Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
صدام حسین تکریتی، دیکتاتور عراق پایان جنگ عراق با ایران و پیروزی در آن را (از نگاه خودش) در زیر طاق نصرت شمشیرهای قادسیه جشن می‌گیرد.

بغداد، عراق، سال ۱۹۸۹میلادی

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
در مخیله مردمان عادی قرون وسطی، و در نظر افرادی مانند گرگوریوس کبیر، شیطان جنبه مجازی نداشت، بلکه موجود زنده ای بود واقعی که همه جا در کمین می نشست، هرگونه وسوسه ای به دل مردمان می انداخت، و انگیزه همه نوع اعمال شر بود، معمولا می شد او را با یک پشنگ آب مطهر، یا کشیدن علامت صلیب دفع کرد لکن شیطان بوی بسیار عفن گوگرد سوخته به جا می گذاشت. وی زن ها را بسیار دوست می داشت، فریبایی و تبسم آنهـا را وسیله به دام انداختن قربانیان خویش می ساخت، و اگر به قول خود خانم ها اعتماد داشته باشیم گهگاهی مورد الطاف آنها قرار می گرفت. به همین سبب بود که زنی از اهالی تولوز اعتراف کرد که بارها با شیطان همخوابه شده و بر اثر کوشش های وی، در ۵۳ سالگی، غولی زاییده بود که سر گرگ داشت و دم مار.

شیطان را جماعت عظیمی از دیوان کمک می کردند، اینان همیشه در اطراف هر فردی در پرواز بودند و مصرانه اسباب چینی می کردند تا مگر آدمی را به گناه وادارند. این موجودات پلید نیز مایل به «همخوابگی» با زنان بی احتیاط یا مجرد یا پرهیزکار بودند.

منبع:تاریخ تمدن، ویل دورانت، ترجمه ابوالقاسم طاهری، جلد چهارم، ص۹۸۶

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
یک بروشور ضد تریاک، چین، دهه ۱۹۲۰

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
انگلیس:(در توصیف شهر ویندوزور) آنقدر باصفا بود که حساب نداشت، یکباره از پشت و وسط این گل ها دخترها و خانم های خوشگل مثل پری بیرون می آمدند، باز پنهان می شدند.

منبع: روزنامه خاطرات ناصرالدین شاه در سفر اول فرنگستان، ناصرالدین شاه، به کوشش فاطمه قاضیها، ص۳۵۸

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
پوستر «همه با گنجشک‌ها بجنگید!»، چین، سال ۱۹۵۶ میلادی

یکی از اولین سیاست های اجرائی در دوره مائو، اولین رهبر چین کمونیست«یک گام بزرگ به جلو»، کشتن «چهار آفت» موش صحرایی، مگس، پشه و گنجشک بود که با عنوان کمپین «گنجشک را بکش» شناخته می‌شد اما نام رسمی آن کمپین چهار آفت بود. مائو مدعی بود که گنجشک درختی اروپایی- آسیایی باید کشته شود، زیرا دانه‌های گیاهی را می‌خورد، بنابراین توده‌های مردم چین را بسیج کرد تا پرندگان را از بین ببرند. مردم لانه‌های پرندگان را نابود می‌کردند، تخم‌‌‏هایشان را می‌شکستند و جوجه‌هایشان را می‌کشتند.

بعدها کشف شد که گنجشک ها غیر از دانه، مقدار قابل توجهی از حشرات را نیز می‌خورند در نتیجه بازده محصول برنج به طرز چشمگیری پایین آمد. کشتن پرندگان در تعادل زیست محیطی خلل ایجاد کرد و موجب شد که حشرات محصول خواری مانند ملخ تکثیر پیدا کنند. این امر موجب وقوع یک قحطی بزرگ در چین شد که مرگ ۴۵ میلیون نفر را در پی داشت. از این سیاست یک گام به جلو به عنوان فجیع ترین کشتار دسته جمعی و افتضاح ترین سیاست یاد می شود.

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
ترس ظل السلطان پسر ناصرالدین شاه از مسموم شدن

در دوره قاجار استفاده از زهر یا سم، یکی از روش‌های مرسوم جهت کشتن مخالفان بود.  همین موضوع باعث شده بود تا شاهان و شاهزادگان قاجاری از ترس اجرای این اقدام از سوی دشمنان خود، از غذاها یا آب‌های مخصوص استفاده کنند:

«وقتی که هنوز در سن جوانی بودم شاهزاده ظل السلطان، یکی از پسران ناصرالدین شاه که به عنوان حاکم در اصفهان زندگی می‌کرد برای مسافرتی کوتاه به تهران آمد و در کاخ گلستان ساکن شد. روزی که او را در آنجا دیدم، بسیار گرم بود و شاهزاده در خود احساس تشنگی کرد. آن وقت معلوم شد که او آب آشامیدنی خود را در تنگی در قفسه‌ای در بسته و قفل شده نگاه می‌دارد و کلید این قفسه را در قفسه قفل شده دیگری می‌گذارد و کلید این قفسه آخری را خود شاهزاده به همراه برمیدارد. زحمات بسیار کشیده شد، ابتدا قفسه دوم و آنگاه قفسه اول گشوده شد. هنگامی که سرانجام آب را از خفا گاه بیرون آوردند، ظل السلطان به رغم تمام این تمهیدات و پیش بینی‌ها از من خواست که پیش از او قدری از این آب بنوشم!»


منبع:سفرنامه بلوشر، ویبرت بلوشر،ترجمه کیکاووس جهانداری، ص۲۹۲

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
پرترۀ یک زن ایرانی دوران قاجار

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
گزارش های تاریخی بیانگر آن است قتل و مسموم کردن رجال بانفوذ اغلب توسط پزشکان دربار صورت می گرفت. پزشکان اغلب با تجویز داروی آمیخته با سم و یا با استفاده از ابزار پزشکی مسموم مانند نیشتر حجامت و فصد و ... در حذف مخالفان نقش داشتند. برای نمونه «منتصر عباسی با نیشتر مسموم حجامت پزشک خود کشته شد.»

منبع: تاریخ طبری، محمدبن جریر طبری تاریخ، ترجمه ابوالقاسم پاینده، جلد نهم، ص۲۵۱

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
آتش‌سوزی‌های نفتی کویت اتفاقاتی بود که ناشی از آتش زدن ۶۰۵ تا ۷۳۲ چاه نفتی و تعداد نامشخصی مناطق نفت‌خیز مانند دریاچه‌های نفتی توسط رژیم بعث عراق به رهبری صدام حسین، به عنوان بخشی از راهبرد زمین سوخته هنگام عقب‌نشینی از کویت بود. آتش‌سوزی‌ها در ژانویه و فوریه ۱۹۹۱ میلادی آغاز شد و اولین آتش‌سوزی چاه در اوایل آوریل ۱۹۹۱ و آخرین چاه در ۶ نوامبر ۱۹۹۱ خاموش شد. علاوه بر آن حزب بعث در محوطه اطراف چاه‌های نفت کویت بیش از ۱۰ هزار مین کار گذاشتند تا عملیات اطفای حریق را سخت‌تر کنند.

آتش‌سوزی چاه‌های نفتی، باعث تولید دودها و گازهای سمی شدیدی شد بطوری که ارتفاع ستون دود ناشی از سوختن چاه‌های نفتی به اندازه ارتفاع رشته‌کوه‌های هیمالیا بوده و تنها آلودگی تاریخ تا به امروز محسوب می‌شود که حجم دود ناشی از آن از فضا با چشم غیر مسلح قابل نیز قابل رویت بوده‌است. همچنین منابع آبی و دریایی گسترده‌ای آلوده و هوا را غیرقابل تنفس کرد، رسوب ضخیم نفت و قیر صدها کیلومتر از سواحل خلیج فارس را پوشاند که بنابر گزارشی نشت نفت باعث مرگ حداقل ۳۰ هزار پرنده دریایی شد.

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
شورای مرگ در هلند در دوران تفتیش عقاید

در بعضی نقاط بدعتگذاران را به طریقی می سوزاندند که حداکثر عذاب را بکشند. مثلا در هلند، که دستگاه تفتیش عقاید در آنجا به «شورای مرگ» شهرت داشت، سازندگان بدعتگذاران دستخوش تغییرات به راستی سادیسمی شده بود. تاریخدان النور هیبرت این شکل از شکنجه را شرح می دهد:

«یکی از روش های فوق العاده سنگدلانه سوزاندن نوک زبان با آهن گداخته بود. سپس زبان متورم را بین دو صفحه ی فلزی که محکم به هم پیچ می شد فشار می دادند. سپس فرد معذب را در همین حال به سکوی اعدام می بردند تا زنده سوزانده شود. بسیار محتمل بود که قربانی بر اثر درد بسیار شدید نتواند از ناله و فریاد خودداری کند، که از آنجا که زبان متورم بین دو صفحه فلزی گیر کرده بود، صدایی شبیه زبانی بیگانه از گلویش خارج می شد، قصد از این کار این بود که بر سرگرمی و تفریح تماشاگران افزوده شود.»

منبع: تفتیش عقاید، دبورا بکراش، ترجمه مهدی حقیقت ‌خواه، ص ۸۹ و۹۰

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
چهار قوچ که ناصرالدین شاه قاجار در جریان یکی از اردوهای تفریحی در تنگه‌واشی فیروزکوه شکار کرده بود.

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
🔹بزرگترین کانال کتاب تاریخی تلگرام به زبان فارسی

📗تاریخ ایران باستان
📙تاریخ ایران دوره اسلامی
📘تاریخ معاصر ایران
📔تاریخ جهان
📓تاریخ ادیان
📒تاریخ اسلام


📚کانال کتاب های تاریخی 👇
@ketabtarikhim
@ketabtarikhim
@ketabtarikhim

📣
به ما بپیوندید🌷
لوطی ها در ايران به يک تعبير مانند طبقه اوباش فرانسه می باشند. با اين تفاوت كه طبقه اوباش فرانسوى غالبا سارق هستند و پيوسته به اتهام دزدى در زندان می خوابند و حال آنكه در ميان طبقه لوطى در ايران كمتر پيدا می شود كه يک نفر دزد باشد و اصلا دزدى در ميان اين جماعت ننگ بزرگى است، منتهى چون لوطی ها عموما كار و كاسبى معينى ندارند، نظير موجودات طفيلى با گردن كلفتى از نتيجه جيب و درآمد ديگران روزگار می گذرانند. عرقچين را كج روى گوش انداخته و دست را روى قبضه شمشير كوتاه خود كه ايرانی ها قمه می نامند، نهاده و زمانى مست و گاهى هوشيار مشغول قدم  زدن هستند و از همه چيز آنها علامت لااباليگرى، بى فكرى و بى اعتنايى به بزرگ و كوچک نمايان است. 

رجب نامى از آنان كه كاملا مست بود و از بازار عبور می كرد...ناگهان در حال مستى آخوندى را ديد و به تصور اينكه يكى از افراد پليس است، قمه خود را بيرون كشيده و با كمال قوت بر سر آخوند نواخت، بطورى كه او از اين زخم درگذشت.

منبع: سه سال در ايران، کنت دو گوبینو، ترجمه ذبيح الله منصورى، ص۵۳

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
«مردم عادی چینگ زیر بار سلسله مراتب طبقاتی، زیر امپراتور، ماندارین‌ها و کاهنان، کمر خم کرده اند.»

تصویری که در یک مجله انگلیسی چاپ لندن در سال ۱۸۵۸ میلادی منتشر شده است و تفاوت شدید طبقاتی در چین در دوران پادشاهی دودمان چینگ را نشان می دهد.

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
صدوقیان، فریسیان و اسینیان فرقه‌های اصلی یهود بودند که پیش از حضرت عیسی زندگی می‌کردند.

افراطی‌ترین فرقه یهود، اسینیان بودند. در میان بیابان، در غرب بحرالمیت به کشت زمین می‌پرداختند. غذاهایشان را دور هم و به طور اشتراکی و در سکوت می‌خوردند. هر يک از آنان لباسی از کتان سفید می‌پوشیدند، کج‌بیل کوچکی همراه داشتند تا مدفوعات خود را در خاک كنند، سپس خود را مانند يک برهمن می‌شستند و تخلیه شکم را در روز سبت (شنبه) کفر می‌دانستند. فقط برخی از اسینیان ازدواج می‌کردند و در شهرها به سر می‌بردند... [و بعضی] با زنانشان منحصراً برای تولید مثل نزدیک می‌شدند. اعضای این فرقه از هر گونه لذت نفسانی اجتناب می‌ورزیدند و فنای فی‌الله را در تفکر و دعا می‌جستند.

امیدوار بودند که با زهد و خویشتنداری و مشاهده، بتوانند به قدرت‌های سحر‌آمیز دست یابند و آینده را پیش‌بینی‌کنند. مانند بسیاری از همزمانان خود به وجود فرشتگان و شیاطین معتقد بودند بیماری‌ها را به تسلط ارواح خبیثه منسوب می‌داشتند.

منبع: تاریخ تمدن، ویل دورانت، ترجمه حمید عنایت و پرویز داریوش و علی اصغر سروش، جلد سوم، ص ۶۳۲

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
در قرون وسطی در اروپا اعتقاد بر این بود که بیماری نقرس را می‌توان با کمک جغد درمان کرد. برای این کار، باید یک جغد را می‌گرفتند، آن را می‌کشتند و پرهایش را می‌کندند، سپس آن را می‌سوزاندند و خاکسترش را با چربی گراز مخلوط می‌کردند و به خود می مالیدند تا بیماری شان درمان شود.

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
حاجی میرزا آقاسی، صدراعظم محمدشاه قاجار، سومین پادشاه قاجار، یکی از شخصیت‌های با نفوذ بود که زعامت او با فساد و هرج و مرج فراوان در کشور همراه بود. وضعیت صدارت او از زبان یک سیاح این چنین است:

«صدراعظم و آن کسی که قرار بود فرمان شاهی را برای مسافرت به قلمرو ایران به ما ابلاغ کند شخصی بود به نام میرزا آقاسی که به «حاجی» شهرت داشت. این عنوان به کسی اطلاق می‌شود که به زیارت مکه مشرف شده باشد. او مقتدرترین و با نفوذترین شخصیت‌های ایرانی بود، ولی به حیله‌گری و سوء اخلاق و ستمگری و خیانت ورزی شهرت داشت... در اثر سوء سیاست این صدر اعظم کشور به طرف فساد و تباهی سوق داده شد و بی‌نظمی و هرج و مرج و رشوه خواری در سرتاسر قلمرو شاهنشاهی ایران رواج یافته و او با این شیوه و طرز فرمانروائی موجبات عدم رضایت عمومی را فراهم کرده بود.»


منبع: سفرنامه لایارد یا ماجراهای اولیه در ایران، سر اوستن هنری لایارد، ترجمه مهراب امیری، ص ۲۹

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
2025/07/01 09:12:48
Back to Top
HTML Embed Code: