Telegram Web Link
آلپ‌ها «رخ‌های کلاسیک شمالی» خود را دارند. اما در هیمالیا رخ‌های جنوبی نمادین‌تر هستند.
در اینجا مقایسه‌ای از رخ‌های جنوبی بزرگ هیمالیا را ملاحظه می‌کنید.

اطلاعات از:
The Himalayan Database

T.me/kouheghaf
کوه قاف
محل تلاقی رشته کوه‌های بزرگ جهان هیمالیا، قراقروم و هندوکش! ژاگلوت روستای کوچکی است که در حومه شهر گیلگیت در ایالت بالتیستان پاکستان واقع شده است. جایی که رودخانه عظیم سند به رود گیلگیت می‌رسد. این مکان محل تلاقی سه رشته کوه بزرگ جهان است. هیمالیا که محل…
تقاطع سه کوهستان

نمای هوایی شگفت انگیز از سه دامنه کوهستانی هیمالیا، قراقروم و هندوکش!
دو رودخانه قدرتمند، ایندوس و گلگیت، هم اینجا یکدیگر را ملاقات می‌کنند. همچنین می‌توانید بزرگراه قراقروم، دره گلگیت و دره جاگلوت را در یک قاب مشاهده کنید.
یک منظره واقعا دل انگیز!

از صفحه فیس بوک قراقروم

T.me/kouheghaf
کوه قاف
صخره سه نهنگ وبلاگ کوه قاف- صخره سه نهنگ در تایلند، شبیه خانواده ای از نهنگ ها است که در دریای سبز کنار یکدیگر شنا می کنند. Hin Sam Wan به معنای "صخره سه نهنگ" است و نامی است که به این صخره ۷۵ میلیون ساله داده شده است. این صخره در منطقه کوهستانی پائو سینگها…
عملیات بلوگا

وبلاگ کوه قاف- در دسامبر ۱۹۸۴، ۳ هزار نهنگ بلوگا در دریای چوکچی، نزدیک روسیه در دام یخ افتادند. نهنگ‌ها به حوضچه‌های آب باز کوچک گیر کرده بودند که با یخ‌هایی ضخیم و غیرقابل عبور احاطه شده بود.
بدون دسترسی به مناطق بزرگ‌تر اقیانوس، نهنگ‌ها دچار مشکل تنفس شدند و در خطر مرگ بودند. برای کمک به آنها، یک یخ‌شکن به نام روس، مجهز به یک بدنه یخ شکن تقویت شده به کار گرفته شد. کشتی با شکستن یخ‌ها تلاش کرد نهنگ‌ها را به محیط امن برساند، اما آنها از دنبال کردن کشتی خودداری کردند.
زمانی که خدمه شروع به نواختن موسیقی کلاسیک مانند چایکوفسکی بر روی کشتی کردند، نهنگ‌ها شروع به دنبال کردن کشتی از طریق کانال باریک آب‌های آزاد نمودند. این امر اجازه داد نهنگ‌ها پس از سفری ۱۶۰ کیلومتری به اقیانوس برسند. دولت شوروی برای این عملیات حدود ۸۰ هزار دلار هزینه کرد.
این تلاش نجات موفقیت آمیز که چند روز طول کشید، بعدها لقب “عملیات بلوگا” را گرفت. این یک تعهد عظیم بود که چندین کشور از جمله اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده، کانادا و ژاپن موفق به انجام آن شدند.

مطالعه بیشتر در کوه قاف

T.me/kouheghaf
کوه قاف
صد سال پس از مالوری وبلاگ کوه قاف- امسال صد سالگی بزرگترین معمای اورست است: در سال ۱۹۲۴ در ۸ ژوئن «جورج مالوری» و «اندرو ایروین» تلاش کردند تا از سمت شمالی کوه اورست به قله برسند. این سومین تلاش بریتانیا‌ها بر بام دنیا بود. آنها آخرین بار زیر پله دوم در حدود…
نامه‌های مالوری

در روز ۱ می ۱۹۹۹ جسد «جورج مالوری» پس از ۷۵ سال از مرگش در رخ شمالی اورست پیدا شد.
اکنون ۱۰۰ سال پس از تلاش مرگبار او، کپی‌های دیجیتالی بسیاری از نامه‌های مالوری، به ویژه نامه‌های رد و بدل شده با همسرش روث، قرار است توسط دانشگاه او، کالج Magdalene کمبریج عمومی شوند.

در میان نامه‌های تسلیتی که پس از این فاجعه به روث نوشته شد، پیام همدردی از پادشاه جورج پنجم نیز وجود دارد، در حالی که آرشیو دیجیتالی همچنین شامل سه نامه است که در هنگام پیدا شدن جسد مالوری در زیر برف در سال ۱۹۹۹ در یک دستمال کشف شد.
اما شاید تلخ‌ترین مورد، آخرین نامه مالوری به روث باشد که چند روز قبل از مرگش نوشته شده است.
او نوشت: "توان او در مقابل ما ۵۰ بر ۱ است، اما ما هنوز یک تلاش بزرگ خواهیم داشت و به خودمان افتخار می‌کنیم".
"عشق بزرگ به شما. همیشه عاشقت، جورج».

ادامه در:
https://kouheghaf.blogspot.com/2024/05/blog-post_1.html?m=1

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
تصویر قدمگاه هیلاری، عبور کوهنوردان از کنار جسد کوه‌نوردی ناشناس عکس از الیا سیکالی کوهنورد کانادایی T.me/kouheghaf
منطقه مرگ

وبلاگ کوه قاف- کوهنوردان ارتفاع بالای ۸۰۰۰ متر را به عنوان منطقه مرگ می‌شناسند
اتصال قله جنوبی اورست به قدمگاه هیلاری از طریق یک یال نعل اسبی، شکل می‌گیرد. این یکی از خطرناک‌ترین بخش‌های صعود است. خطا در سمت چپ، شما را از سمت دیواره جنوب غربی ۲۴۰۰ متر به پائین می‌فرستد، در سوی دیگر رخ کاشونگ ۳۰۵۰ متر مستقیما به سمت چین هدایت‌تان می‌کند. در ارتفاع ۸۷۹۰ متری، قدمگاه هیلاری با دیواری گرانیتی ۱۲ متری، در انتهای این تراورس منتظر شماست (این بخش پس از زلزله سال ۲۰۱۵ فرو ریخت و مسیری از کنار آن برای عبور باز شد).
در نهایت یال عبادت شما را به سوی قله هدایت می‌کند.
صعود ایمنی داشته باشید.

از صفحه «مینگما شرپا»

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
لغو ماراتن قطب شمال ۲۰۲۴

علیرغم آمادگی فراوان، ماراتن قطب شمال بهار ۲۰۲۴ به دلیل شرایط آب و هوا و یخبندان پیش بینی نشده برگزار نشد.
ترک خوردن باند یخی مسابقه، تحت تأثیر بادها، جریان‌های اقیانوسی و جزر و مد اقیانوس منجمد شمالی، علت اصلی لغو ماراتن امسال بود.

در این مورد بیشتر بخوانید:
https://kouheghaf.blogspot.com/2024/05/blog-post_02.html

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
رد ادعای سریعترین صعود اورست! وبلاگ کوه قاف- پس از سالها کشمکش دادگاه عالی نپال ادعای پمبادورجی در ثبت صعود ۸ ساعته به اورست را رد کرد و لاکپاجلو را رکورددار سریعترین صعود اورست نام نهاد! دیوان عالی نپال، بالاترین دادگاه در منطقه #هیمالیا، به احتمال زیاد…
تلاش برای رکورد جدید زنان در اورست

وبلاگ کوه قاف- در سال ۲۰۱۸، «پونجو جانگمو لاما» کوهنورد زن نپالی، با زمان ۳۹ ساعت و ۶ دقیقه به قله اورست رسید و‌سریع‌ترین صعود از سمت نپال توسط یک زن را به ثبت رساند. با این حال، این رکورد مدت زیادی دوام نیاورد و در می ۲۰۲۱ «آدا تسانگ یین هونگ» معلم مدرسه‌ای در هنگ کنگ آن را به ۲۵ ساعت و ۵۰ دقیقه کاهش داد.
اینک لاما، که یک راهنما و عضو تیم امداد و نجات است، در حال حاضر در کمپ اصلی در حال آماده‌سازی برای صعود از کوه جهت ثبت یک رکورد جدید است.
لاما که در دره تسوم در منطقه کوهستانی گورخا در شمال غربی کاتماندو بزرگ شده، علاوه بر کوه اورست، چندین قله از جمله ماناسلو، آمادابلام، لوبوچه، دنالی، اورست و چوآیو را صعود کرده است.
اما رکورد سریع‌ترین صعود اورست متعلق است به «لاکپا گلو شرپا» که در ۲۶ می ۲۰۰۳ در مدت ۱۰ ساعت و ۵۶ دقیقه به قله صعود کرد.
اکسپدیشن بهار ۲۰۲۴ اورست همچنین می‌تواند رکوردهای بالقوه دیگری را نیز ببیند، از جمله امکان ثبت رکورد جدید توسط راهنمای مشهور «کامی ریتا» که ۲۸ بار به اورست صعود کرده است. «پاسانگ دوا شرپا» که با ۲۷ صعود پشت سر او قرار دارد نیز شانسی برایرسیدن به این رکورد دارد. به گفته دپارتمان گردشگری نپال تا ۳ می، در مجموع ۴۰۳ کوهنورد (به جز راهنماهای نپالی) مجوز صعود به اورست را دریافت کرده‌اند.

برداشت از:
everestchronicle
کوه قاف
۲۰ صعود در یک روز! وبلاگ کوه قاف- در روز ۲۱ جولای ۲۰۲۲ در یک روز تعداد ۲۰ زن موفق به صعود K2 شدند. درمیان ایشان سه تن بدون کمک کپسول اکسیژن قله را صعود کردند (هرچند هر یک توسط تیمی پرتعداد از شرپاها حمایت می‌شدند). اسامی زنان فاتح K2 در سال جاری (از صفحه…
صعود دختر پاکستانی به ماکالو

«نایلا کیانی» اولین زن پاکستانی است که روز یکشنبه با صعود به قله ماکالو (۸۴۸۵ متر) به ۱۱ قله بالای ۸۰۰۰ متر صعود کرده است.
با صعود به ماکالو پنجمین قله بلند دنیا، «نایلا کیانی» از یازدهمین ۸۰۰۰ متری خود بالا رفت تا برای پیوستن به باشگاه ۸۰۰۰ متری‌ها تنها دائولاگیری (۸۱۶۷ متر) و کانچن‌چونگا (۸۵۸۶ متر) در نپال و شیشاپانگما در چین را درپیش داشته باشد.

ادامه در:
https://kouheghaf.blogspot.com/2024/05/blog-post_39.html

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
دومین صعود فصل ۸۰۰۰ متری‌ها؛ آناپورنا (۸۰۹۱) صعود شد ساعت ۱۲ ظهر امروز‌ جمعه ۱۲ آوریل، ۱۱ کوه‌نورد شامل ۸ شرپا و کوه‌نوردانی از چک، اکراین و بریتانیا موفق به صعود قله ۸۰۹۱ متری آناپورنا دهمین کوه بلند دنیا شدند. این صعود توسط شرکت “سون سامیت ترک” هدایت می‌شد…
صعود کوه‌نورد ۱۸ ساله نپالی به ماکالو

وبلاگ کوه قاف- «نیما رینجی شرپا» کوهنورد ۱۸ ساله نپالی موفق شد در روز ۴ می برفراز قله ماکالو پنجمین کوه بلند دنیا بایستد و با ۱۸ سال سن ضمن کسب رکورد سنی صعود به این کوه، به دوازدهمین ۸۰۰۰ متری دوران کوه‌نوردی خود دست یابد.
«نیما رنجی» که به تازگی تولد ۱۸ سالگی خود را جشن گرفته است، به همراه «پاسانگ نوربو» در ساعت ۷:۲۰ صبح ۴ می به قله رسید. این شاهکار تنها یک ماه پس از صعود او به کوه آناپورنا I بدون استفاده از اکسیژن مصنوعی انجام شد. با این صعود او اکنون تنها نیاز به صعود دو قله - کانچن‌چونگا در نپال و شیشاپانگما در چین - برای تکمیل ۱۴ قله بالای ۸۰۰۰ متر دارد.

نیما اکنون سمت به کانچن‌چونگا می‌رود، اما باید منتظر فصل دیگری برای صعود به شیشاپانگما باشد، زیرا چین رسما در بهار امسال چوآیو و شیشاپانگما را برای همه کوه‌نوردان بسته است.

برداشت از:
https://kouheghaf.blogspot.com/2024/05/18.htm

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
صعود دختر پاکستانی به ماکالو «نایلا کیانی» اولین زن پاکستانی است که روز یکشنبه با صعود به قله ماکالو (۸۴۸۵ متر) به ۱۱ قله بالای ۸۰۰۰ متر صعود کرده است. با صعود به ماکالو پنجمین قله بلند دنیا، «نایلا کیانی» از یازدهمین ۸۰۰۰ متری خود بالا رفت تا برای پیوستن…
صعود زنان ایرانی به ماکالو

وبلاگ کوه قاف- ظهر امروز اعضای تیم شرکت “سون سامیت ترک” متشکل از ۱۲ کوه‌نورد و شرپا از جمله دو زن ایرانی موفق به صعود ماکالو ۸۴۶۳ متر ششمین کوه بلند دنیا شدند.
این موفقیت را به خانم‌ها «شیما افسری» و «افسانه حسامی‌فر» تبریک می‌گوئیم.
همچنین منتظر اخبار خوب از دکتر «علی‌رضا بهپور» برروی‌ ماکالو‌ هستیم.

1. Shima Afsari 🇮🇷
2. Ahmad Mohammad Mousa Bani-Hani 🇯🇴
3. Afsaneh Hesami Fard 🇮🇷
4. Alessandra Kate Pepper 🇦🇺 (No O2)
5. Tashi Sherpa 🇳🇵
6. Lakpa Tenji Sherpa 🇳🇵
7. Phurba Dorchi Sherpa 🇳🇵
8. Mingtemba Sherpa 🇳🇵
9. Ngima Wangdak Sherpa 🇳🇵
10. Tawa Chhiri Sherpa 🇳🇵
11. Yangji Sherpa 🇳🇵

منبع: sevensummittreks

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
لغو ماراتن قطب شمال ۲۰۲۴ علیرغم آمادگی فراوان، ماراتن قطب شمال بهار ۲۰۲۴ به دلیل شرایط آب و هوا و یخبندان پیش بینی نشده برگزار نشد. ترک خوردن باند یخی مسابقه، تحت تأثیر بادها، جریان‌های اقیانوسی و جزر و مد اقیانوس منجمد شمالی، علت اصلی لغو ماراتن امسال بود.…
پرش از استراتوسفر بر فراز قطب شمال

اگرچه کمپ یخی بارنئو در نزدیکی قطب شمال و مسابقه ماراتن قطبی لغو شد، اما سه روسی موفق شدند از استراتوسفر با چتر نجات به پایین بروند و برروی یخ‌های دریا فرود بیایند.

این سه نفر از استراتوسفر که حدود ۸ کیلومتر بالاتر از سطح زمین شروع می‌شود، با چتر به زمین پریدند. آنها پرش خود از ارتفاع ۱۰۵۰۰ متری را در ۱۲ آوریل به پایان رساندند تا مصادف با سالگرد اولین پرواز فضایی انسان، «یوری گاگارین» باشد.

ادامه در:
https://kouheghaf.blogspot.com/2024/04/blog-post_37.html?m=1

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
۱۲ کشته و ۵ مفقود در اورست وبلاگ کوه قاف- در مقابل حدود ۶۰۰ صعود به اورست در بهارجاری، با کشته شدن کوه‌نورد کانادایی آمار تلفات کوه به ۱۲ کشته قطعی و ۵ مفقودی رسید. یک کوهنورد کانادایی درمسیر بازگشت به کمپ۳ در ۲۵ می جان باخت و تعداد قربانیان این فصل به ۱۲…
۴۱۴ کوهنورد مجوز صعود به کوه اورست را دریافت کردند.

به تعداد ۴۱۴ نفر اجازه فعالیت برروی کوه اورست یا ساگارماتا بلندترین قله جهان در فصل بهار امسال را گرفته‌اند.
طبق اعلام اداره گردشگری نپال، تاکنون در مجموع ۴۱۴ کوهنورد شامل ۷۵ زن و ۳۳۹ مرد از ۴۱ گروه کوهنوردی مجاز به صعود بام دنیا شده‌اند.
بالاترین تعداد کوه‌نوردان (۴۷۸ نفر) سال گذشته مجوز صعود به کوه اورست را گرفته بودند.

برداشت از:
trekkinginnepal

پی‌نوشت
۱۱ کوه‌نورد ایرانی در سال جاری برای صعود اورست در کمپ اصلی این کوه حضور دارند. برای ایشان آرزوی سلامتی و‌موفقیت داریم.

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
رویداد تاریخی امروز ۸ می ۱۹۷۸؛
کوه‌نورد اتریشی «پیتر هبلر» و کوه‌نورد تیرول جنوبی «راینولد مسنر» برای اولین بار بدون اکسیژن مصنوعی موفق به صعود قله اورست شدند.

در دهه ۱۹۷۰ مسنر تئوری صعود بدون اکسیژن مکمل به کوه اورست را مطرح کرد و گفت: “یا «منصفانه» صعود می‌کنم و یا اصلا این کار را انجام نخواهم داد”. در سال ۱۹۷۸ او به اتفاق هبلر به قله اورست رسید. این اولین باری بود که کسی بدون اکسیژن مکمل اینقدر بالا می‌رفت و مسنر و هبلر چیزی را که برخی پزشکان، متخصصان و کوه‌نوردان غیرممکن می‌پنداشتند ثابت کردند.

متن از: فیس بوک «باب شلفوت»
فیلم از: اورست تودی

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
اورست؛ ثابت‌گذاری و صعود

یک تیم ده نفره تثبیت کننده طناب‌های ثابت از شرکت Seven Summit Treks، تحت مدیریت EOA (انجمن اپراتورهای اکسپدیشن نپال)، در ساعت ۲۰:۱۵ به وقت نپال با موفقیت به قله اورست (۸۸۴۸.۸۶ متر) صعود کردند.

اعضای تیم:
1. دندی شرپا 🇳🇵
2. تنجینگ گیالجه شرپا 🇳🇵
3. نامگل دورجی تامانگ 🇳🇵
4. ⁠سوک بهادر تمنگ 🇳🇵
5. داوا رینجه شرپا 🇳🇵
6. داوا شرپا 🇳🇵
7. رینجی شرپا 🇳🇵
8. پمبا تاشی شرپا 🇳🇵
9. پام دورجه شرپا
10. لاکپا شرپا 🇳🇵

خبر از صفحه سون سامیت ترک
منبع: Seven Summit Treks

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
«کاترین دستیول» کوه‌نورد دوران شد این نخستین بار است که یک زن به جایزه ارزشمند کلنگ دوران دست‌میابد. صعود انفرادی مسیر جدید در برج بوناتی واقع در درو Bonatti al Dru Pillar، سه گانه‌های آلپ در زمستانی (شامل سه رخ شمالی ماترهورن، آیگر و گراندژوراس). او نخستین…
آلپینیسم؛ حماسه اختراعات

ابزار و لوازم بدون تردید نقش مهمی در پیشرفت کوه‌نوردی طی ده‌های اخیر داشته‌اند. شاید بیان اینکه کوه‌نوردی طی چند دهه گذشته با جهشی قابل توجه روبرو شده خالی از واقعیت نباشد. طبیعتا سهم ابزار و لوازم در ایمنی صعودها، سرعت صعودها و دست‌یابی به ناشناخته‌ها قابل توجه بوده است.

در مورد این‌کتاب بیشتر بخوانید:
https://kouheghaf.blogspot.com/2024/05/blog-post_10.html?m=1

باتشکر از دوست گرانقدرم «علی رضا مهنا» بابت هدیه ارزشمندش، کتاب Alpinisme, la saga des inventions

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
صعود زنان ایرانی به ماکالو وبلاگ کوه قاف- ظهر امروز اعضای تیم شرکت “سون سامیت ترک” متشکل از ۱۲ کوه‌نورد و شرپا از جمله دو زن ایرانی موفق به صعود ماکالو ۸۴۶۳ متر ششمین کوه بلند دنیا شدند. این موفقیت را به خانم‌ها «شیما افسری» و «افسانه حسامی‌فر» تبریک می‌گوئیم.…
چرائی مرگ یک شرپا در ماکالو!
 
روز ۹ می اعلام شد شرپای نپالی «لاکپا تنجی» ۵۴ ساله، عضو تیم شرکت “سون سامیت ترک” در مسیر بازگشت از قله ماکالو در کمپ سوم جان خود را ازدست داده است.

در پی این حادثه برادر متوفی در فیس‌بوک خود، زبان به اعتراض به پنهان‌کاری این شرکت در قبال مرگ لاکپا گشود.

وی با گله‌مندی از جشن شرکت “سون سامیت ترک” پس از صعود روز ۶ می، عنوان داشت: “درست است برادر من با بیان این واقعیات زنده نمی‌شود، اما برای حفاظت از جان سایر شرپاها می‌بایست این مطالب عنوان شوند”. او‌می‌نویسد:

ادامه در:
https://kouheghaf.blogspot.com/2024/05/blog-post_11.html?m=1

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
جنگ اعداد در اورست بالا گرفت! «کامی ریتا» برای بیست و هشتمین بار اورست را صعود کرد! نتیجه نهایی چه خواهد بود؟! پی‌نوشت تاکنون بیش از ۱۰۰ شرپا موفق به عدد بالای ۱۰ صعود اورست شده‌اند! T.me/kouheghaf instagram.com/kouheghaf https://kouheghaf.blogspot.com/2023/05/blog…
اورست؛ صعود ۲۹

«کامی ریتا» شرپا برای ۲۹مین بار با موفقیت به کوه اورست صعود کرد.
۱۲ می ۲۰۲۴: صبح امروز ساعت ۷:۲۵، «کامی ریتا شرپا» با موفقیت بلندترین کوه جهان را برای بیست و نهمین بار صعود کرد.

خبر از اورست تودی

پی‌نوشت
بهار امسال ۶۰۰ کوه‌نورد و شرپا از مسیر جنوبی و‌ ۱۰۰ نفر از سمت تبت در انتظار صعود اورست می‌باشند.

T.me/kouheghaf
کوه قاف
مرگهای اورست وبلاگ کوه قاف- از نخستین گام انسان بردامنه های #اورست که بالغ بر ۱۰۰ سال از آن گذشته، تاکنون حدود ۳۰۰ کوهنورد، باربر ارتفاع و خدمه کمپ اصلی جان خود را در این کوه از دست داده اند. شاید این تعداد حادثه دیده در مقابل ۷۰۰۰ کوهنوردی که برفراز بام…
بازگرداندن اجساد از کوه اورست

هیچ کس به طور قطع نمی‌داند چه تعداد جسد در کوه اورست باقی مانده است، اما در مطالعه سال ۲۰۱۵ تخمین‌زده می‌شود بیش از ۲۰۰ جسد در این مکان وجود داشته باشد. بیشترین تعداد اجساد بین کمپ IV در ارتفاع ۷۹۶۰ متر و قله قرار دارد. این ماموریت‌ها به دلیل نیروی انسانی و تجهیزات مورد نیاز برای زنده ماندن در آن محیط بسیار گران است. کرکی قیمت ماموریت ۲۰۲۴ را بین ۷۵ تا ۸۰ هزار دلار برای هر بدن تخمین می‌زند و معتقد است که هزینه کل این اکسپدیشن - که زباله‌ها را نیز از کمپ‌های بالاتر خارج می‌کند - از ۶۰۰ هزار دلار فراتر می‌رود.

ادامه در:
https://kouheghaf.blogspot.com/2024/05/blog-post_14.html

تصویر: پراکندگی اجساد در کمپ‌های مسیر جنوبی اورست به تفکیک کوه‌نوردان خارجی و شرپاها.

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
اورست؛ مفقودی کوه‌نوردان مغولی
ماکالو؛ مرگ کوه‌نورد فرانسوی

روز شنبه کوه‌نوردی ۶۰ ساله فرانسوی (جانی سالیبا) پس از بازگشت از ارتفاع ۸۳۵۰ متری ماکالو بدلیل بیماری ارتفاع در ۸۱۲۰ متری جان خود را از دست داد.
همچنین از دو کوه‌نورد مغولستانی که دو روز قبل قصد صعود بدون اکسیژن اورست را داشتند، خبری نیست. آنها بالاتر از کمپ IV مفقود شدند.
به نظر می‌رسد فصل صعودهای ماکالو به اتمام رسیده و تیم‌ها در حال بازگشت از کوهستان هستند. اما تلاش‌های اورست تازه آغاز شده.

پی‌نوشت
مطلع شدیم «مصطفی احسانپور» کوهنورد شایسته بروجنی موفق به صعود قله لوتسه چهارمین کوه ‌بلند دنیا شده. این موفقیت را به ایشان ‌تبریک می‌گوئیم.

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
2024/05/15 00:34:55
Back to Top
HTML Embed Code: