Telegram Web Link
📸 #گزارش _تصويرى| نشست هیئت مدیره انجمن پزشکان عمومی ایران با حضور مشاور اجرایی معاونت بهداشت وزارت بهداشت و روسا و دبیران شعب استانی با موضوع بررسی پیش نویس شیوه نامه اجرایی طرح ملی پزشکی خانواده

آذر ١٤٠٣

🔹 به صفحه اینستاگرام انجمن بپیوندید
instagram | telegram
🔴 افزایش تعرفه های پزشکی به نفع مردم

🗣دكتر رضا گلدوزيان،عضو هیات مدیره انجمن پزشکان عمومى

🔹 در تمام اماکن درمانی به خاطر نرخ های متفاوتی که در مورد تعرفه های دولتی و خیریه ها وجود دارد تعداد ویزیت بیشتری را به پزشک عمومی تحمیل می کنند تا چرخه اقتصادی برای مراکز درمانی داشته باشد.

🔹 تعرفه پزشکی در مراکز درمانی واقعی نیست و در کیفیت ارایه خدمات تاثیر می گذارد در حالی که باید مردم بهترین خدمات را از پزشک عمومی بگیرند تا تمام بیماری ها قابل پیشگیری باشد.

🔹 تعرفه های درمانی در بخش ویزیت عمومی نباید شکسته شود و بیمه ها باید پوشش بهتری در این زمینه داشته باشند تا علاوه بر ارایه خدمات باکیفیت به مردم ، کادر درمان نیز وضعیت معیشت بهتری پیدا کند.

🔹 به صفحه اینستاگرام انجمن بپیوندید
instagram | telegram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 امنیت در مراکز درمانی باید مورد توجه قرار گیرد

دكتر امين زكى زاده،مسئول کمیته مراکز درمانی و مطب هاى انجمن پزشکان عمومی ایران

🔹 خشونت عليه كادر درمان زیاد شده است و اين در حالیست كه وقتی در هر نهادی این اتفاق بیفتد برخورد می شود ولی در حیطه پزشکی هیچ کاری نمی کنند.

🔹امنیت درمانی یاسوج به خطر افتاده است.وقتى متخصص قلب را شهید کردند؛ بخش زیادی از پزشکان یاسوج دست از کار کشیدند .

🔹 امنیت در مراکز درمانی باید مورد توجه قرار گیرد و لازم است حراست مراکز درمانی نیز در این زمینه ورود کنند.

🔹 به صفحه اینستاگرام انجمن بپیوندید
instagram | telegram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده

🗣اردوان بهرامی رئیس کمیته پزشک خانواده انجمن پزشکان عمومی ایران

🔹 با توجه به نگرانی‌های جدی در مورد تأمین منابع پایدار جهت اجرای برنامه پزشکی خانواده و نیز بدعهدی قریب به یقین سازمان‌های بیمه گر، پیشنهاد می‌شود نحوه خرید خدمت پزشکان، از روش پرداخت سرانه که متضمن حذف رابطه مالی بین بیمار و پزشک است و موجب از دست رفتن درآمد نقدی مطب‌ها می‌گردد، به روش پرداخت دیگری تبدیل شود.

🔹می‌توان با حذف سرانه، به ازای انجام هر مراقبت بهداشتی برای جمعیت تحت پوشش، مبلغ مشخصی به پزشکان پرداخت نمود و ارزش ریالی هر مراقبت با توجه به اولویت‌های بهداشتی کشور تعیین گردد.

در این روش به جای رایگان کردن فرانشیز ویزیت جهت تشویق شهروندان به ورود به برنامه، می‌توان از تخفیف در فرانشیز داروهای بیماران مزمن و رایگان نمودن پاراکلینیک های غربالگری و پایش سلامتی که صرفاً طبق گایدلاین ها صورت بگیرند بهره برد.

🔹اما در صورت پرداخت به پزشک در قالب سرانه، ضروری است فرمولی اتخاذ شود که مبلغ سرانه، هر سال طبق متغیرهای واقعی اقتصادی به صورت اتوماتیک افزایش یابد نه آنکه بر اساس سلایق دولت‌ها، وزارتخانه‌ها یا شورای‌عالی بیمه در هر سال تعیین شود.

🔹نحوه محاسبه سرانه، مهم‌ترین عامل تعیین کیفیت خدمات خواهد بود. بدون شک عدم رضایت تیم سلامت موجب عدم انجام صحیح تکالیف خواهد شد و هیچ پایش یا نظارتی نخواهد توانست کیفیت خدمات را تضمین کند، بلکه عدم رضایت به مرور زمان موجب خروج پزشکان از طرح خواهد شد.

🔹نحوه محاسبه سرانه توسط پژوهشگاه‌های سلامت انجام و نتایج آن موجود است که متأسفانه سرانه فعلی در استان‌های پایلوت بسیار کمتر از محاسبات مذکور است.

🔹در صورت عدم تمایل به پرداخت سرانه کارشناسی شده، پیشنهاد می‌شود لااقل حقوق خالص پس از مالیات به میزان حقوق پزشکان شاغل در مراکز ملکی تأمین اجتماعی با ساعت کاری مشابه، یا ماکزیمم حقوق کارمندان دولت در هر سال و یا با هر معیار مناسب غیرمرتبط با برنامه برای پزشک خانواده اعمال گردد و از اعداد سلیقه‌ای در هر سال به مقتضیات بودجه‌های موجود یا طبق رشد تعرفه بخش درمان اکیداً پرهیز شود.

🔹در واقع طرح پزشک خانواده، خود باید تعیین کننده بودجه‌های دریافتی باشد نه آنکه طرح، خود را با بودجه‌های ارسالی تطبیق دهد.

🔹توجه جدی به فرهنگ‌سازی و مقید نمودن شهروندان به مراجعه به موقع به پزشک خانواده جهت تکمیل پرونده سلامت و انجام غربالگری‌ها ضروری است به نحوی که این برنامه صرفاً تبدیل به مجموعه‌ای از خدمات درمانی ارزان قیمت و تزریقات رایگان در زمان بیماری نشود و بتواند با پیشگیری و کنترل بیماری‌های مزمن، بار مالی درمان در آینده را از دوش دولت بردارد.

🔹لازم است ضمن ارائه مشوق‌هایی جهت ورود شهروندان به طرح، حتماً نسبت به اعمال جریمه و محدودیت در صورت عدم پایبندی به قوانین طرح و دستورات پزشک خانواده اقدام شود.

🔹کاهش جمعیت تحت پوشش به حداکثر ۱۲۰۰ نفر برای هر پزشک و اختصاص یک ماما و یک مراقب سلامت ضروری است. بالا بودن جمعیت تحت پوشش می‌تواند به پاشنه آشیل طرح تبدیل شود. انتساب ۳۰۰۰ نفر جمعیت در ابتدا و سپس تلاش برای کاهش آن موجب نارضایتی پزشکان و مقاومت در برابر طرح خواهد شد. لذا، لازم است تعداد جمعیت از ابتدا به درستی تعیین شود.

🔹تدوین گایدلاین ها، پذیرش گایدلاین ها توسط سازمان‌های بیمه گر و تقید شهروندان به آنها جهت هدفمند شدن هزینه‌های طرح الزامی است.

🔹رایگان بودن داروی بیماران مزمن در کنار محدودیت در تعداد اقلام دارویی هر فرد یا خانواده و سیاست مشابه در مورد پاراکلینیک جهت تشویق به ورود به طرح و همزمان جلوگیری از تبدیل آن به طرح ارزان سازی خدمات درمانی ضروری است.

🔹لازم است تأثیرات مثبت و منفی اجرای طرح در تمام حوزه‌ها پیش بینی و برنامه ریزی لازم برای بلند مدت انجام گیرد، از جمله باید توجه داشت که با اشتغال تعداد مشخصی از پزشکان در طرح و اتمام جمعیت بدون پزشک خانواده، تعداد پزشکان بیکار بسیار افزایش خواهد یافت که در کنار افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی می‌تواند به یک بحران تبدیل شود.

🔹 به صفحه اینستاگرام انجمن بپیوندید
instagram | telegram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 هشدار نسبت به خطرات مصرف ماده محرک گُل

🔹 نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران، نسبت به خطرات مصرف ماده محرک گُل در بین جوانان و نوجوانان جامعه هشدار داد.

🔹به گزارش مركز روابط عمومى و اطلاع رسانى انجمن پزشكان عمومى ايران، محمد نرگسی دبیر اجرایی تازه های درمان اعتیاد، گفت: معضلی که در حال حاضر نسل جوان جامعه به ویژه نوجوانان ما درگیر آن هستند، اعتیاد به ماده محرک گل است.

🔹وی افزود: متاسفانه خیلی ها اینطور در جامعه جا انداخته‌اند که ماده محرک گُل، اعتیادآور نیست و عوارض ندارد.

🔹نرگسی ادامه داد: در حالی که در بسیاری از کشورهای دنیا مصرف این مواد قانونی شده ولی ما می دانیم قانونی شدن مصرف آن در خیلی از کشورها به معنای زیان آور نبودنش نیست بعضی کشورها این سیاست را در پیش گرفته اند مبنی بر اینکه به جای اینکه این ماده را غیر قانونی اعلام کنند و از کنترلشان خارج شود به صورت قانونی و با دوز مشخص عرضه کنند که هم مصرف کننده را رصد کنند و هم عوارض آن را کنترل کنند و اصلا به این معنی نیست که آنها دنبال این هستند که این ماده را بی خطر اعلام کنند. در واقع دنبال یک سیستم کاهش آسیب، با قانونی کردن آن هستند.

🔹وی افزود: همانطور که باید و شاید هنوز در کشور ما به این مسئله پرداخته نشده و اطلاع رسانی نسبت به آن کم است و در مدارس و دانشگاه های ما راجع به آن صحبت نشده و یکی از رسالت ما به عنوان درمانگر اعتیاد این است که در این مورد اطلاع رسانی کنیم.

🔹نایب رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران تاکید کرد: کانون درمانگران اعتیاد با ستاد مبارزه با مواد مخدر ارتباط تنگاتنگ دارد و برنامه داریم با کمک هم بتوانیم در این حوزه اقدامات لازم را برای پیشگیری از ابتلا به اعتیاد این ماده و همچنین درمان موثر آن را طراحی کنیم.

🔹وی افزود: اعتیاد به گل کم کم کارکردهای اجتماعی فرد را کمرنگ و ناتوان می کند مثلا پدر و مادرهایی که می‌بينند فرزندشان سیستم خوابشان به هم ریخته و غیبت های طولانی از منزل دارند و دچار افت تحصیلی می شوند و موادی از این قبیل حتما باید حساس شوند، مخصوصا در محیطی که هستند با دوستانی که رفت و آمد می کنند؛ همه اینها نقاط خطری هستند که خانواده ها باید روی آن دقت کنند و حساس باشند.

🔹 به صفحه اینستاگرام انجمن بپیوندید
instagram | telegram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
1_14964171574 (1).pdf
2.3 MB
🔹 با توجه به انتشار پیشنویس برنامه پزشکی خانواده توسط وزارت بهداشت برای اجرای سراسری در سال ۱۴۰۴، با مطالعه آن در اسرع وقت نظرات و پیشنهادات خود را به رئیس کمیته پزشکی خانواده انجمن ارسال نمایید

🆔@ardavanbahrami

🔹 به صفحه اینستاگرام انجمن بپیوندید
instagram | telegram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 در همان رسانه ملی عذرخواهی كنيد

🔹 دكتر يحيى هاشمى نسب،دبیر انجمن پزشکان عمومی ایران در گفت وگو با شفقنا به موضوع خشونت عليه كادردرمان پرداخت و ضمن معرفى مسببين آن،به راهكارهايى جهت حل اين مشكل اشاره كرد

در بخشى از اين مصاحبه آمده است

🔹 در همان «رسانه ملی»، جایی که توهین و آسیب به جامعه پزشکان ایجاد شد، عذرخواهی کنند و به مردم بگویند که اشتباه کرده‌اند و این رفتارها درست نبوده است.

🔹به جای آنکه رسانه‌ها به تقویت همبستگی میان مردم و پزشکان، قضات و معلمان بپردازند، آن‌ها را در تقابل با یکدیگر نشان داده‌اند. به این ترتیب، نه تنها امنیت، آرامش و آگاهی مردم آسیب دیده است، بلکه اعتماد عمومی نیز به تدریج کاهش یافته است.

🔹اگر آسیبی به امثال دکتر داوودی‌ها رسیده ماحصل آن سیاست های غلط چندین و چند ساله اخیر «رسانه ملی» بوده است؛ تعبیر نادرستی که اغلب شنیده می‌شود این است که پزشک از بیماری مردم، قاضی از اختلاف جامعه و پلیس از ناامنی درآمد کسب می‌کنند. در حالی که باید دیدگاهی مثبت‌تر داشت، پزشکان سلامتی می‌بخشند، قضات آرامش را فراهم می‌کنند و پلیس امنیت ایجاد می‌کند.

🔹بسیاری از برنامه‌ها و گزارش‌های رسانه‌ای در سال‌های اخیر براساس این تفکر شکل گرفته‌ که تنها پزشکانی که رایگان کار می‌کنند، شرافتمند هستند. این در حالی است که همه پزشکان انسان‌هایی با نیازهای زندگی مشابه سایر صنوف جامعه هستند و درآمدی عادلانه برای ارائه خدمات خود ضرورت دارد. برخلاف باور عموم مردم،تنها ۳ تا ۴ درصد از جامعه پزشکی درآمد بسيار بالايى دارند و شرایط اکثریت آنان تفاوتی با سایر اقشار ندارد.

🔹چه کسی قرار است پاسخگوی این وضعیت باشد؟ تقصیر تنها به گردن فرد قاتل نیست؛ همه مقصرند و باید پاسخگو باشند. این مسئله‌ای چند وجهی که تنها با اصلاحات بنیادین حل خواهد شد. حتی اگر افراد معدودی همچنان ناراضی باشند. راهکار این است که همان رسانه‌ای که این تخریب‌ها را انجام داده، باید رسماً عذرخواهی کرده و برنامه‌هایی بسازد تا به مردم بگوید جامعه سلامت و مردم مقابل هم نیستند. من که در اورژانس نشسته‌ام، دشمن کسی نیستم. برای مردم اینجا هستم و وقتی کسی برای من مسئله ایجاد می‌کند، این نشان‌دهنده مشکل در فرهنگ‌سازی است.

🔹برای اصلاح وضعیت فعلی و تقویت ارتباط بین مردم و کادر سلامت، لازم است که به گذشته و موفقیت‌هایی مانند دوران کووید نگاهی بیندازیم، زمانی که کادر سلامت به عنوان مدافعین سلامت شناخته می‌شدند. ما همان مدافعین سلامت هستیم و هدف ما حفظ و بهبود سلامت جامعه است، نه آسیب رساندن به آنها.

🔹اگر سیاست‌ها و رفتارهای گذشته که بهبود روابط را تضمین می‌کردند، مجدداً اتخاذ شوند، این ارتباط می‌تواند ترمیم شود. اما اگر این رفتارها و سیاست‌ها ادامه پیدا نکند، امید اندکی برای بهبود روابط باقی خواهد ماند. باید تلاش کنیم تا با پذیرش اشتباهات و اصلاح مسیر، مجدداً اعتماد و همکاری میان کادر سلامت و مردم شکل بگیرد.

🔹 به صفحه اینستاگرام انجمن بپیوندید
instagram | telegram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 نامه ى انجمن پزشكان عمومى ايران به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درخصوص اعمال قانون تأمین اجتماعی برای دستیاران تخصصی در قانون بودجه سال ۱۴۰۴

🔹 به گزارش مركز روابط عمومى و اطلاع رسانى انجمن پزشكان عمومى ايران،اين انجمن در نامه‌ای به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، خواستار اعمال قانون تأمین اجتماعی برای دستیاران تخصصی در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ شد.

در متن این نامه آمده است

🔹 به دلیل شرایط سخت و گاهی غیرانسانی حاکم بر وضعیت دستیاران تخصصی، که گاهی تا ۵۰۰ ساعت در ماه کار می‌کنند و حقوقی کمتر از حداقل معیشت دریافت می‌نمایند، وضعیت قابل قبول نیست. این در حالی است که علی‌رغم افزایش پنج‌برابری ظرفیت پذیرش در دوره پزشکی عمومی طی یک دهه گذشته، تعداد داوطلبین ورود به دوره دستیاری کاهش یافته و ظرفیت پذیرش در دوره دستیاری در سال‌های اخیر هیچ‌گاه به طور کامل تکمیل نشده است و در برخی مراکز دانشگاهی، تا ۹۰ درصد ظرفیت رشته‌های تخصصی مهم خالی می‌ماند.

🔹تنها راه برون‌رفت از این وضعیت، که تهدیدی برای سلامت جامعه به شمار می‌رود، سامان‌دهی شرایط کاری دوره دستیاری به منظور ایجاد انگیزه برای پزشکان عمومی جهت ورود به دوره تخصصی و همچنین تخصیص بودجه کافی به وزارت بهداشت برای استخدام نیروهای درمانی و پوشش شیفت‌ها است. این اقدامات می‌تواند از به‌کارگیری بیش از ظرفیت انسانی دستیاران جلوگیری کند.

🔹 به صفحه اینستاگرام انجمن بپیوندید
instagram | telegram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
وزیر بهداشت، در سالهای اخیر روند مهاجرت پزشکان سیر صعودی داشته که خسارت بزرگی در جامعه پزشکی است

🔹هیچ چیزی گران قیمت تر از نیروی انسانی علمی و متخصص نیست.

🔹 به صفحه اینستاگرام انجمن بپیوندید
instagram | telegram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹 مصاحبه نائب رئیس انجمن پزشکان عمومی کشور با خبرگزاری صدا و سیما در خصوص برنامه دولت در مورد طرح پزشک خانواده و اشاره به اجرای ناموفق طرح در دو استان فارس و مازندران

🔹 به صفحه اینستاگرام انجمن بپیوندید
instagram | telegram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 شغل محسوب شدن رزيدنتى مجددا پيگيرى و مشكل بوجود آمده حل شد

دکتر ظفرقندی وزیر بهداشت

🔹 در بودجه امسال یک خواسته سی ساله دستیاری را به مجلس بردیم که به‌عنوان شغل تلقی شود.

🔹 در دولت تصویب شد و در مجلس به دلیل اشتباه، در کمیسیون تلفیق حذف شد اما بلافاصله پیگیری و صحبت کردیم و دوباره حل شد و جای نگرانی نیست.

🔹 به صفحه اینستاگرام انجمن بپیوندید
instagram | telegram
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/01 11:38:31
Back to Top
HTML Embed Code: