Telegram Web Link
Sina Soleymani
🎯#دلار ✍🏽 قبلا جدول ارزشیابی دلار با روش PPP ارائه شده بود که میانگین نرخ دلار برای سال ۱۴۰۳ با درنظر گرفتن تورم ۳۵ الی ۴۰٪ حدود ۷۵۰۰۰ تومان خواهد بود. از ابتدای سال تا امروز ، با وجود افت شدید صادرات در زنجیره های اصلی صادراتی کشور مثل فولاد و پتروشیمی ،…
🎯#دلار #مهم

✍🏽 زمانی که بانک مرکزی برای نگه داشتن دلار روی ۶۰ تومان و کمتر ، گزارشات افتخار آمیز میداد ، عرض شد که این فشردگی قیمتی و اختلاف معنا دار با قیمت واقعی به زودی رها خواهد شد و لطمه آن به کل اقتصاد و مردم خواهد خورد.

✍🏽 حالا نمودار دلار گویای همه چیز هست و نیاز به هیچ توضیح و تفسیری نیست. دلار رها شده و احتمالا مجدد شاهد رشد دلار تا تخلیه شدن فشار تقاضای پشت دلار و تورم انباشته باشیم !

در این مدت رشد دلار بصورت واضحی با سایر دارایی ها عدم همخوانی داشته ! در طرف مقابل با تداوم نرخ بهره بالا ، بانک مرکزی مهم ترین ابزار خود را بی اثر کرده و از دست داده.
هم نرخ بهره بالا باعث رکود و نابودی صنایع شد و هم نرخ ارز و سکه جهش میکند.

در مطلب قبلی عرض شد که ارزش ذاتی دلار تا انتهای سال بر اساس روش PPP حدود ۷۴۰۰۰ تومان است.لذا با توجه به سرکوب نیمه نخست سال ، نیمه دوم سال باید منتظر رفتار بازار ارز بود.

@Marketerchnl
🎯#بازار

✍🏽 عدد واقعی شاخص کل بورس ، عددی که امروز روی تابلو مشاهده میکنید نیست !
حتی نزدیک به واقعیت هم نیست !

در ابتدای اردیبهشت ماه امسال ( دقیقا شروع تنش ها و افت بازار ) :

▪️عدد شاخص کل : ۲.۳۰۰.۰۰۰ واحد

در همان تاریخ :

فولاد مبارکه : ۵۶۷ تومان
ملی مس : ۸۰۳ تومان
بانک ملت : ۲۶۰ تومان
پالایشگاه اصفهان : ۶۴۴ تومان
ایرانخودرو : ۳۲۰ تومان
گلگهر : ۴۶۳ تومان

✍🏽در این بین مجامع هم برگزار شده و سود نقدی مجامع هم از دل بازار خارج شده !

اما امروز:

▪️ شاخص کل بورس : ۲.۰۱۶.۰۰۰ واحد ( ۱۲.۵٪ افت 🔻)

فولاد مبارکه : ۳۸۶ تومان ( ۳۱.۹٪ افت🔻)
ملی مس : ۵۸۴ تومان ( ۲۷.۳٪ افت 🔻)
بانک ملت : ۱۸۵ تومان ( ۲۸.۹٪ افت🔻)
پالایشگاه اصفهان : ۳۲۷ تومان ( ۴۹.۲٪ افت 🔻)
ایرانخودرو : ۲۱۵ تومان ( ۳۲.۸٪ افت 🔻)
گلگهر : ۲۸۵ تومان ( ۳۸.۴٪ افت 🔻)

✍🏽بنابراین اگر شاخص به اندازه میانگین وزنی قیمت سهام بازار افت میکرد ، یعنی ۳۴٪ افت ( به دلیل تاثیر بیشتر سهام بزرگ در شاخص کل ) ، عدد واقعی شاخص امروز حدود ۱.۵۰۰.۰۰۰ واحد خواهد بود !

دقت کنید ، شاخص در لحظه نگارش این متن ۲.۰۱۶.۰۰۰ واحد است.

✍🏽 نکته مهم تر اینجاست که در صورت افت ۱۰ تا ۱۵٪ سهام از همین نقطه ، عدد واقعی شاخص به حدود ۱.۳۰۰.۰۰۰ الی ۱.۳۵۰.۰۰۰ واحد بازخواهد گشت که سال ۱۴۰۱ بازار تقریبا از همان نقطه شروع به رشد کرد !

@Marketerchnl
🎯#بازار

جا داره اون عزیزانی که دنبال نقدشوندگی بازار بودند در این شرایط ، الان تشریح کنند که با دامنه نوسان ۳٪ چرا بازار باز صف فروش هست؟

در شرایطی که منشا بحران بازار خارج از بازار و خارج از بحث های اقتصادی هست ، اولین گام ،مدیریت بحران و جلوگیری از رفتار هیجانی در جهت زمان خریدن برای رفع منشا ریسک هست !

در چنین شرایطی ، طبیعتا باید از زمان خرج کرد که قیمت ها بطور هیجانی افت نکند!
در این شرایط قطعا نقدشوندگی اولویت نیست !!!

اگر منابعی برای حمایت از بازار وجود داشت ، این حرف درست بود که دامنه را باز کنید تا همزمان با تخلیه هیجان ، از منابع بازارساز استفاده بشه.

ولی از روز اول همه ما میدانستیم که منابعی در کار نیست...

سازمان بورس بخاطر ریسک سیاسی-نظامی دامنه را محدود کرد تا فضای بازار را مدیریت کند.
تا زمانی که منشا ریسک برطرف نشده یا منابع کافی برای مدیریت هیجان بازار تخصیص داده نشده ، باز کردن دامنه نوسان تصمیم غلطی بود.

تابلو امروز هم نتیجه تشخیص اشتباه در اولویت ها و وضعیت بازار هست...

@Marketerchnl
🎯از دستاوردهای بانک مرکزی در کنترل بازار ارز و طلا؛ فروش ربع سکه با دلار 100 هزار تومانی!

✍🏽اخرین حراج سکه مرکز مبادله، در تاریخ شنبه ۵ آبان برگزار شده که اگر با توجه به قیمت انس جهانی ۲۷۴۷ دلار کشف شده‌ اش را محاسبه کنیم، قیمت دلار هر یک از سکه‌ها ، یعنی تمام، نیم و ربع به ترتیب ۷۵، ۸۱ و ۱۰۱ بدست می آید!

✍🏽حتی اگر کشف چنین نرخ دلاری به حباب سکه برگردد، معاملات شمش که حبابی ندارد، میتواند نرخ دلار دقیقتری را بدست بدهد. آخرین معامله شمش در تاریخ ۱ آبان انجام شده که انس طلای جهانی در آن روز ۲۷۲۱ دلار بوده و اگر مبنای دلار آن را محاسبه کنیم به عدد ۶۵.۷۰۰ تومان می‌رسیم! یعنی تقریبا همان عددی که دلار در بازار آزاد معامله میشود!

✍🏽قیمت دلاری که اگر چه بانک مرکزی تحت عنوان قیمت بازار ازاد نمیپذیرد ولی تحت عنوان معاملات سکه و شمش مرکز مبادله مشکلی با پذیرشش ندارد!

@Marketerchnl
🎯 کباب کوبیده با بهره اضافه ۴۵٪ ای ، بنگاه های بزرگ تولیدی تشنه نقدینگی و لنگ سرمایه در گردش و تامین ارز !

✍🏽 نتیجه سیاست های پولی و ارزی بانک مرکزی ، این شده که بطور رسمی و علنی نرخ تامین مالی ( بخوانید نرخ ربا ) ۴۵٪ روی سکوهای تامین مالی می آید در حالی که اگر تا همین چندسال قبل ، همین نرخ سالانه ۴۵٪ را از شخصی میگرفتید به نزول خواری متهم میشدید !

✍🏽 در طرف مقابل ، تولید کننده باید ۸۰ روز ( !!! ) منتظر تامین ارز برای واردات مواد اولیه و قطعات و کالای مورد نیاز باقی بماند ! بنگاه های عظیم کشور با نصف شدن حاشیه سود یا زیان ده شدن رو به رو شدند ! صنایع کشور تشنه نقدینگی برای تامین سرمایه در گردش هستند.

همه اینها در حالی است که دولت حدود ۶۰ میلیارد دلار درآمد ارزی داشته و حجم نقدینگی از ۹ میلیون میلیارد تومان عبور کرده !

یعنی هم ارز موجود است و هم نقدینگی ، ولی نه برای بخش تولید و صنعت !!!

✍🏽 اقتصادی که در آن سالانه ۴۵٪ بطور رسمی و تضمین شده بهره داده میشود ولی تولید کننده به فکر اعلام ورشکستگی است.

یک سیخ کوبیده صرفه اقتصادی بیشتری از کل فولاد مبارکه دارد ...

@Marketerchnl
🎯#مهم #بازار

✍🏽 نمودار نسبت کل بورس به نرخ دلار ، روند نابودی یک بازار رسمی و قانونی یک کشور که بزرگترین بنگاه های اقتصادی در آن هستند !!

✍🏽 بازار به زیر سقف سال ۹۲ و پیش از شروع رشد بازار در سال ۹۸ رسیده که از سال ۹۲ بیش از ۸۰ میلیارد دلار شرکتهای جدید در بازار عرضه شده ! با اضافه شدن طرح های توسعه طی این مدت و سایر عوامل این عدد نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

✍🏽 این نسبت از اوج سال ۱۳۹۹ حدود ۷۰٪ افت کرده ، در حالی که از سال ۹۹ تا امروز نرخ دلار بیش از ۱۱۸٪ رشد داشته.

در کشور ما ، به هرکسی که ضد اقتصاد تصمیم میگیرد و عمل میکند پاداش داده میشود و هرکسی که در جهت رونق و بهبود اقتصاد کشور تصمیم میگیرد تنبیه میشود.

خریداران دلار و سکه و سفته بازان بازارها غیرمجاز پاداش فعالیت ضدتولید خود را گرفته اند و فعالان بازار رسمی و قانونی بازار سرمایه ، به خوبی تنبیه شدند.

@Marketerchnl
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎯#بسیار_مهم

✍🏽نرخ بهره ۲۵٪ ، هدف نرخ بهره بانک مرکزی !!

✍🏽 بانک مرکزی در نظر دارد نرخ گواهی سپرده را به ۲۵٪ برساند. نرخ ۳۰٪ گواهی سپرده موجب شده بود تا شاهد جهش نرخ بهره باشیم و حالا بانک مرکزی اولین سیگنال رسمی کاهش نرخ بهره را صادر کرد!

✍🏽 بطور خلاصه ، کاهش نرخ بهره یعنی افزایش نسبت P/E بدون ریسک و متعاقبا افزایش جذابیت و رقابت پذیری بازارهای موازی بخصوص بازار سرمایه که عقب ماندگی بسیار زیادی نسبت به همه بازارها دارد.

✍🏽 هدف گذاری نرخ بهره ۲۵٪ یعنی نسبت P/E بدون ریسک ۴ واحدی که پیش تر با افزایش نرخ بهره تا ۳۵٪ این نسبت به کمتر از ۳ واحد رسیده بود و همین باعث شده بود در بازار سرمایه حتی سهام با P/E ۳-۴ واحد هم خریدار نداشته باشد.

✍🏽نکته مهم : صرفا هدف گذاری نرخ بهره ۲۵٪ مهم نیست بلکه سیگنال به سقف رسیدن نرخ بهره و کاهش مداوم نرخ ، بسیار مهم تر است که باعث میشود در بازار سرمایه با توجه به چشم انداز کاهشی نرخ بهره به مرور اقبال به سهام با P/E حدود ۵ واحد و بیشتر را نیز شاهد باشیم.

@Marketerchnl
🎯#مهم #شاخص

✍🏽 بعد از مدتها ، شاخص موفق به شکست ترند نزولی کوتاه مدت خود در محدوده ۲.۱۲۰.۰۰۰ واحد شده و همزمان ، ترند نزولی شاخص RSI نیز شده که نشان دهنده تغییر روند عرضه و تقاضا در بازار است!

✍🏽 شاخص کل بعد از ماه ها ریزش ، در تایم فریم هفتگی با تشکیل الگوی کف دوقلو همراه با واگرایی مثبت ، مجددا به محدوده ۱.۹۵۰.۰۰۰ واحدی واکنش نشان داده و پر قدرت و همراه با افزایش حجم معاملات ، موفق شده از ترند نزولی خود عبور نماید.

✍🏽در صورت تداوم وضعیت مثبت بازار تا انتهای هفته ، میتوان انتظار داشت به مرور بازار به سمت سقف های قبلی خود در محدوده های ۲.۳۰۰.۰۰۰ و ۲.۵۰۰.۰۰۰ حرکت نماید.

اگر تنش های سیاسی-نظامی بالا نگیرد ،کم کم بازار سرمایه میتواند عقب ماندگی چشمگیر خود از همه بازار ها را جبران کند و بنظر میرسد میتوان یک دوره رشد جدید را برای بازار متصور بود.

@Marketerchnl
🎯#مهم

✍🏽 تداوم کاهش نرخ اخزا با سررسید های یکساله و دوساله ، پس از سیگنال بانکی مرکزی در جهت تغییر سیاست های نرخ بهره !!

✍🏽 تقریبا از ۱۹ آبان ماه ، نرخ اخزا در سررسید های یکساله و دوساله شروع به کاهش کرده و به مرور شاهد افت نرخ ها در بازار بدهی هستیم.
بنظر میرسد بانک مرکزی نیز مداخلاتی در جهت کاهش آهسته و پیوسته نرخ ها دارد تا به مرور شاهد‌ دستیابی به نرخ هدف ۲۵٪ ( حدود ۲۷٪ در نرخ اوراق ) باشیم.

✍🏽 این اتفاق یکی از مهم ترین محرک های بازار سرمایه و عامل مهم افزایش جذابیت بازار در جهت جذب نقدینگی است.

@Marketerchnl
🎯#فولاد

شمش فولاد در حال عبور از سقف تاریخی بعد از ۳ سال / سیگنال آغاز دوره جدید رونق-تورم

✍🏽 شمش فولاد ۱۵۰*۱۵۰ از آبان ماه سال ۱۴۰۱ شروع به رشد کرد و تا اسفند ماه همان سال سقف تاریخی ۲۶.۶۵۰ تومان/کیلو را به ثبت رساند.

شمش فولاد ، نهاده تولید اصلی بسیاری از صنایع مانند صنعت لوازم خانگی،خودرو ،انبوه سازی و ...است،لذا روند و جهت گیری بازار محصولات فولادی به دلیل اثرگذاری بر بخش های متعدد صنعت ، همواره به خوبی دوره های رونق و رکود را نمایش میدهد.

✍🏽بعد از حدود ۲ سال شمش فولاد در بازار آزاد درحال شکست سقف تاریخی است.همزمان موجودی انبار تجار ومصرف کنندگان نیز حدود ۲۰٪🔺افزایش را نشان میدهد که نشان از چشم انداز افزایش قیمت ها دارد.
بخش عمده ای از این رشد ناشی از رشد نرخ دلار است.

✍🏽نرخ دلار شمش فولاد در بازار آزاد در حال حاضر به ۵۷.۹۱۷ تومان رسیده.
با دلار ۶۸.۰۰۰ تومان ، احتمالا نرخ شمش به زودی به سطح ۲۹.۸۰۰ تومان/کیلوگرم برسد.

لذا انتظار میرود که از هفته آتی شاهد افزایش تقاضا و رقابت قیمتی در بورس کالا بر روی عرضه محصولات فولادی باشیم که بطور مستقیم بر نرخ فروش فولادی ها اثرگذار خواهد بود.

@Marketerchnl
🎯#بازار

✍🏽وضعیت باورنکردنی شرکت های کوچک و متوسط پس از ۴.۵ سال سقوط !

✍🏽از مجموع ۸۰۰ شرکت پذیرفته شده در بازار ، حدود ۵۶۰ شرکت در بازار ارزش بازار کمتر از ۵۰۰۰ میلیارد تومان دارند !

در کمال ناباوری جمع ارزش همه ۵۶۰ شرکت ۹۸۶.۱ همت است که با دلار ۶۸.۰۰۰ تومانی ، ارزش دلاری مجموع این شرکت ها ۱۴.۵ میلیارد دلار خواهد بود.

باور کردنی نیست اما کل صنعت قطعات خودرو ، غذایی ، حمل نقل ریلی و زمینی ، قندی ، کاغذی و ... در بین این ۵۶۰ شرکت قرار دارد.

✍🏽 بزرگترین فاجعه در شرکت های کوچک با مارکت کمتر از ۲۰۰۰ میلیارد تومان رخ داده است.

۳۸۰ شرکت ارزش بازار کمتر از ۲۰۰۰ میلیارد تومان دارند ، یعنی تقریبا نیمی از بازار سرمایه !!

جمع ارزش این ۳۸۰ شرکت حدود ۳۵۲ همت است.

با دلار ۶۸.۰۰۰ تومانی ، کل ارزش این ۳۸۰ شرکت حدود ۵ میلیارد دلار خواهد بود. یعنی حدود ۴٪ از کل بازار سرمایه.

✍🏽مشخصا تعادل بازار در مورد سهام بزرگ و کوچک بهم ریخته تا جایی که میتوان گفت سهام کوچک و متوسط تقریبا محو شدند !

قطعا معاملات بازار به سمتی خواهد رفت که از این شکاف بزرگ ایجاد شده استفاده خواهد کرد.

@Marketerchnl
🎯#ورق #شمش #فولاد

✍🏽 بعد از مدتها ، تقاضا در رینگ صنعتی بورس کالا درحال افزایش است !

▪️فولاد مبارکه امروز عرضه ورق گرم خودرو و نورد ( HRC ) عرضه کرد که به ترتیب ۶.۵٪ و ۱۳.۸٪ رقابت شد.
در هر دو عرضه حجم تقاضا بالاتر از عرضه بود. در ورق نورد حجم تقاضا ۵۰٪ بیش از عرضه بود که در ورق مبارکه با نرخ میانگین ۳۷.۵ میلیون تومان معامله شد!

اخرین نرخ ورق گرم مبارکه در مهرماه ۳۲.۸ میلیون تومان بوده که در عرضه امروز حدود ۱۴.۳٪ 🔺رشد داشته است !

با ثبات نرخ ۶۸ تا ۷۰ هزار تومان در بازار آزاد ، نرخ ورق گرم مبارکه به سمت عبور از ۴۰ میلیون تومان/تن حرکت خواهد کرد.

✍🏽 ارفع و کاوه نیز شمش بلوم ۱۵۰ عرضه کردند.

▪️شمش کاوه بدون رقابت در ۲۲.۸ میلیون تومان نرخ خورد که با احتساب ۹٪ مالیات ، با دلار ۵۶ تومانی نرخ خورده است !

▪️شمش ارفع بدون رقابت در ۲۳.۸ میلیون تومان نرخ خورد که با احتساب ۹٪ مالیات ، با دلار حدود ۵۸ تومانی نرخ خورده است!

بورس کالا در حال رسیدن به نرخ دلار ۶۰ تومانی است!

@Marketerchnl
Sina Soleymani
🎯#ورق #شمش #فولاد ✍🏽 بعد از مدتها ، تقاضا در رینگ صنعتی بورس کالا درحال افزایش است ! ▪️فولاد مبارکه امروز عرضه ورق گرم خودرو و نورد ( HRC ) عرضه کرد که به ترتیب ۶.۵٪ و ۱۳.۸٪ رقابت شد. در هر دو عرضه حجم تقاضا بالاتر از عرضه بود. در ورق نورد حجم تقاضا ۵۰٪…
این دو نکته رو در مورد بورس کالا باید در نظر داشت :

۱- بورس کالا به قدری گلخانه ای و گزینشی شده که اجازه ورود سفارشات خرید واقعی را نمیدهند.
سیستم بهین یاب به شدت تعداد خریداران و حجم سفارش گذاری را محدود کرده و عملا تعداد مشخص و معدودی از خریداران امکان ثبت سفارش دارند. علاوه بر آن ، حجم سفارش نیز بر اساس میانگین خرید ماه های گذشته تعیین میشود که همین امر موجب میشود تقاضای واقعی در بورس کالا مشخص نباشد.

۲- خوشبختانه نرخ های پایه همگام با رشد نرخ نیمایی بالا می آید که این تعدیل نرخ های پایه باعث میشود التهاباتی که در گذشته هنگام رشد دلار در بورس کالا مشاهده میشد ، کمتر شود و درصد های رقابت عجیب و غریب را شاهد نباشیم !

امیدواریم مثل گذشته از دستکاری در فرمول نرخ پایه و تثبیت دستوری نرخ دلار در فرمول تعیین نرخ پایه اجتناب شود !

@Marketerchnl
🎯#بازار

✍🏽رشد بزرگ در انتظار بازار سرمایه به شرط عدم بروز ریسک های سیاسی-نظامی

✍🏽نسبت ارزش بازار به نقدینگی به ۸۴٪ رسیده که این نسبت به طور تاریخی در سطح ۸۶٪ بوده !

نکته مهم ، در صورت تعدیل این نسبت با کسر کردن عرضه های اولیه ، پذیره نویسی ها ، طرح های توسعه اجرا شده و ... از ابتدای دهه ۹۰ که تقریبا معادل ۸۰ میلیارد دلار بوده ، نسبت ارزش بازار تعدیل شده به نقدینگی در آبان ماه به رقم عجیب ۲۶.۲٪ میرسد.

✍🏽 بازار در سال ۱۳۹۶ و درست پیش از رشد بزرگ خود شاهد نسبت ارزش بازار به نقدینگی ۲۷٪ بوده . لذا اگر نسبت تعدیل شده امروز را با گذشته مقایسه کنیم ، بازار در شرایط مشابهی با سال ۹۶ قرار خواهد داشت.

✍🏽حجم نقدینگی تا پایان سال به حدود ۱۰ میلیون میلیارد تومان و حجم پول به حدود ۲.۵ میلیون میلیارد تومان خواهد رسید.

حجم کل سهام شناور قابل معامله بازار در حال حاضر حدود ۲۰٪ است ، به عبارتی حدود ۱.۶ میلیون میلیارد تومان !

بنابراین کل سهام شناور بازار ۶۴٪ از حجم پول و تنها ۱۷٪ از کل حجم نقدینگی است. بازار سرمایه به قدری کوچک شده که یک نسیم نقدینگی ، رشد های چند برابری خواهد کرد.

@Marketerchnl
🎯#مهم #خودرو #خساپا

✍🏽 مجوز افزایش نرخ ۳۰٪ محصولات ایرانخودرو و سایپا صادر شد !

نرخ های کارخانه یک گام دیگر به نرخ های حاشیه بازار نزدیک شد و میتوان گفت بخش عمده بار زیاندهی این شرکت ها از دوش خودروسازان برداشته شد.

✍🏽 لذا "در شرایط فعلی و با نرخ مواد اولیه فعلی" میتوان انتظار داشت که با افزایش نرخ ۳۰٪ خودرو سازان به نقطه سر به سر تولید رسیده و به سود ناخالص و در صورت عدم رشد سنگین هزینه های مالی یا هزینه های عمومی به سود خالص برسند !

@Marketerchnl
2025/07/01 11:35:05
Back to Top
HTML Embed Code: