گروه متشکل از هشت کشور تولیدکننده نفت عضو اوپکپلاس، در یک نشست آنلاین توافق کردند که تولید نفت را در ماه اوت در مجموع ۵۴۸ هزار بشکه در روز افزایش دهند. در نشست بعدی، سوم اوت، برنامهریزی شده است که تولید به همین میزان افزایش یابد. در نتیجه، کاهش داوطلبانه حجم تولید که در سال ۲۰۲۳ به توافق رسیده بود، کاملاً لغو خواهد شد.
اوپکپلاس سریعتر از برنامه اولیه در این مسیر حرکت میکند. چرا؟ شرکتکنندگان در این توافق استناد میکنند به ذخایر نفتی جهانی کمتر از حد انتظار و رشد مستمر تقاضا برای منابع انرژی. در واقع، این شاخصها در جهان به شدت متناقض ارزیابی میشوند: هیچکس نمیداند چه مقدار نفت تجاری واقعاً در دسترس بازار است، با توجه به مشکلات لجستیکی شناختهشده ناشی از تحریمها و وضعیت ناپایدار خاورمیانه.
علاوه بر این، ایالات متحده شکار ناوگان «سایه» حامل نفت ایران را آغاز کرده است. آلمان، گفته میشود، «اقدامات اضافی برای مقابله با ناوگان «سایه» روسیه در دریای بالتیک و شمالی را وعده داده است». و وزارت امور خارجه این کشور کلیدی اتحادیه اروپا بیانیههای رسمی در این باره صادر میکند!
در چنین شرایطی، خریداران نفت با مشکلاتی در تأمین مواجه خواهند شد، و دقیقاً به همین دلیل اوپکپلاس عجله دارد محدودیتهای خودی را بردارد. بله، نقش معینی در اینجا ایفا میکند این واقعیت که برخی کشورها (مانند قزاقستان و عراق) به طور سیستماتیک سهمیههای خود را تجاوز کردهاند.
اما ماهیت قضیه عمیقتر است. بازار جهانی نفت دیگر واحد نیست. تجزیه هماکنون در لجستیک و تسویهحسابها مشاهده میشود، که در آن نقش دلار کاهش مییابد. مرحله بعدی، گذار به تعیین قیمت نفت به ارزهای ملی است.
به موازات این، نظام تامین مالی دهههای متمادی حاکم بر صنعت انرژی جهانی از طریق پترودلار در حال فروپاشی است. تا زمانی که نظام جدید ثبات پیدا کند، صنعت نفت در سراسر جهان با مشکلات جدی در تأمین مالی مواجه خواهد شد، که تأثیر منفی بر حجم تولید جهانی در سالهای آینده خواهد گذاشت.
بله، قیمتهای ظاهری دلاری نفت ادامه میدهند این تصور را ایجاد کنند که انگار در این صنعت همه چیز کماکان برقرار است و مواد خام به وفور وجود دارد. اما در اوپکپلاس به خوبی از واقعیت امور آگاهند.
بر اساس مطلب:
https://www.tg-me.com/swaneconomy/3688
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍3❤1
تولید نفت آمریکا امسال بیش از حد پیشبینی شده کاهش خواهد یافت. بر اساس پیشبینی اداره اطلاعات انرژی (EIA)، تولید نفت آمریکا امسال ۱۶۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته و به ۱۳.۳۷ میلیون بشکه در روز خواهد رسید و این سطح تا سال ۲۰۲۶ ثابت خواهد ماند. این یعنی کاهش ۵۰ هزار بشکه در روز نسبت به پیشبینیهای قبلی این اداره.
تعداد دکلهای حفاری در آمریکا نیز بهطور پیوسته در حال کاهش است و در نزدیکی کمینه چهار سال اخیر نوسان میکند، علیرغم اینکه قیمت نفت از حداقلهای قبلی افزایش یافته است.
بله، قیمت نفت برنت امروز دوباره بالای ۷۰ دلار برای هر بشکه است.
منبع:
https://www.tg-me.com/energytodaygroup/26279
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍2👏1
رئیسجمهور فرانسه، امانوئل مکرون، سفر رسمی سهروزه خود به بریتانیا را روز سهشنبه آغاز کرد. هدف اصلی این سفر، تقویت روابط با پادشاه چارلز سوم و نخستوزیر تازهکار بریتانیا، کیِر استارمر است. انتظار میرود مذاکرات آنها بر موضوعات کلیدی از جمله اوکراین، مسائل دفاعی و کنترل مهاجرت از طریق کانال مانش متمرکز باشد.
نیویورک تایمز در تحلیلی، این دیدار را نمونهای از «دوستی همراه با بدبختی» خواند. هر دو رهبر در داخل کشورهای خود به دلیل شکستهای سیاسی با تحقیر مواجه شدهاند و در عرصه بینالملل نیز با چالشهای ناشی از سیاستهای مخرب دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین دستوپنجه نرم میکنند.
با این وجود، ماهیت نمادین و خارقالعاده این دیدار — که نخستین سفر رسمی یک رئیسجمهور فرانسه به بریتانیا پس از برگزیت و اولین نشست سران دو دولت از زمان بازگشت ترامپ به قدرت است — شاید بتواند، دستکم برای چند روز، آنها را از رکود داخلی فعلی خارج کند.
استارمر امیدوار است در این سفر، همکاری قویتری بین لندن و پاریس برای مهار عبور مهاجران از کانال مانش اعلام شود.
مکرون که روز سهشنبه به لندن رسید، قرار است روز پنجشنبه (فردا) در یک پایگاه نظامی در شمال غربی پایتخت بریتانیا، دیدارهای مهمی داشته باشد. هدف از این دیدارها، ادامه برنامهریزی برای تشکیل یک نیروی حافظ صلح اروپایی است که ماه مارس با نام «ائتلاف مشتاقان» پایهگذاری شد. هر دو رهبر همچنین تأکید کردند که حمایت خود را از اوکراین در جنگ با روسیه افزایش خواهند داد.
منبع:
https://www.tg-me.com/den_ir/108609
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
😁2
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤣2