📕 آغاز دوره های بهار ۱۴۰۳ در مرکز آموزش‌ تخصصی انجمن جامعه‌شناسی ایران
مرکز آموزش تخصصی انجمن جامعه‌شناسی ایران ایران با همکاری مدرسه دقیقه برگزار می‌کند:

دوره آموزشی تحلیل داده با R
(با کاربردهایی در علوم اجتماعی، اقتصاد و سلامت عمومی)


تاریخ شروع : ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
تاریخ پایان دوره: ۳ تیر ۱۴۰۳
روز‌های کلاس: یکشنبه‌ها و چهارشنبه‌ها ( ۹ هفته ۵۰ ساعت)
ساعت کلاس: ۱۷:۳۰ تا ۲۰:۴۵

▫️اطلاعات بیشتر و لینک ثبت نام:

d-learn.ir/rcss

🔴 مهلت ثبت نام با تخفیف تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۳

پشتیبانی و ثبت نام:
۰۹۳۳۱۰۷۹۰۱۴
۰۲۱-۸۸۳۴۹۲۴۴
@isa_ctc
@dlearn_ir
دوره آموزشی تحلیل داده با R
(با کاربردهایی در علوم اجتماعی، اقتصاد و سلامت عمومی)

برگزار کننده طرح: مرکز آموزش تخصصی انجمن جامعه‌شناسی ایران و مدرسه پردازش و تحلیل داده دقیقه

ضرورت طرح
قلمرو علوم اجتماعی به دلیل ظهور روش‌های محاسباتی و حجم وسیع داده‌های تولید شده توسط تعاملات انسانی در عصر دیجیتال، دستخوش تحولی گسترده شده است. علوم اجتماعی محاسباتی (به اختصار CSS ) به عنوان حوزه‌ای پویا ظهور کرده تا از توان پردازش و محاسبات برای پرداختن به پدیده‌های اجتماعی پیچیده استفاده کند. با ادغام تکنیک‌های محاسباتی با رویکردهای کلاسیک علوم اجتماعی، Css رویکردهای نوآورانهای برای درک و پرداختن به چالشهای اجتماعی ارائه می‌دهد‌.
علوم اجتماعی محاسباتی در خط مقدم علوم اجتماعی قرار دارد و مرزهای روش‌شناسی سنتی را متحول می‌کند و راههای جدیدی را برای تحقیق و درک از پدیده‌ها باز می‌کند. روش‌های جدید، راهکاری جدید برای پاسخ به سوالات قدیمی مطالعات علوم انسانی پیشنهاد میکنند و بینشهای متفاوتی را پیشروی محققان قرار می‌دهد. تکنیکهای محاسباتی مانند داده‌کاوی، تحلیل شبکه، مدلسازی مبتنی بر عامل و یادگیری ماشین محققان را قادر می‌سازد تا مجموعه‌های داده در مقیاس بزرگ را تجزیه و تحلیل کنند، الگوهای پنهان را کشف کنند و سیستمهای اجتماعی پیچیده را شبیه‌سازی کنند.

دوره تحلیل داده با R به فعالان حوزه علوم انسانی این امکان را می‌دهد که از ابتدا با کاربرد این نرم‌افزار در پژوهش‌های مرتبط با علوم انسانی و اجتماعی آشنا شوند و سپس با استفاده از مثال‌های مبتنی بر داده‌های واقعی بتوانند نظریه‌ها و فرضیات مختلف را در حوزه‌های مورد علاقه خود آزمایش کنند.

📌پر کردن شکاف بین تئوری و عمل: ترکیب دوره های نظری و فنی این برنامه، شرکت کنندگان را با درک جامعی از علوم اجتماعی محاسباتی آشنا می کند و آنها را قادر می سازد شکاف بین مفاهیم نظری و کاربردهای عملی را پر کنند.
📌تقویت همکاری میان رشته ای : با گرد هم آوردن فعالین از رشته های مختلف علوم اجتماعی شامل جامعه‌شناسی، علوم سیاسی، اقتصاد سیاسی و رشته های مشابه، این برنامه همکاری بین رشته ای و بارورسازی متقابل ایده ها را ترویج می کند و منجر به رویکردهای پژوهشی نوآورانه می شود.
📌افزایش ظرفیت تحقیق: این برنامه مهارت‌ها و دانش لازم را برای انجام تحقیقات پیشرفته در علوم اجتماعی محاسباتی ، کمک به پیشرفت این زمینه و رسیدگی به مسائل ضروری اجتماعی، به شرکت کنندگان ارائه می دهد.
📣 ساختار برنامه به شرح زیر است:
● مقدمه‌ای بر علوم اجتماعی محاسباتی
● آشنایی با علوم داده و R
● مصورسازی داده و ترسیم نمودار
● تغییر ساختار و تحلیل اکتشافی داده
● آشنایی با آمار و مدلسازی
● به کارگیری نظریه‌های اجتماعی در تحلیلهای کمّی
● پروژه پایانی
ارزیابی و نتایج قابل پیشبینی

نتایج پیش‌بینی شده این برنامه عبارتند از:
● ارتقای آگاهی و تجهیز فعالان علوم اجتماعی به روش‌ها و ابزارهای کمّی
● توسعه شبکه‌ای از محققان و متخصصان علوم انسانی مسلط به رویکردهای کمّی
● کمک به پیشرفت CSS و کاربردهای آن در رسیدگی به چالشهای اجتماعی
● پرورش کارشناسان آشنا به تحلیل داده و استفاده از رویکردهای کمی برای پژوهشکده‌های اجتماعی و مراکز سیاستگذاری
● پرورش تحلیلگران حوزه عمومی به منظور ترویج روزنامه‌نگاری مبتنی بر داده در کشور

@isa_ctc
معرفی مدرسین دوره:

📌بهمن اجدری فارغ التحصیل مهندسی صنایع و بازاریابی است. ایشان همچنین دانشجوی مقطع دکترای مدیریت در دانشگاه کارولینای آمریکا بوده است. بهمن اجدری علاقمند به تحلیل داده‌های اجتماعی است و ایشان تاکنون مقالات مختلفی را در مجله تحلیلی دقیقه و دیگر نشریات به چاپ رسانده است. همچنین در حال حاضر ایشان مشغول به ادامه تحصیلات تکمیلی در حوزه علوم اجتماعی در دانشگاه خوارزمی است.

📌آمنه ابراهیم ولوجردی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد آمار زیستی علوم پزشکی ایران و کارشناسی آمار از دانشگاه تهران است. ایشان سالهای متمادی در آموزش مباحث مختلف آماری و کاربرد آنها در علوم پزشکی فعالیت است. آمنه ابراهیم در طرحهای دارویی مختلفی به عنوان محقق اصلی حضور داشته است.

📌حمیده حسین‌زاده فارغ التحصیل دکترای ریاضی از دانشگاه الزهرا است. ایشان قبلا محقق میهمان دانشگاه واترلو در کانادا بوده‌اند و در حال حاضر در شرکت شمارا در دانشگاه صنعتی شریف مشغول کار بر روی مدلهای آماری و مصورسازی داده‌ها می‌باشد.

📌محمد رهبری فارغ‌التحصیل دکترای علوم سیاسی با گرایش جامعه‌شناسی سیاسی از دانشگاه علامه طباطبایی است. تحصیلات قبلی ایشان در رشته‌های علوم سیاسی و مهندسی فناوری اطلاعات در دانشگاه تهران است. محمد رهبری اکنون به عنوان محقق علوم اجتماعی محاسباتی دارای تالیفات فراوان و سوابق آموزشی متعدد در این حوزه
است.

📌علیرضا کدیور فارغ التحصیل مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی ارشد آمار و تحقیق در عملیات از دانشگاه اسکس انگلستان است. ایشان دارای مقالات تحلیلی متعدد درحوزه‌های مختلف علوم اجتماعی است. علاوه بر آن، علیرضا کدیور برای دوره‌های متمادی مسئولیت تدریس درس برنامه‌نویسی در دانشگاه صنعتی شریف را بر عهده داشته است.

📌لعیا غفاریان فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد اقتصاد شهری از دانشگاه اصفهان است. ایشان علاوه بر پشتیبانی دوره‌های برگزار شده مدرسه دقیقه دارای مقالات چاپ شده در مجله تحلیلی دقیقه و نشریات دیگر است.
@isa_ctc
طرح دوره: خوانش کتاب خودکشی دورکیم
مدرس: دکتر محمد عاملی

کتاب خودکشی(۱۸۹۷) سومین اثر کلاسیک دورکیم بعد از کتاب تقسیم کار (۱۸۹۳) و قواعد روش جامعه شناسی(۱۸۹۵) است. در این کتاب نیز دورکیم خطوط اصلی فکری خود را در باب امر اجتماعی و تقدم آن بر امر فردی دنبال می کند. از جهاتی می توان این کتاب را نوعی اقامه دعوا در برابر فردگرایی لیبرالیستی دانست و از سوی دیگر نوعی جهت گیری انتقادی در برابر روان شناسی فردگرایی که پرچمدارش در آن دوران گابریل تارد روان شناس مشهور فرانسوی بود. کتاب خودکشی نخستین اثر روشمند دورکیم است که در آن از فنون آماری  و روش مورد علاقه دورکیم( مقایسه‌ای)  استفاده شده است. نویسنده کتاب خودکشی با انتخاب موضوعی که اغلب به عنوان کلیشهای ترین نماد بحران اجتماعی تلقی می‌شود، بدنبال نشان دادن وضعیت بحرانی جامعه غرب در واپسین سالهای قرن نوزدهم میلادی است. او در تقسیم‌بندیهای چهارگانه خود از خودکشی(خودخواهانه، دگرخواهانه، آنومیک و قضا و قدری) این نکته مهم را گوشزد میکند که آمار خودکشی  بیش و کم نرخ ثابتی را نشان می دهد، اما افزایش نوع خاصی از خودکشی، یعنی خودکشی آنومیک، بیانگر وضعیت بیمارگونه جامعه آن روزهای غرب است. صرف نظر نوآوری های علمی و روش شناختی، کتاب خودکشی، دربردارنده یکی از دلمشغولی های همیشگی دورکیم، یعنی مساله نظم اخلاقی نیز هست. دورکیم در این اثر کلاسیک خود به خوبی نشان می دهد، خودکشی ناشی از نابسامانی اجتماعی میتواند بیانگر انحطاط اخلاقی یک جامعه و برهم خوردن نظم ناشی از مناسبات اخلاقی آن جامعه باشد. در این دوره ، فصول چندگانه کتاب تقسیم کار در ۱۲ جلسه مورد بررسی قرار خواهد گرفت و  در جلسه آخر نیز سعی خواهد شد برخی دیدگاههای انتقادی در مورد نظریه خودکشی دورکیم نیز مورد بحث قرار گیرد.
@isa_ctc
مرکز آموزش تخصصی انجمن جامعه‌شناسی ایران سالی همراه با شادی و آگاهی برای شما آرزومند است.
بهار ۱۴۰۳ مبارک.
طرح کلی دورۀ «زبان انگلیسی تخصصی علوم اجتماعی»

مدرس: مسعود زمانی مقدم

در این دوره با استفاده از منابع معتبر انگلیسی، زبان تخصصی علوم اجتماعی آموزش داده می‌شود و بر اساس خواندن و بررسی متن‌های جامعه‌شناختی به زبان انگلیسی، مروری بر مبانی جامعه‌شناسی و صدها مفهوم اساسی آن خواهد شد. تمرین‌ها و آزمون‌هایی در این دوره گنجانده شده است که جدای از جلسات دوره می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین حضور در این دوره می‌تواند به تقویت زبان عمومی شرکت‌کنندگان کمک کند.
در این دوره مشخصاً به مفاهیم حوزۀ نهادهای اجتماعی خانواده (ازدواج و فرهنگ، تغییرات در ازدواج و خانواده، چشم‌اندازهای جامعه‌شناختی در مطالعهٔ خانواده) و آموزش (توسعه و ساختار آموزش، چشم‌اندازهای جامعه‌شناختی در مطالعهٔ آموزش‌وپروش) پرداخته می‌شود.
@isa_ctc
#پیام_تسلیت

بدینوسیله درگذشت مرحوم مغفور سید محمد سراج‌زاده پدر بزرگوار آقای دکتر سیدحسین سراج‌زاده رئیس اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی ایران و رئیس پیشین انجمن جامعه‌شناسی ایران به اطلاع می‌رسد. هیات مدیره انجمن جامعه‌شناسی ایران این ضایعه را خدمت خانواده محترم و به‌ویژه فرزندان برومند ایشان تسلیت می‌گوید.

هیات مدیره انجمن جامعه‌شناسی ایران

@isa_ctc

#مرکز_آموزش_تخصصی_انجمن_جامعه_شناسی_ایران
#دوره_آموزشی_بهار_۱۴۰۳
برای شرکت در دوره‌ها با ما تماس بگیرید :
۰۹۳۳۷۹۹۲۷۵۹
@isa_ctc
📍 دوره آموزشی «تحلیل داده با R با گواهی انجمن جامعه‌شناسی ایران»

ویژه علاقه‌مندانی که می‌خواهند بدون سابقه برنامه‌نویسی وارد دنیای تحلیل داده شوند.

🔴 ثبت نام با تخفیف تنها تا ۲۷ فروردین ۱۴۰۳

▫️ یکشنبه‌ها و چهارشنبه‌ها ۱۷:۳۰ تا ۲۰:۴۵
▫️ سطح دوره: مقدماتی و متوسط
▫️تاریخ شروع: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

اگر به این موضوع علاقه‌مندید فرصت ثبت نام با تخفیف را از دست ندهید:

b2n.ir/rcss

@isa_ctc
@iran_sociology

@dmag_ir
@dlearn_ir
برای اولین‌بار درسگفتار 《دستگاه نظری آنسلم استراوس》در ايران برگزار می‌شود.

مدرس: ح.ا.تنهایی

آنسلم استراوس جامعه‌شناس آمریکایی آلمانی‌تبار  و از نسل شیکاگوی دوم‌، از تاثیرپذیرفتگان و پرورش یافتگان هربرت بلومر،  و خالق مشترک روش نظریه‌ی زمینه‌ای با بارنی گلیسر است‌. آنچه در ايران پيش‌تر از او شناخته‌ شده است همان روش نظریه‌ی زمینه‌ای است.
در این درسگفتار برای اولین‌بار دستگاه نظری آنسلم استراوس در شش جلسه‌ی یک‌ساعته با سرفصل‌های زير ارائه می‌شود:

سرفصل گفتارها:
هستی‌شناسی
روش‌شناسی
ایستایی‌شناسی
پویایی‌شناسی

منابع:
ح.ا.تنهایی، ۱۴۰۱، دستگاه نظری آنسلم استراوس، تهران: بزنگاه
ح.ا.تنهایی، ۱۴۰۲، جامعه‌شناسی نظری، تهران: بهمن‌برنا

برای اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام با شماره‌ ۰۹۳۳۷۹۹۲۷۵۹ تماس‌ بگيريد.
@isa_ctc
ملاحظات تاریخی در موضوع «اقتصاد و جامعه» در ایران: پارادایم جامعه‌شناسی تطبیقی‌ـ‌تاریخی
نیما شجاعی

اقتصاد و جامعه دو ستون اساسی هر کشوری است  که توسعه‌یافتگی یا عدم توسعه‌یافتگی آن کشور در نهایت منتج از نوع ارتباط میان آن‌ها خواهد بود. منتهی طنز تلخ ماجرا و قابل‌توجه در مورد ایران این است که صاحب‌نظران به‌صورت متعارف این دو میدان را از یکدیگر تفکیک کرده، و در تبیین مسائل آن‌ها بدون توجه به میدان دیگر نظریات و روش‌های منفک از دیگری را به‌کار می‌برند که نتیجه‌اش تبیین محدود و ناقص واقعیت‌های کشور خواهد بود. با وجود این، باید آگاه بود که اقتصاد و جامعه در یک رابطۀ دیالکتیکی با یکدیگر و اتفاقاً نقطۀ مشترک مفهوم «نهاد» روی یکدیگر اثر مثبت یا منفی می‌گذارند و اتفاقاً دانش متأخر این حوزه‌ها که در این دوره از آن تحت عنوان «جامعه‌شناسی تطبیقی‌ـ‌تاریخی» یاد می‌کنیم، کاملاً متوجه این ارتباط بوده و همواره تلاش می‌کند که در تبیین مسائل هر میدان به واقعیت‌های میدان دیگر توجه نماید. در این دوره تلاش خواهیم کرد که اتفاقاً نشان دهیم که مسائل این دو تا چه میزان به یکدیگر مرتبط و غیر قابل تفکیک هستند.
جامعه‌شناسی تطبیقی‌ـ‌تاریخی اساساً یک پارادایم مهم در علوم اجتماعی است، در کنار دیگر پارادایم‌ها شامل: مارکسیستی، کنش متقابل، نظم، و پدیدارشناسی؛ و از این جهت گفتنی است که جامعه‌شناسی تطبیقی‌ـ‌تاریخی به‌نظر بسیاری مهم‌ترین آثار کلاسیک و متأخر این حوزه را در بر می‌گیرد. منتهی، همزمان با ورود جامعه‌شناسی به ایران، این پارادایم تطبیقی‌ـ‌تاریخی نیز به گفتمان علوم اجتماعی ایران وارد شد و بزرگترین جامعه‌شناسان ایران همچون غلامحسین صدیقی، احمد اشرف، و برخی از اساتید حوزه‌های دیگر (برای مثال محمدعلی همایون کاتوزیان و یرواند آبراهامیان) از محتوای این پارادایم در پژوهش‌های خود استفاده کردند. موضوع اساسی مد نظر ایشان بررسی تاریخی وضعیت «اقتصاد و جامعه» در ایران در برهه‌های گوناگون بوده است؛ که به‌نظر می‌رسد به دلایل ذیل بیش از دیگر جریان‌ها، به رسالت اصلی علم اجتماعی عطف نظر داشته است:
•انضمامی بودن
•رعایت اصل عینیت
•تجسم یک اتوپیای واقعی
•انتقادی بودن
•مساله‌محور بودن
با وجود این، با تفوق سیاست آرمانی در دیدگاه‌های اساتید علوم اجتماعی در جامعۀ پساانقلابی ایران مسیر جامعه‌شناسی تطبیقی‌ـ‌تاریخی در ایران به محاق رفت و چنین مسائلی به‌وجود آمد:
•تمرکز بیش از حد بر مسائل نظری و ایدئولوژیک
•عدم توجه کافی به واقعیت‌های ملی ایران
•نادیده گرفتن مسائل عملی و عملکرد علوم اجتماعی در حل مشکلات اجتماعی
•و همچنین کاستی در تحقیقاتی و مشارکت مردمی
در پایان، باید اذعان داشت که دانش اقتصاد و جامعه در پادارایم جامعه‌شناسی تطبیقی‌ـ‌تاریخی نه یک دانش صریح، بلکه یک دانش انضمامی است و انتقال آن به افراد نیازمند برداشتن‌های گام‌های پیوسته و بطئی است. در این دوره، تلاش خواهم کرد با عطف نظر به جریان کلاسیک جامعه‌شناسی تطبیقی‌ـ‌تاریخی، به امکانات این پارادایم در بررسی موضوع «اقتصاد و جامعه» و ترسیم فرایند توسعه در ایران بپردازیم و چشم‌اندازی را جهت این برنامه پژوهشی ترسیم نمایم، بنابراین دوره اول، از این موضوع شامل مباحث ذیل می‌شود:
جلسه اول) بازگشت به جامعه‌شناسی تطبیقی‌ـ‌تاریخی
منبع: آثار برینگتون مور، روشه‌مایر و استفانز
جلسه دوم) طبقه و کار در ایران
منبع: اثر سهراب بهداد و فرهاد نعمانی
جلسه سوم) دموکراسی و توسعه در ایران
منبع: اثر نیما شجاعی
جلسه چهارم) سرمایه‌داری یا سوسیالیسم در ایران؟
منبع: آثار علی‌اصغر سعیدی
جلسه پنجم) بازگشت به سیاست طبقه در ایران
منبع: آثار آصف بیات
@isa_ctc
این دوره از امروز آغاز می‌شود.
جهت ثبت‌نام با شماره ۰۹۳۳۷۹۹۲۷۵۹ تماس بگیرید.

https://www.tg-me.com/isa_ctc/2667
گروه جامعه‌شناسی پزشکی و سلامت انجمن جامعه‌شناسی ایران برگزار می‌کند:

🛑 نشست نقد و بررسی کتاب «آنچه شما می‌گویید، آنچه پزشک می‌شنود»


با سخنرانی:

👤مترجم کتاب: افروز معتمد
پزشک متخصص قلب و عروق

👤منتقد: شمیم شرافت
دکترای جامعه‌شناسی

👤دبیر جلسه: سارا صحت
دندانپزشک، دانشجوی دکترای اخلاق پزشکی

جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
ساعت ۱۷

پخش زنده پلتفرم گوگل میت
📍لینک ورود برای عموم

@sociologyofmedicine
@isa_ctc
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران

با حمایت انجمن جامعه شناسی، از فرهنگ و فرهیختگی حمایت کنید.
2024/06/01 03:38:15
Back to Top
HTML Embed Code: