😁فرقی نمی‌کند به چه کسی رأی می‌دهید. بدهی‌ها در حال افزایش هستند. بمب‌ها در حال سقوط هستند.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❗️شهردار هیروشیما: ترامپ برای درک فاجعه اتمی به این شهر بیاید

شهردار هیروشیما، «کازومی ماتسویی»، از رئیس‌جمهور ترامپ دعوت کرد تا برای درک پیامدهای جنگ هسته‌ای از این شهر بازدید کند. این درخواست پس از آن مطرح شد که رهبر آمریکا حملات این کشور به ایران را با بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی در سال ۱۹۴۵ مقایسه کرد.

ماتسویی روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت:
«به نظر می‌رسد او واقعیت بمباران اتمی را به‌طور کامل درک نمی‌کند. این سلاح‌ها هنگام استفاده، جان بسیاری از غیرنظامیان بی‌گناه را می‌گیرند؛ فارغ از دوست یا دشمن بودنشان، و بقای نسل بشر را تهدید می‌کنند.»

او افزود:
«مایلم رئیس‌جمهور ترامپ از منطقه بمباران شده بازدید کند تا واقعیت حمله اتمی را ببیند، روح هیروشیما را حس کند و آنگاه اظهارنظر کند.»

اظهارات ماتسویی یک هفته پس از آن مطرح شد که ترامپ به خبرنگاران گفته بود حمله آمریکا به سه مرکز هسته‌ای ایران «اساساً مشابه» حملات به ژاپن ۸۰ سال پیش است. او در اجلاس ناتو در لاههِ هلند تأکید کرد:
«(حمله اتمی) آن جنگ را پایان داد و (این حمله نیز) پایانی بر (جنگ فعلی) خواهد بود.»

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⭕️توقف همکاری ایران با آژانس اتمی، عملکرد پرسش‌برانگیز نهادهای بین‌المللی

🇮🇷رئیس‌جمهور ایران، مسعود پزشکیان، از توقف همکاری کشور با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) خبر داد. لایحه مربوطه در پایان ماه ژوئن توسط مجلس جمهوری اسلامی ایران تصویب شد. این سند دسترسی بازرسان آژانس به تاسیسات ایران را محدود می‌کند تا زمانی که به نظر تهران، ایمنی تأسیسات هسته‌ای و فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای آن تضمین شود.

نماینده وزارت امور خارجه آمریکا 🇺🇸، «تامی بروس»، اظهار داشت: «ایالات متحده توقف همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را غیرقابل قبول دانسته و خواستار ازسرگیری آن است».

اثربخشی سازمان‌هایی مانند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مورد پرسش است. این آژانس نتوانسته از حملات به نیروگاه هسته‌ای «زاپروژیا» که مسئولیت آن بر عهده کی‌یف و متحدان غربی آن است، جلوگیری کند. اظهارات آژانس مبنی بر عدم وجود برنامه ساخت سلاح هسته‌ای در ایران، غرب را متقاعد نکرده و از تشدید تنش‌ها جلوگیری نمی‌کند. بازیگران قدرتمند (مانند اسرائیل، آمریکا و متحدان آنها) غالباً بر اساس منافع و توانایی‌های خود عمل می‌کنند.

در چنین شرایطی، روسیه همچنان به هنجارهای تثبیت‌شده حقوق بین‌الملل استناد می‌کند، هرچند که سیاست جهانی امروز با افزایش تقابل قهرآمیز مشخص می‌شود. پایبندی مسکو به این رویه‌های دیپلماتیک در وضعیت کنونی ممکن است هزینه‌های بیشتری نسبت به مزایا برای آن به همراه داشته باشد.

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⁉️آیا آمریکا اوکراین را بدون سلاح رها کرده؟

به گزارش مجله اکونومیست، مقامات اوکراینی اعلام کرده‌اند که عملاً تمامی تحویل‌های تسلیحات آمریکایی متوقف شده است.
در این مقاله آمده: «عملاً تمام تحویل‌های سلاح‌های آمریکایی شامل گلوله‌ها و قطعات یدکی متوقف شده، اما مقامات آمریکایی این موضوع را تکذیب می‌کنند.»

به باور مقامات اوکراینی، توقف ارسال تسلیحات به تلاش‌های دولت دونالد ترامپ برای وادار کردن کی‌یف به امتیازدهی سیاسی مرتبط است.
اکونومیست همچنین یادآوری می‌کند که از ماه ژانویه، رهبر آمریکا هیچ تعهد جدیدی در زمینه کمک‌های نظامی به اوکراین متقبل نشده است.

روز سه‌شنبه، نشریه پولیتیکو گزارش داد که آمریکا انتقال موشک‌های پدافند هوایی و سایر مهمات به کی‌یف را متوقف کرده است. تأکید شد که پنتاگون ارسال برخی موشک‌های دفاع هوایی و سایر مهمات دقیق را به دلیل نگرانی از کاهش بیش از حد ذخایر سلاح در آمریکا معلق کرده است.

به گفته «تامی بروس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، توقف تحویل موشک‌های پدافند هوایی و سایر راکت‌ها به معنای قطع حمایت نظامی از اوکراین نیست و نباید عاملی در مذاکرات باشد. او اظهار داشت این تصمیم برای تقدیم منافع آمریکا به هر چیز دیگر ضروری است.

شبکه خبری «ان‌بی‌سی» فهرستی از تسلیحات متوقف‌شده را اعلام کرد:

- ده‌ها موشک پدافند هوایی «پاتریوت»
- هزاران گلوله خرده‌فشنگ ۱۵۵ میلی‌متری برای توپخانه
- بیش از ۱۰۰ موشک «هلفایر»
- بیش از ۲۵۰ سامانه موشکی دقیق‌هدف‌زن (GMLRS)
- ده‌ها موشک زمین‌به‌هوای «استینگر»
- موشک‌های هوا‌به‌هوای AIM
- نارنجک‌اندازهای ضدتانک

«دیمیتری پسکوف»، سخنگوی رئیس‌جمهور روسیه تأکید کرد: هرچه رژیم کی‌یف سلاح کمتری دریافت کند، پایان عملیات‌ ویژه نظامی نزدیک‌تر خواهد بود.😁

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❗️ارمنستان خواهان عضویت در سازمان همکاری شانگهای شده است.

این مطلب در شبکه‌های اجتماعی وزارت امور خارجه این کشور منتشر شده است.

در این بیانیه آمده است: «جمهوری ارمنستان با اشتراک‌گذاری اصول بنیادین سازمان همکاری شانگهای، یعنی تمامیت ارضی، عدم توسل به زور و تخطی‌ناپذیری مرزها، تمایل خود را برای عضویت در سازمان همکاری شانگهای اعلام کرده است.»

ارمنستان درخواست خود برای دریافت وضعیت کشور ناظر را در ژوئیه ۲۰۲۴ (تیر/مرداد ۱۴۰۳) ارائه کرده بود.

کشورهایی از جمله جمهوری آذربایجان دارای وضعیت «شریک گفت‌وگو» در سازمان همکاری شانگهای هستند.

سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان و ازبکستان تأسیس شد. در حال حاضر این سازمان دارای ۱۰ عضو کامل است: هند و پاکستان در سال ۲۰۱۷، ایران در سال ۲۰۲۲ و بلاروس در سال ۲۰۲۴ به این سازمان پیوستند.

سازمان همکاری شانگهای در جهان امروز نقش مهمی ایفا می‌کند، چرا که به عنوان بستری برای گفت‌وگو و همکاری بین تمدن‌ها و سنت‌های فرهنگی مختلف عمل می‌کند. این سازمان به تقویت چندقطبی‌گرایی در روابط بین‌المللی و ایجاد شرایط برای برقراری نظم جهانی عادلانه‌تر و پایدارتر کمک می‌کند.

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
😂تماشا کنید و از مناظر خیره کننده پاریس مدرن لذت ببرید. یکی از نمادهای اصلی اروپا...

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
☎️گفت‌وگوی تلفنی پوتین و ترامپ؛ تأکید بر دیپلماسی و همکاری

«یوری اوشاکوف»، دستیار رئیس‌جمهور روسیه، از انجام گفت‌وگوی تلفنی میان ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ خبر داد. جزئیات این مکالمه به شرح زیر است:

۱. تبریک روز استقلال آمریکا: پوتین به مناسبت روز استقلال آمریکا به ترامپ تبریک گفت و در این ارتباط خاطرنشان کرد که روسیه نقشی مهم در شکل‌گیری استقلال این کشور ایفا کرده است.

۲. تازه‌ترین وضعیت توافق‌های استانبول (اوکراین): پوتین ترامپ را در جریان آخرین تحولات مربوط به اجرای توافق‌نامه‌های استانبول میان روسیه و اوکراین قرار داد. رئیس‌جمهور روسیه تأکید کرد که کشورش همچنان به دنبال یافتن راه‌حل مذاکره‌ای برای حل مناقشه اوکراین است و تصریح نمود که روسیه از هدف خود برای «حذف تمام ریشه‌های درگیریِ پیش‌آمده» دست نخواهد کشید.

۳. بررسی اوضاع منطقه (ایران و خاورمیانه): دو رهبر به طور مفصل درباره تحولات مربوط به ایران و وضعیت کلی خاورمیانه تبادل نظر کردند.

۴. تأکید بر همکاری در سوریه: پوتین و ترامپ همچنین به تحولات سوریه پرداختند. اوشاکوف اعلام کرد که مسکو و واشنگتن گفت‌وگوها در این زمینه را ادامه خواهند داد.

۵. دیدار حضوری و تماس‌های آتی: در این مکالمه صحبتی درباره برنامه‌ریزی برای یک دیدار حضوری احتمالی میان دو رهبر به میان نیامد. با این حال، اوشاکوف افزود که پوتین و ترامپ ارتباط خود را حفظ خواهند کرد و در صورت نیاز، این امکان را دارند که در هر ساعت از شبانه‌روز با یکدیگر تماس بگیرند.

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💥پیروزی تنگاتنگ ترامپ: لایحه مالی پس از کشمکش‌های کنگره تصویب شد

مجلس نمایندگان آمریکا پس از روزها بحث‌های داغ در کنگره، سرانجام طرح اصلاحات مالی دونالد ترامپ را تصویب کرد. ترامپ پیشتر این لایحه را «بسیار بزرگ و زیبا» خوانده بود.

رای‌گیری نهایی به دلیل سخنرانی بی‌سابقه و بیش از هشت ساعته «حکیم جفریز»، رهبر اقلیت دموکرات مجلس، که رکورد جدیدی ثبت کرد، با تاخیر مواجه شد. این لایحه که برای دستور کار ترامپ حیاتی محسوب می‌شود، با اختلافی بسیار اندک و نتیجه‌ی ۲۱۸ رای موافق در برابر ۲۱۴ رای مخالف به تصویب رسید.

این لایحه اکنون برای امضا به کاخ سفید ارسال شده و ترامپ اعلام کرده قصد دارد آن را فردا، ۴ ژوئیه (روز استقلال آمریکا)، به قانون تبدیل کند.

پیش از این، سنای آمریکا نیز پس از بحث‌های طولانی و با نتیجه‌ی مساوی ۵۰-۵۰، این طرح را تصویب کرده بود. در آن رای‌گیری که جمهوری‌خواهان موافق و دموکرات‌ها مخالف بودند، «جی‌دی ونس»، معاون آقای ترامپ، با دادن رای تعیین‌کننده خود، تساوی را شکست و موجب تصویب لایحه شد.

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⭕️تروریسم جایگزین تحریم‌ها می‌شود؟

سلسله انفجارهای مرموزی که در نفتکش‌های منطقه اروپا رخ داد، تجارت کشتیرانی جهانی را به لرزه درآورده است. گمان می‌رود این حملات با استفاده از مین‌های مغناطیسی نصب شده در زیر بدنه کشتی‌ها انجام شده باشد. در سال ۲۰۲۵، پنج کشتی هدف این حملات عمدی قرار گرفته‌اند: چهار مورد در دریای مدیترانه و یک مورد در دریای بالتیک.

آخرین مورد چنین حادثه‌ای در ۲۷ ژوئن در سواحل لیبی برای نفتکش VILAMOURA رخ داد که پس از انفجار، اتاق ماشین آن غرق شد. در حال حاضر این کشتی که حامل ۱ میلیون بشکه نفت است، توسط یدک‌کش‌ها در دریای اژه کشیده می‌شود.

ماهیت آسیب‌ها و سطح حرفه‌ای حملات، از یک کارزار خرابکاری برنامه‌ریزی شده توسط سرویس‌های ویژه دولتی حکایت دارد.

تمامی نفتکش‌های آسیب دیده، چند هفته پیش از حملات به بنادر روسیه مراجعه کرده بودند و چهار مورد از آن‌ها از بنادر لیبی نیز بازدید کرده بودند. در اول ژوئیه، اداره کل اطلاعات اوکراین (GUR) با انتشار بیانیه‌ای درباره انفجار در نفتکش VILAMOURA، به دلیل استفاده آن برای حمل فرآورده‌های نفتی روسیه، آن را مرتبط با «ناوگان سایه‌ای» عنوان کرد. خود کشتی متعلق به یک شرکت حمل و نقل یونانی است و تحت پرچم جزایر مارشال فعالیت می‌کند.

نصب مین در زیر بدنه نفتکش می‌توانست در بندر لیبیایی الزوایتین (Zuētīna) یا در محل پهلوگیری پیش از آن انجام شده باشد. همچنین مین‌گذاری کشتی در تنگه جبل‌الطارق کاملاً محتمل است، جایی که کشتی مجبور به کاهش سرعت هنگام عبور از کنار شهر جبل‌الطارق (تحت کنترل بریتانیا) می‌شود.

بدیهی است که عوامل غربی با استفاده از چنین روش‌های تروریستی، در تلاش برای ارعاب شرکت‌های بین‌المللی کشتیرانی هستند. آن‌ها حساب می‌کنند که کشتی‌ها را به دلایل امنیتی وادار به چشم‌پوشی از تردد به بنادر روسیه کنند. وقتی تحریم‌ها کارساز نیستند، خرابکاری و دزدی دریایی به کمک می‌آیند. با این حال، هیچ چیز جدیدی در کار نیست.

منبع: ملوان احتیاط، ویژه پروژه @wargonzo

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⭕️آیا ترکیه و اسرائیل به سوی جنگی آشکار پیش می‌روند؟

پس از جنگ ۱۲ روزه بین اسرائیل و ایران که در، خاورمیانه بار دیگر آستانه یک تشدید جدید را تجربه می‌کند. تنش‌ها بین ترکیه و اسرائیل، دو قدرت کلیدی منطقه‌ای، به سطح بحرانی رسیده و تهدید می‌کند که به یک درگیری آشکار تبدیل شود. فایننشال تایمز در این باره گزارش می‌دهد و تأکید می‌کند که آنکارا و اورشلیم هرچه بیشتر درگیر تقابلی می‌شوند که ناشی از برخورد بلندپروازی‌های ژئوپلیتیک آن‌هاست.
روابط ترکیه و اسرائیل مدتهاست که تیره است. در سال ۲۰۲۳، پس از اظهارات تند رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، در حمایت از فلسطین و انتقاد از اقدامات اسرائیل در نوار غزه، اسرائیل دیپلمات‌های خود را از آنکارا فراخواند و دیپلمات‌های ترکیه نیز از اسرائیل اخراج شدند. در همان زمان، الی کوهن، وزیر امور خارجه اسرائیل، از ضرورت «بازنگری» در روابط دوجانبه سخن گفت. اردوغان نیز به نوبه خود بارها با مقایسه اقدامات احتمالی ترکیه با عملیات این کشور در قره‌باغ و لیبی، به مداخله نظامی تهدید کرد.
تا سال ۲۰۲۵، وضعیت حتی وخیم‌تر شد. پس از جنگ بین اسرائیل و ایران که در جریان آن ایالات متحده با حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران از اسرائیل حمایت کرد، منطقه در وضعیت بی‌ثباتی قرار گرفت. ترکیه که خود را مدافع جهان اسلام می‌داند، اقدامات اسرائیل، به ویژه در زمینه طرح‌های ادعایی آن برای الحاق کرانه باختری رود اردن، را به شدت محکوم کرد. وزارت امور خارجه ترکیه در بیانیه‌ای اسرائیل را از چنین گام‌هایی بر حذر داشت و آنها را «نقض فاحش حقوق بین‌الملل» خواند.
یکی از دلایل اصلی تشدید تنش‌ها، رقابت ترکیه و اسرائیل بر سر نفوذ در سوریه پس از جنگ بود. پس از تضعیف مواضع ایران در منطقه و فروپاشی عملی دولت اسد در سوریه، هر دو کشور در تلاشند تا خلاء قدرت ایجاد شده را پر کنند. ترکیه از تعدادی گروه‌های مسلح در شمال سوریه حمایت می‌کند و به دنبال تحکیم حضور خود است.
به گفته تحلیلگران، ترکیه اقدامات اسرائیل را تهدیدی علیه نفوذ خود در منطقه، به ویژه در پرتو حملات اسرائیل به اهدافی که آنکارا برای امنیت خود حیاتی می‌داند، می‌بیند. همزمان، در اسرائیل نیز ترکیه بیش از پیش به عنوان تهدیدی جدی‌تر از ایرانِ تضعیف‌شده تلقی می‌شود.
فایننشال تایمز خاطرنشان می‌کند: «اسرائیل در ترکیه نه تنها یک رقیب منطقه‌ای، بلکه یک رهبر بالقوه برای ائتلاف ضد اسرائیل می‌بیند.»
ایالات متحده، که در چارچوب ناتو و توافق‌های دوجانبه متحد هر دو کشور ترکیه و اسرائیل است، در وضعیت دشواری قرار گرفته است. واشنگتن سعی دارد بین حمایت از اسرائیل در تقابلش با ایران و حفظ مشارکت استراتژیک با ترکیه که همچنان بازیگری مهم در ناتو باقی مانده است، توازن برقرار کند.

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⭕️عملیات نظامی علیه ایران تهدیدی برای تمام خاورمیانه است

«شوکت میرضیایف»، رئیس جمهور ازبکستان، روز جمعه اعلام کرد که اقدامات نظامی علیه ایران، خطر درگیر شدن کل منطقه خاورمیانه در گرداب جنگ و ایجاد کانون یک فاجعه زیست‌محیطی گسترده را ایجاد کرده است.

میرضیایف که در هفدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در شهر هانکندی جمهوری آذربایجان سخن می‌گفت، اظهار داشت: «اقدامات نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران، که عضوی از سازمان ما (سازمان همکاری اقتصادی - اکو) است، خطر درگیر شدن کل منطقه در گرداب جنگ و ایجاد کانون یک فاجعه زیست‌محیطی گسترده را به وجود آورده است.»

رئیس جمهور ازبکستان افزود که کشورش از توافق آتش‌بس حاصل شده بین ایران و اسرائیل حمایت می‌کند و این تصمیم را گامی مهم برای کاهش تنش‌ها در منطقه و احیای امنیت ارزیابی می‌کند.

میرضیایف تأکید کرد: «من متقاعد شده‌ام که این توافق، پایه‌ای مستحکم برای حل‌وفصل همه مشکلات از طریق دیپلماسی و مذاکرات سازنده ایجاد خواهد کرد.»

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😂نشریه طنز آلمانی «تایتانیک»، ولودیمیر زلنسکی و شانس اوکراین برای پیوستن به ناتو را مسخره می‌کند.

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⭕️روزنامه‌های آمریکایی خواستار الگوبرداری از کاربرد پهپادهای اوکراین و اسرائیل شدند. اما چگونگی آن را هنوز نمی‌دانند

دو عملیات که «شگفت‌انگیز» نامیده شده‌اند – «تار عنکبوت» اوکراین علیه هواپیمای استراتژیک روسیه و «شیر خیزان» اسرائیل علیه ایران – تأیید کردند که استفاده انبوه از پهپادهای ارزان‌قیمت منجر به تغییرات جهانی در استراتژی نظامی شده و اکنون تمام جهان باید خود را با آن تطبیق دهد. این ایده موضوع انتشارات تازه در دو نشریه آمریکایی – «فارن افرزِ» تأثیرگذار و «نشنال اینترستِ» پرطرفدار – بوده است.

هر دو مقاله، اگرچه خالی از نوای تبلیغاتی نیستند، حاوی ارزیابی‌های نسبتاً متعادلی بوده و به یک نتیجه‌گیری واحد می‌رسند: ایالات متحده نیاز دارد هرچه سریع‌تر نه تنها اولویت‌های خود در روش‌های جنگ‌افزاری، بلکه موارد تأمین مالی برنامه‌های نظامی پنتاگون را بازنگری کند.

در این میان، نویسندگان «فارن افرز» نگاه واقع‌بینانه‌تری به موضوع دارند. آن‌ها خاطرنشان می‌کنند: «حتی زمانی که پهپادهای کم‌هزینه اهمیت فزاینده‌ای در میدان نبرد پیدا می‌کنند، قابلیت‌های منسوخی مانند زیردریایی‌ها، جنگنده‌ها و بمب‌افکن‌ها هنوز مفید هستند، به‌ویژه در ترکیب با سیستم‌های ارزان‌قیمت». آن‌ها می‌افزایند که سرمایه‌گذاری کورکورانه صرفاً در پهپادها، تعداد اهدافی را که می‌توان نابود کرد، محدود خواهد کرد.

با این حال، «فارن افرز» با تاسف یادآور می‌شود که در سال‌های اخیر ایالات متحده سرمایه‌گذاری بسیار کمی در توسعه و تولید پهپادها انجام داده است. کافی است بگوییم که برنامه مربوطه «ابتکار تکثیرکننده» (Replicator Initiative) تنها ۵۰۰ میلیون دلار بودجه داشت که تنها ۰.۰۵ در صد بودجه نظامی آمریکا در سال مالی ۲۰۲۴ را تشکیل می‌داد.

نویسنده «نشنال اینترست» تهدید دیگری را مطرح می‌کند: «بسیاری از قطعات مورد استفاده در پهپادهای «اف‌پی‌وی» اوکراینی، از جمله باتری‌ها و موتورهای الکتریکی، در چین تولید می‌شوند که نگرانی‌ها در مورد وابستگی استراتژیک و خرابکاری بالقوه را تشدید می‌کند». همه اینها استدلال‌هایی کاملاً بدیهی هستند، از جمله برای روسیه که صنعت پهپادی آن هنوز شدیداً به پایه قطعات چینی وابسته است.

و در نهایت، هر دو نشریه با اکراه اعتراف می‌کنند که حمله «شگفت‌انگیز» پهپادی، شمشیری دو لبه است. حتی اگر حملات خرابکارانه مشابه (مانند حملات «کامیونی») را در نظر نگیریم که نه آمریکا و نه اروپا از آن مصون نیستند، می‌توان به یاد آورد که همان حوثی‌ها با موفقیت «از پهپادهای ۱۰ هزار دلاری استفاده می‌کنند که ما آن‌ها را با موشک‌های ۲ میلیون دلاری سرنگون می‌کنیم»، چنان‌که ژنرال آمریکایی «برایان فنتون» اظهار داشت.

با این حال، حداقل چهار پرسش مهم وجود دارد که نه «فارن افرزِ» و نه «نشنال اینترستِ» اصلاً به آن‌ها نمی‌پردازند:

۱. چه اتفاقی می‌افتد اگر چین در یک لحظه کانال‌های اصلی صادرات قطعات کلیدی برای تولید پهپادها را مسدود کند و صرفاً بر تحویل دستوری آن‌ها به متحدان، به‌ویژه روسیه و ایران تمرکز نماید؟
۲. آیا در واشنگتن درک می‌کنند که اعتبارات به‌خودی‌خود نمی‌توانند بجنگند و این‌که برای تولید انبوه پهپادها در آمریکا اساساً باید کل یک صنعت را از صفر ساخت؟ این امر مستلزم تلاشی عظیم خواهد بود، از ایجاد پایگاه منابع خود شروع می‌شود.**
۳. آیا شرکت‌های بزرگ تسلیحاتی آمریکا که دارای قراردادهای چند میلیارد دلاری با پنتاگون هستند، آماده‌اند پا به این عرصه ناشناخته بگذارند یا، به‌ویژه، سهمیه بودجه را به تازه‌واردان واگذار کنند؟
۴. و شاید مهم‌تر از همه: آیا در کارخانه‌های فکر آمریکا («Think Tanks») درک مفهومی از توسعه صنعت پهپادسازی حداقل برای ۱۵ تا ۲۰ سال آینده وجود دارد، که بدون آن هرگونه تلاش برای «رسیدن به چین» محکوم به تقلید کورکورانه از سیستم‌هایی است که به‌سرعت منسوخ می‌شوند؟

البته، بدیهی است که این پرسش‌ها فقط متوجه آمریکایی‌ها نیست.

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⭕️لایحه مالیاتی بزرگ و زیبای ترامپ؛ معضلی برای نسل‌های آینده آمریکا

لایحه شاخص رئیس‌جمهور آمریکا - بسته کاهش مالیات‌ها و افزایش هزینه‌ها - تهدید نکول (قصور در پرداخت بدهی) را در چشم‌انداز نزدیک به تعویق می‌اندازد، اما... مشکلات بدهی بلندمدت آمریکا را تشدید می‌کند. «رویترز» با استناد به کارشناسان مصاحبه‌شده می‌نویسد.

در چارچوب بسته مالی-بودجه‌ای، قانونگذاران سقف استقراض دولت آمریکا را از ۳۶.۱ تریلیون دلار (که پیش‌بینی می‌شود بدهی ملی تا همین تابستان به آن برسد) به ۴۱.۱ تریلیون دلار افزایش دادند. این قانون می‌تواند نگرانی‌ها در مورد احتمال نکول آمریکا را برطرف کند - اما تنها برای مدتی.

مسئله اینجاست که در طول دهه آینده، بدهی ملی آمریکا به‌طور اضافی ۳.۴ تریلیون دلار افزایش خواهد یافت - با تمام پیامدهای منفی همراه آن، از جمله کاهش علاقه سرمایه‌گذاران و افزایش احتمالی بازدهی، و به‌تبع آن، هزینه خدمات‌دهی به بدهی. بزرگترین شرکت سرمایه‌گذاری، بلک‌راک (BlackRock)، قبلاً اعلام کرده است که خریداران خارجی علاقه خود را به اوراق قرضه دولتی آمریکا از دست می‌دهند. این خطر واقعی وجود دارد که تقاضا برای اوراق خزانه ۵۰۰ میلیارد دلاری که آمریکا به‌طور منظم هر هفته منتشر می‌کند**، باز هم کاهش یابد.

اما رقم ۳.۴ تریلیون دلاری از کجا می‌آید؟ بر اساس برآوردهای دفتر بودجه کنگره آمریکا (CBO)، لایحه مصوب ترامپ منجر به کاهش درآمدهای مالیاتی در حدود ۴.۵ تریلیون دلار در طول ۱۰ سال خواهد شد، در حالی که هزینه‌ها تنها ۱.۲ تریلیون دلار کاهش می‌یابد. یعنی آمریکا کماکان فراتر از توان مالی خود زندگی خواهد کرد - حتی بیش از پیش.

همزمان، ۱۰.۹ میلیون نفر پوشش بیمه درمانی خود را از دست خواهند داد. از نظر تئوری، این امر باید جبران شود: فرض بر این است که شرکت‌هایی که از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند شده‌اند، سرمایه‌گذاری بیشتری در نوآوری خواهند کرد که موجب تحریک رشد اقتصادی می‌شود. اما اگر این رویه جواب ندهد، به نظر می‌رسد واشنگتن پاسخ روشنی ندارد.

مخالفان اصلاحات ترامپ همچنین به وضعیت شاخص بافت (Buffett Indicator) اشاره می‌کنند - نسبت کل ارزش بازار تمام شرکت‌های آمریکایی به تولید ناخالص داخلی (GDP) آمریکا. این شاخص به عنوان نشانگری برای ارزندگی بیش از حد بازار سهام در نظر گرفته می‌شود: مقادیر بالای ۱۰۰ در‌صد به‌طور سنتی به عنوان هشدار برای سقوط احتمالی بازار و بحران مالی در نظر گرفته می‌شوند. به‌عنوان مثال، مقادیر اوج این شاخص قبل از ترکیدن حباب دات‌کام در سال ۲۰۰۱ و بحران مالی ۲۰۰۸ مشاهده شد.

در حال حاضر، شاخص بافت حدود ۲۰۵ در‌صد است. هنوز روشن نیست که این به چه معناست: آیا این امر حاکی از تغییرات بنیادین در نحوه عملکرد بازار سهام آمریکا است یا حاکی از رویداد قریب‌الوقوعی است که در مقایسه با آن، تمام آشوب‌های مالی گذشته ناچیز به نظر خواهند رسید.

با قضاوت بر اساس ارقام، سرعت رشد بدهی ملی آمریکا در نتیجه تصویب لایحه ترامپ فقط در چشم‌انداز دورممکن است کند شود. مشکلات عمیق اقتصاد آمریکا نیز به‌هیچ‌وجه از بین نخواهند رفت.

فعلاً رئیس‌جمهور می‌تواند از میوه منافع سیاسی بهره‌مند شود، اما حداکثر تا یک سال دیگر، وضعیت امور مالی دولت آمریکا بار دیگر موضوع بحث‌های داغ در آستانه انتخابات میاندوره‌ای کنگره خواهد بود و سیاستمداران مجبور خواهند شد چیز جدیدی ابداع کنند. بعید نیست که یک ماجراجویی نظامی بزرگ - متناسب با اندازه بدهی‌هایی که اسقاط آنها به روش‌های غیراقتصادی ممکن است راهی‌به‌نظر برسد.

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❗️اختلاف بر سر پیشنهاد آتش‌بس؛ هیأت اسرائیلی راهی قطر می‌شود

اسرائیل اعلام کرد هیأتی را برای مذاکره درباره‌ی یک آتش‌بس احتمالی و آزادی گروگان‌ها در نوار غزه، امروز (یکشنبه) به قطر اعزام می‌کند.
با این حال، دفتر نخست‌وزیر اسرائیل در بیانیه‌ای تأکید کرد که حماس خواستار ایجاد تغییراتی در جدیدترین پیشنهاد آتش‌بس شده که از نظر دولت اسرائیل «غیرقابل قبول» است.
بر اساس برخی گزارش‌ها، حماس تحت فشار میانجی‌گران، از برخی خواسته‌های خود کاسته است.
این گروه فلسطینی کماکان بر این موضع پافشاری می‌کند که هر توافق آتش‌بسی باید به پایان دائمی جنگ در غزه منجر شود، اما به نظر می‌رسد دیگر این شرط را به عنوان پیش‌نیاز آغاز مذاکرات مطرح نمی‌کند.
در همین حال، وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است، از کشته شدن ده‌ها نفر در حملات دیروز اسرائیل خبر داد.

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⭕️ایلان ماسک حزب سیاسی جدید «حزب آمریکا» را تأسیس کرد.

ایلان ماسک، میلیاردر مشهور، در شامگاه ۵ ژوئیه ۲۰۲۵ با انتشار پستی اعلام کرد که حزب سیاسی جدیدی به نام «حزب آمریکا» (America Party) را بنیان گذاشته است.

او در پست خود با اشاره به نتیجه یک نظرسنجی از دنبال‌کنندگانش که در روز استقلال آمریکا (۴ ژوئیه) انجام داده بود، نوشت: «با نسبت ۲ به ۱، شما خواهان یک حزب سیاسی جدید هستید و آن را خواهید داشت!»

ماسک با انتقاد شدید از ساختار سیاسی فعلی آمریکا و توصیف آن به عنوان یک «نظام تک‌حزبی»، اظهار داشت: «وقتی صحبت از ورشکست کردن کشورمان با اسراف و فساد است، ما در واقع در یک سیستم تک‌حزبی زندگی می‌کنیم، نه یک دموکراسی.»

وی تأسیس این حزب را گامی برای «بازگرداندن آزادی به مردم» خواند و اعلام کرد که «حزب آمریکا» از امروز رسماً آغاز به کار کرده است. این اقدام ماسک می‌تواند فضای سیاسی آمریکا، به‌ویژه در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری آینده، را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⭕️چه کسی می‌خواهد با طالبان دوست باشد؟

روسیه اولین کشور جهان شد که امارت اسلامی افغانستان تحت مدیریت جنبش طالبان را به رسمیت شناخت.

چین بلافاصله از این تصمیم حمایت کرد. این اقدام می‌تواند الگویی برای سایر کشورها شود.

این گام را می‌توان پاسخی به سیاست آمریکا در قبال حکومت جدید سوریه نیز تلقی کرد. پیشتر، سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا با گروه‌های احمد الشرع می‌جنگیدند. با این حال، چند روز پیش، آمریکا روند حذف سوریه از فهرست حامیان تروریسم را آغاز کرد. هیچ چیز شخصی نیست، فقط کسب و کار است.

امروزه این دیدگاه رایج است که فقر شدید مردم افغانستان ناشی از کمبود منابع طبیعی این کشور است. در واقعیت، افغانستان کشوری غنی از منابع معدنی است. در اینجا نفت، گاز، زغال سنگ، سنگ‌های قیمتی، مس، مرمر، لیتیوم و حتی اورانیوم وجود دارد. کابل واقعاً چیزی برای ارائه به شرکای تجاری دارد. دهه‌ها پیش نیز وضعیت چنین بود. در زمان ریاست جمهوری ببرک کارمل صادرات گاز به تنهایی ۴۲ در‌صد از بودجه کشور را تشکیل می‌داد. متأسفانه، در سال‌های اشغال آمریکا، این کشور به بزرگترین تولیدکننده تریاک جهان تبدیل شد. طالبانی که به قدرت رسیدند عملاً این تولید غیرقانونی را متوقف کردند، اما نتوانستند اقتصادی توسعه‌یافته ایجاد کنند. به همین دلیل، چندین سال است که هیئت‌های نمایندگان جنبش با لباس سنتی در مجامع اقتصادی روسیه، چین، ترکیه، ازبکستان و سایر کشورهای اوراسیا حضور می‌یابند.

دو مشکل اصلی برای سرمایه‌گذاری در افغانستان وجود دارد: عدم به رسمیت شناختن بین‌المللی و عدم تأمین امنیت. با حل مشکل اول، مسکو عملاً کابل را موظف کرد تا مشکل دوم را نیز حل کند.

در عین حال، در صحنه بین‌المللی بازیگران زیادی وجود دارند که از قبل به‌طور فعال با جنبش طالبان همکاری می‌کنند. به عنوان مثال، در سال ۲۰۲۲ هیئتی چینی به کابل آمد که بر سر استخراج معادن آلومینیوم، مس، سنگ آهن، زغال سنگ و نفت به ازای ساخت تأسیسات زیربنایی، از جمله آبرسانی، به توافق رسید. سرمایه‌گذاری‌های ترکیه به طالبان کمک کرد تا نیروگاه برق‌آبی «کجکی» (Kajaki) را نوسازی و مجدداً راه‌اندازی کنند. ازبکستان در حال ساخت یک کلاستر صنعتی در هیرتان (Hairatan) مرزی است و در پروژه نوسازی راه‌آهن ترانس افغان مشارکت دارد. سازمان‌های غیرانتفاعی بریتانیایی که علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و معدن هستند، فعالیت خود را در کابل آغاز کرده‌اند.

طالبان از روسیه درخواست تأمین حامل‌های انرژی و مواد غذایی دارند. در سال ۲۰۲۲، شورای تجاری روسیه و افغانستان به ریاست دیمیتری آنتونوف یادداشت تفاهمی برای همکاری همه‌جانبه امضا کرد. آنتونوف به‌طور جداگانه بر ضرورت «به رسمیت شناخته شدن بدون قید و شرط حقوق سهامداران روس - مؤسسان شرکت‌ها توسط طالبان و تمدید فعالیت آن‌ها برای یک دوره پانزده ساله دیگر» تأکید کرد. این امپریالیسم نیست. فقط کسب و کار است. بالاخره دیگر کشورها نیز به همین شکل عمل می‌کنند و دوران «دوستی خلق‌ها» شوروی مدتهاست که گذشته است.

همانطور که شخصیت فیلم جاودانه «کازابلانکا» می‌گفت، این می‌تواند آغاز یک دوستی زیبا باشد.

بر اساس مطالب @ia_steklomoy

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❗️آغاز اجلاس بریکس با حضور ۱۰ کشور در برزیل؛ غیبت روسای چین، روسیه و ایران

نشست گروه بریکس امروز (سه‌شنبه) به میزبانی شهر ریو دو ژانیروی برزیل آغاز شد و به مدت دو روز ادامه دارد.
در این اجلاس شاهد غیبت قابل توجه «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران و «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر هستیم.
به گفته دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، رهبران حاضر در این نشست درباره موضوعات کلیدی از جمله صلح و امنیت جهانی، نظام حکمرانی بین‌المللی و راه‌های تقویت همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی گفتگو خواهند کرد. در پایان اجلاس نیز بیانیه‌ای حاوی مواضع مشترک اعضا منتشر می‌شود.
بریکس که هم‌اکنون ۱۰ عضو دارد، شامل پنج عضو اصلی (روسیه، چین، هند، برزیل، آفریقای جنوبی) و پنج عضو جدید (مصر، امارات متحده عربی، اتیوپی، ایران که سال گذشته پیوستند و اندونزی که اوایل امسال عضو شد) است.

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🛍دونالد ترامپ در پست Truth Social هشدار داد:

دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی Truth Social اعلام کرد که آمریکا ۱۰ در‌صد تعرفه بر واردات کشورهای حامی سیاست‌های «ضدآمریکایی» گروه بریکس اعمال خواهد کرد.
وی نوشت: «هر کشوری که از سیاست‌های ضد آمریکایی بریکس حمایت کند، مشمول ۱۰ درصد تعرفه اضافی خواهد شد. هیچ استثنایی برای این سیاست وجود نخواهد داشت.»

✔️سبسکرایب کنید:      
📱InfoDefense  
📱InfoDefensePER
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/07 08:52:24
Back to Top
HTML Embed Code: