Telegram Web Link
کوه قاف
دوره‌های آموزشی در اروپا وبلاگ کوه قاف- قطعا برای شما نیز این سوال بوجود آمده که تفاوت دوره‌های آموزشی کوه‌نوردی در اروپا با آنچه در ایران انجام‌ می‌شود چیست؟ و یا حتی ممکن است تمایل داشته باشید در یکی از کشورهای اروپایی اقدام به گذراندن دوره‌ای را نمائید!…
رویداد امروز ۲ آوریل ۱۸۷۴;
۱۵۰ سال از تاسیس آلپاین کلاب فرانسه Alpin Français گذشت.

Fédération Française des Clubs alpins et de montagne (FFCAM) ​​

۱۵۰ سال قبل گروهی کوچک از علاقمندان کوهستان در پاریس گردهم آمدند تا فدراسیونی را به منظور ترویج ورزش‌های کوهستانی ‌تاسیس کنند. آنها برنامه‌ها و دوره‌های آموزشی متعددی را برای کمک به مردم جهت درک بهتر کوه‌ها ارائه می‌دهند. FFCAM مدیریت ۱۴۲ کلبه کوهستانی را نیز در کوه‌های آلپ و پیرنه برعهده دارند.
۱۷ سال پس از اتحادیه کوه‌نوردی بریتانیا، FFCAM در سال ۱۸۷۴ (۱۵۰ سال قبل) با‌عنوان Club alpin français (CAF) تاسیس شد (در ۳۰ ژانویه ۲۰۰۵ در کنگره پنجم خود در شامبری تغییر نام داد). FFCAM با ۱۱۰ هزار عضو در ۲۴۱ انجمن زیر مجموعه خود یکی از اعضای موسس فدراسیون بین‌المللی کوه‌نوردی بوده‌ است (که معمولا با نام فرانسوی اتحادیه بین المللی اتحادیه‌های آلپینیسم یا مخفف آن UIAA شناخته می‌شود).

از فیس بوک «باب شلفوت»

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
با بهانه پاکسازی کوه‌ها در دوران حاضر که جهان با گرمایش مواجه و کشورهای کمتر توسعه یافته با مشکلات اقتصادی فراوانی روبرو هستند یکی از جذاب‌ترین بحث‌ها حفظ محیط زیست است. شاید مهمترین تعریف حفظ محیط زیست تلاش برای حفظ سلامتی محیط و انسان باشد. اما در راه حفظ…
تاثیر گرمایش زمین بر یخچال‌ها

وبلاگ کوه قاف- بر اساس مطالعه کمیسیون کرایوسفر سوئیس (SCC) در سال های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ یخچال‌های سوئیس ۱۰% از حجم خود را از دست دادند که به اندازه‌ی یخی است که بین سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۹۰ یعنی مدت ۳۰ از حجم آنها کم شده بود!

بله، ما از عصر یخبندان بیرون می‌آییم و در راه یک دوره گرمایی هستیم. در قرون وسطی به اصطلاح عصر یخبندان کوچک به وقوع پیوست. حدود سال ۱۸۵۰ یخچال‌های آلپ به بزرگترین گستره خود رسیده بودند و از آن زمان شروع به عقب‌نشینی کردند.

اما چیزی که متفاوت و مهم است سرعت چشمگیری این تغییر است. آنچه قبلا در قرن‌ها یا دهه‌ها قبل اتفاق می‌افتاد، اکنون طی دهه‌ها یا سال‌ها اتفاق می‌افتد. ما حرکتی حلزون‌وار را تبدیل به چرخ و فلک کرده‌ایم. این چیزی است که بعضی از مردم دوست دارند نادیده بگیرند! آنهایی که می‌گویند: همیشه تغییرات اقلیمی بوده، مانند افرادی هستند که در خانه‌ای با سقف در حال سوختن نشسته‌اند و می‌گویند: “سقف آتش گرفته، اما طبقه هم‌کف هنوز هم بسیار خوب به نظر می‌رسد”.

📷 و متن از @glacionaut
از صفحه «کنتون کول»

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
متولد این روز ۴ جولای ۱۷۹۰ «سر جورج اورست»، نقشه بردار و جغرافیدان انگلیسی که مسئولیت تکمیل بخش بزرگی از بررسی نقشه برداری هندوستان را بر عهده داشت. بلندترین کوه دنیا به افتخار وی نامگذاری شده است. وی در سال ۱۸۶۶ در سن ۷۶سالگی درگذشت. تصویر از اورست تودی…
کوه اورست از روی چه کسی نامگذاری شده است؟

در سال ۱۸۵۲ هیات مساحی بزرگ مثلثاتی تحت حمایت بریتانیا که از اوایل دهه ۱۸۰۰ شبه قاره هند را نقشه‌برداری می‌کرد، بلندترین کوه جهان را که نپال و تبت در هیمالیا را شناسایی کرد. بریتانیایی‌ها در ابتدا به ارتفاع ۲۹,۰۳۵ فوت به عنوان قله پانزدهم یاد کردند تا اینکه «اندرو واو»، رئیس مساحی کل هند پیشنهاد کرد که آنرا به نام «سر جورج اورست» نامگذاری کنند.

ادامه در:
https://kouheghaf.blogspot.com/2024/04/blog-post_5.html?m=1

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
در نبود فصلنامه کوه، دلتنگ کوه و کوهستان مدت‌هاست در خوانش مطالب کانال‌های کوهنوردی بخاطر محدودیت‌های انتشار توسط نرم افزارها، تبدیل به خبرخوان شده‌ایم! دیگر کمتر از درج گزارش‌های هیجان انگیز برنامه های داخلی و خارجی و خلاصه کتاب‌های ترجمه شده در سایت‌ها…
نگاهی به گذشته

“قبل از انقلاب، ساختار کوهنوردی ما فرانسوی بود، آموزش هم گرته برداری و کپی از فرانسه بود، گاید را کرده بودن مربی، آسپیران گاید کمک مربی. دوره‌های آموزشی هم ابتدا کارآموزی بود ‌و بعد تکمیلی بعد کمک مربی بعد مربی”…

نوشته بالا بخشی است از درد دل‌های «علی پارسایی» مبتکر طرح درس‌های دوره‌های آموزشی کوه‌نوردی که طی دو‌دهه اخیر ده‌ها هزار نفر براساس آن در سطوح مختلف آموزش دیده‌اند و آموزش داده‌اند.
«علی پارسایی» سهم زیادی در توسعه علمی کوه‌نوردی در ایران دارد و به رغم مهاجرتش همچنان آموزه‌هایش در دوره‌های آموزشی اثرگذارند.
کاش امثال علی که بدون چشم‌داشت هدفشان رشد کوه‌نوردی بود هیچگاه مجبور به جلای وطن نمی‌شدند و کاش مرام علی هم همچون درس‌نامه‌هایش در طرح درس‌ها منتقل میشد…

درباره تلاش‌های علی پارسایی در نگارش طرح درس‌ها در کانال کوهیاد بخو‌انید:
https://www.tg-me.com/kouhyad/168

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com/2024/04/blog-post_6.html
کوه قاف
قوانین کمپ اصلی اورست تشکیلات محافظت از پارک ملی ساقاراماتا SPCC که وظیفه ثابت‌گذاری مسیر آبشار بخی خومبو را بر عهده دارد، هنوز در مورد پیشرفت دکترهای آبشار یخی (مسئول بازگشایی آبشار یخی خومبو) گزارشی ارائه نکرده است، اما روز گذشته قوانین و هزینه‌های مسیر…
اورست؛ کوه‌نوردان در انتظار باز شدن مسیر آبشار یخی

وبلاگ کوه قاف- غیرمنتظره نبود، اما دکترهای آبشار یخی هنگام تعمیر مسیر به مشکل برخورده‌اند. آنها چندین روز برای یافتن گذرگاهی امن از میان بخش بالایی آبشار یخی تلاش کردند. اگرچه انتظار داشتند که در حال حاضر به کمپ ۱ و هفته آینده به کمپ ۲ برسند، اما بدیهی است که زمان بیشتری طول خواهد کشید.
تعداد مجوزهای اورست از مسیر نپال اکنون ۱۳۰ خارجی در ۱۱ تیم است. البته نفرات بیشتری در راه هستند. آنها منتظر بازگشایی مسیر آبشاریخی یخچال خومبو می‌باشند.

مشکلات سقوط یخ
دکترهای آبشار یخی (شرپاهای متخصص بازگشایی مسیر) در پیمایش این مسیر متخصص هستند، اما کارشان هر از چند گاهی سخت‌تر می‌شود و امسال نیز چنین چیزی به نظر می‌رسد.
بخش فوقانی آبشار یخی مجموعه‌ای از بلوک‌های یخی به‌اندازه خانه هستند که هنگام سقوط یخچال از کم غربی پراکنده شده‌اند. جاذبه آنها را از هم جدا می‌کند، در حالی که اصطکاک در برابر سنگ‌ها، آنها را در جای خود نگه می‌دارد. نتیجه شکاف‌های بزرگی است که اغلب برای عبور از آنها به نردبان‌های طولانی نیاز است. اینجاست که نقش آفرین بازگشایی مسیر دکترهای آبشار یخی می‌باشند.
در سال ۱۹۵۱ برای اولین بار تیم بریتانیایی به رهبری «اریک شیپتون» از میان آبشار یخی خومبو گذر کرد، اما به دلیل شکاف‌های وسیع، از صعود قله بازماندند. هرچند آنها براین معمای مجهول مسیر جنوبی فائق آمدند. برای عبور از شکاف‌ها، اکسپدیشن‌های نخست از تنه‌های بلند درخت استفاده می‌کردند، که امروزه جایشان را به نردبان داده‌اند.
آبشار یخی خومبو را می‌توان خطرناک‌ترین بخش صعود به قله اورست از سمت نپال نامید هرچند بیشترین کشته‌ها در آنجا رخ نداده. اگر به آمار مراجعه شود مرگ و میرهای زیادی در آنجا اتفاق افتاده است، مانند سال ۱۹۷۰، زمانی که شش شرپا در آبشار یخی جان باختند. یا در سال ۲۰۱۴، زمانی که شانزده شرپا در اثر سقوط یک سراک از شانه غربی اورست کشته شدند. در سال ۲۰۲۳ نیز سه شرپا در بخش بالایی آبشار یخی براثر سقوط جان خود را از دست دادند.
با این حال، افراد بیشتری در نقاط دیگر سمت نپال اورست جان خود را از دست می‌دهند تا در آبشار یخی. از سال ۱۹۵۳ تا ۲۰۱۹، ۵۱ مورد مرگ در آبشار یخی یا ۲۳ درصد از ۲۱۷ مرگ در سمت نپال رخ داده است. در واقع، طبق آمار پایگاه داده هیمالیا، ۶۶ مورد مرگ بالای ۸۰۰۰ متر یا ۳۰ درصد از کل مرگ و میرهای سمت نپال رخ داده است. صرف نظر از این، آبشار یخ جایی برای درنگ نیست.

برداشت از:
https://kouheghaf.blogspot.com/2024/04/blog-post_07.html

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
هفتاد روز، ۳۰۰.۰۰۰ بازدید کننده! کوه فوجی بلندترین قله ژاپن است. کوهی مقدس با قله‌ای پوشیده از برف مانند کیک یخی روی شکل کاملا مخروطی آن که شاید محبوب‌ترین نقطه گردشگری در کشور باشد. فصل صعود از اول جولای آغاز می‌شود و ۷۰ روز تا اواسط سپتامبر طول می‌کشد.…
قوانین جدید کوهنوردی در فوجی یاما

وبلاگ کوه قاف- «گردشگر بیش از حد» کلمه‌ای کلیدی برای ژاپن در سال ۲۰۲۴ است. درب‌های کشور کاملا باز است و ظاهرا همه با رفتن به “سرزمین آفتاب تابان” فهرست سفرهای خود را پرمی‌کنند، نقاط گردشگری محبوب مانند کیوتو بسیار شلوغ می‌شوند. در حالی که می‌توانید به جای آن از مقاصد زیبا و در عین حال دور از دسترس و کمتر شناخته شده بازدید کنید، بسیاری از گردشگران نمی‌خواهند فرصت پیاده‌روی در کوه فوجی، معروف‌ترین نماد ژاپن را از دست بدهند.
در حال حاضر موارد زیادی وجود دارد که باید هنگام برنامه‌ریزی اکسپدیشن فوجی در نظر داشته باشید (به خصوص اگر برای اولین بار مسافر فوجی یاما هستید)، پس هزینه‌ها و قوانین جدید را به خاطر بسپارید.

قبلا صعود به کوه فوجی رایگان بود. با شروع فصل رسمی صعود در ۱ ژوئیه، همه کوه‌نوردان در مسیر یوشیدا ملزم به پرداخت ۲۰۰۰ ین برای مجوز پیاده روی به بالای کوه هستند.

چرا تغییر؟
مثلی ژاپنی هست که می‌گوید: “یک مرد عاقل حتما یک بار از فوجی بالا می‌رود. اما فقط یک احمق است که بیش از دوبار از آن بالا می‌رود”. هرکسی که این ضرب المثل را ابداع کرده است، احتمالا اخیرا به مکان میراث معروف یونسکو صعود نکرده است، زیرا بازدیدکنندگان در حال رکورد زدن هستند. در سال ۲۰۱۹ پنج میلیون نفر از ایستگاه پنجم در سمت یاماناشی عبور کردند.

صعود از کوه فوجی بجای یک کوهپیمایی ساده، به یک صف طولانی برای رسیدن به قله تبدیل شده است. به انبوه زباله اضافه کنید، افرادی که با صندل و شلوارک برای صعود به ارتفاع ۳۷۷۶ متری تلاش می‌کنند و حتی برخی در کنار مسیر می‌خوابند. مقامات محلی یاماناشی اخیرا قوانین جدیدی را همراه با محدودیت‌های روزانه مسیر تصویب کرده‌اند.

هزینه های جدید
یک دروازه نصب خواهد شد که دسترسی به مسیر در ایستگاه پنجم فوجی را تنها پس از ارائه رسید ورودیه مجاز می‌کند. این هزینه به ازای هر نفر می‌باشد و برای گروه‌ها تخفیفی وجود ندارد. از این مبلغ به عنوان عوارض تعمیر و نگهداری مسیر استفاده خواهد شد. استان یاماناشی همچنین خواستار کمک داوطلبانه ۱۰۰۰ ین برای حفاظت و نگهداری است.
تمامی این موارد به منظور بازدارندگی ورود بی‌رویه گردشگر به بلندترین کوه ژاپن ‌وضع شده، اما چندان نباید به نتایج آن امیدوار بود!

اطلاعت بیشتر در:
https://japantoday.com/category/features/lifestyle/understanding-mount-fuji%E2%80%99s-new-climbing-fees-and-rules
کوه قاف
متولد چنین روزی ۸ آوریل ۱۹۰۲ «اندرو "سندی" کومین ارواین»، کوهنورد انگلیسی که در صعود اورست ۱۹۲۴، سومین سفر بریتانیایی به بلندترین کوه جهان اورست (۸۸۴۸ متر) شرکت کرد. هنگام تلاش برای اولین صعود به قله، او و همنوردش «جورج مالوری» در مسیر شمال شرقی کوه ناپدید…
سال‌روز تولد مردی که یک‌صد سال قبل در تلاش برای صعود اورست کشته شد!

متولد روز ۸ آوریل ۱۹۰۲
«اندرو "سندی" کومین ارواین»، کوه‌نورد انگلیسی که در سفر ۱۹۲۴ اورست بریتانیائی‌ها شرکت داشت،ث و در زمان مرگ تنها ۲۲ سال سن داشت؟!
این سومین سفر بریتانیائی‌ها به بلندترین کوه جهان (۸۸۴۸ متر) اورست بوده است.

آنها، «اروین و‌ مالوری» آخرین بار تنها چند صد متر پائین‌تر از قله دیده شدند. «نوئل اودل» که نقش پشتیبان را بازی می‌کرد گزارش داد ساعت ۱۲:۵۰ ظهر - خیلی دیرتر از انتظار - آن دو را در پله دوم مسیر شمالی دیده است که «به سرعت به سمت بالا می روند»، اگرچه سال‌های بعد، اینکه اودل دقیقا آنها را کجای این مسیر دیده بود به شدت بحث برانگیز شد.
البته هیچ وقت مشخص نشده که آنها به قله رسیده‌اند یا نه و البته آنها هرگز به کمپ آخر بازنگشتند و در جایی بالای کوه کشته شدند. کشف جسد مالوری در سال ۱۹۹۹ با خراشیدگی شدید جای طنابی که برکمر داشت، نشان می‌دهد که این دو در هنگام سقوط هم‌طناب بودند. جسد ارواین هرگز کشف نشد.
امسال صدمین سال کشته شدن آن دو می‌باشد.

از صفحه باب شلفوت

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
تکان دهنده، باورنکردنی، نابخشودنی وبلاگ کوه قاف- در ۶۰ سال گذشته، میزان تکان دهنده‌ای از زباله‌ها در کوه اورست باقی مانده است، در سال ۲۰۲۰ مطالعه‌ای در مورد «تاثیر بیش از حد گردشگری در کوه اورست» انجام شد که به نقش مخرب گردشگران کوهستان اشاره می‌کرد. زباله‌های…
کمپین پاکسازی ساقاراماتا

وبلاگ کوه قاف- ارتش نپال امسال برای جمع آوری زباله‌های توده ساقاراماتا شامل: کوه‌های اورست، لوتسه و نوپتسه تحت کمپین پاک هیمالیا-۲۰۲۴ اقدام خواهد کرد.

گفته شده که پرسنل آموزش دیده ارتش زباله‌ها را از کمپ اصلی تا کمپ چهارم کوه اورست جمع آوری خواهند کرد.
مدیر کمپین پاک هیمالیا، سرتیپ «سانجایا دوجا» اعلام کرد که ۱۲ فرد آموزش دیده ارتش برای این کمپین بسیج خواهند شد. از آنها ۱۰ نفر بالای کمپ اصلی فعالیت خواهند کرد. در حالی که دو نفر باقی مانده کارهای انتقال را در نامچه بازار هماهنگ می‌کنند.

همچنین ۱۸ شرپا نیز برای تسهیل در جمع‌آوری پسماند همکاری خواهند داشت. سرپرست کمپین، سرگرد «آدیتیا کارکی» گفت که زباله‌ها تا ارتفاع ۸۰۰۰ متر در کوه اورست جمع‌آوری خواهد شد.

کار جمع آوری زباله از ۱۱ آوریل آغاز می‌شود و به مدت ۵۰ روز ادامه دارد. این کمپین در ۵ جون ۲۰۲۴ در روز جهانی محیط زیست به پایان می‌رسد.

برداشت از:
thehimlayantimes

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
رویکرد کاسبکارانه شرکت‌های نپالی تا کجا ادامه خواهد یافت؟! وبلاگ کوه قاف- هزینه صعودهای اورست از مسیر جنوبی مابین ۴۰ تا ۹۰ هزار دلار توسط شرکت‌های نپالی و در راس آنها "سون سامیت ترکز" متعلق به «مینگما شرپا» و برادرش «داوا شرپا» و شرکت "الیت ادونچرز" به مدیریت…
آناپورنا آغاز حمله نهایی

امروز تیم تثبیت طناب‌های ثابت شرپاها از شرکت سون سامیت ترک و تیم 14peaksexpedition، متشکل از نیگماتاشی شرپا، مینگ‌تمبا شرپا و پاسانگ نوربو، با موفقیت طناب‌های ثابت‌ را تا ۶۷۰۰ متر در مسیر شمالی آناپورنا (بالای C3) نصب کردند.

روز گذشته «داوا شرپا» به همراه «نیما رینجی»، «چیرینگ بوته»، «لاکپا تمبا» و «مانیش ماهارجان» (فیلمبردار) در C3 مستقر شدند. سایرین امروز به کمپ ۳ خواهند رسید.

با بهره‌مندی از شرایط جوی مساعد و وزش باد کم، تیم‌ها فردا راهی قله دهمین کوه مرتفع آناپورنا (۸۰۹۱ متر) خواهند شد. این صعود برای «چانگ دوا شرپا» دومین نپالی فاتح ۱۴x۸۰۰۰ متری چالش ورود به لیست جدید باشگاه ۸۰۰۰ متری‌ها خواهد بود. او که پس از برادرش مینگما دومین نپالی عضو باشگاه ۸۰۰۰ متری‌ها شد، بدلیل شبهه در صعودش به قله فرعی آناپورنا در سال ۲۰۱۰ از لیست جدید حذف شد. سال گذشته مینگما باشرایط مشابه و پس از چند سال بازنشستگی به دائولاگیری بازگشت و‌مجددا قله اصلی آن را صعود کرد. اینک داوا برای قرار گرفتن در فهرست جدید باشگاه ۸۰۰۰ متری‌ها قصد صعود آناپورنا را دارد.

منبع صفحه سون سامیت ترک

T.me/kouheghaf
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
زن فرانسوی با صعود برج ایفل رکورد جهانی طناب‌نوردی را شکست

وبلاگ کوه قاف- «انوک گارنیر» برای جمع آوری کمک برای حمایت از بیماران سرطانی با صعود ۱۱۰ متر به طبقه دوم برج ایفل در ۱۸ دقیقه صعود کرد و‌رکورد جهانی این سبک را شکست.
او گفت:
"رویای من به حقیقت پیوست. این جادویی است،" گارنیر پس از اینکه طناب آویزان آزاد را بالا کشید تا دو دقیقه سریع‌تر از حد انتظار به رکورد برسد، گفت. "هرگز به موفقیتم شک نکردم". وی افزود: “این یک رویای دیوانه کننده است که به حقیقت پیوسته”.

رکورد قبلی جهان متعلق به «توماس ون توندور» ورزشکار آفریقای جنوبی بود که در سال ۲۰۲۰ از طناب بین برج‌های سووتو در ژوهانسبورگ صعود کرد.
او طناب‌نوردی را در سال ۲۰۲۰ پس از قهرمانی در مسابقات جهان دوی‌های با مانع برای رده سنی جوانان آغاز کرد و به دنبال چالش جدیدی بود.
گارمیر پس از تشخیص بیماری مادرش برای مبارزه ضد سرطان پول جمع آوری کرد.

برداشت از گاردین

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
منطقه ماکالو بارون درمسیر کمپ اصلی ماکالو. جایی که کودکانش با امید به باربر شدن و راهنمایی گردشگران بزرگ می شوند ولی شادی از کودکی تا پیری جزءجدانشدنی زندگیشان است. #هیمالیا @kouheghaf
اولین صعود بهار ۲۰۲۴ در ماکالو

با کمال تعجب، آناپورنا اولین قله ۸۰۰۰ متری نبود که در این فصل صعود می‌شود. درحالیکه بسیاری از کوهنوردانی که بهار امسال قصد صعود ماکالو را دارند هنوز کشور خود را برای رسیدن به نپال ترک نکرده‌اند، ساعت ۱۶.۴۰ عصر امروز به وقت نپال، تیم ثابت‌گذاری شرپاها به قله این کوه رسیدند.

تیم‌های شرپا این هفته سخت کار کرده‌اند و عجله داشتند تا قبل از بارش برف در پایان هفته، بهترین استفاده را از آب و هوای خوب در مرتفع‌ترین قله‌های نپال ببرند.

در ماکالو، شرپاها هفته گذشته به کمپ اصلی رسیدند و به سرعت پیشرفت کردند. تا آنجا که که اعلام شده، برخلاف آناپورنا هیچ مشتریی شرپاها را همراهی نکرده است.

ادامه در:
https://kouheghaf.blogspot.com/2024/04/2024.html

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
دادگاه و کوه آیا حضو کوه‌نوردان در دادگاه توجیه پذیر است؟ بیش از ده سال است که من خوش شانس (یا بدشانس، بسته به نوع نگاه شما) در بسیاری از پرونده‌های ورزشی که به دادگاه رجوع شده حضور داشته‌ام. در این مدت اگر یک چیز را آموخته باشم، این است که بیشترین…
 پایگاه بین المللی حقوقی حوادث کوه‌نوردی

پس از حجم قابل توجهی از کار، کمیسیون امور حقوقی UIAA با خوشحالی راه‌اندازی پایگاه داده جهانی خود را از قوانین موردی سنگ‌نوردی و کوه‌نوردی اعلام می‌کند.
بازوی امور حقوقی UIAA از فدراسیون جهانی و فدراسیون‌های ملی در تمام زمینه‌های مربوط به حقوق ورزشی حمایت می‌کند و بهترین مشاوره ممکن را از طریق شبکه متخصصان حقوق بین‌الملل خود ارائه می‌دهد و دانش مربوط به ورزش‌های کوهستانی را جمع‌آوری و به اشتراک خواهد گذاشت. پروژه پایگاه داده یکی از اهداف اصلی کمیسیون در زمان تشکیل آن در سال ۲۰۲۲ بود.

ادامه در:
https://kouheghaf.blogspot.com/2024/04/uiaa.html

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
رکورد شکنی ورزشکار آمریکایی در ماده سرعت قهرمانی جهان

«واتسون ساموئل» سنگ‌نورد ماده سرعت کشور آمریکا در مرحله رکوردگیری رقابت‌های جام جهانی ووجیانگ موفق شد دوبار رکورد جهان را جابجا کند.
وی بارکوردهای ۴.۸۵ و ۴.۷۹ توانست رکورد لئوناردوی‌ اندونزیایی را از ۴.۹۰، ۱۱ صدم ثانیه کاهش دهد. لئوناردو در این مسابقات با رکورد رتبه‌ای بهتر از ۵.۱۴ در مرحله مقدماتی کسب نکرد.

پی‌نوشت
سال ۲۰۲۴ بخاطر رقابت‌های المپیک می‌باید شاهد رخدادهای عجیب در ماده سرعت بود.

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com/2024/04/blog-post_66.html
کوه قاف
آناپورنا آغاز حمله نهایی امروز تیم تثبیت طناب‌های ثابت شرپاها از شرکت سون سامیت ترک و تیم 14peaksexpedition، متشکل از نیگماتاشی شرپا، مینگ‌تمبا شرپا و پاسانگ نوربو، با موفقیت طناب‌های ثابت‌ را تا ۶۷۰۰ متر در مسیر شمالی آناپورنا (بالای C3) نصب کردند. روز…
دومین صعود فصل ۸۰۰۰ متری‌ها؛
آناپورنا (۸۰۹۱) صعود شد

ساعت ۱۲ ظهر امروز‌ جمعه ۱۲ آوریل، ۱۱ کوه‌نورد شامل ۸ شرپا و کوه‌نوردانی از چک، اکراین و بریتانیا موفق به صعود قله ۸۰۹۱ متری آناپورنا دهمین کوه بلند دنیا شدند.
این صعود توسط شرکت “سون سامیت ترک” هدایت می‌شد و «چانگ دوا شرپا» سرپرستی صعود را برعهده داشت. وی که در سال ۲۰۱۰ با صعود ۱۴x۸۰۰۰ متری به عضویت باشگاه ۸۰۰۰ متری‌ها در آمده بود، بدلیل شبهه در صعودش به قله اصلی آناپورنا، مجددا اقدام به صعود این کوه کرد و نام خود را در لیست جدید باشگاه ۸۰۰۰ متری‌ها ثبت کرد.

همچنین «نیما رنجی شرپا» کوه‌نورد ۱۷ ساله نپالی با صعود آناپورنا به سیزدهمین قله ۸۰۰۰ متری خود صعود کرد.

اسامی تیم صعود آناپورنا:
۱ چانگ دوا شرپا 🇳🇵
۲ نیما رینجی شرپا 🇳🇵 (No O2)
۳. کلارا کلوچوا 🇨🇿
۴. ایرینا کارگان 🇺🇦
۵. سمیع رشید 🇬🇧
۶. نوربو شرپا را نصب کنید 🇳🇵
۷. نیما تاشی شرپا🇳🇵
۸. مینگتمبا شرپا 🇳🇵
۹. پاسنگ شرپا 🇳🇵
۱۰. پمبا تندوک شرپا 🇳🇵
۱۱. لاکپا تمبا شرپا 🇳🇵

از صفحه سون سامیت ترک

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com/2024/04/blog-post_12.html
کوه قاف
متولد این روز ۵ فوریه ۱۹۹۳؛ «آدام اوندرا» صخره‌نورد کشور چک، تخصص در سنگ‌نوردی طبیعت و داخل سالن. وبلاگ کوه قاف- «آدام اوندرا» تنها ورزشکاری است که تاکنون در هر دو ماده لید و ‌بولدر قهرمانی جهان را در طول نسخه ۲۰۱۴ به دست آورده است. او رکورد مشابهی در جام…
کودک ۱۲ ساله کوچک‌ترین فردی است که 5.14d را صعود می‌کند

وبلاگ کوه قاف- «لئو سئا بلیدنر» در سن ۱۱ سالگی دومین صعود تکنوکینگ (5.14d) را در لاس چیلکاس، شیلی به پایان رساند. اگر این درجه تایید شود، لئو اکنون جوان‌ترین فردی است که درجه 5.14d را صعود کرده است. رکوردی پیشین در ۱۲ سالگی در سال ۲۰۲۲ در اختیار «تئو بلاس» بود.
تکنوکینگ در ژانویه ۲۰۲۴ توسط سنگ‌نورد محلی «رونی اسکوبار اورتگا» گشایش شد. این مسیر ۲۴ متری، یک ساعت و نیم از زادگاه لئو، والاپاریسو، و فقط ۵۰ دقیقه در شمال سانتیاگو واقع شده است.
«رنه سئا والنسیا» پدر لئو می‌نویسد: «این یکی از سه 9a (5.14d) است که در حال حاضر در شیلی وجود دارد. این یک مسیر طولانی است که شامل حدود ۷۰ حرکت برای یک بزرگسال و بیش از ۸۰ حرکت برای لئو است که تقریبا ۱۴۰ سانت قددارد. کاملا معلق است و تقریبا تمام سطح صخره را به صورت مورب پوشانده.»

برداشت از:
https://kouheghaf.blogspot.com/2024/04/514d.html

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
بهار امسال تیمی از کوهنوردان روس به سرپرستی «لیودمیلا کوروبشکو» راهی ماکالو پنجمین کوه بلند دنیا خواهد شد. در این تیم «والری بابانوف» کوهنورد توانمند روس و فاتح دوبار کلنگ طلایی در سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۴ نیز حضور دارد. در مورد این صعود در وبلاگ کوه قاف بیشتر…
برنده دو بار کلنگ طلایی در تلاش برای صعود بدون اکسیژن مصنوعی اورست است

وبلاگ کوه قاف- «والری بابانوف» کو‌ه‌نورد ۵۹ ساله روس قصد دارد با صعود اورست، عنوان مسن‌ترین فاتح بدون اکسیژن بام دنیا را ازآن خود کند. بابانوف دارای بیش از ۴۰ سال سابقه کوه‌نوردی فنی، مانند مسیر شمال‌غربی کانگ‌تگای شمالی، ژانو ۷۷۱۰ متر به همراه «سرگی كوفانوف» از مسير برج جادوی واقع بر روي يال غربي و دوبار کلنگ طلایی برای اولین صعود مرو مرکزی (۶۳۱۹ متر) در سال ۲۰۰۱ و مسیر جدید نوپتسه شرقی (۷۸۰۴ متر) با «یوری کوشلنکو» در سال ۲۰۰۳ می‌باشد.
او درحال حاضر درمسیر کمپ اصلی اورست است.

برداشت از:
@sevensummittreks

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
کوه قاف
صعود گاشربروم IV لوکا لیندیگ و الس سزن دوکوهنورد جوان اسلونیایی توانستند روز ۲۶ جولای و پس از ۴ روز تلاش از طریق یال شمال غربی گاشربروم IV، قله شمالی این کوه را صعود نمایند. این دو روز ۲۳ جولای کارخود را آغاز نمودند و ۴ روز تلاش برای دستیابی به قله صورت دادند.…
از مارگیری تا صعود اورست!

«گرگ چایلد» کوه‌نورد استرالیایی متولد ۱۲ آوریل ۱۹۵۷

«گرگوری چایلد»، کوهنورد، نویسنده و فیلمساز استرالیایی در سال ۱۹۸۶ گاشربرومIV، در سال ۱۹۹۰ قله K2 و در سال ۱۹۹۵ اورست را صعود کرد.
او چندین کتاب کوه‌نوردی نوشته است. در سال ۱۹۸۷، چایلد به خاطر ادبیات کوهنوردی پربار و بینش جذابش از کوهستان برنده جایزه ادبی آلپاین کلاب آمریکا شد. در سال ۲۰۱۱ چایلد رئیس هیئت داوران کلنگ طلایی شد.

در طول ۳۰ سال کوه‌نوردی گرگ، او درجه سختی سنگ‌نوردی خود را تا 5.13 مسیرهای طبیعی و A5 مسیرهای مصنوعی بالا برد و بلندترین قله‌های هیمالیا یعنی اورست و K2 را فتح کرد.
اما ریشه کوه‌نوردی گرگ به زادگاهش استرالیا بازمی‌گردد، جایی که او در نوجوانی مارگیری می‌کرد. اما یک روز ماری کشنده او را نیش زد و مجبورش کرد به فعالیت‌های امن‌تری مانند صخره‌نوردی روی آورد.
گرگ پس از اخذ اقامت آمریکا در سال ۱۹۸۰، با دو مسیر جدید در ال کاپیتان، جایگاه خود را در یوسمیتی به دست آورد. صعود دیوارهای بلند منجر به سفر به هیمالیا شد و او در ۱۳ اکسپدیشن کوه‌نوردی حضور یافت.

T.me/kouheghaf
کوه قاف
پرش از اورست یک ماجراجوی ۵۶ ساله اهل آفریقای جنوبی صبح امروز با پرواز پاراگلایدر از گردنه جنوبی اورست به گوراکشپ بازگشت. به گفته «داوا استیون شرپا» مدیر عامل شرکت ایشین ترک «پیر کارتر» اهل آفریقای جنوبی از گردنه جنوبی (۷۹۶۰ متر) پرواز کرد و حدود ساعت ۱۲:۲۰…
«تیم هاول» کوه‌نورد، پرنده و ماجراجوی بریتانیایی قصد دارد تا با پرش بیس جامپ از فراز قله لوتسه تاریخ‌ساز شود.

وبلاگ کوه قاف- تکاور سابق نیروی دریایی بریتانیا، در نپال این پروژه بزرگ را اعلام کرده است.
او با بیش از ۷۵۰ پرش بیس‌جامپ یکی از باتجربه‌ترین پرنده‌های روی کره‌زمین است و در اولین پرش‌های زیادی را در سراسر جهان پیشگام بوده است. او از نمادهایی مانند کوه تیبل تاپ، دیواره هاف‌دام، تریدنت دو تکیول یا گراندکنیون پریده است.
تیم در آگوست ۲۰۲۲ با پرش از ماترهورن فعالیت خود را به اوج رساند. او اولین فردی در جهان است که از شش جبهه بزرگ شمالی کوه‌های آلپ پریده است.
او اکنون قصد دارد با بیس جامپ از قله لوتسه بپرد:
"وقتی زمانش برسد، با ایستادن برروی یک طاقچه ناامن، بسیار بالاتر از نمای جنوبی تاریخی لوتسه، قلب من به تپش خواهد افتاد”.

اطلاعات بیشتر:
https://www.instagram.com/tim_howell_adventure?igsh=bmFrcXFhdWFseDJz

T.me/kouheghaf
کوه قاف
پرواز تا تبت برای صعود اورست متولد روز ۱۸ آوریل ۱۸۹۸ «موریس ویلسون» سرباز بریتانیایی، اهل عرفان، کوهنورد و هوانورد که به خاطر تلاش نافرجامش برای صعود به قله اورست در سال ۱۹۳۴ شناخته شده است. او آرزو داشت به عنوان سکویی برای ارتقای باورش به اینکه بیماری‌های…
درسال ۱۹۳۴ یک افسر بریتانیایی تلاش کرد ضمن پرواز با یک هواپیمای سبک، ابتدا خود را به تبت برساند، سپس به تنهایی از قله اورست بالا رود.
عجیب آنکه او ‌نه از پرواز چیزی می‌دانست و‌نه از کوه‌نوردی.
«موریس ویلسون» به مربی پروازش که این‌کار را ناممکن می‌دانست و‌اطرافیانش گفت: “یا موفق می‌شود و یا در این راه می‌میرد”.
و البته مرد…

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com/2024/04/blog-post_18.html
کوه قاف
درسال ۱۹۳۴ یک افسر بریتانیایی تلاش کرد ضمن پرواز با یک هواپیمای سبک، ابتدا خود را به تبت برساند، سپس به تنهایی از قله اورست بالا رود. عجیب آنکه او ‌نه از پرواز چیزی می‌دانست و‌نه از کوه‌نوردی. «موریس ویلسون» به مربی پروازش که این‌کار را ناممکن می‌دانست و‌اطرافیانش…
نخستین دیوانه در اورست

متولد روز ۱۸ آوریل ۱۸۹۸
«موریس ویلسون»

وبلاگ کوه قاف- قبل از نخستین صعود در سال ۱۹۵۳ تلاش‌های جسورانه‌ای برای صعود به قله اورست انجام شد، اما هیچ کدام به اندازه تلاش «موریس ویلسون» 𝐌𝐀𝐔𝐑𝐈𝐂𝐄 𝐖𝐈𝐋𝐒𝐎𝐍 در سال ۱۹۳۴ دیوانه کننده نبودند. هدف او: “یک هواپیما در نزدیکی قله اورست فرود آورید و سپس به قله صعود کنید”. هیچ کوه‌نوردی هرگز سعی نکرده بود به تنهایی به اورست برود، و تا سال ۱۹۸۰ نیز این اتفاق رخ نداد! (در این سال «راینولد مسنر» در فصل مونسن به تنهایی اقدام به صعود کرد).
پس از خواندن در مورد تلاش ناموفق صعود به اورست در سال ۱۹۲۴ او تصمیم گرفت نخستین فاتح بام دنیا باشد. کسانی که در تلاش سال ۱۹۲۴ شکست خوردند “مالوری و اروین” بودند که در کوه کشته شدند. او با وجود اینکه چیزی در مورد کوه‌نوردی یا پرواز نمی‌دانست، یک De Havilland DH.60 Moth خرید که نام آن را Ever Wrest گذاشت. مربی او به ویلسن گفت که هرگز به هند نخواهد رسید، اما ویلسون گفت: “یا موفق می‌شود و‌ یا در تلاش خواهد مرد”.

خلبان با وجود موانع با جدیت پروتکل‌های پرواز خود را دنبال کرد. او با مشکلات زیادی از سوی دولت بریتانیا مواجه بود، بارها از مسیرهای انحرافی پرید و پس از دستگیری‌ها ی متعدد مذاکره کرد. در بحرین با تهدید به بازگشت به خانه، مجوز سوخت‌گیری دریافت کرد. او با تغییر مسیر، ماهرانه به غربی‌ترین فرودگاه هند، با مخازن سوخت تقریبا خالی رسید. اما در لالبالو هواپیمای او توقیف شد و پروازش برفراز نپال ممنوع شد. او که صبورانه در دارجلینگ منتظر بود، عزم خود را حفظ کرد و نهایتا به تبت رسید. در مواجهه با چالش‌های یخچال رانگبوک، بدون استفاده از کرامپون مبارزه کرد. او به دلیل شرایط نامساعد جوی احساس شکست کرد. پس از بازگشت به صومعه رانگبوک دچار نابینایی، درد و آسیب دیدگی مچ پا شد. پس از ۱۸ روز، سفر خود را از سر گرفت و به کمپ ۳ زیر گردنه شمالی رسید، سپس به سمت کمپ IV گام برداشت. پس از چهار روز صعود آهسته، با احساس موفقیت به ارتفاع ۶۹۰۰ متر رسید. با این حال، در ۳۱ می، یک بار دیگر به راه افتاد. سپس روزها بدون هیچ نشانی از او گذشت ...

در سال ۱۹۳۵ «اریک شیپتون» جسد ویلسون را که در زیر برف در پایه یال شمالی افتاده بود، کشف کرد. دفتر خاطرات سبز محبوب او در کوله پشتی‌اش بود، و آخرین نوشته‌اش در ۳۱ می ثبت شده بود: "دوباره خاموش، روز باشکوه". او آخرین نامه‌اش را به انید معشوقه‌اش نوشته بود: "بعضی از ما به دنبال آن می‌رویم، برخی از ما منتظر می‌مانیم تا ما را صدا کند". تاریخ دقیق مرگ او مشخص نیست.

https://www.thetimes.co.uk

در این مورد بیشتر بخوانید:
https://kouheghaf.blogspot.com/2023/04/blog-post_18.html?m=1

T.me/kouheghaf
instagram.com/kouheghaf
kouheghaf.blogspot.com
2024/05/15 09:01:11
Back to Top
HTML Embed Code: