Telegram Web Link
🔵 ایران برای فرار از تله جمعیتی راه ژاپن را می‌رود یا روسیه؟

🔸 ایران به سمت بسته شدن پنجره جمعیتی پیش می‌رود و آمار رسمی هم همین را می‌گوید. بنابر اعلام مرکز آمار، با کاهش شدید نرخ رشد جمعیت و در برآوردهای جدید، جمعیت ایران سال ۱۴۲۵ به سقف ۹۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر خواهد رسید و از این سال به بعد، روند نزولی جمعیت کشور آغاز خواهد شد.

🔸 این در حالی است که سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی در اردیبهشت ماه سال ۹۳، «جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته» را هدفگذاری کرده اما مشوق‌های قوانینی مانند جوانی جمعیت از دید برخی ناظران نه تنها ناکارآمد نبوده بلکه روند پیر شدن و کاهش جمعیت تشدید شده است.

🔸 اهمیت موضوع جمعیت باعث شده رسانه‌ها از زوایای مختلف به این موضوع توجه کنند؛ یکی از مالیات بی‌فرزندی در روسیه نوشته و دیگری از بسته ۲۴ میلیارد دلاری دولت ژاپن را با هدف افزایش کمک‌هزینه فرزندان و کاهش بار هزینه‌های آموزش عالی...

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/20324

🆔 @iranmaeman
🔵 اپیدمی طب اینستاگرامی

🔸 شیوع کرونا از پایان سال ۹۸ و نبود درمان قطعی برای کووید۱۹ باعث شد تا تجویزهایی تحت عنوان طب سنتی و طب اسلامی، شبکه‌های اجتماعی به ویژه اینستاگرام را به اصطلاح بترکانند.

🔸 همزمان با رایج شدن این جمله که «معتادا نمی‌گیرن»، برخی افراد در شبکه‌های اجتماعی زنجبیل، روغن بنفشه، اسپند و حتی ادرار شتر را برای پیشگیری و درمان کرونا مفید می‌دانستند.

🔸 با وجود اعلام پایان کرونا، هنوز بسیاری در شبکه‌های اجتماعی با عنوان حکیم و طبیب و … نسخه‌های بی‌پایه و اساس تجویز می‌کنند. یکی از استدلال‌هایی که آن‌ها بیان می‌کنند، تأکید بر این است که این‌روش‌ها بر مبنای استفاده از گیاهان طبیعی و آن چیزی است که در طبیعت می‌روید و برخلاف دارو‌های تجاری که محصولات شیمیایی هستند، حتی اگر این گیاهان و معجون‌های ساخته از آن‌ها سودی نداشته باشند، چون طبیعی هستند خطری ندارند.

🔸 متخصصان اما می‌گویند عوارض دارو‌های گیاهی عموما کمتر از دارو‌های شیمیایی نیست. گاهی مصرف این گیاهان به‌ویژه در مدت‌زمان طولانی عارضه‌های جبران‌ناپذیری برجای می‌گذارد.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/20328

🆔 @iranmaeman
🔵 دستمزد کارگری برای ۱۴۰۳؛ مطالبه افزایش ۵۰ درصدی و انتظار رشد ۲۰ درصدی

🔸 یک هفته مانده به پایان بهمن ماه و بعد از کش‌وقوس‌های میان مجلس و دولت، سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد این نهاد با افزایش ۲۰ درصدی حقوق شاغلان و بازنشستگان موافقت کرده است. حالا که نزدیک به یک هفته به پایان ۱۴۰۲ مانده هنوز تکلیف افزایش حقوق کارگران برای سال آتی مشخص نیست.

🔸 در شرایطی که برخی می‌گویند افزایش حقوق کارگران باید منطبق با رشد حقوق کارمندان به میزان ۲۰ درصد باشد، نماینده جامعه کارگری در شورای عالی کار اظهار داشته دستمزد کارگران را نباید به حقوق کارمندان تعمیم دهیم چون این دو موضوع اصلاً قابل مقایسه نیستند، همچنین اگر قرار بود که حقوق کارگری متناسب با حقوق کارمندی افزایش پیدا کند، دلیلی برای برگزاری جلسات شورای عالی کار و تدوین قانون در این زمینه نبود.

گزارش در:

https://iranmaeman.ir/20333

🆔 @iranmaeman
🔵 چهارشنبه سوری؛ تبدیل جشن مردم به صحنه جنگ

🔸 با فرارسیدن آخرین چهارشنبه سال باز هم تعداد مصدومان و فوتی‌های آتش‌بازی به سرخط اخبار رسانه‌ها تبدیل شد تا نو به نو این آمار در کانال‌های خبری به روزرسانی شود.

🔸 با این اوصاف، مراسمی که ریشه در تاریخ و فرهنگ این سرزمین داشته تبدیل به یک رویداد هولناک و ضدفرهنگی شده است.

🔸 هنوز در کردستان، نائین، انارک، خور، ارومیه و برخی شهرها و روستاهای دیگر، آتش چهارشنبه‌سوری را بر بام خانه می‌افروزند که این یکی از سنت‌های فروردیگان بوده است، اما این جشن نسبت به شکل اولیه و زرتشتی خود تفاوت‌هایی کرده است؛ چنانکه زرتشتیان، به دلیل احترامی که برای آتش قائل بودند، از روی آن نمی‌پریدند.

🔸 چهارشنبه‌سوری از دیرباز، مانند امروز، جشنی مردمی بوده و در شمار جشن‌های دیوانی (حکومتی) نبوده است. از این‌رو است که در منابع کهن، کمتر از این جشن سخنی به میان آمده است.

گزارش در:

https://iranmaeman.ir/20339

🆔 @iranmaeman
🔵 پوتین ترامپ را می‌خواهد یا بایدن؟

🔸 با آغاز رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه مدعی شد جو بایدن با تجربه‌تر، قابل پیش‌بینی‌تر و سیاستمداری قدیمی‌تر است و ترجیح می دهد به جای دونالد ترامپ با بایدن کار کند اما واقعیت چیست؟

🔸 استراتژی روسیه برای پیروزی در جنگ اوکراین مقاومت مقابل فشار غرب و پایان دادن به همراهی اروپا و آمریکا است. اما پوتین چگونه این کار را انجام می‌دهد؟ مقامات آمریکایی متقاعد شده‌اند پوتین قصد دارد با استفاده از‌ فناوری‌های نوین و تشدید فعالیت آژانس‌های جاسوسی برای ترویج تبلیغات حامی احزاب سیاسی طرفدار روسیه و دامن زدن به تئوری‌های توطئه، به حمایت آمریکا و اروپا از اوکراین پایان دهد.

🔸 مسکو همچنین به احتمال زیاد تلاش خواهد کرد تا نامزدهای طرفدار روسیه را در اروپا تقویت کند. روسیه علاوه بر انتخابات ملی، به دنبال تأثیرگذاری بر رأی پارلمان اروپا در سال آینده است.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/20348

🆔 @iranmaeman
🔵 ایران و بازگشت پای میز مذاکره؛ شاید سال آینده

🔸 با وجود گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، از دید بسیاری از ناظران، آمریکایی‌ها قصد ندارند تا در محوری تازه با ایران درگیر شوند به ویژه که دموکرات‌ها انتخابات سرنوشت‌ساز ریاست‌جمهوری را پیش رو دارند.

🔸 جامعه اطلاعاتی آمریکا به تازگی گزارش سالانه خود درباره ارزیابی تهدیدات بین‌المللی را منتشر کرده است. جامعه اطلاعاتی آمریکا در این گزارش ۴۱ صفحه‌ای درباره ایران آورده است: ایران در حال حاضر، در حال انجام دادن فعالیت‌های اصلی در زمینه تولید اتمی قابل آزمایش، نیست.

🔸 در این فضا، طیفی از تحلیلگران بر این باورند که تهران و واشنگتن در زمان باقی‌مانده از دولت بایدن یعنی تا بهمن ۱۴۰۳ به توافقی حداقلی که بخشی از کارکردهای برجام را برای کاهش فشار تحریم‌ها داشته باشد، دست خواهند یافت.

🔸 در همین ارتباط، برقراری آتش‌بس در اراضی اشغالی، کاهش دامنه بحران اوکراین و آمدن طرف‌های درگیر این بحران پای میز مذاکره می‌تواند موانع چانه‌زنی میان ایران و غرب را کاهش دهد.

گزارش در:

https://iranmaeman.ir/20352

🆔 @IRANMAEMAN
🔵 در محاصره کیسه‌های پلاستیکی!

🔸 خانه‌هایمان پر از کیسه‌های پلاستیکی است که نمی‌دانیم قرار است کجا بروند. نه قابلیت تجزیه شدن در طبیعت را دارند و نه به هیچ درد دیگری می‌خورند. فرایند بازیافت هم هزینه‌ها و فرایندهای خودش را دارد.

🔸 این وضعیت را که برای ما ایرانی‌ها عادی شده است، مقایسه کنیم با فرهنگ و زیست کشوری مثل کانادا. آنجا اصولا پلاستیک تولید و مصرف نمی‌شود. شما باید حتما با سبد پارچه‌ای خرید به فروشگاه‌ها بروید و اگر سبد خرید نداشته باشید ناچارخواهید شد بابت هر کیسه‌ی خرید چیزی حدود نیم تا یک دلار هزینه کنید. یعنی رسما نقره داغ می‌شوید اگر فراموش کنید کیسه‌ی خریدتان را با خود همراه ببرید!


🔸 حتی وقتی یک قهوه سفارش می‌دهید با مشاهده رفتار عمومی یاد می‌گیرید که مثلا لیوان پلاستیکی را در یک سطل و کاغذ دور شیرینی و مقوا و چوب همزن را در سطل‌های دیگری بیاندازید. تفکیک زباله‌ در مبدا و کاملا داوطلبانه فرهنگ‌سازی شده است و مردم بدون هیچ‌گونه فشار خارجی اتوماتیک‌وار آن را انجام می‌دهند.

✍🏻 کوثر شیخ نجدی

متن کامل در:

https://iranmaeman.ir/20356

🆔 @iranmaeman
🔵 جهش تولید با مشارکت کدام مردم؟

🔸 نگاهی گذرا به شعارهای سال نشان از اصرار بر گره‌گشایی از مشکلات کشور از رهگذر دگرگونی در اوضاع تولید دارد. طی ۱۷ سال اخیر یعنی از ۱۳۸۷ به این سو، «تولید» در هشت شعار سال جای داشته است؛ گاه در پیوند با «مهار تورم» قرار گرفته و گاه در گروی رشد «شرکت‌های دانش‌بنیان» و امسال هم مشارکت مردم.

🔸 واقعیات اقتصاد ایران هم ضرورت جلب مشارکت مردمی در «حکمرانی اقتصادی» را تایید می‌کند؛ واقعیاتی که کارشناسان این حوزه تصاویری نگران‌کننده و گاه رعب‌آور از نتایج فعلی و آینده آن ارائه می‌دهند و البته وضعیت معیشت میلیون‌ها ایرانی در طبقات فرودست و میانه که زیر تورم کمرشکن خم شده‌اند خود تفسیر این تصاویر است.

🔸 در سال‌های گذشته در ارتباط با پرونده‌های متعدد فساد فولاد و چای دبش و … تا ماجراهای مربوط به آقازاده‌ها و اخیرا اراضی مربوط به حوزه علمیه حجت الاسلام «کاظم صدیقی»، افکار عمومی بشدت برانگیخته شده و وضعیت اعتماد عمومی را تحت تاثیر خود قرار داده است.

🔸 این در حالی است که تا قبل از بروز این فسادها و پیش از تورم افسارگسیخته سال ۹۷ به این سو، اغلب مردم زمانی که دولت از آنان ‌خواست از گرفتن یارانه انصراف دهند، از پذیرش این درخواست امتناع کردند.

گزارش کامل را اینجا بخوانید

https://iranmaeman.ir/20362

🆔 @iranmaeman
🔵 نوروز فقط عید بهار نیست

🔸 نایب‌رئیس سابق مجلس که در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس نتوانست در راس لیست منتسب به طیفی از اصلاح‌طلبان و اصولگرایان سنتی و اعتدالیون موفقیتی کسب کند، به تازگی اظهاراتی داشته که با واکنش‌های زیادی روبرو شده و بسیاری به او تاخته‌‌اند.

🔸 به گفته علی مطهری، در ایران همه‌مان در این ایام درگیر نوروز هستیم و به‌طور کلی همه موضوع غزه را فراموش کردند و به نظرم به خاطر ظلمی که به مردم غزه شده ما اصلا نباید عید می‌داشتیم.

🔸نوروز برای ما دو مناسبت به شمار می‌آید که یکی «عید آزادی» و دیگری «عید بهار» است. به باور اقوام ایرانی به ویژه کردها، ۲۷۲۵ سال پیش، حاکمی دیکتاتور به نام «ضحاک» که آشوری بود بر ایرانیان حکومت و به آنان ستم می‌کرد به طوری که بسیاری از آنان از ترس به کوه‌ها پناه برده بودند.

متن کامل در:

https://iranmaeman.ir/20369

🆔 @iranmaeman
🔵 مساله حجاب؛ جعبه پاندورای ۱۴۰۳

🔸 فروردین ۱۴۰۲ تصاویر ماست پاشی یک مغازه دار در شاندیز مشهد بر سر و صورت یک مادر و دختر پربازتاب شد و همین طور درگیری یک مسافر با یک زن آمر به معروف در باغ ارم شیراز.

🔸 تصاویر و فیلم‌های برخورد و بگو مگو بر سر نوع پوشش زنان طی سال گذشته پای ثابت محتوای پست‌های مجازی شبکه‌های مختلف داخلی و خارجی بود و در آخرین مورد پربازخورد، یک طلبه قمی در یک درمانگاه از زنی با دوربین تلفن همراه خود فیلم‌برداری کرد که نتیجه کارش را میلیون‌ها نفر در ایران و جهان شاهد بودند.

🔸 رویدادی که در قم اتفاق افتاد نشان داد برخوردهایی از این دست چقدر ظرفیت دوقطبی‌سازی در جامعه را دارد و از آن مهم‌تر بخشی از جامعه که بعد از ناآرامی‌های پاییز ۱۴۰۱، بی‌حجابی را به عنوان یک نماد سیاسی-مدنی برای فاصله‌گذاری یا تعارض با حاکمیت قلمداد می‌کند، چقدر نسبت به وقایعی از این دست حساس شده است.

🔸 در این میان، سرنوشت لایحه حجاب نیز که گفته می‌شد مهر تایید شورای نگهبان را دریافت داشته هنوز نامشخص است. درباره تبعات چنین قانونی رسانه‌ها و ناظران بسیار گفته‌اند و نوشته‌اند؛ از برانگیختن خشم شمار انکارناپذیری از شهروندان تا بی‌اعتمادی آنان به نظام بانکی و خارج کردن پول از آن...

متن کامل را اینجا بخوانید

https://iranmaeman.ir/20374

🆔 @iranmaeman
🔵 با جوانه‌های سالیان قبل چه کردیم؟

🔸 کجا ایستاده‌ایم؟ در گذرگاه سالیانی که چون برق و باد می‌آیند و می‌روند و با این حال بعضی لحظات و روزها‌یشان چنان سنگین و سخت و نفسگیرند که وسوسه می‌شویم تن از جان تهی کنیم و عطای دوران را به لقای زخم‌هاش ببخشیم.

🔸 میانسال‌های هوشمند به سراغ کمدهای قدیمی می‌روند و آنها را از هرآنچه مخل نو شدن است خالی می‌کنند. ایده‌های بیات شده، روابط مجهول الهویه، اهدافی که دیر شده‌اند، یا حتی شاخه‌هایی که بیش از اندازه‌ی طبیعی‌شان رشد کرده‌اند و فرصت نمی‌دهند که نور به جوانه‌های کوچک زیرین برسد، همه را هرس می‌کنند تا جهان خویش را در ابعادی نو تعریف کنند.

متن کامل در:

https://iranmaeman.ir/20380

🆔 @iranmaeman
🔵 اهمیت پایان‌بندی ماجرای حجت الاسلام صدیقی

🔸 در حالی که کشمکش‌ها بر سر ساخت مسجد در بوستان قدیمی قیطریه تهران اکنون تبدیل به تازه‌ترین مجادله میان اصولگرایان منصب‌دار و جریان سیاسی-رسانه‌ای مخالفشان شده، هنوز پرونده زمین‌های اُزگل و ماجراهای مربوط به حجت الاسلام «کاظم صدیقی» از تب و تاب نیافتاده است.

🔸 بسیاری پس از طرح مطالبه بازگشت همه مایملک حوزه علمیه امام خمینی از موسسه امام جمعه موقت تهران، کناره‌گیری وی از همه سمت‌هایش از جمله ریاست ستاد امر به معروف را مطرح می‌سازند.

🔸 اکنون که ماجرا به مرحله بی بازگشتی رسیده بسیاری مترصند ببینند آیا کناره‌گیری اختیاری یا اجباری در کار خواهد بود یا نه. بر خلاف مواردی از این دست که پیشتر شایعات و ادعاهای اثبات‌نشده پیرامون شخصیت‌های مشابه مطرح می‌شد، ابعاد ماجرا برای بسیاری روشن شده و فاقد هر ابهامی است و از این رو صدق گفته‌های حجت الاسلام صدیقی هم از دید برخی عذر بدتر از گناه و نشانه عدم کفایت است.

گزارش کامل را اینجا بخوانید

https://iranmaeman.ir/20383

🆔 @IRANMAEMAN
🔵 سال نهنگ یا اژدها؟ نقشه‌ چینی‌ برای نوروز بعد از چهارشنبه‌سوری

🔸 چین آرام آرام و نامحسوس در حال نابود کردن فرهنگ و سنت‌های ایران و جایگزین کردن فرهنگ خود است و با همکاری رسانه‌ها و ناآگاهی مردم، فرهنگ خود را در نام سال هم غالب می‌کند.

🔸 این در حالی است که شاهدیم در سال‌های گذشته چطور سنت‌ها و آداب کهن چهارشنبه سوری چطور مقابل تهاجم آتش‌بازی چینی و فشفشه‌ها و ترقه‌ها و بمب‌های وارداتی از مملکت اژدهای زرد از پای درآمد و برای بسیاری به فراموشی سپرده شد.

🔸 در روزهای منتهی به عید حتما در بازار متوجه اشتیاق مردم برای خرید نماد اژدها در سفره هفت سین و…. شده‌اید، بدون آنکه سوال کنند اژدها تا حالا کجا بوده و از چه زمان جایگزین نهنگ شده است؟

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/20390

🆔 @iranmaeman
🔵 انگیزه اسرائیل از حمله دمشق و راه سوم ایران

🔸 صرف نظر از سناریوهای مطرح شده، نگاهی به انگیزه‌های اسرائیل نیز می‌تواند به حدس زدن درباره نوع پاسخ ایران کمک کند؛ اسرائیلی‌ها بعد از قطعنامه اخیر شورای امنیت دچار اختلاف نظر با آمریکایی‌ها بر سر اقداماتی مانند ورود به رفح هستند و همزمان زمزمه‌هایی مبنی بر مذاکرات پشت پرده بین تهران و واشنگتن شنیده می‌شود.

🔸 بنابر این مقامات تل آویو به رهبری نتانیاهو که تحت شدیدترین فشارها بخاطر دست نیافتن به اهداف نظامی در غزه هستند احتمالا برای برونرفت از بن بست پیش رو و تشدید تنش بین تهران و واشنگتن دست به کار شده و از خلاهای امنیتی-اطلاعاتی که پس از حملات دمشق برخی رسانه‌ها از آن انتقاد کرده‌اند، بهره جسته‌اند تا سمت و سوی تحولات را به سود خود تغییر دهند.

🔸 با توجه به آن چه گفته شد بهترین پاسخ در حال حاضر جست‌وجوی راه سومی میان خویشتنداری و واکنش نظامی مستقیم به نظر می‌رسد که مختصات آن را نقاط ضعف اطلاعاتی و نظامی اسرائیل تعیین خواهد کرد.

گزارش در:

https://iranmaeman.ir/20397

🆔 @IRANMAEMAN
🔵 رکود بشدت تورمیِ مسکن دلاری

🔸 قیمت مسکن با جهش دلار یا بدون آن توقف‌ناپذیر بالا می‌رود. طبق اعلام بانک مرکزی، اسفند ۱۴۰۲ میانگین قیمت هر متر خانه در تهران به ۸۱.۴ میلیون تومان رسیده که نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد افزایش داشته است. اسفندماه سال ۱۴۰۲ تعداد آپارتمان‌های مسکونی معامله شده در شهر تهران به ۶.۲ هزار واحد مسکونی رسیده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل از آن به ترتیب ۰.۱ و ۶.۴ درصد کاهش نشان می‌دهد. معنی این اعداد چیزی نیست جز «رکود بشدت تورمی» در بخش مسکن.

🔸 این افزایش لجام گسیخته و رها شده باعث قفل شدن کامل صنعت ساختمان شده است. گفته می‌شود ۳۰۰ رشته شغلی با صنعت ساختمان مرتبط هستند که همگی در بحران به سر می‌برند.

🔸 به گفته رییس اتحادیه مشاوران املاک فروشنده‌ها حاضر بودند با رکود بازار، قیمت را پایین‌تر از عرف منطقه بفروشند اما با افزایش دلار از ۵۰ به ۶۰ هزار تومان، دست نگه داشتند و صبر کردند تا ببینند در سال جاری چه اتفاقی می‌افتد.

گزارش در:

https://iranmaeman.ir/20403

🆔 @iranmaeman
🔵 دکتر رفتن هم مثل دندانپزشکی لاکچری می‌شود

🔸 برای بسیاری خدمات دندانپزشکی طی سال‌های اخیر از دسترس خارج شده است. اسفندماه پارسال بسیاری از رسانه‌ها به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس مربوط به سال ۹۵ توجه نشان دادند که تصریح می‌داشت: هر ایرانی حداقل ۶ دندان پوسیده دارد. افراد ۳۰ تا ۴۰ ساله که در سن فعالیت اجتماعی هستند، ۱۲ تا ۱۳ دندانِ ازدست‌رفته دارند. در گروه سنی بالای ۶۵ سال نیز بیش از ۵۵ درصد افراد دیگر هیچ دندانی برایشان باقی نمانده است.

🔸 آبان ماه سال ۹۸ هم عضو شورای عالی نظام پزشکی اظهار داشته بود ۷۰ درصد مردم توان پرداخت هزینه‌های دندانپزشکی را ندارند.

🔸 حالا با گران شدن تعرفه‌های پزشکی بسیاری نگرانند همه حوزه‌های بهداشت و درمان به سرنوشت دندانپزشکی دچار شوند. به تازگی تعرفه‌های پزشکی برای سال ۱۴۰۳ از سوی هیات دولت با افزایش ۳۵ درصدی به‌ تصویب رسیده است. برای حق ویزیت افزایش عددی نزدیک به ۵۰ درصد خواهد بود.

گزارش در:

https://iranmaeman.ir/20407

🆔 @iranmaeman
🔵 جنگ نرم روسی و ریشه رویارویی مسکو با واشنگتن بعد از فروپاشی شوروی

🔸 در جنگ ایدئولوژیک سرمایه‌داری و سوسیالیسم در قرن بیستم، برای دولت شوروی بسیار مهم بود دشمن را گیج کند، آبروی سیاستمداران غربی را نشانه بگیرد و بی‌اعتمادی را به سیستم سیاسی آنها تزریق دارد. بنابراین، اطلاعات نادرست یکی از تاکتیک‌های کلیدی سازمان جاسوسی کا.گ.ب و آژانس‌های مشابه بود.

🔸 همزمان با جنگ روسیه در اوکراین، شباهت‌های واضحی بین شیوه‌های اطلاعات نادرست شوروی و روسیه فعلی بروز کرد. اگرچه جهان از دهه ۱۹۸۰ (آخرین دهه جنگ سرد) به شدت تغییر کرده، اما یک اصل از میراث کا.گ.ب در کمپین‌های اطلاعات نادرست روسیه محفوظ مانده است. این اصل به طور خلاصه ایجاد شک و تردید در اذهان مردم، همزمان رقیق کردن حقایق با اطلاعات گمراه‌کننده و بی‌شمار است.

🔸 پیروی شیوه‌های روسیه از اتحاد جماهیر قبل از فروپاشی در حالی است که در ابتدای دهه ۹۰ میلادی ایالات متحده، سرسخت‌ترین دشمن شوروی به یک شریک نزدیک تبدیل شده بود و میلیون‌ها روس از این تغییرات و همچنین دستور کار جدید دولت طرفدار غرب استقبال می‌کردند. حتی جانشین یلتسین یعنی ولادیمیر پوتین در سال‌های اولیه حکومتش، ضدغرب نبود و حتی از احتمال پیوستن روسیه به ناتو صحبت کرد.

گزارش کامل در:

https://iranmaeman.ir/20411

🆔 @iranmaeman
🔵 عملیات تروریستی راسک و چابهار: تحرکات نیابتی برای تحریک ایران یا واکنش بلوچی به تهران؟

🔸 از دید طیفی از ناظران، وقایع اخیر سیستان و بلوچستان را باید در راستای راهبرد صهیونیستی موسوم به «هزار ضربه چاقو» برای از پای درآوردن جمهوری اسلامی در نظر گرفت. از این منظر و در حالی که بسیاری به سرنوشت «انتقام سخت» ایران از اسرائیل چشم دوخته‌اند، احتمال تشدید اقداماتی مشابه از سوی گروه‌ها و عوامل نزدیک به تل‌آویو وجود دارد تا هم تمرکز دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی را به هم بریزد و هم تحریکات بیشتری را برای کشاندن مستقیم ایران به درگیری‌های منطقه‌ای به عمل آورد.

🔸 این در حالی است که برخی اساسا تحرکات گروه‌هایی مانند جیش العدل را به خاطر مسائل داخلی می‌بینند. به عنوان مثال امام جمعه اهل سنت زاهدان ۱۷ فروردین با اشاره به درگیری‌های اخیر استان به دو طرف توصیه کرد که به جای برخورد، درگیری و ناامنی، «با هم گفتگو کنید.»

🔸 در این میان، «ایران اینترنشنال» در تولیدات خود و به نقل از مخاطبانش کوشید این انگاره را القا کند که «توان دفاعی ایران آنچنان که ادعا می‌کند نیست.»

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @IRANMAEMAN
🔵 گره خوردن مساله مهاجران افغان با کودکان خیابان

🔸 طبق برآوردها ۸۳ درصد کودکان خیابان که شمارشان به حدود ۷۰ هزار نفر می‌رسد از اتباع هستند که بین آنها فراوانی افغانستانی‌ها بیشتر است و بیش از ۶۰ درصد از آنها اتباع غیرمجاز هستند.

🔸 این کودکان به دلایل شرایط کار سخت، خانواده نابسامان و فقر فرهنگی اغلب رفتارهای خاصی دارند که گاهی باعث آزرده خاطرشدن شهروندان می‌شوند. به طور مثال عده‌ای از شهروندان از این موضوع گلایه دارند که سرچهارراه‌ها گاهی با کودکانی مواجه شدند که هنگام امتناع از خرید از آنها، کودکان به ماشین آنها لگد می‌زنند یا کف روی شیشه جلوی ماشین می‌پاشند و فرار می‌کنند.

🔸 برخی کارشناسان درآمد خوب را از دیگر علل افزایش کار اتباع ذکر کرده‌اند. بر اساس برخی بررسی‌های میدانی، خانواده دارای چهار فرزند ماهانه ۶۰ میلیون تومان درآمد از طریق کودک کار و خیابان، کسب می‌کند.

گزارش در:

https://iranmaeman.ir/20423

🆔 @iranmaeman
🔵 اپیدمی جشن فارغ‌التحصیلی به جای کشف حجاب دانشگاهی

🔸 چند روز پیش بود که ویدئویی از جشن فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشگاه «الزهرا» بوشهر خبرساز شد؛ جشنی که گفته شده بدون اطلاع عوامل دانشگاه برگزار شده و برخی آن را هنجارشکنی قلمداد کرده و به دنبال یافتن مقصر آن هستند.

🔸 کمتر از یک هفته بعد، دانشجویان رشته حسابداری دانشگاه آزاد ارومیه وارد عمل شدند تا این بار نه با یک آهنگ محلی بوشهری که با تم فرنگی و نسبتا مختلط جلوی دوربین ظاهر شوند و فارغ‌التحصیلی خود را با شادی و حرکات کمتردیده شده در محیط‌های دانشگاهی به رخ بکشند.

🔸 درباره چنین رخدادهایی از نخستین موضوعات بحث برخورد با عوامل و مسئولان اجرا و انتشار تصاویر بوده حال آن که طی روزهای اخیر برخی حقوقدان‌ها اظهار داشته‌اند این دانشجویان اساسا جرمی مرتکب نشده‌اند که کسی بخواهد با آنان برخورد کند.

🔸 موضوع دیگر این که از نگاه بسیاری وقایعی از این دست نوعی دهن‌کجی دانشجویی به نظام آموزش عالی و حاکمیت محسوب می‌شود.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/20427

🆔 @iranmaeman
2024/05/17 13:40:46
Back to Top
HTML Embed Code: