📊آمار

مقایسه تعداد دانشجویان کشور به تفکیک مقطع تحصیلی از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸

🔸️بر اساس آمار منتشر شده از سوی موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تعداد دانشجویان کشور از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸ کاهش معناداری را نشان می دهد. در سال ۱۳۹۳ دانشگاه های کشور با بیش از چهار میلیون ۸۰۰ هزار دانشجو، بیشترین دانشجوی تاریخ آموزش عالی ایران را تجربه کرده اند.

🔸️در دهه گذشته فرایند کاهش دانشجو به ترتیب مربوط به مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد بوده است. تعداد دانشجویان دانشگاه های کشور در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال ۱۳۹۳ به ترتیب در مقاطع کاردانی ۶۰ درصد، کارشناسی ۳۰ درصد و کارشناسی ارشد ۲۹ درصد کاهش داشته است.

🔸️در دوره مذکور تعداد دانشجویان دکتری حرفه ای و دکتری تخصصی همواره افزایش داشته است به طوری که در سال ۱۳۹۸ در مقایسه با سال ۱۳۹۰، تعداد دانشجویان دکتری تخصصی بیش از ۳ برابر و دانشجویان دکتری حرفه ای نزدیک به دو برابر افزایش یافته اند.

🔸️اطلاعات ببشتر در تصویر☝️☝️

#آمار #آموزش_عالی #دانشجو #دانشگاه

@iranhighereducation
ابطال مجوز نقل و انتقال فرزندان اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها

🔸️هیات عمومی دیوان عدالت اداری دستورالعمل وزرای علوم، بهداشت و رییس دانشگاه آزاد اسلامی را مبنی بر نقل و انتقال و تغییر رشته فرزندان اعضای هیأت علمی به محل خدمت عضو هیات علمی را باطل کرد.

🔸️طبق بند ۲ دستورالعمل اجرایی مصوبه جلسه ۷۳۵ مورخ ۹۲/۴/۲۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص تسهیلات فرزندان اعضای هیات علمی به شماره ۶۹۳۱۲ مورخ ۹۲/۵/۱۴، پذیرفته شدگان آزمون سراسری می‌توانند از دانشگاه مبدا به یکی از دانشگاه‌های واقع در شهر محل خدمت و ترجیحا دانشگاه محل خدمت عضو هیات علمی و یا در صورت نبودن آن رشته در آن شهر، به دانشگاه نزدیک‌ترین شهر به محل خدمت عضو هیات علمی با تعیین سازمان سنجش آموزش کشور در همان مقطع و گروه آزمایشی و دارا بودن حد نصاب مطابق با ضوابط، انتقال یا تغییر رشته بدهند.

🔸️هیات عمومی دیوان عدالت اداری پس از بررسی، موضوع را تبعیض ناروا در حق مشمولان و مغایر با بند ۹ اصل سوم و اصل ۱۹ قانون اساسی دانست و جواز انتقال و تغییر رشته فرزندان اعضای هیات علمی را خارج از حدود اختیار وضع کننده، تشخیص و دستورالعمل مذکور را ابطال کرد.

منبع خبر: خبرگزاری مهر

#انتقال_فرزندان_هیات_علمی

@iranhighereducation
📊آمار

آمار مقایسه ای داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰

🔸️تعداد داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد در ده سال گذشته، نشانگر کاهش علاقه به ادامه تحصیل در مقطع ارشد است.

🔸️بیشترین تعداد شرکت کنندگان، مربوط به سال ۱۳۹۳ با بیش از یک میلیون داوطلب است.

🔸️کمترین تعداد داوطلب آزمون کارشناسی ارشد در یک دهه گذشته، مربوط به سال ۱۴۰۰ است. تعداد داوطلبان امسال، ۶۰ هزار نفر کمتر از سال ۱۳۹۹ است.

🔸️در سال ۱۴۰۰، بیش از ۶۳۰ هزار داوطلب برای پذیرش در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی دولتی، غیرانتفاعی و آزاد اسلامی با یکدیگر رقابت می کنند.

🗓تاریخ برگزاری آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ در روزهای پنجشنبه ۶، جمعه ۷ و شنبه ۸ مرداد ماه است.

#کنکور #ارشد

@iranhighereducation
اعلام نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۰ در هفته آینده


🔸️سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: نتایج اولیه آزمون سراسری ۱۴۰۰ تا دوشنبه آینده اعلام خواهد شد.

🔸خانم زرین آمیزی افزود: بعد از اعلام نتایج اولیه، دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های پذیرش با آزمون و با سوابق تحصیلی (بدون‌ آزمون) منتشر خواهد شد و داوطلبان می‌توانند نسبت به انتخاب رشته خود اقدام کنند.

🔸وی خاطر نشان کرد: پس از اعلام نتایج، سامانه انتخاب رشته مجازی در سایت سازمان سنجش فعال خواهد شد و داوطلبان می‌توانند برای انتخاب رشته خود از این سامانه بهره‌مند شوند.

#کنکور_سراسری #نتایج #بدون_کنکور

@iranhighereducation
ابلاغ مصوبه جدید کنکور توسط رییس جمهور

🔸️سیاست ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش داوطلبان ورود به آموزش عالی توسط رییس جمهور ابلاغ شد.

🔸️مصوبه جدید کنکور که در تاریخ ۱۵ تیر ماه ۱۴۰۰ در جلسه ۸۴۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، بر اساس سیاستهای کلی علم و فناوری، سند آمایش آموزش عالی و نقشه جامع علمی کشور در خصوص نحوه سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان تحصیلات متوسطه) تدوین و تصویب شده است.

🔸️لینک مشاهده مصوبه👇

https://sccr.ir/news/17843/1/

#کنکور #سنجش_پذیرش #آمایش

@iranhighereducation
آغاز انتخاب رشته کنکور سراسری از امروز

🔸️طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، انتخاب رشته کنکور سراسری برای تمامی داوطلبان رشته های علوم ریاضی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبانهای خارجه از امروز (پنج شنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۰) آغاز می‌شود و همه داوطلبانی که متقاضی ورود به دانشگاه هستند، می‌توانند نسبت به انتخاب رشته در سایت سازمان سنجش به نشانی اینترنتی sanjesh.org اقدام نمایند.

🔸️داوطلبان می توانند حداکثر ۱۵۰ رشته را از بین رشته های با آزمون و یا با سوابق تحصیلی (بدون کنکور)، انتخاب نمایند.

🔸️مهلت انتخاب رشته تا پایان روز پنجشنبه ۱۸ مرداد ماه خواهد بود.

#کنکور_سراسری #انتخاب_رشته #بدون_کنکور

@iranhighereducation
📊آمار

مقایسه تعداد داوطلبان و ظرفیت پذیرش رشته های با آزمون کنکور سراسری سال ۱۴۰۰

🔸️در کنکور سراسری سال ۱۴۰۰ بیش از یک میلیون و ۱۸۰ هزار داوطلب با یکدیگر به رقابت کردند.

🔸️بیشترین داوطلبان در گروه علوم تجربی با بیش از ۴۸۰ هزار نفر و کمترین داوطلبان در گروه های هنر (حدود ۱۰۰ هزار نفر) و ریاضی و فنی (۱۲۶ هزار نفر) حضور داشتند.

🔸️ظرفیت پذیریش رشته های با آزمون کنکور سراسری ۱۴۰۰، بیش از ۲۰۵ هزار دانشجو است. به عبارتی کمتر از ۱۸ درصد داوطلبان کنکور، شانس قبولی در رشته های با آزمون را دارند.

🔸️شانس پذیرش داوطلبان در رشته های با آزمون در گروه های آزمایشی مختلف به ترتیب عبارتند از: علوم ریاضی و فنی (۴۵ درصد)، هنر (۱۵ درصد)، علوم انسانی (۱۵ درصد)، زبانهای خارجی (۱۳ درصد) و علوم تجربی (۱۲ درصد).

🔸️بیشترین ظرفیت پذیرش رشته های با آزمون کنکور ۱۴۰۰ مربوط به دانشگاه های دولتی با بیش از ۱۰۸ هزار دانشجو است. دانشگاه آزاد نیز در رشته های گروه پزشکی، بیش از ۱۶۰۰ دانشجو می پذیرد.

🔸️اطلاعات بیشتر در تصویر☝️☝️☝️

#کنکور_سراسری #ظرفیت

@iranhighereducation
واکسیناسیون دانشجویان؛ تزریق ۲ دوز شرط برگزاری کلاسهای دانشگاه

🔸دکتر خاکی صدیق (معاون آموزشی وزارت علوم) گفت: دانشجویان برای آموزش حضوری سال تحصیلی آینده باید هر دو دوز واکسن را تزریق کرده باشند تا ایمنی ایجاد شود.
.
🔸وی افزود: واکسیناسیون دانشجویان طبق قراری که با وزارت بهداشت گذاشته شده از شهریورماه آغاز می‌شود.

🔸مطابق برنامه و جدول اعلام شده، ۵۰۰ هزار نفر از دانشجویان در شهریورماه واکسینه می‌شوند و در ماه‌های مهر، آبان و آذر، هر ماه یک میلیون نفر از دانشجویان واکسینه خواهند شد.

🔸️در صورت اجرای این برنامه تا آخر آذر همه دانشجویان واکسینه خواهند شد.

🔸اینکه ما بتوانیم بخشی از آموزش‌مان را در مهر ماه به صورت حضوری از سر بگیریم، مشروط به واکسیناسیون دانشجویان است.

🔸فهرست اسامی استادان و کارکنان دانشگاه‌ها برای واکسیناسیون به وزارت بهداشت ارسال شده و لیست دانشجویان نیز در حال ارسال است.

منبع خبر: خبرگزاری دانشجو

#واکسیناسیون #بازگشایی #دانشجو

@iranhighereducation
📊آمار

مقایسه ظرفیت پذیرش دانشگاه های کشور در کنکور سراسری سال ۱۴۰۰

🔸️دانشگاه های دولتی و غیردولتی ایران در سال ۱۴۰۰ بیش از ۹۹۱ هزار دانشجو می پذیرند.

🔸️ظرفیت دوره های با آزمون بیش از ۲۰۵ هزار نفر و ظرفیت دوره های بدون کنکور (با سوابق تحصیلی) بیش از ۷۸۵ هزار نفر است.

🔸️بیشترین ظرفیت پذیرش کنکور سال ۱۴۰۰ به ترتیب مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی (۴۶ درصد)، دانشگاه پیام نور (۲۰ درصد)، دانشگاه های غیرانتفاعی (۱۶ درصد)، دانشگاه های دولتی (۱۵ درصد)، دانشگاه فرهنگیان (۲ درصد) و سایر زیرنظام ها (۱ درصد) می باشد.

🔸️امسال ظرفیت پذیرش با آزمون کل دانشگاه های دولتی و غیردولتی کشور، ۲۱ درصد و ظرفیت پذیرش بدون کنکور آنها ۷۹ درصد است.

🔸️در سال ۱۴۰۰ بیش از یک میلیون ۱۸۴ هزار داوطلب برای رقابت با یکدیگر در جلسه کنکور سراسری حضور یافتند که از این میان بیش از یک میلیون ۸۳ هزار نفر مجاز به انتخاب رشته شدند.

اطلاعات بیشتر در تصویر☝️☝️

#ظرفیت #کنکور_سراسری #بدون_کنکور

@iranhighereducation
۷۵ درصد ظرفیت دانشگاه‌های غیرانتفاعی خالی ماند/درخواست ظرفیت مجدد

🔸️رئیس اتحادیه موسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی گفت: ۷۵ درصد ظرفیت‌های ایجاد شده در موسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی خالی ماند و تنها ۲۵ درصد آن تکمیل شده است.

🔸️علی آهون منش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیت‌های ایجاد شده در دانشگاه‌ها و مؤسسات غیرانتفاعی اظهار داشت: در سال تحصیلی جدید تنها ۲۵ درصد ظرفیت دانشگاه‌ها و مؤسسات غیرانتفاعی در سراسر کشور تکمیل شده و ۷۵ درصد آن خالی مانده است.

🔸️وی با اشاره به دلایل خالی ماندن ظرفیت‌های پذیرش دانشگاه و مؤسسات غیرانتفاعی در سراسر کشور گفت: در سال تحصیلی جدید بیش از یک میلیون نفر مجاز به ثبت نام شده‌اند که از این تعداد تنها ۵۰ درصد برای ثبت نام مراجعه کرده و مابقی برای ثبت نام اقدام نکرده‌اند.

🔸️رئیس اتحادیه مؤسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی افزود: کاهش تعداد مراجعه برای ثبت نام فقط مختص دانشگاه‌ها و مؤسسات غیرانتفاعی نبوده بلکه دانشگاه‌های دولتی نیز با این مشکل مواجه هستند.

🔸️آهون‌منش خاطرنشان کرد: بر همین اساس برای پر شدن ظرفیت‌های خالی نامه‌ای نوشته و درخواست تکمیل ظرفیت خواهیم داشت.
آهون منش یادآور شد: با توجه به اینکه دانشگاه‌ها و مؤسسات غیرانتفاعی بودجه‌ای از دولت دریافت نمی‌کنند و هزینه‌های آنها با شهریه دانشجویان تأمین می‌شود در صورت تکمیل نشدن ظرفیت‌های ایجاد شده بسیار متضرر خواهند شد.

منبع خبر: خبرگزاری مهر

#کنکور_سراسری #غیر_انتفاعی#تکمیل_ظرفیت

@iranhighereducation
اعلام نتایج نهایی کنکور ارشد ۱۴۰۰

🔸️سازمان سنجش آموزش کشور نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ را اعلام کرد.

🔸️قبول شدگان می توانند بر اساس اطلاعیه سازمان سنجش، جهت ثبت نام به دانشگاه های محل قبولی مراجعه نمایند.

#کنکور #ارشد

@iranhighereducation
📊آمار

شناسنامه کنکور کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰

🔸️در کنکور کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ تعداد ۶۳۶ هزار و ۵۹۷ نفر برای شرکت در آزمون‌ ثبت نام کردند که تعداد ۴۰۶ هزار و ۴۲۷ نفر مجاز به انتخاب رشته شدند.

🔸️تعداد ثبت نام کنندگان کنکور امسال ۱۰۹ هزار و ۵۷ نفر کمتر از کنکور سال ۱۳۹۹ بوده است.

🔸️تعداد پذیرفته شدگان‌ دانشگاه های وابسته به وزارت علوم اعم از دولتی، پیام نور و غیرانتفاعی ۱۳۰ هزار و ۸۲۷ نفر و پذیرفته شدگان دانشگاه آزاد اسلامی ۱۱۰ هزار و ۱۵۲ نفر هستند.

🔸️در آزمون امسال تعداد ۴۰ هزار و ۹۱۵ نفر نیز
مشترکا در دانشگاه های وابسته به وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفته شده اند.

#کنکور #ارشد

@iranhighereducation
🔴رشد ۱۰ درصدی تعداد ثبت نام کنندگان کنکور سراسری ۱۴۰۱

🔶️رییس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در کنکور سراسری سال ۱۴۰۱ تعداد یک میلیون و ۴۸۸ هزار و ۹۵۹ داوطلب با یکدیگر رقابت می کنند.

🔶️دکتر پورعباس افزود: آمار ثبت نام کنندگان کنکور سراری امسال در مقایسه با سال گذشته رشد ۱۰ درصدی را نشان می دهد.

🔶️بیشترین تعداد داوطلبان کنکور ۱۴۰۱ مربوط به گروه علوم تجربی (۵۷۴ هزار و ۴۷۲ نفر) و کمترین تعداد مربوط به گروه علوم ریاضی و فنی (۱۴۵ هزار و ۶۵۷ نفر) است.

🔶️در کنکور امسال تعداد زنان بیشتر از مردان است. ۶۱ درصد داوطلبان را زنان و ۳۹ درصد را مردان تشکیل می دهند.

🔶️کنکور سراسری سال ۱۴۰۱ در روزهای ۸ تا ۱۱ تیر ماه برگزار می گردد.

#کنکور_سراسری #کنکور

@iranhighereducation
🔴پذیرش بدون آزمون در دانشگاه های دولتی

🔸️سرپرست معاونت امور آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور از استقبال دانشگاه‌های بزرگ از معرفی رشته‌های روزانه برای پذیرش دانشجو در رشته های بدون آزمون خبر داد.

🔸️دکتر مروتی گفت: ظرفیت پذیرش در رشته‌های روزانه بدون آزمون دانشگاه‌ها امسال افزایش یافته است.

🔸️وی افزود: ثبت نام در رشته های بدون آزمون دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سال ۱۴۰۱ از نیمه دوم مرداد ماه و از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور آغاز خواهد شد.

🔸️دکتر مروتی تصریح کرد: پس از اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری سال ۱۴۰۱، بازه زمانی حدود ۱۰ روز را برای انتخاب رشته داوطلبان در رشته های پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی، در نظر خواهیم گرفت و علاقه مندان می‌توانند در رشته‌های بدون آزمون ثبت نام کنند.

🔸️مروتی با تاکید بر اینکه ظرفیت پذیرش در رشته های بدون آزمون دانشگاه ها حدودا ۸۵ درصد است، اظهار کرد: نتایج پذیرش در رشته های بدون آزمون و همزمان با نتایج کنکور سراسری، در اواخر شهریور ماه اعلام خواهد شد.

🔸️سرپرست معاونت امور آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور افزود: پذیرش در رشته های بدون آزمون دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی صرفا مخصوص مراکز غیردولتی نیست دانشگاه های دولتی هم ظرفیت هایی در این زمینه اعلام کرده اند به طوریکه امسال حتی دانشگاه تهران برای رشته های روزانه نیز یک سری رشته ها را برای پذیرش بدون آزمون معرفی کرده است.

🔸️وی تاکید کرد: ظرفیت پذیرش در رشته های روزانه بدون آزمون دانشگاه ها امسال افزایش یافته است و هر اندازه متقاضی برای این موارد بیشتر باشد، این ظرفیت ها افزایش می یابد. در واقع ما سال های گذشته پذیرش بدون آزمون دوره روزانه در دانشگاه‌های بزرگ را نداشتیم، اما امسال وضعیت متفاوت شده است.

منبع خبر: خبرگزاری ایسنا

#کنکور #کنکور_سراسری #بدون_کنکور

@iranhighereducation
🔴قبولی ۱۰۰ درصدی متقاضیان رشته ریاضی در کنکور سراسری

🔸️دکتر پورعباس (رییس سازمان سنجش آموزش کشور) گفت: ۱۴۰ هزار داوطلب رشته ریاضی در کنکور سراسری امسال شرکت کرده‌‎اند و ۲۵۰ هزار صندلی خالی در این گروه آزمایشی وجود دارد. بنابراین طبیعی است که آن ها در هر رشته‌ای که بخواهند قبول خواهند شد.

🔸وی افزود: قبولی داوطلبان در دانشگاه‌های برتر کشور به نمره قبولی آنها بستگی دارد، اما قبولی در سایر دانشگاه‌ها ۱۰۰ درصد تضمینی است.

منبع خبر: خبرگزاری دانشجو

@iranhighereducation
🔴نقشه مناطق ده گانه دانشگاه های تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

@iranhighereducation
🔴آمار و ارقام خواندنی از کنکور سراسری ۱۴۰۱

منبع خبر: خبرگزاری ایرنا
@iranhighereducation
🔴شانزدهمین همایش ارزیابی و تضمین‌ کیفیت در نظامهای دانشگاهی

تاریخ برگزاری: ۱۸ و ۱۹ آبان ۱۴۰۱

محل برگزاری: تهران - دانشگاه علامه طباطبایی

@iranhighereducation
🔴ثبت‌نام و انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی دانشگاه آزاد تا ۲۸ مرداد

ثبت‌نام و انتخاب رشته پذیرش دانشجو صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی در مقاطع کارشناسی پیوسته و کاردانی ناپیوسته مهرماه ۱۴۰۱ دانشگاه آزاد اسلامی، تا ۲۸ مرداد ادامه دارد.

منبع خبر: ایرنا
@iranhighereducation
📊آمار

🔴سهم دانشجویی هر یک از زیرنظام های آموزش عالی ایران

🔶️در سال تحصیلی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹، بیش از ۳ میلیون و ۱۷۰ هزار دانشجو در کشور در حال تحصیل بوده اند که دانشگاه آزاد اسلامی با بیش از یک میلیون دانشجو بیشترین سهم دانشجویی (۳۴ درصد) را در آموزش عالی ایران به خود اختصاص داده است.

پس از دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه های دولتی تحت نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیش از ۷۰۰ هزار دانشجو، سهم ۲۲ درصدی و دانشگاه پیام نور با بیش از ۴۰۰ هزار دانشجو، سهم ۱۳ درصدی را به خود اختصاص داده اند.

دانشگاه های غیرانتفاعی با بیش از ۲۵۷ هزار دانشجو (۸ درصد)، دانشگاه علمی-کاربردی با بیش از ۲۲۷ هزار دانشجو (۷ درصد)، دانشگاه های دولتی تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیش از ۲۲۰ هزار دانشجو (۷ درصد) و دانشگاه فنی و حرفه ای با بیش از ۱۷۰ هزار دانشجو (۵.۵ درصد) در ردیفهای بعدی قرار دارند.

کمترین دانشجو در سال تحصیلی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ مربوط به دانشگاه فرهنگیان با بیش از ۷۸ هزار دانشجو (۲.۵ درصد) و دانشگاه های وابسته به دستگاه های اجرایی با کمتر از ۳۰ هزار دانشجو (۱ درصد) بوده است.

#آمار

@iranhighereducation
2024/05/14 07:12:05
Back to Top
HTML Embed Code: