Telegram Web Link
🔻 گزارش میدانی «شرق» از موج بیماری‌های درمان‌نشده‌ مرزنشینان بی‌شناسنامه

بیماران بی‌هویت

🔹 مرزنشینانی که محرومیت، عامل بیماری‌های گوناگون در جان‌شان شده؛ بیماری‌هایی که نداشتن شناسنامه، مانع از ارائه هر خدماتی به آنهاست. آدم‌هایی که به زور کارگری تنها زنده می‌مانند و بیماری در جان کوچک و بزرگ‌شان هر روز قوی‌تر می‌شود. از کودکی شش‌ماهه تا پیرمردی کهنسال، یک چیز در همه آنها مشترک است؛ آن‌هم بیماری‌هایی که به دلیل محرومیت هرگز درمان نمی‌شود. خانواده‌های ساکن در احمدآباد، جایی در نزدیکی تربت جام، به دلیل نداشتن شناسنامه، نام‌شان در فهرست حمایتی هیچ بیمه‌ای جای نگرفته است و هزینه‌های بالای درمان مانع از بهبود مؤثر آنها می‌شود.

🔹 روایت اغلب آدم‌های این گزارش که به دلیل نزدیکی با مرز افغانستان، تردد درخور توجهی به این کشور دارند، با قوانین حق شناسنامه برای مادران ایرانی گره خورده است؛...

گزارش کامل را در شرق بخوانید.
شیوه نامه شورای مشورتی شهری کودکان و نوجوان توسط سازمان شهرداری ها و دهیاری های وزارت کشور ابلاغ شد

@jamiatdefaa
ContentFile_11510_638241561533595682.pdf
1006.2 KB
شیوه نامه تشکیل شورای مشورتی کودکان و نوجوانان
@jamiatdefaa
دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی با عنوان «چالش‌های نظارت مؤثر بر عدم استفاده از کار کودکان» اظهار داشت تعدادی از کودکان به دلایل مختلف ازجمله فقر خانوارها در اشکال مختلفی از «کار کودک» مانند کار در کارگاه‌ها مشغول به‌کار هستند. براساس این تعریف، کار کودک «به‌عنوان کارهایی تعریف می‌شود که کودکان را از دوران کودکی، ظرفیت و توانایی و شأن‌شان را محروم می‌کند و برای رشد فیزیکی و روانی آنها مضر است».  براساس آمارها، کار کودک گریبان‌گیر حدود ۸ درصد و با احتساب کودکان خانه‌دار حدود ۱۵ درصد از کودکان کشور است. در این میان حدود ۱۰ درصد از کودکان کار به مدرسه نمی‌روند.

در این گزارش عنوان شده کار کودک به‌دلیل آسیب‌های آن به‌لحاظ قانونی در قوانین بین‌المللی و داخلی نظیر قانون کار (۱۳۶۹) و قانون حمایت از اطفال و نوجوانان (۱۳۹۹) منع و جرم‌انگاری شده است و دولت مکلف شده به‌منظور کاهش کار کودکان اقدامات و حمایت‌های لازم از کودکان را به عمل آورد. به‌رغم منع قانونی این کارها، برحسب گزارش‌های مختلف، کودکان کماکان در فعالیت‌های اقتصادی مورد سوءاستفاده و بهره‌کشی قرار می‌گیرند.
@jamiatdefaa
19167.pdf
1.8 MB
چالشهای نظارت موثر بر عدم استفاده از کار کودکان
@jamiatdefaa
اعتبار کارت آمایش ۱۷ تا ۳۰ آذر تمدید شد

پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومي اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي #سازمان_ملی_مهاجرت ایران با نشر اطلاعیه ای خبر از تمدید اعتبار کلیه کارت های مشمولان شرکت در طرح آمایش ۱۷ و کارت هویتی ۱۶ تا تاریخ ۱۴۰۲/۰۹/۳۰ داده است.

متن اطلاعیه:

اطلاعیه تمدید اعتبار کارت آمایش ۱۷ و کارت هویتی ۱۶

پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومي اداره كل امور اتباع و مهاجرين خارجي سازمان ملی مهاجرت اعلام می دارد:
اعتبار کلیه کارت های مشمولان شرکت در طرح آمایش ۱۷ و کارت هویتی ۱۶ بنا دستور وزیر محترم کشور، تا تاریخ ۱۴۰۲/۰۹/۳۰ تمدید گردید.
@jamiatdefaa
🔻انجمن‏‌های بی‏‌سرپناه

بازپس‌گیری ساختمان‌های مردم‌نهاد ازسوی شهرداری تهران ادامه دارد


🔹بعد از روی‌کارآمدن زاکانی در بلدیه تهران، فشارها بر سازمان‌های مردم‌نهاد و املاک در اختیار آنها بیشتر شده است. حکم‌تخلیه برای برخی ساختمان‌ها به‌دلیل مخاطره‌آمیز بودن ساختمان صادر شده است.برای یکی از انجمن‌ها هم حکم عجیبی داده شده؛این‌انجمن باید اجاره مدت‌زمانی که ملک را «تصرف کرده است» هم پرداخت کند.
 
🔹منطقه 17 دوماه است که مرکز حمایت از کودک و خانواده نوید مهر را ندارد.شهرداری تهران ملک این‌سازمان مردم‌نهاد را پس گرفته و آن را تخریب کرده است.این‌مرکز امسال حدود ۱۲۰خانواده و کودکان‌شان را تحت‌پوشش داشت.

🔹آنهایی که یک‌بار گذرشان به پارک شوش در منطقه ۱۲ افتاده باشد، توجه‌شان به مجموعه‌ای که برخی افراد در معرض آسیب به آن تردد می‌کردند، جلب شده است.مجموعه‌ای که زنان در آن غیر از داشتن جای‌خواب و خوراک، تلاش می‌کردند تا بتوانند با انجام فعالیت،توانمند شوند. شهریورماه پارسال ساختمان مجموعه‌ای که نامش نور سپید هدایت بود، پس گرفته شد و به یک گرمخانه ساده تغییر کاربری داد.


گزارش کامل را در هم‌میهن بخوانید.
🌐 رئیس اسکودا خطاب به وزیر آموزش و پرورش: برای پدیده‌ روبه‌رشد بازماندگی از تحصیل باید چاره‌اندیشی کرد

🔸 دکتر جعفر کوشا در نامه‌ای به رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش نوشت:

🔹 حق بر تحصیل» کودکان و نوجوانان از حقوق اولیه و بنیادین انسان‌هاست که در قوانین اساسی و عادی جمهوری اسلامی ایران نیز مورد پذیرش و تاکید قرار گرفته است.

🔹با توجه ‌به آمارهای موجود در زمینه‌ محرومیت کودکان و نوجوانان از تحصیل از جمله گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی... که تعداد کودکان محروم از تحصیل را نزدیک به یک ‌میلیون نفر ارزیابی می‌کند و نیز مشاهدات میدانی و گزارش‌های فعالان حقوق کودک که خبر از اجرایی‌نشدن حق بر تحصیل رایگان کودکان و نوجوانان به‌صورت باکیفیت و بدون تبعیض می‌دهد.

📍 این نامه به امضای ۱۷ نهادهای مدنی مرتبط با حقوق کودک رسیده است.

@jamiatdefaa
🔻 آژیر قرمز برای درمان فوق تخصصی اطفال

مریم مرعشی، مدیرعامل مؤسسه خیریه زنجیره امید می‌گوید که تعداد پزشکان فوق تخصص کودکان در ایران به تعداد انگشتان دو دست هم نمی‌رسد


مرعشی در گفت‌وگو با «شرق» مدیریت ضعیف دانشگاه‌های علوم پزشکی و بعد از آن مهاجرت را عامل اصلی وضعیت کنونی طب فوق‌تخصصی اطفال دانست و گفت: سرفصل طب فوق تخصصی اطفال در نقطه بحرانی است و از شما خبرنگاران می‌خواهم این مسئله را از پزشکان و بزرگان این تخصص پیگیری کنید تا ابعاد آن برای شما روشن شود. با توجه به تمام این بحران‌ها و بی‌توجهی سازمان‌های مسئول از جمله دانشگاه تهران و شهرداری تهران ما از شما به‌عنوان اصحاب رسانه دعوت کردیم تا با حضور در این نشست ما را یاری کنید تا بتوانیم به تحقق حقوق اولیه کودکان نیازمند این سرزمین یعنی سلامت کمک کنیم.

گزارش کامل را در شرق بخوانید.
🔵 ضریب‌جینی در انتهای سال۱۴۰۱ به ۰/۳۸۷۷ رسید که کمترین میزان در ۷ سال گذشته (از سال۱۳۹۴) می‌باشد.

🔹 ضریب‌جینی (Gini coefficient)، شاخص سنجش نابرابری درآمد جامعه می‌باشد.

🔹 این ضریب، عددی بين «صفر» و «يک» است كه در آن «صفر» به‌ معنی توزيع كاملا برابر درآمد يا ثروت و «يک» به‌ معنی نابرابری مطلق در توزيع درآمد در افراد جامعه است. کاهش این ضریب به معنای کاهش شکاف طبقاتی در یک جامعه می‌باشد.

@jamiatdefaa
💢دهم شهریور؛ آخرین مهلت ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع در مدارس

🔹️رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش گفت دانش‌آموزان اتباع که به صورت قانونی یا غیرقانونی در ایران هستند تا دهم شهریور‌ برای ثبت‌نام در مدارس فرصت دارند.

مهدی فیاضی در برنامه‌ای تلویزیونی درباره چالش‌های نظام آموزشی و اتباع خارجی، اظهار کرد: دانش‌آموزان اتباعی که غیر قانونی داخل کشور هستند ابتدا باید در سامانه‌ سهما وزارت کشور آمار و اطلاعات خود را ثبت کنند تا از تحصیل برخوردار شوند.

وی تاکید کرد: ما به اقامت این دانش‌آموزان کاری نداریم؛ دانش‌آموزان اتباعی که غیرقانونی در کشور هستند تا دهم شهریور‌‌ به‌منظور ساماندهی فضا و نیروی انسانی وقت ثبت‌نام در مدارس را دارند. این دانش‌آموزان ابتدا باید از طریق سامانه سهما وزارت کشور اقدام و سپس ثبت‌نام خود در مدارس را انجام دهند.

#آموزش_پرورش
📌لشکر بازماندگان از تحصیل و هشدار جدی درباره افزایش کودکان کار

▪️آمار بازماندگان از تحصیل شاخص مهمی برای پیش‌بینی افزایش یا کاهش تعداد کودکان کار در کشور است. به همین دلیل فصل بازگشایی مدارس که فرا می‌رسد، فعالان حوزه کودکان کار و ارباب جراید به دنبال آمارهایی درباره این شاخص می‌گردند تا تصویری از کاهش یا رشد کودکان کار در آتیه نزدیک داشته باشند.

▫️آماری که امسال معصومه نجفی پازوکی، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده آماری هشدار دهنده است. به گفته او تازه‌ترین آمار حاکی از این است که تعداد ۱۶۰ هزار دانش‌آموز در مقطع ابتدایی از تحصیل بازمانده‌اند.
تجربه نشان داده بسیاری از این کودکان به جرگه کودکان کار اضافه می‌شوند.

▪️در همین باره سایت تجارت‌نیوز با استناد به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی مربوط به ترک‌تحصیلی‌ها طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۱ نوشته آمار دانش‌آموزان ترک‌تحصیل‌کرده دوره ابتدایی و متوسطه اول رو به رشد بوده به‌نحوی که در دوره ابتدایی شاخص مذکور از ۷۸هزار نفر به ۹۹هزار نفر و دو دوره متوسطه اول از ۶۰هزار نفر به ۱۲۴هزار نفر افزایش یافته است. در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ نیز آمار دانش‌آموزان ترک تحصیل با رشد سه درصدی به ۲۷۹هزار و ۱۹ نفر رسید.
همچنین روزنامه خراسان در گزارش دیگری با استناد به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس نوشته تعداد کل افراد بازمانده از تحصیل در سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ برابر ۸۶۲.۷۷۷ نفر است که در سال تحصیلی۱۴۰۱-۱۴۰۰به ۹۱۱ هزار و ۲۷۲ نفر افزایش یافته است.

▫️به نوشته این روزنامه، ۷۰ درصد تارکان تحصیل مربوط به دهک‌های درآمدی پایین یک تا پنج هستند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که پنج استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، تهران، خوزسـتان و آذربایجان‌غربی دارای بیشترین فراوانی مطلق بازماندگان از تحصیل‌ هستند. همچنین اسـتان‌های سیسـتان و بلوچسـتان، خراسـان رضوی، خوزستان، آذربایجان‌غربی و کرمان نیز به ترتیب دارای بیشــترین آمار تارکان از تحصیل در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بوده‌اند.

▪️همین آمار و اسامی استان‌ها می‌تواند پیوند احتمالی میان دانش‌آموزان ترک تحصیل کرده با افزایش تعداد کودکان را هم نشان دهد.
آمار رو به افزایش تارکان از تحصیل در حالی است  که به نظر می‌رسد مسئولان سازمان‌هایی مانند بهزیستی و شهرداری کما فی‌السابق و با توجیهاتی مانند اینکه بیشتر کودکان کار اتباع خارجی هستند و ... هنوز مساله کودکان کار در ایران را بحرانی و جدی ارزیابی نمی‌کنند.

@jamiatdefaa
📌 ابلاغ شیوه‌نامه مراقبت موقت از کودکان و نوجوانان بی­سرپرست و بدسرپرست

🔸به منظور تعیین ضوابط و فرآیند­های مربوط به احراز صلاحیت مؤسسات مراقبت خانواده­‌محور و خانواده‌های داوطلب، نحوۀ سپردن کودک و نوجوان به خانوادۀ واجد شرایط، تعیین اصول و استانداردهای مراقبت و نظارت بر نحوه عملکرد مؤسسات و مراقبت در خانواده، «شیوه‌نامۀ مراقبت موقت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست» تصویب و ابلاغ شد

🔸تمامی کودکان و نوجوانان تا ۱۸ سال تمام شمسی که به تصمیم مرجع قضایی صالح، نگهداری آنان به بهزیستی سپرده­ شده­است، مشمول این شیوه­‌نامه می‌باشند.

🔸هدف از مراقبت موقت، تأمین شرایط بهتر برای رشد و تربیت کودک و نوجوان در خانواده ­و بهبود فرایند بازپیوند یا واگذاری سرپرستی وی به خانواده جایگزین می‌باشد.

🔸 زن و شوهری که به صورت قانونی و دائم ازدواج کرد­ه­ و حداقل یکی از آنها به سن سی­ سال رسیده­ باشند و دختران و زنان بدون شوهر بالای سی­ سال می­توانند برای مراقبت موقت داوطلب شوند. به متقاضیان بالای ۵۰ سال ترجیحاً کودکان بالای ۲سال معرفی می‌شود.

🔗 متن کامل شیوه‌نامه را در لینک بخوانید: https://www.ekhtebar.ir/?p=85723


@jamiatdefaa
🔻 بیانیه جمعی از انجمن‌های حامی‌کودکان بر لزوم فراهم آوردن زمینه آموزش رایگان برای همه کودکان؛

«هر نوع تبعیض برای آموزش و تحصیل کودکان ممنوع است»

🔹هر ساله با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی، احتمال دور ماندن کودکان از چرخه تحصیل و آموزش، به نگرانی جدی خانواده کودکان و فعالان حقوق کودک تبدیل می‌شود. حق مسلم تحصیل در بسیاری از کنوانسیون‌های بین‌المللی که حقوق بشر را تعریف می‌کنند، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر(۱۹۴۸)، کنوانسیون ژنو (۱۹۵۱)، کنوانسیون بین‌المللی رفع همه اشکال تبعیض (۱۹۶۵)، میثاق بین‌المللی در زمینه اقتصادی، اجتماعی و حقوق فرهنگی (۱۹۶۶)، میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (۱۹۶۶) آمده و بر آن تاکید شده است.

🔹 بر اساس ماده سی‌ام قانون اساسی و همچنین پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک نیز که کشور ما از سال ۷۳ متعهد به اجرای مفاد آن شده است، آموزش و تحصیل رایگان، حق بدون قید و شرط «همه» کودکان است. خودداری بخش‌های مختلف حاکمیت از حل مشکل ثبت‌نام کودکان چه به دلیل نداشتن اوراق هویتی و چه به دلیل شهریه گزاف خلاف قوانین حداقلی حمایتی موجود از جمله قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و خلاف طرح فرمان رهبری در سال ۹۵ برای آموزش کودکان اتباع و بدون شناسنامه است.

🔹بازماندگی از تحصیل برای کودکان ایران و اتباع موضوعی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت. استناد به آمار مسئولان رسمی کشور نشان می‌دهد براساس مقایسه اطلاعات ثبت احوال و کودکان ثبت نام شده در مدارس، ۱۶۰ هزار و ۴۷۹ کودک ۶ تا ۱۱ ساله ایرانی (کودکان در سن ابتدایی) شرایط و وضعیت عادی داشتند اما مدرسه نرفته‌اند. به این آمار باید تعداد کودکان بدون شناسنامه و کودکان اتباع را نیز اضافه کرد.

🔹با وخیم شدن اوضاع اقتصادی و اجتماعی در کشور ما، شرایط ویژه کشور افغانستان و تسلط مجدد طالبان طی دو سال گذشته بر این کشور ، جمعیت پناهنده‌ها و مهاجران به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است اما به دلیل نبود زیر ساخت لازم برای حداقل‌های زندگی آنان،متاسفانه خانواده‌های مهاجر و افغانستانی روزگار بسیار سخت و تلخی را می‌گذرانند. در همه این سال‌ها تحصیل این کودکان در کنار همه مشقت‌های زندگی، با موانع و مشکلات بسیاری روبه‌رو بوده است و در سال جاری شرایط ادامه تحصیل آنان به دلیل عدم همراهی مسئولین بسیار سخت‌تر از گذشته نیز شده است.

🔹این در حالی است که نگاهی گذرا به کشورهای مهاجرپذیر  شبیه کشور ما  نشان می‌دهد فهم و توافق مشترکی بین جامعه شناسان، نهادهای مدنی، مربیان و سیاستگذاران بسیاری از این کشورها  وجود دارد که آموزش و حضور در مدرسه نقش مهمی در تسهیل ادغام کودکان پناهنده و بزرگ‌سالان در جامعه میزبان ایفا می‌کند.

🔹بی‌توجهی به تحصیل کودکان، اخذ شهریه‌های گزاف، ایجاد موانع بسیار اداری و بوروکراسی پیچیده برای ثبت نام کودکان اتباع و کودکان بدون شناسنامه و تعلل در صدور مجوز تحصیل این کودکان، گرفتار شدن خانواده‌های اتباع در صف‌های طویل در مراکز صدور مجوز در گرمای تابستان، همراهی نکردن مدارس برای ثبت نام کودکان و عدم ثبت نام از کودکانی که هیچ‌گونه اوراق هویتی ندارند، همگی زنگ خطری هستند برای آنکه در آینده ای نزدیک بر آمار کودکان کار نیز افزوده شود.

🔹این بی‌توجهی به ثبت نام کودکان در حالی است که بر اساس بند "ت" ماده ۶ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان وزارت کشور مکلف شده است که با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط نسبت به شناسایی اطفال و نوجوانان فاقد اسناد سجلی یا هویتی اعم از اتباع ایرانی و غیرایرانی و معرفی آنان حسب مورد به نهادهای حمایتی، آموزشی، درمانی یا قضائی جهت اقدامات حمایتی اقدام كند و از طریق سازمان ثبت احوال کشور با همکاری سایر نهادهای مربوط و با در نظر گرفتن اقامتگاه اشخاص و تغییرات آن، هر سال حداقل سه ماه پیش از آغاز سال تحصیلی جدید اسامی و نشانی اطفال و نوجوانان ایرانی و غیر ایرانی را که به سن قانونی  تحصیل رسیده‌اند به تفکیک مناطق به آموزش و پرورش اعلام کند.

🔹ما فعالان حقوق کودک و نهادهای مدنی مدافع حقوق کودکان هشدار می‌دهیم، بی‌توجهی آشکار به حق تحصیل کودکان به وخامت شرایط ناگوار زندگی آنان دامن می‌زند. به همین دلیل از همه متولیان امور مصرانه می‌خواهیم به وظایف خود در قبال تحصیل کودکان به درستی عمل کرده و در فرصت باقیمانده شرایط ثبت‌نام کودکان را تسهیل کرده و از تحمیل هزینه‌های گزاف آموزش بر خانواده‌ها ممانعت به عمل آوردند تا همه کودکان بازمانده را به آغوش مدارس بازگردانند.
۱-انجمن پرنده درخت کوچک
۲-انجمن حمایت ازحقوق کودکان
۳-انجمن پژوهش‌های آموزشی پویا
۴-انجمن دوستداران کودک پویش
۵-انجمن حمایت از کودکان کار
۶-انجمن یاری کودکان در معرض خطر
۷-بنیاد مهر تاک
۸-جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان
۹-گروه تلاشگران یاری همدل
۱۰-گروه فرهنگی اجتماعی کیانا
۱۱-موسسه کنشگران اجتماعی فرزانه (زاهدان)
۱۲-موسسه درخت کوچک زندگی( قزوین)
۱۳-موسسه مهروماه
۱۴-موسسه ندای ماندگار
۱۵-موسسه یاریگران کودکان کار پویا
۱۶-موسسه نوید زندگی کوشا
۱۷-موسسه انسان،دشواری وظیفه
جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان pinned «🔻 بیانیه جمعی از انجمن‌های حامی‌کودکان بر لزوم فراهم آوردن زمینه آموزش رایگان برای همه کودکان؛ «هر نوع تبعیض برای آموزش و تحصیل کودکان ممنوع است» 🔹هر ساله با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی، احتمال دور ماندن کودکان از چرخه تحصیل و آموزش، به نگرانی جدی خانواده…»
۱۳ شهریور ۱۴۰۲ - ۴ سپتامبر ۲۰۲۳   دبیر کل سازمان جهانی کار به بی‌بی‌سی گفته است آینده میلیون‌ها کودک با افزایش ترک تحصیل و کار اجباری آنها در خطر است.

گیلبرتو هونگبو، دبیر کل سازمان بین‌المللی کار می‌گوید مشکلات اقتصاد جهانی به «پسرفت» در مناطق مختلف منجر شده است. او که خواهان واکنش فوری بین‌المللی شده می‌گوید برخی از کارهایی که کودکان درگیر آن می‌شوند از بدترین شکل‌های کار کردن و از جمله استثمار جنسی است.

به گفته آقای هاونگبو ترکیب پیامدهای شیوع کووید۱۹ و افزایش تورم و هزینه‌های زندگی در پی آن، اوضاع را بدتر کرده است. اگر هم‌اکنون دست به اقدامی قاطع و سریع نزنیم وضعیت بدتر و بدترخواهد شد.

این مقام سازمان ملل متحد که نخست وزیر سابق توگو نیز هست گفته است داده‌های جمع‌آوری شده از سوی سازمان ملل متحد در اوایل سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که برای اولین بار در بیست سال گذشته پیشرفت جهانی برای پایان کار کودکان متوقف شده است و حالا نزدیک به ۱۶۰ میلیون کودک در جهان کار اجباری می‌کنند. به گفته آقای هاونگبو این داده‌ها نشان‌دهنده ادامه رشد این روند است.
🔖 تاملی بر سخنان مقامات سازمان ملل متحد

🎤 برنامه سازمان ملل متحد در مورد HIV (۶ اوت ۲۰۲۳): "هر ساعت ۱۱ کودک بر اثر HIV می‌میرند، بنابراین یافتن آن‌ها و ارائه درمان حیاتی است. در حالی که سه چهارم بزرگسالان مبتلا به این بیماری تحت درمان هستند، تنها نیمی از کودکان تحت درمان قرار دارند.

 برای یافتن کودکان پنهان مبتلا به HIV در سراسر جهان، باید مادران آن‌ها را پیدا کرد. هنوز ۱.۷ میلیون کودک در سراسر جهان با این بیماری زندگی می‌کنند و بسیار آسیب‌پذیر هستند. 

۵۰٪ از کودکانی که با این بیماری متولد می‌شوند تا سن دو سالگی خواهند مرد. اگر پیدا نشوند و تحت درمان قرار نگیرند، ۸۰٪ از آن‌ها تا سن ۵ سالگی می‌میرند. بنابراین ضرورت بیشتری برای یافتن این کودکان پنهان وجود دارد.

برای در آغوش گرفتن واقعی کسانی که آسیب‌پذیرترین افراد هستند و طرد شده‌اند، مراقبت، شفقت و عشق ضروری است".

@jamiatdefaa
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
  کالای لوکس الفبا!
       درباره قانون بی‌حرمت شده‌ی آموزش رایگان

🔺دولت موظف است وسائل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسائل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفائی کشور به طور رایگان گسترش دهد» (اصل سی ام قانون اساسی)


🔸قبولش نمی‌کنند. می‌گویند جا نداریم
🔹اولیا باید برای ثبت نام پول پرداخت کنند
🔸کودکم می‌گوید دلش برای مدرسه تنگ شده!
🔹روایتی از چالش‌ها و موانع ثبت نام کودکان


⭕️ تهیه شده به همت جمعی از نهادهای مدنی فعال در حوزه کودک

@jamiatdefaa
2025/07/07 22:14:50
Back to Top
HTML Embed Code: