Telegram Web Link
🔰 کرونا، بیکاری، وضعیت بدمعیشتی و درنهایت بورس


ولید هلالات
آن چیزی که در بازار سهام در حال وقوع است، آن چیزی که به قیمت ها جهت می دهد، فراتر از مسائلی همچون سودآوری و حتی ارزش دارایی های شرکت ها است.

عموما ضریب نفوذ هر پدیده ای به مرور زمان در جامعه افزایش می یابد تا به مقبولیت برسد. باید ابتدا برخی عقلا آن را بپذیرند و پس ازان مردم عامی نیز به آن موج اضافه شوند.

موج بیکاری مردم، کرونا و رشد نرخ ارز باعث شد تا ورود مردم به بورس تبدیل به هجوم شود! امروز بسیاری از افراد پس ازانکه با تعطیلی بنگاه های اقتصادی مواجه شدند، در خانه با اندک پس انداز خود سهم خریدند و به اندازه حقوق یک سال خودشان سود بردند.

همین تبلیغ کافی است تا هر یک نفر بتواند ده ها نفر را به امید کسب بازدهی، وارد بازار سرمایه کند.

آن چیزی که امروز باید به آن توجه کرد این نیست که P.e بازار چند شده یا سهام بالای ارزش است یا پایین ارزش! اصل جریان این است که ...

اولا جامعه به جایی رسیده که یک میلیون ایرانی هر روز پای سیستم آنلاین نشسته اند و سهام خرید و فروش می کنند و این در حالی است که اقدام آن ها هیچ ارزش افزوده ای برای بخش واقعی اقتصاد در پی ندارد. حدود 5میلیون نفر بازار بورس را دنبال می کنند اما اینکه بیش از یک درصد مردم ایران پای سیستم آنلاین نشسته اند ناشی از وضعیت بد معیشتی است که در تلاش هستند درآمد کوتاه مدتی برای خود داشته باشند و این نشان می دهد که جامعه تا چه حد روزهای نگران کننده ای را سپری می کند و می تواند آماده بحران اجتماعی باشد لذا همچنان معتقدم که بورس را این روزها نمی شود از دریچه اقتصاد تحلیل کرد بلکه مسائل اجتماعی است که امروز روند را تعیین می کند و تا مدت ها تاثیر آن باقی می ماند.

مساله دوم زیرساخت ها است. بارها عرض کرده ام که امکان اصلاح زیرساخت ها نیست. اینکه برخی دوست دارند بشنوند که زیرساخت ها به زودی اصلاح می شوند و برخی برای آرام کردن شرایط همین حرف ها را می زنند را کنار بگذاریم. واقع امر این است که برای اصلاح اساسی زیرساخت ها آنقدر زمان لازم است که به راحتی می توانیم بگوییم اصلاح آن ممکن نیست. حالا مشکل اینجاست که تعداد کاربران آنلاین در حال افزایش است، این افزایش ناشی از وضعیت بد معیشتی و بیکاری فراگیر خصوصا پس از کرونا است.

نتیجه اینکه دو عامل فوق در هم تنیده اند. کرونا، بیکاری، وضعیت بد معیشتی باعث شده تا ضریب نفوذ بورس با سرعت در جامعه افزایش یابد حالا که زیرساخت ها قابل اصلاح نیست اگر کاری برای کاهش بار روی شبکه های آنلاین انجام نشود، طبعا یک روز می آییم و میبینیم که سیستم ها با چالشی مواجه شده که ترمیم آن به این زودی ها ممکن نیست.

با این شیب تندی که تعداد افراد آنلاین روزانه رشد می کند، آن روز چالش برانگیز چندان دور نیست. امروز به نظر من بزرگترین ریسک بازار بالا بودن p.e یا چنین چیزهای درجه چندمی نیست بلکه امروز ریسک اساسی ما سیستم های معاملاتی است که اگر امکان اصلاح آن مهیا نیست به طریق دیگری باید بار را از روی آن کم کرد.

@iran2020
📌سکه به مرز ۹ میلیون تومان رسید
حباب سکه ، ۳۵۰ هزار تومان


نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر:
🔹با توجه به افزایش قیمت ارز و طلای جهانی، از صبح امروز شاهد افزایش قیمت طلا و سکه در بازار داخلی و ثبت رکوردهای تاریخی هستیم.
🔹طرح جدید هم اکنون به مرز ۹ میلیون تومان رسیده است.
🔹خریدار و فروشنده به صورت موازی در بازار حضور دارند.
🔹حباب سکه نیز بین ۳۵۰ هزار تا ۳۸۰ هزار تومان در نوسان است.

@iran2020
آیا میدانستید در بورس تهران سهمی داریم که از سال گذشته تا امروز با افزایش سرمایه ای که داده و رشد قیمتی که داشته، حدود ۱۵۰ برابر شده است؟! (برای اینکه برداشت سیگنال دهی نشود از بردن نام سهم معذوریم )
یعنی اگر شما سال پیش ۱۰ میلیون تومان از این سهم خریده بودید امروز یک و نیم میلیارد تومان پول داشتید....
این است داستان بورس ایران و هجوم نقدینگی به این بازار ...

@iran2020
Ⓜ️بعد از ونزوئلا، مقصد بعدی صادرات ایران افغانستان خواهد بود.

وزیر راه از اتصال خط ریلی ایران به افغانستان تا دو ماه آینده خبر داد.

روزی که تجار ایرانی درخواست اقامت افغانستان برای تسهیل مراودات با دنیا را دادند، امروز را دیده بودند.

فرصت های تجاری بسیاری در افغانستان هست که اگر تجار و صاحبان صنایع ایران واقعیت های اقتصاد ایران را بپذیرند زودتر به سراغ این بازار بزرگ میروند .

بازار عراق که به سادگی و با دخیل کردن موضوعات و اختلافات دینی سیاسی در حال از دست رفتن است. هم مردم ایران و هم عراقی ها فریب یک حقه سعودی را خوردند و تیشه بر ریشه روابط اقتصادی یکدیگر زدند.
سودش را ترکیه و عربستان بردند.

امیدوارم بازار افغانستان از دست نرود.

مخصوصا در حوزه استارتاپ ها و پیاده سازی ایده های دیجیتال...

مهدی میررفیع

@iran2020
◀️من نگران دلار ۲٠ تومانی نیستم
ده سال بعد چه چیز منتظر ماست؟


✍🏻سعید مسگری

✏️در سلسله یادداشتهایی در سال گذشته نوشتم که دهه 90 نقطه عطف اقتصاد ایران است و متغیرهای اقتصادی حتی از روندای بلندمدت خود که آنها هم چندان مطلوب نبوده اند فاصله گرفته اند. اگر سریع دست به کار شویم و اصلاحات ساختاری اقتصادی را اجرا کنیم مشکلات اقتصادی کاهش می یابد در غیر اینصورت با روزهای سختی روبرو خواهیم بود

✏️با استمرار روندهای دهه 90 در سال 1408 (حدود ده سال بعد و پس از پایان دولت بعدی) شاهد این موارد خواهیم بود:
قیمت دلار: 360 هزار تومان
قیمت سکه: 196 میلیون تومان
هر متر مربع مسکن تهران: 170 میلیون تومان
حجم نقدینگی: 17 هزار هزار میلیارد تومان
حداقل حقوق: 10 میلیون تومان

این موارد تنها برای نمونه و مشخص شدن عمق وخامت شرایط بیان شد و محاسبه انها چندان مبنای علمی ندارد. وضعیت اقتصاد ایران وخیم تر از ان است که بسیاری تصور میکنند. این ارقام را حدودی براورد کردم تا شاید کمی متوجه شرایط شویم. باور کنیم که امروز دیگر اصلاح ساختاری اقتصاد ایران یک ضرورت حیاتی و فوری است

✏️برخلاف عموم مردم بنده به عنوان کسی که سالهاست اقتصاد ایران را دلسوزانه و دقیق دنبال میکند اصلا نگران دلار بیست هزار تومنی و سکه هشت میلیونی نیستم. من نگران دلار چند ده هزار تومنی و خانه چند میلیاردی هستم. من نگران گسترش فقر و استمرار کاهش رفاه مردم در دهه صفر اقتصاد ایران (دهه اینده) هستم

✏️اگر تصمیمات سخت و پرهزینه نگیریم. اگر اگاهانه انتخاب و مطالبه نکنیم روزهای سختی در پیش خواهیم داشت. اما اگر قدر فرصت و زمان را بدانیم میتوانیم از نقطه عطف اقتصاد ایران استفاده کنیم و با اصلاحات ساختاری به سمت رشد و توسعه کشور حرکت کنیم.

✏️دوباره تاکید میکنم بیش از اینکه نگران مشکلات اقتصادی فعلی باشیم باید نگران اینده خود و اقتصاد کشور باشیم. زمان به سرعت خواهد گذشت.

@iran2020
🌹از دور سلامی و تو از دور جوابی 🌹
🌹این فاصله انگار نه انگار زیاد است.
🌹

🌹السلام علیک یا علی بی موسی الرضا(ع)🌹

میلاد امام مهربانی ها مبارک باد .

@iran2020
🔰 اکونومیست بایدن را رئیس‌جمهور می‌ داند


یک تحقیق صورت‌گرفته توسط تیم پیش‌بینی اکونومیست نشان می‌دهد که بایدن احتمالا در انتخابات نوامبر امسال دونالد ترامپ را با اختلاف فاحشی شکست می‌دهد و پس از ۴ سال مجددا کاخ سفید را به دموکرات‌ها بازمی‌گرداند. در این مدل از تحقیقات، بایدن هم انتخابات مردمی، هم آرای الکترال را با اختلاف برنده می‌شود. در این تحقیقات مشخص شده است که بایدن احتمالا ۸۹ درصد شانس پیروزی دارد و شانس ترامپ برای پیروزی تنها ۱۱ درصد است.

مدل اکونومیست در واقع بازه زمانی سوم مارس تا سی‌ام ژوئن را بررسی کرده و به تفکیک شانس پیروزی بایدن و ترامپ را مشخص کرده است. به‌عنوان مثال در این مدل در تاریخ سوم مارس بایدن توان کسب ۲۷۱ رای الکترال را داشت و ترامپ ۲۶۹. در تاریخ ۹ مارس اما هر دو در رقم ۲۶۹ مساوی هستند. اما از ۲۲ مارس مدام فاصله بین بایدن و ترامپ زیاد می‌شود و احتمال پیروزی پیرمرد دموکرات‌ها به‌طور پیوسته بالاتر می‌رود؛ به‌گونه‌ای‌که در بیستم آوریل فاصله آرای الکترال احتمالی بین آنها ۸۰ می‌شود. در این روز احتمال کسب آرای بایدن به ۳۰۹ رای الکترال و ترامپ به ۲۲۹ می‌رسد. اما نقطه اوج این اختلافات به تاریخ سی‌ام ژوئن می‌رسد. در این روز آرای الکترال بایدن به ۳۴۳ و دونالد ترامپ به ۱۹۵ می‌رسد.

برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری هر نامزدی که به ۲۷۰ رای الکترال برسد، می‌تواند بار و بنه خود را جمع کند و مستاجر کاخ سفید شود. به نوشته مجله اکونومیست، پیش‌بینی این مجله در حال حاضر ، شامل یک پیروزی قاطع برای بایدن است. سیستم آرای الکترال این شانس را در سال ۲۰۱۶ به دونالد ترامپ داد تا جمع آرای مناطق روستایی را با ورود به کاخ سفید ببیند. این در حالی است که آرای مردمی هیلاری کلینتون در آن سال بالاتر از دونالد ترامپ بود.

هر چند که برخی می‌گویند این مدل از تحقیقات وابسته به شرایط فعلی است و نمی‌توان با قاطعیت از هم‌اکنون بایدن را پیروز انتخابات دانست، اما اختلاف موجود بین دو نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بسیار قابل‌توجه است. با این وجود برخی می‌گویند ترامپ قدرت بسیار قابل‌توجهی در مناظرات دارد و می‌تواند بایدن را به راحتی مغلوب کند. حتی خود وی در مصاحبه اخیر خود با فاکس‌نیوز گفته بود که این پیرمرد توان کنار هم گذاشتن دو جمله را ندارد.

اما در مدل پیش‌بینی اکونومیست که نظرسنجی‌ها و فاکتورهای سیاسی و اقتصادی را در نظر گرفته، شانس بایدن بسیار افزایش یافته است. به‌عنوان مثال در این مدل مشخص شده است که دو ایالت مینه‌سوتا و ویسکانسین از ترامپ روی برگردانده‌اند و به سمت بایدن در حال چرخش هستند. این در حالی است که در ایالت‌هایی مانند نیویورک و کالیفرنیا پیروزی بایدن قطعی است. در واقع چیزی که شرایط را تغییر داده است، چرخش ایالت‌های مردد به سوی بایدن است. در برخی ایالت‌ها مانند نوادا، رنگ انتخاباتی آبی به خود گرفته است. در ایالت کلورادو نیز چرخش آهسته‌ای به سوی دموکرات‌ها صورت گرفته است. فلوریدا و ویرجینیا نیز شرایط مشابهی دارند و به سمت دموکرات‌ها تمایل پیدا کرده‌اند.

@iran2020
دستمزد ماهانه یک کارگر در کشورهای مختلف به دلار

@iran2020
🔰 ۲۰ سیگنال دولت به بورس

۱. مالیات بر عایدی املاک و مستغلات: اعمال این مالیات علاوه بر آنکه انگیزه سوداگری در بازارهای سفته‌بازانه را کاهش می‌دهد می‌تواند سبب حرکت نقدینگی از این بازارها به سمت بازارهای کارآ همچون بازار سرمایه شود.

۲. منتفی شدن اخذ مالیات بر عایدی سهام

۳. افزایش نرخ سیمان: موضوعی که می‌تواند در وهله اول سیمانی‌ها و در ادامه کل بازار سهام را متاثر کند.

۴. تخفیف ۵ ماهه نرخ خوراک اتان برای واحدهای پتروشیمی: تا پایان مردادماه و به مدت ۵ ماه، کف قیمت فروش اتان از ۲۲۰ دلار در تن به ۲۰۰ دلار در تن کاهش یافت؛

۵. فریز نرخ سود ۱۵ درصدی سپرده‌های بانکی: هیات عامل بانک مرکزی در آخرین جلسه خود، نرخ سود سپرده‌گذاری بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی نزد بانک مرکزی را با یک واحد درصد افزایش، ۱۳درصد تعیین کرد

۶. راه‌اندازی بورس املاک و مستغلات

۷. تسهیل پذیرش شرکت‌ها در بازار سرمایه

۸. آزادشدن صادرات سنگ‌آهن، کنسانتره و گندله البته به شرط تامین نیاز تولیدکنندگان فولاد کشور

۹. محدودیت۳۰ درصدی فروش سهام عدالت و آزادسازی سهام عدالت سرانجام پس از ۱۴سال

۱۰. کمک ویژه مالیاتی به تازه‌واردهای بورس: بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی، ورود سازمان امور مالیاتی به پرونده‌‌های سال‌های ماقبل ۱۳۹۸ تمامی شرکت‌هایی که در سال جاری در بورس پذیرش می‌شوند ممنوع شده و سازمان امور مالیاتی متعرض حساب‌های سنوات گذشته آنها نخواهد شد. تا تشویقی برای ورود شرکت‌های جدید به گردونه معاملات سهام باشد.

۱۱. قیمت لبنیات رسما ۲۸ درصد افزایش یافت

۱۲. افزایش نرخ انواع روغن: مجوز افزایش نرخ انواع روغن‌های جامد به میزان ۱۲درصد و انواع روغن‌های مایع به میزان ۱۴درصد صادر شد. ارز مورد نیاز برای واردات روغن خام توسط بانک مرکزی با نرخ ۴۲۰۰ تومان طی هفته گذشته اختصاص یافت و افزایش نرخ فوق صرفا به منظور جبران هزینه‌های جانبی بوده است.

۱۳. اصلاح ساختار بدهی ارزی بانک‌ها: شنیده‌هایی در خصوص اصلاح ساختار بدهی ارزی بانک‌ها شنیده می‌َشود که در صورت اجرایی شدن می‌تواند به رونق بیشتر بازار سرمایه بینجامد.

۱۴. حمایت لفظی رئیس‌جمهور از بازار سرمایه

۱۵. پایان سرکوب قیمتی در بازار فولاد

۱۶. قرارداد با ۲۰ قطعه‌ساز داخلی: هفته گذشته قراردادی به ارزش بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان برای تولید قطعات پیشرفته محصولات ایران خودرو (در قالب ۲۴ پروژه برای تولید ۴۰ قطعه از قطعات اصلی) توسط سازندگان داخلی، امضا شد که می‌تواند قطعه‌سازان بورسی را تحت تاثیر قرار دهد.

۱۷. افزایش مجدد قیمت خودرو؟:وزارت صمت خواستار افزایش دوباره قیمت خودرو شده است. مدیرکل دفتر صنایع حمل و نقل وزارت صمت اعلام کرد اجرای طرح‌های فروش سه ماه دوم خودروسازان در انتظار اعلام قیمت‌های جدید است.

۱۸. واگذاری باقیمانده سهام دولت در قالب ETF

۱۹. افزایش نرخ اینترنت همراه: که می‌تواند زیرمجموعه‌های گروه مخابرات و در ادامه گروه رایانه و اطلاعات و ارتباطات را نیز متاثر کند.

۲۰. حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی دارو: بالاخره ارز ۴۲۰۰ تومانی برای صنعت دارو حذف شد. گرچه ارز دولتی ارزان با هزینه‌های گزاف نظارت تا حدودی و به‌صورت موقت از رشد قیمت دارو جلوگیری کرد اما میزان رانت و ناکارآمدی این بخش به اندازه‌ای بالا است که دلسوزان این صنعت نیز از عدم کارآیی واردات ارزان برای تولیدکننده و مصرف‌کننده خبر می‌دهند و فایده عمده ارز ارزان را تنها برای رانتخواران می‌دانند.

 ┏━━━━━
🔻@iran2020
 ┗━━━━━━━━━
Ⓜ️ ۴۰ میلیارد دلار ، یعنی برابر با فروش ۲ سال نفت ایران ، دلار در خانه های مردم است.!!!

مهدی میررفیع

همیشه معتقد بودم نیمی از مشکلات اقتصاد ایران به خاطر سیاست های غلط اقتصادی است. اما نیم دیگر مربوط به مردم است. مردمی که به دلیل بی اعتمادی به دولت و تصمیمات آن در هر مقطعی در یک بازار به سمت سوداگری و کسب سود هجوم میبرند.
در هر گرانی میتوان رد این بی اعتمادی و هجوم مردم را دید
بیش از ۲۵ میلیارد دلار ارز صادر کننده ها هنوز به سامانه نیما برنگشته و کشور با کمبود شدید درامد مواجه است.‌ این یعنی صادر کننده ها امروز میتوانند نرخ ارز را پایین بکشند اما نمیکنند.
۷۰ درصد معاملات مسکن در سال ۹۸ به قصد مصرف نبوده و صرفا جهت خرید و فروش صورت گرفته. این یعنی ۳ میلیون خانه خالی میتواند قیمت مسکن را تعدیل کند ولی دارندگان این خانه ها نه میفروشند نه اجاره میدهند.

قیمت خودروی تویوتا لندکروزر در امریکا ۱۰هزار دلار معادل ۲۰۰ میلیون تومان است. با صددرصد تعرفه گمرکی میشود ۴۰۰ میلون تومان. ولی در بازار ۲میلیارد تومان خرید و فروش می شود.
این یعنی قیمت خودرو توسط سوداگری تعیین می شود و خودرو میتواند تا نصف کاهش پیدا کند اما نمیکند.

من اعتقاد دارم زور مردم و اراده آنها در اقتصاد از دولتی که درآمدهایش به صفر رسیده به مراتب بیشتر است.
و تا روزی که مردم به حاکمیت اعتماد نکنند و اراده ای بر همکاری و اصلاح نداشته باشند در این کشور کماکان همه چیز زیر غلطک نقدینگی ۲۵۰۰هزارمیلیاردی له می شود.

این اعتماد سازی وظیفه مردم نیست. کار دولت است. کار قانون گذار است.
اما اراده ای در دولت بر این اعتماد سازی نیست.
یا به چشم نمی آید.



@iran2020
پرسپولیس و استقلال از شهریور ماه وارد فرابورس میشوند .
کل کل جدید هواداران این دو باشگاه بعد از ورود به بورس بر سر ارزش سهام این دو باشگاه جالب و دیدنی خواهد بود.

@iran2020
Ⓜ️ سندروم آپولو

سندروم آپولو به فردی اشاره می کند که در رزومه خود یا هنگام مصاحبه استخدامی، به طور اغراق آمیزی نتیجه و موفقیت تیم هایی که در آن حضور داشته است را به خود نسبت می دهد و کارفرمایان پس از استخدام متوجه می شوند چه کلاه بزرگی سرشان رفته است!

Ⓜ️ داستان واقعی سندروم آپولو در مورد فردی است که در پایگاه فضایی "کیپ کندی" در ایالت فلوریدای آمریکا وظیفه داشته تا برای دانشمندان قهوه درست کند. وقتی که فضاپیمای آپولو 11، ماموریت خود را با موفقیت به پایان رساند و نخستین انسان بر روی ماه فرود آمد، آن فرد آبدارچی تمامی آن موفقیت را به خود نسبت می داده و در همه محافل، با اعتماد به نفس و اعتقاد باورنکردنی ادعا می کرده است که این دستاورد بزرگ، به خاطر نقش کلیدی او حاصل شده و اگر به موقع برای دانشمندان "کیپ کندی" قهوه درست نمی کرد، آنها می خوابیدند و آپولو بر روی کره ماه نمی نشست!

Ⓜ️ اصطلاح سندرم آپولو را دکتر مردیت بِلبین (Meredith Belbin) ابداع کرد. این سندرم اشاره به حالتی دارد که در آن تیم هایی که از افراد با قابلیت‌های بسیار بالا تشکیل می شوند، ممکن است در جمع عملکرد ضعیفی داشته باشند.

Ⓜ️ بلبین در اولین کتاب خود که در سال 1981 به چاپ رسید، از نتایج غیرقابل‌ انتظاری که در عملکرد تیم‌ها دیده بود سخن گفت. بلبین پی برده بود تیم‌هایی که اعضایشان باهوش هستند و توانایی ذهنی بالایی دارند، امکان دارد کارها را با کیفیتی پایین پیش ببرند و نتایج بسیار ضعیفی کسب کنند. بلبین این پدیده را اثر یا سندرم آپولو (Apollo Syndrome) نامید.


@iran2020
💢 سال‌ها پیش یکی از مدیران ارشد یک شرکت نفتی تصمیم اشتباهی گرفت و به همین سبب بالغ بر دو ‌میلیون دلار خسارت به آن شرکت وارد شد.

«جان‌دی‌راکفلر» مدیرعامل شرکت بود.

روزی که خبر خسارت در شرکت پیچید ، بیشتر مدیران شرکت به بهانه‌های مختلف می‌کوشیدند
تا از مدیرعامل دوری کنند تا مورد خشم و غضب او واقع نشوند.
تنها کسی که آن روز جرأت کرد به دیدار مدیرعامل برود شخصی به نام «ادوارد تی‌بدفورد» بود.
او یکی از شرکای شرکت بود.

زمانی که بدفورد وارد دفتر کار راکفلر شد ، سرِ امپراتور شرکت عظیم نفتی روی میز کارش خم شده و سخت مشغول نوشتن بود.
بدفورد ساکت و آرام بدون این‌که مزاحم کار او شود ایستاد.

راکفلر پس از چند دقیقه سرش را بلند کرد و به آرامی گفت : آه بدفورد تویی؛ به گمانم خبر خسارت وارد شده به شرکت را شنیده‌ای؟
بدفورد بلافاصله خبر خسارت را تایید کرد.
راکفلر گفت:
چند روز است که به این مسئله فکر می‌کنم.
تصمیم گرفتم و قبل از بازخواست مدیر متخلف ، موارد مهمی را یادداشت کنم.

بدفورد بعدها اینطور تعریف کرد:

بالای کاغذ نوشته شده بود نقاط قوت آقای . . .
سپس فهرست طولانی از فضایل مدیر که شامل شرح‌ حال مختصری از کمک‌های او به شرکت ، تصمیمات درست در موارد مختلف ، تصمیم‌هایی که مبالغی بیش از خسارت اخیر ، عاید شرکت کرده بود را روی کاغذ نوشته بود.
بدفورد می‌گوید:
من هرگز این درس را فراموش نمی‌کنم ؛
در سال‌های بعد هر وقت که درصدد برخورد و تنبیه کسی بودم قبل از هر چیز خودم را وادار می‌کردم پشت میزی بنشینم و با تعمق فهرستی طولانی از نقاط قوت همان شخص تهیه کنم و تنها پس از تهیه‌ی یک چنین فهرستی متوجه می‌شدم که قادرم مسأله را از بُعد واقعی آن بررسی کنم و این امر باعث شد تا از پُرهزینه‌ترین اشتباهاتی که هر مدیر ممکن است مرتکب شود و آن چیزی جز خشم و عصبانیت نیست، دور باشم.
من به هر کسی که با مردم سر و کار دارد توصیه می‌کنم که از این روش استفاده کند.


■ اگر در رابطه با دوست، همکار یا همسر خویش، کارتان به جر و بحث
یا حتی دعوا کشید، لطفاً قبل از یادآوری خصوصیات منفی و کنارگذاشتن کامل شخص، درباره‌ی ویژگی‌های مثبت و کارهای خوبی که برایتان انجام داده است فکر کنید.
آدمی خطا می‌کند،
اما اگر کل رفتار و اعمالش را روی ترازو قرار دهید ،ممکن است قسمت خوب آن سنگین‌تر باشد.
@iran2020
🔰 چند ماه دیگر معلوم میشود چه کسی تصمیم درست گرفته

ولید هلالات

هر زمان بخواهیم دوره های مختلف زمانی را با هم دیگر مقایسه کنیم، مهمترین چیز این است که بتوانیم مولفه هایی که باعث ایجاد و شتاب در روند شده اند را مشخص کنیم.

تشخیص یک الگو در روندهای گذشته باعث می شود که بتوان با مقایسه ای بین دوره های مختلف، همان الگوها را به زمان حال تعمیم داد و آینده را پیشبینی کرد که البته چون هیچ 2 دوره ای دقیقا شبیه هم نیستند بنابراین تعمیم گذشته به آینده، بدون اشکال نخواهد بود.

وقتی سکه طلا در قیمت 1.45میلیون تومان توسط بانک مرکزی پیش فروش شد، بسیار می گفتند این حجم سکه وقتی وارد بازار شود، قیمت ها حباب منفی می گیرد و این هم زمان بود با معاملات سکه آتی در مرز 2میلیون تومان! عموم معتقد بودند که خریداران سکه آتی زیان سنگینی خواهند کرد اما خریداران سکه آتی با اهرم شانس، رانت یا تحلیل و هرچیزی دیگری، پیشبینی درستی از آینده داشتند و شد، آنچه شد...

شاخص کل وقتی به یک میلیون واحد رسید، بسیاری بر این باور بودند که بازار حباب دارد. بسیاری از تحلیلگران قدیمی بازار و افرادی که خبره هستند با الگوهایی که منطق درستی دارند به این نتیجه می رسیدند که بازار حباب دارد و مبنا را اگر p.e و p.s و نظایر آن بگذاریم و با گذشته مقایسه کنیم، بازار گران شده و باید فروخت.

دلار از همان نقطه 45درصد رشد کرده است و اگر مبنا را حاشیه سود 30درصد بگذاریم، در چنین حالتی eps forward تقریبا دوبرابر می شود! یعنی اگر آن زمان که شاخص بالای یک میلیون واحد رسید، دلار 22هزار تومانی را پیشبینی کرده بودیم، p.e تحلیلی را عملا نصف آن چیزی که روی تابلو بود، ترسیم می کردیم.

امروز شاخص کل 70درصد بالاتر از نقطه ای است که گفته می شد حباب است. آن هایی که در شاخص یک میلیون واحدی می فروختند پیشبینی درستی از دلار نداشتند و آن هایی که می خریدند یا پیشبینی درستی داشته اند و یا شانس! نمی دانم ...

به هر حال امروز دقیقا شرایط شبیه شاخص یک میلیون واحدی است. شاخص نسبت به آن نقطه اوجی که ساخته بود 70درصد رشد کرده اما دلار هم 45درصد رشد کرده و با اهرم حاشیه سود، eps forward قیمت های جاری بازار را توجیه می کند.

مولفه های مهمی همچون دلار در کوتاه مدت و بازار جهانی، سود بانکی، انتخابات آمریکا در آبان ماه در میان مدت، مشخص خواهند کرد که کار درست را در میانه تیرماه چه کسی انجام داده، حالا چه با شانس چه با تحلیل!


همین 2 سال اخیر بهترین آموزشگاه برای همه بوده که نشان بدهد وقتی خریداران سکه آتی در 2 میلیون تومان می خریدند، هرچند از منطق تحلیلی خارج بود اما منطق بازاری راه درست را نشان می داد. یا آنجا که تحلیل های اکسلی نشان می داد شاخص بالای یک میلیون واحد حباب است، کسی به دلار 22هزار تومانی فکر هم نکرده بود.

نمونه دیگر همین بورس کالا که هفته ها معاملات آن ابطال گردید. هفته ها ورق گرم 6.5 میلیون تومان قیمت می خورد و وزارت صمت آن را دستوری ابطال می کرد. دیروز دیدم خریداران ماه های قبلی کالایی که می توانستند 2 ماه جلوتر خرید کنند را 8میلیون تومان خریده اند و جالب آنکه قیمت پایه به 6.9میلیون تومان رسیده است.

هرجا و هر مقامی با هر درجه ای از تجربه و علم، قصد کند که روند صعودی یا نزولی را تخریب کند، محکوم به شکست است. همانطور که در فاصله سال 93 و 94 با هر حمایت دستوری، نشد که از بازار حمایت کنند و بازار تمام آن ریزشی که باید انجام می داد را ، انجام داد.

@iran2020
مدير عامل فرابورس ايران می گوید
" از ابتدای سال ۹۹ تا کنون ۳.۵ میلیون کد بورسی جدید صادر شده و در حال حاضر ۱۵ ميليون نفر به جز سهام عدالتي‌ها، کد بورسي فعال دارند.

نیروگاه آبادان، نیروگاه گیلان، پتروشیمی بوعلی، پدیده شیمی جم، زغال سنگ پروده طبس و رایان هم افزا در صف عرضه اولیه هستند"

@iran2020
🤜 نامه‌‌ی بروس لی به خود
اثباتی بر قدرت فوق‌العاده‌ی نوشتن

بروس لی این نامه را در ژانویه سال 1969 نوشت و در متن آن به خود قول داد تا به تمام اهدافی که برای خود تعیین کرده است دست یابد.
بخشی از متن این نامه‌ی بی‌نظیر به شرح زیر است :

"من، بروس لی، اولین ستاره‌ی شرقی در ایالات متحده خواهم بود که بیشترین دستمزد را دریافت می‌کند. در عوض، هیجان‌انگیزترین و باکیفیت‌ترین اجرایی که در ظرفیت یک بازیگر است را ارائه می‌دهم. این فرآیند از سال ۱۹۷۰ شروع می‌شود، به شهرتی جهانی دست خواهم یافت و تا آخر سال ۱۹۸۰ ثروت من ۱۰ میلیون دلار خواهد بود. طوری زندگی خواهم کرد که لذت ببرم و به هماهنگی درونی و شادی دست یابم."

به گواه این نامه بروس لی تصمیم داشت که در طول ۱۰ سال به تمام اهداف خود دست یابد، ولی در کمال تعجب قبل از 10 سال به تمام رویاهای خود رسیده بود!

وقتی بروس لی نه نیروی هدایتگر خاصی داشت و نه مربی پیش‌کسوتی که به او انگیزه دهد، این نامه را برای خود نوشت تا منبعی از انگیزه، شور و نشاط را برای خود ایجاد کند. این نامه‌ی بروس لی مثالی روشن از توجه به انگیزه درونی برای افرادی است که هیچ مربی یا نیروی هدایتگر خاصی ندارند.

تمام استادان موفقیت به صورت پیوسته درباره‌ی نوشتن اهداف و اهمیت آن صحبت کرده‌اند، و نامه‌ی بروس لی تلنگری برای افرادی است که به این مطلب اهمیت خاصی نمی‌دهند، و از طرف دیگر دل‌گرمی خوبی است برای کسانی که از این روش برای رسیدن به اهداف خود و کسب موفقیت استفاده می‌کنند.


@iran2020
کمین اونس برای قله تاریخی

⭐️ در حالی که هفته گذشته، اونس طلا موفق به شکستن مرز ۱۸۰۰ دلاری شد، تحلیلگران بر این باورند که این فلز ارزشمند، آمادگی حرکت و فتح قله تاریخی ۱۹۲۰ دلاری را که در ماه سپتامبر ۲۰۱۱ به آن رسیده بود هم دارد.

⭐️ اقدامات پولی تهاجمی بانک‌های مرکزی، نرخ‌های بهره به شدت پایین، نرخ بازدهی منفی اوراق قرضه، اقدامات محرک مالی، چشم‌انداز تکنیکال قیمت طلا و تنش‌های تجاری بین دو قطب اقتصادی جهان، عواملی هستند که وجود هر کدام از آنها می‌تواند باعث صعود اونس شود؛ حال آنکه اکنون همگی در فضای بازارها حاضر هستند.
منبع: دنیای اقتصاد

@iran2020
فاکس نیوز، دیلی میل و نیویورک پست هم تایید کردند که ظاهرا واکسن کرونا روی این مرد موفقیت آمیز بوده
و این مرد اولین فرد در جهانه که بدنش نسبت به کرونا ایمن شده.
به امید خدا کرونا هم تموم میشه و زندگی عادی میشه.‌

@iran2020
2025/07/06 14:00:44
Back to Top
HTML Embed Code: