Telegram Web Link
کلینیک حقوقی دانشگاه فردوسی مشهد
Photo
🔷حکم طلاق در مدت عادت ماهیانه، بطلان طلاق می‌باشد، مگر در مواردی که قانونگذار، بر اساس شرع، استثنا نموده است.
طلاق در زمان بارداری یا طلاق زن باردار، طلاق قبل از وقوع نزدیکی یا طلاق غیرمدخوله و طلاق از جانب شوهر غایب، از موارد استثنا خواندن صیغه طلاق در زمان قاعدگی می‌باشند.


⚖️کلینیک حقوقی دانشگاه فردوسی مشهد

@lawclinic
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⁉️ آیا میـــــدانید...!؟

❗️آیا می دانستید زن می تواند در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه به محکمه رجوع کند و در این صورت محکمه میزان نفقه را توسط کارشناس رسمی دادگستری معین و شوهر را به پرداخت آن محکوم می کند؟

 

❗️آیا می دانستید که به موجب قانون مدنی در ازدواج  دایم زن از زمان عقد مستحق نفقه است؟

 

❗️آیا می دانستید پدر یا مادری که حضانت طفل به آنها داده شده است حق ندارند طفل را به محلی غیر از محل اقامت طرفین یا خارج از کشور ببرند مگر با کسب اجازه از دادگاه؟

 

❗️آیا می دانستید زن و شوهری که در اثر سانحه تصادف رانندگی فوت نمایند و تاریخ فوت و تقدم و تاخر فوت آنها معلوم نباشد از یکدیگر ارث نمی برند؟

 

❗️آیا می دانستید ترکه زمانی به وارثان می رسد که دیون و واجبات مالی و وصایا ادا شود؟ (دارایی شخص پس از مرگ به وارثان وی انتقال می یابد این دارایی در اصطلاح ترکه نامیده می شود)


⚖️کلینیک حقوقی دانشگاه فردوسی مشهد

@lawclinic
⁠⁣⁉️قاچاق گمرکی چیست ؟

🔻بر اساس ماده 113 قانون امور گمرکی موارد زیر قاچاق گمرکی محسوب می شود :

الف – کالایی که از مسیر غیرمجاز یا بدون انجام تشریفات گمرکی به قلمرو گمرکی وارد یا از آن خارج گردد. همچنین کالاهایی که بدون انجام تشریفات گمرکی یا از مسیرهای غیر‌مجاز وارد کشور شود و در داخل کشور کشف گردد.
تبصره – منظور از مسیر غیرمجاز، مسیرهایی غیر ‌از موارد مندرج در تبصره(1) ماده(103) این قانون است.

ب – خارج نکردن وسایل نقلیه و یا کالای ورود موقت، ورود موقت برای پردازش، عبور خارجی و مرجوعی ظرف مهلت مقرر از قلمرو گمرکی و عدم تحویل کالای عبور داخلی شخصی ظرف مهلت مقرر جز در مواردی که عدم خروج یا عدم تحویل به گمرک و یا ترخیص قطعی، عمدی نباشد.
تبصره – ارائه اسناد خلاف واقع که دلالت بر خروج وسایل نقلیه و کالا از قلمرو گمرکی و یا تحویل آنها به گمرک داشته باشند نیز مشمول مقررات این بند است.

پ – بیرون بردن کالای تجاری از اماکن گمرکی بدون اظهار یا بدون پرداخت یا تأمین حقوق ورودی، خواه عمل در حین خروج از اماکن گمرکی یا بعد از خروج کشف شود. هرگاه خارج‌کننده غیر ‌از صاحب کالا یا نماینده قانونی او باشد گمرک عین کالا و در صورت نبودن کالا بهای آن را از مرتکب می‌گیرد و پس از دریافت وجوه گمرکی مقرر، به صاحب کالا مسترد می‌دارد و مرتکب طبق مقررات کیفری تعقیب می‌شود.

ت – کالای عبور خارجی که تعویض و یا قسمتی از آن برداشته شود.

ث – کالایی که ورود یا صدور آن ممنوع است تحت عنوان کالای مجاز یا مجاز مشروط و با نام دیگر اظهار شود. کالای عبوری مشمول تبصره(2) ماده(108) این قانون می‌شود.

ج – وجود کالای اضافی همراه کالای اظهارشده که در اسناد تسلیمی به گمرک ذکری از آن نشده است، مشروط بر اینکه کالای اضافی از نوع کالای اظهار شده نباشد. کالای اضافی موضوع ماده(54) این قانون از شمول این بند مستثنی است.

چ – وسایل نقلیه و کالایی که صدور قطعی آن ممنوع یا مشروط است و به‌عنوان خروج موقت یا کران‌بری (کابوتاژ) اظهار شده باشد و ظرف مهلت مقرر به قلمرو گمرکی وارد نگردد. موارد قوه قهریه (فورس ماژور) و مواردی که عدم ورود کالا عمدی نیست از این حکم مستثنی است.

ح – کالای مجاز یا مجاز مشروطی که تحت عنوان کالای مجاز یا مجاز مشروط دیگری که جمع حقوق ورودی آن کمتر است با نام دیگر و با استفاده از اسناد خلاف واقع اظهار شود، کالای عبوری مشمول تبصره (1) ماده (108) این قانون است. منظور از اسناد خلاف واقع اسنادی است که در آن خصوصیات کالایی ذکر شده باشد که با جنس و خصوصیات کالای اظهار شده تطبیق ننماید و یا جعلی باشد.

👈👈نظر به اینکه بند ح ماده 113 قانون امور گمرکی درخصوص تحقق قاچاق، شرایطی را پیش‌بینی نموده، تجمیع شرایط ذیل، منجر به تحقق عنوان مجرمانه قاچاق کالا موضوع بند ح ماده اخیرالذکر می‌گردد:
الف) اظهار کالای مجاز یا مجاز مشروط تحت عنوان کالای مجاز یا مجاز مشروط دیگر.
ب) جمع حقوق ورودی کالای اظهار شده از جمع حقوق ورودی کالای موجود، کمتر باشد.
ج) کالا با نام دیگر اظهار شده باشد.
د) با استفاده از اسناد خلاف واقع و یا جعلی.
خ – کالا با استفاده از شمول معافیت با تسلیم اظهارنامه خلاف یا اسناد غیر‌واقعی و یا با ارائه مجوز‌های جعلی به گمرک اظهار شود.

د– کالای جایگزین شده ممنوع‌الصدور یا مشروط یا دارای ارزش کمتری که با کالای صادراتی که برای آن پروانه صادر گردیده است تعویض شود.

ذ– کالای مورد معافیتی که بدون رعایت مقررات ماده(120) این قانون به دیگری منتقل شود.

⚖️کلینیک حقوقی دانشگاه فردوسی مشهد

@lawclinic
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹 تکمیلی / طرح تامین مالی و جهش تولید به تایید شورای نگهبان رسید

گرچه متن جدید و اصلاح شده مصوبه هنوز منتشر نشده است اما طبق آخرین اخبار واصله از این طرح در ماه های گذشته، با تایید طرح مزبور در شورای نگهبان، کانون های وکلا را ملزم به تبعیت از مصوبات هیات مقررات زدایی شده و صدور و ابطال پروانه وکالت صرفا از طریق درگاه ملی مجوزها صورت خواهد پذیرفت.

پیشتر نیز به همین طرح یک الحاقیه دیگر اضافه و تصویب شده بود که بر اساس آن فارغ‌التحصیلان حقوق می‌توانند به جای وکیل دادگستری به دفاع از شرکت‌ها و موسسات بپردازند.


⚖️کلینیک حقوقی دانشگاه فردوسی مشهد

@lawclinic
کلینیک حقوقی دانشگاه فردوسی مشهد
Photo
۱_ بررسی اعتبار صادرکننده چک
۲_ عدم دریافت حواله های موسسات مالی واعتباری
۳_ تکمیل بودن امضا ومهر درخصوص اشخاص حقوقی
۴_ توجه به عدم تعارض مندرجات چک
۵_ پس ندادن چک جهت اصلاح
۶_ برگشت زدن چک ظرف ۱۵ روز از تاریخ سررسید


⚖️کلینیک حقوقی دانشگاه فردوسی مشهد

@lawclinic
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟣 تبلیغ خرید و فروش سلاح جرم‌انگاری شد

🔹در مجلس تصویب شد که هر شخص در خصوص قاچاق، تحصیل، حمل، نگهداری، اختفاء، خرید، فروش، ساخت، متصل کردن قطعات (مونتاژ)، تعمیر یا استفاده از سلاح گرم یا سرد جنگی یا سلاح شکاری یا قطعات مؤثر یا مهمات آنها و مواد تحت کنترل مبادرت به آموزش یا تبلیغ نماید به مجازات حبس درجه ۶ محکوم می‌شود.


⚖️کلینیک حقوقی دانشگاه فردوسی مشهد

@lawclinic
⁠⁣⁉️ مطابق قانون، گرانفروشى چيست؟
در چه شرایطی مغازه شخص گران‌فروش پلمپ می‌شود؟


🔻ماده 2 قانون تعزیرات حکومتی گران فروشی را چنین تعریف کرده است: «#گرانفروشی عبارت است از عرضه کالا یا خدمات به بهای بیش از نرخ‌های تعیین شده توسط مراجع رسمی به طور علی‌الحساب یا قطعی ‌و عدم اجرای مقررات و ضوابط قیمت‌گذاری و انجام هر نوع اقدامات دیگر که منجر به افزایش بهای کالا یا خدمات برای خریدار گردد.»

🔻در قانون نظام صنفی در ماده 57 آمده است که جریمه گران­فروشی، با عنایت به دفعات تکرار در طول هر سال متفاوت خواهد بود که علاوه بر جبران خسارت وارد شده به خریدار، جریمه نقدی معادل مبلغ گران‌فروشی اخذ می‌شود. علاوه بر این در صورت تکرار (اگر کل مبلغ جریمه­‌های نقدی پس از مرتبه سوم تخلف به بیش از دو میلیون ریال برسد) پارچه یا تابلو بر سردر محل کسب با عنوان متخلف صنفی به مدت ده روز نصب می­شود و اگر کل مبلغ جریمه­‌های نقدی پس از مرتبه چهارم تخلف به بیش از بیست­ میلیون ریال برسد پارچه یا تابلو بر سردر محل کسب با عنوان متخلف صنفی نصب و آن واحد به مدت سه ماه تعطیل می‌شود.


🔻ماده ٢ قانون تعزیرات، مجازات این متخلفین را به این شرح آورده است که مختصری از آن :

‌«الف: گرانفروشی تا مبلغ بیست هزار ریال: مرتبه اول - تذکر کتبی، تشکیل پرونده............
مرتبه ششم - تعطیل و لغو پروانه واحد.»




⚖️کلینیک حقوقی دانشگاه فردوسی مشهد

@lawclinic
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اژه‌ای: طرفدار برگزاری دادگاه‌های علنی هستم

🔹اینکه نمایندگان مجلس می‌گویند چرا برخی موارد در قوه‌قضاییه شفاف اعلام نمی‌شود باید اعلام کنم که دلیل این امر قانونی است که خودِ نمایندگان مجلس مصوب کرده‌‌اند.

🔹من همیشه طرفدار این بوده‌ام که غیر از مواردی که قانون اساسی اجازه نمی‌دهد، دادگاه‌ها علنی برگزار شوند و به‌صورت علنی هم منتشر شوند.

🔹همواره خطاب به نمایندگان مجلس تاکید دارم که از مراکز و مراجع قضایی از جمله دادگستری‌ها و زندان‌ها بازدید کنید. شما زندان‌ها را از نزدیک ببینید و اگر مشکلی مشاهده کردید به من منتقل کنید و یا آن را در پشت تریبون مجلس بگویید تا آن را رفع کنیم.


⚖️کلینیک حقوقی دانشگاه فردوسی مشهد

@lawclinic
🔆آیا میدانید حقوقی


‼️آیا می دانید که: سرپرستی و نگهداری طفلی که پدر و مادر او جدا از یکدیگر زندگی می‌‌کنند تا سن ۷ سالگی بر عهده مادر می‌‌باشد و تفاوتی بین فرزند دختر یا پسر نمی‌‌باشد.

‼️ آیا می دانید که: در صورت فوت پدر، حضانت طفل با مادر زنده است هر چند این طفل جد پدری یا قیّم داشته باشد، مگر در صورت عدم صلاحیت مادر

‼️ آیا می دانید که: فرزند دختر تا ۹ سال قمری و فرزند پسرتا ۱۵ سال قمری تحت حضانت والدین خود هستند

‼️ آیا می دانید که: فرزند دختر پس از اتمام سن ۹ سالگی و فرزند پسر پس از اتمام سن ۱۵ سالگی در تعیین محل زندگی خود ( نزد پدر یا مادر) مختار می‌‌باشند.

‼️ آیا می دانید که: شوهر مکلف به پرداخت نفقه یعنی تأمین هزینه های زندگی همسر و فرزندانش می باشد

‼️ آیا می دانید که: نفقه شامل تامین هزینه زندگی زن که شامل خانه، اثاثیه منزل، غذا و لباس و دارو و درمان از زمان عقد دائم بر عهده شوهر می‌‌باشد.


⚖️کلینیک حقوقی دانشگاه فردوسی مشهد

@lawclinic
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کلینیک حقوقی دانشگاه فردوسی مشهد
Photo
معامله تسهیلات بانکی که امروزه در جامعه امری معمول شده، در صورتی که مغایر با مقررات بانکی و قرارداد فی‌مابین بانک اعطا کننده تسهیلات با شخص وام‌گیرنده نباشد، به عنوان یک امتیاز مالی در حدود ماده ۱۰ قانون مدنی بلااشکال به نظر می‌رسد.

وام بانکی نوعی حق و امتیاز است که دارندگان آن به لحاظ سپرده‌گذاری در بانک یا اعتبار مالی، از آن بهره مند شده اند و انتقال این حق و امتیاز اگرچه در قالب عقد بیع صورت نمی‌گیرد (به لحاظ این‌که حق و امتیاز عین نمی باشد)، ولی با توجه به اصل آزادی قراردادها و ماده ۱۰ قانون مدنی، انتقال وام بانکی که در واقع نوعی انتقال امتیاز و حق می‌باشد، صحیح است.


⚖️کلینیک حقوقی دانشگاه فردوسی مشهد

@lawclinic
📌نظر کارگروه تخصصی شعب مواد مخدر دیوان عالی کشور در خصوص ماده ۳۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری

ششمین جلسه کارگروه تخصصی شعب رسیدگی کننده به پرونده‌های مواد مخدر در تاریخ 02/02/1403 تشکیل شد.

دستور کار جلسه، بحث و تبادل نظر پیرامون این سوال بود که آیا عدم رعایت مفاد ماده 350 قانون آیین دادرسی کیفری و تشکیل جلسه دادگاه بدون حضور متهم ( در جرایم موضوع بندهای الف، ب، پ، و ت ماده 302 این قانون ) از موارد نقض رأی دادگاه است؟ در صورت مثبت بودن پاسخ پرونده به دادگاه صادرکننده رأی منقوض ارجاع می شود یا دادگاه هم عرض؟

نظر اکثریت قضات حاضر در جلسه، پس از بحث و تبادل نظر بر این مبنا بود که عدم رعایت مفاد ماده 350 قانون آیین دادرسی کیفری و تشکیل جلسه دادگاه بدون حضور متهم در مواردی که دادگاه حضور متهم را لازم تشخیص داده و نیز در مورد جرایم موضوع بندهای الف، ب، پ و ت ماده 302 این قانون، از موارد نقض دادنامه فرجام خواسته و ارجاع پرونده به دادگاه صادر کننده رأی، برای رسیدگی مجدد است.


⚖️کلینیک حقوقی دانشگاه فردوسی مشهد

@lawclinic
✍🏻 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که در فرض اثبات سفیدامضا بودن یک سند، بار اثبات صحت مفاد و مندرجات آن سند بر عهده چه کسی است؟


⚖️کلینیک حقوقی دانشگاه فردوسی مشهد

@lawclinic
2024/05/15 14:47:57
Back to Top
HTML Embed Code: