Telegram Web Link
پاکدامنی در میان زنان و مردان در چین باستان

دختران، پاکدامنی را ارج می نهادند و به سختی مراعات می کردند، چنان که بسیاری از آنان، اگر تصادفا بر اثر تماس با مردان دامان خود را  لکه دار می یافتند، دست به خودکشی می زدند. اما پاکدامنی مرد مجرد مهم نمی نمود و حتی از او انتظار می رفت، از روسپی خانه ها برکنار نماند، در عالم مردان، شور جفت گیری مانند شور گرسنگی، حاجتی طبیعی به شمار می آمد و اگر از اعتدال بیرون نمی رفت، در خور اغماض بود.

منبع: زن، مرد و اخلاق جنسی در گهواره‌های تمدن، ویل دورانت، گردآوری علی فتحی لقمان، ص۷۹

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
عکسی که ناصرالدین شاه قاجار از خود گرفته و زیر آن نوشته است: «در نیاوران خودم انداخته‌ام!»

ناصرالدین‌شاه در نیاوران، دوربین را کاشته، جلوی آن نشسته و ژست کتاب خواندن گرفته، بعد از خودش عکس انداخته است. زیر عکس هم لوکیشن را نوشته.

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
کم ملتی را می‌توان یافت که خود را برتر از دیگران تصور نکند.  

هندی‌شمردگان امریکا (سرخپوستان) خود را ملت برگزیده‌ای می‌دانند که روح بزرگ، آن ملت را برای اینکه سرمشق انسانیت باشد، خلق کرده است. 

منبع: تاریخ تمدن، ویل دورانت، ترجمه احمد آرام و ع.پاشایی و امیر حسین آریان پور، جلد یکم، ص۶۷

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
در روم باستان، افرادی بودند که در کندن موهای زائد تخصص داشتند. در قرن اول میلادی، برای اشراف رومی مد شده بود که تمام موهای بدن را از بین ببرند.

کسانی برای این شغل انتخاب می شدند که این الزامات را داشتند: وجود موچین، دست قوی و توانایی نگه داشتن مشتری در حال مقاومت.

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
ناآگاهی وزيران ايرانی از اوضاع اروپا!

ميان ايرانيان با كشورها خارجی هيچ‌گونه وسيله شناسايی و آشنايی نيست. نه سفرنامه دارند، نه روزنامه، نه مجله، و نه دفاتری كه در آن نشانی مؤسسات بزرگ، و فحول دانشمندان و بزرگان درج شده باشد. شايد باور كردن اين مطالب در نظر كسانی كه هر روز ساعاتی از عمر خود را به كسب اخبار می‌گذرانند و آرامش و آسايش خويش را صرف اين كار می‌كنند، و با دقت و مواظبت تمام سفرنامه‌ها و نقشه‌های جغرافيايی را مطالعه می‌نمايند، دشوار آيد، اما اينها همه حقيقت است. و چنان كه ياد كردم اين‌گونه تحقيقات و مطالعات و شناسايی ها اصولا با آرامش روحی و فكری و ذوق و سليقه ايرانيان تضاد و مباينت دارد. وزيران و صاحبان مناصب مهمّ ايران همان‌قدر از اوضاع كلّی اروپا آگاهند كه از وضع كره ماه خبر دارند. به سخن ديگر اطلاعات ايشان حتی نسبت به فرنگی ها از حدود ابهامات و تخيّلات درنمی‌گذرد.

منبع: سفرنامه شاردن، ژان شاردن، ترجمه اقبال یغمایی، جلد دوم، ص۷۷۵

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
Forwarded from モビナ🌸
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چاپ چوبی تبلیغاتی ژاپنی که تزار نیکلای دوم، امپراتور روسیه را در حال بیدار شدن از کابوس بازگشت نیروهای روسی آسیب‌دیده و زخمی از نبرد در جریان جنگ روسیه و ژاپن(۱۹۰۵-۱۹۰۴میلادی) نشان می‌دهد. در این جنگ روسیه از ژاپن شکست خورد.

هنرمند کوبایاشی کیوچیکا، بین سال های۱۹۰۴ - ۱۹۰۵میلادی

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
آشوریان غنائم جنگی را میان خود تقسیم می‌کردند. اسیران جنگی را، یا به بندگی می‌گرفتند یا می‌کشتند. غالبا پس از جنگ، همه اسیران را نابود می‌کردند تا از رنج خوراک رساندن به آنها بیاسایند.

منبع: تاریخ تمدن، ویل دورانت، ترجمه احمد آرام و ع.پاشایی و امیر حسین آریان پور، جلد یکم، ص۳۱۸

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
Forwarded from Admin
🚨 زندگی در شرایط سخت، نیاز به آگاهی داره! 🚨
توی این کانال یاد می‌گیری:
💊 چطور در شرایط جنگی و بحران از جون خودت و عزیزات محافظت کنی
📦 چه داروها، قرص‌ها و تجهیزات پزشکی باید همراهت باشه
🧠 اطلاعات علمی و ساده درباره‌ی بیماری‌ها و نحوه درمانشون
🥦 آشنایی با گیاهان دارویی و روش مصرفشون
🩺 شناخت کامل داروهای پرکاربرد و کاربردشون تو زندگی روزمره
⚠️ و کلی نکته مهم که هیچ‌کس تو داروخانه بهت نمی‌گه!
علمی، کاربردی، خلاصه و قابل فهم برای همه
👨‍⚕️ اگر می‌خوای حتی در بدترین شرایط، کسی باشی که بلده چطور زنده بمونه،
پس حتماً عضو شو ⬇️
📲 [ @DarussalamAdminn ]
سربازان ژاپنی منتظر نزدیک شدن یک تانک چینی در جریان جنگ دوم ژاپن و چین هستند.

شانگهای، چین، سال۱۹۳۷میلادی

🌐مطالب تاریخی
https://www.tg-me.com/matalebtarikhim
🔶👆کانال سعید ایران ویج: این کانال راهی است برای آموزشِ ایران پژوهی نوین به پژوهشگران

♦️آرمان ما از ساخت این کانال شناساندن کتاب‌ها، مقاله‌ها و پست‌های دانشی برای بازنگری فرهنگ و تمدن ایران برپایه ایران پژوهی نوین است. با ما همراه شوید تا به رازهایی از گواه‌های ایرانی دست بیابید که در دانشگاه‌های معتبر آمریکایی و اروپایی نیز نخواهید یافت.

🔹ما در این راستا از دانش‌های گوناگون برای یافتن چهارچوبِ جهان‌بینیِ کهن ایرانی بهره می‌گیریم. این روش پژوهشی وارونِ ایران‌شناسیِ کلاسیک، بگونه سامانه‌ای (سیستمی) کار می‌کند و بازخورد (فیدبک) دارد و وابسته به سخنان بَهمان (فلان) پروفسور و دکتر در بَهمان دانشگاه نیست. ما نه مانند ایران‌شناسی کلاسیک تفریط‌گرا هستیم و نه مانند استعمارستیزان افراط‌گرا. ما مانند جهان‌بینیِ کهن ایرانی میانه روی داریم. در این روش سخنی پذیرفته خواهد شد که در چهارچوب جهان‌بینیِ کهن ایرانی باشد.

♦️سعید کریمی (سعید ایران ویج): مهندس برق قدرت و دانشجوی دکتری فرهنگ و زبان‌های باستانی

@IRANVEJ
🔶👆پرونده دیداری: کهن‌ترین و معتبرترین گواه تاریخی که نام گیلان در آن آمده است.

♦️هم‌میهنان گیلانی، نگذارید پان کاسپین‌ها شما را از هویت ایرانی دور کنند (نگاره1، 2، 3). ایشان بی‌شرمی را به جایی رسانده‌اند که در برابر شاهنامه خوانی در گیلان مردم را تحریک می‌کنند، نوروزِ جمشیدی را از شما می‌گیرند و گیلان را جدا از ایران می‌نامند. بسیاری از ایشان کاملا آگاهانه و برخی نیز ناآگاهانه مزدور پان‌ترکیسم هستند تا شما را از هویت ایرانی جدا کنند. اگر خود را از هویت ایرانی جدا بپندارید، بی‌گمان باشید توسط پان‌ترکیسم اُباریده (بلعیده) خواهید شد.

🔹این بی‌سوادان نمی‌دانند بخش بزرگی از کاسی‌ها، آریایی تبار بوده‌اند. یعنی تیره کاسی آمیزه‌ای از قفقازی‌ها و آریاییان بوده است. نام برخی ایزدان و حتی نام «اَبی رَتَش» پادشاه پرآوازه کاسی در 1800 پ.م آشکارا ریشه آریایی دارد. دانشمندانی مانند بالکان در سال 1954 و ویتسل در سال 2001 به ریشه آریایی این نام‌ها پرداخته‌اند (نگاره 4، 5). تنها راه نیک‌بختی همه ما ایرانیان میهن‌پرستی است.

#ایران‌باستان #گیلان

♦️سعید کریمی (سعید ایران ویج): دانشجوی دکتری فرهنگ و زبان‌های باستانی

@IRANVEJ
2025/07/02 20:43:23
Back to Top
HTML Embed Code: