Telegram Web Link
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 مسیر دشوار وزیر اقتصاد در بازار سرمایه

▫️بازار سرمایه در سه ماه اخیر با توجه به ریسک‌های سیاسی، نوسانات زیادی تجربه کرده است.

▫️به عقیده بسیاری از فعالان بازار سهام، نوسانات ماه‌های اخیر را می توان ناشی از مذاکرات، دخالت دولت و معرفی نشدن وزیر اقتصاد دانست؛ البته مورد بسیار مهم نداشتن فرمانده اقتصادی در دولت فعلی است؛ در نتیجه وزیر اقتصاد جدید باید تصمیمات سختی را اخذ کند تا بتواند به بازار سرمایه سر و سامان دهد.

▫️مهدی رباطی، تحلیلگر بازار سهام در این خصوص در میزگرد اکوایران گفت: معمولا وزرای اقتصادی درگیر بروکراسی‌ها می‌شوند و از سروسامان دادن به بازارهای مالی غافل می‌مانند. در نتیجه وزیر جدید اقتصاد باید بسیار شجاعانه تصمیم بگیرد و بتواند اتفاقات خوبی را رقم زند.

▫️به گفته وی؛ وزیراقتصاد باید در این شرایط بحرانی و حساس، بهترین اقدامات و تدابیر را جهت اصلاح ساختار اقتصادی انجام دهد.

📺 @ecoiran_webtv
🌷 طبری در مقدمه کتاب تاریخ طبری می‌نویسد پیوسته‌ترین تاریخ و تمدن در بین تمام ملل را پارسیان دارند.
مثلا همین تصویر سندی بر پیوستگی تمدنی ایرانی‌هاست.
آثار یافت‌شده در تمدن ۶۰۰۰ ساله جیرفت درباره پرنده هما
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
"یادداشتهای مهدی رباطی"
واکنش مهدی رباطی فعال اقتصادی به احتمال معرفی مدنی‌زاده به عنوان وزیر اقتصاد مجلس: 🔹اگر این جسارت به سرانجام برسد، فتح بابی جدی در شکستن حلقه مدیران رانتی، سیاسی و توصیه‌ای خواهد بود. @Majles
آرزوی موفقیت برای برادر گرامی و فرهیخته دکتر مدنی زاده ؛ شرایط حساس و خطیری است و مسئولیتی بسیار سنگین .
امیدواریم به اینکه شرایط بازار سرمایه هم تغییر مثبتی داشته باشد.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
از زمانی که اقتصاد کشور دچار سیاست های ‎کمونیستی تثبیت قیمت با وجود تورم شد ، فاتحه منابع انرژی کشور بخصوص گاز و ‎برق خوانده شد.

🔹هزینه برق مصرفی در سبد خانوار از ۶/۶ درصد سال ۱۳۵۲ رسیده به ۰/۲۳ درصد سال ۱۴۰۲

🔻یعنی ادجاست شده با تورم در این سالها ‎برق ۱۳ برابر ارزان شده است.

🔹برق آینده دنیاست؛ بدون برق آینده‌ای نیست ؛ هوش مصنوعی ، رمز ارزها، خودروها و... همه در آینده فقط به برق وابسته هستند و نفت و گاز هم اگر اهمیتی داشته باشد در جهت تامین برق است.

🔻با اقتصاد دستوری و سرمایه‌گذاری صفر در زیرساختها در این زمینه به فرسودگی کامل رسیده‌ایم و زیرساختهای کشور بسیار تخریب شده است.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب و صحبت‌های آقایان ظهره‌وند و عباسی بر این مدار بود که ‎#توافق یا در کار نیست یا بسیار دور است.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
"یادداشتهای مهدی رباطی"
برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب و صحبت‌های آقایان ظهره‌وند و عباسی بر این مدار بود که ‎#توافق یا در کار نیست یا بسیار دور است.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز اعلام کرد : آمریکا آماده ارائه پاسخ روشنی در مورد لغو تحریم‌ها نبود. سناریوهایی را برای بحث مکانسیم ماشه پیش بینی کرده‌ایم.


💬در این راستا توییت هفته قبل :
💬 https://www.tg-me.com/m_robatii/3024

دوست عزیزی در کامنتها پرسیده شما دوست دارید توافق بشود یا خیر؟

🟢 پاسخ دادم ؛ برای من لفظ توافق یا عدم توافق و بازی با لغات اهمیتی ندارد ، برای من بهبود روش افتضاح حکمرانی فعلی و حل مشکلات عدیده کشور مهم است ، اگر توافقی صورت بگیرد که به این مهم کمک کند ، بله آن توافق را دوست دارم و از آن حمایت می کنم ، اگر چنین توافقی قرار نباشد انجام شود که تحلیلم این است که روند فعلی تحولات در این جهت است و آمریکا امتیاز اساسی به ایران نخواهد داد و صرفا کشور را معطل خواهد کرد، خیر از آن حمایت نمی کنم.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
"یادداشتهای مهدی رباطی" pinned « وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز اعلام کرد : آمریکا آماده ارائه پاسخ روشنی در مورد لغو تحریم‌ها نبود. سناریوهایی را برای بحث مکانسیم ماشه پیش بینی کرده‌ایم. 💬در این راستا توییت هفته قبل : 💬 https://www.tg-me.com/m_robatii/3024 دوست عزیزی در کامنتها…»
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#اعتبار_تابان


🎙 صحبت‌های مدیرعامل کارگزاری اعتبار تابان دکتر رباطی در خصوص ریسک وزیر جدید اقتصاد

✔️ارتباط اقتصاد با بازار سرمایه
✔️اتفاقات بازار سرمایه


@etebarbroker ✔️
🖥 تله بروکر ای‌بات:
@Etebar_bot
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
پا بوس علی‌ابن‌ابی‌طالب هستم، بیشترین چیزی که طلب کردم، عنایتی از سمت پروردگار بحق علی برای نجات این کشور و مردمش از پرتگاه بی‌کفایتی‌ها و سوتدبیریهایی است که گرفتارش کرده و روز به روز هم اوضاعش را پیچیده‌تر می‌کند و نجات از شر دشمنان زیاد و متحدی که برای سقوطش کمین کرده و توطئه می‌کنند.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
"یادداشتهای مهدی رباطی"
اول پست ریپلای شده را بخوانید سپس کامنت‌های عزیزان که کارشناس همه حوزه‌ها هستند را هم بخوانید در خصوص اینکه ترامپ کاسب است و محاله ایلان ماسک ضرر کنه و بعضا تمسخرها را حالا این ویدیو چند روز پیش ایلان ماسک را ببینید 🔴ویدیو به اظهارات ایلان ماسک در مورد…
✈️ایلان ماسک توییت زده

💬بدون من، ترامپ انتخابات را می‌باخت، دموکرات‌ها کنترل مجلس نمایندگان را در دست می‌گرفتند و جمهوری‌خواهان در سنا ۵۱ به ۴۹ می‌شدند. چقدر قدر نشناسی!

خیلی آزرده و ناراحت است؛ بنده خدا نمی‌داند که این داستانی که با ترامپ دارد در ایران فرهنگ سیاسی غالب است که با افرادی رای میاوری ولی در چهارچوب وفاق با افرادی کار می‌کنی که اگر در انتخابات از ایشان رونمایی می‌کردی یک میلیون رای نمی‍اوردی!
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
✈️الان دیدم کانال صدای سهامدار بورس نیوز این مطلب را https://www.tg-me.com/BourseNewsvoc/60648 که محبت و نظر لطف یک سهامدار است را منتشر کرده.

اما واقعیت اینجاست که همانطور که نوشتم همان زمان من هیچ تمایلی به پذیرش این پست نداشتم و برخلاف بسیاری مدیران دولتی که مداوم در حال لابی برای پست گرفتن هستند حتی تماس‌های مرتبط را هم پاسخ نمی‌دادم ، به دلایلی که شاید روزی بیان کنم.

برای تیم مدیریتی فعلی سازمان آرزوی موفقیت می‌کنم و امیدوارم وضعیت بازار با تغییر کلی سیاست دولت که البته باید با فشار سازمان بورس پیگیری و انجام شود زودتر از این آشفتگی خارج شود.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔻 ركود فراگير

👉https://tinyurl.com/237bo5fe

یادداشت منتشر شده در روزنامه اعتماد تاریخ ۱۸ خرداد در خصوص عارضه یابی و چشم انداز بازار سرمایه

سال ۱۴۰۴ در حالي آغاز مي‌شود كه بازار سرمايه با انتظارات مثبت ناشي از رشد نقدينگي، تورم ساختاري بالا و اميد به كاهش فشارهاي سياسي بين‌المللي، وارد سال جديد مي‌شود. با اين حال، خوش‌بيني ابتدايي خيلي زود جايش را به ترديد و بي‌اعتمادي مي‌دهد. در سه‌ماهه نخست سال، شاخص كل بورس تنها حدود ۳.۷ درصد بازدهي اسمي ثبت مي‌كند؛ آن‌هم در حالي كه نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه فروردين‌ماه از ۴۷ درصد عبور مي‌كند. اين موضوع به معناي بازدهي واقعي منفي براي سهامداران است.

۱. رفتار هيجاني سرمايه‌گذاران در برابر اخبار سياسي و مذاكرات هسته‌اي يكي از عوامل موثر در فضاي بازار است. انتشار هر خبر مثبتي از احتمال توافق يا آزادسازي منابع ارزي، باعث رشد مقطعي گروه‌هاي دلاري چون پتروشيمي، فلزات اساسي و معدني‌ها مي‌شود. اما با توقف مذاكرات يا مخابره اخبار منفي درباره تنش‌هاي منطقه‌اي، بازار مجددا وارد فاز ركود مي‌شود. نوسانات شديد در ارزش معاملات روزانه كه از حدود ۱۰ هزار ميليارد تومان در نيمه فروردين به كمتر از ۵ هزار ميليارد تومان در پايان ارديبهشت كاهش مي‌يابد، نشانه‌اي از نبود ثبات و پيش‌بيني‌ناپذيري رفتار سرمايه‌گذاران است.

۲. تاثير قطعي برق در ارديبهشت و خرداد به‌ويژه در صنايع فولادي، سيماني و پتروشيمي اثر محسوسي بر توليد و فروش مي‌گذارد. گزارش‌هاي ماهانه نشان مي‌دهند فروش برخي شركت‌هاي فولادي تا بيش از ۱۵ درصد نسبت به سال قبل كاهش مي‌يابد. برآوردها حاكي از آن است كه تنها در بخش فولاد، قطعي برق باعث كاهش ۶۵۰ هزار تني توليد شده و حدود ۸ هزار ميليارد تومان از فروش زنجيره فولاد كاسته مي‌شود؛ افتي كه مستقيما سود عملياتي را تحت فشار قرار مي‌دهد و در ارزش‌گذاري شركت‌ها اثر منفي مي‌گذارد.

۳. در عرصه سياستگذاري، بخشنامه اخير سازمان بورس درباره كاهش ضريب اهرمي صندوق‌هاي ETF اهرمي يكي از تصميمات بحث‌برانگيز است. كاهش ضريب از ۲ به حدود ۱.۳، جذابيت اين ابزارها براي سرمايه‌گذاران حرفه‌اي را كاهش مي‌دهد. در حالي كه ميانگين معاملات روزانه اين صندوق‌ها پيش از بخشنامه حدود ۲۵۰۰ ميليارد تومان بوده، اين عدد در برخي روزها به زير ۱۱۰۰ ميليارد تومان سقوط مي‌كند. كاهش عمق بازار، افت نقدشوندگي و محدود شدن فرصت‌هاي نوسان‌گيري، از پيامدهاي فوري اين سياست به‌شمار مي‌آيد.

۴. براي مرور فضاي كنوني، روند واگذاري سايپا قابل تامل است. اين واگذاري در ابتدا موج مثبتي در گروه خودرويي ايجاد مي‌كند و رشد ۸ تا ۱۲ درصدي در دو روز نخست را رقم مي‌زند، اما نبود شفافيت در نحوه واگذاري و نگراني از انتقال مالكيت به نهادهاي شبه‌دولتي باعث مي‌شود اثر مثبت اين رويداد دوام نياورد. واگذاري واقعي با حضور بخش خصوصي شفاف و متخصص مي‌تواند صنعت خودرو را متحول كند، اما تجربه‌هاي پيشين، ترديدهايي در اثربخشي اين اقدام ايجاد كرده‌اند.

۵. در اين ميان بررسي عملكرد صنايع مختلف نشان داد كه برخلاف تصور عمومي، بسياري از شركت‌ها با چالش سودآوري روبه‌رو هستند. در حالي كه نرخ فروش برخي محصولات پتروشيمي نسبت به سال گذشته ۱۰ تا ۲۰ درصد كاهش مي‌يابد، همزمان هزينه‌هاي توليد به‌شدت رشد مي‌كنند. در صنعت فولاد نيز با وجود ثبات نرخ شمش، حاشيه سود ناخالص برخي شركت‌ها به زير ۲۵ درصد مي‌رسد، در حالي كه اين عدد در سال گذشته حدود ۳۵ درصد بوده است. اين را نبايد فراموش كنيم كه در صنعت بانكداري سود ظاهري بانك‌ها ناشي از تسعير ارز و فروش دارايي‌هاي سرمايه‌اي است و پايداري لازم را ندارد. نسبت كفايت سرمايه در برخي بانك‌ها از حد استاندارد بين‌المللي (۸ درصد) پايين‌تر است و مطالبات مشكوك‌الوصول همچنان گلوگاه اصلي نظام بانكي به شمار مي‌رود.

با تثبيت نرخ بهره بين ‌بانكي در محدوده ۲۴ تا ۲۵ درصد و افزايش نرخ سود سپرده بلندمدت به بالاي ۳۰ درصد، بازار سرمايه در رقابت با بازار پول در موقعيت ضعف قرار دارد. بازدهي شاخص كل بورس از ابتداي سال تاكنون كمتر از ۴ درصد بوده و شاخص هم‌وزن نيز تنها ۱.۲ درصد رشد داشته؛ آماري كه نشان‌دهنده ركود فراگير و نبود جريان نقدينگي تازه است.

۶. در نهايت چشم‌انداز بازار سرمايه در نيمه دوم سال مشروط به چند عامل كليدي است: ثبات در سياستگذاري و پرهيز از تصميمات خلق‌الساعه، تعديل نرخ بهره واقعي از مسير كاهش تورم يا كنترل سود بانكي و همچنين بهبود فضاي بين‌المللي و كاهش تنش‌هاي ژئوپليتيك. در صورت تحقق اين شرايط، مي‌توان انتظار داشت بازار به‌تدريج از ركود خارج شود. در غير اين‌صورت، بورس درگير نوسانات محدود، خروج پول حقيقي و افت عمق بازار خواهد ماند و سرمايه‌گذاران ناگزيرند با رويكردي تحليلي‌تر، واقع‌بينانه‌تر و همراه با مديريت ريسك دقيق‌تر وارد عمل شوند.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
"یادداشتهای مهدی رباطی"
در این مطلب قصد دارم نگاهی داشته باشم به اینکه چرا مخالف شدید دستکاری بازار و محدود کردن دامنه نوسان و این ظلم به فعالین و سهامداران بازار سرمایه بودم که سقوط بازار را هفت درصدی پایین آمدند. 💬 همانطور که در نمودار میبینید دو موج 1 و 3 حرکت فعلی با فلش سفید…
حدود یکماه قبل در این پست اشاره شد که تایم رشد کوتاه مدت بازار به پایان رسید و به دلیل دامنه سه درصدی بهره قابل توجهی برای سرمایه گذاران حاصل نشد.
با رسیدن به شروع تایم اصلاح بازار شاهد افت قابل توجه بازار همزمان با ریسکهای سیاسی هستیم که این تایم اصلاحی در سناریوهای مختلف می تواند کوتاه یا بلند مدت باشد.

🟢به احتمال زیاد حداقل اصلاح تا 2800 در شاخص کل و از نظر زمانی تا مرداد ماه را شاهد خواهیم بود و پس از آن باید به انتظار واکنش بازار نشست.
🔴 در یک تصویر کلی ، سیاستهای اقتصادی دولت چهاردهم در هیچ جنبه ای بویژه از منظر سیاستهای پولی و ارائه چشم انداز مدل حاکمیت شرکتی برای بنگاههای اقتصادی کشور از جمله خودروسازی بسیار مبهم و در جهت رونق تولید و سرمایه گذاری که تبلور آن بازار سرمایه می باشد ، نیست.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
برداشت من از اتفاقات در حال وقوع و سیر تحولات این است که هسته اصلی قدرت در نظام که تصمیم‌گیر واقعی است، به‌درستی می‌داند چه بازی‌ایی در جریان است و در حال پیشبرد برنامه‌های خود است و بر خلاف بسیاری که با مذاکرات سرکار رفته‌اند پلن عملیاتی روی مذاکرات ندارد، لیکن این مسیر را هم تست کرد.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مملکت شبیه جزیره هایی است که هرکس منافع خودش و گروهش را با طنابی به سمت خودش می کشد. انواع و اقسام قوانین و بخشنامه های متضاد که هرکس بیشتر زورش برسد آن قانونی را که منتفع آن است جاری و ساری می کند.
امروز دیدم نامه ای با امضای جناب آقای یاری ، هیات مدیره محترم سازمان در خصوص عرضه خودرو در بورس کالا زده شده است که کار بسیار بجا و درستی بود و دقیقا در این مملکت امورات به همین شکل پیش می رود.
سازمان بورس حالا که هر نهادی ساز خود رو میزند و شرایط ملوک الطوایفی است باید به عنوان نماینده و حافظ منافع ذینفعان این بازار با پشتوانه سهامداران و نهادهای مالی تمام زور خود را بزند تا قوانینی که به نفع بورس است حاکم شود و طناب منافع را تا میتواند از سمت دلالان و ذینفعان رانت به سمت منافع بازار سرمایه و تولید در جهت نامگذاری امسال بکشد.
همانطور که منتقد تصمیمات اشتباه و غلط سازمان هستیم و به دید دلسوزانه و کارشناسی گوشزد میکنیم ، پشتیبان و حامی رویکردها و تصمیمات درست هم هستیم و باید همین روند مقابله با حرف زور با توسل به زور ادامه پیدا کند.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ساختار سیاست‌گذاری کشور تواماً با چالش ناهمسویی سیاستی Policy Incoherence و چندپارگی حکمرانی Fragmented Governance مواجه است، که نتیجه آن نبود یک جهت‌گیری راهبردی منسجم در امورات مختلف بویژه سیاست خارجی و اقتصاد است.
خروجی این وضعیت این است که حتی در بزنگاه‌های مختلف مثل ‎#مذاکرات که باید یک جهت‌گیری واحد و اجرای دقیق و هماهنگ در مواجهه با امورات وجود داشته باشد شاهد این هستیم که یک بخش سیستم سیاسی از مقاومت صحبت می‌کند و بخشی دیگر کماکان در سودای تسلیم همه‌چیز به خیال عادی سازی روابط با آمریکاست.
این وضعیت در سیاستگذاری اقتصادی کشور هم به شکل بسیار پررنگی وجود دارد.
رهبری شعار سال سرمایه گذاری برای تولید تعیین می‌کنند و بانک مرکزی نرخ بهره ۳۵ـ۴۰ درصد.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
همانطور که جمعبندی من از شش‌ماه قبل که عده کثیری در حال فروختن امید واهی به مردم و سرکار گذاشتن ملت برای مذاکرات بودند نوشتم و تا همین امروز هم نظرم همان است که این مذاکرات تله است و بی‌نتیجه.
همچنین معتقدم آمریکا و اسراییل در موقعیت درگیری کلاسیک مستقیم نظامی بهیچ عنوان با ایران نیستند.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💬 به دنبال این نیستم که بگویم تمام مطالب گفته شده و پیش بینی شده بود ولی :
۱. مذاکره‌ای در کار نبود و هرکسی این مدت مردم را با مذاکرات سرکار گذاشته بود را برای صحت سنجی تحلیل‌های بعدی این افراد یادداشت کنید
۲. مذاکره تله بود برای فریب ایران و زمان خریدن برای حمله اسراییل
۳. هسته‌ای نشدن اشتباه بود
۴. عدم اجرای وعده صادق ۳ اشتباه بود
۵. جنگ کلاسیک در کار نیست ولی این ترورها و حملات مشخص را سه ماه پیش نوشتم و ادامه خواهد داشت
۶. کشور در شرایط سختی است و نیازمند تغییر روش جدی تعامل با مردم خود و غرب است.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💬انتقاد می‌کردند چرا به مردم امید نمیدید، توافق شده تموم شده قراره سفارتها باز بشه...
عین اتفاقاتی که دیشب افتاد پیش بینی شده بود و اتفاقات بعدی هم پیش بینی شده و در پیش است.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
"یادداشتهای مهدی رباطی"
همانطور که جمعبندی من از شش‌ماه قبل که عده کثیری در حال فروختن امید واهی به مردم و سرکار گذاشتن ملت برای مذاکرات بودند نوشتم و تا همین امروز هم نظرم همان است که این مذاکرات تله است و بی‌نتیجه. همچنین معتقدم آمریکا و اسراییل در موقعیت درگیری کلاسیک مستقیم…
دوستان می‌پرسند بعضا که جنگ کلاسیک با این شرایط چه فرقی دارد.
جنگ کلاسیک یعنی جنگ «روسیه و اکراین» یعنی حمله به افراد نظامی و غیر نظامی و زیرساختهای دو طرف و...
شرایط فعلی درگیری محدود مینیاتوری و ترورهای وسیع است که بدلایلی که قابل توضیح نیست شروع شده است.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/03 06:58:20
Back to Top
HTML Embed Code: