Telegram Web Link
To Ra Doost Daram II
Farhad Mehrad
شعر: مهدی اخوان ثالث
آواز و موسیقی: فرهاد مهراد


ز پوچ جهان هیچ اگر دوست دارم
تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم
تو را ای کهن پیر جاوید برنا
تو را ای گران مایه دیرین ایران
تو ای شور بوم غمین
پر از خون دل و مهربان چهر
تو ای دخت شرمگین امید
تو را دوست دارم اگر دوست دارم
@linguists2b ☘️
6
ایرانشهری، ویرانی است. زمینه تجاوز است. ما به زبانشهر نیازمندیم. در دهه نود تا الان در چندین مقاله اعلام کردم و کسی توجه ننمود.
👏3🕊1
آمریکا و هفتاد سال حمله روانی به معنای ایران


@linguists2b ☘️
👌3
Vahaab Karimi
آمریکا و هفتاد سال حمله روانی به معنای ایران @linguists2b ☘️
لانگشات پیانیست پولانسکی ترند این روزهای اینستاگرام ایرانی شده. تزریق اضطراب و ناامنی ذهنی در ناخودآگاه مخاطب، روی زشت هنر سینماست. مساله اما فقط سینما و فرهنگ نیست. حمله آمریکا به اشراق ایرانیت پس از کودتای تاجبخش مرداد گران، شکل‌های مختلفی داشته و متاسفانه موثر افتاده.

شاید مساله روز این است که "چه بر سر ذهن ایرانی آمده که هولوکاست را با وضعیت فعلی خود مقایسه می‌کند؟".

کشورهای دنیا هزینه‌های گزافی صرف برساخت کردن روایت توسعه و اقتدار می‌کنند. در شرایطی که مردم دنیا، درست یا غلط، ایرانیان را به سبب پایداری، ولو در وجه و روشی اشتباه، در برابر صهیونیسم در عرصه‌های تکنولوژی، مهندسی، دیپلماسی و دست‌آخر دفاع می‌ستایند، ژست درمانده و جنگ زده به خود گرفتن مضحک است.

اما قطعا این ژست پیانیست مفلوک به خود گرفتن هم معنایی دارد.

امید آخرین سنگر انسان است. بسیاری در رفاه نسبی هم حس ناامیدی و یاس و پوچی و خلاصه، بی‌معنایی دارند. این روزها این ژست پیانیستی را در بین طبقه‌ای که از وضعیت مطلوب اقتصادی بهره‌مند هستند بیشتر می‌بینیم. بنابراین این فرضیه را می‌توان مطرح کرد که سرمایه‌سالاری اذهانی اخته از امید می‌خواهد. اذهانی مضطرب که توان تفکر انتقادی ندارند و غرق در تفرد و خواسته‌های روزمره خود شده‌اند.


و به راستی، چرا تصویری از ویکتور فرانکل، که در اردوگاه‌های نازی‌ها امید را جوانه زد، در این روزهای ما نیست؟

@linguists2b ☘️
👌6
می‌خواهید بدانید لهجه انگلیسی شما چیست و چند درصد شبیه لهجه نیتیو است؟


از افزونه رایگان این وب‌سایت استفاده کنید🔻

https://start.boldvoice.com/accent-oracle

@linguists2b ☘️
👏2
با آرزوی آرامش و سلامتی برای همراهان فرهیخته

از امروز مجددا امکان ارسال پیام در گروه تلگرامی مجمع زبانشناسان ایران فعال شد🔻

https://www.tg-me.com/LinguisticsGroup
https://www.tg-me.com/LinguisticsGroup
https://www.tg-me.com/LinguisticsGroup


@linguists2b ☘️
1
Forwarded from تیم ترویج زبان‌شناسی (Vahaab Karimi)
گروه تلگرامی زبان‌شناسی تربیت‌مدرس

با محوریت دانش‌آموختگان ‌و دانشجویان زبانشناسی دانشگاه تربیت‌مدرس 🔻

https://www.tg-me.com/tmu_linguistics
https://www.tg-me.com/tmu_linguistics
https://www.tg-me.com/tmu_linguistics

@linguists2b ☘️
1
مصاحبه دکتری و پذیرش نوچه و پادو و غلام-بچه به جای دانشجو

@linguists2b ☘️
👌51
تیم ترویج زبان‌شناسی
مصاحبه دکتری و پذیرش نوچه و پادو و غلام-بچه به جای دانشجو @linguists2b ☘️
مصاحبه دکتری و پذیرش نوچه و پادو و غلام-بچه به جای دانشجو


در مصاحبه ورودی مقطع دکتری، نظر هیأت علمی گروه در خصوص داوطلبان ملاک پذیرش قرار می‌گیرد و این حق طبیعی اعضای گروه است که درباره ترکیب دانشجویان جدید دکتری تصمیم‌گیری کنند. در بیشتر دانشگاه‌های تراز اول جهان نیز این مساله جاری است. حتی اعمال سلیقه و نظر شخصی استادان گروه نیز تا حدی قابل درک است. به این دلیل ساده که گزینش دانشجوی دکتری در واقع نوعی انتخاب دستیار و همکار پژوهشی آینده است.


این آزادی عمل استادان در مصاحبه نوعا مطلوب است و به گزینش صحیح دانشجو می‌انجامد. اما از آنجایی که اغلب با مسامحه بازرسین و ناظرین دانشکده‌ و دانشگاه مربوطه همراه است، در صورت بروز تخلف، امکان بررسی تقریبا صفر است و حق بسیاری از داوطلبان دکتری در مرحله مصاحبه هر ساله پایمال می‌شود.


استاد-شاگردی در ایران غالبا تابع خرده فرهنگ مرشد-نوچگی است. قاعدتا در محیط دانشگاه که بستر تفکر و نقد است، نباید چنین فرهنگی حاکم باشد و دانشگاههای ایران تا حدی زیادی از این رذیلت مبرا هستند. اما همچنان استادان دانشگاه در ایران در هاله‌ای از مصونیت اجتماعی قرار دارند. سورفتارهای اخلاقی، فساد اداری، فساد مالی و ... استادان متخلف، در لفافه تقدس مقام استاد و سهل‌انگاری جامعه دانشگاهی رخ می‌دهد. بگذریم که بسیارانی حتی تحمل نقد علمی سر کلاس را هم ندارند.


هرچند کم، هستند اراذلی در لباس استاد دانشگاه که قلم در دست مقام و منصب و ریال و یوروی خود را فربه می‌کنند. برای این استادنمایان، مصاحبه دکتری فرصت مناسبی است برای شکار نوکرهای شخصی در قالب دانشجو. پادوهایی بی‌اراده که با یک برگه تشویقی و یک جایزه و یک عنوان پوچ ذوق‌زده شده و با اتمام سنوات خود، همچون کاغذ باطله به سطل آشغال خاطرات دانشگاه پرت می‌شوند. و استاد مربوطه با سوءاستفاده از عنوان دانشجو، تخلفات خود را پی می‌گیرد.

و به این ترتیب است که بعضی گروه‌های آموزشی درجا می‌زنند. این گروه‌ها از پذیرش دانشجوی فعال و منتقد هراس دارند و در جستجوی غلام-بچه هایی هستند که بتوانند از طریق آنها به اهداف خود سریعتر برسند.

@linguists2b ☘️
👏14👍31👌1
🔻واجشناسی و زبانشناسی روان‌شناختی
بنیان‌های مغفول واجشناسی زایشی

انتشارات کمبریج 2025

Research over the last few decades has questioned the sufficiency of abstract/discrete phonological representations based on misalignments between predictions from such representations and experimental results.We suggest that many of the arguments ride on misunderstandings of the original claims from generative phonology, and that the evidence furnished is consistent with those claims.We then narrow in on the phenomenon of incomplete neutralisation and show that it is consistent with the classic generative phonology.We further point out that accounts of the phenomenon do not achieve desiderata and do not provide an explanation for either the phenomenon itself, or why there are different kinds of incomplete neutralisation that don’t stem from task confounds.Finally, we present experimental data and our explanation that the phenomenon is an outcome of planning using abstract/discrete phonological knowledge

@linguists2b ☘️
3
توهین‌های اخیر ایرانشهریان به استاد محمدرضا باطنی، مهر تاییدی بر تحجر این فرقه قرون وسطایی است.


استاد باطنی برای دانشگاهیان، و نه فقط زبانشناسان، نماد شخصیت مستقل دانشگاه است. اعتبار علمی این زبان‌شناس برجسته نزد اهالی زبانشناسی روشن بوده و آثار او دهه‌هاست که چراغ راه دانشجویان شده.

به تازگی کاوه ایران فره و سیامک رستمی، از بلاگرهای زرد اینستاگرام، که با روخوانی یک کتاب فرهنگ ریشه‌شناسی توهم استادی گرفته‌اند، با تقطیع یک ویدئو از استاد باطنی، ایشان را به نادانی و مزدوری برای حمله به زبان فارسی متهم کرده‌اند.

جا دارد انجمن زبانشناسی ایران در برابر این بی‌خردی، واکنش نشان دهد. بسیاری از جوانان و نوجوانان مخاطب صفحات مجازی هستند و روا نیست این چنین اعتبار این رشته در کشور مضحکه شود و باعث گمراهی و کج فهمی گردد.


@linguists2b ☘️
👏9👍6👌3
تیم ترویج زبان‌شناسی
Photo
پیام دکتر سیامک صاحبی، عضو هیات مدیره انجمن زبانشناسی ایران درباره پست‌های اخیر بلاگرهای اینستاگرامی:


"بزرگش نخوانند اهل خرد
که نام بزرگان به زشتی برد

از شما و دیگر دنبال کنندگان که با دیدن برشی از یک خطابه، دچار برداشت اشتباه شده اند، دعوت می شود با تامل بیشتر و محققانه تر با مطالب مواجهه بفرمایید.
نخست، در خصوص مطرح کردن مقاله "فارسی: زبانی عقیم" چاپ شده به سال ۱۳۶۸ در نشریه آدینه به قلم استاد مرحوم دکتر باطنی، که در نوشته زیر این پست به آن اشاره رفته تا ایشان که از پیشکسوتان و مفاخر زبانشناسی ایران بوده اند را مایه افسوس بر زبان فارسی بدانند؛ نظر دنبال کنندگان را به عنوان اصلی جلب می نمایم : "فارسی؛ زبانی عقیم؟"
عبارتی که پرسشی می باشد و نه خبری. در آن مقاله هم با استناد به مثال هایی پاسخ منفی به عقیم بودن زبان فارسی داده شده است و در عوض زبان فارسی را زبانی پویا برشمرده اند.

دوم آنکه، در ویدیوی تقطیع و دست مایه شده هم، که مثال زمان و نقل استاد در آن برجسته شده است با این مضمون که《در فارسی برای زمان واژه نداریم؛ مراد ایشان استفاده از وام واژه های ساعت، دقیقه و ثانیه برای بیان زمان می باشد.
استاد باطنی با طرح این مثال و نمونه های دیگر تلاش دارند توضیح دهند که وام گیری واژگانی یکی از امکانات گسترش زبانی و پویایی زبانی در فارسی می باشد و آن واژگان قرضی پس از ورود جزیی از زبان وام گیرنده محسوب می شوند و خود را با الگوهای واجی، واژی، صرفی، نحوی و معنایی آن زبان ها سازگار می سازند.

با احترام و آرزوی دقت نظر عزیزان دغدغه مند زبان فارسی در نشر مطالب"

سیامک صاحبی
انجمن زبان شناسی ایران

@linguists2b ☘️
👍102
دلنوشته شادروان کورش صفوی، استاد زبانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی برای استادش، محمدرضا باطنی


استادم!
یادمان داده‌اید که علم کبر نمی‌آورد. انسان بودن مهم است و بس. می‌دانم که با تقلید از شما، حتی به نیمۀ این راه نرسیده‌ام. همیشه برایم زال بی‌اشتباهی بوده‌اید که هزار پله بالاتر، به روی سکوی معرفت نشسته است. نفسم بند آمده است. پله‌ها تمامی ندارند. تنها می‌ماند که از همین پایین پایین دستتان را ببوسم که همیشه الگو بوده‌اید.

کوروش صفوی

به نقل از:
[دفترچۀ بیست‌و‌هفتمین جایزۀ ادبی و تاریخی بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار، اهداشده به دانشمند برجسته شادروان محمدرضا باطنی، ص ۳۱]


@linguists2b ☘️
19
مدرک کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی زبانشناسی در آزمون استخدامی وزارت بهداشت برای دارندگان مدرک کارشناسی گفتاردرمانی لحاظ خواهد شد

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این آزمون از جمله مشاغل و سایر رشته‌های موردنیاز، به وبسایت مرکز آزمون جهاد دانشگاهی مراجعه بفرمایید


@linguists2b ☘️
🙏1
2025/07/13 17:39:09
Back to Top
HTML Embed Code: