Telegram Web Link
🎙سیدجلال دهقانی فیروزآبادی در گفت‌وگو با ایرنا؛

⭕️مطلوب ترامپ توافق حداکثری با ایران است نه جنگ/تلاش اروپا برای امتیازگیری از ایران و آمریکا

✍️لیلا واحدی

🔹آمریکا از همان ابتدا با یک رهیافت قدرت‌محور وارد مذاکرات با ایران شده است. مذاکره قدرت‌محور بر سه اصل یا سازوکار استوار است: اول: تهدید یا به‌کارگیری زور (دیپلماسی اجبار و قهرآمیز)، دوم: حداکثرگرایی یعنی مطالبه امتیازات حداکثری و سوم: امتیازدهی قطره‌چکانی. به بیان دیگر، آمریکایی‌ها با این رهیافت وارد شدند تا در یک فرآیند پلکانی امتیازات تدریجی را از ایران با تکیه بر تهدید نظامی مطالبه کنند و در مقابل، امتیازاتی را به صورت محدود و قطره‌چکانی به ایران ارائه دهند. لذا می‌توانیم بگوییم که راهبرد مذاکره پلکانی در چارچوب رهیافت مذاکره قدرت‌محور قرار دارد و در این نوع مذاکره، طرق مذاکره‌کننده با حداکثر مطالبات آغاز می‌کند و نهایتاً در فرآیند مذاکره از خواسته‌های حداکثری خود عدول یا تنزل می‌کند، یا آن‌ها را کاهش می‌دهد.

🔹برکناری والتز به عنوان کسی که در دسته بازها و جنگ‌طلبان تعریف می‌شد، می‌تواند سیگنال مثبتی تلقی شود اما جایگزینی‌ او با روبیو تفاوت چندانی ایجاد نمی‌کند، گرچه روبیو در مقایسه با والتز «خیر الشرین» است. پیش از هر تحلیلی باید دید دلیل این برکناری چه بوده است گفته می‌شود که او ضد توافق بوده و بر گزینه جنگ تأکید داشته، به‌ویژه اینکه بدون اطلاع ترامپ با نتانیاهو در حال طراحی حمله به ایران بوده‌اند.

🔹ترامپ معتقد است که همه تصمیمات باید از فیلتر او بگذرد و حرف آخر را باید خود او بزند. بنابراین، اینکه مشاور امنیت ملی بدون اطلاع رئیس‌جمهور با نتانیاهو سناریوی نظامی را مطرح کرده‌اند، باعث برکناری‌ والتز شده است.

🔹خود ترامپ دنبال جنگ نیست، بلکه به دنبال یک توافق حداکثری برای تأمین منافع آمریکاست و راهبرد او راهبرد مذاکره قدرت‌محور است که مبتنی بر دیپلماسی اجبار و تهدید است. من بارها گفته‌ام تجهیزات و تسلیحات نظامی آمریکا در منطقه و جزایر «دیگو گارسیا» برای حمله به ایران نیست، بلکه برای پیشبرد یک توافق مطلوب و حداکثری از نظر آمریکاست.

🔹مخالفت والتز با گزینه دیپلماسی هم از دیگر دلایل برکناری اوست و بنابراین، من همچنان معتقدم که گزینه اول آمریکا، مذاکره و راه‌حل دیپلماتیک برای تأمین منافع حداکثری در موضوع هسته‌ای و البته سایر موضوعات است.

🔹حتی اگر توافق هسته‌ای صورت بگیرد، این پایان کار نخواهد بود و احتمال دارد که آمریکایی‌ها بار دیگر مطالبات جدیدی را مطرح کنند.
با این حال، باید توجه داشت که اساساً فلسفه وجودی مذاکره همین است. اگر دو طرف در مورد همه‌چیز توافق داشتند و اختلافی وجود نداشت، که دیگر مذاکره معنا نداشت.

🔹مذاکره در واقع نوعی جنگ دیپلماتیک است؛ دو طرف تا نهایت توان تلاش می‌کنند تا منافع ملی خود را بدون توسل به زور، تحمیل کنند.

🔹اروپا هم در ماجرای اوکراین و هم در پرونده مذاکرات هسته‌ای نادیده گرفته و تا حدی تحقیر شده است. این در حالی است که طرف اصلی هر دو بحران -چه اوکراین و چه پرونده هسته‌ای ایران- اروپا بوده که عملا فاکتور گرفته شده است و این برای آن‌ها صقیل بوده است. به نظرم بهترین رویکرد این است که همانگونه که با روسیه و چین به درستی وارد تعاملات و گفتگو شدیم با اروپا هم همین کار را باید تکرار کرد.

https://irna.ir/xjTvDw


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴به کوری چشم دشمنان خلیج فارس خواهد ماند

🔸دکتر عماد آبشناس، تحلیلگر سیاسی، در مقاله ای نوشت: یکی از رسانه های آمریکایی اخیرا مطلبی را منتشر کرده که بر مبنای آن ادعا کرده دونالد ترامپ تصمیم دارد برای کسب رضایت خاطر عرب های حوزه همیشه فارس اعلام کند که از این پس آمریکا از نام مجعول برای این خلیج عربی استفاده خواهد کرد.

🔸در صورتی که چنین ادعایی صحت داشته باشد قطعا نشان دهنده بلاهت وی و هر کس او را باور می کند است چرا که این نام یک نام تاریخی و نشان هویتی تاریخی است که امکان تغییر آن وجود ندارد و همانگونه که امروزه علیرغم دستور اجرایی ترامپ برای تغییر نام خلیج مکسیک به خلیج آمریکا کل دنیا این خلیج را هنوز با نام خلیج مکسیک می شناسد عملا هر تصمیم دیگری هم به همان نسبت ارزش دارد.

🔸البته اقدام ترمپ در تغییر نام خلیج مکسیک بیشتر نمایش نفرت وی نسبت به مردم مکسیک دارد تا یک موضع گیری رسمی یا وابسته به منطق تاریخی و یا جغرافیایی و در صورتی که وی درباره خلیج همیشه فارس اظهار نظری خارج از چهارچوب تاریخی و جغرافیایی نماید قطعا نشان می دهد که وی با ملت ایران و هویت ملی ایرانی مشکل دارد نه چیز دیگری. /اسپوتینگ

متن کامل مقاله را اینجا بخوانید


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 گوگل نام «خلیج فارس» را در نقشه‌های خود به «خلیج عربی» تغییر داد

🔹 طبق گزارش‌های رسانه‌ای، اپلیکیشن نقشه‌های گوگل نام «خلیج فارس» را در برخی نسخه‌ها به «خلیج عربی» تغییر داده است.
🔹 کاربران در خاورمیانه اعلام کرده‌اند که اکنون هنگام جستجو با استفاده از اصطلاحاتی مانند «خلیج عربی» یا «خلیج فارس»، نام «خلیج عربی» نمایش داده می‌شود.
🔹«شرکت گوگل هنوز هیچ توضیح رسمی درباره این تغییر ارائه نکرده است. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که پیشتر رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، پیشنهاد تغییر نام خلیج فارس به خلیج عربی را مطرح کرده بود».
🔹این تغییر در نام، همزمان با تحولات دیپلماتیک میان واشنگتن و تهران در زمینه پرونده هسته‌ای و فشارهای عربی برای تغییر نام تاریخی خلیج فارس صورت می‌گیرد.
🔹 عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، به این تغییر واکنش نشان داده و آن را اقدامی با انگیزه‌های سیاسی و خصمانه دانسته است. /شفقنا


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴ترامپ: سانتریفیوژهای ایران باید برچیده شوند یا در مذاکرات یا در بمباران

ترامپ درباره غنی سازی ایران:
🔹 قضیه خیلی ساده است. ترجیح من این است که ما به توافقی دست یابیم که کاملا قابل راستی آزمایی باشد. ما در آمریکا آدم های متخصصی در MIT « موسسه فنی ماساچوست» و دیگر مراکز علمی داریم که قادرند کار راستی آزمایی را انجام بدهند.
🔹اما این تمام ماجرا نیست چون این راستی آزمایی باید به برچیده شدن کامل سانتریفیوژها منتهی بشود. در غیر این صورت ما با بمباران این کار را خواهیم کرد. پس ایران عملا یا دو گزینه رو به روست :
🔹برچیدن مسالمت آمیز سانتریفیوژها یا به نظاره نشستن بمباران آنها توسط ما / عصرایران


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 احمدیان: مذاكره در شرايط برابر و بدور از تهديد و تحميل، عاقلانه و شرافتمندانه است

دبیر شورای عالی امنیت ملی در جمع فرماندهان ارشد سپاه حضرت محمدرسول‌الله(ص)تهران بزرگ:

🔹همانطور كه مذاكره مستقيم در شرايط تحميل و تهديد غير عاقلانه و غير شرافتمندانه است ، مذاكره در شرايط برابر و بدور از تهديد و تحميل، عاقلانه و شرافتمندانه است.

🔹در اين عرصه رهبري انقلاب نظام اسلامي تهديد دشمن را به شرايط برابر و عزتمندانه تبديل كرد ، و آنچه تغيير كرد شرايط بود نه تغيير موضع نظام اسلامي.

🔹درخصوص محتوا و نتايج مذاكرات نيز موضوع قابل پيش بيني نیست البته خطوط قرمز ما کاملا مشخص است و بستگي به رفتار آمريكا و شرايط دارد .­


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
پدر جنگ نرم آمریکا درگذشت

🔹جوزف نای، نظریه‌پرداز مشهور جنگ نرم آمریکا در سن ۸۸ سالگی درگذشت.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 دور چهارم مذاکرات ایران و امریکا؛ یکشنبه در مسقط

🔹یک منبع آگاه به میدل ایست نیوز خبر داد که دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا پس از چندین روز به تعویق افتادن روز یکشنبه در عمان برگزار خواهد شد.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴العربی الجدید: عراقچی به عربستان و قطر می‌رود

منابع به العربی الجدید گفتند:

🔹وزیر خارجه ایران فردا شنبه قبل از دور چهارم احتمالی مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط، به عربستان و قطر سفر می‌کند.

🔹عراقچی، رهبران عربستانی را در جریان تحولات مذاکرات غیر مستقیم بین تهران و واشنگتن قبل از رفتن به دوحه برای مشارکت در چهارمین دوره از کنفرانس مذاکرات عربی-ایرانی خواهد گذاشت.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
تریتا پارسی، معاون اندیشکده آمریکایی کوئینسی:
یک دیپلمات عرب گفت که توافق ترامپ با حوثی‌ها ممکن نبود اگر سه دور گفت‌وگوی واشنگتن و تهران صورت نگرفته بود
🔺 هیچ بحرانی در مذاکرات وجود ندارد اما زمان قابل توجهی از دست رفته؛ یکی از دلایلش سفر [ترامپ به خاورمیانه] است
🔺ایرانی‌ها می‌خواهند سریع پیش بروند اما آمریکا باید همه را سر جای خود قرار دهد


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔎ماجرای «ایران و تولید تریتیوم» از ادعای فاکس نیوز و منافقین تا توئیت دیوید آلبرایت درباره راستی آزمایی این ادعا؛

🔴 هیچ نشانه‌ای دال بر فعالیت‌های مرتبط با تولید تریتیوم در این مکان دیده نشد

🔹ساعاتی پیش فاکس‌نیوز در خبری اختصاصی ادعا کرد توسط گروه منافقین به تصاویر اختصاصی دست یافته که یک تأسیسات هسته‌ای پیشتر اعلام‌نشده در ایران را نشان می‌دهد. این سایتِ به‌تازگی شناسایی‌شده، در استان سمنان ایران واقع شده و فاصله‌ قابل توجهی با دیگر تأسیسات هسته‌ای شناخته‌شده ایران دارد.

🔹این تصاویر به یک مجموعه گسترده با مساحتی نزدیک به ۲۵۰۰ هکتار (حدود ۱۰ کیلومتر مربع) اشاره دارد که ابعاد وسیع این پروژه را نشان می‌دهد. گفته می‌شود این تأسیسات که توسط مقامات ایرانی با نام رمز «سایت رنگین‌کمان» شناخته می‌شود، بیش از یک دهه است که تحت پوشش یک شرکت تولید مواد شیمیایی به نام «دیبا انرژی سیبا» فعالیت می‌کند. 

🔹ادعا شده است که وظیفه اصلی «سایت رنگین‌کمان»، استخراج تریتیومل است. تریتیوم (Tritium یا H-3) یک ایزوتوپ رادیواکتیو هیدروژن است که هم در کاربردهای غیرنظامی (مثلاً در راکتورهای همجوشی، علائم نورتاب، و برخی تجهیزات علمی) و هم در افزایش قدرت تخریب و کارایی سلاح‌های هسته‌ای کاربرد دارد.


🔺به گزارش جهان دیپلماسی، دیوید آلبرایت (David Albright) یک کارشناس شناخته‌شده در حوزه اشاعه تسلیحات هسته‌ای و مسائل مربوط به امنیت هسته‌ای است. او بنیان‌گذار و رئیس مؤسسه علوم و امنیت بین‌المللی در واشنگتن است، که یک اندیشکده مستقل و تخصصی در زمینه جلوگیری از گسترش تسلیحات هسته‌ای است.

🔻او در صفحه شخصی خود درباره خبر منتشر شده از سوی فاکس نیوز مبنی بر اقدام ایران برای تولید تریتیوم نوشته است: 
امروز ادعای «شورای ملی مقاومت ایران» (NCRI) در خصوص وجود سایت‌هایی مرتبط با تولید تریتیوم مورد بررسی قرار گرفت. تصاویر ماهواره‌ای مربوط به سایت‌های اصلی که توسط این شورا معرفی شده‌اند، بررسی شدند و هیچ نشانه‌ای دال بر فعالیت‌های مرتبط با تولید تریتیوم در آن‌ها مشاهده نگردید.

🔻به گفته یکی از تحلیل‌گران ما در حوزه تصاویر ماهواره‌ای:
این سایت‌ها در منطقه‌ای با امنیت بالا واقع شده‌اند و در یک حوضه جغرافیایی وسیع قرار دارند که از نظر فیزیکی و بصری، شرایط ویژه‌ای برای پنهان‌سازی از دید زمینی فراهم می‌سازد.

🔻در یکی از این دو سایت، تعداد زیادی از مخازن استوانه‌ای (سیلندرها) شکل دیده می‌شوند؛ به‌گونه‌ای که سیلندرها در نقاط مختلف سایت پراکنده‌اند و در سایت دیگر نیز مواردی مشابه دیده می‌شود. در یکی از ساختمان‌ها که از نمای جانبی دیده شده، مخازنی مربوط به فرایندهای شیمیایی به چشم می‌خورد. بیشتر سازه‌های موجود در این سایت، سوله‌هایی با سقف و بدون دیواره هستند که تجهیزات پردازش شیمیایی را پوشش می‌دهند. همچنین به نظر می‌رسد یک دودکش صنعتی (flare stack) نیز در این محل وجود داشته باشد. در مجموع، این مکان بیشتر شبیه یک تأسیسات شیمیایی است که احتمال دارد با موادی چون فلورین یا کلر سروکار داشته باشد.

🔻بررسی‌های بیشتری در حال انجام است و احتمال دارد در آینده تصاویر تکمیلی منتشر شود. با این حال، ادعای مطرح‌شده از سوی NCRI مبنی بر تولید تریتیوم در این سایت‌ها، نیازمند مستندات و توضیحات بیشتر است؛ چراکه در تصاویر ارائه‌شده، هیچ‌گونه شواهدی دال بر چنین فعالیت‌هایی مشاهده نمی‌شود.

🔹دیوید آلبرایت در توئیت دیگری با اشاره به سخنان یکی از اعضای منافقین درباره ادعای مطرح شده نوشت:

🔹علیرضا جعفرزاده، (عضو سازمان منافقین) می‌گوید: «ما در کنفرانس خبری خود و همچنین در مطالب ارائه‌شده، هرگز ادعا نکردیم که جمهوری اسلامی در سایت رنگین‌کمان مشغول به تولید تریتیوم است. این موضوع به‌طور مشخص توسط مایکل گوردون، خبرنگار وال‌استریت ژورنال، از بنده پرسیده شد و من به‌صراحت پاسخ دادم که خیر، اما افزودم که آنها دارای یک برنامه تریتیوم هستند، اگرچه از محل اجرای آن اطلاعی نداشتم.»/ جهان دیپلماسی


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 هاآرتص: خبر بزرگ ترامپ درباره مذاکرات با ایران است، احتمالا او بزودی توافق با ایران را اعلام می‌کند.



💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 ویتکاف: ایران باید برنامه هسته‌ای نظامی خود را به‌طور کامل کنار بگذارد؛ هرگونه غنی‌سازی باید متوقف شود

فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه:


🔸 ایران باید فوراً سطح غنی‌سازی اورانیوم را کاهش دهد، مواد هسته‌ای را به خارج از کشور منتقل کند و برنامه هسته‌ای خود را به یک برنامه صرفاً غیرنظامی تبدیل نماید.

🔸هیچ‌گونه برنامه غنی‌سازی در ایران نباید ادامه یابد و سه سایت اصلی نطنز، فردو و اصفهان باید به‌طور کامل برچیده شوند.

🔸ادامه ندادن هیچ‌گونه برنامه غنی‌سازی یعنی پایان کامل برنامه نظامی هسته‌ای ایران. ایران به فناوری غنی‌سازی برای داشتن یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی نیاز ندارد.

🔸ایران امروز بسیار شکننده‌تر از ۱۰ سال پیش است، زمانی که در دوران اوباما توافقی حاصل شد. من معتقدم که ایران گزینه‌ای جز پذیرش شروط ما برای توافقی که منجر به انهدام کامل برنامه نظامی هسته‌ای‌اش شود، ندارد.

🔸آزمایش اراده رئیس‌جمهور ترامپ از سوی ایران اقدامی ناپخته خواهد بود. ما توافق ضعیف را نمی‌پذیریم و اگر توافق پیشنهادی به اندازه کافی قوی نباشد، از آن خارج خواهیم شد.

🔸مذاکرات فعلی با ایران صرفاً بر مسئله هسته‌ای متمرکز است، چون این موضوع برای ما یک مسئله حیاتی و حیاتی‌ترین اولویت محسوب می‌شود. نباید با ورود به پرونده‌های دیگر، تمرکز بر این موضوع را بر هم زد.

🔸در صورت عدم نتیجه‌بخشی مذاکرات روز یکشنبه آینده، مسیر گفت‌وگو متوقف خواهد شد و ما به‌ناچار مسیر دیگری را در پیش خواهیم گرفت.

🔸در آینده نزدیک، قصد داریم بر ایران فشار بیشتری وارد کنیم تا از حمایت مالی و تسلیحاتی گروه‌هایی نظیر حماس، حزب‌الله و انصارالله یمن دست بردارد. همچنین احتمال دارد مذاکرات به‌تدریج به حوزه‌های فرهنگی و اقتصادی نیز گسترش یابد.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥🔴بخش مهمی از سخنان ویتکاف با زیرنویس فارسی: برنامه غنی‌سازی، دیگر هرگز نباید در خاک ایران وجود داشته باشد. این خط قرمز ماست


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴با سخنان دیروز ویتکاف، احتمال توافق موقت بالا رفت؟

✍️راز زیمیت، عضو ارشد اندیشکده اسرائیلی «امنیت ملی»:

🔹آخرین درخواست‌های حداکثری #ویتکاف، همراه با تهدید او درباره پیامدهای نبود پیشرفت در دور بعدی مذاکرات عمان، و همچنین گزارش روز گذشته CNN مبنی بر اینکه دور چهارم مذاکرات فردا شامل مباحث فنی نخواهد بود و تنها در سطح عالی برگزار می‌شود، احتمال تشدید تنش‌ها را افزایش می‌دهد.

🔹با این حال، این تحولات همچنین شانس دستیابی به یک توافق موقت را نیز بالا می‌برند؛ توافقی که به هر دو طرف امکان می‌دهد نوعی دستاورد محدود را به نمایش بگذارند و بحث بر سر مسئله اصلی—یعنی غنی‌سازی اورانیوم در خاک ایران—را به زمانی دیگر موکول کنند.

🔹با این وجود، باید به خطرات اصلی چنین توافق موقتی توجه داشت. نخست، این توافق می‌تواند به‌طور قابل توجهی احساس فوریت را هم در تهران و هم در واشنگتن کاهش دهد و در طول زمان، توافقی را نهادینه کند که شاید منجر به بازگرداندن بخشی از ظرفیت‌های هسته‌ای ایران شود، اما بدون هیچ پیشرفت واقعی در مسیر هدف اصلی: مسدود کردن راه ایران به سمت سلاح هسته‌ای.

🔹دوم، چنین توافقی ممکن است منجر به از دست رفتن آخرین فرصت برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه در ماه اکتبر شود.

🔹در چنین سناریویی، ترامپ ممکن است—همان‌گونه که در گذشته نیز رخ داده—علاقه خود را به مسئله هسته‌ای ایران از دست بدهد، اسرائیل اجرای گزینه نظامی را بسیار دشوار بیابد، و ایران نیز بدون واگذاری تجهییزات هسته‌ای مهم، زمان بیشتری به دست آورد./ انتخاب                                                                                              


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 تغییر نام خلیج فارس در گوگل؛ کارزار کاربران ایرانی

♨️ طبق گزارش‌های رسانه‌ای، اپلیکیشن ‌گوگل ‌مپ نام «خلیج فارس» را در برخی نسخه‌ها به «خلیج عربی» تغییر داده است. کاربران در خاورمیانه اعلام کرده‌اند که اکنون هنگام جستجو با استفاده از اصطلاحاتی مانند «خلیج عربی» یا «خلیج فارس»، نام «خلیج عربی» نمایش داده می‌شود.

🔸این تغییر که بدون اطلاع‌رسانی رسمی از سوی گوگل رخ داده، بار دیگر حساسیت‌ها نسبت به تحریف نام این پهنه تاریخی را در فضای مجازی و رسانه‌های ایران افزایش داده است.

🔸این تغییر در شرایطی رخ داده که تنها چند روز پیش، برخی رسانه‌های بین‌المللی از شایعه تصمیم دولت ترامپ برای تغییر رسمی نام خلیج فارس به «خلیج عربی» خبر داده بودند.

⭕️ ترامپ عقب‌نشینی کرد

🔸در واکنش به این شایعه، کاخ سفید اعلام کرد که «هیچ تصمیم رسمی» درباره تغییر نام خلیج فارس اتخاذ نشده است. دونالد ترامپ نیز در پاسخ به خبرنگاران گفت: «نمی‌خواهم با چنین موضوعاتی خاطر کسی را جریحه‌دار کنم».

⭕️ مکزیک هم به گوگل اعتراض کرد

🔸در آن‌سوی جهان، موضوع مشابهی به شکایتی رسمی از سوی دولت مکزیک منجر شده است. به گفته رئیس‌جمهور این کشور، اپلیکیشن Google Maps برای کاربران داخل آمریکا، نام «خلیج مکزیک» را با عنوان «خلیج آمریکا» جایگزین کرده و به درخواست‌های مکرر مکزیک برای اصلاح این موضوع بی‌توجهی شده است

⭕️ گوگل چه می‌گوید؟

🔸گوگل در واکنش به مکزیک اعلام کرده که سیاست‌های نام‌گذاری آن بر اساس نظام‌های جغرافیایی داخلی هر کشور تنظیم می‌شود. کریس ترنر، معاون امور دولتی گوگل، گفته است: «رویکرد ما در تمام مناطق بی‌طرفانه و منسجم است.»

🔸با این حال، منتقدان این ادعا را زیر سوال برده‌اند و آن را در تناقض با رفتار گوگل در قبال «خلیج فارس» دانسته‌اند.

⭕️ کارزار کاربران ایرانی

🔸هم‌زمان با این تحولات، کاربران ایرانی در واکنش به حذف یا تحریف نام خلیج فارس، کارزاری مجازی به راه انداخته‌اند. این کارزار با هدف کاهش رتبه اپلیکیشن Google Maps در فروشگاه‌های Google Play و App Store شکل گرفته است. شرکت‌کنندگان با ثبت پایین‌ترین امتیاز و درج نظرات اعتراضی، خواستار بازگشت نام «Persian Gulf» و حذف عنوان جعلی «خلیج عربی» شده‌اند.

⭕️ لزوم اقدام رسمی ایران

🔸 با توجه به تجربه مکزیک و حساسیت‌های ملی نسبت به هویت تاریخی «خلیج فارس»، کارشناسان توصیه می‌کنند که ایران نیز باید به‌صورت رسمی و دیپلماتیک موضوع را پیگیری کرده و با استناد به اسناد سازمان ملل و منابع تاریخی، مانع از ادامه تحریف در بسترهای دیجیتال شود/ جماران


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🎙سخنرانی وزیر امور خارجه در نشست گفت‌وگوی ایرانی - عربی؛
⭕️عراقچی: ایران بر حق خود برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای به شمول غنی سازی اصرار دارد
⭕️ایران به هیچ وجه از هیچ یک از حقوق ملت پرافتخار ایران عقب نخواهد نشست
⭕️سلاح های کشتار جمعی هیچ جایگاهی در دکترین امنیتی ایران ندارند

🔹جمهوری اسلامی ایران دستیابی و استفاده از سلاح های هسته ای را حرام دانسته و همواره یک عضو متعهد به نظام عدم اشاعه بین المللی بوده است. اما همزمان بر حق خود برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای به شمول غنی سازی اصرار دارد. ما به دنبال سلاح هسته ای نیستیم و اصولا سلاح های کشتار جمعی هیچ جایگاهی در دکترین امنیتی ایران ندارند. به همین جهت ما از مبتکرین ایجاد منطقه عاری از سلاح های هسته  ای در منطقه غرب آسیا بودیم.

🔹لازم است کشورهای غربی و همه آنهایی که مدعی مقابله با سلاح های هسته ای هستند، از استانداردهای دوگانه خودداری کنند. نمیتوان از یک سو مدعی  نگرانی از انرژی صلح آمیز هسته ای ایران و دیگر کشورهای منطقه بود اما اجازه داد یک رژیم اشغالگر، متجاوز و نسل کش، دارنده زرادخانه بزرگ تسلیحات هسته ای باشد. ما به گفت و گوهای خود با دولت آمریکا و البته همزمان با اروپا، روسیه و چین با حسن نیت ادامه میدهیم.

🔹اگر هدف از این مذاکرات، ابراز اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته ای باشد، این تحصیل حاصل است. فلذا رسیدن به یک توافق کاملا در دسترس است اما اگر هدف، محروم کردن ایران از حقوق هسته ای خود و دیگر درخواست های غیرواقعی و غیرمنطقی باشد، باید به صراحت بگویم که جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه از هیچ یک از حقوق ملت پرافتخار ایران عقب نخواهد نشست./ ایرنا


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
نظرسنجی عجیب یکی از مراکز افکارسنجی دانشگاه‌های تهران: بیش از ۷۰ درصد از ایرانی‌ها موافق تولید سلاح هسته‌ای هستند!

🔹طبق آخرین نظرسنجی تلفنی یکی از مراکز افکارسنجی دانشگاه‌های تهران، ۷۱.۹ درصد از شرکت‌کنندگان در صورت وقوع حمله نظامی به ایران، با تولید سلاح هسته‌ای موافق بودند.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴یک منبع معتبر اروپایی که در مسقط حضور دارد، گفت که ظاهرا حداقل ۱۲ نفر را دیده است که استیو ویتکوف، مذاکره‌کننده ارشد ایالات متحده، را همراهی می‌کردند، برخلاف گزارش‌های قبلی رسانه‌های آمریکایی، از جمله CNN، مبنی بر اینکه ویتکوف تیم فنی کارشناسی به مسقط نخواهدآورد.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴صداوسیما: هنوز خبری درمورد آغاز مذاکرات، دریافت نکردیم



💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 یک مقام آمریکایی پس از دور چهارم مذاکرات با ایران: دلگرم شدیم

🔹رسانه آمریکایی آکسیوس مدعی شد:

🔸یک مقام آمریکایی گفت: «توافق حاصل شد که مذاکرات با ایران برای ادامه بررسی جنبه‌های فنی پیش برود. ما از نتیجه امروز دلگرم شده‌ایم و مشتاقانه منتظر نشست بعدی‌مان هستیم که در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.»


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
2025/07/06 18:21:58
Back to Top
HTML Embed Code: