Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥عضو هیأت مدیره اتحادیه نهادهای دامی: یک ميليارد دلار ارز دولتی گرفتند و ۱۶ هزار میلیارد تومان ضرر دادند

🔻محمدمهدی نهاوندی:

♦️می شد با این ۱۶ هزار میلیارد کارهای بزرگی برای توسعه کشور انجام داد.

#عصرآگاهی
@javademam
واكنش دبيركل مجمع ايثارگران به حكم عفو مجرم سرشناس مالي: نه از ياران «ب.ز» مي‌گويند نه مسائل مالي پرونده را شفاف مي‌كنند

🔻جواد امام، دبيركل مجمع ايثارگران با اشاره به روند حقوقي پرونده يكي از محكومان مالي گفت:

♦️آيا مولفه‌هايي مثل نوسانات ارزي، تورم، عدم النفع و... را به اين پرونده راه داده‌اند يا خير؟ خوب است شفاف توضيح داده شود، روند بازگشت پول ملت پس از اين همه فراز و نشيب چگونه خواهد بود؟

♦️به نظر نمي‌رسد كه هيچ انسان نوع‌دوستي از اعدام نشدن افراد يا عفو شدن‌شان ناخشنود باشد، اما درباره اين پرونده سوالات و ابهاماتي نزد عموم جامعه وجود دارد كه بهتر بود، مسوولان قبل از صدور حكم عفو، پاسخ‌هاي قانع‌كننده‌اي به آنها مي‌دادند. 

♦️يكي از ابهامات اصلي اين است كه چه كسي يا بهتر است بگوييم چه كساني چنين بستري را ايجاد و به اين فرد در جرايم ارتكابي‌اش ياري رساندند، يا به تعبير بهتر شركای پشت‌پرده او كه امكانات زيادي هم در اختيار داشتند، چه كساني بودند؟ چرا هيچگاه درباره اين پرونده اختلاس كه در زمان خود رقمي قابل توجه بود، شفاف‌سازي نشد؟ كاش آقايان تحقيق كنند و ببينند كه معطل‌سازي دو قوه براي سال‌ها و پخش اطلاعاتي ناقص از پرونده آقاي «ز» در رسانه‌ها چه آثاري در افكار جامعه گذاشته است؟ 

♦️امروز يك سوال ديگر اين است كه آيا مبلغ كلان ارزي كه اين فرد در حاشيه‌اي كاملا امن و با حمايت اشخاص و جرياني خاص برداشته و آن را سال‌ها در اختيار داشته، قرار است به ‌صورت ملك و املاك به بيت‌المال بازگردد؟ آيا مولفه‌هايي مثل نوسانات ارزي، تورم، عدم‌النفع و... را به اين پرونده راه داده‌اند يا خير؟ خوب است شفاف توضيح داده شود روند بازگشت پول ملت پس از اين همه فراز و نشيب چگونه خواهد بود؟

♦️ما در گذشته پرونده‌هاي زيادي در خصوص جرايم مالي داشته‌ايم كه متهم رديف اول آن را بدون هيچ مماشاتي اعدام كرده‌اند. به عنوان نمونه، مي‌توان به پرونده‌هايي نظير سلطان سكه و قير اشاره كرد. لذا ممكن است اين شائبه ايجاد شود كه يا اعدام آنها عجولانه و نادرست بوده، يا پشتوانه آقاي «ز» آنقدر قوي بوده كه او را از اعدام رهانيده است؛ مگر افراد نبايد برابر قانون يكسان باشند؟

♦️در هر صورت يكي از اصلي‌ترين مسائل در امر كشورداري، صداقت و شفافيت در قبال مردم است. نمي‌توان با اظهارنظرهايي ناقص و آشفته، به افكار پرسشگر پاسخ داد. به‌ويژه در جامعه‌اي كه ميليون‌ها تحصيلكرده دانشگاهي و اشخاص فرهيخته دارد. به باورم هيچ چيز به اندازه صداقت با مردم و محرم دانستن آنها در خصوص پرونده‌هاي اين‌چنيني، نمي‌تواند جامعه را از عادلانه بودن احكام مطمئن سازد.

♦️بدون ترديد بخش مهمي از جامعه امروز درباره بخشي از پرونده‌هاي قضايي، پرسش‌هاي قابل تأملي دارند، اما متأسفانه پاسخ‌هاي قانع‌كننده‌اي به آنها داده نمي‌شود.

♦️آنچه در پايان مي‌توان طلب كرد، درخواست از مسوولان قوه قضاييه جهت شفاف‌سازي هرچه بيشتر درباره پرونده‌هاي اين‌چنيني است؛ اينكه دقيقا چه ابعاد و ارقامي داشته و چه كساني به بهانه دور زدن تحريم و صدور چنين مجوزهايي بسترساز اين جرايم شدند و با او در ارتكاب اين جرم بزرگ همكاري و مشاركت داشته‌اند؟ به نظر مي‌رسد كه حكمراني خوب كه واجد شاخص‌هايي نظير حاكميت قانون، شفافيت و پاسخگويي است، ايجاب مي‌كند كه مقامات و كارگزاران تصميم‌ساز، نسبت به اين‌ شاخص‌ها توجه خاص داشته باشند. 

♦️بايد اضافه كرد كه در انديشه و عمل سياسي امام خميني نيز پر واضح است كه تغيير وضع موجود به وضع مطلوب دنبال شده است. انديشه و عمل بنيانگذار انقلاب در راستاي شفافيت و پاسخگو کردن مقامات و كارگزاران حكومت بود و اين مسير به كارآمدي نظام و رضايتمندي عمومي رهنمون مي‌شد و مشروعيت نظام را به‌دنبال داشت. مرجعيت رسانه‌اي در داخل كشور به ‌شدت متزلزل شده و رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران حرفه‌اي داخلي از نگراني مواجه‌ شدن با اتهام‌هايي چون «تشويش اذهان عمومي» يا «نشر اكاذيب» و «اقدام عليه امنيت ملي»  نمي‌توانند به رسالت حرفه‌اي خود به‌ طور كامل و مطلوب عمل كنند./اعتماد

#عصرآگاهی
@javademam
پاسخ دبیرکل مجمع ايثارگران به عزت الله ضرغامی

✍🏻جواد امام نوشت:

♦️آقای #عزت‌الله_ضرغامی، نیروی سابق نظامی، منصوب رهبری و همچنین وزیر دولت اصولگرا- انقلابی ابراهیم رییسی فرموده‌اند: «دو سال است که شعار من شده «اصلاح‌طلب، اصولگرا دیگه تمومه ماجرا»؛ مردم به این چیزها کاری ندارند.»

♦️جناب ضرغامی! اگر بخش‌های متعاقب آن شعار هم برای‌تان جذاب بوده است، گمان می‌کنم باید درباره دریافت حقوق دولت و زندگی در خیمه حاکمیت تجدیدنظر کنید! اگر هم به فکر #انتخابات_۱۴۰۴ هستید، که خوب زودتر باید برای ته صف جای خود را رزرو کنید! #سیاست_بی‌قواره

#عصرآگاهی
@javademam
چرا سیدنظام الدین موسوی درباره ماجرای ۱۴۰ سکه شفاف‌سازی نمی‌کند؟

✍🏻دیده بان ایران نوشت:

♦️چند ماه قبل از انتخابات مجلس دوازدهم علی اکبر رائفی پور از نماینده مجلسی رونمایی کرد که ۱۴۰ سکه دریافت کرده است؛ اما نام وی هیچگاه رسانه ای نشد. تا اینکه وحید اشتری در توئیتی تلویحی انگشت اتهام را به سمت سیدنظام الدین موسوی نشانه رفت و موسوی نیز اشتری را تهدید به شکایت کرد اما هیچ وقت این شکایت اتفاق نیفتاد!

♦️اما اکنون و پس از گذشت چند ماه از این اتهامات کانال تلگرامی حاشیه نیوز نیز اسناد جدیدتری از این موضوع را منتشر کرده، حال افکار عمومی منتظر است واقعیت ماجرا را بداند و رسانه‌ها از نماینده فعلی مردم تهران در مجلس یازدهم و سر لیست نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در امنا انتظار دارند که برای روشن شدن ابعاد موضوع نسبت به شفاف‌سازی آن اقدام نماید.

♦️پر واضح است که چنین اتهامی منجر به مخدوش شدن چهره سایر اعضای لیست امنا می شود، پس جناب موسوی باید بداند شفاف‌سازی و پاسخ به این ابهامات به زدودن اتهام فساد از مسئولان جمهوری اسلامی و اعتماد بیش از پیش مردم به مدیران و نمایندگان کمک می کند.

#عصرآگاهی
@javademam
نسبت تشيع اقتدارگرا با عدالت

✍🏻محمدرضا یوسفی

♦️در یادداشت مذهب معطوف به قدرت، بیان شد که جریانی دینی با تفسیری خاص از تشیع، در این دو دهه رشد کرده است که در آن کسب قدرت، عنصر محوری است تا بدانجا که می توان آن را مقدس شمرد. از اين رو این جریان را مي توان « تشيع معطوف به قدرت» يا «تشيع اقتدارگرا » ناميد. چنين اعتقادي با تفكر رايج شيعيان سازگاري نداشته؛   با اصل اساسي عدالت و اخلاق در تقابل است. در اين يادداشت به تعارض این رویکرد با عدالت و توجیهات آن اشاره مي شود.

♦️از منظر ديني، قسط و عدل هدف از ارسال پيامبران است( سوره حديد، آيه 25). و چنانچه قرآن فرموده است خداوند به عدالت و احسان امر مي كند( سوره نحل، آيه 90). از سوي ديگر، هر جامعه اي نيازمند نظم، امنيت و تضمين حقوق مردم است از اين رو حكومتي لازم است كه اين امور را تحقق بخشد. اما آيا حكومت مي تواند در راستاي تثبيت قدرت، عدالت را زير پا گذارد؟

♦️اميرالمومنين در خطبه سوم، هدف از پذيرش حكومت را تحقق عدالت بيان مي كند. حضرت در خطبه 33 نيز  ارزش يك كفش پاره و وصله دار را از حكومت بيشتر دانسته، مگر اينكه در سايه حكومت، عدالتي بر پا شود و مردم به حقوق خود دست يابند. ايشان در خطبه هاي 34  و 214 از توازن حقوق متقابل حكومت و مردم سخن مي گويد كه بر اساس آن اگر حكومت، حقوق مردم را ناديده گرفت، حضرت نافرماني مدني را تجويز مي كند. چنانچه هنگامي كه مردم با عمار ياسر و ابوالهيثم بن تيهان به نمايندگي از امیرالمومنین بيعت مي كردند، اين دو، همين نكته را تصريح كردند.

♦️در تفكر تاريخي و مرسوم شيعه، حكومت به خودي خود ارزش ندارد مگر اينكه بتواند عدالت را تحقق بخشد. عدالت به معناي تامين و تضمين حقوق مردم است كه در اجرا به شكل هاي مختلف قابل تحقق است. در اين ديدگاه، عدالت معامله پذير نيست از اين رو حضرت با مصحلت انديشي بر حفظ معاويه و چشم بستن بر توزيع منابع عمومي به شكل ظالمانه، مخالفت کرده و بر اجراي عدالت تاكيد ورزيد.

♦️اما بر اساس جريان فكري موسوم به تشيع اقتدارگرا، قدرت قداست داشته و در تقابل عدالت و قدرت، قدرت مقدم بر عدالت است. آنان از قدرت به ولايت تعبير مي كنند و بر اي توجيه سخن خود به دنبال شواهد تاريخي هستند و البته شواهدي نيز با چسب هاي ناچسب ذكر مي كنند. از جمله اين موارد؛ پرسش گري موسي بر چرایی قتل كودك از خضر، اعتراض بر صلح حديبيه به پيامبر توسط يكي از اصحاب، اعتراض به چگونگي تقسيم غنائم توسط پیامبر،  پرسش مالك بر چرايي انتصاب ابن عباس توسط حضرت علي، اعتراض خوارج بر همراهي اشعث بن قيس براي مدتي كه وي در لشكر علي بود و درخواست معاويه بر محاكمه قاتلان خليفه سوم توسط خودش را مثال مي زند و نتيجه گرفته می شود كه « مفهوم عدالت، مفهوم قشنگی است، مفهوم دلچسبی است، مفهوم دلنشینی است، ولی باید مواظب باشیم این مفهوم یک‌وقت عامل ولایت‌گریزی یا ولایت‌ستیزی ما نشود». او بيان مي كند كه « معاویه هم مشکلش با علی‌بن ابیطالب عدالت بود.» ( سايت پناهيان، 17 / 2 / 1390).

♦️در واقع این جریان مثال هاي نامربوط كه نشان دهنده  باز بودن جامعه آن روز و امكان نقد صريح و پاسخگو بودن حاكم است را بيان كننده بي عدالتي دانسته و حق را به منتقدان داده است و نتیجه گرفته است که وقایع یادشده نشانه اين است که قدرت بر عدالت مقدم است. گوینده تا بدانجا پیش می رود كه معاويه را در جايگاه طالب عدالت مي نشاند. او در نهايت از ذكر اين شواهد نامربوط نتيجه مي گيرد كه « جاهایی آنچه تو فکر میکنی عدالت نیست، باید با ولی فقیه همراه باشی. ولایت بر عدالت مقدم است و باید این مسئله در جامعه تثبیت شود» ( سايت پناهيان، 17 / 2 / 1390).

♦️تقدم ولایت بر عدالت به اطاعت پذیری محض و تعطیلی عقل می انجامد. و این همان، قداست قدرت است. در حاليكه عدالت شاخص هايي دارد و از اصول غيرقابل معامله  بوده و حكومت با آن ارزيابي و سنجش مي شود.

♦️وي در در شبكه افق نيز بر تقدم ولايت تاكيد كرد (خبرگزاري مهر، 30 شهریور ۱۳۹۹ ). او سخن از عدالت گرايي را در این دوره به دلیل اینکه قوه قضائيه با برخي از مفسدان اقتصادي برخورد می کند، غيرلازم دانسته، و اين برخوردها را نشانه تحقق عدالت در كشور می داند. ( روزنامه همدلي، 20 شهريور 1399)

♦️اين نوع نگاه به قدرت و قداست بخشی به آن از منظر یک جریان فکری شيعه، تفسیری جدید و مخالف با آموزه های مسلم دینی بوده و براي كشور و دين خسارت جبران ناپذيري داشته و دارد.

#عصرآگاهی
@javademam
🎥پخش فایل جلسات آقای خاتمی نشان از تأثیرگذاری ایشان و گفتمان اصلاحی بر فضای سیاسی کشور است

✍🏻جواد امام، مدیرعامل بنیاد باران نوشت:

♦️دوستی پرسید: چرا قبل از هر #انتخابات یک فایل صوتی یا یک مطلب درِ گوشی از آقای خاتمی منتشر می‌شود یا لو می‌رود؟

♦️پاسخ من: پخش فایل جلسه یا جلسات آقای #سید_محمد_خاتمی یک پیام مهم دارد و آن تأثیرگذاری رییس دولت اصلاحات و #گفتمان_اصلاحی بر فضای سیاسی کشور است.
الباقی اضافات است!

#عصرآگاهی
@javademam
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥رائفی پور: اطرافیان قالیباف مرا تخریب کردند تا مجلس و دولت و شورای شهر را بگیرند و رهبر آینده را تعیین کنند‌

#عصرآگاهی
@javademam
هیچ فرمانروایی حق ندارد خود را از علی(ع) شایسته تر بداند

🔻آیت‌الله محمد سروش محلاتی به نقل از شهید بهشتی:

♦️علی(ع) بر طبق آنچه در تاریخ اسلام با صراحت نقل شده است، اجمالاً آگاهی دارد که ممکن است به جان او سوء قصدی رود و حتی بالاتر از این، تواریخ شیعه و سنی می‌نویسند امیرالمؤمنین نسبت به عبدالرحمن بن ملجم ظنین بود اما هرگز متعرض او نشد حتی او را توبیخ نکرد و این، سِرّی شایسته دارد و آن این است که اصولاً اگر قرار باشد جامعه‌ای به کمک فرمانرواییِ یک فرمانروا، بهشت برین شود ولی برای حفظ این فرمانروا حصارهای آهنین دورش کشید و ده‌ها، صدها و گاهی هزاران نفر را به اتهام در سیاهچال زندان انداخت، این بهشت را به همان فرمانروا باید بخشید.  “

♦️یعنی اگر ما بدانیم که این فرمانروا از عالی‌ترین صلاحیت‌ها برخوردار است و بناست ما را به بهشت روی زمین برساند و ما می‌دانیم که او از عهده این کار بر می‌آید ولی برای حفظ این فرمانروا باید دیگران را صِرف مظنون بودن به زندان انداخت، شهید بهشتی می‌فرماید این بهشت را باید به همان فرمانروا بخشید و سرّ این که علی‌بن ابیطالب(ع) با افراد مظنون برخورد نمی‌کند همین است.

♦️” این جامعه خود به خود به جهنمی سوزان تبدیل می‌شود. هیچ فرمانروایی حق ندارد طبق موازین دینی و حتی موازین تاریخی واقعا خودش را از علی(ع) شایسته‌تر بداند و قیمتش را برای جامعه اسلامی بالاتر بداند، آن هم در آن بحران برخورد با معاویه! “

♦️با این نوع سیاستگذاری‌ها جامعه به جهنم تبدیل می‌شود. اگر امیرالمؤمنین(ع) – با آن قیمت که با هیچ چیزی مقایسه نمی‌شود – بنا نیست به قیمت پر کردن سیاه‌چال‌ها باقی بماند، ایشان می‌فرماید هیچ کسی دیگر در ردیف علی(ع) نیست که خودش را بالاتر بداند و هزینه بودن خودش را بر ملت خود تحمیل کند.

♦️امیرالمؤمنین(ع) با این که می‌توانست این مظنونین را به زندان بیندازد ولی حاضر نشد این هزینه را به جامعه تحمیل کند.

#عصرآگاهی
@javademam
امام جمعه اراک: تمام مردم ایران حامی طرح «نور» هستند

🔻دری‌نجف‌آبادی، نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی گفت:

♦️امر به معروف و نهی از منکر باید در تمام جامعه و حمایت و مشارکت همه جانبه مردم شکل بگیرد، لذا تمام مردم ایران حامی طرح نور عفاف و حجاب هستند و حمایت همه‌جانبه مردم از نیروی انتظامی را اعلام می‌کنیم. بنابراین پشتیبان نیروی انتظامی و عامران به معروف باشیم تا پلیس با دلگرمی و اقتدار بیشتری نسبت به اجرای طرح نور اقدام کند.| تسنیم

#عصرآگاهی
@javademam
سخنگوی جبهه اصلاحات: طراحان چنین انتخاباتی از حرف و انتقاد که عبرت نمی‌گیرند، امیدوارم اعداد و درصدها هشیارشان کند

✍🏻جواد امام نوشت:

♦️دستمریزاد به مجموعه عواملی‌ که صندوق رأی را از موضوعیت انداخته‌اند!

♦️در #انتخابات دور اول و دوم مجلس دوازدهم نه شأن #ملت_رشید_ایران مراعات شد، نه شأن #قوه‌_مقننه.

♦️طراحان چنین انتخاباتی از حرف و انتقاد که عبرت نمی‌گیرند، امیدوارم اعداد و درصدها هشیارشان کند. #حذف_اکثریت #حاکمیت_اقلیت

#عصرآگاهی
@javademam
ضرورت احیای «میانه‌روی» در فضای سیاسی/ اجتماعی ایران

✍🏻علی نصری

♦️در چند سال اخیر، در فرهنگ سیاسی جامعه ایرانی، واژه «میانه‌رو» جای خود را به برچسب «وسط‌باز» داده.

♦️تخریب و حذف سیستماتیک «میانه‌روی» به عنوان یک رویکرد عقلانی، مصلحت‌طلبانه و کارآمد سیاسی و قرار دادن آن در مقابل «انقلابی‌گری» - توسط هر دو طیف افراطی «ارزشی» و «برانداز» در‌‌ داخل و خارج از کشور - نه تنها میدان سیاست را به جولانگاه افراطی‌گری، عوام‌فریبی و خشونت‌ورزی تبدیل کرده، که جامعه را نیز به ناامیدی، رفتارهای واکنشی و خودویران‌گری کشانده است.

♦️مشارکت نزدیک به صفر سیاسی در انتخابات، خشونت بی‌رویه کلامی در شعارهای خیابانی و اظهار نظرهای سیاسی در فضای مجازی، حمایت از تحریم‌های اقتصادی و بعضاً حمله نظامی خارجی بر علیه کشور و منافع حیاتی خود، سکوت و بی‌تفاوتی در برابر مسائل بزرگ جهانی مانند جنایات جنگی اسرائیل در غزه - یا بعضاً حمایت از آن در واکنش کور به موضع رسمی حاکمیت - از جمله نمونه‌های افراطی‌گری و خودویران‌گری ناشی از مرگ «میانه‌روی» در فضای سیاسی/اجتماعی کشور است.

♦️احیای میانه‌روی، تفکیک آن از برچسب «وسط‌بازی» و ارائه مجدد آن به عنوان یک نسخه سیاسی و آلترناتیو اخلاقی در برابر وضع موجود، شاید تنها راه بیرون‌رفت جامعه از بحران‌ها و معضلات پیچیده کنونی است.

♦️به همین منظور، به برخی از تفاوت‌های فلسفی، استراتژیک و عملی میان رویکرد «میانه‌روی» و برچسب «وسط‌بازی» می‌پردازیم تا این دو را از یکدیگر تفکیک کنیم.

🔻تفاوت بین «میانه‌روی» و «وسط‌بازی»:

♦️میانه‌روی رویکردی است که فعالانه به دنبال راهکارهای جامع‌، فراگیر و کارآمدی است که صداها و نیازهای طیف‌های وسیعی از جامعه‌ را در نظر می‌گیرد.

♦️در حالی که «وسط‌بازی» رویکردی است که در یک فضای سیاسی/اجتماعی به شدت «قطبی»، تلاش می‌کند تا با موضع‌گیری‌های «خنثی»، «منزه‌طلبانه» و «غیر تأثیرگذار» سهمی از قدرت را از آن خود کند.

♦️میانه‌روها در سیاست‌گذاری‌ها و موضع‌گیری‌های خود، علاوه بر انعطاف‌پذیری اصولی‌شان، توجه خاصی به نظرهای تخصصی، شواهد علمی و هنجارهای اجتماعی دارند تا بتوانند بر اساس «واقعیت»ها اصلاحات مورد نیاز کشور و جامعه را رهبری کنند.

♦️در حالی که «وسط‌باز‌»ها به دلیل اصرارشان بر حفظ «تعادل»، تلفیق دیدگاههای موجود و عدم عدول از خط میانه، عمدتاً شواهد علمی و عینی را نادیده میگیرند و فرصت‌های تغییر معنادار را می‌سوزانند.

♦️از نقاط قوت «میانه‌روی» تعامل آزادانه و گفت‌وگوی سازنده با دیدگاه‌های مختلف است که منجر به راه‌حل‌های نوآورانه برای مسائل پیچیده سیاسی/اجتماعی/فرهنگی می‌شود.

♦️در حالی که رویکرد «وسط‌باز» هدفش برقراری «تعادل» است - و نه «تعامل» سازنده - که‌ عمدتاً باعث استمرار «وضع موجود» و جلوگیری از تغییرات اساسی و ضروری‌ می‌شود.

♦️سیاستمدار میانه‌رو مایل است تا برای دستیابی به پیشرفت‌های اساسی در حوزه‌های سیاست داخلی، سیاست خارجی و مسائل اقتصادی/اجتماعی/ فرهنگی، ریسک‌های حساب‌ شده‌ای را - برای خود و جامعه - متحمل شود‌ و مسئولیت آن را تماماً بر عهده بگیرد.

♦️در حالی که سیاستمدار «وسط‌باز» همواره حفظ «آرامش» و «اجماع» را بر پیشرفت اولویت می‌بخشد - که در بهترین حالت موجب تغییرات سطحی، غیر بنیادی و بازگشت‌پذیر میشود.

♦️جریان میانه‌رو از یک چارچوب سیاسی، فلسفی و اخلاقی مشخصی برخوردار است و مرزبندی دقیق و قاطعی با رقبای خود دارد. و با این حال از اینکه به اقتضای شرایط مواضع مشابه یا مخالف سایر جریان‌ها بگیرد، ابایی ندارد. 

♦️در حالی که جریان «وسط‌باز» خط و مرزهای فلسفی و اخلاقی کمرنگ و غیر قابل تشخیصی با سایر طیف‌های سیاسی دارد و همواره با زبانی ابهام‌آلود و توجیه‌گرانه و نسبی‌گرایانه سخن می‌گوید.

#عصرآگاهی
@javademam
اتحاد سیاسی با چسب دروغ!

🔻واکنش جواد امام به ادعاهای یک فعال سیاسی- رسانه‌ای خارج‌نشین

♦️دبیرکل مجمع ايثارگران در واکنش به ادعاهای یک فعال سیاسی- رسانه‌ای در شبکه کلا‌ب‌هاوس نوشت: یکی از نیروهای سیاسی که سابقه روزنامه‌نگاری در کشور را دارد و اکنون در آن سوی مرزها زندگی می‌کند، اظهاراتی را علیه اینجانب به قصد تخریب بیان نموده است که با اصول انسانی و اخلاق سیاسی سازگار نیست.

♦️ایشان و سایر اشخاص باید بدانند که محب اهل بیت (ع) بودن برای من افتخار بزرگی است و آن را با هیچ چیز عوض نمی‌کنم. اما به نظر می‌رسد یک عده که به‌دنبال #اختلاف‌_افکنی میان نیروهای سیاسی بودند، پس از شکست پروژه شوم‌شان این بار درصدد اختلاف‌افکنی بین مذاهب (شیعه و سنی) به‌قصد بر هم زدن انسجام ایجاد شده میان اصلاح‌طلبان هستند.

♦️در همین خصوص لازم است بگویم، مکانی که ایشان از آن به‌عنوان منزل اینجانب یاد کرده‌ و مدعی برگزاری مراسم بر علیه خلیفه دوم در آن شده‌اند، حسینیه می‌باشد نه منزل شخصی و بیش از ۴۰ سال است که برای اباعبدالله الحسین (ع) مراسم سوگواری برگزار می‌کند و تقریباً تمامی اهل محل و دوستان با نوع عزاداری‌های آن آشنا هستند. حتی سخنران‌های این حسینیه نیز اشخاصی نظیر آیات و حجج اسلام آقایان سروش محلاتی، خسروی، نوراللهیان، هادی قابل، سلیمانی، موسویان، کاملان، مهریزی، صابری و اساتیدی چون دکتر محسن آرمین، دکتر ظریفیان و ... بوده‌اند که به اعتدال و روشن‌اندیشی مشهورند.

♦️حال مشخص نیست یک عده که همواره شعار اتحاد سر می‌دهند، چرا دروغ و اختلاف‌افکنی را پایه بحث‌ها و تحلیل‌های خود قرار داده‌اند!

#عصرآگاهی
@javademam
جواد امام: امروز اگر همه حکومت را هم بسیج کنند تا پشتوانه مردمی نباشد ارزشی ندارد

🔻فعال سیاسی اصلاح طلب:

♦️نفر اول راه‌یافته در این دوره به مجلس تنها ۳.۵ درصد رای مردم داشته. این نماینده نمی‌تواند اکثریت مردم را نمایندگی کند. این میزان رای نه در شأن مردم ایران است نه قوه قانون‌گذاری. وقتی این نماینده به مجلس می‌رود، می‌خواهد قانون وضع کند و انتظار داشت این قانون منجر به هنجار شود؛ اما چنین فردی بدون پشتوانه رای مردم، فقط برای منافع خود و اندک حامیان‌اش قانون‌گذاری خواهد کرد.

♦️ما مخالف صندوق رای نیستیم، زیرا کشور ما جمهوری است و باید بر اساس نظر اکثریت مردم اداره شود. اما انتخابات زمانی معنا دارد که مردم حق انتخاب شدن داشته باشند، نه اینکه فقط مکلف به رای دادن باشند.

♦️اگر قرار است فقط مجبور به انتخاب افرادی باشید که قبلا توسط نهادی خاص انتخاب شدند، نامش تائید و ادامه وضع موجود است. در این صورت دیگر انتخابات لازم نیست. کافیست زمان همان‌هایی را که قبلا مهندسی و انتخاب شده‌اند، را تمدید کنند. وقتی می‌گوییم انتخابات رقابتی و آزاد، یعنی نباید حق انتخاب کردن را از مردم بگیرید و چیزی دیگری را به آن‌ها تکلیف کنید.

♦️فرآیند به گونه‌ای پیش رفته که رفته رفته همه فرصت‌های موجود برای جریان‌های منتقد را شناسایی و همه مسیر‌ها را هم مسدود کرده‌اند. شرایط سال ۹۴ دیگر وجود ندارد. رفته رفته به گونه‌ای عمل شده که با حذف همه سلایق و جریانات سیاسی منتقد و مخالف عملا باعث شدند مردم از انتخابات رویگردان شوند. مسئله ۵ نفر کمتر و بیشتر نیست؛ موضوع بنیادین است.

♦️امروز اگر همه جریان‌های سیاسی را هم بسیج کنید و همه حکومت هم بسیج شود، اگر پشتوانه مردمی نداشته باشند، هیچ ارزشی ندارد. 

♦️حاکمیت سعی کرده احزاب را از صحنه تصمیم گیری خارج کند. جایگاهی دیگر برای احزاب قائل نیست. نمی‌شود نظام جمهوری باشد، ولی در انتخابات برای احزاب هیچ نقشی قائل نباشید. وقتی انتخابات ۸ درصدی می‌شود حماسه، نه احزاب نقش دارند نه مردم؛ چون حماسه با ۸ درصد هم میتواند شکل بگیرد./رویداد24

#عصرآگاهی
@javademam
خشکاندن عمدی ۱۶ هزار درخت در تهران

♦️هر روز یک خبر تازه درباره فضای سبز و درختان تهران؛ از پرونده ساخت‌وساز در پارک‌های قیطریه و لاله تا آمارهایی از درآمد شهرداری از قطع درختان و توقف ساخت و ساز در پارک گیاه‌شناسی.

🔻محمد متینی‌زاده، عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور:

♦️طبق آماری که سال گذشته از سوی منابع طبیعی استان تهران منتشر شد، حدود ۱۶ هزار پایه درخت در پارک‌های جنگلی خشک شده بودند که عدد بسیار قابل‌توجهی است.

♦️در بسیاری از موارد بلافاصله گفته می‌شود که این درختان دچار آفت شده‌اند:

♦️همکاران بیماری‌شناس و گیاه‌پزشک ما این موضوع را بررسی کردند؛ داستان همانی است که در جنگل‌های زاگرس وجود دارد. درخت زمانی دچار آفت می‌شود که ضعیف شود و آب و غذا به آن نرسد. این اتفاق هم عامدانه یا ناآگاهانه در پارک‌های جنگلی ما رخ می‌دهد.

♦️به درختان آب داده نمی‌شود، خشک می‌شوند و این خشکی باعث می‌شود حشرات، آفات و بیماری‌ها سراغ آنها بیایند. به‌هیچ‌وجه نباید باور کرد که مشکل آفات و بیماری‌هاست./هم میهن

#عصرآگاهی
@javademam
جواد امام: با تداوم رویه فعلی عملا مجلس و ریاست جمهوری موضوعیت نخواهند داشت

♦️سخنگوی جبهه اصلاحات با تاکید بر اینکه تدوین و انتشار نامه روحانی اقدام شایسته و مثبتی بود و در راستای وظایف دولت و رییس جمهوری بود»، گفت: «آقای روحانی به درستی در بخشی از نامه خود تاکید کرده که با شرایطی که از سوی شورای نگهبان حاکم شده، رئیس جمهوری حتی در این جایگاه هم حق اظهار نظر ندارد.

♦️او که معتقد است انتشار عمومی این نامه روحانی اتفاق مهمی بوده و لازم بود که این موارد به طور مکتوب به عنوان سندی تاریخی به یادگار بماند، گفت: «در شرایطی می بینیم نهادهای امنیتی و شورای نگهبان در مواردی خلاف منافع ملی و ملت عمل می کنند که خروجی این رویه چنان شده که امروز تنها ۸ درصد در پایتخت در انتخابات شرکت می کنند و نفر نخست انتخابات در دور دوم، در همین حوزه انتخابیه تهران تنها با سه و نیم درصد آرا وارد مجلس می شود و طبیعتا نمی تواند از اکثریت شهروندان نمایندگی کند و تنها منافع اقلیتی را که به او رای دادند، در نظر خواهد گرفت.

♦️سخنگوی جبهه اصلاحات ایران در پاسخ به این پرسش که آیا میتوان امیدوار بود که این نامه انتقادی روحانی منجر به تغییر روش شورای نگهبان، شود گفت: «متاسفانه آنچه تاکنون دیدیم این بوده که شورای نگهبانی که باید براساس قانون و شرع اقدام کند، براساس سلیقه عمل کرده و مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به جای تصمیم گیری در راستای تحقق مصلحت ملت بر اساس سلیقه و دیدگاه خاص جناحی اقدام می کند که در نتیجه آن مسائلی همچون FATF یا برجام کماکان بلاتکلیف بمانند و آسیب شدیدی به ملت و مملکت وارد شود.»

♦️او که معتقد است با تداوم این رویه ای که شاهدیم عملا مجلس و ریاست جمهوری موضوعیت نخواهند داشت و به جایی میرسیم که نه تنها همچون اکنون انتخابات موضوعیت خود را از کف دهد، بلکه نهادهای برآمده از انتخابات نیز موضوعیت خود را از دست می دهند.»/جهان صنعت

#عصرآگاهی
@javademam
به بهانه ۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم فردوسی

🔻حکمت و قداستِ حکیم فردوسی

✍🏻هادی سروش

♦️حکیم پرآوازه فردوسی شاهکاری در حکمت و حماسه و زبان پارسی رقم زد.

♦️وی در زمانی زیست که به شدت خفقان حاکمیت داشت. به عنوان نمونه و گزارشی از دورانِ سخت فردوسی می توان به این گزاره تاریخ اشاره داشت که او در اول شاهنامه در مدح اهل بیت(ع) اشعاری داشت، ولی پس از آنکه شاهنامه را پیش سلطان محمود برد، درباریان، شخصیت فردوسی را تخریب کردند که او شیعه است و در اول شاهنامه از اهل بیت پیغمبر نام برده! و در نتیجه سلطان محمود به او توجهی نکرد و شرائط زندگی بر فردوسی سخت شد تا اینکه مجبور شد ابیاتی در رثای شاه غزنوی سروده و در شاهنامه قرار دهد و البته بعدها اشعاری هم در مذمت وی گفت.

♦️حکیم فردوسی نصایح دلنشینی دارد، او برای تاثیرپذیری انسان از جامعه خود و اطرافیان خود می گوید؛ اگر آدم با عطرفروش بنشیند معطر می شود و اگر با ذغال فروش بنشیند سیاه می‌شود:

به عنبر فروشان اگر بگذری‏
شود جامه تو همه عنبری‏
اگر بگذری سوی انگشت‏گر
از او جز سیاهی نیابی دگر

♦️گاهی هم حکیم فردوسی درسِ غیرت می دهد، همان غیرتی که استاد مطهری بر این باور است به عنوان یک حس در بشر وجود دارد. فردوسی می گوید:

تن مرده و گریه دوستان‏
به از زنده و طعنه دشمنان‏
مرا عار آید از این زندگی‏
که سالار باشم کنم بندگی‏

♦️صدرالمتالهین‌ ملاصدرای شیرازی که به این سادگی از کسی به عظمت یاد نمی کند در جلد دوم کتاب "اسفار" لقب «قدوسی» را برای حکیم فردوسی قرار می دهد که نشان از پاکی و قداست معنوی و ملکوتی آن حکیم پرآوازه ایرانی است. و ملاصدرای عزیز در کتاب "مبداء و معاد" می نویسد:

♦️شیخ فقیهی به نام ابوالقاسم [کُرکی] در شهر "توس" امامت داشت. وقتی حکیم فردوسی از دنیا رفت از او خواستند بر او نماز گذارد ولی وی از نماز بر جنازه فردوسی امتناع کرد! و گفت: فردوسی تا زنده بود پادشاهان ایرانی را مدح کرده و در حالیکه آنها مجوسی بوده اند!

♦️شیخ فقیه در آن شب؛ حکیم فردوسی را در خواب می بیند که در باغ های بهشتی به صورتی زیبا و چهره ای نورانی و تاجی بر سر و دیباجی بر تن دارد!

♦️شیخ فقیه از جناب فردوسی می پرسد این جاه و مقام و شرافت چگونه به شما دادند؟ حکیم فردوسی قدوسی می گوید: خداوند متعال مرا مورد چنین رحمت و محبتی قرار داد به خاطر یک بیتی که در شاهنامه سرودم و این بیت این است:
«جهان را بلندی و پستی تویی
ندانم چه ای، هرچه هستی تویی»

♦️به عنوان حُسن ختام؛ اشعاری از او را که نشان از "بقاءِ رفتارِنیک و تفکر مثبت و عدالت" دارد را بخوانید؛
نباشد همی نیک و بد پایدار
همان به که نیکی بود یادگار
همان گنج و دینار و کاخ بلند
نخواهد بدن مر تورا سودمند
سخن ماند از تو همی یادگار
سخن را چنین خوار مایه مدار
سخن راسخن دان زگوهرگزید
ز گوهر ورا پایه برتر سزید
تویی آنکه گیتی بجویی همی
چنان کن که بر داد پویی همی
فریدون فرخ فرشته نبود
ز مشک و ز عنبر سرشته نبود
بداد ودهش یافت آن نیکوئی
تودادو دهش کن فریدون توئی

#عصرآگاهی
@javademam
جواد امام: شورای نگهبان نه تنها به حسن روحانی که باید به میلیون ها ایرانی پاسخگو باشد

🔻سخنگوی جبهه اصلاحات:

♦️وقتی می‌بینیم شخصیتی همچون آقای روحانی که ۵دوره یعنی ۲۰سال نماینده مجلس شورای اسلامی و ۳دوره به‌مدت ۲۴سال، نماینده مجلس خبرگان رهبری بوده، همچنین به جز مسوولیتی که در دوران جنگ تحمیلی برعهده داشته و نیز دورانی که مسوول پدافند کشور بوده، با حکم دو رییس‌جمهوری اسبق و رهبری نظام، بنیان‌گذار عالی‌ترین نهاد امنیتی کشور بوده و به‌مدت ۱۶سال در قامت دبیر شورای‌عالی امنیت ملی فعالیت کرده و به‌مدت ۲۴ سال نماینده رهبری در آن شورا بوده و مهم‌تر از همه، ۸سال با رای مستقیم اکثریت شهروندان ایرانی به ریاست‌جمهوری رسیده، به این راحتی ردصلاحیت می‌شود. طبیعتا یک جای کار اشکال دارد.»

♦️جواد امام که ردصلاحیت حسن روحانی پس از ۸سال ریاست‌جمهوری را نه‌تنها اجحاف در حقوق طبیعی او، بلکه نادیده گرفتن حقوق میلیون‌ها شهروندی خوانده که دو دوره پیاپی به او رای دادند تا به‌عنوان بالاترین مقام اجرایی مملکت، مسوولیت قوه مجریه را برعهده بگیرد، می‌گوید: «شورای نگهبان نه‌تنها به آقای روحانی، بلکه باید به میلیون‌ها شهروند ایرانی که به او رای دادند، پاسخگو باشد؛ اگر قرار باشد یک فرد یا یک نهاد راسا تصمیم بگیرد و به هیچ‌کس هم پاسخگو نباشد، طبیعتا با مشکلاتی اساسی مواجه خواهیم شد و بیراه نیست اگر بگوییم این وضعیتی که هم‌اکنون در آن قرار داریم، بخشی ناشی از همین عدم شفافیت و عدم پاسخگویی به ملت است.»

♦️این دست اقدامات همچون آنچه در این سال‌ها از سوی شورای نگهبان رقم خورده، منجربه ایجاد این دوقطبی میان ملت و حاکمیت شده و این در حالی است که متاسفانه به نظر می‌رسد حاکمیت نیز مسیری را برگزیده که منجربه تشدید این دوقطبی و تعمیق شکاف‌های سیاسی- مدنی می‌شود.» او که این رویه را «خلاف قانون اساسی» و «در تضاد با نظر اکثریت شهروندان» می‌داند، گفته است: «متاسفانه باید اذعان کنیم که امروز دیگر بحث احراز صلاحیت مطرح نیست و شورای نگهبان تنها گزینه‌هایی را واجد صلاحیت تشخیص می‌دهد که کاملا تسلیم و همراه باشند!

🔻متن کامل

#عصرآگاهی
@javademam
✅️هادی سروش: مقابله با بی حجابی اگر فراتر از قانون باشد، بی قانونی و اِعمال سلیقه ای است!

♦️حجاب از احکام دینی غیرقابل تردید است گرچه مقدار حجاب آن شدیداً مورد اختلاف نظر است.

♦️منکر بازتاب حجاب و بی حجابی در جامعه نیستم.

♦️در متون دینی بازتاب اجتماعی بی‌حجابی به کلی منفی نیست، اگر بود مانند زنان با سن بالا و بانوانی که اقلیت مذهبی مجوز شرعیِ بی حجاب نداشتند.

♦️زمانی حجاب می تواند قانون قابل اجراء باشد که مثل همه قوانین، راهکار مخصوص به خودش را طی کرده باشد و جامع نظرات کارشنان فقه، حقوق، جامعه شناسی، روانشناسی و اقتصاد باشد.

♦️قانون بدون کارشناسیِ جامع یک قانونِ سلیقه ای خواهد بود.

♦️اگرحجاب قانون است، مجری این قانون کیست؟ ضابط این قانون کیست؟ اگر نیروی انتظامی است تا چه میزان می‌تواند دخالت کند؟ آیا می‌تواند فرد را در صحنه بازداشت کند؟ اگر فرد بی حجاب تمرد کرد می‌توان با ضرب و شتم او را دستگیر کند؟ همه اینها را باید قانون مشخص کند.

♦️مقابله با بی حجابی فراتر از قانون، بی قانونی صرف است و به هیچ عنوان تاثیر مثبت روی ساختارهای ما در کشور نخواهد داشت و بلکه آسیب های پر خطری خواهد داشت و مانند یک بیماری سرایت می‌کند و اندام و اعضای جامعه را خواهد گرفت؛ یعنی ما خدای نخواسته در امر اقتصاد هم شاهد بی قانونی خواهیم بود، در امر امنیت و سیاست شاهد بی قانونی خواهیم بود.

♦️نیروهای طرح نور می‌گویند اجرای قانون میکنیم ، پس اجرای دستور دین نیست چون اجرای دین و شرع به عهده پلیس و نیروهای امنیتی نیست؛ و مواجهه با بی حجاب تحت پوشش امر به معروف و نهی از منکر است که ضوابط فقهی خاصی دارد.

♦️اگر در برابر چالشی مثل بی حجابی کشوری متحمل هزینه‌های زیاد مادی و معنوی شود، اما در مقابل فسادهای کلان که بازتاب‌های داخلی و خارجی داشته، آن مواجه سریع و جدیِ قانونی دیده نشود ، رفتار دوگانه است./ مردم سالاری

#عصرآگاهی
@javademam
موفق‌ترین دولت پس از انقلاب

✍🏻یرواند آبراهامیان

♦️بعد از موفقیت قاطع اصلاح‌طلبان در انتخابات سال ١٣٧۶، سیدمحمد خاتمی در زمینۀ سیاست خارجی در جهت بهبود ارتباط ایران با جهانیان تلاش‌های گـسـتـرده‌ای کرد. او به حقوقدانان بین‌المللی اطمینان داد که حکم سنگسار در ایران اجرا نمی‌شود و برای حذف کامل مجازات‌های بدنی تلاش خواهد کرد، خاتمی از تمام کشورهای جهان برای سرمایه‌گذاری در ایران دعوت به عمل آورد و در اقدامی کاملا نوآورانه در گفت‌وگویی اختصاصی با شبکۀ CNN آمریکا شرکت کرد، او به طور خصوصی آیت‌الله خامنه‌ای را به کاهش محدودیت‌های اعمال شده بر بهاییان ترغیب کرد و به دولت انگلستان اطمینان داد که ایران درصدد اجرای فتوای موجود علیه سلمان رشدی نیست.

♦️در مقابل دولت بریتانیا هم روابط کامل دیپلماتیک با ایران را که از سال ۵٧ قطع شده بود دوباره از سر گرفت و رییس جمهور وقت آمریکا کلینتون تحریم‌های ایران را تا اندازه‌ای کاهش داد و اجازۀ واردات پسته، فرش و زعفران از ایران و صادرات کالاهای کشاورزی و دارویی به ایران را صادر کرد. وزیر خارجۀ آمریکا هم در اقدامی تحسین برانگیز از کودتای ٢٨ مرداد ١٣٣٩ اظهار تاسف کرد و بابت آن از مردم ایران معذرت خواست!!

♦️سازمان ملل نام ایران را از بین کشورهای ناقض حقوق بشر خارج کرد و اکثر کشورهای اروپایی از تهیۀ قطعنامه علیه ایران دست کشیدند، همچنین بانک جهانی با #ضمانت دولت آمریکا ٢٢٣ میلیون دلار وام بابت خدمات پزشکی و سیستم فاضلاب در اختیار ایران قرار داد، شرکت‌های اروپایی و ژاپنی برای سرمایه‌گذاری ١٢ میلیارد دلاری در صنعت نفت و خودروی ایران اعلام آمادگی کردند.

♦️دولت او همچنین برنامه‌های توسعۀ روستایی در زمینه‌های آموزشی و خانه‌سازی را گسترش داد و تا سال (1380/2000) ٩۴% از مردم ایران باسواد بودند و در بخش کاهش نرخ مرگ‌و میر کودکان ایران به مقام اول جهان رسید و دولت با تشکیل صندوق ذخیرۀ ارزی مقداری از درآمدهای نفتی کشور را برای شرایط اضطراری کنار گذاشت.

♦️دولت خاتمی بخشی از بودجۀ دولت را به سوی سازمان‌ های غیردولتی مانند باشگاه‌های ورزشی، رورنامه‌ها و فرهنگسراها هدایت کرد، شمار روزنامه‌های ایران از پنج عدد در سال ٧۶ به ٣٢ عدد در سال ٨۴ افزایش پیدا کرد، دولت خاتمی یک صد لایحۀ اصلاحگرانه به منظور ممانعت از انواع سانسور را تصویب کرد و برای حمایت از زنان سن ازدواج را با وجود تمام مخالفت‌ها به ١٨ سال افزایش داد و در دادگاه‌های خانواده برای زنان حقوق برابر با مردها قائل شد و به مدارس دخترانه در تمام مقاطع درسی اجازه داد که دانش‌آموزان از پوشش‌های رنگی استفاده کنند.

♦️بدون هیچگونه اغراقی خاتمی را باید موفق‌ترین رییس جمهور ایران بعد از انقلاب سال ۵٧ دانست زیرا ایران در سال (١٣٨١/٢٠٠١) در شرایطی پا به قرن بیست و یکم گذاشت که اگر نگوییم در غرب آسیا اما در خاورمیانه به عنوان قدرت اول منطقه در تمام زمینه‌ها شناخته می شد!

🔻منبع؛ تاریخ ایران مدرن

#عصرآگاهی
@javademam
نسل ساندویچ‌شده؛ خانواده شکننده و نسل له شده

✍🏻فاطمه موسوی ویایه

♦️کلمه نسل اشاره به گروه بزرگی از افراد دارد که در یک دوره زمانی مشخص زندگی کرده و شرایط تاریخی و اجتماعی مشابهی را تجربه می‌کنند. وقتی کلمه نسل را می‌شنویم به یاد نسل سوخته یا نسل زد می‌افتیم اما از آنها مهم‌تر نسل «ساندویچ شده» است.

♦️در حال حاضر نسل ساندویچ شده بخش بزرگی از متولدین دهه شصت هستند که با همه مشکلات و کمبودهای حاصل از بمب جمعیت آن دهه سر کردند، مدارس شلوغ، رقابت نفس‌گیر کنکور، کمبودهای خوابگاه و دانشگاه، مصائب یافتن شغل و درآمد، ازدواج و هزینه‌هایش را تحمل کردند و پس از چهل سالگی با معضل جدیدی روبرو شده‌اند: پیری والدین.

♦️این نسل با حجم زیادی از مسئولیت‌ها و فشارهای زندگی روزمره سروکار دارد، گذشته از اشتغال و کسب درآمد و مدیریت زندگی مشترک، از یک سو باید فرزندان خود را بزرگ کنند که هنوز در حال تحصیل در مدرسه هستند یا مشکلات نوجوانی را پشت سر می‌گذارند و از سوی دیگر باید مراقب والدین بالای ۶۵ سال خود باشند که با پیری و بیماری دست به گریبان هستند و به حمایت فرزندان میانسال خود نیاز دارند.
هر کدام از این وظایف توجه، صرف وقت، برنامه‌ریزی و هزینه مادی دارند و مدیریت توقعات گوناگون دیگران با استرس و فشارهای روانی همراه است، در واقع این نسل میان دو نسل بالا و پایین خود گیر افتاده و ساندویچ شده است. مردان بیشتر تمایل دارند به تامین هزینه اکتفا کنند و بار اصلی وظیفه مراقبت از فرزندان و والدین سالمند بر دوش زنان است.

♦️نسل ساندویچ شده در هر دوره وجود دارد اما شرایط امروز کشور باعث شده تجربه نسل ساندویچ شده امروز با گذشته تفاوت داشته باشد، والدین این نسل، نسبت به والدین خود عمر طولانی‌تری دارند، استانداردهای سلامت بالاتر رفته‌اند و به دلایل متعدد چون مهاجرت یا بی‌اعتنایی تعدادی از فرزندان، بار نگهداری از والدین بر دوش تعداد افراد کمتری قرار دارد.

♦️نسل سالمند امروز برای روزگار پیری خود برنامه‌ای نداشته، نمی‌داند چگونه دایره ارتباط و تعامل با افرادی جز خانواده را حفظ کند. درصد قابل توجهی از نسل سالمند امروز با مشکلات جسمی/حرکتی یا بیماری زمینه‌ای دست به گریبان است زیرا در سال‌های جوانی و میانسالی خود اهل ورزش نبوده و رژیم سالم غذایی نداشته، تعدادی از آنان امروزه نیز نمی‌پذیرند عادات غذایی مضر خود را تغییر داده و مصرف قند و چربی را کنار بگذارند، با آزمایش‌ها و روش‌های تشخیصی پزشکی مدرن و مصرف دارو راحت نیستند و گاه در برابر پروسه درمان مقاومت می‌کنند و یا به طب سنتی متوسل می‌شوند.

♦️از سوی دیگر نسل ساندویچ شده با وسواس بسیار به تربیت فرزندانش می‌پردازد، پرورش عزت نفس و خلاقیت در فرزند، مدارس خوب، رسیدگی به تکالیف، کلاس‌های فوق‌برنامه موسیقی، ورزش و زبان، امکانات رفاهی و ... این نسل در مقام پدر و مادر می‌کوشد اشتباهات والدینش در فرزندپروری مستبدانه را تکرار نکند، حمایت‌گر، مهربان ولی قاطع باشد. فرزندش که به نسل زد تعلق دارد، با فضای مجازی بزرگ شده و توقعات و انتظاراتش بسیار است.

♦️نسل ساندویچ‌شده باید شرایط زندگی‌یی را فراهم سازد که خودش در کودکی از آن بهره‌مند نبوده. باید از شیوه تربیتی‌ استفاده کند که تجربه نکرده و یاد نگرفته. باید بخواند، بیاموزد و تمرین کند تا به جای توسل به شیوه‌های قدیمی تنبیه و تحقیر والدینش، بهزیستی فرزندانش را مطابق استانداردهای امروزی فراهم کند.

♦️بعضی میانسالان به طنز می‌گویند زمانی که بچه بوده‌اند گل هندوانه سهم پدر بوده و حالا که به پدری رسیده‌اند استانداردها عوض شده و باید گل هندوانه را در بشقاب فرزندشان بگذارند. این بی‌عدالتی نسلی ناشی از تغییرات سریع اجتماعی است اما این نسل در سال‌های اخیر با مشکل بسیار بزرگتری روبرو شده؛ تورم، بیکاری و رکود اقتصادی بر بار این نسل افزوده و آنها را فرسوده ساخته. هزینه زندگی مانند قیمت مسکن و مواد غذایی بالا رفته، هزینه آموزش فرزندان صعودی شده و با مشکلات سیستم سلامت و کاهش سهم بیمه‌ها، بار نگهداری و درمان والدین سالمند نیز کمرشکن است. اگر در هر دوره‌ای بخشی از گروه سنی میانسال را نسل ساندویچ شده می‌نامند، نسل ساندویچ شده امروز زیر بار فشار اقتصادی و اجتماعی، له شده است. خانواده در ایران هر روز بیشتر از دیروز در معرض آسیب است و هیچ چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای پیدا نیست.

🔻دکترای جامعه‌شناسی

#عصرآگاهی
@javademam
2024/05/17 01:45:54
Back to Top
HTML Embed Code: