Telegram Web Link
مخفیگاه pinned «نوشتۀ زیر قسمتی از داستان کوتاهی است زیر عنوان "ازدواج سنتی آواز با موسیقی و طلاق دیالکتیکی آنان. این نوشته بطور کامل در سایت ما پست شده است: https://www.writingswithoutborders.com …»
طراحی نیکلای رریخ برای اجرای موسیقی معروف آیین بهار اثر استراوینسکی

کانال مخفیگاه؛ @makhfigah_channel
Stravinsky The Rite of Spring // London Symphony Orchestra/Sir Simon…
#موسیقی_کلاسیک آیین بهار
اثر: ایگور استراوینسکی
بر اساس اسطوره‌های پاگان
سال ۱۹۱۳ میلادی

🖊ساخت این اثر جنجال بزرگی در دنیای موسیقی به‌راه انداخت و بحثهای داغی را در همه‌ جا برانگیخت. تا به‌ آنروز کسی هرگز چیزی شبیه به آن نشنیده بود. 

کانال: @makhfigah_channel
"قفل" برای این روی در قرار داده شده که آدم درستکار را درستکار نگه دارد.

یک درصد از مردم ریاکار و دزد هستند، اینها به‌دنبال بازکردن قفل‌ها و دستبرد به خانه‌ها هستند و یک درصد از مردم نیز همیشه درستکار هستند و تحت هیچ شرایطی ریاکاری نمی‌کنند.

باقی 98 درصد مردم تا زمانی درستکارند که همه چیز درست باشد. اکثرا اگر شرایط به نحوی رقم بخورد که آنها به حد کافی وسوسه شوند ممکن است دست به خطا بزنند. قفل‌ها برای جلوگیری از نفوذ دزدان نصب نمی‌شود، دزدها بلد هستند که چگونه قفل‌ها را باز کنند، قفل‌ها برای حفاظت از مردم نسبتاً درستکار هستند تا وسوسه نشوند و درستکار باقی بمانند.

در واقع تمام آدم‌ها پتانسیل کج‌روی را دارند اما قیمت هر کسی با دیگری فرق دارد و آستانه وسوسه هر کسی با دیگر تفاوت دارد.

#دن_آریلی
کتاب: پشت پرده ریاکاری
مترجم: رامین رامبد


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
اولین ماجرای عاشقانه‌اى که در این جهان باید آن را به کمال برسانیم رابطه با خودمان است و تنها پس از موفقیت در این رابطه است که میتوانیم به دیگران آنطور كه بايد عشق بورزیم ...

#ناتانیل_براندن


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
فردا همه چیز تغییر میکند ، فردا ...

ناگهان در می یابد که فردا نیز همین گونه خواهد بود و پس فردا و تمام روزها. همین فکرها سبب مرگ انسان می شود و چون تحمل آن را نداریم ساکت می مانیم یا اگر جوانیم جمله های بی سر و ته به هم می بافیم.

#آلبر_کامو
کتاب: پشت و رو
ترجمه: عباس باقری


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
ﺧﺪﺍ ﻭ ﺷﯿﻄﺎﻥ ﺭﺍ ﺻﺪﺍ ﻣﯽ ﮐﺮﺩﻡ.
ﺑﺮﺍﯼ ﻣﻦ ﺗﻔﺎﻭﺕ ﻧﺪﺍﺷﺖ ﮐﻪ ﮐﺪﺍﻡ ﯾﮏ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﺁﻣﺪ. ﺁﻧﭽﻪ ﻣﯽ ﺧﻮﺍﺳﺘﻢ ﺍﯾﻦ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺩﯾﮕﺮ ﺍﺣﺴﺎﺱ ﺗﻨﻬﺎﯾﯽ ﻧﮑﻨﻢ ...

#ﻧﯿﮑﻮﺱ_ﮐﺎﺯﺍﻧﺘﺰﺍﮐﯿﺲ
کتاب: ﺳﺮﮔﺸﺘﻪ ﺭﺍﻩ ﺣﻖ
ترجمه: منیر جزنی


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
انسان ها بیش از هر چیز دیگر، از اندیشیدن وحشت دارند، بیش از فقر، حتی بیش از مرگ. «اندیشه» انقلاب می کند، از تخت به زیر می کشد و نابود می سازد. امتیازات دروغین، سنن و عرف جوامع، و عادات راحت طلبانه ی انسان ها را، بدون ذره ای رحم، از دم تیغ می گذراند. هیچ قانونی را به رسمیت نمی شناسد؛ آنارشیست است.

مراجع قانونی را به پشیزی نمی انگارد و بر خرد کهن نیز وقعی نمی نهد. اندیشه به سادگی در گودال جهنم می نگرد و هراسی او را فرا نمی گیرد. بشر، لکه ی کوچکی مغروق در ژرفای بی پایانی از سکوت است؛ اندیشه این را می بیند و با این حال، غرورمندانه خود را به نمایش می گذارد، گویی ارباب کائنات است. اندیشه، چالاک، آزاد و عظیم است، یگانه روشنایی این جهان و بزرگ ترین مایه ی فخر بشر.

#برتراند_راسل


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
همه‌ی آدم‌ ها یک روز معنی حرف‌ هایشان را خواهند فهمید و متوجه رفتارهایشان خواهند شد؛ روزی که با کسی از جنس خودشان مواجه شوند ...

#ژوزه_ساراماگو


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
در قرن بیستم شاهد پرشورترین تلاش‌ها برای بسط حق رأی و تأسیس دموکراسی‌های دیرپا بوده‌ایم. با این حال ، دموکراسی‌ هایی که پس از جنگ جهانی اول -و دوم- بنا شدند اغلب با قبضهٔ قدرت در دستان یک حزب واحد در ترکیبی از انتخابات و کودتا فروریختند. یک حزب جسارت یافته از نتیجه انتخابات یا انگیزه‌ گرفته از یک ایدئولوژی، یا هردو، می‌توانست نظام را از درون تغییر دهد.

فاشیست‌ها یا نازی‌ها یا کمونیست‌ ها که در دهه‌های ۱۹۳۰ یا ۱۹۴۰ پیروز انتخابات شدند، حاصل کار ترکیبی از مضحکه، سرکوب و تاکتیک‌های سالامی بود. یعنی کندن پوست اپوزیسیون، لايه به لایه.

بیشتر مردم متوجه این اتفاق نبودند، بعضی‌ها را به زندان انداخته بودند و شمار باقی هم برای مقابله کافی نبود.

#تیموتی_اسنایدر
کتاب: در برابر استبداد
ترجمه: بابک واحدی



کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
هر دینی مانند یک خیال‌ پردازی است برای دیگران؛ اما برای معتقدین آن ، یک حقیقت مقدس و مطلق است ...

#آیزاک_آسیموف


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
در نظام دیکتاتوری پاداش وفاداری، بیش از پاداش توانائی است.

دیکتاتورها دستاوردها را به حسابِ خودشان می نویسند امّا برای شکستها دیگران را سرزنش میکنند. دیکتاتورها در سطح ملی، بگیر و ببند وسیع با عناوینی نظیر جاسوس، خائن و فتنه‌گر، راه می‌اندازند. دیکتاتورها دشمن فراوان میبینند. آنها دادگاههای نمایشی راه می‌اندازند و دگراندیشان را در تلویزیون حکومتی، مجبور به اعتراف می‌کنند.

#فرانک_دیکوتر
کتاب: آداب دیکتاتوری
ترجمه: مسعود یوسف


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
حالا ایران را بیشتر از همیشه می‌خواهم.

سابق، یعنی در این ده بیست سال اخیر، دوستش داشتم. همان‌طور که فرزندی مادر خطاکارش را دوست دارد. محبت من توٲم با نفرت بود. نفرت از ظلمی که هست و سکوتی که خلق کرده و ظالم را سر پا نگهداشته. از سکوتی که من نیز در آن سهیم بودم! همان کینه‌ای را که به خودم داشتم به وطنم هم داشتم.

چه اشتباهی! در حقیقت هیچ‌کس نمی‌دانست در باطن ملت چه دارد می‌گذرد و چه آتشفشانی زیر خاکستر است. حالا حس دیگری دارم. دلم پیش مادری است که هر روز شهید می‌شود، هر روز به صلیب می‌کشندش و هر شب از درد فریاد می‌کشد.

#شاهرخ_مسکوب
کتاب: روزها در راه


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
آکادمی ‌هایی که به خرج دولت تأسیس می‌ گردند برای تربیت استعدادهای مردم نیست ، بلکه برای جلوگیری از آن است؛ اما در کشورهای آزاد علم و هنر تا آخرین درجه پیشرفت خواهد ‌کرد ...

#باروخ_اسپینوزا (فیلسوف عصر روشنگری)


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
در مسیر یک کنسرت ، سر یک چهار‌راه با گروهی از آدم‌ ها مواجه می ‌شوی که همه به آسمان خیره شده‌ اند ، بدون این که فکر کنی ، تو هم به بالا زل میزنی. چرا؟ تأيید اجتماعی ...

وسط کنسرت ، زمانی که تک نواز اوج هنرنمایی ‌اش را به نمایش می ‌گذارد ، یک نفر شروع به کف زدن میکند و ناگهان همه‌ ی حضار با او همراه میv‌شوند. تو هم همین‌طور ، چرا؟ تأیید اجتماعی. بعد از کنسرت به رختکن میروی تا کتت را برداری می‌ بینی مردم چگونه سکه ‌ایی به عنوان انعام در بشقاب می ‌گذارند ، هر چند هزینه ‌ی خدمات در پول بلیت لحاظ شده: چه کار می‌کنی؟ احتمالا تو هم انعام میدهی. تأیید اجتماعی ، که گاهی سخت ‌گیرانه از آن به عنوان غریزه‌ی جمع‌ گرایی یاد می‌ شود ، تأکید دارد افراد وقتی مثل بقیه عمل می‌ کنند که احساس می‌ کنند رفتارشان درست است. به عبارت دیگر، هرچه تعداد بیشتری از مردم عقیده‌ی خاصی را دنبال کنند، ما آن عقیده را بهتر (درست‌تر) می ‌پنداریم. تأیید اجتماعی می ‌تواند ، مانند زمانی که اعضای فرقه ‌های مذهبی دست به خودکشی دسته جمعی می ‌زنند، تمامی فرهنگ‌ ها را زمین‌vگیر کند.

#رولف_دوبلی


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
.
بسیاری افراد ازدواج می‌کنند تا همسرانشان را جایگزین مادرشان کنند و فرد قدرتمند دیگری را به جای الگوی مادر بنشانند ...

همین شیوه است که به سیاست اجازه می‌دهد در این دنیا کاربرد داشته باشد. چون مردم به‌دنبال قدرتی می‌گردند ک به آن تکیه کنند. آنها به جای آنکه سعی کنند استقلال خود را به دست بیاورند و روی پای خود بایستند فقط تلاش می‌کنند کس یا کسانی را که به آنها تکیه می‌کنند تغییر دهند. موضوع وابستگی مسئله بسیار بزرگیست که فقط در نظریه فروید وجود ندارد.


#اریک_فروم / هنر گوش دادن
ترجمه: پروین قائمی




کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
پیدا کردن نقطه ضعف های دیگران کمی هوش می خواهد ؛ اما سوء استفاده نکردن از آنها ، مقدار زیادی شعور ...

#والت_ویتمن


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
مارک تواین معتقد بود میان عقل و حس خوشبختی تناقض وجود دارد. هر چقدر از عقل مان کمتر استفاده کنیم، همان قدر بیشتر احساس خوشبختی می کنیم.

اریک ویلسون در کتاب «در برابر خوشبختی» می نویسد: امریکایی ها برای این که خوشبختی را در مورد خود شرطی کنند، به کسی که خوشبخت نیست، به چشم loser (بازنده) نگاه می کنند. ویلسون در مخالفت با خوشبختی ای که از همان ابتدا شرطی شده بود ، از حزن و اندوه که جریانی طبیعی در زندگی انسان دارد، دفاع کرده بود.

من فکر می کنم طرفدار مکتب گوستاو فلوبر باشم که می گوید: «فکر نمی کنم چیزی به نام خوشبختی وجود داشته باشد،
اما سکون و آرامش چرا.»

#الیف_شافاک
کتاب: فکر نکن تنهایی


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
همه ی این آدمها وقتشان را سر این می گذارند که آنچه در درونشان هست را توضیح دهند و با خوشحالی تصدیق کنند که عقایدشان یکی است.

آه که چقدر برایشان مهم است که همه با هم یکجور فکر کنند!

#ژان_پل_سارتر
کتاب: تهوع
ترجمه: جلال‌ الدین اعلم


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
Forwarded from نگاهی دیگر (Behrooz Ghorbanian)
شعر گون از شفیعی کدکنی
«به کجا چنین شتابان؟»
گَوَن از نسیم پرسید
«دلِ من گرفته زینجا
هوس سفر نداری
ز غبار این بیابان؟»
«همه آرزویم، اما
چه کنم که بسته پایم…»
«به کجا چنین شتابان؟»
«به هر آن کجا که باشد به جز این سرا سرایم»
«سفرت به خیر! اما، تو و دوستی، خدا را
چو ازین کویرِ وحشت به سلامتی گذشتی
به شکوفه ها به باران
برسان سلامِ ما را»
2024/05/19 11:10:44
Back to Top
HTML Embed Code: