Telegram Web Link
به نام خدا
@iranfardamag

▪️جناب آقای علی مصدق؛

▪️درگذشت پدر گرامی تان، دکتر محمود مصدق، فرزند شادروان دکتر غلامحسین مصدق دستیار نخست وزیر نامدار ایران دکتر محمد مصدق، که عمری را در ایران خواهی و ایران‌دوستی، در جامه‌ی طبابت، صرف خدمت به هم میهنانش کرد، به شما و آن خانواده‌ی جلیل القدر تسلیت می گوییم.

▪️ نام آن خانواده چنان با نام ایران در پیوند است که مرگ را نیز یارای آن نیست که تا ایران زنده است، نام شان را از خاطره ها بزداید.

▪️روح بلندشان قرین آرامش و آمرزش الهی باد!

▪️ایران فردا


#ایران_فردا
#محمد_مصدق
#محمود_مصدق
https://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴 هنوز هم آن پنجره رونقی ندارد!

🔷 محمد جواد غلامرضاکاشی*
🔺بازنشر از ایران فردا به مناسبت ۴۵ امین سالگرد درگذشت آیت‌الله طالقانی

@iranfardamag

🔸«مساله شورا از اساسی‌ترین مسائل اسلامی است» وقتی آیه‌الله طالقانی در آخرین نماز جمعه خود آنهمه با شور و فریاد از اهمیت شوراها سخن می‌گفت، من مثل بسیاری از شرکت کنندگان در نماز جمعه منتظر بودم خطبه تمام شود و به خانه بازگردم. کم سن و سال‌تر از آن بودم که درکی از آنچه می‌گفت داشته باشم. وقتی خبر فوت آیه‌الله تنها دو روز پس از آن سخنرانی منتشر شد، احساس کردم او از یک زخم عمیق می‌نالید و از سوزش آن زخم نیز دق کرد و رخت از جهان ما بربست. آن زخم عمیق چه بود؟ فهم آن زخم بر فهم شرایط امروز هم پرتوی می‌افکند. برای فردای ما نیز رهاوردهای بسیار دارد.

▪️داستان از جایی آغاز می‌شد که نظامی مستقر بود و مخالفینی داشت. در حالیکه مردم سر در کار زندگی روزمره خود بودند، مجموعه‌ای از فعالان سیاسی به اشکال مختلف زندگی خود را مصروف آن کرده بودند که با نظام مستقر مبارزه کنند. مردم زندگی می‌کردند اما گاه به تبعیض و وضع نابسامان اقتصادی و احساس تحقیر در زندگی روزمره‌شان اعتراض می‌کردند. آن فعالان سیاسی وظیفه خود می‌دانستند این صدای اعتراض را چند برابر کنند و از آن نیرویی برای فشار سیاسی بسازند. گاهی این فعالان به میان مردم هم می‌رفتند و آنها را تهییج می‌کردند که در مقابل ستم‌ها و ظلم‌های متعدد ساکت ننشینند و برای تحصیل حقوق شان برخیزند. حلقاتی هم بود که این فعالان گردهم می‌نشستند و وظایف دینی و سیاسی شان را برای مبارزه با ستم یادآور می‌شدند. وقت می‌گذاشتند، زندگی‌شان را مصروف مبارزه می‌کردند، چه بسا کارشان به زندان و حتی فداکردن جان‌هاشان می‌انجامید. تا اینجای کار مشکلی در میان نبود. مشکل از زمانی آغاز شد که مردم به خیابان آمدند، صداهای گوناگون به هم پیوست و نیروی عظیمی در سطح شهرها و خیابان‌ها تولید شد. این نیرو چندان قدرتمند بود که اساس حکومت مستقر را در هم پیچید. واقعه چندان بزرگ و شگفت بود که همه در حیرت فرورفتند. آنچه رخ داد بیشتر شبیه معجزه بود. مردم و فعالان سابقه‌دار و سابقه‌ندار، در هم پیچیده بودند و حیرتی عمیق بر همه حاکم بود. مشکل اصلی فهم این موقعیت تازه بود و اینکه در خلاء ناشی از سقوط یک نظام قدرتمند چه باید کرد.

🔸برای فهم این موقعیت تازه، دو پنجره رقیب گشوده شد. یکی رونق بسیار داشت و دیگری کم رونق بود. در آن پنجره پررونق وضع تازه معجزه تلاش‌ها و فداکاری‌های آن فعالان بود. همه حیرت زده به کسانی می‌نگریستند که علم مخالفت با نظم پیشین را سال‌ها قبل برافراشته بودند. چهره‌هاشان زیر نور صحنه می‌درخشید. شمار کثیری از مردم پشت این پنجره جمع شده بودند و هر کدام دل داده یکی از این چهره‌های پرفروغ شده بودند. مردم یکباره تماشاچیان نمایش‌های پر سر و صدای چهره‌های مبارز پیشین شدند. بگذریم از آنکه بعضی از چهره‌ها حقیقتاْ مبارز بودند و بسیاری در آن روزهای پر آشوب لباس مبارزه پوشیده بودند. اما همه از سجایای عظیم انقلابی خود پیش چشم خیره شده مردم داستان‌‌ها سر می‌دادند. پنجره دیگری هم بود که رونقی نداشت و کمتر کسی حاضر بود از آن پنجره به ماجرا بنگرد. در آن پنجره مردم خودشان در معرض نور بودند. خودشان معجزه کرده بودند و ماجرای خود مردم تماشایی‌ترین داستان دوران انقلاب بود. آیه‌الله طالقانی در این پنجره میان داری می‌کرد. کمتر کسی هم حرف او را می‌فهمید. از مردم گرفته تا بسیاری از مبارزان با نظام برافتاده پهلوی.

▪️ انقلاب یک مساله کانونی در صحنه مدرن سیاست را شفاف کرد و به شکل دو پنجره کنار هم قرار داد: سیاست‌ورزی فضیلت‌مندانه از بالا می‌جوشد یا از پایین؟ صحنه‌آرایان پنجره نخست، به بالا می‌اندیشیدند. پس لاجرم نورافکن‌ها را متوجه صورت چهره‌های برگزیده می‌کردند و صحنه‌آرایان پنجره دوم، نور را به سمت خود مردم می‌تاباندند. رونق از آن پنجره اول بود چرا که مردم از نوری که به خودشان بتابانند گریزان بودند. از پذیرش مسنولیت می‌گریختند و ترجیح می‌دادند داستان با جا به جا کردن حکام خوب به جای حکام بد حل و فصل شود. خودشان به خانه بازگردند و کسانی که مدعیان نجات آنان از تبعیض و فقر و نادیده گرفته شدگی بودند زحمت بکشند بیایند و نجاتشان دهند. آیه‌الله طالقانی که نور را به سمت خود مردم هدایت می‌کرد، به رهبران سیاسی می‌گفت پی کارشان بروند تا مردم خود متولی زندگی و سرنوشت خود باشند. کجی‌ها و کاستی‌های خود را در میدان عمل راست کنند، از شرارت‌هاشان بکاهند،‌ و بر اعمال نیک و خیرشان بیافزایند.....


🔻متن کامل:
https://bit.ly/3C7QfXc
#محمدجواد_غلامرضاکاشی
#دین #شورا #آیت‌الله_طالقانی
#سنت_لیبرال #سیاست‌ورزی_مدرن
#شخصیت_جامعه #انقلاب #سنت_چپ

https://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴 چهل و ششمین سالروز ۱۷ شهریور نقطه عطفی در انقلاب ۱۳۵۷

@iranfardamag
🔹 ۱۷ شهریور ۵۷ از کلیدی ترین مقاطع تاریخ معاصر ایران است.

▪️ روزی که در آن تظاهراتی کاملاً مسالمت آمیز و خودجوش در حوالی میدان ژاله تهران با دستور عالی ترین مقام رژیم شاهنشاهی برای برخورد شدید توسط حکومت نظامی ایی که ساعات اولیه صبح همان روز برقرار و اعلام شده و بسیاری از مردم از ان بی اطلاع بودند، با شلیک مستقیم به خاک و خون کشیده می شود .

🔹 در این تظاهرات نزدیک به ۱۰۰ نفر به شهادت رسیدند و صدها نفر نیز مجروح شدند.

▪️ دقیقا بعد از این رویداد، اعتصابات و تظاهرات سراسری وسعت و گسترش بسیار پیدا کرد و در نهایت به سقوط رژیم دیکتاتوری در بهمن ۱۳۵۷ انجامید .


#۱۷شهریور
#ایران_فردا

https://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴آسیب‌شناسی ساختاری مرگ متهمان و زندانیان

🔷علی مجتهدزاده

@iranfardamag

▪️مرگ سیدمحمد میرموسوی تنها یکی از ده‌ها نمونه مرگ متهمان حین بازداشت در سالیان اخیر است. این در حالی است که طبق قانون تنها چیزی که از یک فرد تحت بازداشت و یا زندانی سلب می‌شود، «آزادی» است نه بیشتر. بر این اساس یک زندانی از تمام حقوق انسانی دیگر برخوردار است و البته سلب همین آزادی هم منوط به چارچوب‌هایی است. همچنین قوانین متعددی، از قانون مسئولیت مدنی گرفته تا آئین‌نامه زندان‌ها و قانون مجازات اسلامی، مسئولیت جان و سلامت افراد در هنگام بازداشت و زندان را متوجه نهادهای ذی‌ربط مثل ضابطان قضایی و یا سازمان زندان‌ها می‌دانند.

🔸اتفاقی که در ایران به شکل مستمر جریان دارد این است که مرگ متهمان و زندانیان جز در مواردی انگشت‌شمار، هیچگاه به صورت شفاف و طبق قواعد حقوقی موجود رسیدگی نشده است. پیرو همین اشکال اولا هیچگاه نهادهای ذی‌ربط مسئولیت این اتفاقات را نپذیرفته‌اند و ثانیا هیچگاه شاهد یک آسیب‌شناسی فراگیر و ساختاری و به دنبال آن اصلاحات لازم نبودیم.

▪️به نظر می‌رسد دلایل مختلف از جمله نوعی نگرانی از آسیب به حیثیت سازمانی و همچنین محافظت از ماموران وابسته پشت مقاومت‌های رایج برای بررسی عمیق و ساختاری این دست حوادث باشد. اما هر چه که هست درگذر زمان اتفاقا حوادث یاد شده خود زمینه‌ساز فرسایش و نزول سرمایه اجتماعی در کل نظام سیاسی کشور شده‌اند. مورد مهسا امینی که در بازداشت گشت ارشاد رخ داد، بارزترین نمونه است. چرا که به فرض عدم ضرب و شتم آن مرحومه، هیچگاه بررسی نشد که وی در چه شرایط روانی قرار داده شده بود که دچار چنین حمله ناگهانی شد. کما اینکه پرونده وی نیز بعد از ۲ سال، بدون سرانجام و در یک سکوت خبری مطلق قرار دارد. حتی تدبیر برای جلوگیری از اقدام زندانی یا فرد بازداشتی به «خودکشی» نیز بر عهده ضاطبان قضایی و سازمان زندان‌هاست.

🔸ایراد مهمتر کار اینجاست که هیچ نهاد یا فرآیند مستقلی هم برای رسیدگی به این امور و پرونده مرگ افراد زندانی و یا بازداشتی وجود ندارد. مثلا تخلفات و قصور سازمان زندان‌ها باید توسط قوه قضائیه بررسی شود که این سازمان بخشی از آن است و بدین ترتیب می‌تواند ذی‌ربط ماجرا باشد. نادیده گرفتن این واقعیت‌ها هیچگاه نمی‌تواند چیزی از مسئولیت اخلاقی، حقوقی و شرعی نهادهای ذی‌ربط کم کند و مهمتر از آن در دنیای امروز کندکننده فرایند فرسایش سرمایه اجتماعی ناشی از این اتفاقات هم نیست و چه بسا به این فرایند سرعت بیشتر هم ببخشد. واقعیت این است که مرگ افراد زندانی و بازداشتی اینقدر در ایران موردی و محدود نیست که بتوان آن را به رفتار چند مامور محدود و از ایرادات ساختاری مبری کرد.

#ایران_فردا
#علی_مجتهدزاده
#محمد_میرموسوی


https://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴کابینه وفاق ملی یا "وفاق نیمه ملی"
"لمن کان له قلب"

🔷امیر طیرانی

@iranfardamag

▪️آقای دکتر مسعود پزشکیان بعد از پیروزی در انتخابات دولت خود را دولت وفاق ملی نامید و به دنبال آن هواداران وی نیز همواره از ویژگی های وفاق ملی و نقشی که میتواند در حل مشکلات جامعه و کشور ایفا کند سخن می گویند.طبیعی است که هیچ فرد برخوردار از حداقل های لازم عقلی با این امر مخالف نیست . وفاق، همزیستی مسالمت آمیز، وحدت و اتحاد طبیعتا مورد قبول همگان و نیز چاره حل بسیاری از مشکلاتی است که در صورت نبود آن ، بخشی از توان و نیروی جامعه و افراد برای حل مشکل صرف حل مسائل و اختلافات و مسایل فی مابین آنها می شود .بنباراین هر ذی شعوری با طرح وفاق و به ویژه در عرصه ملی نه تنها مخالف نیست بلکه همگان با آن موافق و بلکه طرفدار آن هستند.آنچه محل اختلاف است این است که آیا وفاق طرح شده واقعا و به معنای حقیقی وفاق و آن هم در سطح ملی است و یا نمایشی از آن است و یا آن که وفاق مطرح شده نه وفاق ملی ، بلکه اتحاد و همدلی بخش رانده شده از حاکمیت که امروز به قدرت بازگشته است با هسته اصلی قدرت است.

🔺موضوعی به نام "دولت وفاق ملی" مانند هر موضوع دیگر از دو بخش شکلی و محتوایی برخوردار است . در اینجا می کوشیم تا نشان دهیم که دولت آقای پزشکیان را چه در شکل و چه در محتوا اساسا کابینه وفاق نیمه ملی نامید نه وفاق ملی. در ترکیب هیات دولت علاوه بر وزیران حاضر در آن عده ای دیگر تحت عنوان معاون رییس جمهور که برخی از آنها مشاغل ستادی و همچون معاون اول یا معاون سیاسی و اجرایی دارند و برخی نیز در مقام معاونت ریاست جمهوری ریاست سازمان های وابسته به ریاست جمهوری همچون محیط زیست و ... را برعهده دارند.

▪️هیات وزیران و دولت آقای پزشکیان زمانی می توانست دولت وفاق ملی نام بگیرد که شاهد حضور نمایندگانی از اقشار مختلف جامعه یعنی از موافقان، مخالفان، ونه فقط مخالفان ایشان در درون حاکمیت بلکه در خارج ازآن هم در میان اعضای هیات دولت اعم از وزیر و معاون وغیره باشیم .

🔺البته می دانیم که موضوع پست مشاوره اساسا در این مقوله چندان جایی ندارد که منصبی تشریفاتی است. نگاهی به ترکیب اعضای هیات دولت آقای پزشکیان گویای این است که ترکیب کابینه با عنوان آن همخوانی ندارد .از نظر شکلی کابینه ای را می توان کابینه وفاق ملی نامید که از اقشار مختلف جامعه نظیر زنان ، اقلیت های قومی، اقلیت های مذهبی ، مخالفان سیاسی در آن حضور داشته باشند . در حالی که در کابینه اخیر تنها دوخانم به عنوان نماینده زنان، یک اهل تسنن به عنوان نماینده اقلیت مذهبی به عنوان نماینده اقشار مختلف مردم حضور دارند.

▪️از نظر سیاسی نمایندگان سه گرایش فکری اصولگرا، اصلاح طلب و میانه رو واعتدال طلب در کابینه حضور دارند .اما از نمایندگان دیگر اقشار جامعه یعنی نیروهای سیاسی غیر برانداز که اتفاقا در انتخابات اخیر به آقای پزشکیان نیز رای دادند و یا آن بیش از پنجاه درصدی که یا در انتخابات شرکت نکردند یا جز آرای باطله محسوب شدند هیچ نماینده ای در کابینه ندارند. ممکن است گفته شود بنا به شرایط سیاسی یا ساختار حاکمیت امکانی برای حضور نمایندگانی در کابینه منتفی است. بسیار خوب این موضوع برای ما نیز قابل درک و فهم است و استدلال آقای پزشکیان را قابل قبول می دانیم. ولی بحث بر سر این است که با توجه به محذروریت ها و محدودیت های ایشان، این کابینه را از نظر شکلی دیگر نباید کابینه وفاق ملی نامید و باید نامی دیگر برآن نهاد .

🔺در حقیقت به لحاظ سیاسی این کابینه، کابینه وفاق جناحی آن هم جناح های درون حاکمیت است که در گذشته هم کمابیش در دولت هاشمی رفسنجانی، خاتمی و حسن روحانی رخ داده بود. بدین معنا که هرگاه در دولتی که از سوی غیر اصولگرایان تشکیل شده است همواره کابینه، ائتلافی بوده و با حضور افرادی از جناح مقابل بوده است،ولی دولت های احمدی نژاد یا رییسی نماینده ای از طرف مقابل حضور نداشته است .

▪️در کابینه های اول ودوم هاشمی رفسنجانی حضور شخصیت های نظیر علی فلاحیان ، ولایتی، آل اسحاق، علی رضا مرندی، علی محمد بشارتی و سید محمد غرضی درکنار کسانی همچون سید محمدخاتمی، مصطفی معین، محمدعلی نجفی ، عبدالله نوری و... حکایت از یک کابینه فراجناحی که از هردو جناح حاکمیت درآن حضور داشتند نداشت . این امر حتی در کابینه سید محمد خاتمی هم به نوعی رعایت شد . حضور دری نجف آبادی، حسین مظفر ،کمال خرازی ،محمد شریعتمداری در کابینه های اول و دوم خاتمی نیز به آن نام کابینه فراجناحی یا وفاق ملی نداد و تنها گویای تمکین رییس دولت به خواست های جناح مقابل بود....


🔺متن کامل:

https://cutt.ly/SeEYfuyx

#ایران_فردا
#وفاق_ملی
#امیر_طیرانی
https://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴در رثای سوگ متهمین بازداشت‌های اخیر

🔷پیام درفشان*

@iranfardamag

▪️بنابرتفکیک دو نظامنامه مجزا باید حقوق فرد متهم بازداشتی از محکومین به حبس جداگانه بررسی شود که هرکدام اهمیت و بایسته‌های خود را می‌طلبد و در این نوشتار تلاش بر شناخت ابعاد ناگفته حقوق متهمی می شود که از لحاظ قضائی حتی هنوز مجرمیت او بنا بر هیچ آیینی اثبات نشده اما به سرنوشت مجازات مرگ دچار می شود.

🔸در بیان غربت مرگ غریبانه انسانی تنها در اتاق تاریک به دست برادران هموطن خود در سرزمینی که همواره در طول تمدن کهن به رعایت آداب جوانمردی با اسیر جنگی ملتزم شده است و یادآوری وضعیت این انسان در آخرین رمق و توان بیان فریاد های ملتمسانه و مرگ غریبانه اش به درستی توان داد قلم خموش و موسیقی حزین باستانی این مرز و بوم امکان بیان شرح پریشانی می یابد.

▪️با فروزندگی مشعل خرد و پرتو دانش باید عوامل ناشناخته وقوع اینگونه فجایع تلخ با پرهیز از کاربست واژگان ثقیل و اطناب استدلال مشخص تا ریشه وقوع اینگونه فجایای ملی شناخته شود.

🔸در تشریح علل وقوع این رخداد و تبیین چرایی تکرار آن به درستی می باید براساس موازین علم دفاع اجتماعی نوین حقوق کیفری به تشریح وضعیت شکل گیری قربانی دیگر جنایت پرداخت.

▪️تاکنون درخصوص بررسی وضعیت هموطنان دیگر که قربانی پذیرش ارتکاب فعل خشونت بار می شوند کمترین پژوهش صورت پذیرفته و جامعه مدنی ایران با وظیفه شناسی لازم اقدام به پرسمان و پیگیری وضعیت بخشی از فرزندان سرزمین که به پادگان های آموزشی فرا خوانده می شوند و نظارت بر نحوه رفتار و آموزش با ایشان برنیامده است.

🔸فرزندان این مرز و بوم که با عدم پیگیری ها و نظارت های لازم مردمی در ساختارهای ایزوله سازی شده مدتها آموزش های تهاجمی دیده و طویل المدت در محیط های پادگانی نگهداری می شوند و در صورت بازگشت به جامعه نیز درون خانه های سازمانی و مراسم های اجتماعی دولتی جداسازی شده و جوشش لازم با اقشار گوناگون ملت خود نیافته و درنتیجه جامعه پذیری لازم نمی شوند به درستی دیگر قربانی ماجرا می باشند.

▪️در تمدن کهن ایران همواره جشن های مختلف و متعدد ملی نه آیینی تدارک دیده شده بود که مردمان در جوار یکدیگر شادمانی نمایند که نتیجه آن وفاق و همدلی ملی می باشد و ترک جشن های ملی از موجبات امکان وقوع ایزوله سازی اقشار جامعه از یکدیگر و حدوث امکان برادرکشی های تلخ و غریبانه در نا آرامی های اجتماعی و همچنین در وضعیت متهم بازداشتی که توسط برادران هموطن خودش غریب شناخته می شود به تکرر و تکرار می باشد.

🔸پس به درستی باید جشن های ملی انبوه مطالبه و پیاده سازی شوند و فرزندان جدا سازی شده به درون بطن جامعه جهت جوشش جامعه پذیری به هرگونه شیوه های ممکن فراخوانده و آورده شوند که همدلی و وفاق ملی انجام پذیرد.

▪️وضعیت متهم مقتول بر دوگونه به نظر می رسد که یا ناشی از غلیان هیجانات مامورین در واکنش نامناسب و غیر حرفه ای به رفتارهای هیجانی بازداشتی ترسیده می باشد و یا ناشی از کوشش جهت کسب رضایت مافوق که امر برخورد با بازداشتی را صادر نموده و مامورین برای خوشایند ایشان به اصطلاح در عوض کلاه اما سر آورده اند که در هر دو شکل ناشی از حس بیگانه انگاری بازداشتی توسط هموطنان دیگر در قامت مامور بوده و درنتیجه تشکیل کلونی قربانیان دوسویه جنایت می باشد.

🔸رسانه های همگانی هرگز نباید بنا بر توجیهات رعایت امنیت روانی جامعه درخصوص روشنگری لازم برای خون انسان ریخته شده کوتاهی نمایند وگرنه مکتوم نمودن امر منجر به تکرار فاجعه خواهد شد و به درستی در مقابل مرگ یک انسان نمی توان موازنه آسایش و خموشی خاطر ملت آن انسان را معامله نمود.

▪️هرگونه حکمرانی در برابر تمدن کهن ملت ایران و بستر فرهنگ و سنن و ادیان که بر آن قرار گرفته و همچنین در عهدی که ملت ایران در دوره های گوناگون متفاوت حکمرانی با ملل متمدن جهانی از طریق پیوستن به کنوانسیون های بین المللی ایجاد نموده و تعهدات زیست جهانی را پذیرا شده است پس مکلف به پاسخگویی و رفع علل وقوع مرگ شهروندی که تنها کد کیهانی موجود همتا خودش در آفرینش بوده است از طریق رفع کلیه عوامل وقوع جنایت می باشد.

🔸در پایان شایسته است که تاکید موکد شود در سوگ غمگداز وضعیت غریب مرگ انسانی تنها که حتی از حقوق اسیر جنگی هم در وطن خودش محروم شده است هرگز قلم رثا نخواهد بود و شرح پریشانی به بانگ حزین موسیقا کهن این مرز و بوم که در اعدام واژگان متولد شده است باید سپرده شود.
------------------------
*وکیل دادگستری


#ایران_فردا
#پیام_درفشان
#مطالبه‌ی_رعایت_حقوق_متهمین


https://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴به مناست فرارسیدن چهل و پنجمین سالگرد درگذشت آیت الله طالقانی
برگزار می شود:
@iranfardamag

❇️«نسبت نسل جوان با طالقانی»

🔸مکان: کانون توحید
🔹زمان: پنج شنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۱۶

🔺سخنرانان:
عباس کاظمی
محسن حسام مظاهری

🔻با حضور: بهمن رضاخانی
و میزبانی: دکتر محمد مهدی جعفری


#سالگرد
#طالقانی_و_زمانه_ما
#چهل_و_پنجمین_سالگرد
#مجتمع_فرهنگی_ایت_الله_طالقانی


Twitter: @taleghanizamane
telegram: @taleghani_zamaneh
Instagram: @taleghani_zamaneh

https://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴ارزیابی عملکرد پزشکیان تاکنون و برآوردی ازآینده دولت او

🔷سعید فرمد

@iranfardamag

▪️الف-دردوره تبلیغات وبعد ازپیروزی درآن، آقای پزشکیان بارها برسند چشم انداز،سیاستهای کلی نظام وبرنامه هفتم توسعه بعنوان برنامه های خود درسمت ریاست جمهوری تاکید کرده است.واضح است که این اسناد گذشته ازاینکه ارزیابی مثبت یا منفی درباره آنها داشته باشیم درحد کلیات بوده وباید درقالب برنامه های اجرایی مشخص باجزییات ارايه شوند تا بتوان ارزیابی روشنی ازآنها داشت وچون ازیک طرف آقای پزشکیان اگرچه دردایره اصلاح طلبان معتدل تعریف می شود ولی شخصی منفرد بوده ودراحزاب اصلاح طلب عضونبوده است ازطرف دیگر بعلت سانحه هلکوپتر برای رییس جمهورسابق ،انتخابات بصورت ناگهانی ودرزمان محدود وفشرده برگزارشد وفرصتی که درانتخابات عادی برای کاندیداها جهت تدوین برنامه ها وگزینش نیروهای همراه وجوددارد دراین انتخابات وجودنداشت طبیعتا ایشان برنامه های ریز واجرایی ارايه نکرد.تا مشخص شدن خط مشی دولت دروجوه مختلف سیاسی ،اقتصادی،فرهنگی واجتماعی قاعدتا باید چندماهی صبرکرد.

اما تاهمین جا می توان چند مورد را درباره عملکرد آقای پزشکیان موردتوجه قرارداد:

۱-ایشان کابینه خود را کابینه وفاق ملی خوانده است اما واقعیت این است که افرادمعرفی شده درراستای وفاق با اصولگرایان معتدل بوده وارکان عملگرا ومصلحت اندیش نظام هم باآن همراهی کرده اند اگرچه اقلیتی تندرو وافراطی ازاول با آن سرناسازگاری ومخالفت داشته اند.ولی طبیعتا درکابینه معرفی شده نشانی ازوفاق ودلجویی از ۶۰ درصد که دردوراول و۵۰ درصد که دردوردوم درانتخابات شرکت نکردند دیده نمی شود والبته توقعی هم نبوده وامکانی هم برای رییس جمهور وجودنداشت که فرضا ازدگراندیشان ونیروهای خارج ازحاکمیت برای کابینه هم معرفی کند.اما بهرحال درتوصیف کابینه بنام کابینه وفاق ملی جای ایراد وسوال وجوددارد.

۲-پزشکیان با خط مشی عملگرایانه معتقد به اجتناب ازتنش وبرخورد بامقام رهبری وزیرمجموعه های او ومجلس وقوه قضاییه ودیگرنهادهای قدرت است وسعی درحل اختلافات با رایزنی وجلب توافق آنهارا دارد.وتاکنون هم تاحدزیادی دراین هدف موفق بوده ولی باتوجه به تجربه دولت خاتمی ومجلس ششم وهمینطور دولت روحانی ،بنظرنمی رسد این ماه عسل تا مدت زیادی ادامه داشته باشد.اگرچه تحلیل گرانی چون عباس عبدی معتقدند این بار سیاست هسته سخت قدرت یا نهادهای غیرانتخابی تغییرکرده وآنها هم به اهمیت وفاق وهمراهی با اصلاح طلبان وشکست سیاست خالص سازی که ازسال ۹۸ شروع شده بود واقف شده اند وخلاصه کشتیبان راسیاستی دگر آمده است ولی باتوجه به تجربیات قبلی نمی توان خیلی خوش بین بود واحتمال اینکه این ماه عسل بین دوجناح دوام داشته باشد ضعیف بنظر می رسد.اما بعنوان افراد دلسوز ودغدغه مند کشورمان باید ازهرامکان تغییروبهبود که باکمترین هزینه عملی شود استقبال کنیم هرچند احتمال آن را ناچیز بدانیم.

۳-اگرچه درحد شعار وکلیات، پزشکیان تاکید زیادی برحل مشکلات اقتصادی وبهبود سفره مردم وکاهش تورم وافزایش سرمایه گذاری واشتغال کرده وبهبود اقتصادی را مهمترین هدف خوددانسته است اما درکابینه معرفی شده اولا هماهنگی بین نظرات وزرا ومقامات اقتصادی مانند وزیراقتصاد دارایی آقای همتی ووزیررفاه وتعاون آقای میدری که ازدونحله متفاوت اقتصادی می آیند محل تردید است یعنی وزیراقتصاد طرفدار سیاست تعدیل وآزاد سازی اقتصادی ست ووزیر رفاه اززمره نهاد گرایان محسوب شده ونقش بیشتری برای دولت درعرصه اقتصاد قايل است. ثانیا مشخص نیست فرمانده ولیدر اقتصادی دولت چه کسی ست؟آیا اقای همتی ست یا آقای طیب نیا که اوایل ازاوبه عنوان فرمانده اقتصادی نام برده می شد وحتی شایعه معاون اولی او هم بگوش می رسید ولی درنهایت تنها سمت مشاوررییس جمهور به اوداده شد که به احتمال قریب به یقین دراین سمت نمی تواند نقش رهبری اقتصادی کابینه را بازی کند.وچون از خود پزشکیان هم حتی درحد کسیکه چنددوره نماینده مجلس ویک دوره وزیربوده متاسفانه نشانی ازتسلط برمشکلات اقتصادی وراهکارهای آن دیده نشده لذا بنظر می آید مانند دولت روحانی دراین زمینه یعنی هماهنگی مقامات مختلف اقتصادی دولت مشکل وجودداشته باشد.وحداکثردکترعارف که تخصص اقتصادی هم ندارد سعی درهماهنگ کردن سیاستهای اقتصادی بنماید.....


🔻متن کامل :
https://cutt.ly/VeRuKes0


#ایران_فردا
#سعید_فرمد
#ارزیابی_گذرا_از_عملکرد_دولت_پزشکیان

https://www.tg-me.com/iranfardamag
▪️ به نام خدا

@iranfardamag

▪️جناب آقای دکتر حبیب‌الله پیمان، سرکار خانم مینو مرتاضی ؛
خاندان معزز پیمان و مرتاضی


▪️دوستان عزيز و گرانقدرمان آقای دكترحبيب‌الله پيمان و سرکار خانم مرتاضی در اندوه خاموشی برادر و همراه بزرگوارشان جناب آقاي محمود پيمان كه عضو نهضت خداپرستان سوسياليست و مبارزان ديرپاي نهضت مقاومت ملي نیز بودند، سوگوارند .

▪️با تاسف بسیار مصيبت وارده را به ايشان و خاندان سرافراز پيمان تسليت مي گوييم . براي آن عزيز سفر كرده آرامش روح و براي بازماندگان صبر و سلامتي از درگاه احديت آرزومي كنيم.


▪️ایران فردا

#تسلیت
#ایران_فردا
#محمود_پیمان
#حبیب‌الله_پیمان

https://www.tg-me.com/iranfardamag
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
▪️بیانیه‌ی تسلیت بیش از ۷۴۰ فعال سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی به مناسبت درگذشت برادر دکتر حبیب‌الله پیمان


▪️به‌نام هستی‌بخش


@iranfardamag

▪️دوستان عزيز و گرانقدرمان آقای دكتر حبيب‌الله پيمان و خانم مينو مرتاضی در اندوه خاموشی برادر و همراه بزرگوارشان جناب اقاي محمود پيمان عضو نهضت خداپرستان سوسياليست و از مبارزان ديرپاي نهضت مقاومت ملّي، سوگوارند.

▪️با تاسف بسیار مصيبت وارده را به ايشان و خاندان سرافراز پيمان تسليت مي‌گوييم. براي آن عزيز سفر كرده آرامش روح و براي بازماندگان صبر و سلامتي از درگاه احديت آرزو مي‌كنيم.

▪️مجلس یاد بود: روز شنبه ۳۱ شهریور از ساعت ۱۶ - ۱۸ در کانون توحید خیابان پرچم.


▪️اسامی:

‌ هاشم آقاجری, مسعود آقايى, رضا آقاخانی, خسرو آذربایجانی, پرویز آذربایجانی , ابوطالب آدینه‌وند, زهره آقاجری, زهرا آقاخانی, فاطمه آذری‌قمی, بیژن آرقند, محسن آرمین, باقر آقاپور, حسین آقامحمدی‌رهنانی, احمد آقایی, بهنام ‌آقایی , امیراصلان آقایی, حمید آصفی, محمدرضا آهنی, محسن‌ آویژگان, غلام‌حیدر ابراهیمبای‌سلامی, زهرا ابراهيمى, حمیده ابراهیمی, حسنعلی ابوطالبی, حمید احراری, سیداحمدرضا احمدپور, محسن احمدوند, زهرا احمدى‌پور, وحید احمدی, زینب احمدی, رضا احمدی , شهروز احمدی, خداداد احمدی, امین احمدی, حسن احمدی, وحید احمدی, رضا احمدی, سیدمهدی احمدی, سیدغفور احمدی ونهری, مریم ارباب‌زاده, مائده ارباب‌زاده, مهران ارژنگ, احمدرضا اسدی, صفر اسلامى, محرم اسلامی, حمیدامین اسماعیلی, حاجی اسماعیلی, احمدرضا اشتری, موژان اشرفی, اشکان اشعریون, حسن اشفاق, حسن آصالح, ابراهیم اصغری, امیر اصلان‌آقایی, محبوبه اعرج‌شیروانی, مرتضی افشار , فرزانه افشاری , فهیمه افشاری, محمود آقامحمدی, عبدالرحیم آقامحمدی, محمود آقائی, مهدی اقبال, عباس اقبال, جلال اقتداری, سید اکبر هاشمی‌فشارکی, علیرضا اکبرزادگان, اعظم اکبرزاده, حیدر اکبری, کاظم اکرمی, پروانه آل‌بویه, سیدعبدالمجید الهامی, مرتضی الویری, جواد امام, امیرحسین امامی, مصطفی امامی, شهربانو امانى, حبیب‌الله امیری, مرتضی امیری‌جرقویه, محسن امین‌زاده, کاک‌حسن امینی, رضا امینی, محمد انصاری, عبدالله انصاری, مریم انوری, عبدالحسین ایرانی , مرضیه ایزدی, مصطفی ایزدی, مژگان اینانلو, مرتضی باباصفری, هاشم باروتی , مسعود باریکانی, ابوالفضل بازرگان, عبدالعلی بازرگان, بهمن بازرگانی, هاله باستانی, محسن باستانی, عباس باقرصاد, مجتبی باقری, محمود باقری, زهره باقری, رضا بخشی, اکبر بدیع‌زادگان, احمد بدیعی, منصور بذرپور, سهیلا بردی, اشرف بروجردى, سعید بزرگی, ناهید بلالی, صادق بندی‌زاده, محمدحسین بنی‌اسدی, مریم بهادری, عماد بهاور, جلال بهرامی, مریم بهروز, امید بهروزی, حمید بهشتی, صدرالدین بهشتی‌نژاد, رحمان بهمنش, مهتاب بهنودی , محسن بوستانی, بهنام بیات, صفا بیطرف, مهدی پاک‌نژاد, مسعود پدرام, اصغر پدریان, مرتضی پدریان‌جونی, عباس ‌پشمی, سعید پلاسعیدی, وحید پوراسماعیلی, عباس پوراظهری, عباس پورحسینی, حسن پويا, محمود پویانفر, حسین پیروان, مهدی پیوندزنی, وفا تابش, محمدرضا تاجمیریاحی, مهسا تاجیک, امیر تاکی, رضا تحویل‌داری, سونیا ترکمن, عزت‌اله تقواييان, علی تک‌فلّاح, سیدمحمدباقر تلغری‌زاده, مصطفی تنها, رضا تهرانی, مرادعلی توانا, محمد توسلی , ناهید توسلی , جلال توسلی, عباس ‌توکل, محمد توکل, مرتضی توکل, خالد توکلی, مجید تولایی, محمد تیموری, رضا تیموری, درخشنده تیموریان, حسین ثاقب, روزبه جامه‌شورانی, علی‌اصغر جعفری, هاشم جعفری, آمنه جعفری, سیدکمال جلال‌الدینی, جلال جلالی‌زاده , بهروز جلوانی, محمد جمادی, محمد جمادی‌ثابت‌قدم, فرشته جمشیدی, امیرحسین جهانی, هاشم جواهری, امین چالاکی , محمد چهره, حسینعلی چهره‌ساز, باقر حاج‌آقاپور, نیره حاج‌عبدالوهاب, رضا حاجی, یونس حاجی‌زاده, علی‌محمد حاظری, محمود حائری, محترم حبیبی, سعید حجّاریان, سیدابراهیم حجازی, حیدرعلی حجتی, مهرداد حجّتی, چایچیان, حسین حدادنژاد, علی حدیثی, علی حسامی, مرتضی حسن‌زاده, فاطمه حسنلو, محمدعلی حسن‌نژاد, فائزه حسنى , فاطمه حسنى, سیدمسعود حسینی, سیدمحمود حسینی, خلیل حسینی‌عطار, داوود حشمتی, بهزاد حق‌پناه, علیرضا حق‌شناس, جمشید حقگو, وحید حقیقی, نادعلی حقیقی‌زاده, علی حکمت, ابوالفضل حکیمی, عبدالکریم حکیمی, مجید حکیمی, محمدرضا حمسی, مصطفی حمصیان, رضا حمصیان, فتح‌الله‌ حنیف‌زاده, زهرا حیدرزاده, احمد خاتون‌آبادی, رحمت‌الله خالقی, ولی‌الله خانبابایی, هادی خانیکی, تیمور خدابخشی, حسین خدایاری, علی‌اصغر خدایاری, امیر خرم, مصطفی خسروشاهی, منصوره خسروشاهی....


▪️متن و اسامی کامل:

https://cutt.ly/aeTuVDPf

#تسلیت
#ایران_فردا
#محمود_پیمان
#حبیب‌الله_پیمان

https://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴جنبش مهسا و کنشگری مسئولانه

💠فیروزه صابر

@iranfardamag

🔸دو سال از خاموشی دختری که نام اش و وجود پرنشاط اش بوی و رنگ زندگی می‌داد ، گذشت . دو سالی که در خیل ایام اش از خاکستر این ظلم نابخشودنی ، شعله ها زبانه زد و نسلی بانگ حق خواهی های فرو خفته چندین ساله را با ندای « زن ، زندگی، آزادی» سر داد . این بار نیز حکومت باز هم نتوانست جز چهره خشونت آمیز خود نشانه ای نمایان کند و تیر ظالمانه خود را بر قلب پاک مهساهای دیگر نشانه رفت ‌و شعله های خشم ملت نیز با اعتراضات خشونت پرهیز برافروخته تر شد. این چنین شد که نام پاک مهسا به جنبش حق خواهی مردم الصاق شد.

▪️جدا از تحلیل چرایی و چگونگی و دستآوردها و ناکامی های این جنبش و جنبش های دیگر این سالیان ، در فرآیند هر جنبش و در پس نا آرامی ها و همدلی ها و همبستگی ها برای اهداف آن، به میزان توفیق در جذب پیروان ‌و جلب حمایت های مردمی ، نهادمندی نیز رخ می دهد......


🔻متن کامل:

https://cutt.ly/peTeVUjw

#ایران_فردا
#فیروزه_صابر
#دومین_سالگرد
#زن_زندگی_آزادی #مهسا_امینی

https://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴سه دستاورد خودویژه‌ی جنبش زن، زندگی، آزادی
▪️بازنشر از ایران فردابه مناسبت دومین سالگرد

💠حسین مصباحیان
@iranfardamag

🔸 جنبش زن، زندگی، آزادی را باید جنبشی در استمرار مبارزات آزادیخواهانه ملت ایران از مشروطه به‌این سو قلمداد کرد و آن را جنبشی اخلاقی و تاریخی برای به رسمیت شناسی راستین و نفی تحقیرها و طردها دانست. اصطلاح جنبش برای توصیف رخداد مذکور از این جهت به کار گرفته‌ شده است تا فصل تمایز آن هم با شورش، طغيان یا اغتشاش (Revolt or Rebellion) و هم با انقلاب روشن گردد.در حالی که شورش حرکتی واكنشي و مقطعی، غالباً بدون آرمان و اغلب توأم با خشونت است که می‌تواند در مدت كوتاهي سركوب شود و فرو نشينند و در حالی که انقلاب تلاشی جمعی و موفق برای برافکندن نظامی سیاسی و درافکندن نظم سیاسی جدید است، جنبش حركتي است دراز مدت که معمولاً با کوشش‌های فكري /فرهنگي شروع می‌شود و در پی گسترش و تعمیق اندیشه‌های جديد و نگاهی متفاوت به عالم و آدم است.

🔹 جنبش می‌تواند سویه سیاسی پیدا کند و به انقلاب منجر شود یا نشود. یا حتی جنبشی می‌تواند به انقلاب منجر شود بی‌آنکه بتواند آرمان‌های خود را تحقق بخشد. انقلاب مشروطه به‌طور مثال نتوانست آرمانهای جنبش مشروطه را تحقق بخشد و یک کلمه‌ای که کسانی مانند "مستشارالدوله تبریزی" به دنبال آن بودند نتوانست در خاک واقعیت غرس شود. همچنان که در ادامه، انقلاب ۵۷ نتوانست آرمانهای جنبش آزادی خواهی و جمهوری خواهی را تحقق بخشد. این هر دو انقلاب گرچه به‌صورت سیاسی پیروز شدند، ولی جنبشی که پشت سر هر دوی آن‌ها بود شکست خورد و همین امر است که می‌تواند این شعار را توضیح ‌دهد که انقلاب مرد، زنده باد انقلاب. آنچه اما جنبش زن، زندگی، آزادی را از سایر جنبش‌های مدرن ایران متمایز می‌سازد این است که ایستگاههای جدیدی ایجاد کرده است. ایستگاههایی که محل آزمون آزادیخواهی است! این ایستگاهها که بیانگر دستاوردهای ناپیدا یا کمتر دیده شده جنبش هستند را می‌توان از طریق سه مفهوم «به رسمیت شناسی»، «بدنمندی» و «قدرت‌های خرد» توضیح داد.

🔸 یکی از مفاهیمی که به عصر ما و جنبش کنونی ما پیوند یافته است، مفهوم «به رسمیت شناخته شدن» است. نقیض این مفهوم را می‌توان در مفهوم غرشماری یا شمرده نشدن جستجو کرد. طرح فلسفی بحث به رسمیت شناخته شدن (recognition) در تاریخ فلسفه از فیشته شروع می‌شود، در نوشته‌های الهیاتی ینا، پدیدارشناسی روح و فلسفه حق هگل پی گرفته می‌شود و در فلسفه قرن بیست تبدیل به یکی از کانونی‌ترین مفاهیمی می‌شود که طیف وسیعی از فیلسوفان تأثیرگذار این قرن- کسانی مانند چارلز تیلور، پل ریکور، یورگن هابرماس و به‌ویژه اکسل هونت را درگیر خود می‌سازد.

🔹 پرداختن به کلیات این نظریه هم از حوصله و هم حتی دستور کار این نشست خارج است. فقط به اشاره بگویم که هگل جوان در دست‌نوشته‌های ینا، به این باور رسیده بود که نزاع در میان سوژه‌ها برای به رسمیت شناخته شدن متقابل هویتشان، فشار اجتماعی- درونی را برای تأسیس نهادهایی که پشتوانه‌ی آزادی هستند را به وجود می‌آورد. به اعتقاد هگل هستی انسانی، به خاطر آزادی‌اش باید دارای حقوقی باشد. کسب این حقوق فقط در صورتی ممکن است که افراد به رسمیت شناخته شوند. از این‌رو، به رسمیت شناسی، بنیاد حق است. برای هگل، مناقشه بر سر عزت و افتخار بایستی خود را به نحوی از به رسمیت شناخته شدن که والاتر و اخلاقی‌تر است برساند. همان‌گونه که گادامر در کتاب حقیقت و روش خود بیان می‌کند، فرآیند دیالکتیکی پدیدارشناسی روح توسط هیچ مسئله‌ای به اهمیت به رسمیت شناخته شدن تعین نیافته است. خودآگاهی برای هگل تنها از طریق به رسمیت شناخته شدن توسط دیگری به وقوع می‌پیوندد. هگل در پدیدارشناسی روح، –به‌ویژه در قسمت A فصل چهارم- "استقلال و عدم استقلال خودآگاهی؛ ربوبیت و بندگی " بی‌آنکه نامی از به رسمیت شناخته شدن ببرد، بررسی پیچیده و فشرده‌ای از این مفهوم به دست می‌دهد.

🔸 هدفِ جدال برای به رسمیت شناخته شدن نه حفظ اتم‌وار خود بلکه استقرار مناسباتی میان سوژه‌های اجتماعی بر مبنای قبول و به رسمیت شناختن یکدیگر است. هدف، خودبسندگی یا خودمختار سوژه‌های انسانی است. فقط این نوع خودبسندگی است که می‌تواند فرد را از چهارچوب جهان خودخواهی خارج سازد و امکان ایجاد ارتباط او با دیگران را فراهم آورد. مناسبات ارتباطی، از این‌رو، بیشتر از طریق تعارض امکان پذیر است. برای اینکه به رسمیت شناخته شوید باید مبارزه کنید.....


متن کامل:

https://cutt.ly/zwOqGDpt

#ایران_فردا
#حسین_مصباحیان
#دستاوردهای_جنبش_زن_زندگی_آزادی
http://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴دالان زنگزور ؛ بازنمایی نقاط ضعف سیاست خارجی ج.ا.ا

🔷روح الله سوری

@iranfardamag

🔸به نظر می رسد که داغ شدن موضوع زنگزور در سطح جامعه ایران تا حدود زیادی ناشی از دو مساله باشد در درجه اول باید به مبهم بودن چنین طرحی و چگونگی اجرای آن اشاره کرد. به عبارت بهتر هنوز مشخص نیست در این طرح دقیقا قرار است چه اتفاقی رخ دهد تا اینجای کار،صرفا کشور آذربایحان به منظور دسترسی به بخشی از خاک خود که در داخل مرزهای ارمنستان قرار دارد تصمیم دارد گذرگاهی را ایجاد کند که از خاک ارمنستان در مجاورت مرز ایران می گذرد که به نظر نمی رسد  این موضوع فعلا به معنای ایجاد تغییر در مرزهای ایران با ارمنستان باشد. مساله دوم نگاه منفی می باشد که در بخش عمده ای از جامعه ایران نسبت به سیاست های روسیه وجود دارد و در سال های اخیر نیز با توجه به عمیق تر شدن شکاف بی اعتمادی میان حاکمیت و مردم این حس بیشتر هم شده است. نگارنده در بسیاری از موارد منتقد سیاست های ایران در قبال روسیه می باشد و بر این باور است که روسیه در بسیاری از موارد نگاه از بالا به پایین به ایران دارد و سیاست روسیه در قبال ایران را در کلیت خود ممانعت از بهبود روابط ایران با آمریکا و متمایل شدن ایران به غرب می داند. اما به هر حال باید توجه داشت که تشدید تنش ها بین ایران و روسیه هم با توجه به دلایلی که بحث مفصل تری می طلبد می تواند مشکلاتی را نیز متوجه منافع ملی ایران کند. به همین خاطر آنچه غیرقابل تردید است این است که سیاست ایران در این رابطه باید سیاستی به دور از احساسات  و بویژه احساسات قومی باشد.

▪️مساله بعدی که قابل طرح است تاثیراتی است که ایجاد دالان زنگزور می تواند بر موقعیت ایران از لحاظ ارتباط و دسترسی به اروپا داشته باشد. مخالفان چنین طرحی مدعی هستند که با اجرایی شدن چنین طرحی راه دسترسی ایران به اروپا و شمال قفقاز از طریق ارمنستان بسته خواهد شد. برای پاسخ دقیق تر به این ادعا باید دید که راه ارتباطی ایران از طریق ارمنستان تا چه حدی از اهمیت برخوردار است بویژه در مقایسه با راه خزر و ترکیه.

🔸به نظر می رسد که اهمیت راه ارتباطی ایران به اروپا، روسیه و شمال قفقاز از طریق دریای خزر و یا ترکیه بیشتر از راه ارتباطی ارمنستان باشد. ضمن اینکه باید دید ایا دالان مذکور قطع کننده راه ایران به ارمنستان خواهد شد یا خیر این‌مساله مهمی است که به نظر می رسد مخالفان این طرح در داخل ایران آن را بصورت پیش فرض در ذهن خود جای داده اند. در مورد راه های ارتباطی ایران واقعیت این است که مسیرهایی مثل "کریدور میانی" که چین را از طریق آسیای میانه و آذربایجان به ترکیه و اروپا وصل می کند، یا "کریدور شرق به غرب" که متصل کننده چین  از طریق دبی و ریاض و حیفا به اروپا می باشد و همچنین پروژه "جاده توسعه " ترکیه که در صورت اجرایی شدن بندر فاو در عراق (و همچنین بنادر قطر و امارات) را به ترکیه و اروپا متصل خواهد کرد نقش بسیار بیشتری در دور زدن ایران و ایجاد انزوای مواصلاتی برای ایران خواهند داشت. حال اینکه چرا معمولا در چنین طرح هایی جایی برای ایران در نظر گرفته نمی شود علت های گوناگونی از عدم وجود زیرساخت های مناسب تا تحریم ها را می توان برای آن برشمرد.  اما اگر بخواهیم بصورت کلی تر و کلان تر صحبت کنیم باید گفت که به دلیل عدم توجه تصمیم گیرندگان در ایران به سیاست های چندوجهی عملا جعبه ابزار ایران در قبال دیگران خالی است و به همین خاطر  ایران معمولا در چنین برنامه هایی نقش آفرینی خاصی نمی تواند ایفا کند.

▪️در مورد موضوع دلان زنگزور هم این مساله کاملا قابل رویت است و آنچه ضروری است اطمینان حاصل نمودن ایران از مسدود نشدن راه ارتباطی خود با ارمنستان است هر چند که این مهم مستلزم داشتن اهرم های فشار، اقناع و تهدید بصورت همزمان می باشد که همانطور که گفته شد در حال حاضر ایران به دلیل ارتباط یک خطی با دیگران چنین اهرم هایی را در اختیار ندارد.

🔸منشاء ایجاد چنین مشکلات و چالش هایی برای ایران را باید عدم توانایی ایران در شکل دهی به روابط همزمان همکاری و رقابت با دیگر کشورها در نظر گرفت که نتیجه آن کاسته شدن از قدرت مانور و بازی ایران در معادلات منطقه می باشد. در واقع با در پیش گرفته شدن رویکردی که می توان از آن تحت عنوان رویکرد هجینگ یاد کرد ضمن گسترش زمینه های همکاری با دیگر کشورها باید همزمان اهرم ها و کارت های رقابتی مناسب در روابط با آنها را هم در اختیار گرفت تا بتوان از قدرت تاثیرگذاری مناسب برای تامین حداکثری منافع کشور برخوردار شد.


#ایران_فردا
#روح‌الله_سوری
#دالان_زنگزور_و_منافع‌ملی

https://cutt.ly/5eTP59dk
http://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴تقلا برایِ آزادسازیِ حقِِ انتخاب

🔷ابوطالب آدینه‌وند

@iranfardamag

🔸در طلوع جنبش ((زن، زندگی، آزادی)) سرعت تصاویر بر تفاسیر پیشی گرفتند. پرواز ابدی و غریبانه مهسا امینی باعث غلیانی جمعی در بین ایرانیان شد، این غلیان در سیر خود به خیزشی علیه انقیاد و اجبار تبدیل شد. تصاویر نشان از یک اعتراض عمومی داشت. در روایتِ جنبش مهسا معرکه ای برپا بود/هست. در فرم های گوناگون و با طرح ماهیت های متفاوت. از تفاسیر با مضامین بلند تاریخی و انسانی تا روایتهای با اغراض سیاسی و موج سورای جریانات برای رهبری طلبی در یک جنبش با ماهیتی، بی سر. در آن روایتهایی که طناب کشی سیاسی در آن برجسته بود آنچه در غیاب بود تقلای سوژه ایرانی در فرایند آزادسازی دوران معاصر بود.

🔹به باورم این جنبش ریشه در خواست تاریخی ایرانیان برای آزادی در دو سده اخیر دارد. جامعه ایران در پس از انقلاب مشروطه وارد فرایند آزادسازی شده است. این فرایند آزادسازی هم وجه ذهنی داشته و هم وجه عینی. میدانهای گوناگون در مسیر آزادسازی در نوردیده شده و نزاعهایی با نظام ارباب رعیتی در ساختی شبه فئودالی، ساخت ایلیاتی و مندرس قدرت و انقیاد ذهنی و فکری را در این میدانها رقم زده است و در پس از آن در هر مرحله تاریخی به درجاتی دست به انقیادزدایی از وضعیت اسیری خود زده است و طالب رهایی گشته است و در این راه پرمرارت، در این بستر قناس، پیشروی و انبساط اجتماعی داشته است و هر دفعه در پرتو آفرینش رخدادی سیاسی سریز نیروی اجتماعی به رویارویی با مازادِ قدرت متجلی در نیروی سرکوب و انقیاد رفته و با افشاءگری دست دولت را در استفاده از مازاد قدرت سیاسی -که بردگی آور است- را رو کرده است و به تعبیری از آلن بدیو وقفه در پیشروی مازادِ قدرت انداخته و برای آن اندازه تعیین کرده است. در این تقلا سوژه آزادشده هر دفعه تمکین را وا نهاده و حدی بر پیکر قدرت زده و خواست تنظیم رابطه جدید مبنی بر تغییر خواهی خود بر پیش روی نظم موجود نهاده است تا به قول آرنت بر اعصار تاریکی چیره شود. در این کشاکش نظم و تغییر نیز خواستِ تاسیسِ سازه ای نو و درخورِ سوژه نوخواسته مطالبه بوده و در ادواری به مانند صدر مشروطه، خواستِ تغییرِ نظم کهن و غیر دورانیِ، مولود نظم نوین با چیدمانی برخلاف نظم سانترالیزه سابق گشت. این دگرگشت محصول کنشِ سوژه هایی آزاد شده ی انتخاب گری بود که حقِ انتخابِ تاسیس تازه را رقم زدند و به نظم سیاسی تحمیل کردند. اما ما هنوز در وضع پایداری در حیات سیاسی از حیث نهادها و رویه های دموکراتیک قرار نداریم. می دانیم مساحی در زمین قناس چه دشواره های دارد به طوری که این قناسی بستر، بر راهبرد و گفتمانِ سازواره ای که باید تکوین یابد اثر جدی می گذارد. تکاپو برای تحقق این چیدمان دموکراتیک ادامه دارد و پویایی ها و جنبش های جمهوریخواهانه و دموکراسی خواهانه پس از انقلاب مشروطیت تا کنون نشان از پویاییِ ژرفِ نهادِ ناآرامِ جامعهِ ایرانی برای یافتن قرار، بر بستری با نظمی دموکراتیک است.

🔸دکتر سعید مدنی جامعه شناس و پژوهشگر برجسته حوزه گذار بر این باور است که جامعه ایران جامعه ای جنبشی است تو گویی که پایه تحلیلی در جامعه ایران را باید براین اساس چید و یا لااقل بپذیریم که جنبش ها نقطه اتصال نظم و تغییر در فرایندی رفت و برگشتی و انقباضی و انبساطی اند و هنوز به تعادلی که حکمرانی مطلوب خواست تاریخی ایرانیان فاصله داریم. و یا به تعبیری از آلن بدیو در کتاب "فرا سیاست" ما در (( عرصه رخدادپذیر))ی قرار داریم. در این عرصه رخدادخیز در واکنش به تحقیر مدام زنان بر سر مساله حجاب شرعی و اجباری مد نظر حکومت دینی - که ناشی از نگاهی توتالیتاریته به مذهب بود- جنبشی بر پا شد که اجبارگری حکومتی را به چالش کشید زیرا در تلقی عمومی انگاره اجبار هم با ایمان مذهبی که امری داوطلبانه است ناسازگار است و هم اجبار و انقیاد با کرامت ذاتی انسان و ارجمندی او در تضاد و مادر منکرات می باشد. این خیزش اجتماعی در وجه سلبی خود در پی تفریق اجبار از حیات اجتماعی خود بود. اتخاذ این رویه فی الواقع بخشی از کنترل گری اجتماعی بود که در پی برساخت جامعه منفعل و ترس خورده ای بود. اما جامعه ایرانی پس سالها تحقیر و البته مقاومت مدنی در برابر این اجبارگری، انتخاب در برابر انقیاد را فریاد زدند و در قامت کنش ورزان عرصه عمومی با توسعه سوژه گی، قلمرو خود را کوچه به کوچه و شهر به شهر در فرایندی تصاعدی گسترده نموده و در برابر این عنصر و شبح اعصار ظلمانی، ایستادگی نمودند و رخدادی شگرف را رقم زدند. .....


🔻متن کامل:
https://cutt.ly/qeT9k8oW


#ایران_فردا
#دومین_سالگشت
#ابوطالب_آدینه‌وند
#جنبش_مهسا #مهسا_امینی #زن_زندگی_آزادی

http://www.tg-me.com/iranfardamag
🔴صلح را از کودکی باید آموخت!
🔹به مناسبت ۲۱ سپتامبر " روز جهانی صلح"

🔶مریم اندیش

@iranfardamag

▪️مجمع عمومی سازمان ملل متحد درسال ۱۹۹۸، سال ۲۰۰۰ را سال "فرهنگ صلح" نام گذاری کرد و دهه ی ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۰ را "دهه ی فرهنگ صلح و نفی خشونت علیه کودکان و زنان" نامید.

🔻نام گذاری این سال از سوی سازمان ملل بیش از هر چیز به این سبب بود که هزاره ی سوم میلادی را با امید صلح اغاز کنیم.

▪️توجه به فرهنگ صلح به دلیل فرایندی بود که سازمان ملل پس ازجنگ جهانی دوم تا دهه ی ۹۰ میلادی طی کرد. صلح ازمحدوده ی "نه جنگ" خو درا رها کرد و موفق شد مفاهیم ارزشمندی را در گستره ی خود جای دهد:

🔻عدالت، آزادی، مردم محوری، حق محوری، رفع هرنوع تبعیض و...


▪️ازمفاهیمی است که در مورد صلح مورد توجه قرارگرفت. با شروع دهه جهانی فرهنگ صلح، ازسال ۱۳۷۸ موسسه پژوهشی کودکان دنیا دریک حرکت خودجوش مسئولیت معرفی این دهه را در ایران به عهده گرفت و موفق شد گروههای مختلفی را نسبت به این موضوع حساس کند.

🔻از آن زمان گروه ها، انجمن ها و نهادهای بسیاری به برنامه های فرهنگ صلح پرداخته اند و برنامه های ارزشمندی در این حوزه داشته اند ولی منابع فرهنگ صلح در ایران بسیار اندک است.

▪️متاسفانه تا زمانی که مبانی، اصول، نظریه و دیدگاه های فرهنگ صلح جمع آوری، مدون و به بحث گذاشته نشود، نمی توان انتظار داشت رخداد قابل توجهی به نفع فرهنگ صلح شکل بگیرد. شورای گسترش فرهنگ صلح که متشکل ازگروه های فعال کودکان و علاقه مندان به مسائل فرهنگ صلح است از سال ۱۳۸۱ در ایران فعالیت خود را آغاز کرد و در سال ۱۳۸۳ به مناسبت روز جهانی صلح جلسه ای درکمیسیون ملی یونسکو در تهران  برگزار کرد.

🔻دراین جلسه گروهی از دانشگاهیان، هنرمندان پژوهشگران، سیاستمداران، وکلا، معلمان و...دعوت شدند تاضرورت توجه به فرهنگ صلح  با آنان مطرح شود. در این جلسه عنوان شد که پرداختن به موضوع فرهنگ صلح  فقط درحیطه ی کودکان نیست بلکه گروه های مختلف جامعه باید برای توسعه و شناخت آن وارد میدان شوند و پژوهشگران این حوزه، پژوهش های خود را سامان بدهند، دانشگاهیان دانشجویان خود را برای کار بر روی این موضوع ترغیب کنند، فیلسوفان تئوری خود و یا دیگران را معرفی کنند و جامعه شناسان، روان شناسان، اقتصاد دانان و...هر کدام سهمی درتدوین و تولید مبانی فرهنگ صلح داشته باشند.

▪️موسسه پژوهشی کودکان دنیا سمینار و کارگاه آموزشی صلح برگزارکرد. برای اینکه به شکل عینی ضرورت پرداختن به مبانی فرهنگ صلح را در جامعه مطرح کند مصاحبه هایی با دست اندرکاران فرهنگ صلح انجام دادند، متخصصانی که درحوزه های مختلف گامهایی دراین حوزه برداشته اند. حاصل مصاحبه  سه جلد کتاب "صلح را باید ازکودکی آموخت" و کتاب "فرهنگ صلح و معماری ایران" و کتاب "جستارهای آموزشی در فرهنگ صلح" می باشد.

🔻جلد یک، گفت وگو با دو متخصص تعلیم و تربیت، استاد فرزانه زنده یاد خانم توران میرهادی و آقای ناصر یوسفی ست  که هر کدام حایگاه ویژه ای درتعلیم و تربیت کودکان ایران دارند.

▪️جلد دو، گفتگو با چهار بانوست که سرشت، نهاد و تمامی زندگی شان درجهت  اشاعه و تعمیق فرهنگ صلح است اما با تخصص ها و دیدگاه های مختلف:

- خانم نوش آفرین انصاری، استاد کتابداری و دبیرشورای کتاب کودک،
- دکترنسرین مصفا، حقوقدان و عضو هیئت علمی دانشگاه،
- منیرپوراصلانی(همایونی)،کارشناس اموراجتماعی و موسس کانون توسعه فرهنگی کودکان،
- و مریم احمدی شیرازی، مشاور و موسس موسسه مادران امروز.


▪️یکی ازبا ارزش ترین، کاربردی ترین و موثرترین فعالیتهای موسسه پژوهشی کودکان دنیا در این زمینه، تالیف و ترجمه کتاب ارزشهای زندگی با عناوین: صلح ، آزادی ، احترام ، فروتنی  برابری بردباری راستی  همکاری شادی مسئولیت است، با اعتقاد بر این اصل که صلح آموختنی است و بهتر است آن را از کودکی آموخت، صلح را باید تمرین و تجربه کرد  وسپس آن را توسعه داد.

🔻صلح یکی از اصول و ارزش های  زندگی است، صلح لحظه های صادقانه وصمیمی هر انسانی است که می تواند در زندگی شخصی خود ودر زندگی اجتماعی آن را تجربه کند.

▪️رعایت حقوق دیگران، احترام گذاشتن به تفاوتها، پذیرش تفاوتها و پیداکردن راه حل های مناسب برای همه ی اختلافها ازجمله مواردی است که می توان ان را تجربه کرد.

🔻این فعالیتها در میانه ی آخرین سال از دهه ی صلح ۲۰۰۱-۲۰۱۰ اتفاق افتاد. دست یابی به صلح، ساز وکاری می خواهد که باید همواره به آن بیندیشیم......


🔹متن کامل:


https://cutt.ly/LeT9r9xz

#ایران_فردا
#مریم_اندیش
#روز_جهانی_صلح

http://www.tg-me.com/iranfardamag
2024/09/20 18:18:54
Back to Top
HTML Embed Code: