Telegram Web Link
🔴جلسه فنی- کارشناسی ایران و آمریکا از چهارشنبه به شنبه موکول شد

🔸سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتگو با خبرنگاران، از برگزاری نشست فنی-کارشناسی ایران و آمریکا در روز شنبه آینده خبر داد.
🔸بنا به پیشنهاد عمان و توافق هیات‌های نمایندگی ایران و آمریکا، جلسه مشورتی فنی دو کشور که قرار بود در چارچوب گفتگوهای غیرمستقیم دو طرف در روز چهارشنبه برگزار شود، به روز شنبه آینده، همزمان با حضور روسای هیات‌های دو کشور، موکول شد.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 بقائی: تحریم‌های آمریکا علیه ایران در تناقض صریح با ادعا برای گفت‌وگو و مذاکره است

سخنگوی وزارت امور خارجه:
🔹ادامه اعمال تحریم آمریکا علیه بخش‌های مختلف اقتصادی و تجاری ایران اقدامی قلدرمآبانه و غیرقانونی است.

🔹این اقدام در تناقض صریح با ادعای آمریکا برای گفت‌وگو و مذاکره بوده

🔹اعمال تحریم نشان‌دهنده نبود حُسن نیت و فقدان جدیت آمریکا در این رابطه است.

🔹این اقدام را به‌شدت محکوم می‌کنیم.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 ترکیب تیم فنی آمریکا در مذاکره با ایران

🔹شبکه خبری سی‌ان‌ان به‌نقل از یک منبع مطلع آمریکایی گزارش داد که تیم فنی آمریکایی از چندین نهاد دولتی تشکیل خواهد شد و انتظار می‌رود مقام‌هایی از وزارت خارجه و وزارت خزانه‌داری نیز در این نشست حضور داشته باشند.

🔹سی ان ان نوشت: گفت‌وگوهای سیاسی و فنی میان ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران قرار است روز شنبه در عمان برگزار شود.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 گروسی: ایران در مذاکرات جدی است

🔹مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: خوشحالم که مذاکراتی بین تهران و واشنگتن در جریان است.

🔹با ویتکاف (نماینده آمریکا در مذاکرات) در تماس هستم اما نمی‌دانم نتیجه مذاکرات بین ایران و آمریکا چه خواهد بود.

🔹آژانس اتمی بخشی از مذاکرات بین دو طرف نیست.

🔹در صورت توافق، آژانس اجرای آن را راستی‌آزمایی خواهد کرد و آماده‌ کمک برای تضمین اعتبار آن هستیم.

🔹طرف ایرانی در مذاکرات هسته‌ای جدی است و تلاش می‌کند به توافق برسد.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔺بستر منطقه‌ای برجام 2!

مذاکرات میان ایران و آمریکا این بار بر خلاف دوران اوباما در شرایط منطقه‌ای متفاوتی شروع شده است.

وقتی برجام 2015 امضا شد، بستر منطقه‌ای کاملا نامساعد بود و جنگ‌های نیابتی و بعضا مستقیم در اوج بود که حمله به سفارت عربستان و به تبع آن قطعی روابط این فضا را تشدید کرد. از این رو، وقتی ترامپ در 2016 به قدرت رسید، ریاض و ابوظبی به همراه اسرائیل گمشده خود را یافتند و با لابی‌گری، ترامپ را به خروج از برجام و اجرای وعده‌اش متقاعد کردند و راهبرد سیاست فشار حداکثری کلید خورد.

اما ترامپ در ژانویه 2025 به قدرت بازگشت که شرایط خاورمیانه بسیار متفاوت از دوره قبل است. البته این شرایط می‌تواند کارکردی دوگانه داشته باشد؛ هم می‌تواند مشوق پیگیری فشار حداکثری و تشدید آن علیه ایران باشد و هم تسهیل‌گر مذاکره و توافق.

اما مشوق تشدید فشار حداکثری از این جهت که فروکاست نقش منطقه‌ای ایران در نتیجه تحولات چند ماه اخیر در سوریه، لبنان و تا حدود زیادی عراق فی نفسه می‌تواند طرف آمریکایی را برای فشار بیشتر و خودداری از عجله در مذاکره و توافق وسوسه کند.

اما به نظر می‌رسد که عوامل تسهیل‌گر مذاکره و توافق میان ایران و آمریکا نقش پررنگ‌تری دارند. در راس این متغیرها خود ترامپ و عجله او برای مذاکره و توافق با ایران قرار دارد.

کاتالیزور دیگر این است که شکافی عمیق میان مثلث اسرائیل، عربستان و امارات در لابی‌گری مشترک علیه تهران رخ داده است. کما این که به صورت جداگانه هم ریاض نه تنها بر خلاف چهار سال اول ترامپ علیه مذاکره و توافق با ایران در آمریکا لابی‌گری نمی‌کند، بلکه مشوق مذاکره و توافق دو طرف آمریکایی و ایرانی نیز هست. اما این چرخش ریاض را نباید دوری از آمریکا و تلاش برای همکاری با تهران علیه سیاست‌های واشنگتن دانست که اگر این طور بود شاهد حداقل همکاری مشترک برای توقف جنگ غزه می‌بودیم اما هیچ تحرک جدی شکل نگرفت.

ریاض چند سالی است که معطوف به چشم انداز کلان توسعه و طرح‌های بلندپروازانه بن سلمان و تجربه یک دهه اخیر به ویژه جنگ یمن، راهبرد روابط خارجی متوازن با شرق و غرب، تنش‌زدایی در روابط منطقه‌ای خود ابتدا با محور قطر و ترکیه و سپس با ایران را در پیش گرفته است. عربستان در دوره ملک عبدالله به جنگ آمریکا علیه ایران متمایل بود، اما در این دوره بنا به الزامات پرونده‌های پیشگفته با چنین جنگی نظر به تبعات منطقه‌ای ویرانگر آن مخالف است.

آشتی با ایران در این چارچوب رخ داد و در کنار آن هم حمله هفتم اکتبر حماس و جنگ نسل‌کشی در غزه پروژه عادی‌سازی روابط میان عربستان و اسرائیل را دستکم به تعویق انداخت و مانع همکاری نزدیک و هم‌افزایی میان دو طرف شد و همین خود اسرائیل را در مواجهه با شرایط کنونی تنها گذاشته است.

البته با وضعیت پیش آمده در سوریه، لبنان، عراق و دست بالا پیدا کردن عربستان در این ساحات، اختلافات منطقه‌ای تهران و ریاض هم به شکل جدی کاهش یافته است. تثبیت چنین وضعیتی و پیامدهای منطقه‌ای سنگین گزینه جایگزین شکست دیپلماسی میان آمریکا و ایران می‌طلبد که عربستان بر خلاف اسرائیل خواهان موفقیت این روند باشد.

اما کاتالیزور دیگر مذاکرات، بحران داخلی نتانیاهو ناشی از باتلاق غزه است که قدرت مانور و تحرک او را در فشار بر دولت آمریکا در پرونده ایران کاهش داده است. اسرائیل اکنون با شکاف داخلی عمیق و بی‌سابقه و لاغر شدن نهاد قدرت در اسرائیل در مقابل فربه شدن فردگرایی مستبدانه نتانیاهو مواجه است. همین وضعیت باعث شده است که منافع کلان اسرائیل قربانی منافع شخصی نخست وزیر آن شود که تمام هم و غمش ماندن در قدرت است و لو به قیمت کنار آمدن با دیپلماسی جدید آمریکا با ایران. به این علت هم اساسا نمی‌خواهد خود را در تقابل با ترامپ قرار دهد. از این رو هم از روزی که مذاکرات شروع شده، بی بی برخلاف گذشته عملا سکوت کرده است.

با وجود اهمیت عوامل تسهیل‌گر منطقه‌ای پیشگفته در مذاکرات ایران و آمریکا، اما عامل تعیین‌کننده همان متغیر ترامپی است که تاکنون پیشران شروع مذاکرات و پیشبرد آن بوده است و‌باید دید این رویکرد او تا پایان ادامه می‌یابد یا…..

لکن یک احتمال و لو ضعیف را نباید از نظر دور داشت و آن هم این که با توجه به پیچیدگی شخصیت ترامپ بعید نیست که در لحظه‌ای مشخص در جریان مذاکرات دست اسرائیل را برای انجام حمله‌ای بسیار محدود یا خرابکاری بزرگی باز بگذارد. اما چه زمانی؟ احتمالا وقتی مذکرات در آستانه توافق نهایی قرار گیرد که هم از توافق تقریبا آماده به عنوان اهرمی برای مهار واکنش تهران استفاده شود و نیز تصویر دیگری از توافق از موضع قدرت ساخته شود.

مساله دیگر این که به احتمال زیاد مذاکره و توافق احتمالی با ایران بخشی از پروژه خاورمیانه‌ای ترامپ است که عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و عربستان نیز بخشی از آن است.
#صابر_گل_عنبری



👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 لارنس نورمن خبرنگار وال استریت ژورنال:

🔹ویتکاف در رم به ایرانی ها گفت ایران می‌تواند سوخت برای برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد، اما غنی‌سازی داخلی ممنوع است

🔹در مقابل، ایران غنی‌سازی را خط قرمز خود دانست و پیشنهاد داد که آمریکا می‌تواند در توسعه صنعت هسته‌ای داخلی ایران سرمایه‌گذاری کند

🔹 حالا باید ببینیم شنبه در عمان ویتکاف چه پاسخی به ایران خواهد داد


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 خبرنگار آکسیوس: دور بعدی مذاکرات در اروپا  برگزار می‌شود

باراک راوید، خبرنگار صهیونیست آکسیوس، به نقل از یک مقام آمریکایی:
🔹دور سوم مذاکرات امروز، در مسقط، مثبت و سازنده بود. این دور اخیر گفتگوهای مستقیم و غیرمستقیم بیش از چهار ساعت به طول انجامید.

🔹هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد، اما پیشرفت‌های بیشتری برای دستیابی به توافق حاصل شد. ما توافق کردیم که به زودی دوباره در اروپا ملاقات کنیم و از شرکای عمانی خود برای تسهیل این مذاکرات تشکر می‌کنیم.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 اسکله شهید رجایی _ عصر امروز

🔹آتش نشانان هنوز موفق به اطفاء حریق نشده اند


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
عراقچی:

من از روند شکل گیری و سرعت مذاکرات و فضای آن راضی ام.

فضای مذاکره جدی بود و طرفین اراده خود را برای پیشرفت نشان دادند ولی اراده به تنهایی کافی نیست و بعضی از اختلافات خیلی جدی است. با این حال امیدواریم به سرعت جلو برویم.

آیا می توان به توافق رسید؟ من محتاطانه امیدوارم.

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔺انفجار بندرعباس و فرضیه خرابکاری!

انفجار امروز در بندر عباس در هنگامه حساس و مهمی یعنی در روز برگزاری دور سوم مذاکرات در مسقط رخ داده و به همین علت متعاقب وقوع انفجار نگاه‌ها به سمت اسرائیل به عنوان مظنون اصلی حادثه رفته است که از این طریق می‌خواهد این مذاکرات را بر هم بزند و به شکست بکشاند.

هنوز با گذشت ساعت‌ها از این واقعه، طبق معمول روایت دقیقی از علت آن و حجم خسارت اقتصادی منتشر نشده و دقیقا مشخص نیست که چه اتفاقی افتاده و علت حادثه چیست و چه بسا فعلا هم روشن نشود.

از این رو، هنوز مشخص نیست که حادثه‌ای طبیعی بوده که به صورت تصادفی در روز دور سوم مذاکرات رخ داده یا نه و اقدامی خرابکارانه است.

اما اگر فرضیه دوم را مبنا قرار دهیم، باید دید هدف چه بوده است؟ در این حالت هدف هر چه بوده باشد، به شکست کشاندن مذاکرات نبوده است. خود اسرائیل هم به خوبی می‌داند که چنین عملیاتی به فرض دست داشتن در آن موجب پایان دادن و به شکست کشاندن مذاکرات نمی‌شود.

بنابراین این فرضیه که اسرائیل با هدف شکست مذاکرات مسقط دست به این کار زده باشد، چندان موضوعیت پیدا نمی‌کند. واقعیت این است که نه این اقدام -اگر خرابکارانه باشد- و حتی عملیاتی غیر مستقیم فراتر از آن هم از جمله ترور و .... موجب تعطیلی مذکرات نمی‌شود؛ هر چند ممکن است در صورت تکرار به آن لطمه بزند. تنها اقدامی که این روند را به شکست و تعطیلی می‌کشاند و یا دستکم موجب تعلیق آن می‌شود، حمله آشکار و صریح اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران است.

اما اتفاق دیگری که می‌تواند موجب پایان دادن به دیپلماسی با ایران از طرف ترامپ شود، این است که یک حادثه بزرگ علیه نیروهای آمریکایی در منطقه رخ دهد که تلفات جانی قابل توجه در پی داشته باشد و به ایران یا متحدان آن منتسب شود.

حمله به تاسیسات هسته‌ای نیز، هم فعلا بعید به نظر می‌رسد و هم این که بدون موافقت و چراغ سبز آمریکا ممکن نیست که اسرائیل به این اقدام دست بزند؛ به ویژه در این دوره که ترامپ در کاخ سفید حاکم است و نتانیاهو به شدت در مقابل او دست به عصا حرکت می‌کند؛ تا جایی که حتی عصبانیت و خشم خود از روند دیپلماتیک کنونی میان تهران و واشنگتن را در حرف و حدیث هم بروز نمی‌دهد و در موضع‌گیری کلامی به شدت محتاطانه سخن می‌گوید.

این رویکرد بی‌بی برخلاف رویه نه چندان دور اوست که در ایام اوباما و بایدن در پیش گرفته بود و به کنگره آمریکا می‌رفت و علنا سیاست‌های دو رئیس جمهور دموکرات حاکم را به چالش می‌کشید.

اما اکنون که نتانیاهو اولویت و تمام هم و غمش ماندن در قدرت است و در بعد کلامی تا این اندازه ملاحظه ترامپ را می‌کند، بدون هماهنگی با او دست به کاری نمی‌زند که موجب خشم و انتقام او شود.

البته این بدان معنا نیست که فرضیه خرابکاری در حادثه انفجار در بندرعباس کلا منتفی است، بلکه در یک حالت دیگر این فرضیه همچنان پابرجاست و آن هم این که اگر واقعا خرابکاری باشد، می‌تواند کار موساد و با هماهنگی آمریکا باشد، اما چنان که گفته شد هدف تعطیلی مذاکرات نیست، چون اساسا چنین هدفی با این حادثه محقق نمی‌شود، بلکه هدف می‌تواند فشار عملی در خارج از میز مذاکرات برای گرفتن امتیازات بیشتر و دادن امتیازات کمتر در خود مذاکرات باشد.

در این راستا به فرض صحت چنین فرضیه‌ای، وقوع خرابکاری در بزرگ‌ترین بندر کانتینری ایران و دومین از این نوع در سطح منطقه با توجه به حجم آسیب اقتصادی که می‌تواند به شاهراه‌ تجارت کشور وارد شود، واجد اهمیت و پیام خاص خود است.
از این رو باز تاکید می‌شود اگر فرضیه وقوع خرابکاری صحت داشته باشد، می‌توان انتظار داشت که در آینده نیز چنین حوادثی با اهداف پیشگفته تکرار شود که در این صورت به چالشی جدی فراروی مذاکرات تبدیل خواهد شد.
#صابر_گل_عنبری

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴وزیر امور خارجه عمان:

گفت‌وگوهای آمریکا با ایران امروز یک آرزوی مشترک برای دستیابی به توافق مبتنی بر احترام متقابل و تعهدات پایدار را مشخص کرد. اصول اصلی، اهداف و نگرانی های فنی همه مورد توجه قرار گرفت. گفت و گوها هفته آینده با یک نشست سطح بالا که به طور موقت برای 3 می برنامه ریزی شده است، ادامه خواهد یافت.
💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
شخص نزدیک به ویتکاف :
🔴مذاکرات به سرعت در حال پیشرفت است

آسوشیتدپرس :
یک فرد مطلع به آسوشیتدپرس گفت که دور سوم مذاکرات ایران و ایالات متحده بر سر برنامه هسته ای تهران که به سرعت در حال پیشرفت است، پایان یافته است.

شخص نزدیک به میانجی #آمریکایی استیو ویتکاف به شرط ناشناس ماندن صحبت می کند تا در مورد مذاکرات پشت درهای بسته صحبت کند.
🔹تلویزیون دولتی ایران نیز تایید کرد که آنها به نتیجه رسیدند.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 خروج اورانیوم ‌و غنی‌سازی صفر در مذاکرات مطرح نشده است

یک منبع آگاه:
🔹در مذاکرات امروز یا مذاکرات قبلی، موضوع خروج اورانیوم از کشور به هیچ عنوان مطرح و‌ مورد مذاکره قرار نگرفته است.

🔹آمریکا هیچ ادعایی درباره غنی‌سازی صفر نکرده است و اصل غنی‌سازی جزو موضوعات اختلافی نیست./نور نیوز


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 مایکل آنتون، مسئول مذاکرات فنی، چگونه به توافق هسته‌ای می‌نگرد؟

📝عرفان علمشاهی

🔹مذاکرات هسته‌ای امروز توسط عراقچی و ویتکاف در حالی برگزار شد که تیم‌های فنی کارشناسی نیز حضور داشتند. دو روز پیش مایکل آنتون توسط دولت آمریکا به عنوان مسئول مذاکرات فنی آمریکا با ایران انتخاب شده بود. او مدیر «دفتر برنامه‌ریزی سیاست» در وزارت خارجه آمریکا است. در دولت بوش، آنتون سخنرانی‌نویس رئیس‌جمهور و در دولت نخست ترامپ نیز دستیار معاون ترامپ در ارتباطات راهبردی و سخنگوی شورای امنیت ملی بود. البته گذشته سیاسی آنتون به این موارد ختم نمی‌شود و نشانه‌هایی را از رویکرد سیاسی او به ما می‌دهد.

💢یک محافظه‌کار ملی‌گرا


🔸آنتون در مقاله «انتخابات پرواز ۹۳» (که در میانه انتخابات ۲۰۱۶ منتشر شد) رویکرد سیاسی خود را در حزب جمهوری‌خواه به بحث می‌گذارد. او به جمهوری‌خواهان مخالف ترامپ (جمهوری‌خواهان سنتی و نومحافظه‌کار) انتقاد می‌کند که هیچ برنامه‌ای برای نجات کشور از دست لیبرال‌ها ندارند. به عقیده او مهم‌ترین مسائل کنونی آمریکا مهاجرت، تجارت و جنگ هستند که ترامپ بر خلاف سایر جمهوری‌خواهان بر آن تمرکز دارد. آنتون را می‌توان جزو جریان جدیدی در جمهوری‌خواهی قلمداد کرد که طرفدار محافظه‌کاری ملی‌گرا هستند.

🔸او در مقاله دیگری به ایده نظم بین‌المللی لیبرال انتقاد می‌کند؛ چراکه از اهداف اصلی خود (تأمین امنیت، اعتبار و رفاه مردم آمریکا) دور شده است. این موارد نشان می‎‌دهد آنتون مخالف نخبگانی است که به دنبال اشاعه لیبرال‌دموکراسی از طریق جنگ و آسیب به منافع ملی هستند. به عقیده او، آمریکا باید خود را اولویت قرار دهد نه دیگر کشورها را. می‌توان گفت آنتون از همان ابتدا یک ترامپیست بوده است.

💢آنتون و دولت نخست ترامپ

🔸موقعیت سیاسی مایکل آنتون در دولت نخست ترامپ متأثر از درگیری‌های داخل کابینه بود. پس از آنکه تیلرسون (وزیر امور خارجه) با اصرار ترامپ برای انتشار گزارشی مخالفت کرد که نشان می‌داد ایران تعهدات خود در برجام را نقض کرده است؛ ترامپ تیمی را تشکیل داد تا گزارشی را منتشر کنند که پایبندی ایران به توافق را رد می‌کرد. یکی از اعضای این تیم مایکل آنتون بود. آنتون در یکی از مواضع خود بیان کرده بود که برجام دارای نواقضی است و خروج یکجانبه آمریکا از برجام می‌تواند به رفع این نواقص بیانجامد.

🔸سپس حضور آنتون در دولت تحت تأثیر انتصاب جان بولتون به جای هربرت مک‌مستر به عنوان مشاور امنیت ملی قرار گرفت. به گفته برخی منابع، آنتون یکی از کسانی بود که قربانی پاکسازی‌های شورای امنیت ملی توسط بولتون شد. او تا زمانی که بولتون به این سمت منصوب شود، سخنگوی شورا بود؛ اما پس از آن از شورا بیرون آمد. این اتفاق در کنار انتقادات پیشین آنتون به نومحافظه‌کاران نشان از مرزبندی او با گروه مذکور دارد. حال، او در نبود نومحافظه‌کاران به دولت ترامپ بازگشته است.

💢آنچه برای ایران اهمیت دارد

🔸آنتون در مقاله‌ای که سال ۲۰۱۰ با نام «ایران و هزینه‌های سیاست مهار» اشاره می‌کند که اجرای این سیاست مشابه سیاست مهار شوروی، می‌تواند هزینه‌های غیرضروری را بر آمریکا تحمیل کند و به منافع‌اش در منطقه آسیب بزند؛ چراکه خطر ایران و برنامه هسته‌ای آن به اندازه شوروی جدی نیست (در عوض می‌توان به گزینه تغییر رژیم فکر کرد). نمی‌توان با قطعیت گفت پس از ۱۵ سال آنتون به این مسئله چگونه نگاه می‌کند. با این حال او در دولت نخست ترامپ نشان داد با جمهوری‌خواهان تندرو فاصله دارد و موافق رویکرد ایدئولوژیک آن‌ها در سیاست خارجه نیست. از این جهت، می‌توان او را نزدیک به جریان ویتکاف-گابارد-ونس در کابینه ترامپ دانست.

🔸از این مهم‌تر، صلاحیت او به عنوان مسئول تیم فنی مذاکرات است. با بررسی گذشته آنتون نه تنها هیچ فعالیت تخصصی خاصی در خصوص بحث هسته‌ای یافت نمی‌شود، بلکه برخی از نوشته‌های او رنگ ‌و بوی تئوری توطئه نیز دارند. او درگذشته سخنرانی‌نویس بوش بوده، او پیش از پیروزی ترامپ در ۲۰۱۶ در مؤسسه کلرمونت فعالیت داشته و مقالات او ارتباط چندانی با بحث‌های تخصصی ندارند. سابقه او نیز در این بحث اندک است.

🔸این نکات می‌توانند نشانه‌های مثبتی برای حضور او در مذاکرات باشند. او با نومحافظه‌کاران و جمهوری‌خواهان تندرو فاصله دارد. همچنین سابقه اندکش در حوزه هسته‌ای می‌تواند دست طرف ایرانی را در مباحث فنی و تبادل امتیاز هسته‌ای بازتر کند. اما نباید فراموش کرد که او تنها نیست و تیمی تخصصی همراه خود دارد. این می‌تواند مباحث کارشناسی را پیچیده کند/
اندیشکده تهران

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 نیویورک‌تایمز به نقل از یک منبع:

🔹دور بعدی مذاکرات #ایران و آمریکا احتمالاً طی دو هفته آینده برگزار خواهد شد، اما طرف آمریکایی نیاز دارد مدتی را صرف بررسی اطلاعات و پیشنهادهای ارائه شده از سوی ایرانی‌ها کند.

🔹آمریکا تمایل دارد مذاکرات را به مکانی نزدیک‌تر به خاک ایالات متحده منتقل کند تا محل برگزاری راحت‌تر باشد./انتخاب


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴دلیل صدای انفجار‌های کوچک در بندر شهید رجایی چیست؟

ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران:
🔹وضعیت قابل مقایسه با ۱۰ ۱۵ ساعت قبل نیست مخصوصا نیمه شب ارتفاع دود به چند ده متر می‌رسید.
🔹وضعیت خوبی نبود ولی الان با از خودگذشتگی آتش‌نشانان آتش تحت کنترل است.
🔹اما با توجه به اینکه تعداد زیادی از کانتینر ها روی هم ریخته باید آن ها کنار بروند تا به درونشان هم دسترسی پیدا کنیم.
🔹در اینجا پارچه، مواد پلاستیکی، لوازم یدکی و کپسول گاز وجود دارد و در کانتینری که یک مکان بسته است هرچیزی باشد با گرم شدن احتمال انفجار  وجود دارد.
🔹پس صدای انفجار و تخریب و افتادن آوار از بالا به پایین چیز عجیبی نیست و اتفاق می‌افتد./مهر

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 حساسیت دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا

🖊 عبدالرضا فرجی راد، استاد ژئوپلیتیک، در پایان دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در یادداشتی نوشت:


☢️شنبه در حالی مذاکرات دور سوم ایران و آمریکا در مسقط آغاز شد که وظیفه مذاکره کنندگان ایرانی و آمریکایی سنگین‌تر از دو دور قبلی  بوده است.

☢️در این دور علاوه بر ادامه احتمالی مذاکرات سیاسی، مذاکرات فنی نیز آغاز شد که تیم ۱۲ نفره فنی آمریکایی با تیم فنی طرف ایرانی به سرپرستی دکتر عراقچی گفت‌وگوهایی را انجام دادند. هر چند که جزئیات مذاکرات فنی را دو معاون وزیر امور خارجه دنبال می‌کنند، ولی دکتر عراقچی بر گفت‌وگوها نظارت دارد.

☢️ مسائل متعددی از میزان غنی‌سازی گرفته تا تعداد سانتریفوژهای قابل فعالیت، بازرسان آژانس و حضور بازرسان آمریکایی که طرف آمریکایی قبلا  برای نظارت ابراز تمایل نموده بود و حتی همکاری ایران و آمریکا در ایجاد نیروگاه هسته‌ای مشترک که وزیر خارجه  در مقاله خود که برای بنیاد کارنگی به آن اشاره نمود و نیز مکان قرار گیری اورانیوم ذخیره شده ممکن است مورد گفت‌وگو قرار گیرد.

☢️ در واقع ورود کارشناسان فنی به جریان مذاکرات به این معنی است که دو طرف در رابطه با کلیات موافقت‌هایی داشته اند و  می‌توان گفت که مذاکرات وارد فاز دوم خود که فازی سخت و نفس‌گیر است شده است.

🔸حتی در این فاز این احتمال وجود دارد علی‌رغم توافقات قبلی باز هم هیأت آمریکایی در خواست کند که ایران به جای غنی‌سازی‌ در داخل ایران اورانیوم از خارج وارد کند؛ یعنی آن چیزی که مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا در روز گذشته آن را به عنوان یک پیشنهاد مطرح کرد، ولی مشخص است که نمایندگان ایرانی زیر بار چنین در خواستی نخواهند رفت.

🔸البته بعید است که  شخص ترامپ در رابطه با غنی‌سازی حداقلی در ایران و زیر نظر بازرسان حساسیت زیادی داشته باشد، ولی مشکل اصلی وی این است که از حملات رقبای خود نگران است که نگویند آن چیزی که ترامپ به دست آورد چیزی بالاتر از برجام نیست و این خود دست‌مایه‌ای برای حملات به رئیس جمهور آمریکا شود که دلیل خروج از برجام چه بوده است. ترامپ به هیچ وجهی حاضر نیست که در صورت نتیجه بخش شدن مذاکرات و با توجه به عدم موفقیت در ایجاد آتش‌بس در اوکراین و غزه این دستاورد زیر سؤال برود.

👈در این دور از مذاکرات، مذاکره کنندگان اصلی ایرانی و آمریکایی در کنار کارشناسان ارشد فنی حضور داشتند که اگر در جایی با بن‌بست رو به رو شدند مذاکره کنندگان اصلی بتوانند گره‌ای را باز کنند. به نظر می‌رسد هم ویتکاف به عنوان نماینده ترامپ و هم دکتر عراقچی به عنوان نماینده ایران که از حمایت مقام رهبری و رئیس جمهور برخوردار است می‌توانند بعضی از مشکلات در طول مذاکرات فنی را در محل حل و فصل کنند. زیرا علاوه بر اینکه مذاکرات از حساسیت برخوردار است در این میان عامل زمان هم باید مدنظر قرار گیرد.

👈با توجه به مذاکرات فنی و با تعداد بیشتری از کارشناسان ارشد از دو طرف که شاید به عدد ۲۰ نزدیک باشد، حالا این سؤال مطرح می‌شود که این مذاکرات فنی می‌تواند به صورت غیر مستقیم برگزار گردد؟ به ویژه آنکه در جزئیات مسائل فنی نیاز به بحث و چانه‌زنی فراوان وجود دارد که شاید با پیشرفت گفت‌وگوها کارشناسان فنی به صورت مستقیم نیز به گفت‌وگو بپردازند.

👈با توجه به ملاحظات بالا، بالأخره مذاکرات دور سوم هم با امیدواری به پایان رسید و قرار است در شنبه آینده و به احتمالی در اروپا دنبال شود. عدم ادامه مذاکرات به این دلیل بوده که کارشناسان دو کشور به خاطر حساسیت‌های بحث‌های فنی نیاز به مشورت با مقامات ارشد کشورشان دارند. در پایان مذاکرات وزیر خارجه عمان اعلام نمود که ایران و آمریکا تمایل مشترک خود را برای دستیابی به توافق بر پایه احترام متقابل و تعهدات پایدار اعلام نمودند و تمام نگرانی‌های فنی از سوی دو طرف به بحث گذاشته شد.

👈 به نظر می‌رسد از این به بعد مذاکرات بر محور امور فنی حرکت خواهد کرد و طرف عمانی اعلام نمود که مقامات سطح بالای مذاکره کننده در سوم ماه می با یکدیگر گفت‌وگو خواهند کرد. البته در سخنان دکتر عراقچی احتیاط هم دیده می‌شد. ایشان ضمن ابراز رضایت از مذاکرات به وجود اختلافاتی در موضوعات کلان و خرد نیز اشاره نمود. به همین دلیل قرار شده که دو طرف در کشورهای خود برای پیدا کردن راه‌حل‌هایی تلاش نمایند. نکته قابل توجه اینکه قرار است در دور بعدی مذاکرات کارشناسان اتمی و اقتصادی هم حضور داشته باشند که این خود نشان از اراده دو طرف در جدی بودن مذاکرات و پیدا کردن راه‌حل‌هایی دارد./ جماران


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا:
توافق با ایران احتمالا شبیه به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ خواهد بود.


سالیوان گفت باور دارد دولت ترامپ احتمالا به توافقی هسته‌ای با تهران دست خواهد یافت که در عناصر اصلی تفاوت چندانی با برجام که ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، نخواهد داشت.

سالیوان در گفت‌وگو با شبکه ای‌بی‌سی نیوز گفت: «فکر می‌کنم این احتمال وجود دارد که آنها به توافق برسند.»

او افزود: «فکر می‌کنم این توافق، در اجزای اصلی خود، تفاوت چندانی با توافقی که رییس‌جمهور اوباما و وزیر خارجه کری در دولت اوباما حاصل کردند و دونالد ترامپ آن را پاره کرد، نداشته باشد.»


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 وزیر اطلاعات:

🔹توافق [با امریکا] در صورت تامین منافع ما در دسترس است

💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴جنگ بر سر توافق

🔹تحولات جهانی به نقطه‌ای رسیده که ایران در مرکز یک نزاع راهبردی بر سر برنامه هسته‌ای خود قرار گرفته است.  توافق هسته‌ای باید در چارچوب یک پروژه جنگی پیگیری شود.

🔹از جمله راهبردهای مهمی که باید در این فرآیند مد نظر قرار گیرد، به رسمیت شناخته شدن صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای، آماده‌سازی نظامی، حفظ اقتصاد در وضعیت جنگی و مذاکرات مستمر فنی است.

🔹 لازم است چارچوبی برای یک توافق کنگره‌ای-اجرایی پیشنهاد شود که از پشتوانه حقوقی قوی برخوردار باشد و امکان تحکیم حقوق هسته‌ای ایران و لغو دائمی تحریم‌ها را فراهم کند.

🔹 راه‌اندازی کانال مالی دوجانبه، تشکیل کنسرسیوم تجاری و ایجاد مکانیزم‌های حل اختلاف چندلایه از دیگر اقداماتی است که باید در چارچوب یک طرح جامع برای پایان دادن به منازعه هسته‌ای پیگیری شود.

متن کامل را در لینک زیر بخوانید:
🌐 https://NourNews.ir/Fa/News/222110


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
2025/07/06 18:14:05
Back to Top
HTML Embed Code: