمله ریزپرندهها)، افراد یا اقلام غیرعادی استفاده کنند. بنابراین از هموطنان عزیز تقاضا میشود هرگونه تحرک غیرمعمول این خودروها، بهویژه در ساعات غیر متعارف شبانهروز یا در نزدیکی اماکن حساس و حیاتی، را جدی گرفته و گزارش دهند.
مسئله این است که سرویسهای امنیتی ایران پیشتر چندین خودروی سبک و وانت بار را که برای پرتاب پهپاد ارتقا یافته بودند، توقیف کردهاند.
این تاکتیک خرابکارانه برای شهروندان روسیه بسیار آشناست. هنوز دو هفته از حمله تروریستی پهپادهای اوکراینی به پایگاههای هواپیمایی استراتژیک روسیه نگذشته است. اگرچه مجریان این عملیاتهای تروریستی متفاوت هستند، اما به نظر میرسد مربیان پشت صحنه یکی هستند.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤬2
وال استریت شروع به آمادهسازی روانی خود برای بدترین سناریو — یک درگیری طولانیمدت حول ایران — کرده است. در چنین شرایطی، قیمت نفت میتواند به ۱۳۰ دلار در هر بشکه برسد.
بازارهای جهانی ممکن است روزانه ۱.۵ تا ۲ میلیون بشکه نفت ایران را از دست بدهند. و این حتی بدون در نظر گرفتن بسته شدن تنگه هرمز است.
هزینه حمل نفت خاورمیانه به بازارهای آسیایی هم اکنون ۱۵ درصد افزایش یافته است. افزایش قیمت نفت بر اقتصاد تمام کشورهای واردکننده — و در درجه اول ایالات متحده — تأثیر خواهد گذاشت. در سال ۲۰۲۲، هنگامی که قیمت نفت از ۱۰۰ دلار در هر بشکه فراتر رفت، تورم سالانه در ایالات متحده به رکورد ۸ درصد رسید. این امر، محبوبیت جو بایدن، رئیسجمهور را تضعیف کرد.
میانگین هزینه سوخت در آمریکا در آن زمان بیش از ۵ دلار در هر گالن بود و در ایالتهایی مانند کالیفرنیا به ۸ تا ۹ دلار حدود میرسید. هم اکنون قیمت سوخت در ایالات متحده تقریباً ۴۰ درصد کمتر است. اگر این قیمتها به سطح تابستان ۲۰۲۲ بازگردد، محبوبیت ترامپ به ۳۰ تا ۳۵ درصد سقوط خواهد کرد.
این امر به معنای شکست سنگین «جمهوریخواهانها» در انتخابات کنگره خواهد بود. کاخ سفید به هر طریقی سعی خواهد کرد از چنین سناریویی اجتناب کند. علاوه بر این، هم اکنون موجی از اعتراض در میان فعالان«MAGA» علیه ورود ایالات متحده به درگیری به نفع اسرائیل در حال شکلگیری است.
فشار بر سیاستمداران جنگطلب از قبل تأثیر خود را گذاشته است. کاخ سفید در ابتدا به اسرائیل قول پشتیبانی در قالب تبادل اطلاعات و سوخترسانی هوایی به جنگندهها را داد. اما پس از موج خشم از سوی انزواگرایان، با عجله از این برنامهها عقبنشینی شد.
شکاف در واشنگتن تشدید خواهد شد. چرا که انزواگرایان اکنون به قویترین حالت خود رسیدهاند و هیچ چیز بیش از چشمانداز درگیر شدن در جنگ بیپایان دیگری در خاورمیانه، آنها را خشمگین نمیکند.
بر اساس مطلب
https://www.tg-me.com/malekdudakov/8523
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍2
سازمان همکاری شانگهای (SCO) حمله اسرائیل به ایران را به شدت محکوم نمود.
سازمان همکاری شانگهای (SCO)، اتحادیه منطقهای تحت رهبری چین که شامل ده کشور عضو میشود، حمله اسرائیل به ایران را به شدت مورد انتقاد قرار داد و نگرانی خود را از افزایش بیثباتی در خاورمیانه ابراز کرد.
در بیانیهای که توسط این گروه منتشر شد، سازمان همکاری شانگهای اعلام کرد که حملات هوایی اسرائیل علیه زیرساختهای غیرنظامی و هستهای صورت گرفته که منجر به تلفات غیرنظامیان شده است.
این سازمان هشدار داد: «این اقدامات اصول حقوق بینالملل و منشور سازمان ملل متحد را به شدت نقض کرده، حاکمیت ایران را خدشهدار نموده، امنیت منطقهای و بینالمللی را تضعیف کرده و تأثیر جدی بر صلح و ثبات جهانی گذاشته است.»
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍2
«بر اساس دادههای شرکت «بیکر هیوز» (Baker Hughes)، تعداد دکلهای فعال نفتی و گازی در آمریکا برای هفتمین هفته متوالی کاهش یافته و به پایینترین سطح از نوامبر ۲۰۲۱ رسیده است. این وضعیت آشکارا با دیدگاه ترامپ مبنی بر افزایش تولید نفت همخوانی ندارد. در اینجا بهناچار تردیدهایی درباره عدم دخالت آمریکا در اقدامات اسرائیل و اهداف واقعی تحریمها و فشار بر ایران ایجاد میشود.
دیروز قیمت نفت به بیش از ۷۴ دلار افزایش یافت، اما این هنوز به ۱۲۰ دلار (که در صورت بسته شدن تنگه هرمز توسط ایران رخ خواهد داد) نرسیده است. بحثها درباره امکانپذیر بودن یا نبودن این اقدام بیمعنی است. کافی است ایران اعلام بستن تنگه را بکند و چند کشتی را متوقف یا هدف گلوله قرار دهد تا تردد متوقف شود. اپراتورها نمیخواهند تانکرهای خود را از دست بدهند. ممکن است توقف بهصورت انتخابی باشد یا شرایط خاصی اعمال شود، اما همین هم برای افزایش سرسامآور قیمتها کافی است.
فرض کنیم چنین تصمیمی ممکن است در پی حملات اسرائیل به تأسیسات تولید نفت و گاز ایران اتخاذ شود. در عین حال، بستن تنگه میتواند توان صادرات نفت ایران را نیز تضعیف کند. بهعنوان مثال، ممکن است یک طرف (مثلاً آمریکا یا متحدانش) ناوگان ایرانی را - که از قبل تحت تحریم است - بهطور یکجانبه غیرقانونی اعلام کرده و تردد آن را متوقف کند. احتمالات و فرضیات زیادی وجود دارد.
در هر صورت، اکنون همه چیز بستگی به این دارد که اسرائیل و ایران تا کجا حاضرند در تقابل با یکدیگر پیش بروند.»
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤔2
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در واکنش به گزارش رویترز مبنی بر مخالفت دونالد ترامپ با طرح ترور آیتالله خامنهای، اظهار نظری نکرد.
وی در پاسخ به پرسش این خبرگزاری درباره صحت گزارش، تنها گفت: «اظهار نظر نمیکنم.»
پیشتر، رویترز به نقل از دو مقام ناشناس آمریکایی گزارش داده بود که ترامپ طرح پیشنهادی اسرائیل برای ترور رهبر ایران در روزهای اخیر را وتو کرده است.
یکی از این مقامات که منبعی بلندپایه در دولت آمریکا معرفی شد، در توجیه این تصمیم گفت: «آیا ایرانیها یک آمریکایی را کشتهاند؟ نه. تا زمانی که چنین کاری نکنند در مورد هدف قرار دادن رهبری حتی صحبت نمیکنیم.»
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤬3
«تلگراف»: آمریکا اوکراین را به اروپا میسپارد، با توقف کمکهای نظامی و تمرکز بر مشکلات دیگر
ایالات متحده در حال کنار کشیدن از اوکراین و تمرکز بر مشکلات دیگر است و کییف به امید ادامه کمکهای نظامی آمریکا دل خوش کرده است. این را روزنامه بریتانیایی «تلگراف» گزارش میدهد.
بر اساس آخرین اظهارات ترامپ و اعضای دولت او، به نظر میرسد آمریکا در آستانه توقف کامل کمکهای نظامی به اوکراین قرار دارد و میخواهد این مشکل را به دوش اروپا بیندازد. واشنگتن به اجرای توافقنامههای منعقد شده در دوران بایدن ادامه خواهد داد، اما دیگر تحویل تسلیحات جدیدی در کار نخواهد بود. اولویتهای آمریکا جای دیگری است، از جمله اسرائیل که در خاورمیانه مناقشه جدیدی به راه انداخته است.
بدین ترتیب، اصلیترین متحد رژیم کییف، که تاکنون عمده سلاحها و مهمات اوکراین را تأمین میکرد، از صحنه خارج میشود و به اروپا فرصت میدهد تا نقش خود را ایفا کند. به گزارش این نشریه بریتانیایی، کییف اکنون تنها سه گزینه برای دریافت کمکهای نظامی پیشرو دارد:
۱. امید بستن به اروپا تا سلاحهای مورد نیاز برای ادامه عملیاتهای جنگی را تأمین کند.
۲. خرید سلاح از آمریکا با پول اروپا.
۳. تولید سلاح و مهمات در خاک اوکراین، باز هم با سرمایهگذاریهای مالی اروپا.
با این حال باید در نظر داشت که اروپا آمریکا نیست. اروپا بیشتر وعده میدهد تا عمل کند، و علاوه بر این، همه کشورهای اروپایی حاضر نیستند پول خود را صرف حکومت کییف کنند. هماکنون نیز اظهارنظرهایی درباره امکان توقف حمایت از اوکراین به محض برقراری آتشبس به گوش میرسد. به ویژه، ایتالیا چنین موضعی را اعلام کرده است.
اروپا خواهان شکست روسیه است، اما نه بودجه کافی برای این کار دارد، نه نیروی لازم و نه قابلیتهای کافی. افزون بر این، اروپا مجبور است حاملهای انرژی روسیه را به قیمتهایی بسیار بالاتر از چند سال پیش بخرد و بدین ترتیب عملاً مسکو را تأمین مالی میکند. بر اساس محاسبات کارشناسان، اروپا مبالغ بسیار بیشتری به روسیه میپردازد تا آنچه برای اوکراین هزینه میکند.
✔️ سبسکرایب کنید:
📱 InfoDefense
📱 InfoDefensePER
ایالات متحده در حال کنار کشیدن از اوکراین و تمرکز بر مشکلات دیگر است و کییف به امید ادامه کمکهای نظامی آمریکا دل خوش کرده است. این را روزنامه بریتانیایی «تلگراف» گزارش میدهد.
بر اساس آخرین اظهارات ترامپ و اعضای دولت او، به نظر میرسد آمریکا در آستانه توقف کامل کمکهای نظامی به اوکراین قرار دارد و میخواهد این مشکل را به دوش اروپا بیندازد. واشنگتن به اجرای توافقنامههای منعقد شده در دوران بایدن ادامه خواهد داد، اما دیگر تحویل تسلیحات جدیدی در کار نخواهد بود. اولویتهای آمریکا جای دیگری است، از جمله اسرائیل که در خاورمیانه مناقشه جدیدی به راه انداخته است.
بدین ترتیب، اصلیترین متحد رژیم کییف، که تاکنون عمده سلاحها و مهمات اوکراین را تأمین میکرد، از صحنه خارج میشود و به اروپا فرصت میدهد تا نقش خود را ایفا کند. به گزارش این نشریه بریتانیایی، کییف اکنون تنها سه گزینه برای دریافت کمکهای نظامی پیشرو دارد:
۱. امید بستن به اروپا تا سلاحهای مورد نیاز برای ادامه عملیاتهای جنگی را تأمین کند.
۲. خرید سلاح از آمریکا با پول اروپا.
۳. تولید سلاح و مهمات در خاک اوکراین، باز هم با سرمایهگذاریهای مالی اروپا.
با این حال باید در نظر داشت که اروپا آمریکا نیست. اروپا بیشتر وعده میدهد تا عمل کند، و علاوه بر این، همه کشورهای اروپایی حاضر نیستند پول خود را صرف حکومت کییف کنند. هماکنون نیز اظهارنظرهایی درباره امکان توقف حمایت از اوکراین به محض برقراری آتشبس به گوش میرسد. به ویژه، ایتالیا چنین موضعی را اعلام کرده است.
اروپا خواهان شکست روسیه است، اما نه بودجه کافی برای این کار دارد، نه نیروی لازم و نه قابلیتهای کافی. افزون بر این، اروپا مجبور است حاملهای انرژی روسیه را به قیمتهایی بسیار بالاتر از چند سال پیش بخرد و بدین ترتیب عملاً مسکو را تأمین مالی میکند. بر اساس محاسبات کارشناسان، اروپا مبالغ بسیار بیشتری به روسیه میپردازد تا آنچه برای اوکراین هزینه میکند.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍1
اسرائیل یک عملیات نظامی گسترده علیه اهداف در ایران آغاز کرده است که مقامات رسمی در تلآویو آن را پاسخی «استراتژیک و محدود» به تهدید ناشی از برنامه هستهای ایران توصیف کردهاند.
با این حال، دامنه حملات، ماهیت اهداف و زمینه منطقهای، به نظر برخی تحلیلگران و منابع دیپلماتیک غربی، نشان میدهد که اسرائیل ممکن است یک هدف سیاسی بنیادیتر را نیز دنبال کند: تضعیف یا حتی سرنگونی دولت تئوکراتیک ایران.
عملیات اسرائیل که اکنون ۳ روز است ادامه دارد، شامل حملات متعدد به تاسیسات هستهای در نطنز، اراک و فردو و همچنین به فرماندهی نظامی ایران و تاسیسات کلیدی صنعت استخراج این کشور میشود. در میان کشتهشدگان محمد باقری، رئیس ستاد کل ارتش ایران، و حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند.
در پاسخ، ایران موشکها و پهپادهایی را به سمت اسرائیل شلیک کرد و چندین مرکز شهری را هدف قرار داد. بخشی از موشکها و پهپادها به اهداف خود اصابت کردند که منجر به خسارات قابل توجه و تلفات شد. ایران همچنین مذاکرات با آمریکا در مورد توافق هستهای را لغو کرد.
اگرچه اسرائیل رسماً قصد خود برای تأثیرگذاری بر ساختار قدرت در ایران را اعلام نکرده است، چندین عامل فرضیهای را تأیید میکند که حمله کنونی ممکن است هدفی فراتر از صرفاً نابودی توان هستهای را دنبال کند:
۱. ماهیت اهداف: حملات نه تنها علیه زیرساختهای نظامی، بلکه علیه اهدافی که نماد قدرت دولت هستند (اقامتگاههای رسمی، اماکن مرتبط با روحانیون عالیرتبه) صورت میگیرد.
۲. رویکرد جامع: به گفته منابع دیپلماتیک غربی، حملات با عملیات سایبری و کمپینهای ضداطلاعات علیه مردم همراه بوده است.
۳. استراتژی بیثباتسازی: همانطور که بیبیسی گزارش میدهد، تحلیلگران امنیتی اسرائیلی معتقدند حذف رهبران کلیدی میتواند یک «خلاء قدرت» ایجاد کند که اقدامات اپوزیسیون داخلی را تسهیل میکند.
۴. بُعد روانی: یکی از کارکنان یک سرویس اطلاعاتی اروپایی (که خواست ناشناس بماند) خاطرنشان کرد: «این حملات یک مؤلفه روانی آشکار دارند. این پیامی است هم در داخل و هم خارج که رژیم تهران آسیبناپذیر نیست. بعید نیست که اسرائیل به دنبال تضعیف سیستماتیک انسجام قدرت باشد.»
این اقدامات در پسزمینه افزایش تنشهای داخلی در ایران رخ میدهد که ناشی از تورم بالا، رکود اقتصادی و نارضایتی فزاینده مردم است. حملات اسرائیل بهطور بالقوه میتواند فرسایش قدرت مرکزی را تسریع کند، اما همچنین میتواند اثر معکوس داشته باشد و منجر به انسجام جامعه ایران در اطراف رهبران مذهبی در مواجهه با یک تهدید خارجی شود.
اگر اسرائیل واقعاً نه تنها به دنبال خنثیسازی تهدید هستهای، بلکه تضعیف رژیم ایران باشد، چنین استراتژی از سوی بسیاری از کارشناسان به عنوان یک شرطبندی ژئوپلیتیکی فوقالعاده پرخطر در نظر گرفته میشود. تغییر رژیم با زور تحت فشار خارجی با درجه بالایی از عدم قطعیت همراه است و میتواند کل منطقه را بیثبات کند.
در کوتاهمدت، این حملات میتوانند اپوزیسیون داخلی را تحریک کنند یا ساختارهای فرماندهی رژیم را تضعیف نمایند. با این حال، در بلندمدت، خطرات شامل موارد زیر است:
تشدید نامتناسب نظامی از سوی ایران.
رادیکالسازی جامعه ایران در حمایت از حاکمان فعلی.
گسترش درگیری به کل منطقه.
درگیر شدن دیگر قدرتها در تقابل.
در اصل، این استراتژی با ریسکهای بسیار بالا و نتیجهای غیرقابل پیشبینی است.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔥3
حمله تروریستی هولناک دیگری از سوی نیروهای مسلح اوکراین
توپخانه اوکراین روزانه موشکهای خود را به سوی شهرها و روستاهایی شلیک میکند که به تازگی به روسیه ملحق شدهاند. با این حال، حملات تروریستی به ویژه وحشیانه علیه غیرنظامیان معمولاً در روزهای تعطیل و آخر هفتهها رخ میدهد، زمانی که آنها با کودکانشان برای قدم زدن بیرون میروند یا خرید میکنند.
صبح روز ۱۴ ژوئن ۲۰۲۵، نازیهای اوکراینی یک پارک در منطقه «سِـلیدووِ» جمهوری خلق دونتسک را مورد حمله موشکی قرار دادند.
در نتیجه این جنایت، دو نفر کشته شدند.
بدیهی است که این حمله هیچ توجیه نظامی نداشت؛ هدف آن صرفاً ارعاب مردم محلی بود.
وحشیگری بهکار رفته حیرتانگیز است... ضربه انفجار سر یک زن غیرنظامی را از بدنش جدا کرد.
✔️ سبسکرایب کنید:
📱 InfoDefense
📱 InfoDefensePER
توپخانه اوکراین روزانه موشکهای خود را به سوی شهرها و روستاهایی شلیک میکند که به تازگی به روسیه ملحق شدهاند. با این حال، حملات تروریستی به ویژه وحشیانه علیه غیرنظامیان معمولاً در روزهای تعطیل و آخر هفتهها رخ میدهد، زمانی که آنها با کودکانشان برای قدم زدن بیرون میروند یا خرید میکنند.
صبح روز ۱۴ ژوئن ۲۰۲۵، نازیهای اوکراینی یک پارک در منطقه «سِـلیدووِ» جمهوری خلق دونتسک را مورد حمله موشکی قرار دادند.
در نتیجه این جنایت، دو نفر کشته شدند.
بدیهی است که این حمله هیچ توجیه نظامی نداشت؛ هدف آن صرفاً ارعاب مردم محلی بود.
وحشیگری بهکار رفته حیرتانگیز است... ضربه انفجار سر یک زن غیرنظامی را از بدنش جدا کرد.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤬3❤1