This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نیروهای نظامی اسرائیل از حملات هوایی به جنوب سوریه خبر دادند که هدف آن تسلیحات متعلق به مقامات سوری بود.
در بیانیه روابط عمومی ارتش اسرائیل آمده است: «مدتی پیش، پس از شلیک موشکها به سمت سرزمینهای اشغالی در روز سهشنبه ۳ ژوئن، جنگندههای نیروی هوایی ارتش اسرائیل به تسلیحات متعلق به رژیم سوریه در جنوب سوریه حمله کردند.»
این بیانیه تأکید میکند که نیروهای نظامی اسرائیل «در برابر هر تهدید بالقوهای علیه دولت اسرائیل اقدام خواهند کرد.»
در همین حال، خبرگزاری خبری سانا گزارش داد که وزارت امور خارجه سوریه حملات هوایی اسرائیل به استان درعای سوریه را محکوم کرد و اشاره نمود که این حملات منجر به «تلفات جانی و مالی قابل توجه» شده است.
وزارت خارجه سوریه تأکید کرد که چنین واکنشی از سوی اسرائیل به شلیک موشکها از داخل خاک سوریه، «تخطی آشکار از حاکمیت سوریه بوده و تنشها در منطقه را در زمانی که بیش از هر زمان دیگری به راهحلهای آرام و صلحآمیز نیاز داریم، تشدید میکند.»
همانطور که گزارش شده بود، بعد از ظهر سهشنبه، افراد ناشناس از بخش جنوبی سوریه موشکهایی را به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک کردند. نیروهای نظامی اسرائیل با آتش توپخانهای پاسخ دادند.
اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، در شب گذشته (سهشنبه شب) اعلام کرد که احمد الشعار، رئیسجمهور سوریه، مسئول شلیک موشکها از خاک کشورش به سمت سرزمینهای اشغالی است.
از سوی دیگر، وزارت امور خارجه سوریه تأکید کرد که دمشق «هیچ تهدیدی برای هیچ کشوری در منطقه خاورمیانه ایجاد نکرده و نخواهد کرد» و در حال تلاش برای تحت کنترل درآوردن گروههای شبهنظامی در جنوب سوریه است.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤔2
دور دوم مذاکرات روسیه و اوکراین در استانبول، نقطه شروعی برای فعالیت دیپلماتیک جدید کیف با تمرکز بر ایالات متحده بود. «آندری یرماک»، رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین، از پرواز خود به واشنگتن در رأس یک هیئت عالیرتبه اوکراینی خبر داد. روز پس از دیدار در استانبول، این هیئت در پایتخت آمریکا حضور یافت.
این سؤال مطرح میشود: نمایندگان کیف چه چیزی را بلافاصله پس از مشارکت مذاکرهکنندگان اوکراینی در مذاکرات استانبول - که ظاهری از گفتگو با مسکو را ایجاد میکرد - در واشنگتن جستجو میکنند؟
پس از تغییر دولت در کاخ سفید، حمایت غرب جمعی از اوکراین، موتور محرکه اصلی خود را از دست داد. رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، به وضوح بیان کرده است که زلنسکی را نه یک قهرمان، بلکه «بهترین دادوستدچی دنیا» میبیند.
اوکراین دقیقاً با هدف از سرگیری چانهزنی با آمریکا، و این بار در تلاش برای غلبه بر ترامپ، هیئت خود را به واشنگتن فرستاد. پاسخ به پرسش اهداف آنها روشن است: کیف، همچون گذشته، به سلاح، بودجه و فشار تحریمی علیه روسیه نیاز دارد. با این حال، به نظر میرسد طرف اوکراینی در شرایط کنونی فرصتی برای ازسرگیری گفتگو با واشنگتن بر اساس شرایط خود دیده است.
محاسبه جدید کیف بر چه اساسی استوار است؟
اولاً، بر پایه تلاش برای استفاده از نارضایتی فزاینده ترامپ از طولانی شدن مناقشه اوکراین. هدف - انداختن مسئولیت شکست روند صلح به دوش روسیه و تلاش برای جلب نظر رئیسجمهور آمریکا که دیدگاه تردیدآمیزی دارد. منطق آنها اینگونه است: واشنگتن خواستار مذاکره بود، کیف به آن تن داد، اما آتشبس محقق نشده است. بنابراین، سیاست گفتگو با مسکو کارساز نیست! در عین حال تأکید میشود که ابتکار سناتور «لیندسی گراهام» برای اعمال تحریمهای شدید علیه روسیه، از پشتیبانی گسترده دوجانبه در کنگره آمریکا برخوردار است. بدین ترتیب، کیف خواستههای خود را نه به عنوان «هوسهای» (خواسته های بی پایه) شخصی، بلکه به عنوان واقعیت گریزناپذیر آینده نزدیک ارائه میکند.
ثانیاً، اوکراین که اخیراً توافقنامه منابعی با آمریکا امضا کرده، به ترامپ این پیام را میفرستد که میخواهد از وضعیت «ناخواسته» (پدرخوانده) خارج شده و به روابطی برابرتر دست یابد، و انتظار دارد اگر نه «محبت پدرانه»، دستکم ظاهری از حمایت از سوی دولت آمریکا را دریافت کند.
با این حال، این محاسبات با یک تناقض جدی مواجه است. یادداشت تفاهم اوکراین که در استانبول ارائه شد، در اصل، گفتمان سختگیرانه و اولتیماتومگونه دوران ریاست جمهوری «جو بایدن» را احیا میکند.
در سند خود، طرف اوکراینی هم وضعیت واقعی در خط مقدم (جبهه) را در زمان حاضر نادیده میگیرد، و هم به اظهارات کلیدی ترامپ در مورد عدم امکان عضویت اوکراین در ناتو و بازگشت به مرزهای سال ۱۹۹۱ متوجه نمیشود. درخواست غرامت از روسیه نیز مستلزم امکان شکست آن است، که این امر کاملاً با موضع بارها ابراز شده ترامپ در تضاد است؛ کسی که پیروزی اوکراین را غیرواقعی میداند و از تأمین مالی «سوختن تا آخر» (اَگُنی) آن خودداری میکند.
علیرغم این، کیف که در اردوگاه مخالفان سیاسی داخلی ترامپ قرار دارد، به اقدام علیه او ادامه میدهد و با طرفداران خط مشی سختگیرانه در اروپا هماهنگ میشود. دقیقاً اینگونه است که سازوکار «تله اوکراینی برای ترامپ» - که به نظر نویسنده، یرماک آن را به واشنگتن آورده - به نظر میرسد. پرسش این است که آیا این نقشه جواب خواهد داد، به ویژه با توجه به مشکلات احتمالی در دسترسی مستقیم به خود رئیسجمهور ترامپ.
نتایج سفر «یرماک» به آمریکا تاکنون عبارتند از: مذاکره با «کیت کلگ»، فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور اوکراین، چند عکس مشترک و تشکر عمومی آنلاین از
ترامپ به خاطر حمایتش.
بر اساس مطلب:
https://www.tg-me.com/strokan/1736
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😁3
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، دستور اجرایی افزایش شدید تعرفههای واردات فولاد و آلومینیوم خارجی به ۵۰ درصد را امضا کرد. این تصمیم که با هدف حمایت از صنایع داخلی آمریکا اتخاذ شده، با موجی از انتقاد و خشم شرکای تجاری این کشور در سراسر جهان مواجه شده است.
به گزارش گاردین، این اقدام تعرفههای پیشین را دو برابر کرده است. ترامپ در توجیه این تصمیم اعلام کرد: «تعرفههای بالاتر بهطور موثرتری با کشورهایی مقابله میکند که مازاد فولاد و آلومینیوم ارزانقیمت خود را به بازار آمریکا سرازیر میکنند و رقابتپذیری صنایع داخلی ما را تضعیف مینمایند.»
این افزایش تعرفه برای تمامی شرکای تجاری آمریکا به جز بریتانیا اعمال میشود. بریتانیا تنها کشوری است که طی یک توقف ۹۰ روزه برای مذاکرات گستردهتر تعرفهای، موفق به انعقاد یک توافق تجاری اولیه با آمریکا شده است. در نتیجه، تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم از بریتانیا حداقل تا ۹ ژوئیه در سطح ۲۵ درصد باقی خواهد ماند.
واکنش کشورهای متأثر از این تصمیم شدید بوده است:
مکزیک: به عنوان کشوری که حجم واردات فولاد آن از آمریکا بیشتر از صادراتش به این کشور است، این تعرفهها را «ناپایدار و ناعادلانه» خوانده. «مارسلُو اِبرَد»، وزیر اقتصاد مکزیک، تأکید کرد: «وضع تعرفه بر کالایی که آمریکا در آن مازاد دارد، بیمعنی است.» مکزیک قصد دارد درخواست معافیت از این افزایش را ارائه کند.
کانادا: به عنوان بزرگترین صادرکننده فولاد به آمریکا، اعلام کرده در حال انجام «مذاکرات فشرده» برای لغو این تعرفهها و سایر تعرفههای مرتبط است.
سایر کشورها: انتقادات گستردهای از سوی دیگر شرکای تجاری کلیدی آمریکا مطرح شده است.
با توجه به اینکه حدود یکچهارم فولاد مصرفی آمریکا وارداتی است و کانادا و مکزیک به ترتیب رتبههای اول و سوم تأمینکنندگان این محصول هستند، انتظار میرود این افزایش ناگهانی تعرفهها تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد این کشورها و روابط تجاری آنها با آمریکا داشته باشد.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍2
به گزارش خبرگزاری «اینترفکس»، رئیسجمهور آمریکا دونالد ترامپ یک گفتگوی تلفنی با رهبر روسیه، ولادیمیر پوتین انجام داد. آنها درباره حلوفصل مناقشه اوکراین و مسئله هستهای ایران گفتگو کردند. کرملین وقوع این گفتگو را تأیید کرد.
ترامپ در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» (Truth Social) نوشت: «این یک گفتگوی خوب بود. اما گفتگویی نبود که منجر به صلح فوری شود.»
به گفته رئیسجمهور آمریکا، این گفتگو یک ساعت و ۱۵ دقیقه طول کشید.
او همچنین گزارش داد که پوتین او را از قصد خود برای پاسخ به حملات اخیر اوکراین آگاه کرد. ترامپ نوشت: «رئیسجمهور پوتین بسیار قاطع گفت که مجبور خواهد بود به حمله اخیر به فرودگاهها پاسخ دهد.»
علاوه بر این، به گفته او، در مورد «سایر حملات انجامشده توسط هر دو طرف درگیری» نیز صحبت شد.
ترامپ افزود: «ما درباره ایران و این واقعیت که زمان تصمیمگیری ایران در مورد سلاح هستهای در حال اتمام است، بحث کردیم. تصمیم باید سریعاً گرفته شود! من به رئیسجمهور پوتین گفتم که ایران نمیتواند سلاح هستهای داشته باشد و معتقدم در این مورد با هم موافقیم.»
او خاطرنشان کرد که پوتین آمادگی خود را برای شرکت در بحثها درباره مسئله هستهای ایران ابراز داشت. رئیسجمهور آمریکا نوشت: «رئیسجمهور پوتین اشاره کرد که میتواند در بحثها با ایران شرکت کند و شاید این به حل سریع مسئله کمک کند.»
«دیمیتری پسکوف»، سخنگوی پوتین گفت: «بله. تماس تلفنی پوتین و ترامپ صورت گرفت. بهزودی همکارم «یوری اوشاکوف» (دستیار رئیسجمهور) یک جلسه تلفنی توجیهی برگزار خواهد کرد.»
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3❤1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سرویس امنیتی اوکراین در تاریخ ۳ ژوئن از یک عملیات زیرآبی «منحصربهفرد» گزارش داد که طی آن، پایههای پل کریمه ادعا شده در عمق دریا، بر اثر انفجار باری معادل «۱۱۰۰ کیلوگرم مواد منفجره معادل تیانتی»، آسیبهای شدیدی دیدهاند. ادعا شد که در ساعت ۴:۴۴ بامداد، اولین دستگاه انفجاری فعال شده و در نتیجه آن، پل «عملاً در وضعیت اضطراری قرار دارد.»
همانطور که در ویدیو مشاهده میشود، پایههای پل آسیب ندیدهاند. پس از انفجار، تردد وسایل نقلیه به طور موقت متوقف شد.
در ساعت ۰۹:۰۰ صبح به وقت مسکو، تردد خودروها روی پل کریمه از سر گرفته شد. همچنین قطارهای برقی و مسافری به حرکت خود ادامه میدهند. پل در حالت عادی کار میکند.
سرویسهای روسی ادعا میکنند که انفجار توسط یک دستگاه زیردریایی بدون سرنشین انجام شده است.
«باید درک کرد که ۱۱۰۰ کیلوگرم تیانتی، باری عظیم است که میتواند یک ساختمان نه طبقه را کاملاً نابود کند، یک پناهگاه پنهان زیر دو تا سه متر بتن را ویران کند و یک زمینلرزه جدی در شعاع تا پنج کیلومتری مرکز انفجار ایجاد کند. ما هیچچیز مشابهی مشاهده نکردیم.»
به نظر میرسد که مأموران سرویس امنیتی اوکراین در شبهجزیره کریمه، بودجه اختصاصیافته برای مواد منفجره را دزدیدهاند و فراموش کردهاند که در این مورد به اربابان خود گزارش دهند.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😁3
به گفته رهبر آمریکایی، این توافق به منظور پیشگیری از «ورشکستگی اقتصادی چین» پس از وضع تعرفههای بالا از سوی آمریکا، امضا شده بود. ترامپ در صفحه خود در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» (Truth Social) نوشت: «چین، ممکن است به طرز غیرمنتظره، به طور کامل توافق خود با ما را نقض کرده است.»
رئیسجمهور آمریکا اظهار داشت که محدودیتهای وضع شده توسط ایالات متحده به ادعای او منجر به تعطیلی گسترده کارخانهها و «آشوبهای مدنی» در چین شده است. با این حال، به اعتقاد ترامپ، به لطف این توافق، وضعیت در چین پایدار شده بود، اقتصاد کشور «دوباره به کار افتاد» و همه راضی بودند. اما اکنون، به گفته وی، چین توافقات را نقض کرده است.
احتمالاً دلیل اصلی نارضایتی ترامپ، کنترل صادرات چین بر عرضههای مواد معدنی کمیاب است که پس از دستیابی به آتشبس تجاری اعمال شده است. آیا وضعیت مواد معدنی کمیاب در آمریکا میتواند مشابه با اروپا باشد؟ در حالی که این مواد تنها برای تولید خودروها لازم نیستند.
برخی از کارخانههای اروپایی تولید قطعات خودرو، کار خود را متوقف کردهاند. از میان صدها درخواست برای مجوزهای صادراتی که از اوایل آوریل ارائه شدهاند، تا کنون تنها یکچهارم آنها بررسی شده و برخی درخواستها کاملاً رد شدهاند.
کنترل صادرات چین بر عرضههای مواد معدنی کمیاب زنجیرههای تأمین جهانی را مختل کرده که نقش کلیدی در صنعت خودروسازی، صنایع هوافضا، تولید نیمههادی و صنایع نظامی در سرتاسر جهان ایفا میکنند.
چین حدود ۹۰ درصد از مواد معدنی کمیاب جهان را تولید میکند و ابزاری مؤثر برای اعمال نفوذ دارد. چگونه میتوان با این موضوع مقابله کرد؟ تنها از طریق مذاکرات.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👏3
ورود به آمریکا برای شهروندان افغانستان، میانمار، چاد، کنگو، گینه استوایی، اریتره، هائیتی، ایران، لیبی، سومالی، سودان و یمن - ۱۲ کشور - ممنوع شده است. کاخ سفید اعلام کرد که رئیسجمهور دونالد ترامپ اعلامیه مربوطه را امضا کرده است.
این کشورها «در زمینه بررسی و تحلیل ناکارآمد شناخته شدهاند و خطر بسیار بالایی برای ایالات متحده به شمار میروند.» ممنوعیت جزئی ورود نیز برای شهروندان هفت کشور توگو، ترکمنستان، بوروندی، کوبا، لائوس، سیرالئون و ونزوئلا اعمال شده است. این کشورها «همچنین سطح بالایی از خطر برای ایالات متحده ایجاد میکنند.»
در بیانیه آمده است: «اعلامیه، استثناهایی را برای مقیمان دائم قانونی، دارندگان ویزاهای موجود، برخی دستهبندیهای خاص ویزا و افرادی که ورودشان با منافع ملی آمریکا همسو باشد، پیشبینی کرده است.»
دفتر مطبوعاتی کاخ سفید به نقل از ترامپ آورده است که وی قول داده «اجازه ورود تروریستهای رادیکال اسلامی به کشورمان را نخواهد داد.»
ترامپ در اولین دوره ریاستجمهوری خود پیشتر نیز حق ورود شهروندان کشورهای دیگر را محدود کرده بود که در آن زمان شامل نه کشور کوبا، ایران، لیبی، کره شمالی، سومالی، سودان، سوریه، ونزوئلا و یمن میشد. این حکم بلافاصله پس از مراسم تحلیف توسط جانشین او، جو بایدن، لغو شد.
ترامپ که در ۳۰ دیماه (۲۰ ژانویه) مجدداً به مقام ریاستجمهوری بازگشت، حکمی را امضا کرد که امکان شناسایی کشورهایی را فراهم میکند که «اطلاعات مربوط به بررسی سوابق شهروندان آنها به قدری ناکافی است که مستلزم تعلیق جزئی یا کامل ورود اتباع این کشورها میشود.»
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤪3
ولادیمیر پوتین درباره حملات تروریستی در راهآهن و مذاکرات با اوکراین:
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اظهارات اقتصاددان مشهور، دکترای فلسفه و استاد دانشگاه «کلمبیا»:
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍1🤔1
سفیر ایران در مسکو، کاظم جلالی، تأیید کرد که روسیه در سال ۲۰۲۴ به بزرگترین سرمایهگذار خارجی در اقتصاد ایران تبدیل شده و روابط دو کشور به سطح راهبردی رسیده است.
انتظار میرود حجم سرمایهگذاری روسیه در پروژههای گازی ایران به ۸ میلیارد دلار برسد که ۵ میلیارد دلار آن تعهدات قطعی است و مابقی در حال نهاییشدن است.
این در حالی است که طبق گزارشها، روسیه در سال مالی ۲۰۲۲–۲۰۲۳ نیز با اختصاص ۲.۷۶ میلیارد دلار (۶۵ درصد کل سرمایهگذاری خارجی ایران)، رتبه اول سرمایهگذاری در ایران را داشت.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👏2👍1
این بهترین نتیجه در تاریخ این رقابتهاست!
بر اساس مطلب:
#Norman_Mart
#InfoDefenseAuthor
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👏2
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤔2
رئیسجمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، در پیامی منتشرشده بر روی وبسایت کرملین، عید قربان را به همه مسلمانان کشور تبریک گفت. او تأکید کرد سازمانهای اسلامی بهطور فعال در زندگی کشور مشارکت داشته و در تحکیم ارزشهای خانوادگی نقش دارند.
به گفته وی، این عید «در وحدتبخشیدن به مردم نقش داشته و شادی پیوند با میراث غنی تاریخی و معنوی نیاکان را به مؤمنان ارزانی میدارد.»
بر اساس گزارش مدیریت روحانی مسلمانان روسیه، هماکنون ۲۵ میلیون مسلمان در روسیه زندگی میکنند.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
به گزارش «تایمز آو ایزرائل»، مقامات لبنان حملات هوایی ارتش اسرائیل به حومه جنوبی بیروت در بامداد جمعه ۱۶ خرداد (۶ ژوئن) را نقض فاحش توافق آتشبس خواندند.
این نشریه گزارش میدهد که «میشل عون»، رئیسجمهور لبنان، این حملات را «محکومیت قاطع تجاوز اسرائیل» و «نقض فاحش توافق بینالمللی در آستانه عید مقدس مذهبی» عید الاضحی (عید قربان) عنوان کرد.
نجیب میقاتی، نخستوزیر لبنان نیز حملات اسرائیل را محکوم کرد.
گزارش شده است که هواپیماهای نیروی هوایی اسرائیل در بامداد روز جمعه به حومه جنوبی بیروت حمله کردند.
فرماندهی نظامی اسرائیل توضیح داد که هدف از این حملات، کارگاههای تولید پهپاد برای گروه حزبالله بوده است. طرف اسرائیلی پیش از این، ساکنان پایتخت لبنان را از قصد خود برای انجام این حملات مطلع کرده بود.
در نوامبر ۲۰۲۴، نیروهای نظامی اسرائیل و حزبالله با امضای توافق آتشبس، عملیات نظامی را متوقف کردند. بر اساس این توافق، ارتش دفاعی اسرائیل (IDF) باید بهتدریج از خاک لبنان خارج شده و مواضع خود در جنوب این کشور را به نیروهای نظامی لبنان تحویل میداد. بعدها، بارها گزارشهایی هم از حملات موشکی به اسرائیل از خاک لبنان و هم از حملات ارتش اسرائیل به جنوب لبنان منتشر شد.
نیروهای نظامی اسرائیل در پنج نقطه استراتژیک در خاک لبنان باقی ماندهاند.
حزبالله نیز موظف است نیروهای خود را به شمال رود لیتانی، در فاصله ۳۰ کیلومتری مرز، عقبنشینی کند و پستهای خود را در این منطقه که تنها اجازه فعالیت برای نیروهای نظامی لبنان و نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد (یونیفل) وجود دارد، برچیند.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❤2
«آلکسی لیخاچف»، مدیرعامل شرکت دولتی «روساتوم» اعلام کرد که این شرکت روسی آماده است در حل هرگونه مسئله مربوط به برنامه هستهای ایران کمک کند.
در «کالینینگراد»، دور جدیدی از مشاورههای بیندستگاهی طرف روسیه و آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) به ریاست «رافائل گروسی»، مدیرکل این آژانس، برگزار شد.
«لیخاچف» در پایان این دور جدید از مشاورههای هیئتهای روسیه و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در کالینینگراد به خبرنگاران گفت: «ما آمادگی خود را برای حل هرگونه مسئله فنی، در صورت اتخاذ تصمیمات سیاسی و دستیابی به توافقات در قالب چندجانبه در مورد به اصطلاح مشکل ایران، تأیید میکنیم.»
وی خاطرنشان کرد که همکاری روسیه با ایران در حوزه هستهای، در زمینه ساخت واحدهای نیروگاه اتمی، تأمین سوخت و تحقیقات در حوزه انرژی صلحآمیز هستهای در حال توسعه است.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3
در اول ژوئن، خرابکاران اوکراینی حملات تروریستی را در خطوط راهآهن مناطق بریانسک و کورسک روسیه انجام دادند. هدف این حملات شهروندان غیرنظامی - مسافران قطارها بودند. ۷ نفر کشته و بیش از ۷۰ نفر زخمی شدند که در میان مجروحان کودکان خردسال نیز حضور دارند. خرابکاران دقیقاً میدانستند چه کسانی را میکشند، پایه یک پل به صورت کنترل از راه دور دقیقاً در لحظه عبور قطار مسافربری منفجر شد.
در همان روز، اوکراین با استفاده از پهپادها به پایگاههای هواپیمایی استراتژیک روسیه حمله کرد. چندین فروند هواپیمای موشکانداز منهدم و آسیب دیدند.
این حملات انجام شده به طور قابل پیشبینی خشم مردم و رهبری روسیه را برانگیخت. حتی رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در مصاحبه خود اعلام کرد که «زلنسکی بیجهت این کار را انجام داد، اکنون روسیه تلافی خواهد کرد».
رسانههای غربی از ناتو اطلاعات اکتسابی دریافت کردهاند که به تفصیل برنامههای روسیه برای یک حمله هوایی تلافیجویانه گسترده علیه اوکراین را توصیف میکنند. انتظار میرود چندین موج از پهپادهای ضربتی، موشکهای کروز و بمبهای هدایت شونده هوایی به کار گرفته شوند.
اهداف مورد نظر، زیرساختهای حیاتی و ساختمانهای دولتی در چندین شهر اوکراین از جمله «کیف»، «لووف»، «خملنیتسکی»، «دنیپرو» و «خارکف» خواهند بود.
بر اساس اطلاعات اکتسابی، روسیه قصد دارد در این تهاجم از مجمو سیستمهای تسلیحاتی پیشرفته استفاده کند. این مجموعه شامل حداقل ده موشک «اُنیكس» (Onyx)، بیش از صد موشک «ایسكاندر» (Iskander)، «خ-۱۰۱» (Kh-101) و «كاليبر» (Kalibr) و همچنین صدها مهمات از نوع «گران» (Geran) است که به احتمال زیاد منظور مهمات هدایت شونده دقیق میباشد.
در این گزارش همچنین به امکان استفاده از انواع دیگر سلاحها اشاره شده است که نشاندهنده یک عملیات تهاجمی هماهنگ و ویرانگر است.
همانطور که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در سخنان خود تأکید کرد، اوکراین نظامی است که به تروریسم متوسل میشود و عمداً به شهروندان غیرنظامی حمله میکند. تجربه جهانی نشان میدهد که مذاکره با تروریستها بیفایده است. کییف امیدها برای حل مسالمتآمیز مناقشه را به طور کامل نابود کرده است.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔥3👍1
پایانه بازگازایی «کای میپ» (Cai Mep) در ویتنام، برای راهاندازی عملیاتی، یک محموله گاز طبیعی مایع (LNG) از پروژه «ساخالین-۲» خریداری کرده است. این اولین محمولهای است که از روسیه به این کشور وارد میشود.
دادههای ردیابی کشتیها نشان میدهد که این محموله در تاریخ ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین) از پروژه روسی «ساخالین-۲» بر روی نفتکش گازبر «بلو دراگون ۱» (Blue Dragon 1) بارگیری شد و در ۲۵ مه (۴ خرداد) به مقصد مصرف رسید. به گزارش رویترز، این یک محموله آزمایشی است.
پایانه LNG کای میپ با ظرفیت ۳ میلیون تن LNG در سال، دومین پایانه در ویتنام خواهد بود و امکان توسعه آن تا ۶ میلیون تن در سال وجود دارد. این پایانه به بزرگترین نیروگاه ویتنام با ظرفیت ۳.۹ گیگاوات متصل است.
«گازپروم»، که سهامدار عملی شرکت «ساخالین انرجی» (اپراتور پروژه «ساخالین-۲») است، در پروژههای گازی ویتنام مشارکت دارد. شرکت «نوواتک» (NOVATEK) نیز امکان عرضه LNG به این کشور را بررسی کرده است.
پروژه «ساخالین-۲» به درخواست ژاپن از تحریمهای آمریکا و اروپا معاف شده است: شرکتهای ژاپنی میتسویی (Mitsui) و میتسوبیشی (Mitsubishi) در این پروژه مشارکت دارند و ژاپن ۹٪ از نیاز خود به LNG را از طریق گاز روسیه تأمین میکند.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍4
مذاکرات غیرمستقیم آمریکا و ایران درباره توافق هستهای از آوریل (فروردین) با میانجیگری وزیر امور خارجه عمان، بدر البوسعیدی، در جریان است اما تاکنون به نتایج محسوسی نرسیده است. دور پنجم این مذاکرات در ۲۳ مه (۲ خرداد) در رم برگزار شد. به گزارش اکسیوس با استناد به منابع آگاه، طرف آمریکایی در این دور پیشنهاد ایجاد یک کنسرسیوم منطقهای برای نظارت بر تولید اورانیوم کمغنیشده را به تهران ارائه کرد و شرایطی را برای لغو تحریمها مطرح نمود. این شرایط شامل موارد زیر بود:
توقف توسعه ظرفیتهای غنیسازی اورانیوم ایران فراتر از سطح مورد نیاز برای مقاصد صلحآمیز.
موافقت با کاهش موقت سطح غنیسازی تا ۳٪.
توقف فعالیتهای تاسیسات غنیسازی زیرزمینی برای مدت زمان مشخصی که طرفین تعیین میکنند.
ایجاد یک سیستم نظارت و بازرسی دقیق.
برچیده شدن زیرساختهای کلیدی.
منبع آگاه اکسیوس در دولت ایران از آمادگی تهران برای تشکیل کنسرسیوم منطقهای خبر داد، اما با این شرط که این کنسرسیوم در خاک ایران فعالیت کند. به گزارش این رسانه، در تئوری نمایندگانی از آمریکا، ایران، عربستان سعودی، قطر و ترکیه میتوانند در این کنسرسیوم عضویت داشته باشند و فعالیتهای آن تحت نظارت بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) خواهد بود.
با این حال، یک مقام ایرانی دیگر در گفتوگو با سیانان پیشنهادات آمریکا در مورد توافق هستهای را «نامنسجم، پراکنده و بسیار غیرواقعبینانه» خواند. آیتالله سید علی خامنهای، رهبر ایران، نیز در ۴ ژوئن (۱۴ خرداد) در سخنرانی خود به مناسبت سی و ششمین سالگرد درگذشت آیتالله روحالله خمینی، تأکید کرد که ایران هرگز از غنیسازی اورانیوم صرفنظر نخواهد کرد، زیرا در غیر این صورت صنعت هستهای ایران بیفایده میشود و جمهوری اسلامی به دست دیگران خواهد افتاد.
تهران پس از به قدرت رسیدن ترامپ، غنیسازی اورانیوم را تسریع کرد. بر اساس آخرین گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ایران در حال حاضر ۴۰۸ کیلوگرم اورانیوم دارد (افزایش ۱.۵ برابری از ابتدای سال) که ایزوتوپ اورانیوم-۲۳۵ آن تا خلوص ۶۰٪ غنیسازی شده است. پس از غنیسازی تا خلوص ۹۰٪، این مقدار برای تولید ۹ کلاهک هستهای کافی است.
«ایلیا واسیوکین»، پژوهشگر مرکز مطالعات خاورمیانه، قفقاز و آسیای مرکزی دانشگاه عالی اقتصاد روسیه (HSE)، معتقد است که از نظر تئوری، ایران میتواند با مشارکت روسیه در مذاکرات برنامه هستهای ایران موافقت کند. به گفته این ایرانشناس، حضور مسکو به معنای کنار گذاشتن عمان از نقش میانجیگری نخواهد بود. او توضیح داد: «مسقط صرفاً جلسات را سازماندهی و بستر مذاکرات را فراهم میکند. روسیه به طور بالقوه میتواند به محل ذخیرهسازی سوخت هستهای ایران تبدیل شود و بر اجرای تعهدات ایران تحت توافق جدید نظارت کند.»
به نظر واسیوکین، تهران با شرایط فعلی آمریکا برای توافق موافقت نخواهد کرد و به دنبال گرفتن امتیازاتی از آنها خواهد بود. وی افزود که ایرانیان در صورت اطلاع از ترکیب اعضا و وظایف کنسرسیوم، آماده همکاری با آن هستند.
بر اساس مطلب :
روزنامه «ودوموستی»
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍4
پس از نشست روسای بانکهای مرکزی و وزرای اقتصاد سازمان همکاری شانگهای در پکن، محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی ایران، با دیلما روسف، رئیس بانک توسعهی نوین بریکس (NDB)، دیدار کرد. در این گفتوگو، طرفین درباره گسترش همکاریهای پولی و بانکی میان ایران و اعضای گروه بریکس تبادل نظر کردند.
همچنین در این دیدار، خانم روسف حمایت خود را از عضویت جمهوری اسلامی ایران در بانک توسعهی بریکس اعلام کرد و گفت که این موضع مثبت را در جلسات تصمیمگیری گروه بریکس نیز ارائه خواهد داد.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3