Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴 بهار دلنشین ( بهار آرزو )
@iranfardamag

🔹شعر: بیژن ترقی
🔸آهنگساز : روح‌الله خالقی "در مایه ی اصفهان"
🔹 خواننده : استاد غلامحسین بنان
🔸اجراء نخستین بار در اوایل دهه
‌ی ۱۳۳۰


#نوروز
#ایران_فردا
#بیژن_ترقی
#روح‌الله_خالقی
#غلامحسین_بنان

http://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴فرایند تغییر در کنشگری زنان

🔶فیروزه صابر

@iranfardamag

🔹جامعه زنان در ایران با تغییرات درون جوش تدریجی و پیوسته خود طی چهار دهه اخیر ، نمادی از هستی تحول زایی است که اثرش نه فقط در بطن خود، که در مدار جامعه نقش تعیین کننده ای به خود گرفته است.

🔸در شرایط تبعیض و تحقیر و خشم مضاعف ناشی از نگاه و کردار حکومت نسبت به زن ، تغییر خشونت پرهیز و متکی به ظرفیت های درونی و تجهیز به دانایی جامعه زنان در ایران ، مسیر پر سنگلاخی بوده است که ثبات و همت پایداری تا این نوبهار ، شایستگی تحسین را همواره به رخ می کشاند.

🔹نافرمانی مدنی در برابر نابرابری های اجتماعی و از جمله در مقابل حجاب اجباری ، تاثیر گذاری نقش خبرنگاران زن در انعکاس وقایع اعتراض های اخیر ‌و منجر به بازداشت بیش از ۲۲ روزنامه نگار زن ، ممنوعیت فعالیت بیش از بیست بازیگر زن سینمای ایران به همین دلیل ، همراهی با اعتراض های مدنی هم در نظر و هم‌ در عمل اسلام پژوهی که در رهایی، نوید آزادی داد و در اسارت ، پیام طراوت بهار ملت ، تحرک اثربخش زنان در مبارزات صنفی کارگران ، دانشجویان‌ و به ویژه معلمان در مسیر آزادی خواهی و عدالت طلبی، اثرگذاری زنان فعال مدنی و محیط زیستی در روشنگری و آگاهی بخشی آسیب ها و بحران های اجتماعی و کمک به توسعه ظرفیت های محلی و اجتماعی در اقشار کم برخوردار همراه با همه حذف ها و تهدیدها ‌و اسارت ها ، ارزش آفرینی در کسب و کارهای کارآفرینانه در متن اقتصاد پر فساد دولتی و نهاد های حکومتی از جمله نزدیک به صفر رساندن دفن پسماند در بزرگ‌ترین شهر کردنشین ایران بدست زن کرد آن دیار، جانفشانی های زنان در جنبش « زن ، زندگی، آزادی» و اعطای جایزه صلح نوبل در متن آن به بانوی در بند با شانزده سال محکومیت، کسب بیش از ۳۰ مدال رنگارنگ بین المللی در ورزش زنان تنها در فاصله دو بهار ، از جمله نشانه هایی از خیل اثرات کنشگری زنان در این سالیان است .

🔸هر چند قدرت سرکوب ، ترمز بریده می تازد ، اما این روند نشان از گشودن روزنه های تغییر است . در رویکرد فرایندی تغییر است که اندیشه ها و رفتارها و روابط در جامعه به همسویی و همگرایی و فرصت ها به دستآورد می رسد.

🔹جامعه زنان در متن حاکمیت خشونت بار این سالیان ، با توان‌افزایی های پی‌درپی در عرصه های مختلف توانسته است در معماری هنرمندانه «هویت اجتماعی »سر بلند شود. هویتی که بی ادعا نقش میدان دار به خود می گیرد. هویتی معطوف به دستاورد و متکی بر جمع و نه در محوریت های فردی.

🔸به این اعتبار ، میدان داری قابلیت تاثیری گذاری، تکثیر پذیری و تعیین کنندگی دارد. پایداری کنشگری ها را تضمین می کند و در مدار تغییر همه کس سهم حضور و‌ دیده شدن خواهد داشت. این فرایند در لایه هایی از ابتکارات و‌دستاوردهایی که نشانه هایش اشاره شد، بس هویداست .

🔹مهم تر آن است که این فرایند در گستره ملی تمرین مستمر شود. زین رو می طلبد که ظرفیت های اثرگذار جمعی و بخصوص فردی در جامعه زنان، با هم بودن هدفدار را در مفهوم اجتماع و نهاد برگزینند تا در فرصت های زمانه ، تغییر به بار نشیند.



#ایران_فردا
#فیروزه_صابر
#تغییرات_کنشگری_زنان

https://cutt.ly/Pw9XNUN1
http://www.tg-me.com/iranfardamag
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴 نوروز

@iranfardamag

🔹شعر: اسحاق انور
🔸آهنگساز : سهراب پورناظری
🔹 خواننده : همایون شجریان



#نوروز
#ایران_فردا
#همایون_شجریان
#سهراب_پورناظری

http://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴ضرورت و الزامات حکومت‌داری توسعه محور

🔷روح‌الله سوری

@iranfardamag

▪️کمتر می توان در این ادعا تردید داشت که جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی با بحران های متعدد یا لااقل مشکلات جدی چه در عرصه داخلی و چه در عرصه خارجی مواجه است. در سطح داخلی مشکلات اقتصادی، بحران مشروعیت (از حیث میزان اعتماد اکثریت مردم به تصمیم گیرندگان و رابطه میان جامعه و حکومت)، مسائل محیط زیستی و رقابت سیاسی میان گروه های ذینفوذ و ذینفع به منظور تثبیت قدرت خود بخصوص در فضای پساجانشینی از جمله مهمترین بحران هایی هستند که جمهوری اسلامی ایران با آنها دست به گربیان است.

🔸در حوزه سیاست خارجی نیز ادامه تنش ها میان ایران و آمریکا چه در بحث هسته ای و چه در زمینه تضاد منافع ناشی از رابطه ایران با گروه های سیاسی و شبه نظامی در سطح خاورمیانه و چالش های ناشی از تحولات اخیر در منطقه در خصوص عادی سازی روابط کشورهای عرب خلیج فارس با اسراییل و همچنین پیامدهای به وجود آمده از جنگ اسراییل و حماس از جمله برجسته ترین چالش هایی هستند که ایران با آنها مواجه است.

▪️نکته قابل تاکید دیگر اینکه چالش های سیاست خارجی تنها به روابط ایران با غرب و آنچه که گفته شد محدود نیست و باید اذعان داشت که ایران در آنچه روابط استراتژیک خود با شرق نیز معرفی می نماید دچار مشکلات قابل توجهی می باشد. چرا که جمهوری اسلامی ایران در روابط خود با چین و روسیه به عنوان قدرت های بزرگ غیر غربی نیز فاقد نگاه بلندمدت می باشد و بر خلاف آنچه روابط استراتژیک با این دو کشور خوانده می شود چنین روابطی بیشتر از نوع transactional یعنی رابطه ای موردی و بدون نگاه بلند مدت می باشد.

🔸برای هر کدام از این بحران ها می توان دلایل متعددی را برشمرد اما به نظر می رسد بتوان یا مطلوب است که بتوانیم مجموعه این بحران ها را به یک علت کلی تر و کلان تر مرتبط کرد و آن را علت العلل یا علت اصلی تر بحران های موجود در نظر گرفت. چنین علتی را از این بابت می توان علت اصلی عنوان نمود که اگرچه شاید رفع آن به تنهایی ممکن است منجر به حل همگی این مشکلات نشود اما تردیدی نمی توان داشت که قادر خواهد بود تا مسیر مناسب برای حل بحران های گفته شده را ریل گذاری نماید. چنین ابر علتی را می توان در یک موضوع متبلور ساخت و آن فقدان نگاه توسعه محور در سیاست گذاری و حکومت داری ایران کنونی است. فقدان نگاه توسعه محور در شیوه حکمرانی ریشه در نوع بینش تصمیم سازان و تصمیم گیرندگان دارد.

▪️قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را باید عصاره فقدان نگاه توسعه محور به سیاست عنوان کرد. وسیله دانستن اقتصاد و ابتنای سیاست خارجی بر سعادت انسان در کل جامعه بشری،شناسایی حکومت حق و عدل به عنوان حق همه مردم جهان و حمایت از مبارزه حق طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین در هر نقطه از جهان نشانه های خوبی برای اثبات این ادعا به دست می دهد.

🔸بطور کلی باید نگاه آرمانی به سیاست و اقتصاد و حفظ منافع و موقعیت گروهی را از علل و نشانه های مهم عدم توجه به مقوله توسعه در سیاست‌گذاری به حساب آورد.

▪️در نگاه توسعه محور به حکومت‌داری کشورها باید برای سی و حتی پنجاه سال آینده برنامه های مشخص و مدونی را طراحی کنند. در واقع ضمن تعیین دقیق وضعیت موجود لازم است افق آینده برای حداقل سه دهه آینده مشخص شود. چنین براوردی از وضعیت موجود و وضعیتی که قرار است به آن دست پیدا کرد مستلزم هماهنگی کامل بین سیاست‌گذاری در همه عرصه ها است. به عبارت دیگر در چنین برداشتی از سیاست‌گذاری نمی توان نگاه تک بعدی به موضوعات مختلف داشت . به عنوان مثال در حالی که سیاست افزایش جمعیت در اولویت قرار می گیرد نمی توان برنامه مشخصی برای معضلات زیست محیطی ناشی از این افزایش جمعیت نداشت و یا اینکه برای تامین نیازهای اقتصادی و اجتماعی بار جمعیتی اضافه شده پلان شفاف و مشخص شده ای تعریف نشده باشد‌‌.

🔸در کنار هماهنگ بودن و یکپارچه بودن ابعاد مختلف سیاست‌گذاری ضرورت بعدی سیاست توسعه محور، اولویت دادن به موضوع اقتصاد است در واقعیت امر همه سیاست گذاری ها باید در یک جهت همسو باشند و آن افزایش رفاه و قدرت اقتصادی کشورهاست. چنین هدفی خود در درجه اول مستلزم تعیین نسبت کشورها با دنیای جهانی شده پیرامون می باشد. تجربه چهل یا پنجاه ساله اخیر دنیا نشان داده است که هیچ کشوری نمی تواند در انزوا و بدون داشتن ارتباط با جهان پیرامون خود به توسعه دست پیدا کند. تجدید نظر در سیاست خارجی و معطوف ساختن آن به افزایش قدرت اقتصادی به جای ابتنای آن بر آمال و آرزوها و دشمن پنداری دیگران از مهمترین الزامات یک سیاست خارجی توسعه محور است.....


متن کامل:
https://cutt.ly/Dw3lrzme



#ایران_فردا
#روح‌الله_سوری
#حکومت‌داری_توسعه‌محور

http://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴 قدر، رمضان و علی !
@iranfardamag

🔸گر چه قدر و لیالی‌ی متعلق بدان در سنت ایرانیان و شیعیان خاص و منحصر به شهادت علی بوتراب(ع) گردیده است اما شایسته تر همین باشد که مضمون قدر در گستره و میدان مضمونی و مفهومی‌ی خود مورد توجه معرفت جویان قرار گیرد تا وفور انوار و اطراف مبارک آن به قید آگاهی درآید .

🔹این شب‌ها که به سخن جمیل شیخ محمود شبستری «چه می گویم که هست این نکته باریک/شب روشن میان روز تاریک» محل توقف و تأمل اهل خرد است ، چندان که از زبان وحی و متن های دینی‌ی دیرین بر‌می‌آید نمی‌تواند در موعد و وقت معینی آن را بندی کرد و در میان گرفت. لسان وحی و کتاب دین «ذکر»است و آنچه مذکور در الواح دین است , طریقیت دارد از راه ، برای نیل به مقصودی که هم راه را در بر گیرد و هم قصوی و غایت آن راه را . این طریقیت دلالتی است بر اینکه راه را و مناظر زیبای آن را در می‌نگرد تا هدف‌های تأمل و تماشا را جستجو کند .

🔸کتاب ذکر ، به یافت و جُستِ شناختی والا ما را راهنمون می‌کند که اشارات « زبانِ ذکر» تنها در حد نشانی دادن از روی نقشه است از یک جغرافیای بزرگ و پهن ، از اینرو رهرو و سالک خود می‌بایست سلوک و شیوه های آن را در تن شریف خود بسازد. سخن بر سر قدر است که مطابق سنت این شب‌ها حزن و دعا مناسبتی با آن یافته است. قدر پیش از اسلام ، چه بسا از وقتی که آدمی تلواسه و دل‌نگران جان و روان خویش بوده به پنداری آغازیده باشد. به دیگر سخن قدر تقلای وجود ما برای یافتن اندازه‌های معنوی و مادی است چونان که مراقبه می‌ورزیم تا آنچه حاصل بودن ماست به شدن ما بینجامد.

🔹در مراقبت از تن ، به حکم بقای نفس و به طبع طبیعت خویش هر دم شایق و راغبیم. اما آنجا که ملاحظه‌ی احوال شخصیه و روح جمعی‌ی ما به پیش می‌آید ، چشم تماشا غافل می‌شود و نفس تمنا به نسیان و بی نظری دچار می‌گردد. در آیین‌ها و دعوت‌های دینی و معنوی ، حتی نحله‌های سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی نیز ، سالیاد‌ها و وعده نگه داشتن‌های ضروری و حیاتی‌ای برای مرور و داوری بر اعمال خود بوده است و می‌باشد. قدر به همین اندازه همه جا گستر و همه چیز در بر گیرنده است .از آیین‌ها تا شرکت‌ها و نهادها ، از محله و اداره و خانه تا خود و خویشتن و درون .همه‌جا وقتی می‌طلبد تا در خود بپیچیم و رقیب خود شویم . از یلدا لیله‌ی قدر باستان تا لیالی‌ی قدر رمضان در طریقیت‌شان فرقی نیست ، همانگونه که در حقیقت فهم مراقبت از جان و جهان نیز توفیری نمی‌کند انسان برای نجات روان شخصی و روح جمعی شب روشن در بغل گیرد و آتش اندرون فروزان کند.

🔸بد نیست از این شب که قدر ما و مرا در رمضان مبارک معلوم می‌کند تا قدرهای دیگری که ما و من ایرانی و انسان این روزگار باید بسازد و بکاود ، مراقبه از تن و توان معنوی‌ی خویش را جدی بگیریم ، زیرا چنان نیست که شب زنده‌داری‌ها اندازه‌ی وجودی‌ی ما را بیفزاید.چه بسا که بسیاری از این شب‌ها مراد ناگرفته اندازه‌ی وجود را کم و ناچیز خواسته‌اند و همان شده‌اند که اندک مایگان راست ، و اگر شب‌های روشن قدر را در طول زمان سالانه کشف کنیم ، وه که چه بشکوه و بلند مرتبه است آدمی!

🔹شاید مرور ادبیات ما و متون زبان ذکر ما ما را کاهل از کاوش کرده باشد.در حالی‌که قدر و تقدیر و مقدر و مانندش، نه به مناسک محصور است و نه معابد .این مضمون خاصیتی همه جنبه با گستره‌ی فهم وسیعی دارد که برای بقای تن و صفای نفس به یک اندازه به کار می آید ، و خردپذیر را ضروری‌ست بهبود زندگی را در این مراقبه ، تهجد ، تدبر و تقدیر در پنجه‌ی دارایی گیرد.

🔸برای گسترش عدالت ، پهن شدن نعمت آسایش و رحمت واسعه ی آزادی و دمکراسی و ایجاد دولت انسانی ، به جز مراقبت از تن ، به مراقبه‌ی از معناهای درون خود نیز محتاجیم. در این مراقبه ها ممکن است دریابیم تقدیر ما چه باید باشد و چه باید بشویم تا سزاوار دانش‌های فزونتر ، آزادی و آبادی باشیم. سزاواری مناسبت دارد به اینکه اندازه‌ی وجودی‌ی خویش را برکشیم و بر طاق فلک پران سازیم ، و هر کس سزاوار خبری است که هاتف از درون می‌آورد. برای جامعه‌ای نیکو ، ازاد، آباد و رونق گرفته به نور نان و شعور انسان ، به حزنی بارآور ، شادی‌ای آراسته به روح زندگی و امیدی سرشار از واقعیت نیازمندیم و چنین نخواهد شد تا شجاعت بودن برای شدن انسان توانا و جسور در این شب نشست‌های آگاهی‌ساز مکرر شود و کتاب ذکر تا میدان فراخ کتاب‌های شعر و دانش و فهم تکثیر شود. ما این تقدیرهای ناگزیر را سزاواریم که به قدر‌های بزرگ درآمیزیم تا اندازه‌های اجتماعی انسانی‌ی ما بزرگی پذیرد....


متن کامل:

B2n.ir/y89177

#شب_قدر
#ایران_فردا
#رمضان_۱۴۰۳

▪️ تصویر: حال و هوای لحظات افطار در نوار غزه

http://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴بازجست حقوق انسانی در خطبه‌ای از نهج البلاغه*

🔷علی طهماسبی

@iranfardamag


از متن

🔸در نهج البلاغه " نقد" "قدرت از سوی مردم حقی انکار ناپذیر و همچنین واجب ترین فریضه توصیف شده است. اما در عمل چنین چیزی کمتر اتفاق افتاده چه در دوره هاي تاريخي گذشته و چه در روزگار ما کسانی که به نام اسلام بر کرسی قدرت تکیه زدند با سرکوب و زندان و شکنجه و قتل منتقدان خود را خاموش کردند و مي کنند.

▪️یکی از خطبه هایی که به گونه ای جدی و اساسی به حفظ حرمتها و ارزشهای انسانی و نقد قدرت اشاره دارد خطبه ای است که در باره ی حقوق متقابل مردم و زمامداران ایراد شده است و نکته ی قابل تامل این است که در این خطبه اشاره اي به ديني بودن يا غير ديني بودن جامعه و زمامداران نشده است بلکه در هر جامعه اي اعم ديني و غير دینی اگر این حقوق متقابل رعایت شود انتظار سامان یافتن آن جامعه هست و گرنه جز جامعه اي پر آشوب و ویران انتظار دیگری نباید داشت.

🔸امام علی در مورد زمامداری خود می گوید: آن گونه که با جباران سخن گویند با من سخن مگویید. آنچه را از تند خویان عجول پنهان می کنند از من پنهان نکنید با ظاهر سازی و به تصنع با من دمساز نشوید و شنیدن حق را بر من سنگین مپندارید (...) بنا بر این از گفتن حق یا رای زدن در عدالت باز مایستید که من نه برتر از آنم که خطا کنم و نه در کار خویش از خطا ایمنم.

▪️در زبان امام علی والی" یا "امیر"، به معنای فرمانروا بر مردم نیست زیرا فرمانروایی تنها از آن خداوند است بلکه به نظر می رسد که لفظ "والی" و همچنین لفظ "امیر" در فرهنگ امروز ما همان معنای مدیریت را دارد. یعنی کسی که زمام امور جامعه را به دست دارد و کارش مدیریت امور است.

🔸نکته های قابل تامل در این گفتار این که نصیحت نمودن ،انتقاد کردن ،تذکر دادن ،همه و همه به عنوان یاری رسانیدن به مدیریت جامعه طرح شده است و همچنین هویت اشخاصی که در این فریضه ی واجب مشارکت دارند نه هویت دینی است نه هویت ملی نه هویت طبقاتی نه هویت علمی و نه هویت صنفی، بلکه صرفا به هویت انسانی آنان نظر دارد این البته مطابقت دارد با وظایفی که والی بر عهده گرفته است. این وظایف هم چیزی نیست جز امن کردن جاده ها از راهزنیها ، پیشگیری از ستم قدرتمندان بر ضعیفان ،حفظ و حراست مرزها از هجوم بیگانگان و چیزهای دیگری از این دست که به رفاه و سلامت کل جامعه کمک کند و برای اینکه این مدیریت به خودکامگی و انحراف نیانجامد، حق مردم می داند که والی یا امیر را نصیحت کنند .

▪️ در این گفتارها نشانی از این نیست که مثلا والی باید مراقب باشد که مردم نماز بخوانند، یا حجابشان درست باشد یا حتی مسلمان باشند یا نباشند می گوید مؤمن به کار خود مشغول باشد و کافر از زندگی خود بهره ببرد. بحث این است که همه در امنیت باشند کسی حق کسی را ضایع نکند کسی دیگری را نترساند، یکی به دیگری زور نگوید هر کسی از ثمره ی زحمت خویش بهرمند شود. در این نگاه، حتی آیه ی مشهور قرآن که امر به معروف و نهی از منکر را توصیه می کند، نه در انحصار زمامدار است و نه مربوط به عبادات و مسائل عقیدتی فردی یا گروهی خاصی بلکه مربوط به امور اجتماعی است که مردمی از همه صنف و از هر گونه آیینی در آن جامعه حق زندگی دارند. در چنین جامعه ای "معروف" عدالت و امنیت و رفاه و دیگر حقوق اجتماعی است و منکر محروم کردن دیگران از این حقوق. و باید از میان شما باشند کسانی که دعوت به نیکی کنند و به کار شایسته توصیه کنند و از زشتی بازدارند و آنان همان رستگارانند.

🔸در این خطبه و برخی گفتار دیگر از نهج البلاغه، امام علی خود را فراتر از این نمی داند که به خطایی گرفتار نشود و این نکته را صراحتا یاد آور می شود آن هم در هنگامی که خود در مسند قدرت است از گفتن حقی یا مشورت در باره ی عدل با من خودداری ننمائید زیرا من برتر نیستم از اینکه خطا کنم و از آن در کار خویش ایمن نیستم مگر آنکه خدا از نفس من کفایت کند آنرا که او از من مالکتر و تواناتر است....


متن کامل:

B2n.ir/x50058

#ایران_فردا
#علی_طهماسبی
#امام‌علی_و_حقوق_انسانی

*منبع:

https://ali-tahmasbi.com
http://www.tg-me.com/iranfardamag
تو بینی در و دشت رنگین شده
نکوتر ز صورتگر چین شده
@iranfardamag


🔸"سیزده به در" از آیین‌های کهن نوروزی و نماد پیوند انسان با طبیعت و آب است.

🔹 این سنت ‌پایان سلسله جشن‌هایی است که از چهارشنبه‌‌سوری آغاز شده، با نوروز به اوج خود می‌رسد و در روز سیزدهم ماه فروردین پایان می‌یابد.

🔸پس بیایید سبزه دلتان را چون در هم پیچیدن دو ساقه ریواس « مشیه » و « مشیانه » ‌‏به آرزوهای دلتان گره بزنید ، باشد تا ما را برای ساختن زمان نو یاری ‌کند.

🔹سیزده نوروز مبارکتان باشد !

🔻ایران فردا



#ایران_فردا
#سیزده_بدر


http://www.tg-me.com/iranfardamag
بعد از این نور به آفاق دهیم از دل خویش
که به خورشید رسیدیم و غبار آخر شد

@iranfardamag

▪️روح والای بانو نسرین ملکی‌نیا همسر فداکارجناب اقای ارباب زاده و مادر فرشته‌خصال خانم ها مائده و مریم ارباب زاده و رفیق بسیار شفیق و مقاوم مان از قفس تن رها شد و سبکبار بسوی ملکوت اعلا پرکشید و در جوار حق، پناه گرفت.

▪️درغم فقدان نسرین عزیزمان شریک و سوگواریم. در این روزهای تلخ جدایی و با نهایت شکیبایی درکنار خانواده محترم نسرین عزیزگرد هم می آییم.و با عرض تسلیت به اقای ارباب زاده و مائده و مریم عزیز و خاندان سرافراز ملکی نیا و ارباب زاده، برای همگان توان تحمل وصبر در مصیبت را آرزو می کنیم.


🔹زمان: پنجشنبه ۱۴۰۳/۱/۱۶ از ساعت ۱۵ الی ۱۶:۳۰
🔸مکان: میدان توحید ، خیابان پرچم ، کانون توحید


▪️اسامی :


ابوطالب آدینه‌وند، نرگس آقاجانی، رضا آقاخانی ، امیراصلان آقایی ، فاطمه آقایی ، حمیده ابراهیمی ، معصومه ابراهیمی ، مرضیه ابراهیمی، پرستو احمدی ، شهناز اکبری , اعظم اكبرزاده. ، زهرا اكبرزاده ، جواد اكبرزاده ، پروانه آل‌بویه ، حمید احراری ، آیدین احراری ، مژگان احمدیه ، شهناز اکبری ، مریم انوری ، هاله باستانی، رضا بخشی ، فهیمه بخشی‌پور ، عباس پوراظهری ، ویدا بیگلری ، مهسا تاجیک ، محمد ترکمان ، سونیا ترکمان ، زهره تنکابنی ، محبوبه تهرانی ، ناصر تبریزی ، منیژه توکلی ، سميرا تركمان ، مجید تولایی ، مهری پاکدل ، بهاران پدرام ، مسعود پدرام ، حبیب‌اله پیمان ، محمد پویان‌فر ، فرشته جمشیدی ، فرشته جبارزادگان ، فرخنده جبارزادگان ، نسرین جعفری ، فاطمه حسینی ، فائزه حسینی، محترم حبیبی ، زهرا حیدر زاده ، نرگس حمیدی ، ولی‌الله خان‌بابایی ، منصوره خسروشاهي، تیمورخدابخشی ، امیر دلیرثانی ، سعید درودی ، معصومه دهقان ، مریم رسولیان ، امیر رضایی ، محمد رضایی، پروانه رضاییان ، كيميا رجبي ، مهرانگیز رمضانی ، بهزاد راد ، مژگان رآفت ، رویا راضی ، حسین رفیعی ، علیرضا رجایی، محمدرضا رجایی، سعید رشتیان ، رقیه زارع پور، رضا زعفرانی ، احمد زیدآبادی، علیرضا ساریخانی، نرجس سالاری، قاسم سالارنیا، محمدباقر سجادی، حامد سحابی ، حسین سربندی ، شهربانو سرداری ، آزاده ساجدی، فرشته سلیمانی، مصطفی محب‌کیا ، رویا سیاوشان ، فاطمه سیف الهی ، محمد سنایی ، نرگس شاهکار ، احسان شریعتی، اختر شکاری، صادقه شیردل ، گوهرشمیرانی، سوسن شعبانی، محمود عمرانی، عفت فتاحی، مجید فتحی ، لیدا فاضلی، بهناز فرمانفر، آزاده فرقانی ، پروین فهیمی ، مهین فهیمی ، نسرین فرهومند ، لیلی فرهاد پور، مهناز قندی‌زاده، کریم قندی‌زاده، منیره قیصری، سوسن عادلی، سعید غلامی، آسیه علی نژاد، اقدس کشوری، زهره کریم نیا، حسام كول آبادي، هوشنگ گودرزی، فاطمه گوارایی ، فیروزه صابر ، باقر صدری نیا ، فاطمه صادقي ، کیوان صمیمی ، رحمان ضمیری ، پروین ضرابی، طاهره طالقانی، نسرین طاعتیان ، محسن طبسی ، مهدیه محمدی ، منصوره مسعودی ، پروین موسوی ، اعظم محقق ، مینو مرتاضی لنگرودی ، فرید مرجایی، ابوالفضل مینویی ، لطف اله میثمی ، اکرم مصباح ، مقیمی، فهیمه ملتی ، سهیلا ممتحنی، پروین موسوی ، سارا مهدوی ، سیمین ممدوح ، محمدحسن واصفی، ناصر هاشمی، اعظم السادات هاشمی ، هاشمیان، حمید نتاج ، حسین نوری زاده ، ثریا یوسفی.


#نسرین_ملکی‌نیا

https://cutt.ly/Zw3Qe6f0
http://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴درد بزرگ درمان

🔶سمانه گلاب

@iranfardamag

▪️پیش از آغاز سال وقتی برای خداحافظی و آرزوی سال خوب صدایش کردم گفت برایت آرزوی سلامتی دارم، نه مثل سال‌های قبل که از روی عادت این جمله را می‌گفتم، این بار از صمیم قلب این آرزو دارم.

🔹می‌دانستم به تازگی دخترش دچار بیماری جدی‌ای شده بود که نیاز به یک عمل جراحی سنگین داشت. هزینه‌های درمان، دور ماندن از بازار کار و هزینه‌های نگهداری در منزل برایشان بسیار سنگین تمام شده بود و تقریبا برای یک سال مجبور به پرداخت قرض‌های سنگین است.

▪️موضوع هزینه‌های درمان و بار مالی تحمیلی به خانواده‌ها موضوع جدیدی نیست. هرچند اصل ۲۹ قانون اساسی بر ارائه پوشش بیمه جهت دریافت خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت‌های پزشکی تأکید دارد و در سیاست‌های کلی سلامت نیز ارائه پوشش همگانی بیمه پایه درمان اعلام شده است اما آمارهای رسمی حکایت از آن دارد که این اهداف نه تنها محقق نشده که در سال‌های گذشته در مسیری خلاف این اهداف نیز حرکت شده است. موضوعی که در چند عدد و رقم ساده می‌توان به وضوح آن را نشان داد.

چقدر از جیب می‌پردازیم؟

🔹شاخص پرداخت از جیب یکی از شاخص‌های مرجع بین‌الملی در حوزه هزینه‌های سلامت است که نشان می‌دهد خانواده‌ها چه سهمی از هزینه‌های جاری سلامت را مستقیما از جیب خود هزینه می‌کنند. در ایران پیش از سال ۱۳۹۲ این شاخص در وضعیت تقریبا بحرانی قرار داشت با اجرای سیاست‌های افزایش پوشش بیمه‌ای در سال ۱۳۹۳ این سهم کاهش یافت به طوری که از ۵۶ درصد در سال ۱۳۹۰ به ۳۲.۵ درصد در سال ۱۳۹۶ رسید اما برای سال ۱۳۹۸ به ۳۷.۵ درصد افزایش پیدا کرد. این عدد زمانی بهتر مفهوم خود را نشان می‌دهد که در نظرداشته باشیم متوسط این رقم در سطح بین‌المللی ۱۶.۳ درصد، در بین کشورهای OECD ۱۲.۳ درصد و برای خاورمیانه و شمال آفریقا ۳۰ درصد بوده است. بر اساس برنامه ششم توسعه نیز مصوب شده بود این شاخص به سطح ۲۵ درصد کاهش یابد که واقعیت رقم خورده متفاوت از اهداف برنامه‌ریزی شده است.

▪️بررسی جزئی‌تر ارقام مشخص می‌سازد بیشترین پرداخـت از جیـب خانوارها صرفا بـرای دریافت خدمات دارویی با سـهم ۳۱.۵ درصد بوده و پس از دارو، خدمات دندانپزشکی و بستری به ترتیب بـا ۲۰.۹و ۱۸درصـد سهم در رتبه‌های بعدی قرار داشته‌اند. اگر این ارقام را به تفکیک دهک‌های هزینه‌ای نیز بررسی کنیم نتایج مهمی به دست می‌آید به طوری که برای دو دهک فقیرتر کشور (دهک اول و دوم) ۵۳ درصد هزینه‌هایی که خانوار پرداخت کرده است فقط مربوط به دارو بوده و تنها ۴ درصد از هزینه‌ها صرف دندان پزشکی شده است اما در دو دهک ثروتمندتر (دهک نهم و دهم) ۲۵ درصد از هزینه‌ها برای دارو و ۲۹ درصد مربوط به دندانپزشکی بوده است. مقایسه این دو رقم نشان می‌دهد خانواده‌های فقیرتر به احتمال بسیار بالا از بخش مهمی از خدمات دندانپزشکی صرف نظر کرده‌اند.

شاخص هزینه‌های کمرشکن

▪️شاخص هزینه‌های کمرشکن نیز معیار دیگری برای سنجش وضعیت مخارج سلامت رد کشورهاست. تعاریف متفاوتی برای این شاخص وجود دارد اما یکی از تعاریف معتبر نسبت هزینه‌های پرداختی برای سلامت به کل هزینه‌های مصرفی خانوار است و زمانی که این نسبت از ۱۰ درصد (و در برخی تعاریف از ۲۵ درصد) تجاوز کند خانواده‌ها با هزینه‌‌های کمر شکن سلامت روبه‌رو شده‌اند. محاسبات سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد از هر ۵ خانواری که برای سلامت از جیب پرداخت داشته‌اند ۱ خانوار بیش از ۱۰ درصد کل هزینه‌های خود را برای این منظور خرج کرده است و در آستانه مخارج کمرشکن درمان قرار گرفته است. نکته جالب این است که این رقم برای دهک‌های ثروتمندتر بیشتر بوده است.

نابرابری در درمان

🔹در سیاست‌گذاری استدلال می‌شود زمانی که همه مردم از قانون‌گذار تا مردم عادی و از ثروتمند تا فقیر از یک خدمت یکسان استفاده می‌کنند حساسیت‌ها نسبت به کیفیت آن خدمت بیشتر بوده و هرگونه اختلال در ارائه خدمت با واکنش عموم‌تری روبه‌رو می‌شود. برای مثال زمانی که همه مردم یک شهر از یک سیستم برق استفاده می‌کنند حساسیت‌ها نسبت به نوسانات برق و قطعی‌های مداوم بیشتر خواهد بود تا زمانی که گروه‌هایی با صدای بلندتر از خدمات برقی متفاوت از خدمات عمومی بهره می‌برند.

▪️این موضوع به ویژه در نظام آموزش و سلامت از اهمیت ویژه برخوردار است به طوری که از همین زاویه با ایجاد مدارس غیرانتفاعی نیز مخالف می‌شود چرا که به تدریج باعث کاهش کیفیت مدارس عمومی شده و گروه‌های قدرتمندتر که صدای بلندتری دارند به سمت خدمات خصوصی متمایل می‌شوند و اعتراضات نسبت به کاهش کیفیت سیستم عمومی نیز کمتر می‌شود.....


متن کامل:

https://cutt.ly/jw3W7eMd


#ایران_فردا
#سمانه_گلاب
#دردهای_بی‌درمان
#خدمات_درمانی_نظام_سلامت

http://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴 بابام آدم جالبیه واقعا!

🔶صبا مدنی

@iranfardamag

🔸بابام آدم جالبیه واقعا، نه که چون بچه‌ش باشم این رو بگم. خیلی معدود دیدم توی مردهای هم‌نسل خودش کسی اینقدر از نقش‌های نرماتیو زندگی خانوادگی سواستفاده نکنه.

▪️دوستان و همکارهاش زیاد تعریف کرده‌اند از اینکه من رو توی۲-۳ سالگی همه جا دنبال خودش می‌برد و جلسه‌های تحریریۀ مجله‌شون رو ‏به هم می‌ریختم یا یک خراب‌کاری‌های دیگه توی دفترشون. تقریبا تمام دوران بچگی ما آماده شدن صبحگاهی و راهی کردن ما به مهدکودک و مدرسه (از صبحانه دادن تا اتوکاری لباسهامون) کار بابام بود.

🔸مامانم کارمند بود و از صبح زود بیدار شدن همیشه متنفر. دست‌کم و شاید بیشتر از نصف وعده‌های آشپزی ‏خونه رو بابام می‌کرد، به اضافۀ دیکته و نقاشی کشیدن برای مشق‌های ریاضی، و کلاس دوم یک مدتی که خیلی بدخط شده بودم، تمرین اضافۀ خط توی خونه، بعدا کلاس زبان بردنمون، یا کلاس موسیقی بردن خواهرم، کلاس نقاشی بردن من ‏خواهرم خیلی خجالتی بود بچگی. هر روز می‌بردش مهدکودک و باهاش شرط کرد اگریک هفته هر روز به مربی بلند سلام کنه، براش یه سری اثاثیۀ کوچولوی عروسک که دلش می‌خواست رو بخره.

▪️یه مدت با کلاس موسیقیش بدفاز شده بود، هر دفعه بعدش می‌بردش کافی‌شاپ براش بستنی سان‌شاین می‌گرفت که ولش نکنه ‏حتی دبیرستان هندسه رو خیلی می‌شد برم با هم حل کنیم. امتحان نهایی دبیرستان می‌نشست با هم برنامه‌ریزی می‌کردیم ساعت به ساعت و فصل به فصل کتابها رو که برسم تموم کنم. موقعی که دانشجوی معماری بودم می‌نشست باهام ماکت می‌ساخت ‏آخرهای دورۀ ارشدم موقعی بود که تبعید شد بندرعباس. سه-چهار ماه رفتم موندم و غیر از مراقبت‌های همیشگی، بغل دستش پایان‌نامه می‌نوشتم و تا گیر میفتادم می‌نشستم با هم درباره‌ش بحث کنیم تا در بیاد.

🔸کلا مدل محبت کردنش از طریق مراقبته. اینکه غذایی که دوست داریم برامون درست کنه، پیگیری کنه که کارهای شخصیمون رو انجام بدیم (پارسال از پشت تلفن زندان هی پیگیری که وقت سفارت گرفتی، دادی ترجمه، بلیت گرفتی، ماشینتو بردی تعمیرگاه، ...).
تا همین قبل دورۀ اخیر زندان جمعه به جمعه ‏کل خونه رو شروع می‌کرد جارو کردن و تی کشیدن، تا بلند می‌شد ما هم بدو بدو دنبالش. یک خرده هم همیشه مایۀ شوخی اطرافیان بود این کارهاش (مثلا هی تأکید به اینکه اینها نقش‌های زنانه‌ست). یک مدتی من هم شروع کردم اون شوخی‌های بی‌مزه رو تکرار کردن، قشنگ دعوام کرد.

🔸مثل همۀ نوجوون‌ها اختلاف‌های بدی باهاش پیدا کردم، دوره‌هایی حتی واقعا رابطه‌مون بد شد، مثل همۀ والدین اشتباه‌هایی داشت. ولی هم خودش رو تصحیح می‌کرد، هم مشورت‌پذیر بود از مثلا عمه‌م که یک دوره‌ای بهش خیلی نزدیک بودم و هوامو داشت. ولی حتی توی این دوره‌ها هم روش‌هاش جالب بود. ‏برای اینکه ترمیم بشه اختلاف‌هامون بهم مسئولیت‌های واقعی می‌داد، از کارهای خودش. توی دبیرستان یک بار صدها صفحه پرسش‌نامه رو داد که وارد اس‌پی‌اس‌اس کنم براش و در ازاش پول داد.

▪️سال ۸۸ که شروع کرد خوندن دربارۀ جنبش‌های اجتماعی، مقدّمۀ یک کتاب چارلز تیلی رو بهم داد که ترجمه کنم. ‏بعد نشستیم با هم تصحیحش کردیم که یاد بگیرم. دورۀ ارشد من از خفن‌ترین دوره‌های موجود در ایران بود. به رغم رشتۀ بی‌ربطم به کارهای بابا، اینقدر اعتماد نشان می‌داد که هر وقت فرصت کافی داشت، یادداشت‌هاش رو بده براش یه خرده ویرایش کنم، یا همچنان ترجمۀ متن‌هایی که برای کارهاش لازم داشت.

🔸نه که چون قحطی آدم بود دورش، چون که با تخصص تاریخ معماری کار به‌درد بخوری نداشتم بکنم تا مدتها و در نتیجه درآمد هم نداشتم.

▪️یک عکسی از۲۳-۲۴سال پیش داریم، تو باغ یکی از دوستاش که گاهی کلیدش رو می گرفت آخر هفته همه‌مون رو می‌برد. سر میز نشسته و یک دسته کاغذ جلوی دستشه، خواهرم بغل دستش داره مشق می‌نویسه. عکس رو مامانم گرفته و تصویر کامل نقش باباست و به قول خواهرم عصارۀ بچگی ما.



#ایران_فردا
#صبا_مدنی
#سعید_مدنی


https://cutt.ly/Nw8n2pQT
📝 از توئیتر نویسنده
https://twitter.com/SabaMadani/status/1775560115074007352?s=19
http://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴یاداشت‌های کوتاه یک بازنشسته
🔹ما از خودمان زاده خواهیم شد

🔶صحرا میر

@iranfardamag

"هر دوره‌ای درد و رنج‌های خود را دارد" چول هان

▪️روزهای شلوغی نزدیک عید ۱۴۰۳ است و خیابان‌ها پر تردد، همه در تکاپو تا در حد وسع خود، حس امید و شادی را به خانه برند و من مثل انسانی که تماشاگر فیلمی‌ست با سکانس‌های متفاوت، گاهی بغض می‌کنم و گاهی لبخندی بر لبم نقش می‌بندد، گاهی اشک می‌ریزم و گاهی شعف وجودم را می‌گیرد. ما انسان‌های ملال در جامعهِ از پا در آمده، همینیم، پارداوکس‌های پایان ناپذیر، ملغمه‌ای از اندوه‌ها و رنج‌های بی‌شمار بر شانه‌ها و گاهی، کورسویی از امید در برابرمان. به چهار راه دادگستری می‌رسم، بر اثر دو زمانه شدن، تبدیل به ماراتن خودروها شده، توقف می‌کنم تا در این بی‌نظمی سهمی نداشته باشم.

🔸باران شدید است به همراه تندباد و سرمایی که باعث می‌شود بخاریِ ماشینت را زیاد کنی. ضربه ای به شیشه ماشین، توجه ام را جلب می کند. کودکی روی نوک انگشتان پایش، خود را به شیشه ماشین رسانده و چیزی می گوید. شیشه را با عجله پایین می‌زنم.
سرما می خوری پسرم، خیس شدی. اینجا این موقع شب چکار می‌کنی؟
عیدی می خوام.
زیر این بارون و هوای سرد با لباس خیس؟ کی همراهته؟ بیا تو ماشین بشین تا برسونمت.
عیدی می خوام
و ماشین‌های پشت سرکلافه‌ام کرده اند، دستشان رو بوق وصدایی می‌گوید راننده زنه دیگه و آن یکی که می‌گوید شما همون باید تو آشپزخونه باشی و دیگری که می‌گوید بپا خانومی اینا باندن و...

▪️هجوم سوال و غم در ذهن و وجودم، سرم را داغ می‌کند: چه بر سرمان آمده؟ آخ از دست خودمان. ما آدمهای هراس وعجله، عجله برای نرسیدن، برای آرزوهای گم شده، امیدهای دست نایافتنی، ازکی اینقدر پوشالی شده‌ایم، این همه ابتذال چگونه در ما عریان شد و تبدیل به روال عادی زندگیمان؟ کی این جامعه آنقدر خسته و برهنه از اخلاق شد که دیگر حتی چند ثانیه وقت صرف برای یک کودک ناتوان و ضعیف را نمی‌تواند فهم کند و زنی با موهای سفید را با نگاه جنیست زده‌اش، قضاوت می‌کند، کی من دیگر جنس دوم نخواهم بود و ... .

🔸یاد چول هان در کتاب"جامعه از پا درآمده " می‌افتم که می‌گوید: مردمانِ نفرین‌شده، زندگیشان با مُرده برابر است ... بیشتر از آن مُرده‌اند که زندگی کنند... . سریع پیاده می‌شوم. دست کودک را که احتمالا ۵ یا ۶ سال دارد، می‌گیرم و می‌گویم "بیا سوار شو، اون طرف چهار راه عیدیت رو می‌دم". با تردید، بی‌تمایل و البته از شدت خستگی،خیسی و سردرگمی، دستش را می‌دهد، سوارش می‌کنم.خودروها دوباره با بوق و یک نفر می‌گوید بابا مردی به خدا، سالاری و یکی دیگر: بانو میشه منم سوار شم و ... همینطور قطار عبارات و کلمات. روی صندلی که نشستم، نگاهی به آینه ماشین می‌اندازم، گیس سفیدم براثر باران، نقره ای به نظر می آید و می درخشند، لبخند می‌زنم، اما در عین حال من دارم به پهنای صورتم اشک می‌ریزم. به حال چه کسی؟ به حال خودم، آن کودک و دیگر کودکان در حاشیه جامعه مانده و یا همه آنهایی که گرداگردم با کلمات و جملات نا مناسب نوازشم کردند؟

▪️سوتلانا آلکساندرونا آلکسیویچ در کتاب "جنگ چهره زنانه ندارد"می‌نویسد:"یک بار دیگر تکرار می کنم برای من نه خودِ حادثه، که احساساتِ برآمده از حادثه جالب است. به عبارت دیگر روحِ حادثه. برای من احساسات یعنی واقعیت. و تاریخ؟ تاریخ، درخیابان جریان دارد. در توده مردم، باور دارم که در هر کدام از ما، قطعه ای از تاریخ موجود است. در یکی نیم صفحه، در دیگری دو یا سه صفحه. ما با هم کتاب زمان را می نویسیم". سوتلانا درست می‌گوید هر کدام از ما بخشی از روایت‌های حکایت شده و نشده ایم که در مجموع، آینه زمان خود را به نمایش می‌گذاریم. حادثهِ خیابان، برای من چندان مهم نبود، اما نحوه بروز احساسات، هیجان‌ها و سلوک رفتاری که شاهد بودم، بیانگر کوچک شدن همه ما بود، ما تحقیر شده‌ایم، ترسیده‌ایم، شتاب‌زده و سرگردانیم. سوتلانا در قسمتی دیگر از کتاب می نویسد:"اختلاف من با حکومت در چه چیزی خلاصه می‌شود؟ من درک کردم که ایدئولوژیِ بزرگ، به انسانِ کوچک نیاز دارد، انسانِ کوچکی که نباید بزرگ شود. انسانِ بزرگ برای ایدئولوژی اضافی است و کار کردن با او راحت نیست، دردسر ساز است. اما من دنبال همین می گردم... پی انسان کوچکِ بزرگ هستم. انسانی که تحقیر شده، شخصیتش لگد مال شده، مورد اهانت قرار گرفته اما با گذر از اردوگاهها و جنایات استالینی، سرانجام پیروز شد. او معجزه آفرید. هیچ کس نمی تواند پیروزی را از او بگیرد."

🔸من هم می دانم حیات برهنه ما، با خود معجزه‌گری ، دوباره بارور خواهد شد، زیبا خواهد گردید، شک ندارم ما خود را خواهیم آفرید، از خودمان زاده خواهیم شد، ما جسد نیستیم.


#ایران_فردا
#چون_هال
#بازآفرینی_خود
#سوتلانا_آلکساندرونا_آلکسیویچ

https://cutt.ly/Ww8PXg0B
http://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴 تلاش امیدبخش برای یافتن راه‌های خروج*

🔹از : امیل دورکیم
🔸ترجمه‌ی: سارا شریعتی

@iranfardamag

▪️ قدرت خلاق آرمانهای ما تضعیف شده است. چرا که جوامع ما در حال گذار از یک دوره تزلزل عمیق هستند. به یک معنا جوامع ما می توانند به این تزلزلی که متحملش می شوند مفتخر باشند چرا که این تزلزل از این ناشی می شود که آنها با گذشتن از یک دورهٔ تعادل که در آن می توانستند به یمن گذشته خود زندگی راحتی داشته باشند، ناگزیر از تجدید خود هستند و خویشتن را به سختی و با درد جست و جو می کنند.

🔸 آرمانها و الهه هایی که تجسم این آرمانها بودند امروزه در حال مرگند .چرا که دیگر به قدر کافی پاسخگوی نیازهای جدیدی که در حال شکل گیری اند نیستند و آرمانهای جدیدی که برای ما و جهت دادن به زندگی ما لازمند، هنوز به دنیا نیامده اند . بدین ترتیب ما در دوره ای واسط زندگی می کنیم، دورۀ سردی اخلاقی که مبین جلوه های متنوعی هستند که ما هر لحظه شاهدان مضطرب یا مغموم آنهاییم. اما کیست که احساس نکند در اعماق جوامع، حیات متراکمی در حال تکوین است، حیاتی که در صدد جست و جوی راههای خروج خود است و بالاخره هم این راه ها را خواهد یافت و این همان چیزی است که به ما دلگرمی می دهد .

▪️ ما در پی عدالت برتری هستیم که هیچ کدام از احکام موجود به نحو رضایت بخشی بیانگر آن نیستند اما این امیال تاریکی که در درون ما جریان دارند سرانجام روزی به خود آگاه تر خواهند شد در صورت های معینی خود را تعریف خواهند کرد، انسانها حول این دستورالعمل گرد خواهند آمد و مرکز تبلور اعتقادات جدیدی می شوند.

🔸 و اما در مورد آنچه به وجه صوری این عقاید مربوط می شود باید گفت که این چیزی است که جست و جوی فهم و دریافتش بی فایده خواهد بود. آیا آنها، عام مجرد و انتزاعی خواهند ماند؟ آیا در چهره انسانهایی که تجسم و نماینده این اعتقادات خواهند بود نمود خواهند یافت؟ اینها حوادث غیر قابل پیش بینی تاریخی هستند.

▪️ تنها چیزی که اهمیت دارد این است که فراسوی سرمای اخلاقی که بر سطح زندگی اجتماعی ما حکمفرماست منابع سوختی را که جوامع ما حامل آن اند احساس کنیم. حتی می توان از این پیشتر رفت و با کمی دقت گفت که در چه منطقه ای از جامعه این نیروهای جدید مشخصاً در حال شکل گیری هستند؛در طبقات مردمی.
--------------------------
منبع:
Durkheim, F. (1969) "Le sentiment religieux à l'heure actuelle", Archives des sciences sociale des religions (A. S. R), No. 27.
*"احساس مذهبی در عصر حاضر" ، متن سخنرانی امیل دورکیم ، ترجمه‌ی دکتر سارا شریعتی، مجله جامعه شناسی ایران، دوره پنجم ، شماره ۲


#ایران_فردا
#سارا_شریعتی
#امیل_دورکیم

https://cutt.ly/Yw35WzwG
http://www.tg-me.com/iranfardamag
🔹🔸
🔴دکتر یدالله سحابی
❇️تکاملی پایدار و مستمر
@iranfardamag

🔻آیین بزرگ‌داشت بیست و دومین سالروز درگذشت دکتر یدالله سحابی

سخنرانان :

🔸ابوالفضل بازرگان
▪️محمدمهدی جعفری
🔸مهدی زارع
▪️فریدون سحابی
🔸مقصود فراستخواه
▪️لطف‌الله میثمی

🔸زمان : پنجشنبه؛ ۲۳ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸:۳۰
🔹مکان : دبیرستان کوثر ، خیابان ایرانشهر ، خیابان نمازی



#ایران_فردا
#یدالله_سحابی
#دبیرستان_کوثر
#آیین_بزرگ‌داشت


http://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴سیاست خارجی ایران: مغایرت با منافع ملی و عدم حمایت افکار عمومی

🔷" قاسم محب‌علی " در گفتگو با ایران فردا :
ایران و اسرائیل: صبر استراتژیک یا تلافی قاطعانه

❇️ به کوشش روح‌الله سوری


@iranfardamag

1️⃣ در اقدامی بی سابقه ساختمان کنسولگری ایران در سوریه از سوی اسراییل هدف قرار گرفت که در جریان آن طبق آمار اعلامی از سوی مقامات رسمی کشور ۷ تن از نیروهای نظامی ایران از جمله فرمانده سپاه قدس در سوریه و لبنان جان خود را از دست دادند. به نظر شما با توجه به بی سابقه بودن چنین اقدامی اسراییل چه هدفی از این اقدام می تواند داشته باشد. آیا باید این اقدام را عملی در جهت پاسخ دادن به حمله پهپادی به بندر ایلات و به عبارتی نوعی بازدارندگی از سوی اسراییل برای بازداشتن ایران از کشاندن جنگ به داخل اسراییل به حساب آورد یا اینکه چنین کاری را باید با هدف تحریک ایران و کشاندن آن به درگیری مستقیم با اسراییل در نظر گرفت؟

▪️نکته مهمی درباره سیاست های اسرائیل صرف نظر از حزب یا حکومت حاکم بر آن وجود دارد و آن این که اسرائیل هر کسی، هر گروهی یا هر جریانی را که علیه اسرائیل اقدام کرده باشد اعم از ترور، گروگان گیری و حمله باید حتما آنها را به قتل برساند و این سرلوحه سیاستهای آن است و برای انجام این کار هم به هیچ قاعده ای پایبند نیست. همچنین سیاست دیگر اسرائیل عملیات پیش‌دستانه است یعنی اگر احساس کند جایی، گروهی یا دولتی برایش خطرآفرین است قبل از آن اقدام پیش‌دستانه می کند.

🔸در شرایط کنونی سرنوشت جنگ غزه ، نتانیاهو و باند حاکم بر اسرائیل به جنگ غزه و چگونگی پایان آن گره خورده است. آنها خواستار ادامه یافتن جنگ غزه هستند چون از این طریق حضور خود را در حکومت استمرار می دهند. اگر جنگ خاتمه یابد اولین احتمال این است که دولت نتانیاهو مجبور به استعفا می شود و دومین آن برگزاری انتخابات و روی کار آمدن یک دولت ائتلافی دیگر است. احتمال دیگر گسترش جنگ است برای ان که دولت اسرائیل در حال منزوی شدن است و می خوهد افکار عمومی را به سوی دیگری جلب کند و از این طریق حمایت های دولت های غربی از جمله آمریکا را جذب کند.

▪️هر سه سناریو ممکن است از سوی دیگر نه طرف ایرانی حمله را تایید کرده و نه اسرائیل نیز ایید نکرده که زیردریایی هایش در بندر عقبه مورد حمله قرار گرفته است اما به نظر می رسد دو احتمال اول و سوم مطرح باشد ؛ یعنی کسانی که علیه اسرائیل اقدام کردند توسط اسرائیل به قتل می رسند و از سوی دیگر اسرائیل می خواهد جنگ را گسترش را دهد و اقدام پیشگیرانه هم در دستور کارش است چون به باور اسرییل ،گزارشها از طریق، سوریه، مصر و جاسوس ها و ... نشان می داده که ایران می خواسته در آن جلسه‌ی روز تعطیل 13 فروردین اقدامات تلافی جویانه را طراحی نماید اسرائیل با حمله بدان دست به عملیات پیشگیرانه زده است.

2️⃣ مقایسه پیام بالاترین مقام های رهبری در ایران بعد از ترور قاسم سلیمانی با پیام های حادثه اخیر چند نکته را متوجه مخاطب می کند از جمله اینکه در پیام اخیر صراحتا دولت اسراییل را خطاب قرار داده اند و مهمتر از آن اینکه بر پاسخ پشیمان کننده از سوی آنچه "دلاورمردان ما "خوانده شده است تاکید داشته اند با توجه به این مساله به نظر شما پاسخ ایران به اقدام اسراییل چه نوع پاسخی می تواند باشد؟ آیا ایران دست به حمله و اقدام متقابل علیه منافع اسراییل خواهد زد؟ و اگر پاسخ این سوال مثبت است چنین پاسخی آیا مستقیما از سوی ایران صورت خواهد گرفت یا با توسل به نیروهای نیابتی انجام خواهد گرفت؟

🔸سیاست ایران تاکنون این بوده که از اقدام مستقیم علیه اسرائیل خودداری کند و از طریق غیر مستقیم از جمله گروه های نیابتی در منطقه و به ویژه مسلح کردن فلسطینی ها در غزه و کرانه باختری اسرائیل را تحت فشار قرار دهد و اقدامات خودش را از طریق آنها یعنی حزب الله، حوثی های یمن و نیروهای نیابتی در عراق و سوریه انجام دهد. تاکنون ایران تلاش کرده مستقیم وارد جنگ با اسرائیل نشود . مشابه سیاست شبیه سوریه در زمان حافظ اسد که در زمان بشار هم ادامه یافته است البته با توجه به این که سیاست سوریه منفعلانه است و سیاست جمهوری اسلامی منفعلانه نیست . به نظر می رسد اسرائیل و ایران علی رغم اینکه علیه هم اقدام می کنند اما مسئولیت اقدامات خود را نپذیرفته و نمی پذیرند به ویژه اسرائیلی ها!...


متن کامل:

https://cutt.ly/2w86dcJL

#ایران_فردا
#روح‌الله_سوری
#قاسم_محب‌علی
#نزاع_ایران_و_اسرائیل
#سیاست_خارجی_ایران


http://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴 یدالله سحابی؛ اسوه‌ی متانت و پایداری در دنیای مدرن

@iranfardamag

🔻 به مناسبت بیست و دومین سالگرد درگذشت دکتر یدالله سحابی

🔹 سخنرانان:

▫️ محمد ترکمان
(تاریخ‌نگار و پژوهشگر)
▪️ لطف‌الله میثمی
(فعال سیاسی ملی-مذهبی)
▫️ عبدالعلی بازرگان
(عضو نهضت آزادی ایران و قرآن‌پژوه)
▪️ فریدون سحابی
(استاد دانشگاه و اولین رییس سازمان انرژی اتمی پس از انقلاب)

🔻 زمان برگزاری:

جمعه ۱۲ آپریل ۲۰۲۴ مورخ ۲۴ فروردین‌ماه ۱۴۰۳، ساعت ۲۰:۳۰ به وقت ایران و ۱۹:۰۰ به وقت اروپای مرکزی

🔻 برگزاری در بستر:

کلاب «گفتگوهای ملی» :

https://www.clubhouse.com/house/گفتگوهای-ملی


#ایران_فردا
#یدالله_سحابی
#گفتگوهای_ملی

@goftegoha_melli
http://www.tg-me.com/iranfardamag
2024/06/01 00:50:32
Back to Top
HTML Embed Code: