http://khp.ir/2024/04/29/واکنش-پرستاران-گرگان-به-اضافهکار-اجب/

واکنش پرستاران گرگان به اضافه‌کار اجباری: در مقابل اعتراض‌مان جبهه می‌گیرند!
♨️شماری از پرستاران بیمارستانی در گرگان در تماس با خبرنگار ایلنا، با بیان اینکه نسبت به اضافه‌کار اجباری اعتراض داریم؛ اظهار داشتند: مدتی‌ست که به اضافه کار اجباری و شیفت‌های طولانی اعتراض داریم؛ برخی از همکاران‌مان تصمیم گرفته‌اند تن به اضافه‌کار اجباری ندهند اما در مقابل واکنش مسئولان و مقامات مثبت نبوده است.
یکی از این پرستاران گفت: به یکی از همکاران مرد ما گفته شده اگر تن به اضافه‌کار اجباری ندهی، باید بخش‌ات را عوض کنی یا از کارت استعفا بدهی!
به گفته این پرستار، اجبار در اضافه‌کار یا ایستادن در شیفت‌های طولانی، خلاف قانون است اما پرستاران برای اینکه شغل خود را از دست ندهند، به این اجبار تن می‌دهند.
پرستاران گرگان، خواستار اختیاری شدن اضافه‌کار و افزایش عادلانه‌ی حق الزحمه آن هستند؛ در حال حاضر برای هر ساعت اضافه کار پرستاران، رقم ناچیز ۱۲ تا ۲۰ هزار تومان بعد از تاخیر بسیار به آن‌ها پرداخت  می شودhttps://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1474736
خانه پرستار، پژواک صدای پرستاران کشور و مردم  در  حوزه نظام سلامت

به ما ملحق شوید 👇
🆔@kparastar
http://khp.ir/2024/04/30/اختصاص-۱۰-همت-برای-پرداخت-فوقالعاده/


اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران
♨️به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در جریان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ اظهار کرد: دوستان دولت و کمیسیون تلفیق پیشنهاد دادند که از ردیف جدول هفت مربوط به وزارت بهداشت و درمان، ۱۰ همت از اعتبارات این وزارتخانه برای فوق‌العاده شغل پرستاران اختصاص داده شود.
وی ادامه داد: براین اساس بنابر موافقت دولت و در راستای تراز جداول، ۱۰ همت از اعتبارات وزارت بهداشت و درمان برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران اختصاص پیدا می‌کند.http://isna.ir/xdR2sQ

خانه پرستار، پژواک صدای پرستاران کشور و مردم  در  حوزه نظام سلامت

به ما ملحق شوید 👇
🆔@kparastar
http://khp.ir/2024/05/01/حقوق-پرستاران-چقدر-افزایش-پیدا-میکند/

حقوق پرستاران چقدر افزایش پیدا می‌کند؟

♨️همشهری آنلاین – مریم سرخوش: محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در جریان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ عنوان کرد: دوستان دولت و کمیسیون تلفیق پیشنهاد دادند که از ردیف جدول هفت مربوط به وزارت بهداشت و درمان، ۱۰ هزار میلیارد تومان از اعتبارات این وزارتخانه برای فوق‌العاده خاص پرستاران اختصاص داده شود که مورد موافقت قرار گرفت.
این در حالی است که پرستاران با مشکلات معیشتی متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند و به اندازه کار سختی که در حال انجام آن هستند، دریافتی خوبی ندارند. بررسی‌های همشهری آنلاین هم نشان می‌دهد که با توجه به سوابق کاری حقوق این گروه از کادر درمان حتی از ۱۵ میلیون تومان هم فراتر نمی‌رود.
🔸محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار درباره تصویب این بودجه از سوی مجلس به همشهری آنلاین می‌گوید: فوق‌العاده خاص در حقیقت یکی از خواسته‌های جامعه پرستاری طی دو، سه گذشته بوده است. آنها در حال حاضر وضعیت کاری سخت و زیان‌آور دارند اما با وجود تمام این مشکلات حقوقشان از سایر کارکنان دولت پایین‌تر است. طی این مدت یکی از خواسته‌های آنها این بوده که با بحث فوق‌العاده خاص که بسیاری از دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های کشور از آن بهره‌مند هستند، حقوق آنها هم ترمیم شود که تاکنون محقق نشده بود.
🔸او ادامه می‌دهد: هر ترمیم حقوقی درباره کارکنان باید از وزارتخانه مربوطه در فصل بودجه مطرح شود که این مساله باید از سوی وزارت بهداشت در پاییز ۱۴۰۲ پیشنهاد می‌شد، اما این اتفاق رخ نداد. زمانی که قانون به مجلس رفت، آمادگی برای اختصاص این بودجه وجود داشت و با پیگیری جامعه پرستاری و نظر موافق وزارت بهداشت، این مساله در حال حاضر محقق شده و در صورت تایید شورای نگهبان این بودجه به جامعه پرستاری تخصیص پیدا می‌کند.
🔸شریفی مقدم درباره این که آیا بودجه ۱۰ هزار همتی می‌تواند مشکلات جامعه پرستاری را برطرف کند، توضیح می‌دهد: این رقم چندان بالا نیست و اما یک گام رو به جلو و مثبت برای ترمیم حقوق و حل بخشی از مشکلات پرستاران خواهد بود.
🔸دبیر کل خانه پرستار البته درباره جزئیات این مصوبه به نکته مهمی اشاره می‌کند و می‌گوید: جزئیات پرداخت این بودجه مشخص نکرده که صرفا برای جامعه پرستاری است یا تمام کارکنان بهداشت و درمان را شامل خواهد شد. اگر صرفا برای جامعه پرستاری باشد که جمعیتی حدود ۲۵۰ هزار نفر دارد، چیزی حدود ۲.۵ تا سه میلیون به حقوق پرستاران اضافه خواهد شد، اما جمعیت تمام کارکنان بهداشت و درمان ۶۰۰ هزار نفر است و اگر بودجه شامل این افراد هم شود، مبلغ بسیار ناچیزی است و با توجه به شرایط تورمی، تغییری در حقوق پرستاران نخواهد داشت و منجر به رفع مشکلاتشان نیست.

خانه پرستار، پژواک صدای پرستاران کشور و مردم  در  حوزه نظام سلامت

به ما ملحق شوید 👇
🆔@kparastar
👈افزایش ۲۲ درصدی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی

سخنگوی دولت:
به پیشنهاد وزارت کار، افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی امروز در هیات دولت تصویب شد و حقوق حداقل‌بگیران ۳۵ درصد افزایش می‌یابد.

به عنوان مثال یک فرد بازنشسته دارای همسر که یک فرزند داشته باشد، بالای ۱۰ میلیون تومان دریافتی خواهد داشت و البته سایر سطوح هم افزایش ۲۲ درصد و یک مبلغ ثابت دارند..


🆔 @kparastar
http://khp.ir/2024/05/02/دریافتی-حدود-۴۰-درصد-از-پرستاران-بین-۱۰/

دریافتی حدود ۴۰ درصد از پرستاران بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان است/تصمیم پرستاران برای استعفا نگران کننده است

♨️«محمد شریفی مقدم» دبیرکل خانه پرستار ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت پرستاران و علت نارضایتی و استعفای برخی از آنها گفت: نارضایتی پرستاران عوامل مختلفی دارد؛ مهمترین علت به عدم تناسب فعالیت با حقوق دریافتی برمی گردد. پرستاران پایین‌ترین حقوق را در سطح کارکنان دولت دارند. حدود ۴۰ درصد از پرستاران، قراردادهای موقت دارند که مشمول قانون کار می‌شوند و دریافتی آن‌ها بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان است.
🔸وی گفت: نداشتن امنیت شغلی برای پرستاران نیز موجب نارضایتی آنان شده است؛ به خصوص در برابر بیماری‌هایی که جانشان را به خطر می‌اندازد. یک جنبه دیگر نداشتن امنیت شغلی پرستاران، بستن قراردادهای چندماهه و موقتی بیمارستان‌ها با آنهاست که ممکن است با اعتراض پرستار، همین قرار داد هم لغو کنند.
🔸شریفی مقدم بی‌عدالتی و اجحاف در حق پرستاران را نیز از عوامل نارضایتی آنها برشمرد و خاطر نشان کرد: بی‌عدالتی فقط در زمینه مالی و حقوق دریافتی نیست. آنچه مهم است، این است که فعالیت پزشک، جراح، تکنیسین و پرستار در مواجهه با بیماران را طبقه‌بندی نکنیم و تبعیض همه جانبه برای آن‌ها قائل نباشیم.
🔸دبیرکل خانه پرستار ایران در خصوص تغییر ساعت‌های کاری پرستاران اظهار داشت: قانونگذار به دلیل شرایط سخت کاری پرستار، فعالیت آن هارا از ۴۸ ساعت به ۳۶ ساعت تغییر داده و ۱۲ ساعت کار، ۱۸ ساعت محسوب می‌شود، اما وزارت بهداشت این قانون را رد کرده و به اجبار پرستاران را موظف به گذراندن یک دوره اضافه کاری ۱۰۰ یا ۸۰ ساعته کرده است.
🔸او ادامه داد: بعضی از پرستاران در رابطه با اضافه کار اجباری به دیوان عدالت شکایت کردند و دیوان عدالت به نفع پرستاران و اینکه اضافه کار باید به دلخواه باشد، رای صادر کرد.
تصمیم برخی پرستاران برای استعفا نگران کننده است
🔸دبیر کل خانه پرستاران ایران درباره راه حل جبران کمبود تعداد پرستار گفت: اجرای قوانینی که از قبل وضع شده بود، کمبود تعداد پرستاران را جبران می‌کند.براساس قانون تعرفه گذاری، خدمات پزشکی تعرفه دارد که مبنای پرداخت بیمه‌ها است که البته این قانون به شکل مطلوب اجرایی نمی‌شود.
🔸شریفی مقدم در خصوص وضعیت جامعه پرستاری گفت: وضعیت جامعه پرستاری اصلا مناسب نیست. پرستاران به ستوه آمده‌اند و برخی از آنها به دنبال روزنه‌ای هستند که از این شغل استعفا بدهند و این موضوع بسیار نگران کننده است.
🔸دبیرکل خانه پرستاری در خصوص شاخص “نسبت پرستار به جمعیت” نسبت به استاندارد جهانی اظهار داشت: در کشورهای توسعه یافته اروپایی به ازای هر هزار نفر جمعیت، ده پرستار دارند. روز به روز این تعداد را نیز افزایش می‌دهند و پرستار حتی از کشور ما جذب می‌کنند. در کشور ما طبق آخرین آمار، به ازای هر هزار نفر حدود ۱.۷ پرستار داریم.
🔸وی تاکید کرد: تعداد کم پرستاران مستقیما با مرگ و میر مردم ارتباط دارد و به طور میانگین به ازای هر هزار نفر جمعیت باید چهار نفر پرستار داشته باشیم؛ یعنی حدود صد هزار نفر پرستار باید استخدام کنیم تا به حداقل تعداد پرستار برسیم.
https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1476034

خانه پرستار، پژواک صدای پرستاران کشور و مردم  در  حوزه نظام سلامت

به ما ملحق شوید 👇
🆔@kparastar
http://khp.ir/2024/05/04/ریشههای-نارضایتیها-پرستاران؛-اضا/

ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون

♨️محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت آنا در رابطه با ریشه‌های نارضایتی کنونی پرستاران اظهار کرد: ما از قبل هشدارهای لازم را در مورد نحوه اجرای قانون تعرفه‌گذاری و اعتراض جامعه پرستاری به آن داده بودیم. با توجه به شرایط و مسائل مختلف پرستاری در سال ۱۴۰۲ و نبوده اراده‌ای برای حل آنها این پیشبینی وجود داشت که در سال ۱۴۰۳ نیز همچنان نارضایتی پرستاران وجود داشته باشد.
🔻وی افزود: هیچ وقت سابقه نداشته که پرستاران در فرودین‌ماه اعتراض کنند اما ما شاهد بودیم که اعتراضات آنها در فارس و کهگیلویه و بویر احمد و چند استان دیگر انجام شد. پس از آن موضوع استعفای پرستاران به وجود آمد. قبلا ترک خدمت وجود داشت اما آمار آن بسیار کم بود، معاون پرستاری وزارت بهداشت در ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۲ در مصاحبه با یکی از رسانه‌ها میزان ترک خدمت پرستاران را ۱۵ درصد اعلام کرد، ۱۵ درصد جمعیت ۱۵۰ هزار نفر پرستاران حدود ۲۰ هزار نفر می‌شود که آمار بسیار زیادی است. بعدها وی اعلام کرد که منظورش ۵ درصد از پرستاران بود اما همین ۵ درصد هم زیاد است.
اضافه کار اجباری
🔻شریفی مقدم بیان کرد: هدف وزارت بهداشت این است که خدمت بهداشتی و درمانی را ارائه دهد، ۶۰۰ هزار نفر کادر وزارت بهداشت هستند که در ستاد و صف هستند، بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار نفر در صف قرار دارند و ۲۰۰ هزار نفر هم پشتیان آن هستند که به صورت مداوم باید نیروهای صف را که در متن ارائه خدمات بهداشتی درمانی قرار دارند به صورت مداوم حمایت کنند. نیروهای صف متأسفانه نه تنها از سوی وزارت بهداشت حمایت نمی‌شوند بلکه گاه با آنها هم برخورد می‌‎شوند یکی از این برخوردها اضافه‌کاری‌های اجباری با استدلال بر کمبود نیروی کار است. مثلا یک پرستار که قاعدتا باید از ۲ بیمار مراقبت کند باید از سه، چهار و گاه پنج بیمار مراقبت کند. این اضافه کار هم نرخ بسیار پایینی دارد. مثلا در بخش دولتی نرخ اضافه کار ۲۰ هزار تومان است و اگر مثلا پرستاری ۱۰۰ ساعت اضافه کار داشته باشد دو میلیون تومان به او تعلق می‌گیرد که از آن باید مالیات را نیز کثر کند.
🔻وی تأکید کرد: از نظر پرستاران که اضافه‌کاری نباید اجباری باشد، در قانون مشاغل سخت و زیان آور آمده است که برای ارتقای بهره‌وری نباید زمان زیادی را در فضا و محیط سخت باقی بماند به همین دلیل قانون‌گذار ساعات کاری پرستاری را کاهش داده‌اند. گروه‌هایی به دیوان عدالت اداری نیز شکایت برده‌اند که دیوان هم به نفع پرستاران رأی داده است.
🔻قائم مقام اسبق سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه فشار بر پرستاران از وزارت بهداشت تا بیمارستان وجود دارد، گفت: پرستار استخدام نمی‌شود تا کمبود نیرو جبران شود پرستاران حاضر هم ملزم است که اضافه‌کار به ایستد اگر هم این کار را انجام ندهد آن را جریمه کرده و مثلا از کارانه او کم می‌کند.
🔻وی ادامه داد: این فشارها پرستارها را خسته و مستهلک می‌کنند و موجب می‌شود تا ترک کار کرده یا به صورت گروهی استعفا کند. استعفای تکی هم وجود دارد اما نمود چندانی ندارد. این موجب می‌شود که در نهایت بیمار آسیب ببیند و مراقبت لازم را دریافت نکند.
🔻شریفی مقدم  با بیان اینکه تأمین نیروی پرستاری امروز یک مطالبه مردمی است، گفت: این حق مردم است که حداقل خدمات پرستاری را دریافت کند، اما سیستم بهداشتی و درمانی از یک سو نمی‌تواند پرستار استخدام کند و از سوی دیگر توانایی نگهداشت نیروی موجود را نیز ندارد.
او ادامه داد: نتیجه فشار بر جامعه پرستاری ترک شغل، استعفا و مهاجرت است، استعفای گروهی نیز یک شکل اعتراضی است تا مسئولان توجه بیشتری نشان دهند
https://ana.ir/003oRe
خانه پرستار، پژواک صدای پرستاران کشور و مردم  در  حوزه نظام سلامت

به ما ملحق شوید 👇
🆔@kparastar
http://khp.ir/2024/05/06/هر-۱۰-روز-یک-پزشک-خودکشی-میکند/

هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند

♨️به گزارش تجارت‌نیوز، اخبار خودکشی پزشکان این روزها بیش از هر زمان دیگری رسانه‌ای می‌شود. فاصله زمانی بین این خودکشی‌ها از ابتدای امسال تاکنون به ۱۰ روز رسیده و اگر این روند ادامه پیدا کند، تا پایان سال آمار تکان‌دهنده‌ای به جا خواهد ماند.
🔹بی‌توجهی وزارت بهداشت و درمان به این اخبار و واکنش نشان ندادن وزیر بهداشت و دیگر مسئولان این حوزه چه پیغامی به همراه دارد؟ چرا نباید این مساله به صورت اورژانسی بررسی شود؟ چرا در تمام این مدت هیچ‌کدام از مسئولان حوزه بهداشت و درمان هیچ واکنشی به انتشار این اخبار نشان نداده‌اند؟
🔹نکته مهم دیگر رخ دادن این اتفاق در بین پزشکانی است که عموماً مشغول گذران طرح خود در مناطق دورافتاده هستند. از طرف دیگر مسائل مالی به خدمت گرفتن این پزشکان با مبالغ ناچیز در بیمارستان‌های دولتی و فشار کاری که به دلیل حضور نداشتن پزشکان متخصص به این قشر وارد می‌شود همه و همه دست به دست هم می‌دهند تا این پزشکان جوان را به جای اینکه در مسیر ترقی و پیشرفت قرار دهند به مرگ خودخواسته تشویق کنند.
🔹سکوت وزارت بهداشت مایه‌ شرمساری است
سیدحسن هاشمی، وزیر پیشین بهداشت و درمان، سکوت وزارت بهداشت دراین‌باره را مایه شرمساری خواند و در گفت‌وگویی اعلام کرد: «وظیفه وزیر بهداشت و سایر همکاران اوست که این مسائل را با کمک جامعه‌شناسان، روانشناسان و دیگر صاحب‌نظران بررسی کنند و هرچه سریع‌تر راهکاری برای جلوگیری از این اتفاق شوک‌آور پیدا کنند.»
🔹خودکشی هر انسانی مایه تاسف است
در این شرایط حتی نمایندگان مجلس هم از اظهارنظر مستقیم دراین‌باره اجتناب می‌کنند. همایون سامه‌یح نجف‌آبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان، دراین‌باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: «متاسفانه این دست مشکلات در بین قشرهای مختلف وجود دارد و خودکشی هر انسانی مایه تاسف و تاثر است.»
او در پاسخ به این سوال که چرا مجلس دراین‌باره توضیحی از وزیر بهداشت و درمان نمی‌خواهد می‌گوید: «مجلس در حال رصد کردن این موضوعات است. متاسفانه هر اظهارنظری که شتابزده باشد موجب بروز حاشیه می‌شود و به همین خاطر شخصاً نمی‌توانم دراین‌باره نظری بدهم.»
🔹این نماینده مجلس درباره این موضوع که چرا وزیر بهداشت در سخنرانی‌های خود هیچ اشاره‌ای به مشکلات و کمبودهای این حوزه نمی‌کند توضیح می‌دهد: «متاسفانه این مساله در بین اکثر وزرا باب شده و همه بیشتر از آنکه به قبول مشکلات موجود و رفع آن بپردازند در حال ارائه دستاوردهایی هستند که شاید خیلی هم درست و دقیق نباشند.»
🔹هیچ آمار رسمی‌ای درباره خودکشی پزشکان وجود ندارد
محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار، به تجارت‌نیوز می‌گوید: «متاسفانه هیچ آمار رسمی‌ای در مورد خودکشی پزشکان منتشر نمی‌شود. این اتفاق در سال‌های گذشته هم رخ می‌داده اما حالا به مدد فضای مجازی خبرها خیلی زود دست به دست می‌شوند؛ اما مساله اینجاست که بعضی از این اتفاقات اصلاً در فضای مجازی هم منتشر نمی‌شوند و به همین دلیل نمی‌توانیم با اطمینان خاطر درباره آمارهای موجود اظهارنظر کنیم.»
او اضافه می‌کند: «بی‌توجهی وزارت بهداشت به وضعیت پزشکان جوان و رزیدنت‌ها به یک رویه تبدیل شده و در این بین اعتراض این قشر هم کاری از پیش نبرده و حالا دیگر برخی از این افراد با اینکه سال‌ها تلاش و تحصیل کرده‌اند به نقطه‌ای می رسند که مرگ را بر ادامه زندگی ترجیح می‌دهند.»
مشکلات معیشتی و بی‌حرمتی، عامل اصلی خودکشی پزشکان است
🔹شریفی‌مقدم ادامه می‌دهد: «دو عامل مهم در بروز چنین اتفاقات تلخی دخیل است: یکی مشکلات و مسائل معیشتی و دیگری بی‌حرمتی به این پزشکان از سوی رؤسای بیمارستان‌ها، همراه بیماران و… فشار کاری به اندازه‌ای زیاد هست که این افراد را از پا دربیاورد اما وقتی عوامل بیرونی هم به فرد فشار می‌آورند چنین اقدامات شوک‌آوری نیز رخ می‌دهد.»
🔹عوامل بروز خودکشی در پزشکان از زبان خودشان
طی روزهای گذشته بسیاری از پزشکان نیز دراین‌باره دست‌به‌قلم شدند و مساله حذف دوره طرح پزشکان و پیراپزشکان، اصلاح نظام آموزش پزشکی و به‌کارگیری ارزان پزشکان در دوران دانشجویی، رزیدنتی و دوره طرح به علت تعهداتی که از آنان هنگام قبولی گرفته می‌شود، مطرح شد، مساله‌ای که تقریباً برای همه دانش‌آموختگان دانشگاه‌های علوم پزشکی از جمله پرستاران و پیراپزشکان هم مطرح است.
دوری از خانواده، جدایی زوجین برای متاهل‌ها، در این دوران سخت و پراسترس،‌ مشکلات مالی، نداشتن حق کار در جای دیگر و برخوردهای نه‌چندان محترمانه کادر آموزشی و درمانی در برخی بیمارستان‌ها و… نشان‌دهنده ابعاد گسترده این مساله است که کار را به افسردگی و خودکشی جوانان نخبه کشور رسانده است.
خانه پرستار، پژواک صدای پرستاران کشور و مردم  در  حوزه نظام سلامت

به ما ملحق شوید 👇
🆔@kparastar
http://khp.ir/2024/05/12/55378/

تمام پرستاران مشكلات معيشتي دارند / بابت كمبود پرستار و تبعاتش براي بيماران بارها هشدار داديم
گفت‌وگوي « اعتماد» با محمد شريفي مقدم دبيركل خانه پرستار كشور به مناسبت روز جهاني پرستار
تمام پرستاران مشكلات معيشتي دارند
بابت كمبود پرستار و تبعاتش براي بيماران بارها هشدار داديم
گروه اجتماعي
♨️امروز – ۱۲ مه ‌- روز جهاني پرستار است؛ روز تولد فلورانس نايتينگل؛ زني كه در نيمه قرن نوزدهم، باني پرستاري نوين شد و به حرمت فداكاري‌هايش، بيش از ۵ دهه است كه در سالروز تولدش، در بيش از ۱۰۰ كشور جهان مراسمي براي تقدير از پرستاران برگزار مي‌شود. البته تقدير، يك واژه ساده است. اگر قرار بود بار معنايي كلمات، گريبان بگيرد، تا امروز خيلي از روسا و مديران در قيد حيات نبودند. ولي كلمات خرج ندارند. با رديف كردن يك مشت كلمه مي‌شود وظيفه خود را تمام شده فرض كنيم. مشكل آنجايي سر باز مي‌كند كه با آدم‌ها چشم در چشم مي‌شويم و آنها به ما وعده‌ها و قول‌هاي‌مان را يادآوري مي‌كنند و ما به ازاي ملموس آن وعده‌ها را مي‌خواهند و ما در جواب اين آدم‌ها به يك جمله كم‌خرج‌تر از همان وعده‌ها و قول‌ها متوسل مي‌شويم «پول نيست» و اين حكايت امروز پرستاران ايران است… امروز، ۱۲ مه ‌۲۰۲۴، صدها پرستار ايراني كه هفته قبل و ماه قبل و سال قبل، رفتند و سفره زندگي‌شان را در زمين غريبه پهن كردند، طعم واقعي «تقدير» را مي‌چشند.
🔸محمد شريفي‌مقدم، دبيركل خانه پرستار كشور كه از سال ۱۳۶۳ پرستار شد و در سال‌هاي جنگ ۸ ساله، داوطلبانه به ياري رزمندگان خط مقدم رفت تا با همان آموخته‌هاي دوره دانشجويي، زخمي ببندد و جاني نجات بدهد و نيمه دهه ۱۳۹۰ به پاس زحماتش، با بازنشستگي اجباري، مزد ۳۰ سال شب زنده‌داري پاي بالين بيماران را گرفت، در گفت‌وگويي كه با «اعتماد» دارد، مي‌گويد كه از رفتن اين پرستاران؛ اين همكاران زحمتكش و شريفش متاسف نيست چون مي‌داند به جايي رفته‌اند كه زحمات و از خود گذشتگي‌هاي‌شان، معادل واقعي و ملموس دارد.

🔸در چند ماه اخير خبرهاي تلخي از جامعه پرستاري شنيديم؛ مهاجرت بيش از ۳ هزار پرستار در طول يك سال، اعتراضات گسترده به اجراي ناقص قانون تعرفه‌گذاري خدمات پرستاري، استعفاي جمعي پرستاران چند بيمارستان در اعتراض به مشكلات شغلي و در نهايت، خودكشي پرستار بيمارستان كرمانشاه در اعتراض به بيكاري و پايان قرارداد كار. آنچه در اين دو دهه بر پرستاران تحميل شد و شعارهاي دولت‌ها درباره دفاع از حق پرستاران را چگونه تحليل مي‌كنيد ؟
🔸در اصل ۲۹ قانون اساسي هم، تامين سلامت مردم بر عهده حاكميت است و عامل تامين سلامت مردم، وزارت بهداشت است . وزارت بهداشت براي تحقق وظيفه حاكميت، نيازمند ابزار است كه مهم‌ترين ابزار تحقق اين وظيفه، نیروی انسانی است که امروزكمبود نيروي پرستاري در كشور، به مهم‌ترين معضل نظام سلامت تبديل شده و يك تهديد جدي محسوب مي‌شود چون به دليل كمبود پرستار، بيماران مي‌ميرند
يعني در خود جامعه پرستاري تبعيض ايجاد كرده‌اند . با نگاهي به وضعيت پرستاران، شرايط امروز جامعه پرستاري را بايد « بحراني » تلقي كنيم. آيا به پرستاران جواني كه كشور را ترك مي‌كنند حق مي‌دهيد يا به فارغ‌التحصيلان توصيه مي‌كنيد كه در كشور خودشان بمانند و به مردم خودشان خدمت كنند ؟
🔸پرستاران ما بسيار كم توقع و مظلومند. بسياري از پرستاران ما در دوره مراقبت از بيماران، به دليل مواجهه شغلي به سل و ايدز مبتلا شدند. تعداد پرستاران جان باخته از ايران به دليل كرونا، در فهرست اولين‌هاي جهان است. بنابراين، پرستاران ما، علاوه بر مهاجرت، ترك كار مي‌كنند و تغيير شغل مي‌دهند و خانه‌نشين مي‌شوند پرستاران اگر با درآمد يك شيفت، حداقل زندگي شان تامين مي‌شد، قطعا مهاجرت نمي‌كردند. علت مهاجرت، دافعه در كشور مبدا و جذابيت در كشور مقصد است . تعدادي از پرستاران به دليل آزادي‌هاي اجتماعي مهاجرت مي‌كنند كه البته تعدادشان زياد نيست اما اغلب شان با انگيزه معيشتي از كشور مي‌روند. بسياري از پرستاران راغب به مهاجرت نيستند طي يك ماه گذشته، ۳ نفر از پرستاران ما در خواب فوت كردند و دليل فوت‌شان،« سندروم كاروشي» و مرگ بر اثر كار زياد بود . امروز، پرستاري كه در بيمارستان‌هاي ما كار مي‌كند، يك پرستار خسته و بي‌انگيزه و فرسايش داده شده است كه اگر مهاجرت نمي‌كند، ترك كار مي‌كند و تغيير شغل مي‌دهد. من در جايگاه توصيه نيستم ولي مهاجرت پرستاران با شرايط فعلي اجتناب‌ناپذير است . من هم اگر شرايط پرستاران را داشتم، از ایران مي‌رفتم .

خبرتحلیلی جامع و کاملی است لطفا کامل بخوانید👇


http://b2n.ir/e16999 روزنامه اعتماد

http://khp.ir/2024/05/12/55378/

به ما ملحق شوید 👇
🆔@kparastar
خانه پرستار ایران pinned «http://khp.ir/2024/05/12/55378/ تمام پرستاران مشكلات معيشتي دارند / بابت كمبود پرستار و تبعاتش براي بيماران بارها هشدار داديم گفت‌وگوي « اعتماد» با محمد شريفي مقدم دبيركل خانه پرستار كشور به مناسبت روز جهاني پرستار تمام پرستاران مشكلات معيشتي دارند…»
برای بهبود وضعیت دریافتی پرستاری خلاء قانونی نداریم

♨️کمبود پرستار، مهاجرت، اضافه‌کارهای اجباری، مشکلات معیشتی و … گویا مشکلات پرستاران همچنان پابرجاست و مسئولان هم هر چند وقت یک‌بار با این اخبار داغ دل آنها را تازه می‌کنند. افرادی که در خط مقدم خدمت به بیماران قرار دارند و با توجه به حجم سنگین خدمات‌شان، متاسفانه آن‌طور که باید و شاید از حقوق کافی برخوردار نیستند. بحرانی که پرستاران را سر دوراهی ماندن یا رفتن قرار می‌دهد و خطری بسیار جدی برای نظام سلامت کشور مخصوصا جان بیماران محسوب می‌شود.
🔹بعد از قانون تعرفه‌گذاری که سال‌های زیادی از آن می‌گذرد، حالا به لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران رسیده‌ایم؛ اما گویا دیگر قوانین هم راهکاری برای حل معضلات پرستاران نیست و دردی از آنان دوا نمی‌کند. به نظر می‌رسد که وزارت بهداشت باید فرمول خود را برای حل مشکلات پرستاران تغییر دهد، چراکه این قوانین، نه‌تنها به مرحله اجرا نمی‌رسند، بلکه روزبه‌روز بر نارضایتی این قشر از جامعه اضافه می‌کنند. این مسائل تا جایی پیش‌رفته که در کنار مهاجرت پرستاران به دیگر کشورها به مهاجرت آنان به بخش‌های خصوصی بیمارستان‌ها و حتی تغییر شغل و خانه‌نشینی آنان هم رسیده‌ایم!
   سناریوی تکراری کمبود پرستار
🔹استعفا و تغییر شغل پرستاران در اعتراض به وخیم‌شدن شرایط‌‌شان، اتفاقی است که در یک‌‌سال گذشته بار‌ها در ابعاد مختلف نیز شاهد آن بوده‌ایم. موضوعی که عمق بحران آن را در بیمارانی می‌بینیم که از کمبود پرستار آسیب می‌‌بینند، اما کسی به این موضوع توجهی نمی‌کند.
🔹 محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار در گفت‌وگوی خود با جام‌جم با اشاره به قرارگرفتن وزارت بهداشت در یک سیکل معیوب می‌گوید: «درحال‌حاضر وضعیت پرستاران بحرانی و حتی از بحران هم گذشته است. بسیاری از پرستاران مخصوصا در تهران به‌‌رغم جذب‌های مختلف، به سبب حقوق و درآمد پایین در این جذب‌ها شرکت نمی‌کنند.

   نیازی به قوانین جدید نداریم!
سال‌های زیادی است که جامعه پرستاران از تبعیض در پرداختی‌هایش گله‌مند است. این درحالی‌است که قانون تعرفه‌گذاری حقوق پرستاران هم پس از چندین سال وقفه، هنوز نتوانسته به‌درستی اجرا شود تا بخشی از نارضایتی‌ها را حل کند.
🔹شریفی‌مقدم هم بر این باور است که قانون تعرفه‌گذاری از سال ۸۶ قرار است که اجرا شود، اما چندان تغییری در شرایط پرستاران ایجاد نکرده و این قوانین و لایحه‌ها، بازی با جامعه پرستاری است.
موضوعی که بارها عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت اعلام کرده که این قانون در حال تکامل است و خواستار صبوری پرستاران شده! اما شریفی‌مقدم با بیان این‌که درحال‌حاضر پرستاران پایین‌ترین حقوق را در بین کارمندان دولت دریافت می‌کنند، برای برطرف شدن این معضل راهکارهایی را به جام‌جم مطرح می‌کند و توضیح می‌دهد: «ما خلأ قانونی نداریم اما اگر قانون تعرفه‌گذاری آن‌گونه که قانون‌گذار گفته اجرا شود، پرستاران می‌توانند به اندازه حقوق‌شان، کارانه دریافت کنند. درحال‌حاضر ۱۰هزار خدمت برای همه گروه‌های پزشکی به‌جز پرستاران با مدل پرداخت فی‌فور سرویس به‌عنوان تعرفه داده می‌شود. هر خدمتی که هرکسی قرار است انجام دهد، چه میزان خطر برای عمل انجام کار و توسط چه کسی و با چه مدرکی ارائه می‌شود؟»
🔹او ادامه می‌دهد که با همین فرمول ساده، ۱۰هزار خدمت را همه گروه‌های پزشکی از سال ۷۶ انجام می‌دهند و قانون‌گذار هم گفته که با همین فرمول، خدمات پرستاری محاسبه شود؛ یعنی پرستاران با همین حقوقی که می‌گیرند، می‌توانند کارانه هم دریافت کنند.وی همچنین می‌افزاید: «تصمیم‌گیرنده در وزارت بهداشت، هیات علمی است که قطعا پرستاران را با این مبالغ اندک درک نمی‌کند. اگر فوق‌العاده خاص پرستاران را بالا ببرند، مشکلات‌شان حل می‌شود و نیازی هم به قوانین جدید نداریم.»
افشاگری‌های مالی جامعه پزشکی!
🔹دبیرکل می‌گوید: «یک رئیس بیمارستانی که کارانه ۳۰۰میلیونی و حقوق ۷۰میلیونی دارد، درکی از حقوق اندک پرستاران با مبلغ ۱۵ ــ ۱۲میلیون تومان ندارد. از سوی دیگر، حقوق ثابت هیات‌علمی‌ها بین ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان و مالیات‌شان بیشتر از ۱۰درصد نیست و کارانه آنان تا ۳۰۰میلیون تومان پیش می‌رود.»به گفته وی، در اتاق‌عمل جراح ۲۰۰ میلیون و پرستار همان اتاق عمل نیز یک‌میلیون تومان دریافت می‌کند. یعنی صدبرابر اختلاف در پرداخت داریم. موضوعی که پرستاران را بیش از هر چیز دیگری اذیت می‌کند و منجر به این می‌شود که آنان انگیزه‌ای برای ماندن نداشته باشند. 🔹از نگاه این پرستار پیشکسوت، تا زمانی که تصمیم‌گیرندگان سیستم بهداشت و درمان کسانی باشند که حقوق‌شان چندبرابر جامعه پرستاری است، مشکلات این قشر همچنان به قوت خود باقی می‌ماند.
تهمینه سبحانی‌ شاد – گروه جامعه

http://B2n.ir/u62087

http://khp.ir/2024/05/13/

به ما ملحق شوید 👇
🆔@kparastar
قابل توجه همکاران محترم
همکارانی که تمایل به دریافت تجهیزات حفاظتی ( اسپری ، شوکر و باتوم تلسکوپی با مجوزنیروی انتطامی )  دارند لطفا جهت اطلاع از شرایط واگذاری به آیدیهای زیر مراجعه فرمایند:
📣خانه پرستار، پژواک صدای پرستاران کشور و مردم  در  حوزه نظام سلامت


کانال تلگرام:
https://www.tg-me.com/kparastar
آدرس سایت:
                http://khp.ir
پیج اینستاگرام
https://instagram.com/khane.parastar?igshid=YmMy
http://khp.ir/2024/05/15/پرستاران-اسپری-فلفل،-شوکر-و-باتوم-تلسک/

پرستاران اسپری فلفل، شوکر و باتوم تلسکوپی می‌گیرند

♨️محمد شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار در گفت و گو با خبرنگار ساعت سلامت با اعلام این خبر گفت: طی قراردادی که خانه پرستار با یک شرکت حفاظتی و مراقبتی بسته است، امکان خرید و تجهیز هزار پرستار کشور به وسایل امنیتی و حفاظت شخصی شامل اسپری فلفل، شوکر و باتوم تلسکوپی فراهم شده است.
وی افزود: این خدمتی است که خانه پرستار برای برقراری امنیت خاطر پرستاران فراهم کرده است، البته قبلا سازمان نظام پزشکی، نظام مهندسی و کانون وکلا نیز این خدمت را برای بالا بردن امنیت اعضای خود و کاهش آسیب و تهدید پزشکان، مهندسان و وکلا فراهم کرده‌اند.
💢دبیرکل خانه پرستار گفت: با توجه به مشکلات کرایه خانه، بسیاری از پرستاران در شهرهای بزرگ مثل تهران در شهرک‌های اقماری و دور از مرکز زندگی می‌کنند و با توجه به شیفت‌های غیر متعارف کار پرستاری، بسیاری از پرستاران که بیشتر آنها خانم هستند، مجبورند در ساعات صبح خیلی زود یا آخر شب بین بیمارستان و خانه در تردد باشند.
💢وی افزود: تردد در این ساعات غیر متعارف می‌تواند برای افراد به خصوص خانم ها تهدیدهایی را به همراه داشته باشد و برای آنها مزاحمت ایجاد شود و اگر وسایل حفاظت شخصی همراه آنها باشد، علاوه بر اینکه ترس و استرس آنها را کم می کند و به ‌آنها اعتماد به نفس می دهد، می تواند جنبه بازدارنده نیز داشته باشد.
حمل لوازم حفاظتی پرستاران جنبه بازدارنده دارد
💢شریفی مقدم گفت: استفاده از این وسایل بسیار نادر است اما همین که فرد مزاحم، شوکر، اسپری فلفل یا باتوم تلسکوپی را در دست پرستار ببیند، دیگر مزاحم نمی شود و از این نظر می تواند میزان امنیت پرستاران را افزایش دهد.
وی افزود: خانه پرستار هیچ نفعی از تامین این اقلام برای پرستاران ندارد و هیچ پولی به خانه پرستار داده نمی شود. هزینه‌ای که پرستاران پرداخت می کنند برای خرید بسته‌ای شامل شوکر، باتوم تلسکوپی و اسپری فلفل به علاوه بیمه مسئولیت و مجوز حمل این اقلام است.
💢به گزارش ساعت سلامت، سه قلم لوازم دفاع شخصی و امنیتی با مجوز پلیس پیشگیری فراجا به مبلغ ۶۴میلیون ریال و پس از دریافت مدارک مورد نیاز و گواهینامه سلامت روان و عدم سوء پیشینه و شرکت در کلاسهای آموزشی در اختیار پرستاران متقاضی قرار می گیرد.

@saatesalamat_ir

http://khp.ir/2024/05/15/

به ما ملحق شوید 👇
🆔@kparastar
http://khp.ir/2024/05/18/همسانسازی-حقوق-بازنشستگان-چرا-اجرا-ن/

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان چرا اجرا نمی‌شود؟/ بازنشستگان: می‌ترسیم باز هم دستمان در حنا بماند

♨️مریم فکری: متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از محل افزایش مالیات بر ارزش افزوده، تکلیف برنامه هفتم توسعه است که بایستی از ابتدای امسال اجرایی شود. اما با وجود گذشت نزدیک به دو ماه از سال، نه برنامه هفته به مرحله اجرایی رسیده و نه تکلیف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان روشن شده است.
این در شرایطی است که وزیر کار در تازه‌ترین اظهارنظر درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان گفته است: افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و سایر صندوق‌هایی که تحت پوشش وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی بودند، اجرا، اعمال و پرداخت شد، اما در موضوع همسان سازی باید تامین منابع صورت بگیرد.
🔻به گفته صولت مرتضوی، مجلس مبالغی را برای ما در نظر گرفته است که نیازمند زمان است، اما هرچه که پرداخت شود هم در صندوق بازنشستگی و هم در سازمان تامین اجتماعی عملیاتی و اجرا خواهد شد.
او همچنین در اظهارنظر دیگری در پاسخ به این‌که متناسب و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با توجه به این که احکام برنامه هفتم ابلاغ نشده مانده است، چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد، عنوان کرده؛ باید ابلاغ شود. همسان‌سازی زمانی که قانون ابلاغ شود، اجرا خواهد شد. حال با توجه به این که گفته می‌شود اصلاحیه آورده‌اند، آن اصلاحیه هم اصلاح شود، قطعا همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از تاریخ اجرای قانون انجام خواهد بود.
🔻وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی متذکر شده؛ تاریخ اجرایی برنامه هفتم از ابتدای سال ۱۴۰۳ یعنی از اول فرودین سال ۱۴۰۳ خواهد بود. هرگونه اصلاحی در احکام بازنشستگان عزیز از اول فرودین ۱۴۰۳ اعمال می‌شود.
احکام همسان‌سازی از خرداد اجرا می‌شود؟
اما پیش از این داود منظور، رییس سازمان برنامه اعلام کرده بود: وظیفه ما در دولت این است که معیشت بازنشستگان را بهبود بخشیم. دولت در لایحه بودجه سال گذشته این پیش‌بینی را داشت که منابع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین شود.
به گفته او، منابع افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده به همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اختصاص خواهد یافت. بنا داریم که در گام اول ۴۰ درصد همسان‌سازی را انجام دهیم.
منظور با تاکید بر اینکه جداول بودجه تا آخر اردیبهشت ماه از سوی مجلس شورای اسلامی اعلام خواهد شد، عنوان کرده؛ براساس زمان‌بندی طراحی شده در قانون، احکام همسان‌سازی ان‌شالله از خرداد ماه اجرا و البته معقوقات دو ماه نخست سال نیز پرداخت خواهد شد.
🔻افزایش ۴۰ درصدی حقوق چه زمانی اعمال می‌شود؟
در این میان، یک نماینده مجلس هم خبر داده است: همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خرداد اجرایی خواهد شد.
اما به نظر می‌رسد این اظهارنظرها در حالی که هنوز برنامه هفتم ابلاغ نشد، در حد وعده است.
احسان قاضی زاده هاشمی در جمع خبرنگاران گفته است: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان منابع آن در بودجه لحاظ و در جداول نهایی سهم ۴۰ درصدی برای اجرا در سال جاری تصویب شد.
وی متذکر شده؛ این موضوع به شورای نگهبان جهت بررسی ارسال و تا قبل پایان اردیبهشت ان اشاالله نهایی و از خرداد اجرایی خواهد شد. ۴۰ درصد میزان افزایش است و سال ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ نیز دو مورد افزایش ۳۰ درصدی خواهیم داشت.

علت تاخیر در اعمال قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چیست؟
یکی دیگر از نمایندگان در روایتی جدید نیز به دلایل تأخیر در اعمال قانون همسان‌سازی حقوق پرداخته است. سیدسلمان ذاکر، نماینده مردم ارومیه و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره چرایی اعمال نشدن ۴۰ درصد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفته است: براساس گفته مسئولان صندوق بازنشستگی کشوری، حقوق همسان‌سازی بازنشستگان هنوز قطعیت قانونی پیدا نکرده و در مقام موضع اعلام آن هستیم. منابع لازم برای آن پیش‌بینی شده و می‌شود و به محض ابلاغ و اعلام اجرا می‌شود.
دست بازنشستگان در حنا می‌ماند؟
براساس حکم قانون بودجه، قرار است منابع ریالی برای اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از محل افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده فراهم شود و حالا دولت اعلام کرده در فروردین ماه امسال از محل یک درصد افزایش مالیات ارزش افزوده از ۹ درصد به ۱۰ درصد حدود ۴۴۰ میلیارد تومان درآمد مالیاتی جدید ایجاد شده است.
این درآمد علی‌القاعده صرف متناسب سازی حقوق بازنشستگان خواهد شد اما یدالله فرجی، فعال صنفی بازنشستگان کارگری، گفته؛ باید مشخص کنند سهم بازنشستگان کارگری از این منابع چقدر است.
او افزوده؛ آیا بازهم قرار است این بودجه صرف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق‌های دولتی شود و حکم کنند که تامین اجتماعی با منابع داخلی خود متناسب‌سازی را اجرا کند؟
http://khp.ir/2024/05/18/
خانه پرستار، پژواک صدای پرستاران کشور و مردم  در  حوزه نظام سلامت

به ما ملحق شوید 👇
🆔@kparastar
http://khp.ir/2024/05/19/پرستار-با-حقوق-۲۰-میلیونی-در-تهران-کار-ن/


پرستار با حقوق ۲۰ میلیونی در تهران کار نمی کند

♨️به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،  عباس عبادی، روز یکشنبه در جلسه شورای عالی نظام پرستاری اظهار کرد: با توجه به بازار بزرگ حوزه سلامت، همکاران پرستار ما به هر حال مسیر خود را پیدا می‌کنند. مشکلات و نارضایتی‌های شغلی نه فقط در حوزه پرستاری بلکه در اصناف دیگر نیز وجود دارد و اگر افراد به نسبت انتظاری که دارند بازخورد دریافت نکنند ممکن است تصمیماتی برای مهاجرت، استعفا و ترک خدمت بگیرند و در سال‌های اخیر این اتفاقات به دلیل فشار کاری رخ داده است.
🔹وی افزود: به همین دلیل ما به جز اینکه دغدغه مسائل صنفی حوزه پرستاری را داریم نگران سلامتی مردم هستیم و نگرانیم تا به دلیل موانع خدمتی در حق مردم در حوزه سلامت، کوتاهی داشته باشیم.
عبادی ادامه داد: خوشحالیم که صدای پرستاران توسط عالی‌ترین مقام دولت شنیده شده و رئیس جمهوری مأموریت ویژه به خانم دکتر پاد و سایر ارکان‌ها داده‌اند.
🔹معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در چند ماه گذشته ارکان نظارتی و امنیتی کشور نیز این موضوع را پایش کرده‌اند و روز گذشته نیز در نهاد ریاست جمهوری جلسه‌ای داشتیم که به نظر می‌رسد نهاد نیز مشکلات حوزه پرستاری را احساس کرده است.
عبادی بیان کرد: وضعیت گروه پرستاری و وضعیت مردم در حوزه پرستاری اضطراری است و اگر به این اضطرار پاسخ داده نشود دچار بحران‌های اجتماعی خواهیم شد.
وی با قدردانی از زحمات ریاست جمهوری تأکید کرد: سرعت در پیگیری لایحه حمایت از حقوق پرستاران و انجام اقدامات تسکینی ضرورت دارد و امیدواریم بتوانیم مصوباتی مانند افزایش ضریب ریالی اضافه کار و افزایش مجوزهای استخدام را از هیئت دولت دریافت کنیم.
🔹عبادی با اشاره به کمبود پرستار در تهران و کلانشهرها گفت: در تهران دردسری که داریم این است که به رغم مجوزهای استخدامی، کمبود پرستار داریم در حالی که در برخی استان‌های غربی کشور تعدد پرستار داریم. دلیل این است که هزینه‌های زندگی در کلانشهرها به ویژه تهران بالا رفته و مقرون به صرفه نیست که یک پرستار نهایتاً با ۲۰ میلیون تومان حقوق در کلانشهرها زندگی کند و از پس هزینه‌های مسکن و معیشت بربیاید.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برای اصلاح ضرایب اضافه کار فرمول‌هایی پیشنهاد شده است، تصریح کرد: میانگین معوقات در کشور ۸ ماه است و در برخی استان‌ها مانند کرمانشاه و لرستان ۱۳ ماه است و در برخی شهرها مثل تهران و مشهد دو ماه است. دلیل این اختلاف، سوءمدیریت منطقه‌ای است و برخی دانشگاه‌ها پروژه‌های عمرانی را در اولویت قرار می‌دهند و برخی همکاران ما میراث دار زیان‌های انباشته دوره‌های قبل هستند. البته در دولت جدید ۵ ماه میزان عقب ماندگی در پرداختی‌ها را کم کرده ایم.

خانه پرستار، پژواک صدای پرستاران کشور و مردم  در  حوزه نظام سلامت

به ما ملحق شوید 👇
🆔@kparastar
با توجه به سوالات مکرر همکاران مجدد ارسال می شود :

قابل توجه همکاران محترم
همکارانی که تمایل به دریافت تجهیزات حفاظتی ( اسپری ، شوکر و باتوم تلسکوپی با مجوزنیروی انتطامی )  دارند لطفا جهت اطلاع از شرایط واگذاری به آیدیهای زیر مراجعه فرمایند:
📣خانه پرستار، پژواک صدای پرستاران کشور و مردم  در  حوزه نظام سلامت


کانال تلگرام:
https://www.tg-me.com/kparastar
آدرس سایت:
                http://khp.ir
پیج اینستاگرام
https://instagram.com/khane.parastar?igshid=YmMy
http://khp.ir/2024/05/24/انتقاد-بازنشستگان-از-هزینههای-بالای/

انتقاد بازنشستگان از هزینه‌های بالای درمان/ سی سال هزینه‌پردازی کجا صرف می‌شود؟

♨️به گزارش خبرنگار ایلنا، هر ماه دو درصد از مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی بابت حق درمان کسر می‌شود؛ در عین حال، «نه/بیست و هفتم» از حق بیمه زمان اشتغال کارگران در صندوق درمان تامین اجتماعی ذخیره می‌شود با این حال بازنشستگان نیازمند عضویت در بیمه تکمیلی درمان و پرداخت هزینه برای آن هستند. این در حالیست که به گفته فریدون نیکوفرد، فعال صنفی بازنشستگان کارگری شوش، ماده ۵۴ قانون تامین اجتماعی بر ارائه خدمات درمانی رایگان به بیمه شدگان تاکید دارد.
💢او اضافه کرد: بایستی صفر تا صد خدمات درمانی بازنشستگان رایگان ارائه شود و نیازی به بیمه تکمیلی نباشد؛ یکی از خواسته‌های اصلی بازنشستگان امروز اجرای ماده ۵۴ قانون تامین اجتماعی است.
نیکوفرد با بیان اینکه مشخص نیست سی سال هزینه‌پردازی برای درمان کجا صرف می‌شود؛ گفت: نه تنها خدمات درمانی بازنشستگان پولی است بلکه در زمینه مراکز ملکی تامین اجتماعی نیز کمبود داریم؛ در شهرستان شوش، فقط یک درمانگاه ساده تامین اجتماعی داریم که مدتهاست درخواست کرده‌ایم آن را به پلی کلینیک تبدیل کنند. به این درخواست پاسخی نداده‌اند.
💢به گفته این بازنشسته، یک مستمری بگیر نباید برای برخورداری از خدمات رایگان مرکز ملکی از شهر محل سکونت خود صدها کیلومتر مسافرت کند. خدمات درمانی باید در دسترس و کاملاً رایگان باشد.
او تاکید کرد: اگر تامین اجتماعی مدعی عمل به قانون است باید ماده ۵۴ قانون تامین اجتماعی را بی‌کم و کاست اجرا کنند.


https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1482047
از نظر ما هنوز هم قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری ، اجرا نشده است و در این مورد حاضریم با هر مقامی ، مناظره کنیم



#تعرفه_پرستاری_همچون_تعرفه_پزشکی
#ثبت_اقدامات_پرستاری_بنام_پرستاران
#وزیر_بهداشت_پاسخگو
#خانه_پرستار
#صدای_پرستاران




@javadtavakoli2


📣خانه پرستار، پژواک صدای پرستاران کشور و مردم  در  حوزه نظام سلامت

به ما ملحق شوید 👇

🆔@kparastar
استعفای جمعی اعتراض نمادین جامعه پرستاری کشور به وضعیت موجود است/طرح توسعه بهیاری برای انحراف افکار عمومی جامعه پرستاری از مطالبات انباشته شده پرستاری است!

♨️زینب مرزوقی، خبرنگار گروه نقد روز: پس از خوابیدن موج خبر استعفای بیمارستان لواسان در فضای مجازی، یکباره خبری از استعفای جمعی پرستاران بیمارستان‌های دولتی در یزد، اصفهان، تهران و آبادان منتشر شد. با وجود پیگیری و دسترسی به برخی پرستاران شاغل در این شهرها، آنها حاضر به گفت‌وگو درباره شرایط و وضعیت موجود در جامعه پرستاری نشدند. اما برخی از آنها در گفت‌وگوهای کوتاه با «فرهیختگان» اذعان داشتند وضعیت معیشتی پرستاران در شأن جامعه پرستاری نیست و سیستم درمان به‌طورکلی «پزشک‌سالار» است، یعنی کادر درمان را به‌عنوان یک خانواده نمی‌بیند و میان پرستاران و پزشکان شاغل در یک بیمارستان، فرسنگ‌ها از لحاظ معیشتی فاصله است، مثلا مبلغ اضافه کار پرستاران ۲۵ هزار تومان است و پرستاری با ۱۵ سال سابقه کار دریافتی‌اش درنهایت ۱۲ یا ۱۳ میلیون تومان است و با این دریافتی گذران زندگی قطعا سخت خواهد بود
از چالش‌هایی که این روزها جامعه پرستاری درگیر آن هستند و البته مقامات مسئول وزارت بهداشت نیز مساله را شفاف نکرده‌اند، مهاجرت پرستاران است. هر از چند گاهی عددی از مهاجرت سالانه پرستاران شنیده می‌شود اما هیچ کس اعلام نمی‌کند منبع دقیق این عدد چیست؟ برخی مسئولان صنفی جامعه پرستاری ادعا می‌کنند دلیل مهاجرت پرستاران شرایط نامساعد معیشتی است و پرستاران در کشور دیگر ‌انگیزه‌ای برای مشغول شدن در بیمارستان‌ها ندارند، یعنی وزارت بهداشت هیچ‌گونه میل و رغبتی برای به‌کارگیری یا ماندن پرستاران ایجاد نمی‌کند. شاید بتوان گفت این حرف تا حدودی درست است؛ چراکه خود پرستاران نیز از وضعیت معیشتی موجودشان ناراضی‌اند و یکی از عوامل نارضایتی را وجود انواع قراردادها هنگام به‌کارگیری در بیمارستان‌ها می‌دانند؛ یعنی رابطه کاری موجودشان از اصلی‌ترین عوامل نارضایتی‌شان در این کار است.
البته در این میان ناگفته نماند گاهی اوقات تعارض منافع در وزارت بهداشت، اجازه بهبود وضعیت برخی اعضای این خانواده را نمی‌دهد و شعار خود پرستاران این است که سیستم نظام سلامت از دهه‌های قبل پزشک‌سالار است. البته نمی‌توان به‌طور قطع این سخن را تایید کرد، زیرا چندسالی می‌شود که رزیدنت‌ها هم در وضعیت بد معیشتی و شغلی قرار دارند و هیچ همتی برای تغییر شرایط آنها از سوی مسئولان وزارتخانه وجود ندارد. علی‌ایحال «فرهیختگان» این بار سراغ مشکلات جامعه پرستاری رفته و با
🔸محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار درباره وضعیت پرستاران در کشور به گفت‌وگو نشسته است. یکی از ابهاماتی که شریفی‌مقدم به آن پاسخ داده مهاجرت پرستاران و عدد مطرح شده است. همچنین اخیرا شنیده می‌شود وزارت بهداشت برای جبران نیروی پرستاری در بیمارستان‌ها قصد دارد بهیار جذب و تربیت کند. با شریفی‌مقدم درباره این شایعه و چرایی عدم کارایی این طرح سوالاتی را مطرح کرده‌ایم.
🔸خبرهایی پیرامون استعفای دسته‌جمعی پرستاران بیمارستان‌های مختلف در چند وقت اخیر شنیده شده است. ماجرا چه بوده؟ خبرها در حد شایعه بوده یا واقعی است؟
ماجرای استعفاها واقعیت بوده اما اینکه چرا این اتفاقات می‌افتاد، مهم است. وضعیتی که الان پرستاران کشور ما دارند، به‌هرحال از منظر معیشتی و دریافتی وضعیت نامناسبی است. کارمندان دولت معمولا یک حقوق ثابت و مزایایی دارند اما پرستاران ما در میان کارمندان دولت پایین‌ترین حقوق را دریافت می نماید ، پرستار مرتب با عوامل بیماری‌های پرخطر روبه‌رو است. درنهایت این شغل به‌دلیل شرایطی که دارد منحصربه‌فرد است، مانند شیفت‌های نامتعارف و شرایط کاری ویژه. قصدم این است که بگویم این شغل، شغل منحصربه‌فرد، پرخطر و پراسترسی است.
🔸 معمولا در دنیا برای چنین مشاغلی ‌انگیزاننده‌هایی ایجاد می‌شود تا نیروی پرستاری در این شغل باقی بمانند. اما این اتفاق در کشورمان نیفتاده و نه‌تنها پرستاری مانند سایر مشاغلی دولتی نیست، بلکه مانند سایر گروه‌های وزارت بهداشت نیز نیست و در دل نظام سلامت و وزارت بهداشت با وجود اینکه کار تیمی پیش‌می‌رود و این کار تیمی درمان و ارائه خدمات سلامت به مردم است، می‌بینیم در دل همین کار تیمی نیز عده‌ای از پزشکان که هیات‌علمی هستند مثلا ۷۰ میلیون دریافت می‌کنند ولی پرستار شرکتی ۱۲ یا ۱۳ میلیون دریافت می‌کند. این دریافتی ثابت پرستار است. در نظام سلامت پرداختی‌های غیرثابت هم وجود دارند، مانند کارانه. قرار بود با اجرای طرح تعرفه‌گذاری، مقداری دریافت غیرثابت‌شان ترمیم شود تا اختلاف در پرداخت‌ گروه‌های مختلف پزشکی کمتر شود اما این اتفاق نیفتاد. ما اختلاف ۱۰۰ برابری مثلا میان پرستار و یک جراح داریم...
ادامه و مشروح گزارش 👇
http://khp.ir/2024/05/26/آمار

http://fdn.ir/191438
به ما ملحق شوید 👇

🆔@kparastar
http://khp.ir/2024/05/28/پرستاران-ایرانی-در-آمریکا،-۶۵۰۰-دلار-ح/
پرستاران ایرانی در آمریکا، ۶۵۰۰ دلار حقوق می‌گیرند/ مهاجرت پرستاران سیاسی نیست

♨️تابناک-ریحانه شیشه‌گر: پرستاران شدیدا معتقدند که پایان دوران اوج گیری کرونا، پایان تکریم این قشر بود و پس از آن دوران مرگبار، دیگر آنطور که باید با پرستاران رفتار مناسبی نمی‌شود؛ گزاره‌ای که توسط دبیرکل خانه پرستار تایید شده و او نیز بر این موضوع تاکید دارد.
🔸محمد شریفی‌مقدم در گفتگو با تابناک می‌گوید برخلاف دیگر کشور‌ها، بعد از پایان کرونا، نوع و مبلغ قرارداد پرستاران تغییر چشمگیری داشته است.
 او همچنین با انتقاد از افرادی که پرستاران را در جامعه نجومی بگیر معرفی می‌کنند، تاکید می‌کند: حداقل حقوق پرستاران در ایران ۳۰۰ دلار، است، این در حالیست که حداقل حقوق پرستاران در دبی و عمان ۱۰۰۰ دلار، در آلمان ۲۰۰۰ دلار است و در آمریکا این رقم تا ۶۵۰۰ دلار می‌رسد.
تابناک با محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار در این باره به گفتگو پرداخته است.
🔸محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار با تاکید بر اینکه پرستاران حداقل ۱۰ نوع رابطه استخدامی دارند، عنوان می‌کند: در رابطه‌های استخدامی مختلف رقم‌های متفاوتی به عنوان حقوق ثابت در نظر گرفته می‌شود، اما حداقل دریافتی یک پرستار، حقوق اعلامی وزارت کار است و به نظر می‌رسد هیچ پرستاری کمتر از این رقم حقوق نگیرد.
خبری از حقوق نجومی نیست
🔸وی با اشاره به برخی از اظهارنظر‌ها پیرامون حقوق نجومی برخی پرستاران، ادامه می‌دهد: حقوق ثابت پرستاران آنطور که برخی از افراد مطرح می‌کنند نجومی نیست و یک مدیر پرستاری با سابقه، بعید است بیشتر از ۲۲ میلیون تومان حقوق ثابت دریافت کند.

شیب مهاجرت پرستاران از بیمارستان‌های دولتی به خصوصی
🔸شریفی‌مقدم با بیان اینکه شیب مهاجرت داخلی پرستاران از بخش دولتی به بخش خصوصی شکل گرفته است، بیان می‌کند: حقوق ثابت پرستاران در بیمارستان‌های خصوصی آنچنان متفاوت با بیمارستان‌های دولتی نیست، اما در بیمارستان‌های خصوصی، مدیران برای حفظ پرستاران حقوق متغیر (در قالب کارانه و…) بیشتری را پرداخت می‌کنند.
کم لطفی با پرستاران پس از پایان کرونا
🔸دبیرکل خانه پرستار با تایید این موضوع که برخی از کم لطفی‌ها به پرستاران پس از پایان دوران کرونا شدت یافته، عنوان می‌کند: پرستاران در آزمون کرونا موفق و سربلند بیرون آمدند. کرونا درمانی نداشت به همین خاطر کاری از دست پزشکان برنمیاد و مردم بیشتر به مراقبت و پرستاری نیاز داشتند.
وی با بیان اینکه بیشترین زحمت دوران کرونا در عرصه سلامت بر عهده جامعه پرستاری بود، می‌افزاید: در دوران کرونا، ایران جزو کشور‌هایی بود که بیشترین قربانی کرونا را در میان پرستاران داشت.
🔸دبیرکل خانه پرستار می‌افزاید: با وجود جان‌فشانی پرستاران در دوران کرونا، پس از پایان آن دوران، مبلغ و نوع قرارداد پرستاران تغییر کرد و قرارداد برخی از پرستاران تمدید و نشد و به برخی دیگر از لحاظ مبلغ قرارداد کم لطفی شد.

کاهش استقبال از پرستاران ایرانی در کشور‌های همسایه دروغ بزرگ است
🔸شریفی مقدم کاهش استقبال از پرستاران ایرانی در کشور‌های همسایه پس از پایان کرونا را دروغ بزرگ دانست و اعلام کرد: مانند گذشته کشور‌های همسایه به دنبال جذب پرستاران ایرانی هستند چرا که کمبود پرستار در کل دنیا وجود دارد و کشور‌های حوزه خلیج فارس و همچنین کشور‌های توسعه یافته به دنبال بهبود شاخص‌های خدمات پرستاری هستند.
حقوق پرستاران در ایران ۳۰۰ دلار، است
🔸وی با بیان اینکه حداقل حقوق پرستاران در ایران ۳۰۰ دلار است، عنوان می‌کند: این در حالیست که حداقل حقوق پرستاران در دبی و عمان ۱۰۰۰ دلار، در آلمان ۲۰۰۰ دلار است و در آمریکا این رقم به ۶۵۰۰ دلار می‌رسد.

مهاجرت پرستاران، سیاسی نیست
🔸دبیرکل خانه پرستار تاکید می‌کند که برخلاف برخی رشته ها، مهاجرت پرستاران ریشه سیاسی و فرهنگی ندارد و صرفا ریشه معیشتی دارد.

https://www.tabnak.ir/fa/news/1239560

📣خانه پرستار، پژواک صدای پرستاران کشور و مردم  در  حوزه نظام سلامت

به ما ملحق شوید 👇

🆔@kparastar
2024/06/01 05:31:18
Back to Top
HTML Embed Code: