Telegram Web Link
لینک یادداشت:
https://B2n.ir/ys9680
تتلو و حکم اعدامش

حکم سنگین در پرونده تتلو، موضوعات قابل تأملی را از نظر حقوقی مطرح کرده است:

آیا نمی‌شد از تشکیل اصل پرونده جلوگیری کرد و حضور اختیاری وی در کشور را حمل بر توبه نمود؟

آیا نمی‌شد اظهار ندامت وی در پرونده منجر به حبس را بر توبه بار کرد و پرونده دوم را بست؟

آیا نمی‌شد وضعیت عدم تعادل روانی وی یا استفاده از برخی مواد روان‌گردان در زمان ارتکاب را مدنظر قرار داد و با قاعده درء اقدام به سقوط حدّ نمود؟

آیا نمی‌شد در پرونده دوم (سبّ‌النبی) ادعاهای مطروحه در ماده ۲۶۳ قانون مجازات اسلامی را به وی القا کرد و به صرف ادعا اقدام‌ به اسقاط حدّ نمود؟
رویکرد فقه و شارع و قانون در خصوص اتهام سب النبی چیست و چگونه باید در آن مسیر حرکت کرد؟

اگر خود پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) حضور داشتند اینگونه اقدام به کنکاش و پرونده‌سازی و صدور حکم‌ می‌فرمودند؟

سؤالاتی که نیازمند تأمل است و در این ویدئو تلاش شد به این موارد پاسخ‌هایی داده شود.

🔴 لینک ویدئو:
https://youtu.be/FhJIW-2i54A

🔴 کانال یوتیوب برهانی‌مدیا را دنبال فرمایید:
youtube.com/@borhanimedia


#برهانی_مدیا
#تتلو
#تتلیتی
#سب‌ّ‌النبی
لینک مصاحبه:
B2n.ir/kp4934
محسن برهانی
Photo
⚖️⚖️ توبه و ادعایی در ترکیه

⚖️ کلیپ فوق در ترکیه و پیش از بازگشت تتلو به ایران و طبیعتاً پیش از اثبات جرم ضبط شده است.

⚖️ قانونگذار برخلاف قوانین گذشته در سال ۱۳۹۲ به‌صورت مفصل از مواد ۱۱۹-۱۱۴ قانون مجازات اسلامی به تأثیرگذاری توبه در جرایم مختلف پرداخته است. صدر ماده ۱۱۴ بیان می‌دارد: «در جرائم موجب حد به استثنای قذف و محاربه هرگاه متهم قبل از اثبات جرم، توبه کند و ندامت و اصلاح او برای قاضی محرز شود، حد از او ساقط می‌گردد…».

⚖️ فیلم فوق بخشی از فیلمی است که تتلو در ترکیه و قبل از عزیمت به ایران ضبط کرده است که در آن صراحت به توبه و ابراز اشتباه می‌کند. دیگر بحث‌ بر سر توبه‌ی عملی و بازگشت به ایران و احراز توبه از فعلِ او نیست بلکه بحث بر سر تصریح به توبه قبل از اثبات جرم است. دیگر به دنبال چه باید بود؟ آیا بعد از این تصریح روشن و التزام عملی به توبه و‌ بازگشت به کشور، باز هم باید بر عدم سقوط مجازات با توبه اصرار ورزید؟ آیا این رویکرد منطبق بر آموزه‌های دینی در پذیرش ساده توبه و سقوط مجازات است؟

⚖️ نباید با رویکردی سخت‌گیرانه با علل سقوط مجازات از جمله «توبه» برخورد نمود. توبه همان پشیمانی است و عزم و اراده شخص بر بازگشت از مسیر سابق. این رویکرد اصلاح‌گرایانه، در جرایم مستوجب حدّ به‌صورت کلی و جرم سب‌ّالنبی به‌صورت خاص مورد پذیرش و تأکید شرع و ‌قانون قرار گرفته است چرا که بر خلاف تمام جرایم قانونگذار در ماده ۲۶۳ مجازات سبّ‌النبی را با «ادّعا» ساقط کرده و بیان نموده است: «هرگاه متهم به سب، ادعاء نماید که اظهارات وی از روی اکراه، غفلت، سهو یا در حالت مستی یا غضب یا سبق لسان یا بدون توجه به معانی کلمات و یا نقل قول از دیگری بوده است ساب النبی محسوب نمی‌شود».

⚖️با توجه به مطالب فوق و کلیپ ضبط‌شده در ترکیه هم «توبه» و هم «ادعای مستی» و «عدم توجه به معانی الفاظ» در خصوص تتلو قابل طرح است فلذا اعدام وی با شبهه شدید مواجه است و منطبق بر موازین حقوقی-فقهی نیست و امید دارم این نکات مدنظر قرار گیرد و با تشخیص خلاف شرع بودن حکم با اعمال ماده ۴۷۷ موافقت شود.

🔴 کانال یوتیوب برهانی‌مدیا را دنبال و ویدئوی کامل را ملاحظه فرمایید:
youtube.com/ @borhanimedia

⚖️
⚖️
⚖️
#محسن_برهانی
#تتلو
#تتلیتی
#اعدام
#سب_النبی⁩⁩⁩
لینک مصاحبه:

https://B2n.ir/jp2418
2025/07/04 09:32:26
Back to Top
HTML Embed Code: