Telegram Web Link
نامه_11148_مجمع_نمایندگان_استان_قزوین_عوارض_آلایندگی.pdf
428.3 KB
✳️ نامه تشکلهای مردم‌نهاد محیط زیست و منابع طبیعی استان قزوین به نمایندگان محترم مجلس در واکنش به طرح یک فوریتی برخی نمایندگان در حذف بند «ن» تبصره ۶ قانون بودجه ۹۹، موضوع تخصیص یک‌سوم درآمد عوارض آلایندگی به صندوق ملی محیط زیست
بگذار تا بگرييم چون ابر در بهاران

کز سنگ ناله خيزد روز وداع ياران

هر کو شراب فرقت روزي چشيده باشد

داند که سخت باشد قطع اميدواران

با ساربان بگوييد احوال آب چشمم

تا بر شتر نبندد محمل به روز باران

میراث مانایی که چون دری نایاب تابنده باقی خواهی ماند صدایت تا ابد ماندگار

🆔 @kanoon_shekar_qazvin
Forwarded from کانون شکار قزوین (Amir Ariyan)
استاد محمدرضا شجریان خسرو آواز ایران :

دربسیاری از مواقع به گل پروری و گل کاری می پردازم و یا به ماهیگیری می روم و یا با گروهی از دوستان برای چندشبانه روز به کوهستان های دور دست می روم تا ضمن به سر بردن و آواز خواندن در آن مناطق به شکار بپردازم و البته میتوانم بگویم که شکارچی ماهری هستم .

🆔 @kanoon_shekar_qazvin
مستند محیط زیست و محیط بانی استان قزوین با موضوع :
تعارضات حیات وحش بخصوص پلنگ با دام اهلی، مشکلات پرداخت بیمه و تامین خسارات جوامع محلی

🆔 @kanoon_shekar_qazvin
کارزارهایی که دخالت در تصمیمات تخصصی سازمان محیط زیست توسط برخی ایجاد می شود، و حتی می توان گفت که برخی از این افراد ،محیطبان از نزدیک ندیدند و یک بار پا تو‌ مناطق نداشته اند تا پای صحبت محیطبانان بنشینند و با الفبای حفاظت آشنا نیستند.
.

آیا می دانستید ممنوعیت شکار مجاز و با پروانه ، باعث تقابل بیشتر بین محیطبانان و شکارچیان می شود و راه حفاظت را سخت و سخت تر می کند. و راه را برای شکار دزدان هموار می کند.
.

باید از سیاستهایی که شکارچیان را تشویق به قانونمند بودن می کند حمایت کرد ، نه از کارزارهایی که غیر تخصصی ایجاد می شود و بر علیه طبیعت، محیطبان و شکارچیان است.
.

صدور پروانه شکار در اختیارات سازمان محیط زیست و امریست تخصصی و این سازمان اجازه دخالت افراد غیر متخصص را نباید در این امور بدهد
.

کارزاری ایجاد کنید به نفع محیطبانان نه بر علیه آنان

@for_iranian_rangers

🆔 @kanoon_shekar_qazvin
آیا با درخواست عده ای، مبنی بر ممنوعیت ۵ ساله صدور پروانه شکار مجاز ، شکار غیرمجاز و درگیری های بین محیطبانان و شکارچیان کاهش پیدا می کند ؟
Anonymous Poll
22%
بله
78%
خیر
تیرخلاص مجلس به محیط زیست
نواییان در رادیو گفت‌وگو گفت: مجلس با قانون غلطی که هم اکنون با کارگروه محیط زیستی برای ممنوعیت شکار تدوین می‌کند در حقیقت تیر خلاص را به محیط زیست خواهد زد.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو، دکتر مجید نواییان مدیر موزه دارآباد، فعال محیط زیست و استاد دانشگاه در برنامه «زمین 360 درجه» گفت: کشور ایران علاوه بر اقلیم‌های متنوع، موقعیت جغرافیایی بسیار خاصی هم دارد که هرساله منجر به مهاجرت گونه‌های بسیار زیادی از پرندگان می‌شود.

وی افزود: استانهای شمالی کشور به عنوان مبدأ ورودی پرندگان و استانهای جنوبی هم به خاطر نزدیکی به دجله و فرات و بین النهرین به عنوان یکی از مقاصد مهاجرت این پرندگان مطرح هستند.

این استاد دانشگاه با اشاره به روشهای مختلف شکار پرندگان مهاجر بیان کرد: از طرفی زمین‌های کشاورزی مخصوصاً زمین‌های کاشت برنج در زمستان پرآب هستند و از طرف دیگر هم انواع دام‌های صیادی مانند تورهای الیبال و پرواز دادن مرغابی‌های محلی در این زمین‌ها نصب و پرندگان می‌شوند.

نواییان استفاده از مجسمه اردک و خود اردک‌های محلی در داخل آب را هم روش دیگر صیادان برای به دام انداختن پرندگان مهاجر عنوان کرد و گفت: البته مقابله با این کار دائما انجام می‌شود اما هرچقدر هم که تعداد محیط بانان و دوربین‌ها را بیشتر کنیم باز هم مسئله امرار معاش و درآمدزایی افراد مطرح است.

مدیر موزه دارآباد اجرای دستورالعمل‌های بین المللی را راهکار رفع این معضل دانست و اظهار کرد: این پرندگان به کشورهای دیگر دنیا از جمله ترکیه و شاخ آفریقا هم مهاجرت می‌کنند و مشکلی ندارند لذا ما هم باید از راهکارهای آن‌ها الگو برداری کنیم.

وی با تأکید براینکه عایدات و منفعت این پرندگان مهاجر باید به جیب افراد بومی محلی برود گفت: وقتی برای این تقاضا هیچ راهکاری تعریف نمی‌کنیم طبیعی است که پرندگان به ارزان ترین قیمت شکار شوند بنابراین باید راهکارهایی ارائه دهیم که جوامع محلی از آن بهره مند شوند.

نواییان تصریح کرد: اگر جریمه شکار این پرندگان را چندین برابر هم کنیم فایده‌ای ندارد چراکه این موضوع با معاش مردم در ارتباط است.

این استاد دانشگاه از نحوه اشتباه قانونگذاری در این حوزه انتقاد کرد و گفت: مجلس با قانون غلطی که هم اکنون با کارگروه محیط زیستی برای ممنوعیت شکار تدوین می‌کند در حقیقت تیر خلاص را به محیط زیست خواهدزد چراکه در این قانون به جای تعامل با جوامع محلی مقابله کرده و پای متخلفان را به این حوزه باز می‌کند.

نواییان ضمن مخالفت با افزایش جریمه شکار پرندگان مهاجر، معتقد است که با مدیریت صحیح این قضیه می‌توان شکارچیان و جوامع محلی را در کنار هم قرار داد و از محیط زیست نیز حفاظت کرد.

این فعال محیط زیستی با اشاره به مخالفت سازمان محیط زیست با قانون «ممنوعیت چندین ساله شکار و افزایش جرائم حاصل از شکار» گفت: این قانون شتابزده است و توسط افرادی نوشته می‌شود که فکر نمی‌کنم حتی پنج شب هم در کوه و بیابان خوابیده باشند و نتیجه آن هم درگیری شکارچیان و محیط بانان و داغدار شدن خانواده‌ها خواهد بود.

🆔 @kanoon_shekar_qazvin
دوستان، همقطاران
درود
برای امضاء الکترونیکی به سایت کارزار به آدرس لینک زیر مراجعه فرمایید و با ثبت امضاء حمایت قانونی خود از شکار را به استحضار مسئولین سازمان های فوق برسانید
لطفاً کوتاهی نفرمایید و به تمام گروها، کانال ها، پیج های اینستاگرامی و تمامی دوستان و همکاران و اقوام خود که موافق شکار هستند ارسال و اطلاع رسانید
امضاء در این سایت کاملا رایگان است
آدرس لینک https://www.karzar.net/hunting
مطالعه نامه در لینک موجود است
انتصاب بجا و شایسته سرکار خانم دکتر مهدی آقایی را بعنوان معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست که به واقع از مدیران دلسوز در امر آموزش های محیط زیستی و مشارکت های مردمی هستند , صمیمانه خدمت ایشان تبریک عرض میکنیم .
با آرزوی موفقیت های روزافزون برای ایشان

🆔 @kanoon_shekar_qazvin
اطلاعیه

♦️وب سایت ملی کنوانسیون تنوع زیستی به تازگی امکان دسترسی مراجع ملی را فراهم نموده است.

♦️آدرس صفحه ما برروی سایت ملی کنوانسیون تنوع زیستی:

http://irancbd.areeo.ac.ir/fa-IR/irancbd.areeo.ac/32022/page/صفحه-اصلی-کمیته-مشورتی-محیط-زیست

🔴 چنانچه مطالبی از تجربیات خود یا سایر افراد مرتبط با آموزش و مشارکت شکارچیان در فعالیت های محیط زیستی و آگاهی رسانی عمومی و یا هرنوع محتوای آموزشی مثل :
بروشور یا کلیپ های مرتبط با حوزه شکار قانونمند و اخبار مرتبط در این حوزه ، گزارش ومصاحبه خبری که تمایل به انتشار آن را دارید جهت درج برروی وب سایت رسمی کنوانسیون به آدرس زیر ایمیل کنید تا ازاین طریق به انتشار گسترده تر مطالب و‌موضوعات شما کمک کرده باشیم.

[email protected]


🆔 @kanoon_shekar_qazvin
کانون شکار قزوین pinned «دوستان، همقطاران درود برای امضاء الکترونیکی به سایت کارزار به آدرس لینک زیر مراجعه فرمایید و با ثبت امضاء حمایت قانونی خود از شکار را به استحضار مسئولین سازمان های فوق برسانید لطفاً کوتاهی نفرمایید و به تمام گروها، کانال ها، پیج های اینستاگرامی و تمامی دوستان…»
بنام ايزد دانا

مقاله اي كه نميدانم انرا چه بنامیم

راهكار برون رفت از ركود اقتصادي

تشريح صنعت شكار

ويا هر مورد ديگر

اما روي سخنم با شماست كه دلتان براي حال وخيم اقتصاد اين كشور ميسوزد

اقاي ......

چرا گفتم صنعت شكار :

چون تمامي كشورهايي كه از صنعت نفت بي بهره هستند و يا حتي بهرمند ( افريقا ، اروپا ، امريكا و ...) به شكار و توريسم بعنوان يك " صنعت " مينگرند .

مثال :

فقط در امريكا شكارچيان ميليارد ها دلار جهت حفاظت از زيستگاه ها و جمعيت حيات وحش صرف ميكنند ، علاوه بر اين شكار يك " موتور محرك اقتصادي " براي توليد هزاران شغل در توليد لوازم شكار ، فروش و خدمات سفر و ... ميباشد .
طبق امار رسمي اداره شيلات و حيات وحش امريكا ١٣/٧ ميليون امريكايي بالاي ١٦ سال معادل ٦٪؜ كل جمعيت اين كشور در سال ٢٠١١ مجوز شكار دريافت كرده اند و ٣٨ ميليارد دلار صرف خريد تجهيزات و " مجوز شكار " و خرج سفر و... نموده اند .
اين چرخش مالي باعث رشد ٦٨٠ هزار شغل در دوران ركود اقتصادي شده است .
در برخي مناطق روستايي فعاليت هاي مربوط به شكار منبع اصلي در امد مردم است .
مبلغ خريد " مجوز شكار در همين سال ٧٩٦ ميليون دلار بوده است !
( در ايران با ممنوعيت ٥ ساله صدور مجوز شكار و در اوج تحريمها و ركود اقتصادي اين مبلغ فقط محدود به صدور مجوز شكار گراز به اقليت ها بوده كه بسيار ناچيز بوده است )
و مجموعا ١/٦ ميليارد در امد زايي از اين بخش كسب گرديده است .

براي اطلاع بيشتر به سايت :
www.nssf.org/research
مراجعه فرماييد .

شايد براي شما اين سوال پيش ايد ،
چطور اين همه پيشرفت پديد امده است ؟ واين صنعت رو از تهديد به فرصت تبديل كرده اند.

پاسخ :
ترويج رشته هاي مرتبط با علوم حيات وحش و جذب تمامي فارغ التحصيلان ونخبگان ان در شغل هاي مناسب علوم طبيعي باعث احياي تعداد زيادي از گونه هاي در حال انقراض شده ، و عنوان اول اقتصاد دنيا در حيات وحش علاوه بر تامين "هزينه هاي حفاظت " در امد زا و پر منفعت در اقتصاد ميباشد

جالب است اگر بدانيد اين چرخه مالي معادل نيمي از در امد ساليانه ايران عزيز ما از " نفت " است .

اكنون ميتوانيم درك كنيم كساني كه ( مثل انجمن هاي تندرو مخالف شكار ) با " صنعت پر منفعت شكار "
و صدور مجوز شكار (براي اتباع كشورهاي خارجي و شكارچيان بومي ) مخالفند دانسته يا ندانسته در حق اين كشور و رفاه و اقتصادش " خيانت " ميكنند ، انهايي كه با ژست هاي عوام فريبانه احساسات پاك مردم را هدف گرفته اند و باعث ركود بيشتر اقتصادي اين كشور و فقر
بيشتر جوامع محلي ميگردند .
همانطور كه گفتم در اوج تحريم ها و ركود اقتصادي ميتوانيم با احياي اين صنعت ( شكار و توريسم ) و رونق اشتغال با مديريت صحيح و منطقي وعلمي به در امد ها و سود هاي هنگفتي براي كشور و مردم خوب ان دست يابيم .

يك اصل در اقتصاد دنيا هست و ان اينكه : هر شهروند ان چقدر در امد دلاري براي كشورش دارد .
مردم چين با توليد و كار به اين شعار جامه عمل پوشانده اند .

ما نيز ميتوانيم با رواج و رونق صنعت شكار و توريسم به ان هدف برسيم .


🆔 @kanoon_shekar_qazvin
نقدی بر متن کارزار مخالفین صدور پروانه شکار قانونی

نگارنده در متن نامه آورده است :

♦️ فروش مجوز شکار توسط سازمان حفاظت محیط زیست بعنوان یکی از مهمترین چالش های مدیریتی ......

🔸چطور فروش مجوز براساس قوانین موجود در کشور به چالش مدیریتی تبدیل می شود درحالیکه در اکثر روستاها و مناطق خارج از فضای شهری، شکارچیان محلی و متخلف به شکار می پردازند صرفا برای گوشت، بدون توجه به ضوابط و اخذ مجوز شکار
کدامیک دردسر و آسیب بیشتری به روند حفاظت حیات وحش وارد می کند؟

♦️فروش مجوز در مناطق تحت مدیریت سازمان ....

مشخصا پاسخ میخواهم که در کدام منطقه، چه سالی، چه گونه جانوری، چه تعداد؟؟
اگر این مناطق تحت مدیریت سازمان است پس چرا دست از سر سازمان برنمی دارید تا به مدیریت خود بپردازد؟!

♦️ مرتبط بااین حوزه : آقای دکتر کیابی یکی از امضاکنندگان این نامه در مصاحبه سال گذشته بیان کردند، طبق آماری که داریم درتمام استان ها سرشماری انجام نمی شود(کدخبر ۵۷۹۲۲۱- دی ماه ۹۸)

🔸اگر چنین چیزی صحت دارد آیا عدم انجام سرشماری های سالیانه چالش مهمتری برای مدیریت شکار فراهم نمی آورد؟
چون مبنای صدورپروانه شکار براساس سرریز منطقه و آمار علمی و دقیق است. پس بهترنیست دغدغه اساتید محیط زیست ملزم کردن مدیران و‌کارشناسان استانی به انجام سرشماری های دقیق و‌علمی باشد؟! امری که جزء وظایف معین و مدون سازمان محیط زیست است !
و سوال بعدی اینکه چرا در زمان مسولیت شخص آقای دکتر کیابی در سازمان حفاظت محیط زیست مجوزهای شکار صادر می شد ؟؟

♦️ دراین نامه ذکر شده اساتیدی همچون ... فروش مجوزهای شکاررا با طرح استدلال های علمی مورد انتقاد قراردادند...

🔸از نگارنده این نامه می خواهیم که مشخصا این استدلالی های علمی را دراختیار قراردهند تا به بحث و گفتگو گذاشته شود. صرفا بیان اینکه این تعداد استاد و نماینده استدلال علمی داشته اند ، بازی با آمار و‌اعداد است

♦️ایشان درمتن نامه گفته اندپروانه های صادرشده برای تفریح است نه امرار معاش...

🔸پس به اعتقادنظر کارشناسی ایشان چنانچه برای امرار معاش( بخوانید گوشت فروشی) و بدون مجوز باشد هیچ تبعاتی برای حفظ حیات وحش ندارد و چون برآورنده نیاز اولیه انسان است، و از لحاظ شرعی و عرفی و‌از همه مهمتر از منظر علمی هیچ آسیبی به حیات وحش وارد نمی کند و اصولا این افراد دور از هرگونه قضاوتی هستندو متخلف شمرده نمی شوند؟؟؟!!

آیادر وضعیت اسفبار و غیرقابل تحمل فریدونکنار، شکارچی خارجی نقش دارد؟؟ چرا اساتید محیط زیست جرات و جسارت پرداختن به این موضوع راندارند؟ چون تامین معاش مردم است؟!
یا چون مباحث اون منطقه مافیای شکار است و تهدید به قتل و ...
چرا چنین کارزارهایی برای مباحث فریدونکنار شکل نمی گیرد که اتفاقا به دلیل کریدور عبوری پرنده های مهاجر و نگرانی جوامع بین المللی، بازتاب رسانه ای بسیار قوی تری نسبت به موضوع شکار قوچ و کل درایران دارد؟؟

آیا واقعا باید باور کرد که دغدغه نگارنده بحث شکار قانونمند است یا ... ؟؟؟؟؟

🆔 @kanoon_shekar_qazvin
قسمتهایی از برنامه روی خطر خبر با موضوع شکار 99/9/5 - پخش از رادیو گفتگو
Forwarded from اتچ بات
گفتاری در باب شکار و محیط زیست به بهانه ی یک برنامه رادیویی ، روی خط خبر ، که از رادیو گفتگو در تاریخ ۵ آذر ۹۹ پخش شده ...
@golchinbourse
2024/05/29 02:27:11
Back to Top
HTML Embed Code: