Telegram Web Link
📣علت افزایش بیماری‌های تنفسی در هفته‌های اخیر / تاخیر در بروز موج سرماخوردگی زمستانی

دکتر شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در گفت‌وگو با ایسنا گفت تجمعات مردمی، سفرها و همچنین سرد بودن هوا را از عواملی برای شیوع سرماخوردگی طی هفته‌های اخیر اعلام کرد و ادامه داد که موج سرماخوردگی زمستانی با تاخیر بروز کرده است.
وی درباره رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور گفت: سیستم دیده‌وری بیماری‌های تنفسی را در تابستان سال ۱۴۰۲ تقویت کردیم. به نحوی که  برای اولین بار حدود ۲۱ ویروس تنفسی یا ویروس‌هایی که علائم تنفسی ایجاد می‌کنند در حداقل ۱۵ نقطه کشور را به صورت مرتب هفتگی نمونه‌برداری می‌کنیم و نوع ویروس‌ها شناسایی می‌شود که بدانیم چه ویروس‌هایی علائم سرماخوردگی و تنفسی را ایجاد می‌کنند.
دکتر عرشی ادامه داد: همچنین یک سیستم منسجم با توجه به امکاناتی که در دانشگاه‌های علوم ‌پزشکی کشور به واسطه کورونا در کشور راه‌اندازی شده، ایجاد کرده‌ایم. این سیستم، دیده‌وری آنفلوآنزا و کورونا را به صورت مجزا انجام می‌دهد و بر مبنای دیده‌وری‌ها انجام شده زمان شیوع آنفلوآنزا اعلام می‌شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره اوج شیوع آنفلوآنزا در کشور طی 1402 گفت: میزان ابتلا به آنفلوآنزا در اوایل آذر ماه ۱۴۰۲ به اوج خود رسید و تقریبا اواسط اسفند ماه از اپیدمی خارج شد. روند ابتلا به بیماری آنفلوآنزا مانند روندی بود که هر ساله انتظار داریم اما موارد آنفلوآنزا در سال گذشته چندین ماه طولانی‌تر شد و به صورت سرماخوردگی شدید بروز می‌کرد. 
دکتر عرشی درباره موارد بروز کورونا در سال گذشته نیز توضیح داد: میزان ابتلا به بیماری کورونا که خود را به صورت سرماخوردگی نشان می‌دهد نیز نسبت به سرماخوردگی‌ها در شش ماهه دوم سال گذشته درصد کمتری بود. نسبت کمتر بیماری کورونا نسبت به سرماخوردگی به دلیل واکسیناسیون گسترده و همچنین سویه‌هایی بود که  واگیری بالا داشتند اما شدت بالایی نداشتند. سویه JN.۱ که ابتدا در اروپا و سپس در ایران شیوع پیدا کرد جز سویه‌هایی به حساب می‌آید که واگیری بالا اما شدت بالایی نداشتند. از طرف دیگر موج و جبهه هوای سرد در اوخر سال گذشته وارد کشور شد و سبب افزایش موارد سرماخوردگی شد که شامل آنفلوآنزا، پاراآنفلوآنزا و ویروس کرونا بود. اگرچه موارد سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی افزایش یافت اما افزایش مشخص یا سوش جدیدی از ویروس کرونا که بیماری جدید ایجاد کند در ایران و سایر کشورها نداشته‌ایم. 
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره افزایش موارد سرماخوردگی طی هفته‌های گذشته نیز گفت: برخی از خبرها از افزایش میزان سرماخوردگی‌ها حکایت می‌کنند و برخی آن را به  کورونا نسبت می‌دهند. تجمعات مردمی، سفرها و همچنین سرد بودن هوا  عواملی برای شیوع سرماخوردگی بود؛ چرا که افراد سرماخورده تحت تاثیر رفت و آمدها، دیگران را نیز مبتلا می‌کردند. در واقع باید گفت که موج سرماخوردگی زمستانی را با تاخیر داشتیم. 
دکتر عرشی با بیان اینکه دیده‌وری و رصدهای وزارت بهداشت به صورت مستمر در حال انجام است، اظهار کرد: درصدهای بالا در ارتباط با افزایش یک نوع ویروس مثل آنفلوآنزا یا کورونا وجود ندارد. موارد سرماخوردگی را در گروه‌های سرماخوردگی‌ها پایان سال یا اوایل فصل بهار که برخی از ویروس‌ها در این بازه زمانی فعال‌تر می‌شوند، دسته‌بندی می‌کنیم.
@iranian_society_for_virology
📣دیدار نوروزی وزیر بهداشت با کارکنان وزرات بهداشت

به گزارش وبدا دکتر عین اللهی وزیر بهداشت در دیدار نوروزی کارکنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نکات زیر را مطرح و متذکر شدند.
فرصت خدمت را به فصل شکوفایی کارهای ماندگار مبدل کنیم. 
سلامت مردم، خط قرمز وزارت بهداشت است.
«پیگیری» و «ارزیابی»، دو موضوع مهمی است که در سال جدید به طور جدی به آن می پردازیم.
تمام کارکنان حوزه سلامت در مراکز درمانی باید موضوع کرامت بیماران را رعایت کنند.
شرح خبر:👇
http://behdasht.gov.ir/XXma
@iranian_society_for_virology
طرح-جهت.pdf
1017.2 KB
📣جذب نخبگان در قالب طرح جهت به عنوان عضو هیات علمی پیمانی

به گزارش وب سایت هیات علمی،‌ به نقل از بنیاد ملی نخبگان، به منظور اجرایی ‌سازی «آئین‌نامه جذب دانش ‌آموختگان برتر برگزیده بنیاد ملی نخبگان به‌عنوان عضو هیأت علمی در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور» مصوبه شماره ۶۱۲۷/۱۴۰۲/ دش مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۰۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی و به استناد تبصره مادّه ۳ و تبصره ۳ مادّه ۴ آیین‌نامۀ «شناسایی و پشتیبانی از دانش‌آموختگان برتر دانشگاهی» مصوب هیأت امنای بنیاد ملّی نخبگان در تاریخ ۱۳۹۴/۳/۱۳، شیوه‌نامه طرح تسهیلات جذب دانش آموختگان برتر به عنوان عضو هیأت علمی در مؤسسه‌های علمی (طرح جهت) را اجرایی کرده است.
سامانه ثبت درخواست: 👇
https://jazb.bmn.ir/fa/page/id/id=1496/device=1
@iranian_society_for_virology
📣نشست تخصصی به مناسبت گرامیداشت روز جهانی بهداشت با شعار "سلامتی من، حق من"

با حضور نمایندگان سازمان جهانی بهداشت و جمعی از کارشناسان خبره نظام سلامت
سه شنبه ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۰ الی ۱۲
مکان برگزاری:
بزرگراه چمران، اوین، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشکده بهداشت و ایمنی، سالن شهید رحیمی
حضور مجازی از طریق:👇
https://www.skyroom.online/ch/pial1222/phs1
@iranian_society_for_virology
📣وبینار با عنوان نمونه های آزمایشگاهی از بالین تا آزمایشگاه

سه‌شنبه مورخ ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۲:۳۰-۱۱
به صورت مجازی در سامانه: 👇
https://www.skyroom.online/ch/gmu/darman
@iranian_society_for_virology
🌷سی ام فروردین، سالروز تولد حکیم جرجانی پزشک نامدار ایرانی، روز آزمایشگاهیان نامگذاری شده است. این روز را خدمت ویروس شناسان و آزمایشگاهیان گرامی عرض تبریک دارد.
سرافراز و پیروز باشید.

انجمن ویروس شناسی ایران
@iranian_society_for_virology
📣پیام وزیر محترم بهداشت به مناسبت روز آزمایشگاه و علوم آزمایشگاهی

بسم الله الرحمن الرحیم
از آن هنگام که طبیب نام آور ایرانی و مولف گرانقدر "ذخیره خوارزمشاهی"، نخستین کتاب جامع پزشکی به زبان شیرین فارسی که جزییات تازه ‌ای از "نحوه آزمایش روی نمونه‌ های انسانی" را به دنیای د‌انش آن روز عرضه کرد، حدود هزار سال سپری شده است؛ در طول این راه طولانی و دشوار که مشعلداران آن، استادان دانشمند علوم آزمایشگاهی و رهروان آن، متخصصان و کارشناسان و دانش پژوهان خستگی ناپذیر این رشته بوده اند، در هر روزگار افتخاراتی ارزشمند در خدمت به مردم و بویژه دردمندان و بیماران جامعه، بروز و ظهور یافته تا در زمانه ما به اوج شکوفایی و رشد رسیده است.

امروزه اهمیت "تشخیص طبی" به عنوان پیش شرط خدمات درمانی و نیز اولویت پژوهش‌ های آزمایشگاهی به مثابه یکی از درگاه‌ های ورود به عرصه پیشرفت‌ های دانش و فناوری پزشکی، محل اتفاق نظر دنیای علم است و درخشش دستاوردهای فعالان این عرصه در ایران عزیز، پیوسته نگاه جهانیان را به خود معطوف کرده است.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همواره یافته ها و محصولات علمی و فناوری دست اندرکاران فاضل و خدوم علوم آزمایشگاهی را قدر نهاده و از آنها در راه سیاستگذاری‌ های کلان نگر خود در حوزه های پیشگیری و درمان بهره های وافر برده است.

اینجانب فرارسیدن سی ام فروردین، زادروز "حکیم اسماعیل جرجانی"، پدر دانش آزمایشگاهی ایران را که بحق روز آزمایشگاه و علوم آزمایشگاهی نامیده شده، به جامعه آزمایشگاهیان کشور تبریک و تهنیت گفته و توفیق روزافزون همه فعالان این عرصه را از درگاه احدیت مسألت می نمایم. 

دکتر بهرام عین اللهی
وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی
http://behdasht.gov.ir/X1pa
@iranian_society_for_virology
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تقدیر دکتر سید موید علویان فوق تخصص گوارش و کبد, رئیس انجمن مطالعات کبدی ایران و رئیس سابق شبکه هپاتیت از نقش و خدمات موثر و شایان ویروس شناسان و آزمایشگاهیان در حوزه تشخیص بیماری های کبدی و نظام سلامت
@iranian_society_for_virology
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
سخنرانی جناب آقای دکتر وجگانی رئیس جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران و عضو هیات مدیره مجمع انجمن های علوم پزشکی در جلسه چهارشنبه ۱۴۰۳/۱/۲۹ مجمع انجمن های علمی گروه پزشکی در حضور رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور و رئیس شورای عالی نظام پزشکی در خصوص مشکلات عضویت دانش آموختگان دکتری تخصصی رشته های علوم آزمایشگاهی در نظام پزشکی, مسئله تعیین صلاحیت حرفه ای و ...
@iranian_society_for_virology
📣درخواست دکتر سید موید علویان رئیس انجمن علمی مطالعات بیماری‌های کبدی ایران و رئیس سابق شبکه هپاتیت ایران خطاب به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص اعلام رسمی حذف هپاتیت C با توجه به کاهش بیش از ۹۰ درصد مبتلایان در بیماران خاص در کشور به سازمان جهانی بهداشت و پیگیری انتقال این تجربه به سایر کشورها, همچنین, تاکید اعلام سریع به کلیه مراکز بیماران خاص در کشور در صورت مشاهده موارد جدید ابتلا به هپاتیت C با تایید PCR به وزارت بهداشت جهت پیگیری درمان و ریشه یابی راه انتقال
@iranian_society_for_virology
📣ﺳﻮﻣﻴﻦ ﻓﺮﺍﺧﻮﺍﻥ ﮔﺮﻧﺖ ﻣﺆﺳﺴﻪ ﻣﻠﯽ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﻋﻠﻮﻡ ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ (NIMAD)

ﺳﻮﻣﻴﻦ ﻓﺮﺍﺧﻮﺍﻥ ﮔﺮﻧﺖ ﺣﻤﺎﻳﺖ ﺍﺯ ﭘﺎﻳﺎﻥ ﻧﺎﻣﻪﻫﺎﻱ ﺩﺍﻧﺸﺠﻮﻳﻲ ﻣﺆﺳﺴﻪ ﻣﻠﯽ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺕ ﻋﻠﻮﻡ ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ (NIMAD) ﺩﺭ ﺭﺍﺳﺘﺎﯼ ﺍﺟﺮﺍﯾﯽﺳﺎﺯﯼ ﺷﻌﺎﺭ ﺳﺎﻝ ﺑﺎ ﻋﻨﻮﺍﻥ» ﺟﻬﺶ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺑﺎ ﻣﺸﺎﺭﮐﺖ ﻣﺮﺩﻡ, ﺍﺳﺘﺤﻀﺎﺭ ﻣﯽﺭﺳﺎﻧﺪ، ﺳﺎﻣﺎﻧﻪ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﭘﮋﻭﻫﺶ ﻣﺆﺳﺴﻪ ﺑﻪ ﺁﺩﺭﺱ: 👇
http://rms.nimad.ac.ir
ﺍﺯ ﺭﻭﺯ ﺍﻭﻝ ﺍﺭﺩﯾﺒﻬﺸﺖ ﻟﻐﺎﯾﺖ ۳١ ﺍﺭﺩﯾﺒﻬﺸﺖ ﻣﺎﻩ ١٤۰۳ ﺁﻣﺎﺩﻩ ﺛﺒﺖ ﻃﺮﺡﻫﺎﯼ ﭘﮋﻭﻫﺸﮕﺮﺍﻥ ﻭ ﺍﻋﻀﺎﯼ ﻫﯿﺌﺖ ﻋﻠﻤﯽ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩﻫﺎ، ﺩﺍﻧﺸﮑﺪﻩﻫﺎ ﻭ ﻣﺮﺍﮐﺰ ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺗﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
ﮐﻠﯿﻪ ﻣﺴﺘﻨﺪﺍﺕ ﻓﺮﺍﺧﻮﺍﻥ، ﺩﺭ ﻭﺏﺳﺎﯾﺖ ﺭﺳﻤﯽ ﻣﺆﺳﺴﻪ ﻧﯿﻤﺎﺩ ﺑﻪ ﺁﺩﺭﺱ: 👇
http://nimad.ac.ir
ﻗﺎﺑﻞ ﻣﺸﺎﻫﺪﻩ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
@iranian_society_for_virology
📣۱۹ آوریل؛ روز جهانی کبد

هر ساله هزاران نفر به بیماری کبد مبتلا می‌شوند. ۱/۵ میلیارد نفر در جهان مبتلا به بیماری مزمن کبدی هستند و سالانه دو میلیون نفر به دلیل این بیماری جان خود را از دست می‌دهند پیشگیری زودهنگام می‌تواند جان بسیاری از این افراد را نجات دهد.
سرطان کبد، ناشی از خطرات محیطی و بیماری‌های کبدی زمینه‌ای مانند هپاتیت ویروسی بی و سی, الکل و بیماری کبد استئاتوتیک پدید می آید در سال 2020 بیش از 905000 مورد تخمین زده می‌شود. اقدامات پیشگیرانه جامعی مورد نیاز است.
منبع: 👈 https://worldliverday.org
@iranian_society_for_virology
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 به گزارش وبدا, بازدید وزیر بهداشت از پروژه های عمرانی استان سمنان و مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان کوثر

برنامه ما رایگان کردن درمان سرطان و راه اندازی مراکز پیشرفته غربالگری، تشخیص و درمان سرطان در کشور است.
@iranian_society_for_virology
📣اجرای سراسری طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی از امسال/ فعالیت ۸ هزار آزمایشگاه در کشور

دکتر کاظم وطن خواه رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت به مناسبت سی ام فروردین روز آزمایشگاهیان، به وبدا گفت: بالغ بر ۸ هزار آزمایشگاه در سطوح مختلف در کشور داریم که باید دسترسی به موقع و خدمات منصفانه و باکیفیتی را برای مردم فراهم کنند.‌
اجرای سراسری طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی از امسال اجرا می شود. اجرای این طرح به جز ایجاد دسترسی برای مردم، با توجه به تحریم ها و محدودیت منابع ارزی در تهیه تجهیزات آزمایشگاهی، موجب بازآرایی و بهره برداری بهینه از منابع خواهد شد و از موازی کاری ها نیز جلوگیری می کند.
منبع و شرح خبر:👇
http://behdasht.gov.ir/Xfpa
@iranian_society_for_virology
توضیحات دکتر حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن داخلی روتاویروس

وی درباره تولید واکسن روتاویروس در کشور اظهار کرد: یکی از تولید کننده‌های واکسن توانسته است مراحل تولید اولیه واکسن روتاویروس را سپری کند و در حال انجام مطالعات بالینی است. اگر این شرکت بتواند مطالعات بالینی را با موفقیت سپری کند به عنوان اولین تولیدکننده واکسن روتاویروس معرفی می‌شود.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه یک شرکت دیگر نیز در زمینه تولید واکسن روتاویروس فعالیت می‌کند، افزود: یک شرکت دیگر نیز در حوزه تولید واکسن روتاویروس وارد شده و در حال تولید این واکسن است. اگر تولید واکسن روتاویروس با موفقیت انجام شود، واکسیناسیون را به تولید داخلی معطوف می‌کنیم.
منبع خبر: 👈 sepidonline.ir/n31961
@iranian_society_for_virology
📣ابراز نگرانی سازمان جهانی بهداشت نسبت به گسترش آنفلوآنزای پرندگان در بین انسان‌ها

جرمی فارار، متخصص ارشد سازمان جهانی بهداشت گفت که ویروس آنفلوآنزای پرندگان - که به نام H۵N۱ نیز شناخته می‌شود - در میان صدها نفری که به آن آلوده شده‌اند، نرخ مرگ و میر بسیار بالا داشته است.
شرح خبر:👈 sepidonline.ir/n31965
@iranian_society_for_virology
🌷۲۰ آوریل روز جهانی واکسیناسیون حیوانات گرامی باد

هدف این روز گسترش ایمن‌سازی و سلامت حیوانات با واکسیناسیون و کنترل بیماری‌های آنان و در نتیجه محافظت و سلامت جوامع انسانی از بیماری های مشترک است.
@iranian_society_for_virology
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌷فرا رسیدن هفته سلامت (یکم تا هفتم اردیبهشت 1403) گرامی باد

@iranian_society_for_virology
فراخوان هیئت علمی (1).pdf
153.7 KB
فراخوان جذب یک ویروس شناس (PhD) متعهد به خدمت بصورت هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی ایلام
@iranian_society_for_virology
2024/06/01 04:23:38
Back to Top
HTML Embed Code: