Telegram Web Link
📬 خدمت به جامعه، هدف مکانیک!
مصاحبه با دکتر نوید ارجمند، رییس و عضو هیئت علمی دانشکدۀ مهندسی مکانیک

✍🏻 محمدرضا بلندپروا، ورودی ۹۹ مهندسی مکانیک

📝 من با‌ شفافیت و به‌وضوح توصیه می‌کنم که دانشجویان حتماً در زمینه‌های علمی و صنعتی در خارج از کشور فعالیت و کسب تجربه داشته باشند. تحصیل یا کارآموزی در کشور‌های توسعه‌یافته تجربۀ مفیدی است؛ ولی به شرطی که این کسب تجربه فقط به‌منظور پیشبرد اهداف شخصی نباشد و با این دید باشد که این تجربه را در آینده در کشورشان استفاده کنند و مشکلی از جامعه، مردم و صنعت کشورشان حل کنند. البته ممکن است بعضی افراد قصد داشته باشند که مشکلی را از جامعۀ بشری حل کنند و به همین دلیل به ایران بازنگردند. این موضوع از نظر من هیچ ایرادی ندارد و خوب است ولی اولویت باید همانی باشد که گفتم؛ اینکه به مردم و کشور خودشان خدمت کنند. درصد بالایی از اساتید دانشکدۀ خودمان نیز، سابقۀ تحصیل در خارج از کشور را دارند، اما به کشور بازگشته و در حال انجام پروژه‌های مختلف و خدمت به جامعه هستند.

🔗 نسخهٔ کامل این متن را می‌توانید اینجا بخوانید.
___
🗞🆔 @khamesh_mehvar
⚙️⚓️ @Mehvargroup
📬 آلیس در سرزمین عجایب
معرفی خوابگاه دختران

✍🏻 فاطمه‌سادات موسوی‌نیا، ورودی ۱۴۰۰ مهندسی مکانیک

📝 دختری که تا همین پارسال کنکوری بوده و تا سر کوچه هم به‌زور می‌رفته، حالا باید به‌تنهایی از شهری به شهر دیگر برود و بیاید. کسی نیست که هرچه می‌خواهد فراهم کند و خرید نان و اقلام خانه با خودش است؛ کسی نیست که صبح‌ها بیدارش کند و صبحانه و ناهار و شامش همیشه سرِ ‌وقت آماده نیست که ایراد بگیرد و بگوید نه این شور است و آن بدمزه؛ به‌قولی باید بسوزد و بسازد. اما نترسید! زندگی در خوابگاه خیلی جالب‌تر از چیزی است که به‌نظر می‌رسد؛ مخصوصاً اگر هم‌اتاقی‌های خوبی انتخاب کنید. درست است که دوری سخت است و طاقت‌فرسا؛ اما دوستی خیلی از مشکلات را حل می‌کند.

🔗 نسخهٔ کامل این متن را می‌توانید اینجا بخوانید.
___
🗞🆔 @khamesh_mehvar
⚙️⚓️ @Mehvargroup
📬 استقلال، آزادی، جمعه غذا نداری!
معرفی خوابگاه پسران

✍🏻 کیارش حقانی، ورودی ۱۴۰۱ مهندسی مکانیک

📝 به گمانم قبل از ورود به خوابگاه هم برایت قابل حدس بود که هفتمین همنشین شش پسر در یک اتاق، شیطان است. پس، از همین حالا خود را آمادۀ نبرد با آلارم‌های صبحگاهی دوستان، ترابایت‌ها فیلم و سریال در دسترس، کوه ظرف‌های نشسته و کپک‌های ناشناخته کن. اگر متن قبلی را خواندید و گمان بردید عنوان آن درست و خوابگاه دختران سرزمین عجایب است، پس روحیۀ مناسب برای ورود به خوابگاه پسران را ندارید!

🔗 نسخهٔ کامل این متن را می‌توانید اینجا بخوانید.
___
🗞🆔 @khamesh_mehvar
⚙️⚓️ @Mehvargroup
📬 از آزادی تا ‌پُش‌مِک
دانشگاه‌گردی در چند دقیقه

✍🏻 هادی دشتی، ورودی ۱۴۰۱ مهندسی مکانیک

📝 با کمی گشت‌وگذار و گپ‌زدن با سال‌بالایی‌ها به‌طور قطع اسم «جَکوز» به گوشتان خواهد خورد. محدوده‌ای دوار و سرسبز، واقع در خیابان اصلی دانشگاه صنعتی شریف و در مجاورت «شریف‌پلاس» که به‌خاطر حوضِ گردی که در وسط آن قرار دارد و سبک کاشی‌کاری خاص آن، به جکوزی شبیه است و از همین رو شریفی‌ها آن را به‌اختصار جکوز می‌نامند. جکوز، پاتوق بسیاری از بچه‌های کول دانشگاه بوده و تنفس هرگونه دود در آن قانوناً ممنوع و عرفاً بلامانع است. این محدوده، نخبگان زیادی را نیز به جهان و جهانیان معرفی کرده است و حق بزرگی بر گردن جامعۀ علمی جهان دارد.

🔗 نسخهٔ کامل این متن را می‌توانید اینجا بخوانید.
___
🗞🆔 @khamesh_mehvar
⚙️⚓️ @Mehvargroup
📬 تا پخته شود خامی بسیار دغل باید
دستورالعمل پخت دانشجوی ورودی

✍🏻 سیدعطاالله طباطبایی، ورودی ۱۴۰۱ مهندسی مکانیک

📝 متوجهم که برای عدۀ قلیلی از ما، بزرگترین تفاوت بین دبیرستان و دانشگاه، مختلط‌بودن آن است. لطفاً صحبت‌های روزمرۀ خود با دیگران را به پای دلدادگی فرد مقابل نگذارید. ترم یک زمان مناسبی برای عاشق‌شدن نیست. به خودتان سخت نگیرید و از اخم‌کردن، کم صحبت‌کردن و اسرارآمیز و مخوف به‌نظررسیدن دوری کنید تا بعداً به خودتان نخندید. برای توصیه‌های خصوصی‌تر نیز، از سردبیر وقت قبلی بگیرید!

🔗 نسخهٔ کامل این متن را می‌توانید اینجا بخوانید.
___
🗞🆔 @khamesh_mehvar
⚙️⚓️ @Mehvargroup
📬 مواظب باشید قایقتان غرق نشود
از دریاچۀ دانش‌آموزی به اقیانوس دانشجویی

✍🏻 علی امینی، ورودی ۱۴۰۱ مهندسی مکانیک

📝 راستش، زمانی که قرار شد متنی با این موضوع برای ویژه‌نامۀ ورودی‌های ۱۴۰۲ بنویسم، یاد ورود نسل خودمان به دانشگاه افتادم. ورودی که با همۀ تلخی‌ها و شیرینی‌هایش، درس بزرگی به ما داد و آن، این بود که فهمیدیم دیگر دوران دانش‌آموزی تمام شده است و ما دیگر دانشجو هستیم. خوب است که شما هم به این نکته فکر کنید. اکنون، مانند قایقی کوچک هستید که در اقیانوسی بزرگ وارد شده‌اید. هرچه زمان، فاصلۀ شما را از ساحل امن دانش‌آموزی بیشتر می‌کند و بیشتر به اقیانوس دانشگاه وارد می‌شوید، فرصت‌ها و خطرها به‌صورت نمایی رشد می‌کنند.

🔗 نسخهٔ کامل این متن را می‌توانید اینجا بخوانید.
___
🗞🆔 @khamesh_mehvar
⚙️⚓️ @Mehvargroup
📬 رنگی بر خاکستری دانشگاه
آن سوی کلاس‌ها

✍🏻 سولماز مجدم مفرد، ورودی ۹۸ مهندسی مکانیک

📝 ورود به دانشگاه، همراه با رویاهایی است که انتظار می‌رود هنگام خروج به حقیقت پیوسته باشند. بعضی‌ها از همان ابتدا، انتها را دیده‌اند، بعضی‌ دیگر نیز آمده‌اند چون روالش این بوده است؛ دوازده سال مدرسه، بعد از آن هم دانشگاه. اگر روزگار تصمیم نگیرد که شرایط غیرمنتظره‌ای را تحمیل کند، حدوداً چهار پاییز، زمستان، بهار و تابستان از عمرتان در این مرحله سپری می‌شود. این گردش، به کوتاهی زمان مضاعفِ درازترین شب سال است؛ خوش‌آمدگویان به نوورودها، نوبت وداعتان می‌رسد.

🔗 نسخهٔ کامل این متن را می‌توانید اینجا بخوانید.
___
🗞🆔 @khamesh_mehvar
⚙️⚓️ @Mehvargroup
📬 این تازه اول راه است!
خلاصۀ کوتاهی از احساسات من در طول هشت سال تحصیل در شریف

✍🏻 مرتضی شکاری، ورودی ۹۴ کارشناسی، ۹۸ ارشد و ۱۴۰۰ دکتری

📝 به گمانم شما هم درگیر حسی عجیب هستید. حسی جدید و غریب در شروع فصلی نو در زندگی، دقیقاً همان حسی که هشت سال پیش تجربه کردم. انگار همین دیروز بود؛ اواخر شهریورماه ۱۳۹۴، زمانی که من در اولین کلاس درسم در دانشگاه صنعتی شریف شرکت کردم. فکر کنم کلاس ریاضی عمومی یک بود. اولین بار بود که در کلاسی با بیش از ۱۵۰ نفر دانشجو در تالاری به آن بزرگی شرکت می‌کردم. حس عجیبی داشتم. انگار شروع مسیر جدید و جدی‌تری بود. مسیری که اکنون هشت سال از شروع آن می‌گذرد. اکنون دیگر حدود ۱۸۸ واحد درسی در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری را گذرانده‌ام، اما همچنان این مسیر برایم عجیب است؛ البته شیرین‌تر از گذشته...

🔗 نسخهٔ کامل این متن را می‌توانید اینجا بخوانید.
___
🗞🆔 @khamesh_mehvar
⚙️⚓️ @Mehvargroup
📬 مکانیک انقلابی؛ جامدات باهوش
کاربرد هوش مصنوعی در طراحی و مکانیک جامدات

✍🏻 ریحانه کوره‌پز، ۱۴۰۰ مکانیک
✍🏻 سید عطاالله طباطبایی، ۱۴۰۱ مکانیک

📝 طراحی و مکانیک جامدات یکی از ضروری‌ترین زمینه‌های مهندسی مکانیک است. ساخت یا طراحی ماشین‌ها و تجهیزات مختلف را می‌توان به‌عنوان فرایندی توصیف کرد که در آن منابع یا انرژی‌ها به شکل‌های مکانیکی قابل استفاده برای تولید خروجی مفید از ماشین‌ها، مطابق با نیازهای انسان تبدیل می‌شوند. طراحی یک ماشین معین ممکن است منجر به تولید یک ماشین کاملاً جدید یا بهبود آن (بهینه‌سازی) شود.

🔗 نسخهٔ کامل این متن را می‌توانید اینجا بخوانید.
___
🗞🆔 @khamesh_mehvar
⚙️⚓️ @Mehvargroup
📬 عملیات ساخت همبندی بهینه
مصاحبه با دکتر خدایگان و مهندس مائده محسنی

✍🏻 فاطمه دلاورخلفی، ۹۸ مکانیک
✍🏻 فاطمه‌سادات موسوی‌نیا، ۱۴۰۰ مکانیک

📝 توپولوژی متفاوت از هندسه است و معنای آن هم‌بندی است. در واقع در هندسه، سایز اشکال موجب پدیدآمدن هندسه‌های مختلف می گردد؛ اما در توپولوژی، ترتیب متصل‌شدن گره‌ها تفاوت ایجاد می‌کند. بنابراین نیاز است تا در ساختن اشکال، بهینه‌ترین توپولوژی را بیابیم. گالیله اولین کسی بود که مسئلۀ بهینه‌سازی توپولوژی را حل کرد. در این مسئله تیر یک‌سرگیرداری به دیوار متصل بود و یک وزنه نیز به انتهای آن آویزان بود. همان‌گونه که می‌دانید این وزنه موجب تغییر شکل در تیر می‌شد. مسئله اینجا بود که آیا تمام مادۀ به‌کاررفته در تیر برای تحمل وزنه نیاز بود؟ و چه مقدار می‌توان از وزن تیر کاست به‌شرط آنکه تغییر شکل به همان میزان باشد؟

🔗 نسخهٔ کامل این متن را می‌توانید اینجا بخوانید.
___
🗞🆔 @khamesh_mehvar
⚙️⚓️ @Mehvargroup
📬 طوفان‌ها را به چالش بکشید
معرفی مهندسی سازه‌های دریایی، یکی از گرایش‌های مهندسی دریا

✍🏻 مریم دلاوری، ۹۹ دریا

📝 مهندسان دریا با استفاده از مهارت‌های مهندسی، هیدرودینامیک، مواد ساختمانی، زلزله‌شناسی و سایر علوم مرتبط، سازه‌های دریایی را طراحی می‌کنند. آن‌ها باید از مواد مناسب برای ساخت سازه‌ها استفاده کنند که مقاومت لازم را در برابر عوامل دریایی ارائه دهند. همچنین، طراحی سازه‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که به مدیریت و نگهداری آسان و اقتصادی سازه کمک کند.
این رشتۀ تحصیلی، فرصت‌های شغلی گسترده‌ای را در اختیار مهندسان قرار می‌دهد. مهندسان سازۀ دریایی می‌توانند در شرکت‌ها و سازمان‌های مرتبط با حمل و نقل دریایی، صنایع نفت و گاز، تجهیزات دریایی، سازه‌های ساحلی و بنادر، مراکز تحقیقاتی و آموزشی و سایر صنایع مرتبط فعالیت کنند.

🔗 نسخهٔ کامل این متن را می‌توانید اینجا بخوانید.
___
🗞🆔 @khamesh_mehvar
⚙️⚓️ @Mehvargroup
📬 از فناوری چه خبر؟

✍🏻 محمدمهدی داوری، ۹۹ مکانیک

📝 محققان دانشگاه واشنگتن و دانشگاه گرونوبل آلپ، میکروفلایرهای بدون باتری و قابل برنامه‌ریزی با الهام از اوریگامی ساخته‌اند. این ربات‌های پرندۀ کوچک که به‌وسیلۀ پنل‌های خورشیدی تغذیه می‌شوند، می‌توانند در باد پراکنده شده و با استفاده از تحریک الکترونیکی، شکل خود را تغییر دهند. این تغییر شکل با توجه به وضعیت محیط، باعث جابه‌جایی شده و به اندازه‌گیری داده‌های مد نظر منجر می‌شود. وزن این میکروفلایرها کمتر از پانصد میلی‌گرم است و می‌توانند تقریباً صد متر را در یک نسیم ملایم طی‌ کنند و به‌صورت بی‌سیم، داده‌های مربوط به فشار و دمای هوا را ارسال کنند.

🔗 نسخهٔ کامل این متن را می‌توانید اینجا بخوانید.
___
🗞🆔 @khamesh_mehvar
⚙️⚓️ @Mehvargroup
🔍 گوشه‌ای از آنچه در شمارهٔ جدید خمش می‌خوانیم.

#بزودی_منتشر_می‌شود

«هیس! دانشجوها فریاد نمی‌زنند!» 🤫🫢

📌 ... همواره حقوق نوشته و نانوشته‌ای برای اساتید در قبال دانشجویان و دانشجویان در قبال اساتید وجود داشته است. حقوقی که ضامن یک زیست تحصیلی-پژوهشی مناسب و در شأن یک استاد و دانشجو است. متأسفانه گاهی مشاهده شده است که این حقوق یا به رسمیت شناخته نشده و یا نسبت به آن بی‌توجهی و سهل‌انگاری صورت گرفته است. این بی‌توجهی‌ها، در بعضی موارد از سمت دانشجویان و در مواردی هم از سمت اساتید بوده است که همین مسئله، اهمیت پرداختن به آن را روشن می‌سازد. ...
*
📌 🎙 ... برای خودمان در زمان دانشجویی نیز به همین شکل بود که از بین اساتید، بعضی‌ها آگاهانه با کسی درس برمی‌داشتند که کار بیشتری می‌کشید تا درس را عمیق‌تر یاد بگیرند. اما حس می‌کنم نسل جدید به‌شدت نسبت به نسل ما تفاوت کرده است. بچه‌ها خیلی مسیرهای راحت‌تر را می‌پسندند و انتخاب می‌کنند و در زمینۀ رسیدن به اهدافشان نسبت به گذشته عجول‌تر هستند. ...
*
📌 👨‍🏫 ... در مورد اساتیدی هم بین طلاب اختلاف وجود دارد، برخی طرفدار پروپاقرص و برخی مخالف بلامنازع آن‌ها هستند. این اختلاف فتاوی شما را بر آن می‌دارد تا بنا بر احتیاط واجب آن درس را با استاد دیگری اتخاذ نمایید. این اختلاف نظر دانشجویان از نظام سامانمند نمره‌دهی استاد سرچشمه گرفته است. بدین‌صورت که استاد نمرات را طبق نمودار گاوسی بین برگه‌ها توزیع تصادفی می‌کند و در نهایت افراد رابطۀ مشخصی بین نمرات و محتویات درون برگۀ امتحانی خود نمی‌یابند. ...
*
📌 🛌 ... اگر شما هم مثل من خواب را عبادت می‌دانید و دائم در حال راز و نیازید، از قوانین عجیب حضور و غیاب و تأخیر که در بعضی کلاس‌ها هم‌ردۀ پادگان اجرا می‌شود، دل خوشی ندارید. حتی اگر از خواب شیرینتان هم زدید و سر کلاس حاضر شدید؛ با اساتیدی مواجه می‌شوید که هفته‌ای یک ددلاین سنگین به شما هدیه می‌دهند ...
*
📌 📚 ... اما بازیگر اصلی این دانشگاه شمایید. رگ گردن ایران باد می‌کند اگر کسی شما را از گل نازک‌تر خطاب کند؛ حتی اگر بعداً خود آن شخص استاد دانشگاه شریف شود. اگر ناشریفان به حریمتان تجاوز کنند، پیر و جوان درب‌های دانشگاه را تسخیر می‌کنند. شما نه فقط به‌خاطر آنچه در مغزهایتان می‌گذرد بلکه به سبب آنچه در قلب دارید نیز مطرحید! ...

🕗 منتظر شمارۀ جدید خمش باشید!
____
🗞🆔 @khamesh_mehvar
⚙️⚓️ @Mehvargroup
سلام به همگی! امیدواریم میان‌ترم‌ها رو به‌خوبی گذرونده باشید! اگر دلتون حسابی از اساتید پره این شماره رو از دست ندین 👀

🗞 منتظر شمارۀ جدید خمش باشید. 😄

💠 خمش ۳۱، شمارهٔ ۲
__
🗞🆔 @khamesh_mehvar
⚙️⚓️ @MehvarGroup
نشریۀ خمش، دورۀ ۳۱، شمارۀ دوم.pdf
7.2 MB
🗞 «هیس! دانشجوها فریاد نمی‌زنند!»

🟢 پروندۀ ویژه

📝 سرمقاله
🎙️ مصاحبه با دکتر علیرضا طاهری
😫 این درد با که گویم و این غم کجا برم؟
📜 آرمان‌ها و اخلاقیات نامرئی دانشکدهٔ مکانیک
🧿 تو چنین خوب چرایی؟

🔴 جعبه ابزار

🤔 کجاست این دکمهٔ W؟
👨‍💻 مکانیک باینری

🔵 فرهنگی

🎭 ساعت شارژشدن با طعم هنر

🟤 خبرنامه

💡 در جریان دانشکده
🎈 حبیبی ولکام تو شریف
__
🗞🆔 @khamesh_mehvar
⚙️⚓️ @Mehvargroup
مشاهدهٔ فوری
با انتخاب موضوعِ هر متن، می‌توانید آن را در صفحهٔ ویرگولِ محور بخوانید.

«هیس! دانشجوها فریاد نمی‌زنند!»

🔹 شمارهٔ ۲
🔸 آذر ۱۴۰۲

📜 پروندۀ ویژه
🔰 سرمقاله (علی امینی، ۱۴۰۱ مکانیک)
🔰 مصاحبه با دکتر علیرضا طاهری (سعیدرضا شاهسونی، ۱۴۰۱ مکانیک)
🔰 این درد با که گویم و این غم کجا برم؟! (آتیلا شیرین، ۱۴۰۰ مکانیک)
🔰 آرمان‌ها و اخلاقیات نامرئی در دانشکده (علی بوالحسنی، ۹۸ مکانیک)
🔰 تو چنین خوب چرایی؟! (امیربهادر خروشی، ۱۴۰۱ مکانیک)

🛠 جعبه ابزار
🔰 کجاست این دکمۀ w؟ (سید عطاالله طباطبایی، ۱۴۰۱ مکانیک)
🔰 مکانیک باینری (محمدرضا بلندپروا، ۹۹ مکانیک)

🎭 فرهنگی
🔰 ساعت شارژشدن با طعم هنر (سارا مسلمی، ۱۴۰۱ مکانیک)

📢 خبرنامه
🔰 در جریان دانشکده (محمدمهدی مددی، ۱۴۰۰ مکانیک)
🔰 حبیبی ولکام تو شریف (کیارش حقانی، ۱۴۰۱ مکانیک)

با ما در ارتباط باشید.
__
🗞🆔 @khamesh_mehvar
⚙️⚓️ @Mehvargroup
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/06/05 06:04:48
Back to Top
HTML Embed Code: