Telegram Web Link
ایران زمین
Photo
.
🔴 اکثر مردم ایران فارغ از زبان و قومیت و محل زندگی دارای :

همانندی ژنتیکی
پیوستگی ژنتیکی
و دیـرینگی ژنتیکی

هستند. در مطالب بعدی با استناد به پژوهش‌های مراکز معتبر و جهانی ژنتیک و بیولوژی این موضوعات را بررسی خواهیم کرد. یعنی « ملت ایران » ( أمة‌الفرس / Iranian Nation ) حتی از نظر ژنتیکی نیز دارای اشتراک است !


🆔 @iranzamin777
📚 Admin @f777kim

‌.
👍356❤‍🔥2518👎15😁5🤬2🙏2😢1😍1🤝1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.

🔵 وقتی پزشکیان واژه صریح اوستایی‌ را ترکی می‌داند !

ای‌کاش یکی از شرط‌های نامزدی رئیس‌جمهوری ایران، آشنایی با مفاهیم پایه‌ی « تاریخ و فرهنگ و زبانشناسی ایران » می‌بود !

💢 پزشکیان شعری ترکی از شهریار می‌خواند و در ترجمه فارسی، با خنده و احساس غرور، می‌گوید « دومان » معادل فارسی ندارد ! درحالی که دومان، به معنای « دود و مه » یک واژه کهن پهلوی - اوستایی، و هم‌ریشه با « دود پارسی » است! باوجود ترک‌زبان شدن مردم آذربایجان از سده ۷ قمری به بعد، هنوز هم بسیاری از واژگان « پهلوی » را می‌توان در لهجه ترکی آذربایجانی مشاهده کرد ( ازجمله همین « دومان » به معنای دود و مه و کلمات بسیار دیگر )، چون زبان قبلی آذربایجان، یعنی « آذری » یکی از گویش‌های پهلوی بوده است

🌀 در زبان کهن اوستایی 𐬛𐬎𐬥𐬨𐬀𐬥 (dunman) به معنای « مه و دود و ابر و دمه » بوده ؛ که این واژه هم‌ریشه با همین « دود پارسی » و از ریشه هندواروپایی dʰuh₂mós درهمین معنی است : در هندی باستان धूम (dhūmá) / در یونانی باستان thūmós / در لیتوانیایی dūmas / در روسی dym / در بلغاری dim / در انگلیسی dust / و ...



🆔 @iranzamin777
📚 Admin @f777kim

‌.
👍53259👎32🤬23😁13🤯5💯4👌21
ایران زمین
. 🔵 وقتی پزشکیان واژه صریح اوستایی‌ را ترکی می‌داند ! ای‌کاش یکی از شرط‌های نامزدی رئیس‌جمهوری ایران، آشنایی با مفاهیم پایه‌ی « تاریخ و فرهنگ و زبانشناسی ایران » می‌بود ! 💢 پزشکیان شعری ترکی از شهریار می‌خواند و در ترجمه فارسی، با خنده و احساس غرور، می‌گوید…
.

🛑 مفهوم موردنظر پزشکیان ( هوای مه‌آلود ) در زبان‌های ایرانی : وَشم، نزم، نژم، میغ، کـِر، هـِر، خِرَه، چم، ماغ، تَرم، خوزَم، دمه، تَم ... و البته خود دومان اوستایی

ز میغ و #نزم که بد روز روشن از مه تیر
چنان نمود که تاری شب از مه آبان
عنصری

دو چشم از بر سر چو دو چشمه خون
ز #وشم دهانش جهان تیره گون
فردوسی

چونکه خورشید سوی مغرب شد
شد جهان تیره رو ز میغ و ز #ماغ
مولوی

چو برق روشن و خوب است در سخن معنی
برون ز معنی دیگر بخار و باد و #تم است
ناصرخسرو

نبینی کز همه سو ابر پیوست
#دمه بفسرد و یکسر برف بنشست
ویس و رامین


💥 نکته : نام منطقه « هیران » در گیلان که به اشتباه حیران نوشته می‌شود، از دو بخش « هِر، هیر » ( به معنای مه در زبان تالشی ) + پسوند جای‌ساز « ان » ساخته شده و در کل یعنی جایی که هوای مه‌آلود دارد که این با ویژگی آن منطقه هم‌خوانی دارد. جالب آنکه در نزدیکی این منطقه، شهری در اردبیل با نام « هیر » وجود دارد که بازهم چنین ویژگی دارد. صورت دیگر این واژه در زبان‌های « غربی جنوبی ایرانی » واژه « کـِر » در لری است، به معنای هوای مه‌آلود، که در نام آبشار « کِردی ( مه + دود ) » در شهرکرد هم دیده می‌شود


🆔 @iranzamin777
📚 Admin @f777kim

‌.
👍42446👎24👏17🔥4😁42🤝2🫡2🤬1💔1
.

پانترک : چرا همه کلمات ‎#ریاضی شما عربی است ؟ و خندددده و افتخار به زبان تورچی!


💥 پاسخ بشدت کوبنده :

🚩 ۱- یک کتاب قدیمی ریاضی به زبان ‎#ترکی به ما نشان دهید ؟

🚩 ۲ـ همه اصطلاحات جمع و تفریق و ضرب و ... در آن کتاب به زبان اصیل #ترکی آمده باشد ؟


رفته که برگرده 😄 ! آخه #چنگوز : همین ضرب و جمع عربی رو هم از ما گرفتی ...


#پارسی_چک


🆔 @iranzamin777
📚 Admin @f777kim

‌.
👍447😁54👎1612🔥6👌4💯21🤬1🙏1🤡1
.
🛑 یک نشست ۹۰ دقیقه‌ای فرهنگی با حضور چند تن از استادان آذری ِ زبان و ادبیات پارسی در تبریز برگزار شده، حال جریان متعفن پانترکیسم به سرکردگی رحیم بقال اصغری، با بریدن تکه‌هایی از فیلم این نشست، یک روایت مغول‌پسند برای خود و جمع حقیرش ساخته !!! در همه چیز « دست می‌بَرند » از اسناد و کتاب‌های قدیمی بگیرید تا روایت‌های آشکار کف جامعه ؛ با جعل و دروغ و تحریف می‌خواهند خورشید حقیقت را پشت ابرهای تیره خود، نگه دارند! تا کــِی :)


ویدیو کامل نشست 👇

🆔 @iranzamin777
📚 Admin @f777kim

‌.
👍38519👎9💯8👌7🤡21🔥1
📌روایتِ یک دستبُردِ ناشیانه

پنجه به خالی زده‌‌اید!

✍️نیما عظیمی

گویا برخی‌ها گرایش شدیدی به رسواشدن دارند، وگرنه برای هر عقل سلیمی قابل حدس و تشخیص است که برملا کردنِ شگردهای عوام‌فریبانه‌‌ای آن‌ها هرگز کار دشواری نیست.
دیروز ویدئویی تدوین و تقطیع شده از بخشی از دقایق نشستِ بنیادپژوهشی شهریار(۱٠خرداد۱۴٠۴) به دستم رسید که مصداق بارزی از رذالتِ عریانِ صاحب و سازنده‌ی آن است.
در این کلیپ مجهول، ریخت‌هایی گوناگون از سانسور، تقطیع، جعل، دروغ، تحریف و دستبردهای مکرر و فرار از حقیقت موج می‌زند! این دستبُردِ خنده‌دار اگر در ذکر نامش اشتباه نکنم، از سوی بقالْ نامی صورت گرفته؛ بقال، حرکتی بسیار ساده‌لوحانه و عوام‌فریبانه انجام داده است.
بقالِ کم‌هوش و کم‌فروش که ظاهرا مخاطب خود را احمق فرض کرده است با دستکاریِ دقایقِ پرسش و پاسخ‌ها و تحریف درون‌مایه‌ی اصلی و همچنین سانسورِ جملات استاد مهرنگ، به خیال خودش کاری کرده کارستان!
بقال فیلمی از یک مردِ ساده‌لوح و جوگیر را گذاشته که در آن نشست، پرسش‌هایی پانترک‌مآبانه را از استادان دارد.
البته لازم به ذکر است که آن مرد ساده‌لوحِ پانترک‌مآب، با بی‌ادبیِ محض، وسط سخنانِ استاد مهرنگ پرید. مردِ ساده‌لوح هرچندکه غیرمتمدنانه و ناگهانی به صحنه ورود کرد، اما در آغاز سخنش، مصرعِ «چو ایران نباشد تن من مباد» را با صدایی بلند خواند؛ اما بقال در کلیپ تدوین و تقطیع‌شده‌ی خود، آن شعرخوانی را سانسور کرده تا مبادا مخاطبانی را که احتمالا نفهم فرض کرده، نتواند مجاب کند.
بقال همچنین جمله‌ی محترمانه‌ی استاد مهرنگ به آن مرد ساده‌لوح و غیرمتمدن را نیز سانسور کرده است. استاد مهرنگ وسط ژانگولربازی‌های آن مرد، خیلی مودبانه فرمود: « پرسش خودت را بنویس تا پاسخ دهیم» (روال نشست). بقال در ادامه‌ی شعبده‌بازی‌هایش، این جمله‌ی کلیدی استاد مهرنگ را نیز سانسور کرده است، تامبادا مخاطبانی را که احتمالا بی‌سواد و بی‌شعور فرض‌شان کرده، نتواند مجاب کند.
به هر روی، آن مرد آمد و رفت؛ و حضار در آغاز برای آن مصرع تشویقش کردند و در پایان با خنده‌ای بر سخنان و ادعاهای پوچش بدرقه‌اش کردند. بقال اما این ابزارِ ساده‌لوح را برای چیدمان شگردهای عوام‌فریبانه‌ی خود لازم داشت.

پیش از ورود به بخش دیگر این یادداشت، لازم به ذکر است که به عنوان نگارنده‌ی این سطور، از آغاز تا پایانِ آن نشستِ پربار حاضر بودم.
اما بقال دقایق و مباحثی از فیلم آن نشست را طبقِ امیال قلبی و اغراض روحی و اهداف شخصی خود، بسیار ظریف اما ناشیانه به هم چسبانده و خواسته ربط دهد که اصلا ارتباطی به هم ندارند!
توضیح این‌که: آن مردِ ساده‌لوح در دقیقه‌ی۶۷ از نشست("۱۴/'۱/۶) وارد صحنه شد و پرسشی بسیار سطح پایین به سبک پانترک‌ها مربوط به زبان‌شناسی مطرح کرد. اما بقال در آن فیلمِ ساختگی خودش در جعلی آشکار با درجِ نوشتاری روی فیلمش تلاش دارد ذهن مخاطب ساده‌لوح را منحرف کرده و جملاتِ پانترک‌پسندِ مرد ساده‌لوح را اشاره و پاسخی به جملات حسن انوری در مورد زبان آذری عنوان کرده و به خورد مخاطبانش بدهد! و بلافاصله جملاتی از استاد حسین مهرنگ را به پایان سخنان آن مرد چسبانده که نه تنها به لحاظ زمانی هیچ همخوانی‌ای با هم ندارند، بلکه آن پاسخ، پاسخِ استاد مهرنگ به یکی از دیگر حاضران در نشست بود، نه به آن مرد ساده‌لوح!
توضیح این که: حرفهای آن مرد در دقیقه ۶۹("۱/٠۸/٠۸) به پایان رسید؛ و آن پاسخ استاد مهرنگ به یکی از دیگرحاضران با موضوعی کاملا متفاوت، در دقیقه ۸۱ ("۱/۲۱/۲٠) داده شده است. اما بقال مثلا خواسته زرنگی کند! و فاصله‌ای نزدیک به ۱۲ دقیقه را قطع کرده و معلوم نیست کجا پنهان کرده!
به هر روی، نامِ این نشستِ پربار «دیدارِ ماه» بود؛ و باری دیگر، به سوی ماه پریدن، حسرت و خیالِ خامِ کوته قامتانی شد که همیشه در تقلای به روی خاک کشیدنِ ماه، «پنجه به خالی» زده‌اند!

کوتاه‌سخن این‌که ما در فرهنگ گُهربارِ ایرانی_پارسی خود، زبانزدِ «مشت نمونه‌ی خروار است» را داریم که بیان می‌کند اندازه‌ی اندکی از هرچیز، روشن‌گرِ چگونگی و ویژگیِ تمام آن چیز است. بنابراین وقت ما بسیار باارزش‌تر از آن است که بخواهیم به تک‌تک لاطائلات این فرد پاسخ بنویسیم؛ تشت رسوایی این فرد مدتهاست از بام افتاده است.
از همین تک موردی که_ صرفا به احترامِ استاد حسین مهرنگ_ به آن پرداختیم، باید پیِ به پرشمار رفتار و گفتارِ نادرست و پوشالیِ دیگری ببریم که آلوده به همین دست از دست‌بُردهای کثیف شده‌اند.

#پاینده_ایران

پی‌نوشت: فیلم کامل/اصلی نشست، در کانال وطن‌یولی(راه‌وطن) قابل مشاهده است:
https://www.tg-me.com/vatanyolii/3988

@Vatanyolii
👍27227👎9👌3🙏21🔥1👏1🤡1💯1🫡1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵 هفته خوزستان یا هفته عربستان ؟

با درود بر هم‌میهنان عرب‌مان ؛ ولی « صدا و سیمای » بیسواد و نادان آیا هیچ آشنایی با بافت زبانی و قومی استان خوزستان ندارد؟ بالای ۷۰ درصد جمعیت این استان غیرعرب هستند : لر بختیاری، لر مینجایی، لر بویری، لر بهمئی، دزفولی، قشقایی، شوشتری، رامهرمزی، ماهشهری، بهبهانی و ... چرا لباس عربی را به عنوان نماد استان خوزستان معرفی می‌کنند؟ چه اهدافی از این نمادسازی‌ها دارند ؟

بخوانید 👈 جمعیت هم‌وطنان عرب در ایران چقدر است ؟



🆔 @iranzamin777
📚 Admin @f777kim

‌.
👍502😡42👎2719😢8👌7💯4🤡3🤔21🔥1
ایران زمین
. 🔴 آشنایی با مفاهیم ژنتیک در راستای موضوعات تاریخی فرهنگی / 💥 بخش دوم 🌀 ۲ـ هاپلوگروپ و شناسایی نیاکان باستانی و مسیرهای مهاجرتی 📚 هر سلول دارای ۲۲ جفت کروموزوم غیرجنسی و یک جفت کروموزوم جنسی است ( XY در مردها و XX در زن‌ها ). هنگامی که سلول‌های تولیدمثل…
.
🔴 آشنایی با مفاهیم ژنتیک در راستای موضوعات تاریخی فرهنگی / 💥 بخش سوم


🌀 ۳- هاپلوگروپ و اتوزوم

خلاصه بحث این مقاله : هاپلوگروپ « خاستگاه جغرافیایی و مهاجرت‌های تاریخی » اجداد پدری و مادری شما را مشخص می‌کند، ولی آنچه شباهت‌های ظاهری و فیزیکی افراد با یکدیگر را تعیین می‌کند « بخش اتوزوم ژنتیک » شماست !

در مقالات پیشین گفتیم که یک انسان سالم « ۲۳ جفت » کروموزوم دارد که یک جفت از آنها کروموزوم #جنسی است و « ۲۲ جفت » نیز، کروموزوم‌های موسوم به « #اتوزوم » هستند، که حدود ۲۰ هزار ژن بر روی آنها کد شده است که ویژگی‌های ساختاری انسان را تعیین می‌کنند. در کروموزوم‌‌های جنسی ( XY ) بخش زیادی از کروزوم Y بصورت #ثابت از پدر به پسر منتقل می‌شود، و در مردان مسیر مهاجرتی اجداد پدری انسان‌ها را مشخص می‌کند، که ( + mtDNA ) باعث به وجود آمدن بحث « #هاپلوگروپ » شده است.

هاپلوگروپ : هر هاپلوگروپ یک خاستگاه #جغرافیایی در یک دوره #زمانی دارد و هر مرد فقط « یک » هاپلوگروپ Y و « یک » هاپلوگروپ mt دارد، هر زن نیز فقط « یک » هاپلوگروپ mt دارد. هاپلوگروپ‌ها سرزمین تاریخی اجداد پدری و مادری شما و مسیرهای مهاجرتی آنها را نشان میدهند.

🌀 اکنون اگر « دو گروه جمعیتی » در یک هاپلوگروپ ( yDNA ) اشتراک بالایی داشته باشند، به این معنی نیست که « ریخت ظاهری و قالب فیزیکی » یکسانی نیز دارند، چون ژن‌های ریخت و ظاهر بر روی ۲۲ کروموزوم دیگر ( اتوزوم ) قرار دارد و کروموزوم Y فقط چند ژن مربوط به مسائل جنسیتی را تعیین میکند. یک نمونه جالب : بیش از ۸۰ درصد مردم ایرلند دارای هاپلوگروپ R1b هستند، در آفریقای مرکزی نیز بیش از ۹۰ درصد مردم قبیله Kirdi دارای هاپلوگروپ R1b هستند، ولی کوچکترین شباهت ظاهری به هم ندارند! این هم‌هاپلوگروپی فقط نشان می‌دهد که اجداد پدری این مردمان هزاران سال پیش از یک منطقه جغرافیایی خاص آمده‌اند و طی چندین مهاجرت در دوره‌های زمانی مختلف به ایرلند و مرکز آفریقا رسیده‌اند و در طول این هزاران سال، ژنتیک اتوزوم آنها با بومیان آن سرزمین‌ها بازترکیب شده و نوادگان آنها ریخت بومیان همان سرزمین را به خود گرفتند

🌀 درصد #بالای یک هاپلوگروپ خاص در یک گروه جمعیتی چه معنایی دارد؟ این موضوع نشان میدهد که آن گروه جمعیتی از نظر خاستگاه تاریخی « همگن‌تر » است و بر اثر « انزوای جغرافیایی - فرهنگی » یا « مهاجرت گروهی و اثر بنیان‌گذار » به چنین ساختاری رسیده‌اند. مثلا گروه‌هایی که هزاران سال است در یک جزیره دورافتاده یا منطقه کوهستانی سخت‌گذر زندگی می‌کنند، یا جامعه‌ای که با قوانین فرهنگی مذهبی خاص، با جوامع دیگر رابطه‌ای نداشته‌اند و ... حال درنظر بگیرید که جامعه‌ای با درصد #بالایی از یک هاپلوگروپ دقیقا در جایی زندگی می‌کنند که هزاران سال پیش، آن هاپلوگروپ در همان منطقه به وجود آمده باشد، این موضوع نشان می‌دهد که آن مردمان هزاران سال است که در همان منطقه زندگی کرده‌اند و مهاجرت گسترده‌ای نداشته‌اند و اصطلاحا #بومیان آن سرزمین هستند. یک نمونه ؛ حدود ۸۰ درصد از مردم سومالی دارای هاپلوگروپ E1b1b هستند و جالب آنکه، این هاپلوگروپ حدود ۲۶ هزار سال پیش، در همان منطقه شکل گرفته است، یعنی مردم سومالی بومیان سرزمین خود هستند

اتوزوم : اگر از مناطق مختلف جهان، چندین نفر را با لباس یکسان جلوی شما بگذارند، به آسانی می‌توانید تشخیص دهید که کدام یک از آنها یمنی است، کدام یک اروپایی است، کدام یک مکزیکی است، کدام یک آفریقایی است و حتی می‌توانید تشخیص دهید که کدام یک چینی یا ژاپنی است! چرا معمولا هر منطقه جغرافیایی دارای مردمانی با ظاهر خاص است ؟ انسان خردمند (Homo sapiens) حدود ۶۰ هزار سال پیش، با بیش از ۲۰ هزار ژن کدکننده روی ۲۲ کروموزوم اتوزوم خود، از آفریقا خارج شد و در طول دوره‌های مختلف، در مناطق مختلف جهان ساکن شد، و « انتخاب طبیعی » باعث شد برخی آلل‌های ژنی که با شرایط هر منطقه سازگارتر بودند، شایع‌تر شوند ( ژنوتیپ ) و عوامل محیطی و فرهنگی و #انزوای_جغرافیایی نیز بر این فرآیند اثر گذاشتند و منجر به شکل‌گیری جمعیت‌هایی با ویژگی‌های ظاهری نسبتا متمایز ( فنوتیپ ) و اغلب قابل تشخیص در هر منطقه جغرافیایی شدند

🌀 شرکت‌های تبارشناسی ژنتیکی، همچون AncestryDNA / 23andMe / MyHeritage / FamilyTreeDNA بیش از ۳۸۰ منطقه جغرافیایی - ژنتیکی اصلی (Biogeographical Regions) و بیش از ۲۰۰۰ زیرمنطقه اتنیکی (Ethnicity Regions) با ژنوتیپ و فنوتیپ خاص را تعیین کرده‌اند، که ساختار ژنتیکی افراد را با پایگاه داده خود مقایسه کرده و « #تبار_ژنتیکی » انسان‌ها را مشخص می‌کنند


💥 آیا « ایران » نیز دارای « فنوتیپ و ژنوتیپ #خاص خود » است و در این شرکت‌های مطرح ژنتیکی، به عنوان یک « منطقه جغرافیایی ژنتیکی » مورد مقایسه قرار می‌گیرد؟ مطلب بعدی ...




🆔 @iranzamin777
📚 Admin @f777kim

‌.
👏214👍3215👎8🔥5👌4🤡2😍21🙏1💯1
.

🔴 « نامه سلطان بایزید دوم عثمانی به الوند شاه بایندری »

🌀 حاکم عثمانی در نامه‌ای به الوند شاه بایندری، هشتمین پادشاه سلسله‌ی آق‌قویونلوها، از الوند شاه با عنوان شهنشاه ایران یاد می‌کند

اینکه حاکم ترک‌تبار در استانبول به حاکم ترک‌تبار در تبریز نامه‌ای به زبان فارسی می‌نوسید ( چنانکه می‌توانست نامه را به زبان ترکی بنویسد )، نشان از اهمیت والا و ملی بودن زبان فارسی در دربار آق‌قویونلوها دارد

♦️ در میان نامه، چند بیت شعر با این مضمون نوشته شده است :

شهنشاه ایران خدیو عجم/خداوند مُلک و سپاه و عَلَم

سرافراز آفاق الوند شاه/ ولایت‌ستان و مَمالک‌پناه

جهانگیر سلطانِ با عدل و داد/ تَهَمتَن شکوه و غضنفر نهاد

فروزنده‌ی گوهر داوری/فرازنده‌ی تخت بایندری

برآرنده‌ی تیغ خونین به چنگ/شکافنده‌ی قلب دشمن به جنگ



📚 کتاب منشآت السلاطین اثر فریدون بیگ احمد. / نسخه خطی دانشگاه استانبول به شماره NEKTY05946


🏠@maktabetabriz


🆔 @iranzamin777
📚 Admin @f777kim

‌.
👍34660👏14🤩10👎9🤡3😍2🙏1🤝1🫡1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.

🛑 ترکی گویشی از عربی است ! خودشان می‌گویند :)

تازه دریافته‌اند که ۴۰ درصد گویشی که به آن سخن می‌گویند برگرفته از عربی است ( و البته + ۴۰ درصد پارسی + ۵ درصد زبان‌های دیگر ). ما سال‌هاست در پاسخ به گزافه‌گویی پانترک‌ها درباره زبان پارسی، می‌گوییم که زبانواره خودتان بیشتر از پارسی واژگان بیگانه دارد، ولی نمی‌پذیرفتند ؛ اکنون « شاهد از غیب » رسید و خودشان این حقیقت را تایید می‌کنند و ناچار هستند که بگویند : آری همه زبان‌های جهان وام‌واژه دارند! ولی دوست گرامی ۸۵ درصد گویش شما وام‌واژه است، و نام‌ این دیگر زبان نیست !

💥 هشتگ #پارسی_چک را دنبال کنید


🆔 @iranzamin777
📚 Admin @f777kim

‌.
👍387😁51👎2519👏9🔥4👌3🤡3💯2😢1😭1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵 حتما ببینید ...

گزارشی از کارآفرین ایرانی در شبکه ard آلمان ؛ که شرط پذیرش در کارخانه او داشتن « سوء پیشینه » است. او الگوی زندگی خود را « فردوسی بزرگ » میداند


🆔 @iranzamin777
📚 Admin @f777kim

‌.
👏36561👍23😁10🤡5🫡3👌2💔2🙏1😍1💯1
2025/07/14 03:21:42
Back to Top
HTML Embed Code: