Telegram Web Link
🔹️اطلاعیه

▫️به‌علت بارش و پوشش سطح معابر از برف، امروز و فردا (دوشنبه ۷ و سه‌شنبه ۸ اسفند ماه) خانه‌ی فرهنگ گیلان تعطیل است.


@kfgil
گروه شعر گیلکی خانه فرهنگ گیلان:

نقد و بررسی مجموعه شعر گیلکی

🔹 وختی لابدان امی خاب مئن هلاچین دَوَدِه

🔸️ پیمان نوری

🔹 منتقدین: دکتر بهرام علیزاده | عباس گلستانی

🔸 دوشنبه | ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ | ساعت ۱۷

@kfgil
گروه شعر فارسی خانه‌ فرهنگ گیلان:

🔹شعرخوانی و نقد شعر

🔸یکشنبه|  ۱۳ اسفند  ۱۴۰۲ | ساعت ۱۷


@kfgil
گروه معماری خانه فرهنگ گیلان:

اولین نشست تخصصی

🔸️ مرمت و احیا؛ زندگی مجدد در بوم تاریخی شهر

سخنران‌ها:

🔹️ دکتر مهسا دلشاد | تجربه چندحسی در بازکاربست سازگار در بناهای تاریخی

🔹️ دکتر مینو خاکپور | نگاهی به باززنده‌سازی عمارت بلدیه با مرور کنوانسیون‌های بین‌المللی


🔸️ چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ | ساعت ۱۷ تا ۲۰
🔹️خیابان نامجو، بن بست دانشگاه، سالن اجتماعات  مرکز اسناد و کتابخانه ملی گیلان.

@kfgil
🔖 اطلاعیه

▫️متاسفانه به علت کسالت، سخنرانی آقای دکتر محمدرضا توکلی صابری (یکشنبه ۱۳ اسفند‌ماه) کنسل شده و به زمانی در آینده که اعلام خواهد شد، موکول می‌گردد.

@kfgil
.
🗓 تقویم سال ۱۴۰۳ شمسی

📆 همراه با ۱۲ پرتره از زنان نامدار فرهنگ و هنر گیلان

برای تهیه تقویم به دفتر خانه فرهنگ گیلان مراجعه فرمایید.

@kfgil
🔻🔻🔻
گروه داستان فارسی خانه‌ فرهنگ گیلان
🔹 داستان‌خوانی و نقد
🔸سه‌شنبه| ۱۵ اسفند ۱۴۰۲| ساعت ۱۷

@kfgil
🖥 با عضویت در رسانه تصویری خانه فرهنگ گیلان در آپارات از ویژه‌برنامه‌ها و سخنرانی‌های تخصصی در خانه فرهنگ بهره ببرید. 

🎞 رسانه تصویری خانه فرهنگ گیلان در پلتفرم آپارات، با بیش از دوازده هزار بازدید و تماشای ویدیوها، به یکی از مراجع تصویری و آرشیو تاریخی سخنرانی‌های مرجع و تاریخ شفاهی تصویری هنرمندان گیلان در زمینه فرهنگ، هنر، ادبیات، زبان گیلکی و تاریخ  تبدیل شده است، علاقمندان می‌توانند با عضویت در صفحه و یا عضویت در اپلیکیشن آپارات و دنبال کردن صفحه خانه فرهنگ گیلان از آخرین برنامه‌های اجرا شده و آرشیو برنامه‌های گذشته که در این صفحه بارگذاری شده‌اند، بهره ببرند.

🔸با خانه در آپارات همراه باشید

🖥 https://www.aparat.com/kfgil
خانه فرهنگ گیلان:

🎼 چگونه آواز را آغاز کنیم

🔹️ علی صدوقی

🔸️ یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ | ساعت ۱۷:۳۰  تا ۱۹:۳۰


▫️جستارهای این نشست آموزشی بر این پایه‌اند:
- آشنایی با آواز برای هنرجویان نوآموز
- دانش و توانایی‌های مورد نیاز برای درست آوازخواندن
- سلفژ (سرایش) چیست، به چه کار می‌آید و چه کسانی باید آن را بیاموزند؟
- آیا تئوری هم باید دانست؟
- پرورش صدا و دیگر هیچ؟!
- چه زمانی آوازخوان می‌شویم؟!

@kfgil
▫️به گزارش گروه شعر گیلکی خانه فرهنگ گیلان، جلسه‌ی ۴۴۷ این‌گروه اختصاص داشت به نقد و بررسی کتاب "وختی لابدان امی خابه مئن هلاچین دوده" تازه‌ترین اثر منتشر شده پیمان نوری شاعر نام‌آشنای گیلانی.
این جلسه که عصر دوشنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ در خانه‌ی فرهنگ برگزار شد مورد استقبال شاعران، فرهیختگان و علاقه‌مندان به شعر گیلکی قرار گرفت.
ابتدای جلسه شهرام دفاعی مجری این برنامه ضمن خوش‌آمدگویی به حاضران، از رویکرد و اراده‌ی گروه شعر گیلکی در معرفی و نقد و بررسی آثار منتشر شده شاعران گیلک و استمرار و ادامه‌ی این روند در آینده سخن گفت و خواهان حمایت شاعران از این دست برنامه‌ها شد.
سپس دقایقی از جلسه به اخبار فرهنگی اخیر اختصاص یافت و پس از آن ابتدا پیمان نوری چند شعر از کتابش را برای حضار خواند تا نوبت به نقد و بررسی برسد.
منتقد اول آقای عباس گلستانی بود که بیان داشت: شعر اساسا یک تعریف ثابت برای خود را نمی‌پذیرد و از قطعیت در پرداخت شعر  به صورت غیر متغیر نیز دوری می‌کند. زیرا نگاه شعر به زندگی است و زندگی نیز خود مدام در حال تغییر و تحول است و به همین سبب، شعر در هر حال در صدد نوآوری و هجوم به نرم‌ها و فرامین عادت شده‌ی زبان است و حتی با اقتدار اندیشه در حوزه‌ی زبان، به جهت نوآفرینی، می‌ستیزد.
پیمان نوری شاعر این مجموعه نیز به منظور دگرآفرینی در شعر، کارهای خوبی ارائه کرده است. شکستن مرزهای سنتی شعر، حذف وضوح و روشنی، ابهام و ایهام آفرینی، پیچیده گویی با دوری از تصنع، عدم قطعیت در معنا و کاربرد زبان به ویژه در هم‌نشینی و جانشینی خلاقیت‌های ارزنده‌ای از خود بجا نهاده است:
نیزار/ قلم بوبو/ اوخان واوین واوین/ آفتاب/ تاریک تاریک گریا دره/ ... (ص۱۴۴)
گلستانی گفت: زبان شاعر در این کتاب به شدت زبان جانشینی و بیگانه‌گردانی است وکلمات نه به دستور زبان، بلکه به فرمان شاعر در متن می‌نشیند و مناسبات تازه‌ای تولید می‌کند:
واران خندا دره/ آفتاب گریه/ آب کاکایان/.../ کولان مرثیه‌ خانی‌یا/ واگیرا درید/ .../ اَ برفه چمه باد/ امی استخان میئن مشقا دره/ شعر / خو خانه اویرا کوده.
گلستانی افزود تمایل شاعر در حوزه‌ی رسیدن به شعر ناب نیز قابل ستایش است و آن وقتی قابل لمس است که شاعر تلاش می‌کند که شعرش در بین فراز حسیِ شعر و فرود در زبان، به فراز حسی شعر نزدیک‌تر باشد:
خیابان/ خو گردنا کولا گیفت/ جوان اسب پاصدا/ تاسیانی ره (ص۱۲۰)
گلستانی در ادامه‌ی نقد خود گفت که پیمان نوری در بیشتر شعرهای این کتاب به گونه‌‌ای از زبان بهره می‌برد که علاوه بر ابزار بودن، گوهر و خون شعر نیز باشد:
.../ دریا زخمانا/ کو وارش با بخانه/ ابرانه دهان بودوختیه
گلستانی اشاره کرد که پیمان نوری علاوه بر دگرافزایی، دگر نگری نیز در کار خود دارد:
تی نام سایبانه/ تی یاد/ اردیبهشت ماه رده
گلستانی در پایان اشاره کرد که پیمان نوری و دیگر شاعرانی مثل او در ردیف یکی از مؤلفه‌های توانمند شعر گیلکی قرار دارند که شعر گیلکی را به سوی قله‌های نو می‌برند.
پس از سخنان گلستانی، مجددا پیمان نوری اشعاری را از کتاب خود انتخاب و قرائت نمود.
در ادامه منتقد دوم این جلسه دکتر بهرام علیزاده بود که با تشویق حاضران پشت تریبون قرار گرفت۰ علیزاده ضمن پرداختن به پیشینه کارهای نوری در شعر گیلکی و شاخصه های اولین کتاب او(اینه ترا نیوشتن دره )، مجموعه" لابدان امی خاب مئن هلاچین دوده "را مجموعه ای در امتداد مجموعه اول و در قالب شعر سپید گیلکی برشمرد۰ دکتر علیزاده در ادامه همراه با ذکر مثال‌هایی به صور خیال و پارامترهایی چون استعاره وآشنایی‌زدایی، سمبول، زبان، عاطفه، ابهام، طنز و باطل‌نما در مجموعه شعر اخیر پیمان نوری  اشاره کرد۰ علیزاده نوری را شاعری متعهد به موضوعات اجتماعی دانست که در عین حال به جوهر شعر توجه دارد و این تعهد حتی در شعر تام که تغزلی‌تر است؛ نیز متبلوراست۰ وی با اشاره به قسمت دوم اشعار نوری (کوتاشعران یا هسا شعر)ّ با ذکر مثال‌هایی به شگردهای شاعر دراین اشعار اشاره مبسوط کرد؛ وی حضور دو تصویر و معناسازی بدون اشاره مستقیم را از ویژگی‌های بیشتر هساشعرهای نوری دانست.
@kfgil
🔻🔻🔻
گروه داستان گیلکی خانه‌ فرهنگ گیلان
🔹داستان‌خوانی و نقد
🔸دوشنبه | ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ |ساعت۱۷

@kfgil
در عصر روز چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۲به همت گروه معماری خانه فرهنگ گیلان، اولین نشست تخصصی«مرمت و احیا؛ زندگی مجدد در بومِ تاریخی شهر» در سالن اجتماعات مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان با سخنرانی دو استاد معماری در زمینه مرمت ،برگزار گردید.
در ابتدای این نشست سیندخت رضایی رییس گروه معماری و مجری این برنامه ضمن خوش آمد گویی به حاضرین ، عنوان داشتند:«این نشست تخصصی با انگیزه ایجاد فرصتی بر پایه گفتمان با متولیان امر مرمت و احیا برگزار می شود، تا اهمیت تدوین برنامه مطالعاتی راهبردی بر تعیین کاربری بمنظور حیات مجدد بناهای تاریخی شهرمان رشت؛ تببین گردد».
سپس سخنران اول این برنامه ،خانم مهسا دلشاد،دکترای معماری ،ضمن طرح رویکرد مبتنی بر ادراک چند حسی، بحث باز کاربری تطبیقی بناهای تاریخی را از ین منظر مطرح نمود و عنوان داشت :«نگاه سنتی در بازطراحی فضاهای فرهنگی صرفا به موزه به عنوان مخازن آثار تاریخی بدون تمرکز بر نقش مشارکتی کاربر در فرایند حضور و ادراک در بنا می نگرد، دیگر پاسخگوی نیاز معاصر نیست.» این متخصص مرمت ادامه داد :«در این میان عمارت بلدیه رشت بواسطه همنشینی در جوار پیاده راه فرهنگی، دانه ای تاثیر گذار در منظر فرهنگی شهر رشت و حلقه ی گمشده ای در خاطره جمعی شهرمان است.از این رو با توجه به جایگاه ویژه ی ملی و منطقه ای، برای تداوم حیات و پایداری هویت این دانه ی تاریخی نیاز به  برنامه ریزی جامع نگر، توام با شناخت عمیق نسبت به پیشینه و همگون با نیاز معاصر می باشد».وی در ادامه چند نمونه آثاربازآفرینی و طراحی موزه ها و نیز طرح بازآفرینی موزه شیلات کیاشهر را در قالبی کلیپی ارائه داد.
در بخش دوم  برنامه، سخنران خانم مینوخاکپور  بود که با توجه به وجود سبک تاریخی مشخص در عمارت بلدیه رشت، بر مستندنگاری هر بخش در حین مرمت که ردپایی از تاثیر انسان معاصر است، تاکید ویژه نمودند. دکترخاکپور ضمن مرور برکنوانسیون های بین المللی مرمت افزود :«نیاز است در فرایند کنونی مرمت این بنا، کنوانسیون های بین المللی مرمت لحاظ شود،تا برنامه های اجرایی وعملیاتی در راستای طرح احیا، همگام با اقدامات مرمتی و حفاظتی تاکید شود، چرا که در غیر این صورت فرایند مرمت ابتر خواهد ماند و در زمانیکه کاربران، همان ناظرین و گزارشگران واقعی آسیب های بنا، پس از پایان ‌پروژه وارد می شوند آیا بنا قادر به  پاسخگویی به آن کاربری و کاربران خواهد بود؟»

در پایان پس از گفتگویی دو طرفه ی که میان حاضرین و تیم فنی و اجرایی کارگاه مرمتی عمارت بلدیه رشت، فراهم شد،مجری نشست خانم سیندخت رضایی جمع بندی نهایی این گفتمان را در سه بند  از سوی گروه معماری خطاب به متولیان امربیان نمود:
۱. در مقیاس خُرد، عمارت بلدیه رشت،خانه پدری همه مان، بمنظور توفیق در مرحله احیا،درتعیین کاربری اش نیازمند توجه به دو نوع قابلیت نهفته در بنا را دارد.یکی قابلیت اسمی بنا است که بمنظور حفظ رد پای تاریخی عمارت، بخشی از آن ساختمان به این قابلیت، یعنی همان کاربری اولیه و بازخوانی روایت های نهفته در آن ،اختصاص می یابد و می ماند کاربری مابقی عمارت، همان برنامه و کاربریِ متکی بر قابلیت غیر اسمی ِنهفته و یا همان توان فرهنگی آن باشد،که لازم است در راستای ارتقا نیازهای معاصر جامعه و اتصال بیشتر این بنا به آن قسمت گمشده شهر باشد که در این مرحله «متضمن  اعتبار سنجی در جامعه کاربر متخصص و کاربر فعال» می باشدکه تقاضا می شود متولیان امر،با توجه به اهمیت گونه معماری،ظرفیت فنی و کارکردی بنا،یک افکارسنجی در دو سطح ، به عنوان پشتوانه لایه های تعیین شده ای اتخاذ نمایند.
۲.  در مقیاس شهری، این تنها تک بنا نیست و تعداد بناهایی محدود و مشخص در اختیار متولیان محترم شهر وجود دارد که  ضرورت است ،تصمیم گیران برای تدقیق فرایند تصمیم سازی، بمنظور توفیق احیا،در برنامه ریزی تعیین کاربری مجموعه این بناها، بستر مطالعاتی که به دنبال تدوین سند راهبردی مشخص باشد را فراهم نمایند و سپس شرح خدمات مشاوران طرح مرمت و احیا بر اساس آن سند جامع نگر تعیین گردد.
۳. درخواست مستقیم در مورد نحوه برخورد با آن بخش موزه ای عمارت در کاربری آتی بنا،این است که از باز تکرارتجربه متداول گذشته پرهیز گردد و باتوجه به مخاطب معاصر که مبتنی بر فناوری های چند رسانه ای بوده و بهره گیری تجارب چند حسی کاربر برای درک رویداد حاکم بر بنا و هویت و روایت اصالت فرهنگی شهر بهره گرفته شود.
گفتنی است در این نشست مهندسان ،اساتید جوان و پیشکسوت در امر معماری و مرمت، مدیران سازمان بازآفرینی شهرداری رشت و تیم اجرایی و مشاور عمارت بلدیه رشت،و نیز برخی از دست اندرکاران اداره میراث استان گیلان و ...حضور داشتند و استقبال گرمی از این برنامه نمودند.
@kfgil
🔻🔻🔻
🔰 یادِ یاران
به رسم سنتی چندساله، در آخرین جمعه سال، بر آرامگاه یارانِ رفته، گرد هم می‌آییم.

🔸 زمان: جمعه ۲۵ اسفند ساعت ۱۰:۳۰ صبح
🔹 مکان: آرامگاه سلیمانداراب رشت

@kfgil
هرگز نمیرد آن‌که دلش زنده شد به عشق
ثبت است بر جریده‌ی عالم دوام ما

▪️▪️▪️

جناب آقای محمدتقی پوراحمد جکتاجی
عضو محترم هیات موسس خانه‌ی فرهنگ گیلان

درگذشت همسر گرامی‌تان سرکار خانم طاهره بربری‌زاده را خدمت شما و خانواده‌ی ارجمند تسلیت می‌گوییم.

برای حضرتعالی و خانواده‌ی محترم سلامتی و شکیبایی آرزو می‌کنیم.


خانه فرهنگ گیلان

@kfgil
🔖 اطلاعیه

▫️اعضای محترم خانه‌ی فرهنگ گیلان
آخرین نشست گروه شعر فارسی و گروه شعر گیلکی خانه‌ی فرهنگ گیلان در اسفند ۱۴۰۲ برگزار نخواهد شد.
ضمن آرزوی سلامتی و سعادت برای یکایک هنرمندان و فرهنگ‌دوستان، امیدواریم در سال آتی افتخار دیدار شما همراهان همیشگی را داشته باشیم.

@kfgil
🌱 یاد یاران در جمعه آخر سال

▫️هرساله در آخرین جمعه سال، با فراخوان خانه فرهنگ گیلان، اهالی فرهنگ و هنر بر مزار هنرمندان درگذشته حاضر می‌شوند و ضمن ادای احترام به آن‌ها، یاد و خاطراتشان را زنده می‌کنند.
امسال هم به‌مانند سال‌های گذشته، این گردهم‌آیی در روز جمعه ۲۵ اسفند، از ساعت ۱۰.۳۰ صبح، در آرامستان سلیماندارب رشت برگزار گردید.
@kfgil
🔻🔻🔻
استاد جکتاجی تاسیانی ره:

غریب‌ روزگاری ایسه جانَا قوربان!
کوچیکانی دونیایا دوارستن، نوجوانی کوگایَا فاره‌سِن،  یال واکودَان جوانی میدان، دیله تان توقایی کاشتن، کس‌کسه بالَا گیفتن، تاااااااا ایتا عمر تی ورجه نیشتن و تی سایه جیر گیلانه جه عاشقی کودَان، تی نیگاجه جان گیفتن، گیلکی رارچَا پا نَهَن، ایمرو کویا ایسایی؟
کویا ایسایی کی بیدینی راَشئونه قوت بی اَن همه سالانَا.
هسا کی جنگل جوانی داره، بیدمشکان جولان دیهید، توقایی آواز خوانه، نسیم تی‌تی‌بزه دارانه سرا دس‌فاکشه، گیلان خورم‌چی بوبو؛ تو نئسایی!!
ان همه بوگوذشته سالانه پس، واسی من بمانم و ایتا عالمی گب می کورشابو دیله مئن!

تی تاسیانی وَشتن
می طالع صارایی،
سیاروزانه دسکلا
ارسو فوکودی، ناجه
سیوایی، حصاره سر
تامشا دوبو

شهرام دفاعی
۲۶ اسفند
@kfgil
مراسم یاد بود
سرکار خانم طاهره بربری‌زاده رشتی
همسر آقای محمد تقی پوراحمد جکتاجی
سه شنبه ۲۹ اسفند ساعت ۱۴ الی ۱۵:۳۰
خیابان مطهری، سالن اجتماعات خانه شبانه‌روزی مژدهی

@kfgil
نوروز و نوسال موبارک
🌸🍃🌸🍃🌸

بوشو یارا بوگو بازم بهاره
بامو نوروز امی جانا دَواره
خیالَ عطرَ پَر، تی‌تی بزه باز
چی خوبه دیلخوشی بایه دوواره


ناجه داریم کی تازه ساله جَا، همدیلی یو مهربانی‌ تی‌تی، ویشتر اَمی خانه‌یا پورا کونه.

توقایی یو باختاواری عطر، دیپیچه اَمی گیلان و ایران و دونیا جانه مئن.

ناخوشی، زمین و زمانه جَا، خو رختَا اوچینه، بشه ده وَانگرده.

تازه بهار و تازه سال و تازه نوروز موبارک

خانه فرهنگ گیلان
زمستان را بود فرجام نوروز
چنان چون تیره‌شب را عاقبت روز

سال نو مبارک 🌹🍀

خانه فرهنگ گیلان
2024/05/20 07:28:23
Back to Top
HTML Embed Code: