Telegram Web Link
جنگ دوازده روزه علیه ایران و ایرانیان بود یا علیه جمهوری اسلامی؟ جنگ علیه حکومت مستقر بود یا علیه ایران؟
در ایام جنگ چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی گفت‌وگوهای فراوانی میان محکوم‌کنندگان تجاوز و مدافعان تجاوز درگرفت و هنوز نیز این گفت‌وگوها ادامه دارد.

به نظر اینجانب قریب به اتفاق این افراد در میهن‌دوستی و ایران‌دوستی مشترکند اما در اینکه دفاع و تشویق یا محکومیت این تجاوز کدامیک مصداق ایران‌دوستی و وطن‌دوستی است، اختلاف‌نظر وجود دارد.

در این ویدئو تلاش کردم به این مسأله بپردازم و باور دارم با گفت‌وگو و اندیشیدن می‌توان به نقاط مشترک فراوانی رسید.

https://youtu.be/CLMsABB27Ik

#برهانی_مدیا
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
محسن برهانی
یادداشت و دل‌نوشته ارزشمند دکتر حسینی مدرس
محسن برهانی
Photo
دغدغه کاهش اعدام در ایران و مقاله‌ای در مجله دانشگاه هاروارد

🖋️ در میانه خوف و رجای پساآتش‌بس و در رقابتی سخت و نفس‌گیر، تلاش ده ماهه ثمر داد و مقاله مشترک اینجانب و دوست گرامی جناب آقای محمدامین رادمند در مجله بسیار معتبر دانشگاه هاروارد (JOURNAL Of ISLAMIC LAW) با عنوان «نگاهی از درون شریعت برای کاهش مجازات‌های سالب حیات حدی در ایران» (An Intrinsic Sharia’a-Based Approach to Reducing Hudud Capital Punishment in Iran) دیروز نهم تیرماه منتشر گردید.

🖋️ در این مقاله تلاش شد این ایده به اثبات برسد که «آمار بالای اعدام» از ذاتیات نظام حقوقی مبتنی بر فقه نیست و اگر دغدغه جان انسان‌ها را داشته باشیم با همین فقه موجود و همین نظام حقوقی می‌توان میزان اعدام‌ها را به کمتر از پنج درصد اعدام‌های موجود کاهش داد.

🖋️ معمولاً مخالفان با مجازات اعدام، با نگاهی ساختاری تلاش دارند که با تغییر فقه و ساختار حقوقی ایران مطلوب خویش را پیگیری کنند. در این مقاله ضمن تبیین این رویکردها و‌ با نگاهی واقع‌گرایانه، غیرساختارشکنانه و درون-فقهی تلاش شد گامی در مسیر کاهش حداکثری مجازات‌ اعدام در ایران برداشته شود.

🖋️ به نظر اینجانب گام اول، درک حرمت جان انسان‌ها و دغدغه‌مندی برای کاهش اعدام و فهم این حقیقت است که داشتن این میزان اعدام در ایران «ننگ» است. اگر این مهم درک شد راهکار موجود در مقاله برای کاهش مجازات اعدام -بدون برهم زدن ساختار حقوقی کشور- مطالبی برای گفتن دارد.

متن پی‌دی‌اف مقاله را می‌توانید از آدرس زیر دانلود فرمایید:
https://journalofislamiclaw.com/current/article/view/346/202

🖋️
🖋️
🖋️
#محسن_برهانی
#اعدام
#هاروارد
#دانشگاه_هاروارد⁩⁩
محسن برهانی
Photo
امام حسین (ع): انقلابی یا معترض سیاسی

عاشورا و تفاسیری که از این واقعه تاریخی می‌شود، ارتباط مستقیمی با حیات سیاسی-اجتماعی ایرانیان دارد.
بسیاری از تفاسیر -تحت تأثیر ادبیات دهه چهل و پنجاه شمسی- ایشان را به عنوان شخصیتی «انقلابی» مطرح کرده‌اند؛ شخصیتی که در برابر ظلم «قیام» کرد و در پی تشکیل «حکومت» بود و برای این منظور کوفه را به عنوان پایگاه «تشکیل حکومت» انتخاب فرمودند اما این قیام به فرجام نرسید و ایشان مانند یک مجاهد فی سبیل الله شربت شهادت را نوشیدند.
آیا به واقع حسین (ع) در یک اقدام «کنشی» دست به قیام زدند و نتوانستند؟
یا اینکه اساساً حضرت «قیام» نکردند و مجموعه اقدامات ایشان یک «واکنش» بود در برابر طرح و زمینی که «حکومت» جور برای یک «معترض سیاسی» طراحی کرده بود؛ بیعت و الزام به مشروعیت‌بخشی به حکومت فاسد یا مرگ.
و آن حضرت بعد از فهم دقیق طرّاحی حکومت، بهترین انتخاب را انجام دادند. بنابراین ایشان قیام نکردند که براندازی کنند و حکومت را به دست گیرند بلکه بعد از احراز آنکه «قتل» قطعی است، مرگی الهام‌بخش و ماندگار و بیدارکننده را انتخاب کردند و امروز که می‌بینیم بهترین انتخاب ممکن را آن حضرت انتخاب فرمودند.
با این نگاه حسین (ع) دیگر یک انقلابی و چریک نیست بلکه یک مخالف سیاسی است که عاقلانه‌ترین گزینه را انتخاب فرمودند.
در این ویدئو به بررسی این دو نگاه پرداخته شده است.
https://youtu.be/aOcmnTcxQOY

#عاشورا
#امام_حسین
#محسن_برهانی
#برهانی_مدیا
2025/07/05 05:36:04
Back to Top
HTML Embed Code: