Telegram Web Link
🔴 گزارش فارن افرز؛

🔴 آیا حملات به ایران موفق‌آمیز بودند؟/ اسرائیل و آمریکا برای خود زمان خریدند، اما به روش‌های دیگر بهای آن را خواهند پرداخت


♨️ به گزارش جماران، فارن افرز می نویسد:  در ۲۴ ژوئن، ایران، ایالات متحده و اسرائیل بر سر آتش‌بسی توافق کردند که به حدود دو هفته درگیری نظامی پایان داد. در جریان این جنگ، اسرائیل ده‌ها هدف هسته‌ای تأییدشده یا مشکوک در ایران را هدف قرار داد. با ورود ایالات متحده به عملیات، بمب‌های سنگرشکن به تأسیسات فردو — که پیش‌تر برای اسرائیل دسترسی به آن دشوار بود — اصابت کرد، و همچنین دو مرکز هسته‌ای دیگر مورد حمله قرار گرفتند.

☢️ فارن فرز با این مقدمه می نویسد:

🔻اکنون که گردوغبار فرو نشسته، تحلیل‌گران باید ارزیابی کنند که این حملات دقیقاً چه خساراتی وارد کرده‌اند و آیا این اقدامات ارزش پیامدهای سیاسی و امنیتی‌اش را داشته‌اند یا نه.

🔻هنوز برای یک ارزیابی دقیق زود است، اما عملیات «شیر خیزان» و «چکش نیمه‌شب» — نام‌هایی که اسرائیل و آمریکا برای کارزارهای خود برگزیده‌اند — به گفته گزارش مقدماتی فاش‌شده‌ای از اطلاعات آمریکا، احتمالاً تنها چند ماه به زمان گریز هسته‌ای ایران افزوده‌اند. این در حالی است که مقامات اسرائیلی و آمریکایی از جمله بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ مدعی‌اند حملات خساراتی بسیار فراتر از این برجا گذاشته‌اند. ارزیابی‌های رسمی تاکنون منتشرشده از سوی واشنگتن و تل‌آویو نیز این روایت را تأیید می‌کنند، اما بیشتر به خسارات کلی پرداخته‌اند و اطلاعات دقیقی درباره تأثیر حملات بر زمان‌بندی برنامه هسته‌ای ایران ارائه نمی‌دهند.

🔻در واقع، حتی خود ایران نیز ممکن است هنوز به‌درستی از میزان کامل آسیب به برنامه‌اش آگاه نباشد. مقامات ایرانی همچنان در حال ارزیابی گزینه‌ها برای گام بعدی هستند.

🔻با این‌حال، کارشناسان شروع به فهرست کردن نتایج ملموس کرده‌اند. روشن است که حملات آسیب جدی به تأسیسات غنی‌سازی وارد کرده و شماری از دانشمندان کلیدی را به قتل رسانده‌اند. تجهیزات حیاتی نابود شده و برخی زیر آوار مدفون شده‌اند. اما ایران همچنان ممکن است بیشتر مواد لازم برای ساخت سلاح — از جمله اورانیوم بسیار غنی‌شده — را در اختیار داشته باشد؛ یا به دلیل آنکه در انبارهای امن باقی مانده، یا اینکه قابل بازیابی از خرابه‌هاست.

🔻جمهوری اسلامی از این پس تلاش خواهد کرد فعالیت‌های هسته‌ای خود را بیش از گذشته در هاله‌ای از ابهام نگه دارد؛ حتی در صورت بازگشت به مذاکرات دیپلماتیک. بنابراین، زمان‌بندی پیشرفت ایران در مسیر هسته‌ای می‌تواند به شدت متفاوت باشد: ممکن است هرگز بمب نسازد، یا ممکن است به‌سرعت به آن دست یابد./ جماران



💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 موسویان، دیپلمات پیشین: اگر آمریکا به دشمنی خود ادامه دهد، چرا ایران نباید به فکر دستیابی به سلاح هسته‌ای بیفتد؟

🔹ای‌بی‌سی: آیا ایران در معاهده عدم اشاعه (NPT) باقی خواهد ماند یا از آن خارج می‌شود؟

🔸سید حسین موسویان: این بستگی به ایالات متحده دارد. اگر آمریکا به قوانین و هنجارهای بین‌المللی پایبند باشد، به معاهده NPT احترام بگذارد و حقوق ایران را طبق این معاهده—همان‌گونه که برای سایر اعضا قائل است—به رسمیت بشناسد، آنگاه ایران در NPT باقی خواهد ماند و به دنبال سلاح هسته‌ای نخواهد رفت. ایران همچنین همکاری خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در بالاترین سطح شفافیت ادامه خواهد داد تا ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای خود را نشان دهد.

🔹ای‌بی‌سی: و اگر ایران از NPT خارج شود، آیا انگیزه‌ای برای تسریع در دستیابی به سلاح هسته‌ای وجود خواهد داشت؟

🔸موسویان: باز هم، این بستگی به رفتار آمریکا دارد. اگر آمریکا به دشمنی خود ادامه دهد—جنگ، قتل، حملات سایبری و غیره—چرا ایران نباید برای بازدارندگی به فکر دستیابی به سلاح هسته‌ای بیفتد؟

🔹ای‌بی‌سی: این شبیه تهدید به نظر می‌رسد!

🔸موسویان: این واکنشی است به تهدیدها—به‌ویژه تهدیدهای اسرائیل. چرا روایت را وارونه می‌کنید؟ ایران مورد حمله قرار گرفت. ایران آغازگر جنگ نبود. اسرائیل به ایران حمله کرد. آمریکا به ایران حمله کرد. و با این حال، شما از «تهدید ایرانی» حرف میزنید؟


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴نفوذ یا جاسوسی؟ بازخوانی چهره‌ پنهان جنگ اطلاعاتی اخیر

🔹حملات اخیر رژیم صهیونیستی به ایران، یکی از حساس‌ترین پرسش‌های راهبردی را به سطح افکار عمومی و محافل تخصصی کشاند: نحوه دسترسی دشمن به اطلاعات حساس و دقیق از داخل خاک ایران چگونه ممکن شده است؟ آیا با پدیده‌ای کلاسیک همچون «جاسوسی» مواجه‌ایم یا باید از مفهومی فراتر به‌نام «نفوذ» سخن گفت؟ یا شاید، آنچه در حال وقوع است، ترکیبی پیچیده از هر دو، و حتی بیش از آن باشد؟

🔹اگر بخواهیم رخدادهای اخیر را تحلیل کنیم، به وضوح درمی‌یابیم که آنچه اتفاق افتاد، فراتر از جاسوسی صرف بود. دقت حملات، شناخت دقیق از موقعیت جغرافیایی، حضور احتمالی عوامل انسانی یا تجهیزاتی از درون، و نیز همراهی آشکار برخی رسانه‌های منطقه‌ای و حتی داخلی برای برجسته‌سازی ضعف امنیتی، همگی نشان از وجود نوعی عملیات ترکیبی اطلاعاتی–روانی دارد که هم‌زمان از مؤلفه‌های جاسوسی و نفوذ بهره می‌برد.

🔹با توجه به گزارشهایی که پیشتر در مورد شیوه های جاسوسی مدرن از جمله اجرای پروژه هایی چون پگاسوس  منتشر شده است می شود این فرضیه را به صورت جدی مدنظر قرار داد که در ماجرای جنگ اخیر نیز از پیچیده‌ترین ترفندهای جاسوسی با بهره گیری از ابزارهای ارتباطی بویژه تلفن های همراه هوشمند برای جمع آوری اطلاعات مختلف از سوژه ها استفاده شده است. به احتمال قوی بخش مهمی از اطلاعات دقیقی که دشمن در اختیار داشت و به اتکای آنها اقدام به عملیات مؤثر کرد، از طریق تلفن‌های همراه افراد و خانواده های آنها جمع آوری، دسته بندی، و پردازش شده و مبنای اقدام قرار گرفته است.

متن کامل گزارش را در لینک زیر بخوانید؛
🌐 https://nournews.ir/Fa/News/230984



💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 ایران: شورای امنیت و سازمان ملل، آمریکا و اسرائیل را آغازگر تجاوز علیه ایران بشناسد

🔹سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه ای به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل درباره استناد ناصواب آمریکا در توجیه حملاتش علیه ایران از این شورا و دبیرکل خواست بصورت قاطع و بدون ابهام، کاربرد زور و اعمال تجاوزکارانه علیه حاکمیت ملی و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرده و رژیم اسرائیل و آمریکا را به عنوان آغازگران عمل تجاوزکارانه بشناسد.

🔹ایروانی گفت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر از اعضای شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل متحد مصرّانه درخواست می‌کند تا به‌صورت قاطع و بدون ابهام کاربرد غیرقانونی زور و اعمال تجاوزکارانه علیه حاکمیت ملی و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران، از جمله تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز و تحت پادمان آن، توسط رژیم اسرائیل و ایالات متحده آمریکا را به‌عنوان نقض فاحش بند ۴ ماده‌ی ۲ منشور ملل متحد، حقوق بین‌الملل، قطعنامه‌ی ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) و قطعنامه‌ی ۴۸۷ (۱۹۸۱) شورای امنیت، اساسنامه‌ی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، و قطعنامه‌های مرتبط کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی محکوم نماید.

🔹سفیر ایران در سازمان ملل همچنین از دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت خواست: رژیم اسرائیل و ایالات متحده آمریکا را به‌عنوان آغازگران عمل تجاوزکارانه بشناسد، اقدامات اجرایی مؤثر ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد جهت پاسخگو ساختن کامل آن‌ها، از جمله الزام به پرداخت غرامت کامل و جبران کلیه‌ی خسارات وارده، اتخاذ کرده، و عدم تکرار چنین اعمال غیرقانونیِ تجاوزکارانه در آینده را تضمین کند.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
تغییر قابل پیش‏‌بینی اروپا

چرا اروپایی‏‌ها از حملات غیرقانونی آمریکا و اسرائیل علیه ایران حمایت کردند؟

محمدحسین لطف‌الهی

🔹حمایت ضمنی قدرت‌های اروپایی از حملات اسرائیل و ایالات متحده به ایران از دو تغییر مهم در رویکرد آن‌ها حکایت داشت؛ اروپا در مقایسه با یک دهه قبل رویکرد بسیار خصمانه‌تری در قبال ایران دارد و با پذیرش ضعف و وابستگی خود در برابر ایالات متحده ترجیح می‌دهد در مقابل خواست واشنگتن قرار نگیرد.

🔹سال ۲۰۰۳، زمانی که ایالات متحده و بریتانیا راه‌حل نظامی را برای رفع آنچه تهدید سلاح‌های کشتار جمعی صدام حسین می‌خواندند،  جهان غرب به دو گروه تقسیم شده بود و بحث‌های داغی حول محور حقوق و قوانین بین‌المللی صورت می‌گرفت. از نگاه یک گروه از کشورها به رهبری فرانسه و آلمان، تنها شورای امنیت سازمان ملل متحد که یکی از مهم‌ترین نهادهای ایجادشده پس از جنگ جهانی دوم به شمار می‌رود، می‌توانست مجوز حمله نظامی به یک کشور دیگر را صادر کند.

🔹این بار اما دست‌کم در میان سه کشور بریتانیا، آلمان و فرانسه تفاوت و اختلاف‌نظر قابل توجهی در مواضع رسمی دیده نمی‌شد.

🔹استیون اورتز، مدیر موسسه مطالعات امنیتی اتحادیه اروپا این رفتار اروپا را «منطقی اما افشاگر یک حقیقت مهم» توصیف می‌کند. او می‌گوید: «در سیاست خارجی یک اصل مهم وجود دارد که می‌گوید آنچه را که نمی‌توان تغییر داد باید پذیرفت. از این منظر رویکرد اروپا منطقی بود اما همزمان ضعف ما را نشان می‌داد.»

🔹رکسانا نیکنامی، استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران معتقد است که این موضع‌گیری‌ها از سوی کشورهای اروپایی «کاملاً قابل پیش‌بینی» بود. او در این باره به «هم‌میهن» گفت: «تغییر موضع اروپایی‌ها از دیپلماسی به مواضع سخت‌تر در قبال ایران بعد از سال ۲۰۲۲ اتفاق افتاد؛ زمانی که مواضع ایران در حمایت از روسیه آشکار شد و دقیقاً پس از آن ما شاهد آن بودیم که تمام کشورهای اروپایی، به‌ویژه تروئیکای اروپایی تغییر موضعی مشخص و بسیار خصمانه در قبال ایران داشتند.»

🔹به گفته او، تا زمانی که به گفته مسئولان ایران «روابط ویژه با روسیه» ادامه دارد – فارغ از اینکه در عمل این روابط ویژه وجود دارد یا ندارد – کشورهای اروپایی از دریچه روسیه به ایران نگاه می‌کنند. /هم‌میهن

متن کامل



💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 تحلیل مهاجرانی از جنگ ۱۲ روزه: رژیم صهیونیستی به هیچ‌یک از اهدافش در ایران نرسید

عطاالله مهاجرانی، پژوهشگر و نویسنده، در برنامه «راهبرد» با اشاره به جنگ ۱۲ روزه اخیر رژیم صهیونیستی علیه ایران:

🔹 این رژیم به هیچ‌یک از اهداف خود شامل سرنگونی جمهوری اسلامی، تجزیه ایران و نابودی تمدنی کشور نرسید.

🔹آنها تمام ابزارهای لازم را برای تجزیه ایران بسیج کرده بودند، اما موفق نشدند.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 کارشناس سازمان ملل خواستار تحریم کامل تسلیحاتی و تجاری اسرائیل شد

▫️فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور سرزمین‌های اشغالی فلسطین با توصیف وضعیت غزه به‌عنوان یکی از بی‌رحمانه‌ترین نسل‌کشی‌های تاریخ معاصر، خواستار تحریم تسلیحاتی اسرائیل و تعلیق همه روابط تجاری و سرمایه‌گذاری با این رژیم شد.

🔺وی همچنین نهاد موسوم به بنیاد بشردوستانه غزه را تله‌ای مرگبار توصیف کرد که هدف آن قتل یا کوچ اجباری مردم است.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 موسویان: گروسی روابط ایران وآژانس را نابود کرد/ عواقب جنگ بعدی، فراتر از تصور خواهد بود

دیپلمات پیشین و کارشناس ارشد سیاست خارجی در گفت‌وگو با «مهدی حسن» خبرنگار و مجری مشهور آمریکایی:

🔹«اگر هدف آمریکا ضربه به تاسیسات هسته ای ایران بود آنها توانسته اند خسارات سنگین و گسترده ای را به تاسیسات هسته ای ایران وارد کنند. اما اگر هدف نابودی توان هسته ای ایران بوده باشد، آنها شکست خوردند.»

🔹هرچه اسرائیل بیشتر دانشمند هسته ای ایران را ترور کرده، برنامه هسته ای ایران بیشتر پیشرفت کرده است

🔹تا پیش از حمله، ایران آماده ارسال یا رقیق سازی ذخائر اورانیوم ۶۰ درصد بود

🔹کمتر کسی میداند که موضوعاتی که گروسی در گزارش خود مطرح کرده بود، موضوعاتی بود که در سال 2015، آژانس رسیدگی کرده بود و همه حل شده بود و پرونده آنها بسته شده بود. اما گروسی پرونده های بسته شده را باز کرد ضمن اینکه همه آن موضوعات هم مربوط به برنامه هسته ای ایران در بیست یا سی سال قبل بود.

🔹ترامپ شانس بسیار خوبی برای توافق داشت. او اکثریت کنگره را در اختیار دارد. رئیس جمهور ایران اعلام کرد که دربهای ایران برای سرمایه گذاری آمریکا باز است. مذاکره کننده گان هسته ای دو کشور به توافقات کلی دست یافته بودند.

🔹ترامپ نباید به دنبال تبعیض علیه ایران در بهره مندی از حقوق معاهده NPT باشد

🔹تجاوز اسرائیل با کشورهای عضو ناتو هماهنگ شده بود.

🔹ترامپ به درخواست نتانیاهو، آتش بس را دنبال کرد

🔹کشورهای منطقه و جهان اسلام نمیخواهند که ایران شکست بخورد

لینک خبر



💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴مصاحبه اختصاصی سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه با شبکه سی بی اس/۱۰:

سئوال: در طول جنگ، رهبران اسراییل و سیاستمداران ارشد آمریکا از مردم ایران خواستند که علیه رهبری و دولت خود بپاخیزند. این اتفاق اما نیفتاد. نظر شما چیست؟

پاسخ وزیر خارجه: ولی این اتفاق افتاد! در روز شنبه با تظاهرات میلیونی مردم ایران. البته نه علیه دولت ایران بلکه علیه آمریکا و اسرائیل و شما از نزدیک شاهد بودید که چه حجم عظیمی از جمعیت شرکت کرد.

مردم ایران به طور طبیعی مثل مردم خیلی از کشورهای دیگر حتماً نارضایتی هایی و شکایاتی از دولت دارند که طبیعی است. ولی حادثه و حمله ای که صورت گرفت باعث ایجاد یک وحدت و همبستگی فوق العاده در بین ایرانیان شد. ما تقریبا از همه اقشار جامعه چه داخل ایران چه بیرون ایران از ایرانیانی که در خارج از کشور بودند یک حمایت و همبستگی بی‌سابقه‌ای را شاهد بودیم و این نشان دهنده روحیه ایرانیان است.

ما نزدیک به هفت هزار سال قدمت داریم که سه هزار سالش در کتاب‌های تاریخ ثبت شده است. ایرانیان هیچگاه مستعمره هیچ کشور دیگری نبوده اند. ما تمدن خودمان رو داشتیم و فرهنگ بسیار غنی خودمان را داریم. ملت ایران ملتی است کاملا سرافراز با غرور و هیچگاه غرور خود را از دست نخواهد داد. اینها مواردی است که شما با چشمان خودتان ملاحظه کرده اید.

سئوال: با توجه به اختلافات عمیقی که در کشور شما وجود دارد، دیدن این همبستگی، فوق العاده است. آیا این همبستگی ملی پایدار خواهد بود؟

پاسخ وزیر خارجه: حتما در شرایط سخت ایرانیان با هم متحد هستند و البته در شرایط معمولی اختلاف نظر هم وجود دارد و این طبیعی است.



💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
♦️فرانسه بار دیگر ایران را به بازگرداندن تحریم‌ها تهدید کرد 

وزیر خارجه فرانسه در کنفرانس خبری مشترک با وزیر امور خارجه چین:
🔹یک راه‌حل دیپلماتیک تنها مسیر رسیدگی به نگرانی‌ها در خصوص برنامه هسته‌ای ایران است.
🔹ما باید سریعا برای بازگرداندن تمام طرف‌ها به مسیر مذاکرات تلاش کنیم.
🔹اگر توافق محکمی که منافع امنیتی ما را تامین نکند، وجود نداشته باشد، ما گزینه‌ای جز بازگردادن تحریم‌هایی که ۱۰ سال قبل برداشتیم، نخواهیم داشت.



💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴سخنگوی وزارت خارجه ایران: از خشم مردم هیچ‌کس جرئت صحبت دربارۀ مذاکره را ندارد

بقایی در مصاحبه با اسکای‌نیوز:

🔹ما پنج دور با آمریکایی‌ها مذاکره کردیم. آن‌ها پیشنهاد خود را ارائه دادند و ما نیز باید پیشنهاد خود را ارائه می‌دادیم. این همان چیزی بود که قرار بود روز یکشنبه انجام دهیم و این یک جلسه از پیش‌برنامه‌ریزی شده بود. بنابراین آنچه اتفاق افتاد نمی‌توانم واژۀ بهتری از خیانت پیدا کنم. یک خیانت به دیپلماسی و فرآیند دیپلماتیک بود.

🔹در حال حاضر ما بر آنچه اتفاق افتاده متمرکز هستیم. مردم ما شوکه و خشمگین از آنچه رخ داده هستند. ما هنوز در حال برگزاری مراسم تشییع برای عزیزانی هستیم که در طول این ۱۲ روز تجاوز و دفاع در برابر آن از دست دادیم.

🔹بنابراین همه چیز در حال بررسی است، اما فکر می‌کنم در حال حاضر افکار عمومی آنقدر خشمگین است که هیچ کس حتی جرئت صحبت دربارۀ مذاکره و دیپلماسی را ندارد.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 ای ایران، تو بمان ...

🔹در شب عاشورای حسینی ۱۴۰۴ هجری شمسی، زمانی که آتش جنگ ۱۲ روزه فروکش کرده و ایران اسلامی از آزمونی خطیر و در شرایطی که کشورمان در نبردی ترکیبی با رژیم صهیونیستی و آمریکای جنایتکار سرافراز بیرون آمده است، مقام معظم رهبری با حضوری آرام، استوار و بی‌تکلف در مراسم عزاداری حسینی شرکت کرد؛ حضوری که به‌ظاهر ساده می‌نمود، اما در دل خود نشانه‌های چندلایه از هوشمندی، صلابت و پیام مقاومت داشت.

🔹بازخوانی سرود «ای ایران، ایران» در شب عاشورا،آنهم به توصیه و در حضور رهبر انقلاب، صدای همبستگی تاریخی یک ملت در پرتو باورهای دینی و ملی است؛ ملتی که هم حسین‌بن‌علی را دارد هم فردوسی را؛ و در میان میدان‌های نبرد امروز، همچنان بر عقلانیت، عزت و امید تکیه دارد.

🔹این ترکیب، یعنی سرود حماسی و میهنی «ای ایران، ایران» که با مفاهیم آیینی ترکیب شده ، آن هم در شب عاشورا، واجد معنایی عمیق‌تر از یک انتخاب هنری یا عاطفی بود. این ترکیب، در بستر تاریخی، فرهنگی، و ژئوپلیتیکی کنونی، نه‌تنها حرکتی نمادین، که پیامی روشن به دوستان و دشمنان تلقی می‌شود: ایران در تقاطع ایمان و وطن ایستاده است؛  فریب قوم‌گرایی بی‌ریشه را نمی‌خورد و به دین‌ورزی در مدار ملیت و سرزمین افتخار می کند./نور نیوز


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴، کنشگری چین در جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و آمریکا علیه ایران را بررسی کرد؛
⭕️روابط تهران-پکن در دوران پساجنگ به کدام سو می‌رود؟
✍️لیلا واحدی

🔹توقف حملات نظامی رژیم اسرائیل علیه ایران، فرصتی برای ارزیابی کنشگری چین در جنگ دوازده روزه را فراهم کرده و یک پرسش اساسی را مطرح می‌کند که آیا تهران از کمیت و کیفیت کنشگری رضایت لازم را دارد؟ حمایت علنی پکن از تهران در شرایط بحرانی موضوعی غیرقابل انکار در طول این مدت بوده اما آیا این حمایت و موضع‌گیری تمام آن‌ چیزی است که ایران از شریک استراتژیک خود داشته و دارد؟ به نظر می‌رسد چنین نیست و جمهوری اسلامی ایران با توجه به نوع نگاه خود به جمهوری خلق چین در ۴ دهه گذشته انتظار تحرکی بیشتر از این شریک خود را داشته است. چین به عنوان عضو شورای امنیت سازمان ملل و دومین قدرت اقتصادی جهان می‌توانست از این دو ابزار به نحوی متفاوت و عملیاتی‌تر برای ایستادن در کنار ایران استفاده کند.

🔹نگرش ایران به روابط با چین، بنیان انتظارات تهران از پکن را تشکیل می‌دهد اما این لزوما به معنای اشتراک نگاه و نگرش نخواهد بود. اگر چین برای ایران شریکی استراتژیک و حتی دوست تعریف شده، به نظر می‌رسد ایران برای چین بیشتر یک متحد اقتصادی تثبیت شده و پکن به تهران به عنوان تأمین کننده انرژی نگریسته و بیش از آنکه در پی روابطی سیاسی و یا حتی ایدئولوژیک (به واسطه چالش مشترک دو کشور با آمریکا) با ایران باشد؛ در پی سطحی از روابط تثبیت شده در راستای حفظ منافع اقتصادی است. امضای سند راهبردی همکاری ۲۵ ساله ایران و چین گرچه در آن مقطع و از منظر بیرونی مسیری برای اتحاد امنیتی میان دو کشور تحلیل می‌شد اما امروز در توصیف روابط دو کشور می‌توان از روابط تجاری مستحکم با اطمینان بیشتری استفاده کرد.
🔹رقابت با آمریکا در حوزه‌های مختلف پکن را از گرفتار شدن رقیب در چالش‌های مختلف خشنود می‌سازد؛ حتی اگر آن چالش جنگ در خاورمیانه باشد. برای چین تمرکز نظامی و سیاسی آمریکا بر منطقه غرب آسیا به معنای کاهش این تمرکز و توجه از شرق و جنوب شرق آسیا و نیز هند و اقیانوسیه است؛ جایی که چین تلاش می‌کند عمده اولویت‌های راهبردی خود را آنجا تعریف کند. مجموع این اولویت‌ها سبب شده است که پکن در بحران‌های پیشین منطقه از جمله بحران غزه هم در حد یک دولت انذاردهنده باقی مانده و به هشداردهی اکتفا کند.
https://irna.ir/xjTZzb


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 ادامه یاوه‌گویی‌های صدراعظم آلمان درباره حمله اسرائیل به ایران

🔹امروز در جلسه پرسش‌و‌پاسخ پارلمانی، فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، بار دیگر مدعی شد:

🔺«من هیچ تردیدی ندارم که آنچه اسرائیل انجام داد بر اساس مقررات بین‌المللی مشروع و قانونی است.» 

🔺او همچنین مدعی شد: «اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند و حمله‌اش به ایران یک اقدام پیشگیرانه در برابر تهدید هسته‌ای قریب‌الوقوع بود.» 

🔺این اظهارات در واکنش به پرسش یکی از نمایندگان حزب چپ مطرح شد، که از مرتس درباره ارزیابی حقوقدانان بین‌المللی پرسیده بود که چنین حملاتی را برخلاف منشور سازمان ملل می‌دانند.



💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 جنگ ایران و اسرائیل و آینده مکانیسم ماشه

#تحلیل_کوتاه
#ایران_اسرائیل
#مذاکرات_هسته‌ای

📝 علی محبی

🔹با وقوع جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، به نظر می‌رسد فصل تازه و تیره‌تری در تعاملات و مذاکرات احتمالی میان ایران و اروپا پیرامون مسئله هسته‌ای و مکانیسم ماشه آغاز شده است. اروپایی‌ها با در اختیار داشتن اهرم مکانیسم ماشه، به دنبال افزایش فشار بر ایران هستند و رویکرد آنان دیگر محدود به کسب امتیازات هسته‌ای نیست. از سوی دیگر، ایران نیز علاوه بر کاهش سطح اعتماد به اروپایی‌ها، وارد دوره‌ای از ابهام هسته‌ای شده است که می‌تواند نشانه‌ای از تمایل تهران به توسعه ظرفیت‌های هسته‌ای حساس تلقی شود. در چنین شرایطی، درک رویکردهای احتمالی ایران و اروپا در قبال مکانیسم ماشه و پیش‌بینی امکان فعال‌سازی یا عدم فعال‌سازی آن، اهمیت ویژه‌ای دارد که در ادامه به آن پرداخته می‌شود.

💢رویکرد خصمانه‌تر اروپایی‌ها

🔸اروپایی‌ها در جریان این جنگ، واقعیت مواضع خود را آشکار ساختند و نشان دادند که اختلافشان با ایران محدود به مسئله هسته‌ای نیست؛ بلکه با طرح ادعاهایی، مذاکرات را فراتر از این حوزه و شامل موضوعاتی همچون توان موشکی ایران و سرنوشت اتباع بازداشت‌شده خود در ایران کرده‌اند. اروپایی‌ها اکنون ایران را در موضع ضعف می‌بینند و در پی کسب امتیازات بیشتری از تهران هستند. به همین دلیل، تهدید آنها درباره فعال‌سازی مکانیسم ماشه جدی‌تر شده است. گرچه ایران با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی و تهدید به خروج از معاهده  NPT گزینه‌های خود را در مذاکرات نشان داده است، اما با توجه به اینکه تروئیکای اروپایی دیگر صرفاً موضوع هسته‌ای مسئله‌شان نیست و فشار لابی‌های ضدایرانی و اسرائیلی بر آنان شدت یافته، احتمال افزایش تنش و تمایل جدی به فعال‌سازی مکانیسم ماشه جهت هم‌افزایی با فشار نظامی آمریکا و اسرائیل بر ایران افزایش یافته است.

💢توافق یا عدم توافق ایران با آمریکا و مکانیسم ماشه

🔸اروپایی‌ها تلاش دارند با بهره‌گیری از مکانیسم ماشه، جایگاه خود را در موضوع هسته‌ای ایران احیا کنند، اما آنها برخلاف دور اول ترامپ که مانع از فعال شدن این مکانیسم از سوی آمریکا شدند این بار پیرو آمریکا خواهند بود. در صورت توافق آمریکا و ایران، بسیار بعید است اروپا مکانیسم ماشه را فعال سازد. هرچند فعال‌سازی این مکانیسم می‌تواند پیامدهای اقتصادی و اجتماعی شدیدی برای ایران به همراه داشته باشد، اما فشار و ضربه اقتصادی متقابلی نیز بر اروپا وارد خواهد کرد. با این حال، به دلیل وابستگی سیاسی اروپا به آمریکا، در صورتی که ایران به توافقی با واشنگتن نرسد، اروپایی‌ها با هماهنگی کامل با آمریکا مکانیسم ماشه را فعال خواهند کرد.

💢واکنش ایران

🔸در پی جنگ، ایران با تعلیق بازرسی‌های آژانس، پیامی قاطع به اروپا ارسال کرد مبنی بر اینکه در صورت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، قطعاً از معاهده NPT خارج خواهد شد. در عین حال، تهران تلاش کرده مسیر دیپلماسی را حفظ کند تا از فعال‌سازی این مکانیسم جلوگیری شود، اما همزمان بر مواضع خود پایبند مانده و اعلام کرده حاضر به ارائه امتیازات غیرمنطقی و فراتر از حوزه هسته‌ای برای ممانعت از فعال‌سازی نیست. در نتیجه، ایران ضمن حفظ فضای دیپلماسی، به دنبال ایجاد تعادلی میان مواضع قاطع و حفظ امکان مذاکره است؛ رویکردی که مستلزم بهره‌گیری از ترکیبی هوشمندانه از فشار و تعامل یا همان چماق و هویج می‌باشد. در صورتی هم که مکانیسم ماشه فعال شود، ایران طبیعتا چاره‌ای جز خروج از معاده NPT نخواهد داشت و تنش‌های جدی‌تری در خصوص هسته‌ای پیش خواهد آمد.

💢جمع‌بندی

🔸احتمال فعال‌سازی مکانیسم ماشه از سوی اروپا پس از جنگ ۱۲ روزه به دلیل تصور تضعیف ایران و هزینه نسبتاً پایین این اقدام، افزایش یافته است. اگرچه، رویکرد ابهام‌آمیز ایران در حوزه هسته‌ای، ظن اروپا را نیز به تلاش تهران برای ساخت بمب اتم را تقویت کرده اما انگیزه اصلی آنها مهار ایران در چارچوب برنامه آمریکایی-اسرائیلی برای نظم جدید در غرب آسیا است. تنها دستیابی به توافقی میان ایران و آمریکا یا توافقی میان ایران و اروپا مبتنی بر رویکرد ترکیبی فشار و تعامل می‌تواند به طور قطعی مانع فعال‌سازی مکانیسم ماشه شود. از این رو، رویکرد دیپلماتیک ایران در ماه‌های باقی‌مانده تا موعد احتمالی فعال‌سازی مکانیسم ماشه، نقشی تعیین‌کننده و سرنوشت‌ساز ایفا خواهد کرد./ اندیشکده تهران


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴کدام کشورهای اروپایی از اسرائیل در جنگ حمایت نکردند؟

#تحلیل_کوتاه
#ایران_اسرائیل
#اروپا

🔹در طول جنگ ایران و اسرائیل، گرچه هیچ‌یک از کشورهای اروپایی موضع رسمی و کامل به نفع ایران اتخاذ نکردند، اما مواضع آن‌ها بسیار متفاوت و حتی متضاد بود. به عنوان مثال، اگرچه آلمان موضعی کاملاً حمایت‌گرایانه از اسرائیل گرفت، اسپانیا به شدت اقدامات اسرائیل را محکوم کرد. این پرسش مطرح می‌شود که چرا کشورهای اروپایی با وجود اشتراک برخی ارزش‌ها، مواضعی کاملاً متفاوت و گاه متضاد داشتند؟ پاسخ این سوال را باید در ترکیبی از عوامل ایدئولوژیک، منافع سیاسی و اقتصادی، و روابط تاریخی جست‌وجو کرد. در این تحلیل، تلاش شده است تا ضمن شناسایی دقیق مواضع مختلف کشورهای اروپایی، چرایی اتخاذ این مواضع نیز بررسی شود.

💢کشورهای حامی اسرائیل

🔸آلمان، بریتانیا، فرانسه، مقدونیه شمالی، رومانی، آلبانی و جمهوری چک از جمله کشورهایی بودند که نه تنها اقدام اسرائیل را محکوم نکردند بلکه به شکل ضمنی یا صریح از آن حمایت کردند و خواستار خویشتن‌داری ایران شدند. البته میزان و نوع حمایت‌های این کشورها متفاوت بود؛ برای مثال، بریتانیا بیشتر به صورت ضمنی از اسرائیل حمایت کرد و حتی بین سیاستمداران این کشور، نظرات متناقض درباره حمایت از اسرائیل وجود داشت. در مقابل، مقامات آلمانی با موضعی کاملاً روشن، حمایت خود را اعلام کرد حتی اظهار شد که اسرائیل در حال انجام کار کثیفی به نمایندگی از غرب است. عمده دلایل این حمایت‌ها شامل نفوذ لابی صهیونیستی در سیاست‌های این کشورها، گرایش‌های راست‌گرایانه دولت‌ها، تنش‌های ژئوپلیتیکی ناشی از حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین، و همچنین روابط سیاسی و اقتصادی محدود با ایران و ارتباطات قوی اقتصادی با اسرائیل بود. این عوامل دست به دست هم دادند تا این کشورها به وضوح جانب اسرائیل را بگیرند.

💢کشورهای خنثی


🔸لهستان، فنلاند، مجارستان، سوئد، صربستان، اتریش، ایتالیا، بلغارستان و بلژیک کشورهایی بودند که موضعی خنثی اتخاذ کردند. این کشورها از محکوم کردن اسرائیل خودداری کردند و تنها خواستار خویشتن‌داری و کاهش تنش از سوی هر دو طرف شدند. عمده دلیل این رویکرد، حفظ منافع اقتصادی و سیاسی با هر دو طرف بود؛ زیرا این کشورها هم روابط قابل توجهی با ایران و هم پیوندهای اقتصادی و سیاسی مهمی با اسرائیل داشتند. همچنین ترس از از دست دادن محبوبیت در داخل کشور و جلوگیری از قطبی شدن افکار عمومی موجب شد این دولت‌ها ترجیح دهند به جای اعلام حمایت آشکار از اسرائیل، به اظهاراتی همچون برای جلوگیری از گسترش بحران باید راه حل دیپلماتیک در پیش گرفته شود، دست بزنند.

💢کشورهای منتقد اسرائیل

🔸در مقابل، ایرلند، اسپانیا، نروژ، لوکزامبورگ، اسلوونی و بوسنی و هرزگوین از جمله کشورهایی بودند که با وجود عدم حمایت رسمی از ایران، حملات اسرائیل را به شدت نقد کردند. دولت اسپانیا حملات اسرائیل را محکوم کرد و ایرلند آن‌ها را بی‌ثبات‌کننده اوضاع خاورمیانه خواند. وزیر خارجه لوکزامبورگ با اشاره به اینکه حملات در زمانی رخ داد که آمریکا و ایران در حال مذاکره بودند، اسرائیل را مورد انتقاد قرار داد. رئیس‌جمهور اسلوونی نیز هشدار داد که این حملات تنش‌ها را در منطقه به شدت افزایش داده است. این کشورها به دلیل پایبندی بیشتر به حقوق بین‌الملل و یا دیدگاه‌های ضداسرائیلی مردم‌شان، همواره طرفدار فلسطین بوده‌اند و مخالفت آشکاری با سیاست‌های اسرائیل دارند. البته به دلیل فقدان روابط نزدیک با ایران، هیچ‌گاه از حق دفاع ایران یا حق داشتن انرژی هسته‌ای مسالمت‌آمیز حمایت رسمی نکردند. این رویکرد نشان‌دهنده تفکیک بین نقد اسرائیل و حمایت از ایران است.

💢جمع‌بندی

🔸کشورهای اروپایی با توجه به دیدگاه‌ها، منافع اقتصادی و سیاسی، و تاریخچه روابط خود، مواضع مختلف و گاه متضادی نسبت به جنگ ایران و اسرائیل اتخاذ کردند. این تفاوت‌ها باید با دقت و هوشمندی توسط ایران تحلیل شود تا سیاست خارجی و دیپلماسی خود را به بهترین شکل تنظیم کند. ایران می‌تواند از فرصت نزدیکی با کشورهای طرفدار فلسطین برای گسترش همکاری‌ها و ایجاد ائتلاف‌های موثر بهره ببرد و همچنین راهکارهایی برای کاهش تنش با کشورهایی که موضع خنثی یا حمایت از اسرائیل دارند، بیابد. فهم دقیق این مواضع، کلید تعامل هوشمندانه با اروپا در شرایط پیچیده منطقه‌ای کنونی است.
اندیشکده تهران


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴 دستورکار رژیم صهیونیستی علیه ایران

✍️ بیژن ایرانی

🔹 یکی از مهمترین و اصلی‌ترین استدلال هایی که بسیاری از ناظران و تحلیلگران بین المللی در معرفی ایران به عنوان پیروز جنگ ۱۲ روزه علیه رژیم اشغالگر قدس مطرح می کنند این است که اگر ایران قدرتمند نبود و ضربات آن به رژیم اشغالگر قدس مهلک نبودند، کاملا بعید بود که صهیونیست ها تن به آتش‌بس بدهند. حتی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز اندکی پس از آتش بس اعلام کرد که موشک های ایرانی حقیقتا ویرانگر بودند. نتانیاهو تنها سه روز پس از آغاز جنگ ۱۲ روزه، دست به دامان دولت آمریکا شد و از آن برای مقابله با ایران کمک خواست.

🔹 این در حالی است که ایران حتی نیاز ندید از متحدان منطقه ای خود برای مقابله با صهیونیست ها کمک بخواهد. با این همه، آنچه واضح است، اشغالگران اسرائیلی به همراه دولت آمریکا، دست از توطئه‌ورزی و خصومت علیه ایران برنخواهند داشت و در این رابطه در عین ثابت بودن راهبرد خود علیه کشورمان، صرفا تاکتیک ها و شیوه ها را تغییر می دهند.

🔹 رژیم صهیونیستی به طور خاص دو دستورکار عمده را در تقابل با ایران پس از آتش‌بس ۱۲ روزه در دستورکار دارد که نسبت به آن ها باید هوشیار بود.

🔹 اول اینکه صهیونیست ها از انسجام و وحدت گسترده ایجاد شده در داخل ایران به شدت هراس دارند. از این رو، آن ها دست به هر حربه ای می زنند تا این وحدت را خدشه‌دار کنند و به آن ضربه بزنند. در این رابطه نیز انواع و اقسام اقدامات را در دستورکار داشته و دارند.

🔹 از این رو، افکار عمومی در کشورمان همانطور که تاکنون بارها و بارها مقام های عالی رتبه کشورمان هشدار داده‌اند، باید وحدت و انسجام خود را در برابر بدخواهان ایران حفظ کنند. تا زمانی که مردم یک کشور وحدت دارند و منسجم هستند، هیچ دشمنی حریف آنها نخواهد شد و نمی تواند برای دستورکارهای نامشروعش، مشروعیت‌سازی کند.

🔹 نکته دوم اینکه رسانه ها و تحلیلگران و مسوولان مختلف در کشورمان باید تا جای ممکن در مورد اصلِ ماجرا و توطئه های دشمنان علیه ایران برای افکار عمومی کشورمان شفاف‌سازی کنند و سطح آگاهی در این رابطه را افزایش دهند. باید این نکته برای مردم کشورمان جا بیفتد که دغدغه اصلی صهیونیست ها و آمریکا در مورد ایران نه مساله هسته ای و نه موشکی و نه حتی نفوذ منطقه ای و حقوق بشر است. چالش اصلی آن ها این است که نمی خواهند ایران، بزرگ و قدرتمند باشد و به یک مانع جدی در مسیر دستورکارهای تجاوزکارانه آن ها تبدیل شود. تمامی مردم ایران روی نام ایران اجماع دارند و نباید اجازه داد دشمنان با روایت‌های انحرافی و نادرست خود، به ایرانِ جان ضربه بزنند.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
🔴نقاط قوت و ضعف ایران در جنگ ۱۲ روزه اسرائیل

حسین علایی

🔹اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه به مهم‌ترین مولفه‌های قدرت ملی ایران حمله کرد. اسرائیل به قدرت دفاعی، قدرت هسته‌ای و قدرت علمی ایران حمله کرد. جنگ اسرائیل با ترور فرماندهان عالی ایران و نیز با ترور دانشمندان هسته‌ای جمهوری اسلامی شروع شد.

🔹اصولاً اسرائیل از ترور به عنوان مهم‌ترین وسیله و ابزار و روش فائق آمدن بر مخالفین و دشمنان خود استفاده می‌کند. بزرگترین سازمان و تشکیلات ترور در جهان را اسرائیل بوجود آورده است و اسرائیل تنها رژیمی است که ترور انسان‌ها در دستور کار دائمی اوست.
اسرائیل تا کنون هزاران نفر از انسان‌های بیگناه را در فلسطین و در کشور‌های مختلف ترور کرده است. اسرائیل تجربه و ابزار و تجهیزات بسیار زیادی در بکارگیری انواع شیوه‌های ترور و برای کشتار انسان‌ها دارد.
گرچه همه نخست وزیران اسرائیل جنایتکار، تروریست و آدم کش بوده‌اند ولی نتانیاهو خبیث‌ترین و بی رحم‌ترین تروریست جهان و خونخوارترین موجود روی زمین است.
رژیم صهیونیستی هم از بدو تشکیل یک حکومت تروریست بالذات بوده است و مسئولین آن از آدم کشی و کشتار انسان‌ها همواره لذت برده‌اند.

🔹اسرائیل از مدرن‌ترین فناوری‌ها و از پیچیده‌ترین ابزار‌های اطلاعاتی برای طرح ریزی‌ها و اجرای عملیات‌های خود چه برای انجام ترور‌ها و چه در حمله به تأسیسات هسته‌ای و پدافند هوایی و مراکز موشکی ایران و نیز تهاجم به اماکن عمومی مثل حمله به زندان اوین و مناطق مسکونی و نیز بیمارستان‌ها با بهره گیری از اطلاعات سازمان CIA که دستگاه اطلاعاتی آمریکاست و نیز از اطلاعات ناتو استفاده کرده است.

🔹شاید بتوان گفت که مهم‌ترین ضعف ایران آن بوده است که دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی ایران، به بزرگی و فعال بودن دائمی تشکیلات اطلاعاتی اسرائیل توجه کافی نکرده و توانایی‌های لازم را برای مقابله و مواجهه با سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل مثل موساد و نیز اطلاعات ارتش اسرائیل و سایر دستگاه‌های جاسوسی همکار با اسرائیل فراهم نکرده‌اند.

🔹باید توجه داشت که گرچه اسرائیل دارای قوی‌ترین و با تجربه‌ترین شبکه جاسوسی در جهان است، اما امروزه تکیه بر جاسوسان انسانی تا حد زیادی جای خود را به فناوری‌های مدرن جاسوسی داده است. این شبکه‌های جاسوسی با اتصال به ماهواره‌ها و هواپیما‌ها و پهپاد‌ها به صورت لحظه‌ای اطلاعات مربوط به اهداف مورد نظر را تهیه کرده و در اختیار جنگنده‌ها و پهپاد‌های عملیاتی قرار می‌دهند تا آنها افراد مورد نظر را ترور کنند و یا به اهداف تعیین شده شلیک کنند و یا مراکز مورد نظر را بمباران کنند.
از طرفی اسرائیل به دنبال آن بود تا قدرت اجتماعی ایران را نیز در حریان حمله نظامی به ایران به نفع خود بکار گیرد که خوشبختانه کاملاً بر عکس شد؛ بنابراین مهم‌ترین نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران در جنگ اسرائیل علیه ایران، حمایت اکثریت قاطع ایرانیان داخل و خارج از کشور بویژه شخصیت‌های سیاسی، علمی، هنرمندان و احزاب مختلف و حتی زندانیان سیاسی از تمامیت ارضی کشور و نیز محکوم نمودن حمله نظامی اسرائیل و آمریکا به خاک ایران عزیز از سوی آنان بوده است.

🔹اسرائیل به دنبال آن بود تا مردم ایران در این جنگ وحشیانه، حداقل خنثی باشند و علیه جنایات سبعانه اسرائیل وارد عمل نشوند، ولی همه ایرانیانِ هوشمند، تهاجم نظامی اسرائیل را جنگ ظالمانه علیه ایران و مردم ایران تلقی کردند و در مقابل تجاوز جنایتکارانه اسرائیل بخوبی ایستادند و در برابر بمباران‌ها مقاومت جانانه کردند و برنامه و خواب و خیال اسرائیل و آمریکا را به طور کامل بهم زدند.

🔹دومین نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران، آن بود که علیرغم ترور فرماندهان عالی رتبه سپاه و سران نیرو‌های مسلح، ایران توانست پس از چند ساعت، با کمال اقتدار نسبت به حملات نظامی اسرائیل واکنش مناسب و موثر نشان داده و اهداف نظامی مشخصی را در داخل سرزمین‌های اشغالی هدف قرار دهد و آنها را منهدم کند. خوشبختانه حملات موشکی ایران تا لحظه برقراری آتش بس همچنان بدون وقفه ادامه یافت.

🔹گرچه تمام قدرت پدافندی آمریکا و اسرائیل و ناتو از جمله گنبد آهنین و سیستم سپر دفاعی موشکی، برای جلوگیری از فرود موشک‌های ایرانی به مراکز نظامی اسرائیل بسیج شده بودند، ولی تعداد زیادی از این موشک‌هایی که در شرایط سخت تحریم در ایران ساخته شده بودند با دقت به اهداف خود از جمله به پایگاه آمریکایی العدید در قطر اصابت کردند و اسرائیل نیز طعم تلخ جنگ را بخوبی چشید.

🔹مهم‌ترین نقطه ضعف ایران هم غافلگیر شدن در زمان آغاز حمله اسرائیل به ایران بود که باعث ترور فرماندهان عزیز و دانشمندان پرافتخار هسته‌ای همراه با خانواده‌ها و
🔴نقاط قوت و ضعف ایران در جنگ ۱۲ روزه اسرائیل

حسین علایی

🔹اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه به مهم‌ترین مولفه‌های قدرت ملی ایران حمله کرد. اسرائیل به قدرت دفاعی، قدرت هسته‌ای و قدرت علمی ایران حمله کرد. جنگ اسرائیل با ترور فرماندهان عالی ایران و نیز با ترور دانشمندان هسته‌ای جمهوری اسلامی شروع شد.

🔹اصولاً اسرائیل از ترور به عنوان مهم‌ترین وسیله و ابزار و روش فائق آمدن بر مخالفین و دشمنان خود استفاده می‌کند. بزرگترین سازمان و تشکیلات ترور در جهان را اسرائیل بوجود آورده است و اسرائیل تنها رژیمی است که ترور انسان‌ها در دستور کار دائمی اوست.
اسرائیل تا کنون هزاران نفر از انسان‌های بیگناه را در فلسطین و در کشور‌های مختلف ترور کرده است. اسرائیل تجربه و ابزار و تجهیزات بسیار زیادی در بکارگیری انواع شیوه‌های ترور و برای کشتار انسان‌ها دارد.
گرچه همه نخست وزیران اسرائیل جنایتکار، تروریست و آدم کش بوده‌اند ولی نتانیاهو خبیث‌ترین و بی رحم‌ترین تروریست جهان و خونخوارترین موجود روی زمین است.
رژیم صهیونیستی هم از بدو تشکیل یک حکومت تروریست بالذات بوده است و مسئولین آن از آدم کشی و کشتار انسان‌ها همواره لذت برده‌اند.

🔹اسرائیل از مدرن‌ترین فناوری‌ها و از پیچیده‌ترین ابزار‌های اطلاعاتی برای طرح ریزی‌ها و اجرای عملیات‌های خود چه برای انجام ترور‌ها و چه در حمله به تأسیسات هسته‌ای و پدافند هوایی و مراکز موشکی ایران و نیز تهاجم به اماکن عمومی مثل حمله به زندان اوین و مناطق مسکونی و نیز بیمارستان‌ها با بهره گیری از اطلاعات سازمان CIA که دستگاه اطلاعاتی آمریکاست و نیز از اطلاعات ناتو استفاده کرده است.

🔹شاید بتوان گفت که مهم‌ترین ضعف ایران آن بوده است که دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی ایران، به بزرگی و فعال بودن دائمی تشکیلات اطلاعاتی اسرائیل توجه کافی نکرده و توانایی‌های لازم را برای مقابله و مواجهه با سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل مثل موساد و نیز اطلاعات ارتش اسرائیل و سایر دستگاه‌های جاسوسی همکار با اسرائیل فراهم نکرده‌اند.

🔹باید توجه داشت که گرچه اسرائیل دارای قوی‌ترین و با تجربه‌ترین شبکه جاسوسی در جهان است، اما امروزه تکیه بر جاسوسان انسانی تا حد زیادی جای خود را به فناوری‌های مدرن جاسوسی داده است. این شبکه‌های جاسوسی با اتصال به ماهواره‌ها و هواپیما‌ها و پهپاد‌ها به صورت لحظه‌ای اطلاعات مربوط به اهداف مورد نظر را تهیه کرده و در اختیار جنگنده‌ها و پهپاد‌های عملیاتی قرار می‌دهند تا آنها افراد مورد نظر را ترور کنند و یا به اهداف تعیین شده شلیک کنند و یا مراکز مورد نظر را بمباران کنند.
از طرفی اسرائیل به دنبال آن بود تا قدرت اجتماعی ایران را نیز در حریان حمله نظامی به ایران به نفع خود بکار گیرد که خوشبختانه کاملاً بر عکس شد؛ بنابراین مهم‌ترین نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران در جنگ اسرائیل علیه ایران، حمایت اکثریت قاطع ایرانیان داخل و خارج از کشور بویژه شخصیت‌های سیاسی، علمی، هنرمندان و احزاب مختلف و حتی زندانیان سیاسی از تمامیت ارضی کشور و نیز محکوم نمودن حمله نظامی اسرائیل و آمریکا به خاک ایران عزیز از سوی آنان بوده است.

🔹اسرائیل به دنبال آن بود تا مردم ایران در این جنگ وحشیانه، حداقل خنثی باشند و علیه جنایات سبعانه اسرائیل وارد عمل نشوند، ولی همه ایرانیانِ هوشمند، تهاجم نظامی اسرائیل را جنگ ظالمانه علیه ایران و مردم ایران تلقی کردند و در مقابل تجاوز جنایتکارانه اسرائیل بخوبی ایستادند و در برابر بمباران‌ها مقاومت جانانه کردند و برنامه و خواب و خیال اسرائیل و آمریکا را به طور کامل بهم زدند.

🔹دومین نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران، آن بود که علیرغم ترور فرماندهان عالی رتبه سپاه و سران نیرو‌های مسلح، ایران توانست پس از چند ساعت، با کمال اقتدار نسبت به حملات نظامی اسرائیل واکنش مناسب و موثر نشان داده و اهداف نظامی مشخصی را در داخل سرزمین‌های اشغالی هدف قرار دهد و آنها را منهدم کند. خوشبختانه حملات موشکی ایران تا لحظه برقراری آتش بس همچنان بدون وقفه ادامه یافت.

🔹گرچه تمام قدرت پدافندی آمریکا و اسرائیل و ناتو از جمله گنبد آهنین و سیستم سپر دفاعی موشکی، برای جلوگیری از فرود موشک‌های ایرانی به مراکز نظامی اسرائیل بسیج شده بودند، ولی تعداد زیادی از این موشک‌هایی که در شرایط سخت تحریم در ایران ساخته شده بودند با دقت به اهداف خود از جمله به پایگاه آمریکایی العدید در قطر اصابت کردند و اسرائیل نیز طعم تلخ جنگ را بخوبی چشید.

🔹مهم‌ترین نقطه ضعف ایران هم غافلگیر شدن در زمان آغاز حمله اسرائیل به ایران بود که باعث ترور فرماندهان عزیز و دانشمندان پرافتخار هسته‌ای همراه با خانواده‌ها و فرزندانشان شد.


💠 کانال  پایش راهبردی ایران 💠


پایش را به دیگران معرفی کنید.

👇👇👇
🆔 @ir_REVIEW
Forwarded from تبادلات علوم انسانی
🍀💐🌼 از بهترین و دلنشین‌ترین کانال‌های تلگرام لذت ببریم

🍇 نی لبک چوبی(موسیقی کلاسیک و فلسفه هنر)
@NilabakChubi
🌳 دانلود کتابهای نایاب ممنوعه و تاریخی
@yortci_bosjin_pdf
🌻 کتابخانه صوتی من
@ketabegooya_man
🍎 آموزش علم نجوم و کیهان شناسی
@yortchi_bosjin
🌳 شبی چند دقیقه کتاب بخوانیم !!!
@book_tips
🌻 فرانسه صحبت کنیم
@FrenchAvecMoi
🍎 حقوق برای همه
@jenab_vakill
🌳 آرا حقوقی قضایی و نظریات مشورتی
@ARA_HOGHOOGHI_GHAZAIE
🌻 کتابخانه طبی، درمان با داروهای خانگی
@danyalshafa
🍎 ‌جذب جنس مخالف با شگردهای روانشناسی
@moshavereh_shoma
🌳 جادوی گیاهان دارویی طب سینوی
@teb_sinawi
🌻 کتاب‌ها مثل ریشه‌های یک درخت‌اند
@nevisandbdonya
🍎 رمانسرای مجازی
@Salam_Roman
🌳 کتابهای صوتی آرامش با داستان
@arameshbadastan
🌻 آموزش پاڪسازی تقویت چاڪراها
@tabnahayteshgh
🍎 نگارش دهم تا دوازدهم(در مورد نگارش و نویسندگی . . .)
@negareshe10
🌳 آموزش زبان با سریال‌ها
@english_elnaz_torabi
🌻 جملات طلایی انگیزشی
@arameshdaroonee
🍎 پارسی سخن بگوییم و زیبا بنویسیم
@FARZANDAN_PARSI
🌳 یادگیری لغات با اخبار انگلیسی
@english_ielts_garden
🌻 در مسیر دانایی
@romanceword
🍎 آموزش دکوراسیون منزل🏡
@ZibaManzel
🌳 دل واژه‌های تنهایی
@gandomzaran
🌻 جهانگردی و طبیعت زیبا
@afarinshokoh
🍎 روانشناس خودت باش
@sh351b
🌳 کتابخانه تاریخی یفـتلیهاBOOK✔️
@Iftlis_library
🌻 تیم ورزشی و تناسب
@MaryamTeam
🍎 آمـــوزش کسب و کار / کارگاه‌های حضــوری
@Azsefr_beyek
🌳 کتاب دانش مطالعه گروهی 📖
@ktabdansh
🌻 شعر و دکلمه
@cafe3Sher
🍎 همیشه راهـے هست♡
@hamisherahi_hast
🌳 پایش سیاسی ایران
@ir_REVIEW
🌻 جمـــلات *نااااب* انــگیـزشـی
@jomalatnab_angizeshi
🍎 نوازش روح، دنیایی از همه رنگ . . .
@Navazesh_e_rooh
🌳 محفل شاعرانه
@Mahfelshaeraneh
🌻 انگلیسی با بیشترین جزئیاتش🚦
@englishteaching1398
🍎 کلیپ‌های انگیزشی
@kelephayeangizeshi
🌳 مدیریت زندگی
@LifeManage
🌻 معنای زندگی چیست؟🦋
@manaye_zendegi_chist
🍎 آرامش و شادی درونی🧘🏻‍♀️
@ravanshenasivaerfan
🌳 شعر های عاشقانه " مولانا " حافظ
@SHAMSETEBRIZII_99_22
🌻 تست سوالات عمومــی، تخصصی، استخدامــی
@Azsefr_beyek_text
🍎 آرایـــه، ضرب‌المثـــل، شعر فارســـی
@Azsefr_beyek_farsi
🌳 روزهای زندگی
@Roozhayezendegi2024
🌻 رشد آگاهی
@roshdagahi
🍎 محفل شعر و آوا
@mahfelshearvaava
🌳 مجله پزشکی
@Drsalam2025
🌻 گلچین اشعار زیبا 🍃
@najvayee
🍎 بوسه عشق
@Booose_eshgh
🍀 پیر دهر
@pir_dahr
🌳 خانه ی دوست
@khanehy_doost
🌻 جامعه مدنی(فلسفه. تاریخ. اجتماع)
@civilizers
🍎 مکالمه عربی
@Arabicconversation20
🌳 آموزش گام به گام زبان انگلیسی
@English_Points_New
🌻 ده دقیقه با رمان و روانشناسی 🎙
@peyke_pouyesh
🍎 روانشناسی برای زندگی بهتر
@Ravanshenasilifestyle
🌳 استوری مناسبتی انگیزشی
@yefenjanaramsh
🌻 هتل کتاب
@Hotel_booook
🍎 آموزش کف بینی
@kafbini12
🌳 خسروی آواز استاد شجریان
@stad_shajariyan
🌻 هُنَر شَرابِ زِندِگی‌ست°
@Geraf_art
🍎 گالری تصاویر و مطالب ناب ادبی
@GaleryeTasavireAdabi
🌳 بدانید و دریافت کنید BOOKS
@Audio_Books_24
🌻 آموزش ترکی ‌استانبولی کاربردی
@Turkish_Nazli
🍎 بهترین کتابهای صوتی موفقیت و بیداری
@ganonjjazb
🌳 نوستالژی زیرخاکی های خاطره انگیز
@nuostalzhi
🌻 زیباترین کلیپ‌ها و آموزش رقص
@sonatimahalli
🍎 دانستنی‌های زنان موفق
@successfulwomen1
🌳 فن ترجمه زبان علوم سیاسی و متون مطبوعاتی
@policyinact
🌻 آموزش عربی
@atranslation90
🍎 انگلیسی حرفه‌ای کودک و بزرگسال
@MusicOwallpaper
🌳 اطلاعات مفید پزشکی دکتر خود باشیم
@kalemnab
🌻 نظریه‌های جامعه شناسی
@sociologyat1glance
🍀 آموزشگاه طبی سید
@samsadeghitebeslami
🍎 کتابخانه کودک و نوجوان
@childrenbook
🌳 مکالمه‌های روزمره انگلیسی
@EnglishWithMima
🌻 دانلود 50000 کتاب و رمان برتر (BOOK)
@book_and_roman_library
🍎 بهترین کتابهای جهان 𝗕𝗢𝗢𝗞
@SBOOKSS
🌳 تفسیر آیه به آیه قران کریم
@Pious114
🌻 اطلاعات حقوقی مهم برای همه
@LAW_SEVDA
🍎 کافه کتاب صوتی
@CafeBookAudio
🌳 کتابخانه صوتی و پی‌دی‌اف تاپ‌بوک
@Top_books7
🌻 گلچین کتابهای صوتیPDF
@ketabegoia
🍎 آموزش سواد مالی و اقتصادی به زبان ساده
@ECONVIEWS
🌳 📚کافه کتاب
@roman_bookk
🌻 دوره رایگان عزت نفس
@Subliminal_biokinesis_mehregan
🍎 یه مرد امیدوار
@happy_private_life


🧿🌺 هماهنگی برای تبادل
@mrgp_1
2025/07/13 02:21:16
Back to Top
HTML Embed Code: