Telegram Web Link
📰 رهبران اروپا در جنگ جهانی اول

سفر در زمان با نقشه‌های تاریخی!👇
🕰 @Jaynegareh | جاینگاره
🙎🏿‍♂️پراکنش سیاهان در ایالات متحدۀ آمریکا طی یک قرن

🌍 شناخت مردمان جهان با نقشه‌ها!👇
🏔@Jaynegareh | جاینگاره
🕋 درصد جمعیت مسلمانان در کشورهای اروپای غربی

🕌 این نقشه سهم تقریبی مسلمانان در جمعیت کشورهای اروپای غربی را نشان می‌دهد. مسلمانان اروپای غربی قریب ۲۵ میلیون نفر جمعیت دارند.

☪️ در سال‌های اخیر، گرایش اروپاییان به اسلام افزایش یافته است. این پدیده را می‌توان به چند عامل اصلی نسبت داد. یکی از مهم‌ترین دلایل، جستجوی معنویت در برابر ارزش‌های دنیوی و مادی‌گرایانۀ جوامع غرب است. بسیاری از افراد، به‌ویژه زنان و تحصیل‌کردگان، پس از مطالعۀ اسلام، جذب تعالیم آن شده‌اند. بعلاوه، رسانه‌ها و مباحث اجتماعی پیرامون اسلام نیز خواسته یا ناخواسته باعث شده‌اند افراد بیشتری به این دین مبین توجه کنند. همچنین اسلام‌هراسی و ممنوعیت‌های مرتبط با حجاب اسلامی و محدودیت‌های اعمال‌شده علیه مسلمانان در برخی کشورهای اروپایی، کنجکاوی و تمایل به شناخت بیشتر اسلام را در میان جوانان غیرمسلمان و خصوصاً زنان و دختران برانگیخته است. عامل دیگر نیز، فعالیت داعیان مسلمان در اروپا می‌باشد که در افزایش آگاهی عمومی دربارۀ اسلام مؤثر هستند.

🔻نیز بنگرید:
🏳️ سه قلمرو اسلامی در تاریخ اروپا

🕋 اسلام‌شناسی روی نقشه‌ها!👇🏻
🏴 @Jaynegareh | جاینگاره
🔸قلمرو کوشانیان در نهایت گسترش (زمان کانیشکا)

🔻امپراتوری کوشانی یک شاهنشاهی بزرگ باستانی به‌مرکزیت بلخ قدیم در افغانستان امروزی بود که توسط یوئه‌چی‌ها در سدهٔ نخست میلادی بنیان گذاشته شد. این شاهنشاهی در اوج گسترهٔ خود سرزمین‌های پهناوری از هند تا خراسان و ماوراءالنهر و چین را تحت تسلط و تابعیت خود داشت. فرمانروایان کوشانی خودشان را شاهِ شاهان می‌نامیدند. این واژه در زبان بلخی به شکل «شائونانشائو» ضبط شده و برابر واژۀ فارسی شاهنشاه است. آزادگر، نیکوکار، دادگر، خودمختار، خداوندگار و...، دیگر القابی هستند که فرمانروایان کوشانی برای خطاب به خودشان استفاده می‌کردند.

📜وارد دنیای نقشه‌های تاریخی شوید!👇
@Jaynegareh | جاینگاره
🔸کشورهایی که حزب‌الله لبنان را یک سازمان تروریستی شناخته‌اند.

🌍 وارد دنیای بزرگ نقشه‌ها شوید!👇
📍@Jaynegareh | جاینگاره
🔸امپراتوری آشور نو در زمان آشوربانیپال

🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🏴 خلافت اسلامی قرطبه در عهد عبدالرحمن سوم

🏳️ عنوان و القاب رسمی:
📜 أمير المؤمنين أبو المُطرّف عبد الرحمن الناصر لدين الله الأموي القرشي

خلافت قرطبه یک حکومت اسلامی در اندلس بود که در اوج خود همۀ شبه‌جزیرۀ ایبری و مراکش را شامل می‌شد. این خلافت توسط امیر عبدالرحمان سوم تأسیس شد که از سال ۹۱۲ میلادی به‌عنوان امیر قرطبه حکومت می‌کرد و در سال ۹۲۹ میلادی خود را خلیفه اعلام کرد، عنوانی که نشان‌دهندۀ استقلال معنوی کامل از خلافت عباسی بود که مدتی بعد تحت تسلط آل بویه قرار گرفت. عبدالرحمان سوم در سن ۲۱ سالگی به‌عنوان هشتمین امیر قرطبه به قدرت رسید. او تا ۹۲۹ میلادی به‌عنوان امیر حکومت کرد و سپس خود را رسماً خلیفه اعلام کرد. عبدالرحمان سوم تا زمان وفات (۹۶۱ میلادی) قریب ۵۰ سال حکومت کرد. او با سرکوب شورش‌های داخلی و دفع تهدیدات خارجی، ثبات و وحدت را در سرزمین‌های تحت حاکمیتش برقرار کرد. در نبردهای موفق علیه پادشاهی‌های مسیحی سرزمین‌های شمالی اندلس نیز پیروز شد. در زمان او قرطبه یک مرکز فرهنگی و اقتصادی برجسته شد که با قسطنطنیه در شهرت و اعتبار رقابت می‌کرد.


🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
💰ارزشمندترین برندهای جهان در سال ۲۰۲۴ میلادی

🔰 آرشیو اینفوگرافیک تلگرام:
📊 @Infographicer 👈
🔶 کوشانیان و اشکانیان و رومیان در قرن دوم میلادی

🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🔰 رژیم حقوقی خلیج فارس با کمترین و بیشترین قلمرو آبی

🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🏔جمهوری آرارات در سال ۱۹۲۹م به‌رهبری احسان نوری پاشا

جمهوری آرارات (یا جمهوری کُردی آرارات) یک دولت خودخواندۀ کرد بود که بین سال‌های ۱۹۲۷ تا ۱۹۳۱ میلادی با مرکزیت استان آغری (آگری)، در شرق ترکیه قرار داشت. این جمهوری در ۲۸ اکتبر ۱۹۲۷ توسط حزب خوی‌بون اعلام استقلال کرد. در این دولت، احسان نوری پاشا به‌عنوان فرماندۀ نظامی و ابراهیم حسکی‌زاده (بروی حسکی تلی) به‌عنوان رهبر دولت غیرنظامی منصوب شدند. پایتخت موقت جمهوری، روستای کوردآوا یا کوردوا (دُغوبایَزید) در نزدیکی کوه آرارات بود. حزب خوی‌بون تلاش کرد با ارسال پیام‌هایی به قدرت‌های بزرگ و جامعۀ ملل، و همچنین درخواست همکاری از کردهای عراق و سوریه، حمایت بین‌المللی را برای موجودیت خود جلب کند. با این حال، تحت فشار ترکیه، امپراتوری بریتانیا و فرانسه محدودیت‌هایی را بر فعالیت‌های کُردها اعمال کردند. در نهایت، نیروهای ترکیه در سپتامبر ۱۹۳۱ کنترل منطقه را بازپس گرفتند و به جمهوری آرارات پایان دادند.


🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🔹پراکنش زبانی و گویشی استان بوشهر

*تصحیح: دشتستانی

🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🕋 مدت‌زمان روزه‌داری در رمضان ۱۴۴۶ق

🕌 رمضان امسال، مسلمانانی که در جنوبی‌ترین کشورهای جهان مانند شیلی یا نیوزیلند زندگی می‌کنند، حدود ۱۳ ساعت روزه خواهند بود، درحالی‌که مسلمانان ساکنان مناطق شمالی‌تر زمین همچون ایسلند یا گرینلند، در طولانی‌ترین روزهای خود بیش از ۱۶ ساعت روزه خواهند گرفت.

به‌طور کلی، طول مدت روزه‌داری با نزدیکی زمانی رمضان به دو انقلاب زمستانی و تابستانی در دو نیمکرۀ شمالی و جنوبی مرتبط است. در نیمۀ شمالی خط استوا، با نزدیکی هرساله به انقلاب زمستانی، ساعات روزه‌داری تدریجاً کمتر می‌شود و در سال ۱۴۵۳ق/۲۰۳۱م کوتاه‌ترین روز سال مشمول ایام رمضان است. بعد از آن نیز به‌مرور تا تقارن با بلندترین روز سال در انقلاب تابستانی، طول روزه‌داری نیز بیشتر خواهد شد. عکس این وضعیت برای نیمکرۀ جنوبی صادق است. در مناطق نزدیک قطب نیز که خورشید برای چندین ماه غروب نمی‌کند (همانند برخی شهرهای نروژ)، روزه‌داران احکام مربوطه را مطابق مسلمانان کشورهای مجاور انجام می‌دهند.


🌙رمضان، تاجی بر سر مؤمنان است که با عبادت و تقوا زینت می‌یابد؛ ماه میهمانی خدا مبارک!

🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🔹پادشاهی کیف-روس در ۱۰۵۳ میلادی و حکومت یاروسلاو اول

🔻همچنین بنگرید:
قلمرو روس کیف در قرن ۱۱

نقشۀ متحرک کیف-روس
فروپاشی کیف-روس

🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🅱️ قلمرو امپراتوری بیزانس در زمان ژوستینین

🔻همچنین بنگرید:
🔰 مدت تسلط بیزانس بر نواحی مختلف

🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🔶 اگر شوروی و آلمان نازی متحد می‌شدند! 😁

🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🇹🇷 معاهدات و تغییرات مرزی جمهوری ترکیه در دهۀ ۱۹۳۰ میلادی

🔸مناطق سبز به خاک جمهوری ترکیه پیوست و مناطق آبی از ترکیه جدا شد.

🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🔶 قلمرو تمدن فِنیقیه

تمدن فنیقی، یکی از تمدن‌های باستانی سامی‌نژاد بود که در ساحل شرق دریای مدیترانه (واقع در لبنان، سوریه و شمال فلسطین) شکل گرفت. فنیقی‌ها خود را کنعانیان می‌نامیدند و سرزمینشان را کنعان می‌خواندند. آن‌ها به‌عنوان دریانوردان و بازرگانان ماهر شناخته می‌شدند و شبکۀ تجاری گسترده‌ای از سواحل شرقی آفریقا تا کرانه‌های شمالی آن ایجاد کردند. شهرهای مهم فنیقی همانند صیدا، صور، ارواد و جبیل (بیبلوس) به‌صورت دولت‌شهرهای مستقل اداره می‌شدند. فنیقی‌ها به‌دلیل موقعیت جغرافیایی خود بین تمدن‌های مصر و بابل، علوم و فنون بسیاری را از آن‌ها اقتباس کردند. از دستاوردهای مهم فنیقی‌ها می‌توان به اختراع الفبای فنیقی اشاره کرد که پایه و اساس الفباهای جدید و متأخر شد. کشف رنگ ارغوانی و اختراع شیشه از ابتکارات این قوم متمدن بود. آن‌ها در صنعت شیشه‌سازی و تولید رنگ ارغوانی بسیار پیشرو بودند. با وجود نفاق داخلی و عدم تشکیل دولت واحد، فنیقی‌ها تأثیر بسزایی در گسترش فرهنگ و تمدن در حوزۀ شرقی مدیترانه داشتند.


🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
🔹قلمرو حکومت روادیان

سلسلۀ مسلمان رَوّادیان، دودمانی عرب‌تبار یا کردتبار بودند که از حدود نيمۀ اول قرن سوم تا اواسط قرن پنجم هجری بر سرزمین آذربایجان و برخی نواحی اطراف آن با مرکزیت شهرهای تبریز و مراغه حکومت کردند.


🔻به کانال بزرگ نقشه‌ها بپیوندید!👇
🌍 @Jaynegareh | جاینگاره
2025/07/13 21:08:59
Back to Top
HTML Embed Code: