Telegram Web Link
💢 نقاشی‌های هاله

▪️ یادمان سیزدهمین سال شهادت!

@iranfardamag

🔹 نقاشی هنر به تصویر کشیدن مفاهیم مختلف است . به عبارتی به تصویر درآوردن ذهنیت یا واقعه ای اتفاق اتفاده بر روی سطحی قابل ترسیم است . هنری قدرتمند که نقاشان به واسطه قدرت آن توانسته اند در طول زندگی بشر مفاهیم بسیاری را به انسان ها آموزش دهند.


🔸نقاشی بیان تصویری مفاهیم و واقعیات زندگی به گونه‌ی بی نظیر و نامحدود است . در سراسر فرهنگ ها و تاریخ بشر هنر نقاشی مانند رودخانه ای در حال جریان است و با توجه به خلاقیتی که در این هنر وجود دارد، هیچگاه تکراری و خسته کننده نمی شود.

🔹هاله نیز از این وسیله برای به تصویر کشیدن مفاهیم ذهنی خود بهره گرفته است . خلق این تصاویر از روی کاغذ تا کاشی دیوارها تا پریز برق و حباب چراغ گردسوز، تا ظروف و شیشه های آشپزخانه نشان از شور سرشار زندگانی ایی بود که در او زبانه می کشید.


#هدی_صابر
#هاله_سحابی
#نقاشی_هاله
#عزت‌الله_سحابی

https://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴از آن صبح خرداد لواسان ...

🔷مصطفی محب‌کیا

@iranfardamag

▪️هنوز آفتاب خودش را از سینه کش دیوار بالا نکشیده بود که به سمت لواسان حرکت کردیم. بعد از انتشارخبر فوت مهندس عزت الله سحابی، چندین بار ساعت مراسم تشییع و خاکسپاری تغییر کرده و هر بار به یکساعت جلوتر انداخته می شد. مشخص بود که خانواده برای مراسم تحت فشارنیروهای امنیتی است. آخرین خبر تغییر ساعت را از زیر نویس شبکه ماهواره ای رسا (راه سبز امید) حدود ساعت یک بامداد دیدم که مراسم تشییع را هفت صبح اعلام میکرد. تمام تلاششان را کرده بودند که مراسم عمومی تشییع و خاکسپاری از سوی خانواده لغو گردد و حتی بلوف زده بودند که قرار است سازمان مجاهدین خلق زیر تابوت مهندس بمب منفجرکند(!) بهتر است لغو شود. به هر ترتیب قرار شده بود ساعت هفت صبح فقط داخل کوچه ی محل سکونت،پیکر مهندس سحابی روی دوش عاشقانش تشییع شود و سپس با آمبولانس به بهشت فاطمه لواسان منتقل گردد. جو امنیتی از همان ابتدای جاده لواسان مشخص بود. در جاده لشکرک تقریبا هر هزارمتر یک خودروی نیروی انتظامی با سه نیروی مسلح مستقر شده بودند. علاوه بر آنها چندین ایست بازرسی هم به پا کرده بوند و بصورت رندوم خودرو ها را متوقف و بازرسی و سوال و جواب می کردند. در پیچ و خم جاده کوهستانی لواسان بودیم و من ذهنم درگیر نقطه چین های زندگی پر فراز و نشیب و سخت مهندس بود. یاد خاطرات مهندس از تبعید به زندان برازجان در سال ۴۴ افتادم که ایشان و سایر نهضتی ها را مجبور میکردند تا در گردنه های سخت و صعب العبورکوهستانی از اتوبوس پیاده شده و دستبند به دست مسیر را پیاده طی کنند. لحظاتی که محمد بسته نگار زمزمه می کرده «نحن اساری آل محمد».

🔸در اکثر میادین داخل شهر هم نیروی انتظامی پیاده و سواره مستقر شده بود. هرچه به منزل مهندس سحابی نزدیکتر می شدیم، بر تعداد و کمیت وحتی کیفیت نیروهای انتظامی و لباس شخصی افزوده می شد. سر کوچه ی گلستان چندین ستون از نیروهای ضد شورش موتور سوار مستقر شده بود. نیروهایی با لباس های مختلف محله را کاملا امنیتی و نظامی کرده بودند. اما من در آن هیاهوی صامت صبح لواسان ذهنم در کوچه پس کوچه های تاریخ معاصر پرسه می زد و جابجا مهندس را می دید. از شعف نهضت ملی و پیروزی قیام سی تیر تا شکست تلخ در کودتای ۲۸ مرداد، از شور نهضت ۱۵ خرداد تا سرکوب و زندان های پس از آن، از همراهی با جوان اولان دوران و جنبش چریکی تا اعدام های خرداد ۵۱ ، از پیروزی شورانگیز انقلاب ۵۷ تا خزان ۳۰ خرداد و سرمای استخوان سوز دهه ۶۰ ، از ایران فردای دهه ۷۰ و خرداد خندان و غیرمنتظره ی ۷۶ تا سرکوب مجدد سال ۷۹ وبازداشت گسترده ی ملی مذهبی ها. و تا این اواخر که در جنبش سبز تمام قد از میرحسین دفاع کرده بود. در تمام این فراز و فرود ها این سحابی بوده که دست بر آتش داشته و ایمان تزلزل ناپذیرش به تغییر، وی را خستگی ناپذیر کرده بود.

گوشم شنید قصه ی ایمان و مست شد
کو قسم چشم؟ صورت ایمانم آرزوست

▪️هنوز ساعت هفت صبح نشده، بسیاری از اهالی محل هنوز بیدار نشده بودند، اما رفت و آمد نیروهای انتظامی و لباس شخصی بسیار سنگین بود. وارد کوچه شدیم. کوچه تقریبا در قرق لباس شخصی ها بود. چندین نفر با دوربین از چند نقطه ی کوچه در حال فیلم برداری از کسانی بودند که وارد خانه ی مهندس می شدند. داخل حیاط شلوغ بود. بسیاری از دوستان ملی مذهبی و فعالان سابقه دار سیاسی جمع بودند. بغض در گلو فشرده تر میشد. اینجا همان خانه ایست که مهندس در خاطراتش گفته بود به عشق همراهی و مجاورت با مهندس بازرگان آنجا را خریده و کم کم با قرض ساخته بود. هنوز لحظاتی از حضور ما در حیاط منزل نگذشته بود که غریو توحید بلند شد و عاشقان مهندس سحابی لااله الا الله گویان پیکر وی را بر سر دست گرفتند حرکت کردند. پیش از خروج از خانه دوباره پیکر مهندس را به زمین گذاشتند، مهندس فریدون سحابی چند کلامی ساده اما بس سوزناک در وداع با برادرش گفت و دوباره صدای گریه در حیاط خانه پیچید. درست لابلای صدای گریه ی محبان عزت ایران، اغیاری با لباس شخصی نیز لابلای جمعیت می پیچیدند و مواظب بودند کسی با دوربین شخصی فیلم نگیرد. انگار آنها می دانستند قرار است چه حوادث ناگواری اتفاق بیفتد وما بیخبر بودیم. داخل کوچه که شدیم آفتاب صبحگاهی خود را از ستیغ کوه های لواسان بالا کشیده بود و تابش تیزی را به چشم ها می زد. پیکر مهندس که لابلای پرچم سه رنگ ایران پیچیده شده بود بر دوش یاران و عاشقانش روانه بود. و صدای گرمی از لا اله الاالله از جمعیت محاصره شده توسط نیروهای امنیتی در کوچه می پیچید. پیشقراول جمعیت تشییع کننده زنان بودند.....



متن کامل:

https://cutt.ly/3eux88xR


#ایران_فردا
#مصطفی_محب‌کیا
#عزت‌الله_سحابی #هدی_صابر #هاله_سحابی

https://www.tg-me.com/iranfardamag
Audio
🔴 دکلمه شعر و نیایش دکتر شریعتی با صدای زنده‌یاد هاله سحابی.
🔴سحابی و جهان وارونه!

🔷علیرضا رجایی

@iranfardamag

▪️در سال‌های نخستین انقلاب یکی از اِلمان‌هایی که در طرح‌ها و کارتون‌های سیاسیِ مطبوعات، بویژه در نشریه امّت، ارگان جنبش مسلمانان مبارز به‌دفعات دیده‌می‌شد، تصویری بود از قرآن یا قرآن‌هایی که بر سرِ نیزه برافراشته‌شده‌بود.واضح است که این الهامی بود از ماجرای بر سرنیره کردن قرآن‌ها در جنگ صفین که به حیله و مکر عمروعاص،لشگر درحال هزیمت معاویه را از شکست نجات داد و بس فتنه‌ها که با این نیرنگ برانگیخت. امّا هنرمندانِ سیاسیِ ابتدای انقلاب (ازجمله محسن موسویان طرّاح همان هفته‌نامه امّت) با این طرح، نسبت به سیطرهٔ تدریجی یک ایدئولوژی قدرت هشدار می‌دادند که گرچه در ظاهر با معنویت و پرهیز نمودار می‌شد امّا بیش از هرچیز بر قدرت سرنیزه متّکی بود.

🔸بی‌شک انقلابی که با نام مذهب تکوین‌یافته و پیروز شده‌بود، سرنوشت آن عمیقاً با آن محتوای مذهبی و دینی که به تعبیر امرورین گفتمان مسلّط بود، به‌شکلی لاعلاج و اجتناب‌ناپذیر گره‌می‌خورد.در میان دو‌جبههٔ اصلی گروه‌های مارکسیست و جریان‌های اسلامیِ نوگرا ضلع سومّی نیز وجود داشت که خواه‌ناخواه با پیوستگی به ایدئولوژی رهبری انقلاب، از هژمونی و قدرت بسیج واضحی برخوردار بود و تلاش برای انکار این موقعیت و منازعات ناشی از آن، نه آن که اختلالی در این موقعیت برتر ایجاد نکرد که چه بسا بر مشروعیت و سیطره آن نیز افزود و آن طرح معروف قرآنِ بر سر نیزه هم چیزی جز بیانی هنری از محتوا و مکانیسم همین قدرت هژمونیک و سلطهٔ دستگاه ایدئولوژیک نبود؛ بنابراین در هرچالش ایدئولوژیکِ درون دینی،در تمام سال‌های پس از انقلاب، ارجاع به قرآن، بخشی جدایی‌ناپذیر از این‌منازعه بوده‌است.

▪️ سنّت جریان ملّی‌مذهبی در کندوکاوهای قرآنیِ خود، به مضامین مهمّی استناد کرده‌است که‌ ممکن است با مفهوم‌ امروزین ایدئولوژی به‌مثابه تصویری وارونه ازجهان و نقد آن، انطباق‌پذیر باشد.ورود به جزییات چنین بحثی در این‌جا امکان‌پذیر نیست و‌ تنها به توضیح مختصر این نکته اکتفا می‌شود که قرآن در توصیف منازعهٔ بزرگ ایدئولوژیک میان "عنصر رهایی‌بخش" با "ستون‌های ذهنی و عینی نظم موجود و بازدارنده"، بوضوح به هستهٔ اساسی این جدال ورود پیدا می‌کند و آن عبارت از این پدیده پیچیده است که قدرت و ایدئولوژی مسلّط، درست از همان‌منطقی بهره می‌گیرد و بر همان‌مدّعایی پافشاری می‌کند که زبان و‌ منطق انقلابِ رهایی‌بخش نیز بر آن متّکی است و درنتیجه، زبان هر دو جبهه، دایرهٔ معانیِ یک‌سانی را پوشش می‌دهد. برای نمونه در آیه ۵ سوره انبیاء، مخالفان پیام‌اوران، سخنان ایشان را اضْغَاثُ أَحْلَامٍ می‌خوانند که -براساس جمع‌بندیِ مجموعه‌ای از ترجمه‌ها و تفاسیر فارسی زبان- این عبارت به معنای تصویری بی‌ثبات، رویازده و خواب‌آلود، خیالی، پریشان، آشفته و کاذب و‌ پوچ از واقعیت است. در ایدئولوژی نظم مسلّط، این تصویر کاذب، ناهم‌خوان با سنّت مصلحان راستین و بافته دروغین ذهن و آیین مدّعیان رسالتِ رهایی‌بخشی است و آنها تنها با قدرت فریبنده کلام سعی در برانگیختن احساسات و فریب مردم را دارند (َبَل قَالُوا أَضْغَاثُ أَحْلَامٍ بَلِ افْتَرَاهُ بَلْ هُوَ شَاعِرٌ فَلْيَأْتِنَا بِآيَةٍ كَمَا أُرْسِلَ الْأَوَّلُونَ؛ انبیا،۵: بلكه گفتند: «خوابهاى شوريده و بی‌اساس و پوچی است؛ [نه‌] بلكه دروغی است که آن را بافته و ازپیش‌خود برساخته؛ و بلكه او شاعرى است. پس همان گونه كه براى پيشينيان هم عرضه شد، بايد براى ما نشانه‌اى بياورد»).

🔸بدیع‌تر آن‌که‌ نظم مسلّط برای ممانعت از فریب‌خوردن مردم و پرهیز دادن آنها از انبیا(نمایندگان جریان آزادی‌خواه)، دعوت به بصیرت و عقل می‌کنند تا توده‌های مردم خود تفاوت میان روایت واژگونه و تخیّلی و سحرآلود را با واقعیت تشخیص دهند (...أَفَتَأْتُونَ السِّحْرَ وَأَنْتُمْ تُبْصِرُونَ ؛ انبیاء،۲ : چرا شما که مردمی با بصیرت و دانا هستید سحر و شعبده او را می‌پذیرید که عقل را می‌ رباید و چهره حقایق را می‌ پوشاند و این خود خلاف‌ عقل‌ ‌است‌).

▪️درنهایت این‌که انبیاء با بیان احساسی، سودازده و دروغین‌شان، قدرت‌طلبانی عنوان می‌شوند که می‌خواهند استیلا و سلطه پیدا کنند و شیوه و رسم و آیین نمونه و مطلوب زندگی حاکم را درهم‌بریزند (قَالُوا إِنْ هَٰذَانِ لَسَاحِرَانِ يُرِيدَانِ أَنْ يُخْرِجَاكُمْ مِنْ أَرْضِكُمْ بِسِحْرِهِمَا وَيَذْهَبَا بِطَرِيقَتِكُمُ الْمُثْلَىٰ؛ طه،۶۳: به‌طور قطع این دو [موسی و هارون] افسون‌گران و کاهنانی هستند که با قدرت سخنوریِ سحرانگیز خویش اراده‌ کرده‌اند تا شما مردم را [با ذلّت و خواری و فقر و تهیدستی] از سرزمینتان برانند و بیرون کنند و آیین برتر و والا و راه و رسم نمونه و طریقه‌ی نیکوی شما را براندازند....


متن کامل:

https://cutt.ly/yeuIrdrF

#ایران_فردا
#علیرضا_رجایی
#مذهب_علیه_مذهب #ایدئولوژی_علیه_ایدئولوژی
🔴سرزمینِ مقاومت

🔷حمید نوحی *

@iranfardamag

▪️به چهره کودکان غزه نگاه می‌کنم، مبهوت می‌شوم. چه چیزی در این چشم‌ها انسان را تسخیر می‌کند. وقتی به روایت پزشکانِ از خود گذشته سراسر جهان از تمام دین‌ها و مذاهب و بی‌دین که به یاری مجروحان فلسطینی رفته‌اند، وقتی در میانه آتش و خون، بی‌خانمانی، بی سرپرستی، از دست رفتگی، تنهایی، سرگشتگی، بی پناهی، ظلمت، ظلمتِ تمام! کودک کوچکی را می‌بینیم که پابرهنه کودک دیگری را در آغوش یا بر پشت گرفته با چند دبه و کیسه بر دوش... سرگردان از زیر آتش و بمب‌ها خود را بیرون می‌کشد، نمی‌دانم به مردم این جهان، به سیاست بازان...، به جیره خواران، به زراندوزان، به ساحل نشستگان، به بی‌تفاوت‌ها، به سوداگران اسلحه، به جیره خواران از کیسۀ قدرت، به دانشگاهیان نان به نرخ روز خور، چه بگویم. تازه این همه حاشیه‌ها و سرریزهای پستی‌های این دنیای دون است. اگر به درون اتاق‌های فکر و هزارتوی سیاست بازان و برنامه ریزان مالک الرقاب جهان نگاه کنی، چیزهایی خواهی دید که از وحشت قالب تهی خواهی کرد، از بی‌نهایت انسان در نیکی و پلیدی.

🔸اگر تصاویر ادرار کردن سربازان اسرائیلی روی اسرا و اجساد فلسطینی را ندیده‌اید، لابد بدن سوخته و سرِ بریدۀ اطفال آنها را هم ندیده‌اید. اگر این را هم ندیده‌اید، لابد آن سرباز اسرائیلی را هم ندیده‌اید که ساتور در دست با سینه سپر کرده افتخار می‌کند که سر فلان تعداد کودک فلسطینی را بریده است و سرهای دیگری را طلب می‌کند. اگر این را هم ندیده‌اید لابد سخنان نتانیاهو از تریبون رسمی دولتی را هم نشنیده‌اید که فلسطینی‌ها را «نا انسان» خطاب کرد. دیگر جای خود دارد که توصیه بعضی خاخام‌های صهیونیست دایر بر قتل عام دشمنانشان با تکیه بر روایات عهد عتیق را هم نشنیده باشید. شما را فقط به مقالات و سرمقاله‌های پرتیراژ روزنامه ‌هاآرتز اسرائیل در نقد سیاست‌های راستگرایان اسرائیلی ارجاع می‌دهم. به جان‌های آزادی که در میان یهودیان و اسرائیلیان هم کم نیستند؛ فلاسفه و اندیشمندانِ مستقل مدنی و نهادهای بشردوستانه، سازمان ملل متحد، شورای داوری ملل متحد و...

▪️اکنون دیگر کار از این حرافی‌ها و بهانه‌تراشی‌ها گذشته. اگر وخامت اوضاع نبود، اگر صهیونیسم پایان کار خود را در این جنگ نابرابر نمی‌دید، هر لحظه بیش از پیش تمام هستی خود را به میدان نمی‌آورد. در این نزاعی که هیچکس نمی‌تواند خود را از آن کنار بکشد، تمامی بشریت درگیر شده. دلایل فراگیری آن البته مستلزم بحث‌های کارشناسی تاریخی، اسطوره‌ای، و استراتژیک است. تاریخ خاورمیانه و به ویژه غزه تاریخ عجیبی است. غزه سرزمین مقاومت در برابر جهان گشایی ناپلئون پس از عبور از مصر است. بیت المقدس سرآغاز مقاومت در برابر جهان گشایی صلیبیون راه دور ( اسپانیا، و اروپا) از قرن یازدهم است. سرزمین ادامه مقاومت پس از شکسته شدن کمر ارتش‌های عربی در جنگ ۶ روزه 1967 است. سرزمینی که دست کم بنا بر نظر باربارا تاکمن در «تاریخ دوردست» راه جبرانی حاکمان محلی و فئودال‌های اروپایی از چنگ رعایایی ستم دیده داخلی بخوانید صدور شر به خارج از مرزها ( به راه انداختن جنگ‌هایی در خارج از سرزمین خود) برای رهایی از «نفرین رعایا» و تسکین خوی پرخاشگری خود بود.

🔸موقعیت جغرافیایی و استعدادهای سرزمینی آسیای صغیر، لبنان، فلسطین، سوریه، و اماکن مذهبی آن باعث شده همواره نقشی محوری در تاریخ خاورمیانه داشته باشد، که اکنون نقشی جهانی پیدا کرده و به جز صلیبیون، ماجراجویان دیگری را در طول تاریخ چند هزار ساله به سوی خود فراخوانده است.

▪️رومیان چند هزار سال پیش قوم یهود را از آنجا می‌رانند. سپس پادشاهی هخامنشی ایران سرزمینشان را به آنها برمی‌گرداند تا با خیالی آسوده در آن زندگی کنند. ایران پناهگاهی برای آنها می‌شود. در جنگ‌های صلیبی مورد آزار و اذیت صلیبیون واقع می‌شوند. با این حال غمگنانه اکنون ابزاری در دست سوداگران مالی و انسان فروشان و اربابان کنونی جهان شده‌اند. به فریبکاری و ریاکاری سیاست بازان و دلالان حرفه‌ای تراست‌ها و کارتل‌ها نگاه کنید. آنها سرمست از منافع مالی و جنگ‌ها، و دیگران هر یک سر در منافع خاص خود تا از این خوان نعمت لقمه‌ای بردارند. روسیه از فراموش شدن جنگ اوکران در سایه جنگ غزه بهره می‌برد. چین به دنبال تجارت خود به حوثی‌ها هشدار می‌دهد. رئیس جمهور بایدن با یک دست جنگ‌افزار می‌دهد و با دست دیگر کمی نان......



متن کامل:

https://cutt.ly/geilaLlC

#غزه
#ایران_فردا
#حمید_نوحی
#غزه_سرزمین_مقاومت

https://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴سیزدهمین یادمانِ

▪️ مهندس عزت‌الله سحابی ، شهید هاله سحابی و شهید هدی صابر

@iranfardamag

🔻سخنرانان:

🔹سارا شریعتی
🔸فاطمه علمدار
🔹محمد کریمی
🔸سمانه گلاب


🔷زمان: هفدهم خرداد ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۸ الی ۲۰:۳۰

🔶مکان: لواسان ، بلوار امام خمینی ؛ خیابان پیام ، خیابان صحرای ناران ، خیابان گلستان ، پلاک
۱۰


#هدی_صابر
#هاله_سحابی
#عزت‌الله_سحابی
#سیزدهمین_یادمان

#سارا_شریعتی #فاطمه_علمدار #محمد_کریمی #سمانه_گلاب

https://www.tg-me.com/iranfardamag
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴در میانه‌ی آرمان و امید

@iranfardamag

به مناسبت ۱۳ امین سالگرد درگذشت عزت‌الله سحابی ، شهادت هاله سحابی و هدی صابر


سخنرانان:

▪️ سید محمدمهدی جعفری (دین‌پژوه، نویسنده و مترجم، استاد دانشگاه)
🔸محمدحسین رفیعی (فعال سیاسی ملی-مذهبی و استاد دانشگاه)
▪️ژیلا شریعت پناهی (قرآن‌پژوه، فعال حقوق زنان و کارشناس سابق سازمان انرژی اتمی)
🔸 فیروزه صابر (فعال مدنی-اجتماعی)
▪️حاتم قادری (پژوهشگر علوم سیاسی، نویسنده و استاد دانشگاه)
🔸حسن یوسفی اشکوری (دین‌پژوه، نویسنده و نماینده‌ی دوره‌ی اول مجلس شورای اسلامی)

🔹 زمان برگزاری:

جمعه ۷ ژوئن ۲۰۲۴ مورخ ۱۸ خردادماه ۱۴۰۳، ساعت ۲۰:۰۰ به وقت ایران و ۱۸:۳۰ به وقت اروپای مرکزی

🔸 برگزاری در بستر:

کلاب «گفتگوهای ملی» :


https://www.clubhouse.com/house/گفتگوهای-ملی

#هدی_صابر
#هاله_سحابی
#عزت‌الله_سحابی
#سیزدهمین_یادمان
#محمدمهدی_جعفری #حسین_رفیعی #ژیلا_شریعت‌پناهی #فیروزه_صابر #حاتم_قادری #حسن_یوسفی‌اشکوری


@goftegoha_melli

https://www.tg-me.com/iranfardamag
▪️ ما زبالاييم و بالا مي‌رويم
@iranfardamag

▪️ آزاديخواه گرانقدر جناب اقاي دكتر حسن افتخار پس از طي بيماري جانكاه ، چشمان مهربانشان را بر اين جهان بربستند و تن دردمندشان را به خاكي كه بدان عشق مي ورزيدند و روان ارجمندشان را كه همچون امانتي گرانسنگ پاك و سالم نگاه داشته بود به جان آفرين تسليم كرده و به سراي باقي شتافتند.

▪️ ایران فردا فقدان دكتر حسن افتخار را به همسر ایشان بانو ملیحه شامخي ، فرزندان برومندشان و نیز جناب آقاي دكتر تقي شامخي تسليت عرض مي کند و برای آن درگذشته آرزوی شادی روح و برای بازماندگان آرزوی صبر و پایداری دارد .


#تسلیت
#ایران_فردا #حسن_افتخار

https://www.tg-me.com/iranfardamag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 لغو مراسم سیزدهمین سالیاد مهندس عزت الله سحابی، هاله سحابی و هدی صابر
@iranfardamag

▪️ به اطلاع می رساند مراسم سیزدهمین سالگرد عزت‌الله سحابی، هاله سحابی و هدی صابر توسط دادستانی لواسان لغو گردید.

🔸 ضمن اعتراض به چنین برخوردهای غیر قانونی و تضییع حقوق خانواده ها، به اطلاع همه دوستان و آشنایان می رساند برنامه سخنرانی امروز هفدهم خرداد ماه برگزار نخواهد شد.

▪️ یاد و خاطره آن سه عزیز همواره زنده و پاینده خواهد ماند.


#ایران_فردا
#هدی_صابر
#هاله_سحابی
#عزت‌الله_سحابی
#سیزدهمین_یادمان

#سارا_شریعتی #فاطمه_علمدار #محمد_کریمی #سمانه_گلاب


https://www.tg-me.com/iranfardamag
@iranfardamag

🔴 تجدید دیدار یاران با مهندس عزت‌الله سحابی، بانو زرین‌دخت عطایی و شهید هاله‌ی سحابی در آرامگاه در بعد از ممانعت مقامات امنیتی از برگزاری برنامه سیزدهمین یادمان در منزل مهندس سحابی در لواسان.

۱۷ خرداد ۱۴۰۳



#ایران_فردا #هدی_صابر
#هاله_سحابی #عزت‌الله_سحابی
#سیزدهمین_یادمان #زرین‌دخت_عطایی

https://www.tg-me.com/iranfardamag
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴در میانه‌ی آرمان و امید

@iranfardamag

به مناسبت ۱۳ امین سالگرد درگذشت عزت‌الله سحابی ، شهادت هاله سحابی و هدی صابر


سخنرانان:

▪️ سید محمدمهدی جعفری (دین‌پژوه، نویسنده و مترجم، استاد دانشگاه)
🔸محمدحسین رفیعی (فعال سیاسی ملی-مذهبی و استاد دانشگاه)
▪️ژیلا شریعت پناهی (قرآن‌پژوه، فعال حقوق زنان و کارشناس سابق سازمان انرژی اتمی)
🔸 فیروزه صابر (فعال مدنی-اجتماعی)
▪️حاتم قادری (پژوهشگر علوم سیاسی، نویسنده و استاد دانشگاه)
🔸حسن یوسفی اشکوری (دین‌پژوه، نویسنده و نماینده‌ی دوره‌ی اول مجلس شورای اسلامی)

🔹 زمان برگزاری:

جمعه ۷ ژوئن ۲۰۲۴ مورخ ۱۸ خردادماه ۱۴۰۳، ساعت ۲۰:۰۰ به وقت ایران و ۱۸:۳۰ به وقت اروپای مرکزی

🔸 برگزاری در بستر:

کلاب «گفتگوهای ملی» :


https://www.clubhouse.com/house/گفتگوهای-ملی

#هدی_صابر
#هاله_سحابی
#عزت‌الله_سحابی
#سیزدهمین_یادمان
#محمدمهدی_جعفری #حسین_رفیعی #ژیلا_شریعت‌پناهی #فیروزه_صابر #حاتم_قادری #حسن_یوسفی‌اشکوری


@goftegoha_melli

https://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴اخلاقِ پهلوانی
به یادِ هدی صابر

🔷محمد حیدرزاده
یادمان سیزدهمین سال شهادت


@iranfardamag

▪️«منش» در اخلاق به خلق‌وخو، دیدگاه‌ها، انگیزه‌ها، خصائل و عادات رفتاری فرد دلالت دارد که در بین دو رویکرد کلی اخلاقی مشتمل بر اخلاق فضیلت‌محور و اخلاق مبتنی بر کردار (عمل)، در کانون مباحث اخلاق فضیلت‌محور جای می‌گیرد. رویکردی اخلاقی که بیشتر مربوط به دوره‌های باستانی و یا کهن محسوب می‌شود که با فرا رسیدن عصر نوین بشری یا آغاز مدرنیته جای خود را به رویکرد دوم و نظریه‌های جدیدتر اخلاقی می‌سپارد و اگرچه در طی چند سده‌ گذشته تا میانه‌های قرن بیستم، با قد برافراشتن رویکردهای مدرن اخلاقی ( از جمله قانون‌ پرستی، فایده‌ نگر ، طبیعت‌ گرایی و غیره) بادی بر پرچم فضیلت‌گرایی نمی‌وزید اما رفته رفته با توجه به منازعات بی‌پایان در رویکردهای اخلاقی مزبور، بار دیگر نگاه‌ها بسوی اخلاق فضیلت‌ محور دوخته شد.

🔸در رویکرد مبتنی بر کردار، بیشتر توجهات بر این امر است که یک عمل از نظر اخلاقی چرا درست یا نادرست است و اینکه آیا بر طبق یک قانون اخلاقی رخ داده است یا خیر، و یا اینکه آیا توانسته است اصولی یگانه یا متکثر را لحاظ کند؟ در این رویکرد منش، سیرت شخص و یا مسائلی از این دست در کانون توجه قرار نمی‌گیرد بلکه بیشتر بدنبال آن است که بتواند رایی صادر کند مبنی بر اینکه این یا آن عمل از حیث اخلاقی درست یا نادرست است و عموما نیز معیار تشخیص این درستی را یا از قانونی برگرفته از عقل ، یا مطابقت با طبیعت و یا اصولی از پیش مفروض ، اخذ می‌کند . اما در اخلاق فضیلت‌ محور علاوه بر اعمال ، اشخاص هم محل داوری قرار می‌گیرند.

▪️در رویکرد کردار محور تنها به این بسنده می‌شود که «عمل درست را انجام بده» اما در رویکرد فضیلت محور، تمرکز بر این است که «شخص خوبی باش.» در رویکرد اخیر به این موضوع اندیشیده می‌شود که چگونه کسی نیک می‌شود؟ بنابراین اندیشیدن به این پرسش رو به سوی اشخاصی می‌کند که امروزه از آن‌ها به‌عنوان کهن‌ الگو / سرنمون (archetype) یاد می‌شود . به عبارتی فهمیدن اینکه چگونه زیستن ، زیستنی فضیلت‌مند است بیشتر از آنکه از پی تاملی بر حصول قوانین اخلاقی باشد، تاملی بر زیستن سرنمون اخلاقی است. بنابراین اینجا کشف قانونی بنیادی یا اصولی اساسی که فضیلت‌مندی بر آن ابتنا گردد، محل اعتنا نیست. ما با کسانی سروکار داریم که عموما (و نه مطلقا) خیر را بدرستی تشخیص می‌دهند. اما تشخیص خیر و عمل به آن، آنچنان که ارسطو می‌گوید می‌تواند با « آموزش و کوشش » بدست آید . در واقع هر که از تربیتی نیک برخوردار باشد می‌تواند انسانی فضیلت‌مند شود.



متن کامل:

https://cutt.ly/ceiZ5e1T

#ایران_فردا
#هدی_صابر
#اخلاق_پهلوانی
#محمد_حیدرزاده

https://www.tg-me.com/iranfardamag
سیزدهمین_یادمان_سحابی_ها_و_هدی_صابر.pdf
27 MB
⭕️ یادنامۀ سیزدهمین سالگرد پرواز عزت‌الله سحابی و شهادت هاله سحابی و هدی صابر منتشر شد

@iranfardamag

🔹 این یادنامه حاوی پرونده‌ای در مورد جلسات فکری شش‌نفرۀ ابتدای دهۀ ۱۳۷۰ است که با محوریت زنده‌یاد عزت‌الله سحابی و با حضوری شهید هدی صابر تشکیل شده بود.

🔺تحلیل مهندس سحابی از وضعیت حاکمیت، جامعه، نیروهای جهانی و نیروهای سیاسی درون ایران و ارتباط میان اینها برآمده از دل جلسات مذکور به انضمام متن سخنرانی منتشرنشده‌ای از هدی صابر با عنوان «ما و نقد نوگرا» بخش‌هایی از این پرونده هستند.

🔹 مصاحبه‌ای با لطف‌الله میثمی - از حاضران در جلسات مذکور - در مورد چند وچون و روند این جلسات و دو تحلیل بر سخنرانی «ما و نقد نوگرا»ی هدی صابر نیز در این پرونده گنجانده شده است.

🔺 سخنرانی سارا شریعتی با عنوان «بازاندیشی به یک میراث فکری» که قرار بود در مراسم سیزدهمین سالگرد این سه عزیز در لواسان ارائه شود با لغو مراسم در نتیجۀ فشارهای غیرقانونی بیرونی، به صورت مکتوب درآمده و در یادنامۀ سیزدهم انتشار یافته است.


#هدی_صابر
#هاله_سحابی
#عزت‌الله_سحابی
#سیزدهمین_یادمان

🆔 @hodasaberr
https://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴درنگی در تمهیدی برای آزادی ظرفیت
در رویکرد تاریخی هدی صابر

🔷ابوطالب آدینه‌وند
یادمان سیزدهمین سال شهادت

@iranfardamag

▪️هدی صابر در درسگفتارهای تاریخ معاصر تحت عنوان " هشت فراز، هزار نیاز" با صورت‌بندی و پرداختی چند ساحتی به تفسیر و تحلیل روایت ادوار مبارزات سیاسی و اجتماعی یکصد و بیست سال اخیر می پرداخت. او تاثیر معادلات سیاست جهانی و تبادلات اندیشه ای دوران را در جغرافیای ملی با نگاهی چند ساحتی مطمح نظر قرار می داد. در متد تحلیلی او تحلیل زمینه ها و بسترهای داخلی برآمدن جنبش و توجه به کاتالیزورهای بین المللی اهمیت داشت، رخداد را روایت می نمود و وجوه سازماندهی، گفتمانی، استرتژی و خط مشی، رهبران و پیش برندگان، برد جغرافیایی و جهت گیری طبقاتی آن را بررسی و تحلیل می نمود، سپس به جمع بندی و تشریح دستاوردها و ناکامی ها و همچنین تحلیل فرایند و فرجام رخداد می پرداخت و در انتها به (( برگیری قاعده)) و (( کاربست امروزین)) تجربه های کارا و قواعد میدان عمل مبارزه اجتماعی می پرداخت تا آنها را چنان معاصر سازد که به کار حفره های امروزین بیاید.

🔻اکنون به سراغ تاملات او پیرامون برگیری قاعده از نهضت ملی رفته و دغدغه او برای تمهید (( آزادی ظرفیت)) نیروها را مورد توجه قرار می دهیم.

▪️او در فرازِ نهضت ملی شدن صنعت نفت، در ذیل تیتر برگیری قاعده آورده است که ((ظرفیت و میل به مشارکت، فرزند سرکوب)) است [هدی صابر،هشت فراز هزار نیاز، فراز چهارم ملی شدن صنعت نفت،نشر اینترنتی سایت باب بگشا، ص ۳۷۵]

🔻او استبداد و سرکوب را مهمترین عامل ((حبس ظرفیت)) های اجتماعی و سیاسی می دانست . پیامد این حبس ظرفیت ها این بود که حیات اجتماعی مساعد کنش ورزی و مشارکت نیروها و سوژه ها نبود، به طوری که سوژه امکان تحقق خویش و پروژه اجتماعی خود و پیشبرد مطالبه عمومی را در مجاری ندارد، اما این به ادبیات صابر این به معنای ((دفن ظرفیت)) نیست، بلکه او معتقد بود که ظرفیت ها در فرصتی در راه و در زمستان استبداد پرورش یافته و امکان بروز خواهند یافت و سوژه میدان نوین کنش ورزی خود را با فضاسازی‌های خلاقانه، برخواهد ساخت.

▪️صابر بر این باور بود که جنبش های اجتماعي محمل ((آزادسازی ظرفیت)) هستند و این ظرفیت های آزاد شده و یا فضاهای آزاد شده که میدان و محمل نوین مشارکت هستند اگر حول ایده و سازوکارهایی منبعث از ضرورت‌های دورانی و در مجاری متناظر دست اندرکار مشارکت شوند و یا به ادبیاتی از مرحوم صابر در فیگور (( ارنج متناسب با ظرفیت)) فعال شوند آنگاه مشارکت امکان پذیرتر و پایدارتر و اثربخشی آن کیفی تر می گردد و گرنه چنانچه هدی صابر روایت‌می نمود بسیاری از آزادسازی های ظرفیت های تاریخی منبعث از مشروطه در دوران رضاشاه تاب آوری نداشتند به طوری که برای دورانی بیست ساله بسیاری از دستاوردهای مشروطیت تعلیق می شود و دموکراسی سازی آغاز شده در انقلاب مشروطیت نیز به محاق رفته و مشروطیت در مطلقه ای پیچیده تر منحل می گردد.

🔻در دوران اخیر ایران معاصر، نزاع بزرگی بر سر تصرف عرصه ها و ساحات اجتماعی و سیاسی بین قدرت تمامیت خواه و نیروی اجتماعی و باشندگان این سرزمین در جریان است. در این نزاع نابرابر، سمتِ کنش نیروهای اجتماعی و سیاسی و جنبش های منبعث از تلاطم های عمیق، آزادسازی و سمت اقتدارگرایان، انقیاد و ملکِ طلق پنداشتنِ تمامیِ ساحتها و چنگ انداختن بر عرصه های خودجوش یا سازمان یافته مدنی در عرصه عمومی است.

▪️جامعه ایران با توجه به خودآگاهی تاریخی و وقوف به رهایی از انقیاد، در سال‌های اخیر نیز برای چندمین بار در ایران معاصر صیرورتی سیاسی داشته و از ابژه قدرت شدن به سوژه مداخله گر و کنشگر بدل شده است و در هر مرحله تاریخی انبساط اجتماعی را فزون ترنموده است. انبساط اجتماعی پتانسیل مولد مشارکت در جامعه مدنی است و البته مشارکت و مداخله در سرنوشت، حقی مدنی. مشارکت در سرنوشت اجتماعی از حقوق سلب ناپذیر و فسخ ناپذیر انسان است و به ادبیات هستی شناسانه و الهیاتیِ هدی صابر از فلسفه خلقت و (( پروژه آدمیت))؛ ((حق مشارکت و فعالیت ما را خدا از روز ازل امضا کرده و قابل واگذاری نیست)) و اکنون در ایران معاصر با آزادسازی نیرو و خلق و انکشاف میدان های جدید کنش ورزی، میل به مشارکت و فعالیت در سرشت دوران و البته دوران ساز خواهد بود و از دیوار انکار و طرد فراروی نموده است.

🔻جنبش ها محملِ صُور و فرم هایِ مختلف کنش هستند، سوژه های آزاد شده به تعبیر آلن تورن، پیوندهای نوین اجتماعیِ مُلهم از جنبش ها را برمی سازند و براساس نقش و کارویژه ی دورانی خود در ظرفیتی فعال شده و نقش خود را در زمینه و زمانه خویش بر دوران می زند.....


متن کامل:


#ایران_فردا
#ابوطالب_آدینه‌وند
#سیزدهمین_یادمان
#هدی_صابر #آزادی_ظرفیت #رویکرد_تاریخی

https://cutt.ly/VeoadTQG
https://www.tg-me.com/iranfardamag
💢به نام خدا

@iranfardamag

🔻جناب آقای دکتر حسین بنی‌اسدی


🔸با سلام

🔹انتخاب جنابعالی را به سمت دبیرکلی نهضت آزادی ایران که یکی از دیرپاترین احزاب و تشکل‌های سیاسی ایران است، به حضورتان تبریک می‌گوییم.

🔸لازم می‌دانیم از جناب آقای مهندس محمد توسلی نیز که طی سال‌های گذشته مسئولیت دبیرکلی را بر عهده داشتند و این مسئولیت سنگین را به شایستگی تمام به انجام رسانیدند، تقدیر و تشکر نموده، برایشان سلامتی و تندرستی آرزو نماییم .

🔹ایران روزهای سرنوشت سازی را پشت سر می‌گذارد؛ امیدواریم نهضت آزادی ایران با تجربه‌ی ناشی ازشش دهه فعالیت، با مجاهدت جناب آقای دکتر بنی‌اسدی و سایر هم‌راهان، نقش تاریخی و مهم خویش را در بزنگاه‌های پیش‌رو ایفاء نماید .

🔸برای شما و نهضت آزادی در استمرار آرمان‌های تاریخی ملت ایران بهترین‌ها را آرزومندیم.


🔹ایران فردا


#ایران_فردا
#محمد_توسلی
#نهضت_آزادی
#حسین_بنی‌اسدی

https://www.tg-me.com/iranfardamag
2024/06/11 16:26:31
Back to Top
HTML Embed Code: