Telegram Web Link
کتاب‌های «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» نمونه‌‌ای از بازنویسی ادبیات کهن برای کودکان هستند. در دستنامه‌ای که ویژه‌ی کتاب قصه‌های شیخ عطار نوشته شده است،‌ فعالیت‌هایی آمده که می‌توان برای کتاب‌های دیگر این مجموعه نیز به کار بست. در این پست پیشنهادهایی برای فعالیت‌هایی پیش از بلندخوانی آورده شده است.

📚 پیشنهاد می‌کنیم دیگر بخش‌های این دستنامه را مطالعه کنید:

👈🏼 راهنمای خواندن و فعالیت‌های کتاب «قصه‌های برگزیده از آثار شیخ عطار»


📚 همچنین برای آشنایی با مهدی آذر یزدی، نویسنده‌ی این مجموعه، می‌توانید کتاب «زیر خط کودکی» را بخوانید.
کتاب «زیر خط کودکی» کتابی است در شناخت شخصیت و زبان ادبی مهدی آذریزدی. محمدهادی محمدی دراین کتاب ضمن واکاوی شخصیت آذریزدی، نقش او را در شکل‌گیری فرهنگ کودکی در ایران بررسی می‌کند.

👈🏼 لینک معرفی کتاب «زیر خط کودکی» در کتابک

#میراث_فرهنگی
#مهدی_آذریزدی


🔻
@khanak_org
موسسه‌ی پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان و برنامه‌ی «با من بخوان» همواره ترویجگران و کتابداران را تشویق می‌کنند تا در پی ایده‌ها و فعالیت‌هایی برای پیوند کودک امروز و دیروز، فرهنگ بین‌نسلی و ارتباط بین فرهنگ‌های گوناگون باشند.
در همین راستا از شما دعوت می‌کنیم مصاحبه‌‌ی کتابک با «کفایت آریایی‌فر» عکاس، پژوهش‌گر و نویسنده‌ی کتاب «پیشه‌های رو به فراموشی» را مطالعه کنید. این کتاب درباره‌ی شماری از پیشه‌هایی است که روزگاری در گیلان رونق فراوان داشتند و اینک با تغییرات زندگی‌ اقتصادی و اجتماعی، کم‌رنگ شده یا در شرف فراموشی هستند. آریایی‌فر در این گفت‌‌‌وگو درباره‌ی روند شکل‌گیری این کتاب، اهمیت جست‌وجو و ثبت میراث فرهنگی ملموس و ناملموس، و پیشنهادهایی برای اجرای پروژه‌های ساده‌ در حوزه‌ی میراث فرهنگی با کودکان و نوجوانان سخن گفته است.

این گفت‌وگو را که در دو بخش منتشر شده است در لینک‌های زیر بخوانید:

👈🏻 ما بر دوش پیشینیان ایستاده‌ایم! - گفت‌وگو با کفایت آریایی‌فر - بخش نخست

👈🏻 پیشنهادهایی عملی برای آشنا کردن کودکان با میراث فرهنگی- گفت‌وگو با کفایت آریایی‌فر - بخش دوم


#میراث_فرهنگی
🔻
@khanak_org
در ادامه‌ی مرور بازآفرینی‌های ادبیات کهن، نگاهی به کتاب «آرش کمان‌دار» خواهیم داشت.
همه‌ی ما کم‌وبیش با اسطوره‌ی آرش آشنا هستیم. پرسش این‌جاست که چگونه باید کودکان را با داستان‌های اساطیری آشنا کرد؟

کتاب «آرش کماندار» ویژگی‌هایی دارد که به ما کمک می‌کند این داستان اسطوره‌ای را با کودکان سهیم شویم. در فیلم کوتاهی که لینک‌اش را برای‌تان گذاشته‌ایم، ویژگی‌های این کتاب را با هم مرور می‌کنیم همچنین فعالیت‌هایی در پیوند با آن معرفی خواهد شد.

🎥 معرفی کتاب آرش کماندار و فعالیت‌های در پیوند با آن

#میراث_فرهنگی
#بازآفرینی
🔻
@khanak_org
کتاب «آرش کمان‌دار» دستنامه‌ای مفصل و خواندنی دارد. این دستنامه توضیح‌هایی درباره‌ی اسطوره و تاریخ ایران و فعالیت‌های پر تعداد با موضوع‌های گوناگون را دربرمی‌گیرد. تعدادی از این فعالیت‌ها را در این پست با شما سهیم می‌شویم. از شما دعوت می‌کنیم برای آشنایی با فعالیت‌های بیش‌تر دستنامه‌ی این کتاب را که با همکاری لیلا کفاش زاده تدوین شده است، مطالعه کنید.

📚راهنمای خواندن و فعالیت‌های کتاب «آرش کمان‌دار»

#میراث_فرهنگی
#بازآفرینی
🔻
@khanak_org
📢 همراهان عزیز

سال‌هاست که درباره‌ی اهمیت محیط زیست می‌شنویم. اما این روزها بیش‌‌تر از هر زمان دیگری می‌توانیم تاثیر آسیب به محیط زیست و تغییرات اقلیمی را درک کنیم. ۱۶ خرداد روز جهانی محیط زیست است. به همین بهانه می‌خواهیم در این ماه کتاب‌هایی را با موضوع محیط زیست به شما معرفی کنیم و با یک‌دیگر راه‌هایی برای سهیم شدن این‌کتاب‌ها با کودکان و نوجوانان، و حساس کردن آن‌ها نسبت به موضوع محیط زیست پیدا کنیم.
باشد که در پی این تلاش‌ها، ما بزرگسالان در کنار کودکان، طبیعت را دوست خود بدانیم و گام‌های عملی و موثر در راه مقابله با تخریب طبیعت، آسیب به گیاهان و جانوران و تغییرات اقلیمی برداریم.

مطالبی در پیوند با این موضوع در طول ماه جاری به مرور منتشر خواهد شد.

با ما همراه شوید! 📚🌳

#محیط_زیست
#زمین_خانه_ما

🔻
@khanak_org
بیش‌تر ما نشانه‌های تغییر اقلیم و گرم شدن زمین را در زندگی‌مان دیده‌ایم. بعضی از ما تجربه‌های سخت و تلخی را پشت سر گذاشته‌ایم و بی‌شک روزهای دشواری پیش روی ماست. تغییرات اقلیمی یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های محیط زیستی است. اما چه‌قدر درباره‌ی آن می‌دانیم؟

کتاب «درخت نخل در قطب شمال/ حقایقی داغ درباره‌ی تغییرات اقلیمی» نوشته‌ی مارک ترهورست با تصویرگری وندی پندرز، همه‌ی چیزهایی را که کودکان و نوجوانان و همین‌طور بزرگ‌سالان باید درباره‌ی تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن بدانند توضیح می‌دهد. اما نه مثل متن‌های کسالت‌آور علمی و نه مثل گزارش‌هایی که ذکر مصیبت می‌گویند و دل آدم را خالی می‌کنند! به لطف قلم شیرین نویسنده، تصویرسازی‌های خلاق و ترجمه‌ی روان و دقیق، با اثری جذاب و بازی‌گوش روبه‌رو هستیم که داستان تغییرات اقلیمی و راه‌حل‌های آن را برای‌مان روایت می‌کند.

📌 👈🏼 درباره‌ی این کتاب جذاب در کتابک بیش‌تر بخوانید!

#محیط_زیست
#تغییرات_اقلیمی
#کتاب_تاک

🔻
@khanak_org
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
کتاب «درخت نخل در قطب شمال/ حقایقی داغ درباره‌ی تغییرات اقلیمی» که به‌تازگی از سوی انتشارات موسسه‌ی پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان (کتاب تاک) ترجمه و منتشر شده، کتابی است منحصر‌به‌فرد در حوزه‌ی تعییرات اقلیمی، و به جرأت می‌توان گفت نمونه‌ی مشابه‌ آن در میان کتاب‌هایی که تاکنون در این زمینه به زبان فارسی منتشر شده است یافت نمی‌شود.

این کتاب افزون بر ارائه‌ی اطلاعات علمی با زبانی جذاب و خودمانی، کودکان و نوجوانان را یاری می‌دهد تا احساس کنند می‌توانند بخشی از راه‌حل مسئله‌ی تغییرات اقلیمی باشند.

این کتاب همچنین می‌تواند راهنمایی ارزش‌مند و گیرا برای آموزگاران و کتاب‌داران باشد، تا به برنامه‌های آموزشی خود غنای بیش‌تری ببخشند و آن را با فعالیت‌های مفرح هم‌راه کنند.

🪴🌎 در این کلیپ برای شما درباره‌ی محتوای این کتاب بامزه و خوش‌خوان بیش‌تر توضیح داده‌ایم!

#محیط_زیست
#تغییرات_اقلیمی
#کتاب_تاک

🔻
@khanak_org
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
«تونل» درباره‌ی یکی از مشکلات محیط‌زیستی روزگار ماست. داستان جاده‌هایی در دل زیستگاه‌های طبیعی که برای انسان‌ها رفاه بیش‌تری به همراه دارند اما زندگی حیات‌وحش را دشوار می‌کنند.
در این کتاب دو خرگوش در حال کندن تونلی در زیر جاده‌ای پررفت‌و‌آمد هستند. آن‌ها می‌خواهند به سلامت به سوی دیگر جاده برسند. پیش‌تر سنجاب و روباه و گربه از جاده گذشته‌اند و جان‌شان را از دست داده‌اند.
کتاب تونل با داستانی لطیف و دلنشین کودکان را نسبت به مداخله‌ی انسان در زیستگاه جانوران حساس می‌کند. بلندخوانی کتاب «تونل» دشوار است، اما با شناخت بهتر متن و تصویر و کمی تمرین می‌توانید به‌خوبی آن را بلندخوانی کنید. بخش بیش‌تری از متن کتاب از زبان راوی سوم شخص است و در این میان گاهی دیالوگ‌هایی از زبان دو خرگوش وجود دارد. بخشی از روایت راوی هم بازگوکننده‌ی افکار خرگوش‌هاست. در خواندن این بخش‌ها بهتر است لحن‌مان کمی متفاوت باشد.

برای آشنایی بیش‌تر با شیوه‌ی بلندخوانی این کتاب از شما دعوت می‌کنیم فیلم بلندخوانی آن را تماشا کنید.

📌 لینک معرفی کتاب تونل در کتابک

#محیط_زیست
#کتاب_تاک

🔻
@khanak_org
2024/06/01 03:23:51
Back to Top
HTML Embed Code: